Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18501) bigmasterg


bigmasterg
addikt

Sony csinált most egy hordozható erősítő + dac kombót. PHA-1

(#18502) contaxg válasza bigmasterg (#18501) üzenetére


contaxg
veterán

cc 110eFt

A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.

(#18503) chrisnagy13 válasza bajnokpityu (#18487) üzenetére


chrisnagy13
senior tag

Holnap elvileg itt van a coax kivezetésem. Jövőhéten szerzek kábelt és kiderül mit ér az a bizonyos lámpa. :D

(#18504) bkercso válasza Ribi (#18500) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem egészen. Zenehallgatás, de nem csak a zene mondanivalójára, ritmusára stb. figyelsz (ez a zenehallgatás része), hanem a hangszerek tisztaságára, hangszínére, mennyire válnak szét térben, milyen a térleképezés, árjön-e a felvétel akusztikája stb.: ez a hifi része. Ez is zenehallgatás, élőzenénél is erre (is) figyelek.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#18505) Ribi válasza bkercso (#18504) üzenetére


Ribi
nagyúr

Akkor lehet csak én misztifikáltam túl :D

Amit én érzek sokszor, hogy a legtöbb zenét nem fülesre tervezték, hanem hangfalra és azért szól "nem annyira jól".

(#18506) bkercso válasza Ribi (#18505) üzenetére


bkercso
nagyúr

Valószínű. :)

Lehet, erre való a crossfeed, amit én nagyon szeretek. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#18507) kicsipapucs


kicsipapucs
őstag

Sziasztok kedves mindenki!

Rövid verzió: Milyen DAC/Fejhallgató amp kombót ajánlotok HD558-hoz, elektronikus zenéhez, 30-50ezer magyar forint közötti kategóriában?

Baromi hosszú: Egy audiofilnek mondható fejhallgatós rendszer építésébe kezdtem decemberben és pár alkatrésszel kapcsolatban szeretnék tanácsokat kérni. A szakmai jellegű tudásom ebben a témakörben silány. Keveset tudok a hullámok viselkedéséről, a tranzisztorok különböző osztályban való működésének hatásairól a hifizésben és így tovább... Azonban vájtfülűnek mondom magam. Nagyon apró különbségeket is észreveszek a zenében 1-1 hardverbeli változtatáskor. Ezen kívül naivnak sem mondanám magam, igyekszem ésszel hozzáállni a dolgokhoz. Nos miután így remekül jellemeztem magam, lényegi dolgokról is írok.
A fő "zene"hallgatási irányom az eletronikus zenék, azon belül is főképp bigroom house és electro, azonban tetemes mennyiségű flac-et gyűjtöttem össze az általam kedvelt "klasszikusokból" (George Michael, Sting, Depeche Mode, Earth, Wind & Fire, Pendulum, Adele, Jamie Woon...). Egy HD558-at vettem magamnak, amin elvégeztem a szivacs modot, kivettem őket belőle, így változtatva meg a hangzását. Azonban megfelelő "előtéttel" nem rendelkezem. A szüleimnek van egy (OFF)szerintem(/OFF) elég jó házimozi rendszere, egy cd lejátszóval, ami optikai digitális kábellel van összekötve az Onkyo erősítőjükkel. Ennek a fejhallgató kimenetére dugtam rá a fejesem és hallgattam meg az ő 3-400 lemezes tárukból pár zenével a kis Senni-t.
Nagyon tetszett a hangja! Azonban én gépről szeretném meghajtani ugyebár.
Kaptam kölcsönbe, egy amúgy kukára ítélt X-FI Fatal1ty Champion-t (PCI-os, előlapi panelest). Ezzel hallgatható még viszonylag kellemesen a fejesem a házimozi után, azonban nem szakszavakkal leírni hidegnek, merevnek, dinamikátlannak éreztem az Onkyo-n amúgy remekül szóló zenéket. Arra gondoltam, hogy akkor valószínűleg egy dedikált fejhallgató erősítő lesz a járható út. Egyszerű is lenne a dolog, hisz meghatározom egy pénzügyi keretet (tegyük fel 30-50kHuf), megveszek egy jó véleményekkel bíró, kritériumaimnak megfelelő eszközt és juhé, élünk vígan). Amiket kinézetm magamnak, azok a Creative X-Fi HD USB-je, a Focusrite Scarlett 2i2-je éés a Maverick Audio Tube Magic D1/2-je. Melyikről mi a vélemény?
Azonban szeretnék a későbbiekben egy asztali hifit is, külön erősítővel. Járható út lenne-e vajon a szülők rendszeréhez hasonlót építeni? A számítógép integrált hangkártyájának digitális optikai kimenetéről kapná a jelet az erősítő és a beépített fejhallgató erősítőjéről hajtanám a fejesem. Felmerülő kérdésem, hogy egyrészt milyen minőségre számíthatok egy "reciever" fejhallgató erősítőjénél, valamint, annak ellenére, hogy digitális kimenetnél elvileg a hangkártya semmilyen módosítást nem végez majd a jelen, lesz-e érdemleges torzulás az optikán futó jelben?

Előre is köszi szépen minden érdemleges választ, szívesen fogadok bármilyen fejtágítást! :K :R

[ Szerkesztve ]

Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(

(#18508) SOAD19 válasza kicsipapucs (#18507) üzenetére


SOAD19
addikt

Én lehet inkább a fejest adnám el, és vennék mondjuk egy fiio e17-et + mellé 40-50k-ért egy jobb fejest használtan. :B

[ Szerkesztve ]

(#18509) kicsipapucs válasza SOAD19 (#18508) üzenetére


kicsipapucs
őstag

Mi baj a fejesemmel? :)
Én picit kevésnek tartom benne a mélyet, de amúgy semmi más bajom vele.

[ Szerkesztve ]

Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(

(#18510) Bodz válasza kicsipapucs (#18507) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Egy pörgős, igazi HD558-hoz való erősítő + egy korrekt DAC.
De az lenne az igazi, ha a fejhallgatót is cserélnéd. :D

[ Szerkesztve ]

(#18511) kicsipapucs válasza Bodz (#18510) üzenetére


kicsipapucs
őstag

Külföldi oldalakon fikázták sokan a HD USB-t. Mégsem olyan gagyi? (szívbe hatoló lesz a nem gagyi válasz, ugyanis egy 2 naposat küldtem vissza futárral, mert azt hittem nem lesz elég az igényeimnek és most már nem kapni ahonnan jött) Használható minőségű a HD USB fejes erölködője? :)
Köszi az eddigi segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(

(#18512) krichd1 válasza kicsipapucs (#18511) üzenetére


krichd1
addikt

Nekem volt X-Fi HD USB, Szimamp felállás. Használható az X-Fi HD USB fejes erősítője (főleg magas kiemelős fejesekhez egy kis magashang kiegyenlítéshez), de azért a Szimamp jobb erősítő (sokkal).

Egyébként nem értem miért húzzák le külföldi oldalakon annyira, hasonló áron nem igazán van olyan külső hangkártya, ami mindenben jobb lenne nála. Lehet csak a szokásos Creative fikázás..

[ Szerkesztve ]

Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql

(#18513) dudika10 válasza kicsipapucs (#18511) üzenetére


dudika10
veterán

Mert telepíti mindenki a creative drivereket. Úgy nem működik. :D

Ha nem telepíted a drivereket, akkor semmi baja. DAC-ként kifejezetten jó ezért az árért szerintem. Fejhallgató erősítő része nem egy nagy szám, de a könnyebb esetekkel elboldogul.

Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.

(#18514) Bodz válasza kicsipapucs (#18511) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Egyetlen baj van vele csak. USB-n nem tudja a 16/44.1-et. Ettől eltekintve szerintem nehéz belekötni. Ne foglalkozz a külföldi oldalakkal, csak a szokásos Creative utálat. Nekem régebben volt, még a driver is stabilnak bizonyult. :) De a szíved védelmének érdekében szóba jöhet más is. Akár ez, elég szépeket írnak róla (bár kevés helyen), szinte kedvet kapok én is kipróbáláshoz. :D
Sajnos itthon alig lehet kapni 20e körül DAC-ot. :( Fiio E10, X-Fi HD USB, ESI Dr. DAC nano. Kb. ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#18515) Bodz válasza contaxg (#18499) üzenetére


Bodz
Topikgazda

Adhatod. ;] Ideje lenne egy V800-at venni. Azon kikapcsolhatod. :D

(#18516) kicsipapucs válasza Bodz (#18514) üzenetére


kicsipapucs
őstag

A másik két említett DAC-ról van valakinek ismerete? Focusrite és Maverick Audio.
És erre valami ötlet?
"Azonban szeretnék a későbbiekben egy asztali hifit is, külön erősítővel. Járható út lenne-e vajon a szülők rendszeréhez hasonlót építeni? A számítógép integrált hangkártyájának digitális optikai kimenetéről kapná a jelet az erősítő és a beépített fejhallgató erősítőjéről hajtanám a fejesem. Felmerülő kérdésem, hogy egyrészt milyen minőségre számíthatok egy "reciever" fejhallgató erősítőjénél, valamint, annak ellenére, hogy digitális kimenetnél elvileg a hangkártya semmilyen módosítást nem végez majd a jelen, lesz-e érdemleges torzulás az optikán futó jelben?"

Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(

(#18517) ntomka válasza Bodz (#18514) üzenetére


ntomka
nagyúr

Az a creative utálat nem véletlenül alakult ki. :)

ツ Headphones on - World off

(#18518) kicsipapucs válasza ntomka (#18517) üzenetére


kicsipapucs
őstag

Eszemben nem volt háborút szítani, remélem nem lesz az belőle. :N

Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(

(#18519) Bodz válasza kicsipapucs (#18516) üzenetére


Bodz
Topikgazda

A Maverickről annyit tudok, hogy olcsóbban is meg lehet venni DAC-01A néven. 1 plusz bemenet a különbség.

(#18517) ntomka: Persze, a driver mizéria miatt. De az X-Fi HD USB-hez nem is kell a Creative driver, ezért is alaptalan a nagy utálat. :)

[ Szerkesztve ]

(#18520) bkercso válasza kicsipapucs (#18516) üzenetére


bkercso
nagyúr

Házimozi erősítőt ne vegyél hifire, mert azonos áron jobb sztereó erősítőt kapsz. A beépített DAC-ok minősége szór, de én külsőt használnék. Nagyon jó hangminőség érhető el az optikával (valószínűleg jobb, mint USB-n 50k alatt) azzal együtt, hogy az optikai vevők jittere általában kicsit magas, én olyan 300-500ps-ot olvastam itt-ott. Jobb az olcsóbb USB-vevőknél, de szerényebb a koaxnál. Az nem igaz, hogy a digit jel nem változik, mert az időzítése analóg módon szedi a fáziszajt, ez a jitter. Kásás lesz tőle a hang. De az 50k árkategóriában ezen nem aggódnék.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#18521) Laybee válasza bkercso (#18520) üzenetére


Laybee
őstag

Mit jelent az optikai vevők?

(#18522) Laybee válasza Laybee (#18521) üzenetére


Laybee
őstag

Jaj fáradt vagyok már, optikai kimenet.

(#18523) bkercso válasza Laybee (#18522) üzenetére


bkercso
nagyúr

Nem, optikai bemenet. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#18524) Laybee válasza bkercso (#18523) üzenetére


Laybee
őstag

Szóval, pl van egy cd, játszó optikai kimenettel és dac optikai bemenettel, akkor jobb, mint az usb-s módszer?

(#18525) bajnokpityu válasza Laybee (#18524) üzenetére


bajnokpityu
félisten

az 1.1 usbknél picivel jobb,sztem is.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#18526) Laybee válasza bajnokpityu (#18525) üzenetére


Laybee
őstag

Lehet hülye kérdés, 2.0usb-nél rosszabb, vagy olyan nincs is? :)

(#18527) bkercso válasza Laybee (#18526) üzenetére


bkercso
nagyúr

3e..300e Ft között kapsz USB-vevőt.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#18528) p_adam válasza Laybee (#18526) üzenetére


p_adam
addikt

Eléggé CD transzportfüggő a dolog, hallgattam már párat és hát a nagyobb részüknél jobban szólt az USB, a legjobb amit hallottam az egy Micromega Duo CD3 volt de annyiért amennyibe egy olyan kerül meg már rendes PC-s rendszert lehet építeni szvsz és nem kell aggódni mi lesz ha elromlik valami (mivel alkatrész már nem nagyon volt ahhoz a darabhoz akkor sem amikor próbáltam).

[ Szerkesztve ]

(#18529) Laybee válasza p_adam (#18528) üzenetére


Laybee
őstag

Köszönöm.

(#18530) Ear001 válasza Laybee (#18524) üzenetére


Ear001
addikt

Ha van (lesz) egy CD játszód és van (lesz) egy DAC-od, akkor miért nem az SPDIF ki és bemenetet használod, ami az esetek döntő többségében jobb, mint az optikai és az USB.

(#18531) bkercso válasza Ear001 (#18530) üzenetére


bkercso
nagyúr

Szőrszálhasogatás, de az opto is spdif. :)

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#18532) Dorian válasza Laybee (#18526) üzenetére


Dorian
félisten

Nehéz ilyen általános dogmákat kijelenteni, mert az adott eszközöktől is függ a dolog, de szerintem:
Az USB 1.1-nél az optika egy kicsit jobb, az USB 2 meg jócskán jobb mindkettőnél, a koax meg az összesnél jobb.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18533) donpe


donpe
aktív tag

Lehet, hogy hülye kérdés. Befolyásol valamit, ha egy dac-ot, vagy erősítőt védőföld nélküli aljzatba dugok és rendelkezik védőföld csatival a cucc? Nem az áramütés veszélyére :D , hanem hangzásbeli változásra gondolok.

(#18534) baluka26 válasza donpe (#18533) üzenetére


baluka26
veterán

Földhurok off. :D

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#18535) guppy válasza Dorian (#18532) üzenetére


guppy
őstag

az usb 1.1 es bemenetet rengeteg neves gyártó használja termékeiben, mivel az támogatja az usb audio class 1-et (vagy vmi ilyesmi), ami lehetővé teszi a drivermentes 24bit 96 kHz es hanganyagok lejátszását, tehát azért mert az egyik terméken 1.1 a másikon 2.0 felirat van nem biztos h a második fog jobban szólni.

(#18536) Dorian válasza guppy (#18535) üzenetére


Dorian
félisten

Amint írtam:

"Nehéz ilyen általános dogmákat kijelenteni, mert az adott eszközöktől is függ a dolog"

De többnyire az 1.1-es USB-k PCM2704-es alakítóval, 48kHz-es hangra és nem túl jó minőségre képesek.

[ Szerkesztve ]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18537) bigmasterg válasza guppy (#18535) üzenetére


bigmasterg
addikt

A mytek 192-n mindkét usb van, akkor most melyik jobb ? :))

Úgy tudom, hogy a 192 2.0 driverrel megy, az 1.1 meg plug&play rajta.

[ Szerkesztve ]

(#18538) guppy válasza Dorian (#18536) üzenetére


guppy
őstag

nem is azért írtam, csak h megerősítsem az általad is kiemelt sort és megemlítsem az előnyeit

(#18537) bigmasterg - majd ki AB-zed h melyik a jobb :)) , tippre sztem nem lesz különbség, bár ahogy olvasgattam a 2.0-ás esetén tudja a 10ps-os jitert

[ Szerkesztve ]

(#18539) bajnokpityu válasza guppy (#18538) üzenetére


bajnokpityu
félisten

Ismerősnek van 192ese, majdnem hasznalhatatlannak mondja az usbjet a myteknek. Szemben a firewire atvitellel. Driverek miatt, valószínűsíti. Jo kábellel stabil, jo hangú.

eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO

(#18540) Alg


Alg
veterán

Sziasztok!

Félig-meddig off, de talán itt segítő kezekre találok :B
Lenne egy Samsung P2 hordozható lejátszóm amin elengedte a forrasztás a jack aljzatot. Tudtok ajánlani valakit akihez bizalommal fordulhatnék javítás ügyben? (ha minden igaz szerelési útmutatót már találtam hozzá).

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#18541) baluka26 válasza Alg (#18540) üzenetére


baluka26
veterán

dudika10

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#18542) pedrő


pedrő
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék vennni audiofil célokra egy normális hangkártyát, de az is lehet, hogy nem csak arra lenne szükségem :). Leginkább külsőt szeretnék (usb/firewire Windows 7/8 32/64 bit kompatibilis).
Audio-Technica nyitott fülesek és Mackie aktív monitor hangfalak szólalnának meg rajta keresztül.
Kimenetből balanced TRS lenne a legjobb, bemenetből pedig SPDIF koax/optika. Természetesen minél több fajta van rajta annál jobb.
Árban 50-60k lenne a max. Használt is lehet, nem vagyok válogatós
Tudnátok mondani pár alternatívát?

Üdv. :
pedrő

(#18543) guppy válasza pedrő (#18542) üzenetére


guppy
őstag

egybe cuccot szeretnél, vagy nemgond ha 2 doboz lesz az asztalodon ?

(#18544) pedrő válasza guppy (#18543) üzenetére


pedrő
aktív tag

Szia!

Van hely bőven az asztalomon, teljes mértékben nyitott vagyok ilyen téren :)

Üdv. :
pedrő

(#18545) guppy válasza pedrő (#18544) üzenetére


guppy
őstag

dac ként egy zéróval sztem elégedett is lennél, viszont a fejes kimenete nem a legjobb és pénzed se maradna erősítőre, viszont a corgól elvihető, így ki tudod otthon próbálni

(#18546) pedrő válasza guppy (#18545) üzenetére


pedrő
aktív tag

Erre gondtál?
Ez az elvihető dolg viszont annyira nem tiszta.

(#18547) Dorian válasza pedrő (#18546) üzenetére


Dorian
félisten

Zero-nak jó hangja van (koaxon és optikán, mert az USB-je felejtős), ha valaki szereti a kifejezetten élénk hangot világos színpaddal.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18548) pedrő válasza Dorian (#18547) üzenetére


pedrő
aktív tag

Szerencsére nem vagyok mindig az asztali gép közelében, ezért is volna jó egy usb-s megoldás.

(#18549) Dorian válasza pedrő (#18548) üzenetére


Dorian
félisten

Gondolom laptopra gondoltál, mint alternatíva.
Azt vedd figyelembe, hogy az USB sokkal érzékenyebb a nagy hosszra, mint a koax, optikáról nem is beszélve. Jó minőségű USB átalakító meg drága mulatság.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#18550) guppy válasza pedrő (#18546) üzenetére


guppy
őstag

hívd fel a boltot, régebben letét ellenében haza lehetett vinni kipróbálásra

btw nem olyan rossz az usb bemenete sem szvsz

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.