Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-31 21:29:46

LOGOUT.hu

Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#179305) VoidXs válasza rudi77 (#179303) üzenetére


VoidXs
nagyúr

Szerintem örülni fogsz annak, hogy PC hangkártyából a középkategória kb. 10000 forintba fáj. Ez például a Xonar DX, és hangminőségben a Trinnov szorongatja őt alulról. Csak belsőt javaslok, mert külső egyszerűen nem kap elég teljesítményt érdemi jelszint előállítására, sőt, az is számít, hogy melyik USB bemenetbe, és elosztóval vagy nélküle kötöd-e, a hangerő drasztikusan változik. Sajnos laptoppal U7-re vagyok kárhoztatva, és extra erősítés kell neki, utálom. Földhurokkal könnyű a dolgod, hiszen nem a géptől függ, hanem hogy az erősítő elcsatolja-e jól, mert a PC nem fogja.

Egy fontos megjegyzés, üröm az örömben, hogy bár a jó kártya olcsó, a hangminőség nem igazán rajta áll, hanem a tápon és néha az alaplapon. Ezek együttállása elérheti, hogy az említett DX egy belépő Onkyo zajszintjén legyen, vagy bőven megverje az Altitude-okat. A táp feladata, hogy teljesen külön sínt kapjon az audio, ne tudja más rángatni (mert akkor van az, hogy mozgatod az egeret és hallani a hangszórón). Ez az infó a táp oldalára szokott matricázva lenni. Az alaplappal kapcsolatban nagyon rossz hírem van, ugyanis ez lutri. 4-5 lap volt nálam, mind a belépő kategóriában, és valamelyiken volt zajprobléma, szennyezett volt a PCI tápösvény, ami szintén a kártyán csapódik le, valamelyiken nem. Ha most nem zizeg ezerrel a kártya, abból tudod, hogy jó a lapod és nem kell bántani. Szintén fontos kiemelni a tápról is, hogy ne előre vedd, csak ha a zajszint elviselhetetlen, és sisteregni hallod a hangszórókat. Ha nem hallod, felesleges szintet ugrani.

W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.