Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
válasz bajnokpityu #19050 üzenetére
Egyre jobban elfogadom ezeket az érveket.
Talán Ghz-es FFS-el kéne rámérni bár az max BODE-t meg fázist rajzol. Hmm de van kifejezetten soros és párhuzamos digitális kábel jelátvitel analyzer. Lehet Usb-vel is kompatibilis ? Utána kéne járni.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
SunSoul
tag
válasz bajnokpityu #19050 üzenetére
Van már ilyen műszer, csak jóval százezer dollár felett van az ára.
-
contaxg
veterán
Auralic Vega digital audio processor ($3,500)
Benchmark DAC2 HGC ($1,995)
Chord Electronics Ltd. QuteHD ($1,795), QBD76 HDSD ($8,500 w/DSD option)
dCS Debussy DAC ($11,000), Paganini DAC ($17,999), Vivaldi DAC ($34,999)
EMM Labs DAC2X ($15,500)
Esoteric D-03 ($13,999)
exaSound Audio Design e20 DAC ($2,499)
Fostex HP-A8C ($1,995)
Lumin LUMIN Audiophile Network Music Player ($3,980)
Meitner Audio MA-1 ($7,000), MA-2 ($11,000)
MSB Technology DAC IV (starting at $5,995)
Mytek Digital Stereo192-DSD DAC ($1,695) [see review]
Pioneer Electronics SC-67 9.2-Channel Network Ready AV Receiver ($2,000)
Playback Designs MPD-3 DAC ($6,500), MPD-5 ($13,000)
Simple Design Sonore/exD DSD DAC ($1,195) [see review]
S.O.t.M sDP-1000 DAC/Preamp ($tbd)
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
DrHengelhoff
csendes tag
-
Bodz
nagyúr
-
DrHengelhoff
csendes tag
Fogalmam sincs, felugrott egy ablak, hogy usb eszköz nem működik rendesen, vagy ilyesmi, elkezdtem keresni mi lehet, ekkor már éreztem a szagát is, gyorsan kihúz...és itt a végeredmény.
-
krichd1
addikt
válasz DrHengelhoff #19058 üzenetére
Garanciáztatni nem tudod már ?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
bkercso
nagyúr
válasz DrHengelhoff #19056 üzenetére
Én már 2x kicseréltem ilyet, de kérdés, hogy mi miatt égett meg? Ha ez nem derül ki, a következő is leéghet.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #19062 üzenetére
Tenor? Végül is mindegy...
Szerintem inkább valami zárlat lehetett ebben a Musiban.pl kábel vagy csatlakozó...[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #19063 üzenetére
Nem, PCM1798, ami leégett a kolléga musilandjában. Zárlat lehet, de én mondjuk egy tantálelkóra gondolok. Vagy a chipen belül. Vagy más. Ezért írtam, hogy a chipcsere gondolkodás nélkül nem a legjobb ötleg.
szakibá...: Kilátásba helyezed a peres utat és már meg is javították.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz bkercso #19065 üzenetére
"Kilátásba helyezed a peres utat és már meg is javították."
Ez csak addig működik, amíg nekik kell bizonyítani, hogy nem rendeltetésszerű használat miatt ment tönkre.
Ha ezt már neked kell bizonyítani, akkor azt mondják, hogy hajrá.
A jogi háttérben nem vagyok naprakész, de úgy rémlik, hogy 1 évig kell csak nekik bizonyítani, utána pedig neked. Ha hülyeséget írtam, akkor elnézést.
És ez természetesen Kínával nem működik.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
contaxg
veterán
válasz dudika10 #19066 üzenetére
Kínával... éppen most olvastunk egy szerződést, amiben az állt, hogy ad át nekik az összes viszonteladód nevét, címét, maileket, no meg a telefonszámaikat...
-
DrHengelhoff
csendes tag
A garancia sajnos több szempontból zsákutca, nem részletezném.
Mindenesetre köszönöm a hozzászólásokat, legalább a típus kiderült. Első körben megkérdezek néhány helyi szakembert, aztán majd lesz valami.
Nem volt olcsó mulatság, és a hangja is bejött, jól enne, ha helyre lehetne hozni.bkercso, rólad tudom, hogy otthon vagy a témában, ha minden kötél szakad hajlandó vagy ránézni?
Ha igen később megkeresnélek pm-ben. -
contaxg
veterán
válasz DrHengelhoff #19068 üzenetére
Miért nem rögtön hozzáviszed?
-
bkercso
nagyúr
válasz contaxg #19069 üzenetére
Így van, a típus a képen is olvashatóan látszik.
Nem szívesen utasítok vissza valakit, de semmi időm (új melóhely stb.). 1 hete csücsül nálam egy erősítő, haspnló szívesség és még ki se bontottam.
A másik ok, amiért mégis inkább nem ígérek semmit, hogy ez a chip valamiért elszállt. Ha nem az ő hibája, hanem valami magával rántotta, akkor azt is meg kell találni. Egy ilyen IC 6000Ft... Ha meg ő volt a hibás, akkor is magával vihetett dolgokat, amiket szintén meg kéne találni. Őszinte leszek: bár 42eFt újonnan egy ilyen DAC, én mégis kukáznám. Rá lehet költeni 10-20eFt-ot az ilyen történetekre simán úgy, hogy ugyan az a vége. Túl összetett rendszer és túl durva a hiba: rámehet egy csomó mérnökóra, ami nem olcsó.Persze, ha akarsz neki egy esélyt adni, akkor az IC-t beszerzem és kicserélem ingyen. IC+szállítás=6000+1000=7000 Ft. 2x posta>1000 Ft. 80-90%, hogy sikerül a művelet és nem szakad fel a nyákon a réz, + nem ég le a környezetében semmi. Ezt tudom vállalni.
[ Szerkesztve ]
-
donpe
aktív tag
Tápkábelt illető döbbentségem. Thx EAR!!!
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
-
titán
válasz contaxg #19073 üzenetére
Igen. Én is jókat hallottam róla. Ráadásul nem is (túl) drága, és mégis minden egyben: BlueRay és SACD, lejátszás, rögzíthető DSD kimenet (SACD-ról), SPDIF + USB DAC, hálózati lejátszó internet eléréssel, USB-s lejátszó, Sokpontegy kimenet, szeparált sztereó kimenet, XLR, HDMI, HML, anyámtyúkja. Ha kávét is főzne, jó volna titkárnőnek.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
bigmasterg
addikt
Tudom-tudom placebo, meg amúgy is
De azonos felvételből jobbnak találtam a DSD verziót, mint a PCM-et.Van olyan felvételem, ami megvan 44,96,192-ben és dsd-ben is. Az első három között nem nagyon hallottam különbséget, a dsd verziót viszont jobbnak találtam.
Felőlem tényleg lehet placebo, most ezt tapasztaltam.
Esetleg próbáljam meg vaktesztelni ?[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #19077 üzenetére
Bocs a dupláért.
Megpróbáltam, de abx progi nem tölti be a dsd-t. Egészen pontosan dff formátumot."Error while preparing files for test (Unsupported file format), please make sure that you have enough disk space and source files are decodable."
-
bigmasterg
addikt
válasz bigmasterg #19078 üzenetére
-
guppy
őstag
válasz bigmasterg #19079 üzenetére
én azóta se értem mire jó ez a DSD dolog, a sima flac nem tudja u azt a bitmélységet és mintavételezési frekvenciát ?
-
Leigazoka
tag
Üdv,
Valaki használt már Fiio E6 vagy E7 fejhallgató erősítőt?
Melyek a főbb tapasztalatok velük kapcsolatban..? -
titán
válasz bigmasterg #19077 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy a felvételből mind ugyanaz a változat? Nem lehetséges, hogy egy másik változat készült a SACD-ra? Próbáld meg egyszer mindkettőt WAV-ra konvertálni, és úgy meghallgatni őket egymás mellett, aztán pedig a SACD-ból konvertált WAV-ot és a SACD-ot összehasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz bigmasterg #19084 üzenetére
A helyedben azért megpróbálnám, láttam én már karón varjút
-
krichd1
addikt
OFF:
Most hallgatom Phil Collins - Face Value (2010 Steve Hoffman Remaster) albumot, ez az első "újramesterelt" CD album, ami jobban tetszik az eredeti verziónál. Ez tényleg ilyen igényes munka, vagy csak az én rendszeremhez passzol jobban hangzásban ?
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
guppy
őstag
válasz bigmasterg #19082 üzenetére
egyszer már elkezdtem olvasgatni a témában, csak meguntam, de akkor megpróbálom még 1x
amúgy ugyan azokat a számokat hallgatva mint a régebbi rendszeren érzel előrelépést hangban ? (a rengeteg új feature mellett)
-
titán
-
ntomka
nagyúr
Budget megoldásnak olcsó fejhallgató mellé PC-ről zenélőknek tudom ajánlani a Realtek ALC662 chip-pel rendelkező alaplapokat. Az első alaplapi hangkeltő, ami meggyőzött. Természetesen natív 96/24-re állítva használom, kernel szintű upsamplinggal (linux). Hónapok óta hallgatom munkahelyen róla a zenét, de tetszik. Nem tökéletes, pl. ez is össze tudja szedni a gépzajt, de bőven jó. Korábban már említettem.
ツ Headphones on - World off
-
hkari
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy DAC-ot vásárolni, hogy ne füles kimeneten tudjam csak a TV-met rákötni az erősítőmre. Az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlotok? Olyat kerestem ami esetleg tudja USB-ről venni az áramot, mert akkor a TV USB portja adná neki azt is, és akkor ha kikapcsolom a TV-t, a DAC is kikapcsolna.
Egyelőre őt néztem ki : [link]
Ahogy látom a tápja 5V 1A, szóval USB ről átalakítóval menne ha jól gondolom, és elég olcsó is. Nekem annyi kell csak, hogy Optikából RCA-t csináljon. Mi a véleményetek róla?
-
hkari
őstag
Van egy 1A-es USB kimenetem is szerencsére
bkercso : Ezt is néztem, de azt írják, hogy "A Dolby és DTS formátumokat az eszköz nem támogatja." Ez azt jelenti, hogy ha DTS hangsávval nézek filmet, akkor nem lesz hangom? Mert amúgy ez is tetszik, és legalább nem kéne 30 napot várnom rá kb.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok otthon a DAC-ok és a fejhallgató-erősítők világában, ezért valami egyszerű definíciót tudnátok adni, hogy mi micsoda és mire jók?
Tehát pl. ha van egy DAC-ja az embernek, akkor minek fejhallgató-erősítő?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Vasinger! #19097 üzenetére
A DAC a digitális, számítógépből vagy CD-ről érkező jelet analóg, a hanghullámokkal korreláló feszültséggé alakítja. A fejhallgató erősítő ezt a feszültséget és/vagy az áramot növeli olyan szintre, amilyenre a fejhallgatónak szüksége van. Ugyanazt teszi, mint egy sztereó (végfok) erősítő, csak az olyan szintre erősít, ami a hangszóróknak szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz schawo #19098 üzenetére
Tehát DAC=külső hangkártya?
Ez a DAC számítógéppel USB-n keresztül csatlakozik ugye, tehát minimális minőségromlás van ezen a részén, csak amikor digitális jelből csinál analóg jelet, akkor romolhat a jel érezhetően.
Ha valaki fejhallgatóhoz használna DAC-ot annak mindenképp szükséges venni fejhallgató-erősítőt is? Vagy van olyan DAC amely elegendő erősségű jelet ad alapból és/vagy van benne beépített fejhallgató-erősítő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Proxmox VE
- Óvodások homokozója
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gitáros topic
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Vezetékes FEJhallgatók
- World of Tanks - MMO
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Mac Mini M1 8GB 512GB SSD + INGYEN KISZÁLLÍTÁS
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest