- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
válasz
BÁ Nutrition #47693 üzenetére
most nyáron lesz öt éve hogy megszakítás nélkül csinálom. (mondjuk lehetne 20 év is ha annyira okos lettem volna mint most vagyok) Simán lennék 10-ik az sb naturál (ha 10en indulnánk)
na mindegy becélzom azt a 10 évet hátha majd meglátszik valami
-
Ijk
nagyúr
válasz
SchumiBácsi #47685 üzenetére
Nem kell ezen annyira fennakadni azok kapják meg az oltást akik hülyeséget kérdeznek. Innentől kezdve két eshetőség van. Az egyik hogy tudja hogy baromságot kérdez így lazán veszi az oltást. A másik amikor nem érti miért hülyeség amit gondol, és akkor jön a sértődés.
Eleve nincs olyan hogy adag fehérje, legfeljebb ha sciteces kis csomagocskákat veszel, vagy ha van mérőkanál a fehérjéhez. Grammokat szoktunk számolni, és egyszerre teljesen felesleges 40-50g-nál többet bevinni savóból. Persze ha szeretsz fosni mint a betonkeverő, akár 200g-ot is leguríthatsz.
-
Dexar007
veterán
válasz
BÁ Nutrition #47693 üzenetére
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
SchumiBácsi #47687 üzenetére
leírjam a tutit?
nem tudom elképzelni hogy olyan szinten befolyásolja a fejlődésed az hogy 1 vagy 2 adag port raksz a turmixodba ami indokoltá tenné hogy ezen aggódj egész nap. pláne hogy válaszolgass a beszólásokra ami majd újabbakat generál.bár fogalmam sincs milyen fizikumot alakítottál ki, a hsz-ek alapján azt mondom hogy minimum 3-5 év végig kogszval az az idő mire számítana a formádon. akkor is kb 10ik lennél az sb-n maximum.
szal ne aggódj ezen. annyi a lényeg hogy csináld, és ne hagyd abba két hónap múlva.. mint ahogy szokás.
kb ezért születnek az oltó hsz-ek mert ez a sport elég sok kitartást igényel általában. 5-10 éves távlatokban mutatkoznak olyan eredmények amik már eredménynek számítanak. de azok is akkor ha a 2-3 év múlva jövő holtponton túl tudsz kerülni, mert simán lehet hogy az lesz a max neked 12 év múlva is, ha egyeltalán csinálod akkor..
ebből a szempontból megértem a nyulat hogy belefáradt, de akkor meg nem kéne válaszolni a hülyeségekre feleslegesen aztánd annyi..
vágod?
-
shteer
titán
válasz
SchumiBácsi #47685 üzenetére
Te nem vagy okos, ugye?
-
-
válasz
Casanova* #47588 üzenetére
Értem köszi, a fehérjebevitelem miatt biztos lenyilaznak még páran, de nálam ez úgy alakul, hogy este akár volt sok hús aznap akár nem, függetlenül attól hogy lemegy a proteinturmix, mindenképp eliszogatok később még 1liter kakót, mert jól esik
Azzal így el vagyok éjjelre, vagy legyen az általad javasolt?
-
-
Komolyan elképedek sok fórumon máshol is amikor azt mondják "olvass vissza". Persze nem elvárható hogy minden szarra válaszoljanak, de az sem hogy több száz esetleg ezer hsz-t olvasson vissza valaki, mert nem lehet rá értelmesen válaszolni. A HDD topikban is előjött ez párhete, valakinek épp halálán a cucc, többszáz giga adattal... biztos vissza fog olvasni napokig hogy infót kapjon mikor már rég adatot mentene. Persze itt nem ennyire "komoly" a helyzet de akkor is ott és most itt is azt mondom ha már válaszolni képtelen valaki bármi okból, akkor ha linkel egy hsz-t. vagy ha nem is tudja fejből, de időben nagyjából amikor felkapott téma volt egy kérdés akkor egy tartomány behatárolás is valami.
-
válasz
stickrs #47583 üzenetére
Jajam, ez tiszta sor. Max 50% az összes fehérjebevitelnek, de azt nem írja hogy egyszerre mennyi a max.
De akkor maradok edzés utáni 1-2adagnál (edzésintenzitás határozza meg ezentúl) és elvileg nem lehet gond. "edzésszüneti" napon meg 1adag. Az önálló ch egyelőre dilemma, sztem viszek be annyit étkezésekkel, hogy nem kell extra adagKöszi!
-
válasz
shteer #47581 üzenetére
Jelölgessétek csak azt nem tudom mire fel. Sztem tök korrektül leírtam egy szitut és kérdeztem hogy jó lesz e a terv. Nem értem mitől hülye a kérdés, a márkaneveket azért alakítottam át viccesebb formátumra, hogy ne tűnjön az egész egy direkt reklámnak. Aztán ha kérdezek akkor lehetőségekhez mérten úgy teszem hogy ne kelljen órákig/napokig utána oda-vissza kérdezni...
1ébként is sok olyat látni, hogy kérdez valaki valamit és utána harapófogóval kell még pár körülményt kihúzni belőle hogy pontosabb válasz születhessen, de ha úgy jobb akkor átkonvertálom az egész kérdést:
"Ha otthon gyúrok izmos leszek?"Aztán néha meg jön a sírás rívás, mert hogy a gyúrósokat alaptalanul lenézik,
bohóckodnak a súlyokkal és dolgozik az injekció, de aki ilyenkor benéz egy fórumra és lát egy kérdést, amire az első válasz "a hónap hülye kommentje"... írhatott volna valami értelmesebbet is de savazni mindig egyszerűbb. Egy kívülálló ilyenkor sztem teljes joggal gondolja valószínűleg az ilyesfajta válaszolókról, hogy na ezek aztán tényleg bunkók. De akinek nem inge... -
válasz
Rabbitf_24 #47579 üzenetére
Az lesz még csak a vérlázító, ha áttérés esetén egy konkurens zacsis termék tartalma kerül bele, a jobb kezelhetőség végett
Vagy van olyan elképzelés is hogy hangulatvilágítás készülhet a félig meddig fényáteresztő "befőttesüvegekből"
-
B4l!nt
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok mondani valamilyen SD klónt ami jelenleg beszerezhető normális áron? -
penene
őstag
Torkos csütörtök! Mindjárt indulunk!
-
Cassidey
senior tag
Ti ezt mennyivel csináljátok?[link]
-
Dexar007
veterán
Ez sokkal erdekesebb.: Schwarzenegger fia tiszta apja! Mr Rik forma mar megvan.
Mennyit szamit a kox.. -
Woodslave
félisten
na ez érdekes
-
Woodslave
félisten
lábazást ne hagyd ki
Chicken legs => potbelly: Study confirms: "Skeletal muscle mass especially lower limb muscle mass negatively contributes to visceral fat mass in healthy men." vagy elhízol
Deniro: az már megdőlt egy ideje
-
kolosanyi
veterán
Na, megint uszodában vagyok, ez a második és egyben utolsó a héten. Szerintetek leesik az izom rólam?
-
Woodslave
félisten
minden napra egy mythbusting
Increased Eating Frequency Bad For Obese and Lean Men. Reduced Diet-Induced Thermogenesis and Blunted Lipolysis Could Promote Future Weight Gain
-
brownus
veterán
ezt a sok nem lábazás miatt kapjátok
-
Dicker
őstag
válasz
kolosanyi #47657 üzenetére
Valami ilyesmiket is néha javasolhatnál, akkor senki nem merne beszólni.
Ez mennyire jó gyakorlat? Ahogy látom ízületkímélő, meg keringést fokozó gyakorlat egyben. Mi a véleményed?
-
kolosanyi
veterán
válasz
BÁ Nutrition #47656 üzenetére
-
kolosanyi
veterán
válasz
thesafran #47640 üzenetére
Tegyél bele izometrikus tartásokat, nagyon jól kifejleszti az ideg-izom kontrollt. Emeld ki a mellkasod, próbálj meg "összecsípni" a lapockáiddal egy pénzérmét, vállakat helyezd vissza az ízületi tokba (ne hagyd előre esni, vidd le és hátra). Ebben a tartásban érezned kell a melled ha van feszülés. Tök egyszerű, lemész az említett módon fekvőbe, leengeded magad a talajig és hajlított karokkal tartod magad, ameddig bírod. (Jó, tudom, a fekvő szar, blabla, kötekedők kedvéért fekvenyomásnál kell tartani a rudat ugyanígy.) Ez aktiválni fogja a mellizmokat.
-
xcds
őstag
válasz
BÁ Nutrition #47642 üzenetére
Nekem amikor kreatinoztam volt olyan. Mondjuk én nem annyira örültem neki.
-
Assdak
őstag
válasz
God Vazzeg #47604 üzenetére
Igen, ez nem is volt kérdéses.
Viszont, most hogy már tudom, hogy fölösleges faszság a két adagos turmix, szólok a szakácsnak, hogy az adagonkénti csirke mennyiséget is vegye vissza 100g-ra, mert a többi úgy sem hasznosul. Így legalább jó sok pengőt megspórolhatok. -
Yeffy
veterán
válasz
BÁ Nutrition #47644 üzenetére
-
mocsanisi
senior tag
válasz
thesafran #47640 üzenetére
Rudat nyomás közben próbáld összenyomni vagyis a kezeid közelíteni egymáshoz. Próbáld ki hogy minél fentebb engeded a rudat. Bemelegítő szériáknál csinálj 30-as ismétlésszámokat és koncentrálj a mellre, így lehet a legjobban fejleszteni az agy izom kapcsolatot. Szériák között 5-10másodperces feszítéseket csinálj mellre. Alakulni fog az egy idő után
-
thesafran
csendes tag
válasz
BÁ Nutrition #47639 üzenetére
Ez a bajom, hogy láb, hát/váll, kar edzése az rendben van, egyre jobban fejlődik az agy-izom kapcsolat, de mellnél egyszerűen semmi nem történik (egyenes, ferdepados nyomás rúddal, áthúzás, tárogatás... semmi), pedig az utolsó szériák bukóig mennek, tehát több nem menne bele. Egyedül a pec-deck gépen érzek valamit.
-
Tamoo
nagyúr
Tömegnöveléshez kell az erőnövelés és nagy súlyhoz többnyire piramisban kell nyomni, márpedig ott óhatatlanul is lemész alacsony ismétlésre. Hiába izolálsz a végtelenségig, az egy idő után nem hoz fejlődést és csak a stagnálás van.
Legjobb vegyíteni a kettőt. Nem mintha most újat mondtam volna. Csak rég okoskodtam bele. -
Ijk
nagyúr
válasz
thesafran #47632 üzenetére
Senki nem ajánlja már izomtömeg növelésre az alacsony ismétlésszámot, sokkal inkább erő növelésre.
Edzéstervet meg teljesen feleslegesen keresel, azokat a gyakorlatokat kell megtalálni amivel le tudod fárasztani az izomcsoportot. Mellre legtöbb embernek a ferde pados egykezes nyomás válik be, de nagyon fontosak a nyújtó gyakorlatok, amire személyes kedvenc a gépes tárogatás, illetve én már nem hagynám el a tolódzkodógépet sem. Ha pedig viszonylag szűk a mellkasod, akkor kötelező az áthúzás is. -
thesafran
csendes tag
Mellezni hogy utálok... tegnap nem is sikerült valami jól. be sem durrantam, semmi. most keresek valami normális edzéstervet mellre, mert ráadásul le is van maradva.
Érdekes amúgy, hogy izomtömegnövelésre mindenki az alacsony ismétlésszám-nagy súly kombóra esküszik, közben Kai 15-20 ismétléseket csinál, és ha kell le is vesz a súlyból... hogy is van ez akkor?
természetesen nem lehet mindenkinek Kai Greene fizikuma, de miért kell hazudni az embereknek? -
Koczó93
őstag
-
Koczó93
őstag
válasz
God Vazzeg #47624 üzenetére
Minden hétfőn lábazok jobban szeretek hét elején túlesni rajta
vádlizni heti 2x szoktam, egész jól bedurran de nem hiszem hogy fejlődik. Lábamról nem rakok képet mert megbotránkoztok a szőrös férfias lábamon
-
Koczó93
őstag
Rakok egy béna beállítású képet én is
Egy év alatt ezt sikerült összehozni:Kép
Jöhetnek az oltások -
Ijk
nagyúr
Akkor nyomjatok be egy turmixot nyáron és menjetek el lábazni. Vizet is alig merek inni edzésen, nemhogy tejsavót előtte.
Mindenkinek más a gyomra, attól még hogy valakinek haszontalan másnak nem biztos hogy az. Szerintem jó dolog a bcaa és a glutamin, más kérdés hogy én sem akarok mostanság ezekre pénzt költeni. -
mocsanisi
senior tag
válasz
Cassidey #47605 üzenetére
És ez számít akármilyen szinten is hogy milyen gyorsan szívódik fel? Nem személyeskedés, főleg nem bántás de majd pont nálad fog 1-2 hónapos edzésmúlttal számítani hogy mennyi idő alatt szívódik... Ebbe viszont nem vagyok biztos de szerintem a BCAA nem kalóriamentes, hanem pont hogy ugyan az a szabály érvényes rá hogy 4kcal/g mint a fehérjére. Én sose számoltam mondjuk kalóriát. Nem nagyon láttam sose értelmét. De ez nem is ide tartozik.
Én értem hogy megbízol az edződbe, de nézd el nekem hogy én meg nem. Nemtudom ki az edződ, miért hinnék neki? Ha mondjuk Bognár Gary lenne az edzőm, akkor én is azt mondanám hogy követem az összes útmutatását. Maximum rákérdeznék a miértre. És mondjuk ezt neked is tanácsolom. Rákérdezni a miértre, nem vakon követni mindent...Ijk: Simán leeddzek akkor is ha edzés előtt iszom egy turmixot...
-
Cassidey
senior tag
válasz
mocsanisi #47591 üzenetére
A BCAA önmagában viszont sokkal gyorsabban felszivodik, mivel a proteinshake-et meg kell emesztened. Ennek nem néztem utána, ezért nem tudom, hogy emésztés után vajon 100%-ig hasznosul e?
Még egy dolog, amire nem gondolsz, hogy nem mindenki akar es tud ennyivel emelt mennyiségű proteinturmixot betolni, ugyanis van fehérje tartalma, es minimális egyéb is, ergo számolni kell. Én pl. kb 1700 kalóriát eszem egy nap, es a BCAA kaloriamentes. Van egy kedvencem ami finom es nagyon szeretem, szépen eliszogatom edzés közben, teszek picit a kreatinhoz es kész.
Bunnyt meg felejtsük mar el, nem azért iszom mert Bunny mondja, hanem mert az edzőm, es ha ő azt mondja ugorjak a kútba 4x10-et akkor ott fogok ugrálni.
Szerk.: en sem tudok kaja vagy shake után edzeni, délelőtt járok, ugy kell idozitenem, h ne zavarjon be a reggeli.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom mobilszolgáltatások
- PlayStation 1 / 2
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!