Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
törölt tag
Mi a legjobb amerikai remake amit láttatok? Tehát olyan film, aminek az eredetije Észak-Amerikán kívüli.
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #168405 üzenetére
Nekem az amerikai Tetovált lány jobban tetszett mint az eredeti, de ebből mindkettő jó
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Rigormortiis
veterán
válasz Rigormortiis #168406 üzenetére
Hozzáteszem még Az olasz melót, és a Téglát.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
Peterhappy
őstag
-
Pitterix
őstag
Nem hibátlan film, de üde színfolt a futószalagon gyártott alkotások között.
Kevés akció, de ezek egész jól kivitelezettek, viszont inkább a párbeszédeken van a hangsúly.
Ezt megérte megnézni."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
MikeWazowski
veterán
Nagyon megoszlanak a vélemények róla a fórumokon, van aki szerint a legalja, elcseszett idő megnézni, de van aki ellenkezőleg vélekedik. Nos, lehet ilyen hangulatom is volt, de nekem nagyon tetszett. Valahogy olyan '90-es évek thriller filmek hangulata volt, így egy kicsit sötétebb realisztikusabb képet adva. Cage gyerekkorom egyik hőse, keveset szerepelt, de szerintem akkor ütött is. Hiteles volt szerintem az őrület amit játszott. Lehet jókor kapott el a film, de én ajánlom mindenkinek. A film egyébként lassú, de engem nem zavar bizonyos filmeknél.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
mephi666
nagyúr
válasz MikeWazowski #168414 üzenetére
...nekem kb a film felénél esett le, hogy az a ronda nő Cage ...és nem nő
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
cyberkind
félisten
James Earl Jones A.K.A. Darth Vader hangja is eggyé vált az erővel.
-
tag
válasz Kergeboci #168398 üzenetére
Forever-forever
Örökkön örökkéUkrán coming of age film a fiatalkori útkeresésről, párkapcsolatokról, abuzív kapcsolatokról (párkapcsolat de barátságok szintúgy), egy túlságosan is ismerős kelet-európai betondzsungel és panelrengetek háttérrel.
Bizonyos részei mélységesen hihetőek (sőt, ismerősek, legyen az a vergődés a kapcsolatok között, vagy az iskolapadok közötti intimitás), más részei viszont inkább csak erőltetettek, narratíva igényelte viselkedések. A színészek remekeltek, a technikai megvalósítás pedig több mint korrekt, a történet, végül is lekötött. A forgató könyv kicsit ingatag lábon áll, de nekem bejött, tetszett a film.Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
tag
válasz radi8tor #168233 üzenetére
Na, ennek hagyok én is egy külön posztot, mert erről írni kell.
Kinds of Kindness
A kegyelem fajtáiSzóval.. hmmm.. öööööö.. Yorgos Lanthimos.. aztán.. ööö...
Hmmm...Ez a film.. öööö..
hmmm.. ?
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
válasz gbors #168359 üzenetére
Készült belőle egy brit adaptáció 90 percben, szerintem annyi pont elég a történet elmeséléséhez. Kurosawa elég terjengős rendezőnek tűnik, most hogy így sorra nézem a filmjeit. Ikirut mondjuk nagyon rég láttam, tervezem újranézni, de az maradt meg leginkább hogy nagyon hosszúnak éreztem.
-
nagyúr
válasz #42308056 #168425 üzenetére
Sok filmje hosszabb 2 óránál, ami akkoriban nem volt standard - én viszont szeretem, ha az arra érdemes dolgokon hosszan elidőzik egy film. Az Ikirunál annyi volt a gond, hogy néhány jelenetből nem igazán esett ki semmi - se karakter, se érzelem, se történés.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #42308056 #168429 üzenetére
ja, Mubin gondolkodok, hogy iden lejar az egy eves HBOm, es akkor valtok arra.
Nyilván magyar felirat nélkül.
Az nekem hála égnek nem probléma, ameddig legalább angol vagy svéd van.Viszont ahogy neztem mostanaban a mainstream szolgaltatokon is megjelentek arthouse filmek
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
mephi666
nagyúr
ez nekem kellemes csalódás volt... kicsit spoileresen írok pár sort (mert igazából ismeri mindenki a sztorit, aki látott már crow filmet, vagy megnézte a trailert)
- Skarsgard tökéletes választás volt a szerepre
- működött a kémia a 2 karakter közt és a film első 1/3-a bemutatta-mélyítette a kapcsolatukat, ami jól alapozott az egész filmnek
- a film középső harmada a megszokott "útkeresés"
- utolsó 1/3 jó kis "R"-es dara
- kellemes gót hangulat, ami a korábbi részeket is jellemezte, hangulatos átvezetőkkel...a lezárás lett csak kicsit furcsa, de nem rossz szerintem a rendező tisztelettel bánt az alapanyaggal és kihozta belőle, amit csak tudott... ha 20 évvel ezelőtt jött volna ki a crow-os korszakomban, akkor simán újra néztem volna az első 3 résszel együtt a 4. menthetetlenül trágya, de ott lett volna a 3. rész környékén, lemaradva az első 2-től...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
-
volandy
senior tag
12 Feet Deep(am.thriller)
A filmet megtörtént események ihlették. A történet szerint két nővér ... Az ilyen jellegű filmekkel szembe nincsenek nagy elvárásaim, kössön le arra a másfél órára és kész. A legtöbbnek sikerül is. Hát végignéztem.egy lefedett hatalmas medencében reked egy éjszakára. A búra alatt csak egymásra számíthatnak életük leghosszabb, leghidegebb és legveszélyesebb éjszakáján -
KISDUCK
addikt
Hétvégén tartottam egy kis maratont és pár filmet megtekintettem:
Blood in, Blood out / A vér kötelez
Érdekes film volt meg kell hagyni, pár hónapja már meg akartam nézni, de sajnos csak dvd verziókat találtam, aminek a képminősége már zavaró. Sikerült rátennem a praclimat HD verzióra és így már végre meg tudtam nézni. Latin banakról szól. 70-ed években és hogy milyen hatással van az érintettekre. Jó film, akit érdekel az ilyesmi annak kár kihagyni.
A taxi sofőr / Taxi driver
Hát a film végére másra számítottam, még nem tudom hova tenni értékelés szempontjából. De nem győzött meg a film.
Trap
Egy perc néma csendet megilletnek azok akik erre beültek moziba. Nem egy jó film, akkor ajánlott megnézni ha van felesleg ideje az embernek és nem tud magával mit kezdeni vagy beteg, másnapos stb.
-
nagyúr
The magnificent seven / A hét mesterlövész (1960)
Egy ideje már tervezgettem, hogy újrázom, most sikerült. Azt kell mondjam, remekül szórakoztam, bár nem (csak) olyan okokból, ami egyezett a készítők szándékaival. A film első 1 órája nyomokban Hét szamurájt tartalmaz, de olyan elég furcsán, mert az események kb. ugyanazok, de csak olyan szemelvény-jelleggel, Kuroszava filmjének szisztematikus, világszintű építkezéséhez nem sok közük van. Eközben a hangsúly a vagány, rettenthetetlen western-hősökön van, akik jobbára elég sekélyesek, de a nekik kiadott egydimenziós szerepet valami bitang jól adják elő - Yul Brynner és Steve McQueen passzolgatása végig remek, James Coburn meg kb. ugyanezt hozza, csak még meg sem szólal hozzá.
Aztán amikor beindulnak az események, akkor méginkább világossá válik, hogy Hollywood jellemzően csak egy dologra képes egyszerre figyelni, a vagánykodás háttérbe szorul, és átveszi a helyét az akció, ami sajnos nem valami fényes, és a feszültség meg a dráma, ahol azért vannak jobb pillanatok. Aztán újabb tipikus hollywoodi fordulatként az írók hőseinket, hogyteljes reménytelenségbe taszítják , és akkora hősök legyenek, hogy alig férnek el a vásznon. Aztán zárásként egy konkrétan siralmas nagy harcjelenet - kár, hogy nem pár évvel később készült a film, be lehetett volna vonni Sam Peckinpah-t, biztos lett volna pár tippje, bár akkor a budget nagy része vszleg művérre megy elabból valami orbitális baromsággal jöjjenek vissza
Kicsit talán karcosabb voltam a kelleténél, de A hét mesterlövész írás, dramaturgia és rendezés terén tényleg nem egy túlzottan jó film. A színészek ellenben brillíroznak, és a remekül filmre vitt hőskultusz nagyon sokat tesz azért, hogy kárpótóljon a hiányosságokért. De mindent azért az sem ment. 7/10.#értékelés
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
mephi666
nagyúr
válasz arcitec #168442 üzenetére
...bezzeg captain america 1979-ből... cgi nélkül... igazi remekmű
...az a szárnyakkal felpimpelt kiskőrösi bukósisak mindent visz
-
-
mephi666
nagyúr
válasz Oldman2 #168444 üzenetére
...meg lore szerint ebben az univerzumban akkor még biztos nem fedezték fel wakandát, így a pajzs kínából rendelt plexi volt, amit tökéletesen lehetett frizbinek használni
-
törölt tag
Jó lett a Speak no evil remake.
-
mephi666
nagyúr
válasz #42308056 #168448 üzenetére
ennél a filmnél el nem tudom képzelni, miért jobb, ha könnyedebb... pont azért ütött nagyot, mert olyan volt, amilyen
-
törölt tag
válasz mephi666 #168449 üzenetére
Nem mondtam hogy jobb, szerintem mások az erősségei és így kb. egálban vannak, illetve azért az eredetit tenném magasabbra. Nyilván nehezebb megítélni mennyire nyomasztó ha ismered a történetet. Mármint ez a "mi lesz itt" nyugtalanság nyilván elvész így.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Interactive Brokers társalgó
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest