Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:48:40

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18507) kicsipapucs


kicsipapucs
őstag

Sziasztok kedves mindenki!

Rövid verzió: Milyen DAC/Fejhallgató amp kombót ajánlotok HD558-hoz, elektronikus zenéhez, 30-50ezer magyar forint közötti kategóriában?

Baromi hosszú: Egy audiofilnek mondható fejhallgatós rendszer építésébe kezdtem decemberben és pár alkatrésszel kapcsolatban szeretnék tanácsokat kérni. A szakmai jellegű tudásom ebben a témakörben silány. Keveset tudok a hullámok viselkedéséről, a tranzisztorok különböző osztályban való működésének hatásairól a hifizésben és így tovább... Azonban vájtfülűnek mondom magam. Nagyon apró különbségeket is észreveszek a zenében 1-1 hardverbeli változtatáskor. Ezen kívül naivnak sem mondanám magam, igyekszem ésszel hozzáállni a dolgokhoz. Nos miután így remekül jellemeztem magam, lényegi dolgokról is írok.
A fő "zene"hallgatási irányom az eletronikus zenék, azon belül is főképp bigroom house és electro, azonban tetemes mennyiségű flac-et gyűjtöttem össze az általam kedvelt "klasszikusokból" (George Michael, Sting, Depeche Mode, Earth, Wind & Fire, Pendulum, Adele, Jamie Woon...). Egy HD558-at vettem magamnak, amin elvégeztem a szivacs modot, kivettem őket belőle, így változtatva meg a hangzását. Azonban megfelelő "előtéttel" nem rendelkezem. A szüleimnek van egy (OFF)szerintem(/OFF) elég jó házimozi rendszere, egy cd lejátszóval, ami optikai digitális kábellel van összekötve az Onkyo erősítőjükkel. Ennek a fejhallgató kimenetére dugtam rá a fejesem és hallgattam meg az ő 3-400 lemezes tárukból pár zenével a kis Senni-t.
Nagyon tetszett a hangja! Azonban én gépről szeretném meghajtani ugyebár.
Kaptam kölcsönbe, egy amúgy kukára ítélt X-FI Fatal1ty Champion-t (PCI-os, előlapi panelest). Ezzel hallgatható még viszonylag kellemesen a fejesem a házimozi után, azonban nem szakszavakkal leírni hidegnek, merevnek, dinamikátlannak éreztem az Onkyo-n amúgy remekül szóló zenéket. Arra gondoltam, hogy akkor valószínűleg egy dedikált fejhallgató erősítő lesz a járható út. Egyszerű is lenne a dolog, hisz meghatározom egy pénzügyi keretet (tegyük fel 30-50kHuf), megveszek egy jó véleményekkel bíró, kritériumaimnak megfelelő eszközt és juhé, élünk vígan). Amiket kinézetm magamnak, azok a Creative X-Fi HD USB-je, a Focusrite Scarlett 2i2-je éés a Maverick Audio Tube Magic D1/2-je. Melyikről mi a vélemény?
Azonban szeretnék a későbbiekben egy asztali hifit is, külön erősítővel. Járható út lenne-e vajon a szülők rendszeréhez hasonlót építeni? A számítógép integrált hangkártyájának digitális optikai kimenetéről kapná a jelet az erősítő és a beépített fejhallgató erősítőjéről hajtanám a fejesem. Felmerülő kérdésem, hogy egyrészt milyen minőségre számíthatok egy "reciever" fejhallgató erősítőjénél, valamint, annak ellenére, hogy digitális kimenetnél elvileg a hangkártya semmilyen módosítást nem végez majd a jelen, lesz-e érdemleges torzulás az optikán futó jelben?

Előre is köszi szépen minden érdemleges választ, szívesen fogadok bármilyen fejtágítást! :K :R

[ Szerkesztve ]

Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.