- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:06 Téma összefoglaló
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
-
mephi666
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
Sehol nem tartanak vele, sanszosan ugyanaz lesz a sorsa, mint a Witchernek: Cavill hű akar lenni az alapanyaghoz, az Amazon meg hát látjuk a Gyűrűk ura sorozatnál, milyen szabadosan értelmezi a feldolgozás fogalmát.

Az Eisenhorn meg szerintem offos, kellett egy beugró a jogokhoz, aztán azóta lelőtték, csak nem jelentik be hivatalosan. -
Frod
addikt
Abban igaza van a kollégának, hogy oké, hogy sztoriban teljesen új, de tömve van easter egg-gel, és ha tényleg csak 20 éve játszott utoljára, akkor rengeteg utalás kimarad neki.
Új karaktert nem hoznak - sőt a trélerben olyan szinten nem szerepel az előző film hőse, hogy szerintem 15 perc alatt kiírják - itt láthatóan Johnny Cage köré van felhúzva a film, ő a néző szemszöge. (Érthető, hiszen oda érkezett a star-power)
-
paatrick
őstag
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Nem is értem, hogy eddig hogy lehetett ezt így. Ez a Monty Python világa, hogy a legnagyobb filmes díj zsűrije úgy szavazza meg legjobb filmeket, hogy meg sem nézik.
Fordítva több értelme lenne, lásd: Nem láttam, de 💩! (vulgaritás alert!)
-
Miklós315
senior tag
-
S e t h
nagyúr
Nem fűztem hozzá sok reményt, viszont az előzőnél ha nem is nagyságrendekkel, de jobb.
A vége engem elkapott, de ezt betudom a nosztalgia iránti fogékonyságomnak, szinte felfoghatatlan, hogy majdnem negyed évszázada jött ki az első rész.
Ez a 206 centis arc meg még így is para, egy sikátorban meg instant futás. -
gbors
nagyúr
-
.LnB
titán
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
pohár
félisten
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Cs1csó
titán
-
Bad Pritt
félisten
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
do3om
addikt
-
do3om
addikt
-
do3om
addikt
-
do3om
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Régen szenvedős volt, mert bugzott mint az állat mobilon, de 3 éve sikerült javítani. Persze nem tökéletes, de nagyrészt működik, sajnos a TMCE ennyit tud. Le kéne cserélni valami másra, csak hát az nem olyan egyszerű.
-
do3om
addikt
-
Bad Pritt
félisten
-
AD4MINATOR
nagyúr
Predator: Halálbolygó
Predator: Badlands (2025)Na látom kezdenek jönni a kommentek róla, ezek szerint nézhető már...
úgyhogy én is így tettem.Alapvetően nekem tetszett a film. Aki többet vár mint brainless popcorn film az fog csalódni csak, de most őszintén egy ilyen jellegű filmnél ne várjunk már nagy filozofálgatást...
Predátor filmek esetén sokszor keveset látjuk magát a Predátort, itt meg végig és részletesen is, úgyhogy már csak emiatt is előnnyel indul. Az univerzum alkotás megvolt amennyire kellett, a történet egy predátor esetében csak faék egyszerűségű lehet, így ott nincs nagy meglepetés.
A másik nagy előnye a filmnek, hogy nem a sztenderd csuklópántos karmokkal harcol, hanem a különböző eszközeivel, ami megint tök jó volt, mert mindig érdekesek ezek a kütyük. Annak örültem volna mondjuk, ha amikor feltalálta magát ami végülis lehet hogy jobb és menőbb is.visszatér az űrhajójához és felveszi a maszkját, akkor a korábban "gonosz T" által kinyitott szekrényből kivehetett volna még pár új eszközt - mondjuk ezt ellensúlyozta az, hogy DIY megoldásként Az útközben szerzett társ akit Elle Fanning alakít, igazából csak azért kellett, hogy legyen egy kis emberi nyelv is a film során
de meglepően jól alakított szerintem hozta az elvártat mind harc, mind dramaturg kapcsán.Azzal én is egyetértek, hogy cukiskodásnak itt helye nincs és az összes ilyen jellegű jelenet rontott az élményen, mert egyszerűen kizökkenti a nézőt.
Viszont a poén a helyén van, amennyit enged egy ilyen típusú film annyi van benne pont.
És akkor a "lényeg": az akció jelenetek látványosak és hosszúak is, nincs elcsalva meg kamerarázás stb - nyilván mivel a többsége gondolom CGI de szépen van minden animálva amennyire ide kellett, megvolt. Nagyon örülök neki, hogy már itt tart a technológia, mert most már igazán látványos filmeket is lehet készíteni. Szép volt a talaj porzása, a víz, a láthatatlansági köpeny effektje, a lézerkard, stb.
-
KISDUCK
addikt
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
Nincs nekem bajom a korhűséggel, néha jó látni, ahogy megvadulnak a kreatívok (lásd 2011-es Immortals), viszont a trailer alapján a film tónusával annál inkább. Az én szememben az Odüsszeia egy színes-szagos látványos kalandfilm, nem egy szürke szomorú egzisztenciális szenvedéstörténet.
-
Bad Pritt
félisten
-
VágniValó
addikt
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
negyven2
nagyúr
Alapvetően ez nem egy új kiadás (2011-es), de a széles közönség most láthatja először így (és nem csak random fesztiválokon, limitált vetítéseken).
What Kill Bill: The Whole Bloody Affair Changes About The MoviesÚgyhogy igazából kevesebb és több is.
Az R rating meg, mint a neve is mutatja egy rating, de nem jelenti azt, hogy minden belekerülhet.
Az USA R az valójában csak annyi, hogy 17 éven aluli személy, csak szülői vagy egy felnőtt jelenléte mellett nézheti meg. Efölött az NC-17 van, amit 17 éven aluli nem nézhet meg.
Az unrated az meg azt, hogy azt "nem vizsgálta be" MPAA (Motion Picture Association of America). Vagyis ezeket nem igazán szokták publikusan moziba vetíteni 8mert itt lényegében minden benne van). -
lezso6
HÁZIGAZDA
-
homerhamm
veterán
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
paatrick
őstag
Na igen és még az sincs hogy mondjuk 12 részes sorozat után jön egy lezáró film, amire özönlenek az emberek.
Demon Slayer eddig:
1. évad - 26 rész
1. film - ez is 500+ milliót termelt
2. évad - 11 rész
3. évad - 11 rész
4. évad - 8 rész
2. film - ennél járunk most 600+ millióvalTörténetben amúgy semmi extra annak aki látott már ilyen animét (aki nem az meg ledöbben hogy ilyen is lehet egy mese?), de animációban olyat tett le az ufotable amire azt mondom ez a történelem a szemem előtt. Már az első évadban olyan egyedi stílusra adaptáltak amit előtte nem láttam, de a második évadra az állam is a földön volt, úgy ötvözték a kézzel rajzolt animációt és a CGI-t hogy nem akartam elhinni amit látok.
Ez az új 2025-ös film, itthon oled tv-n úgy fog kinézni hogy libabőr lesz végig
-
Rigormortiis
veterán
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Szórakoztató film, de nagyon nem keveset áldoznak be, miközben erre egyáltalán nem lenne szükség. Konkrétan már viccet csinál az F1-ből, ami elég ironikus, hisz éppen kedvcsinálónak készül. Persze nyilván, egy F1 verseny relatíve eseménytelen szokott lenni, a legtöbb embernek unalmas is lenne így filmvásznon. De ezért kidobni a komplett valóságosságot az ablakon?
Jó példának ott a Rush, ahol sok mindent sikerült reális módon átadni, s eközben egyáltalán nem unalmas. Én konkrétan amiatt kezdtem el F1-et nézni. És mivel a Rush képes volt izgalmasan tálalni a valóságot, így nem csalódtam. Míg az F1 Movie meg összekamuzik mindenfélét, hogy fenntartsa az érdeklődést, így akinek esetleg ez hozná meg a kedvet az F1-hez, az szerintem nagy eséllyel csalódni fog.
Egyébként nem vagyok F1 rajongó, pár évig néztem, de meguntam, mert akkoriban mindig Hamilton nyert.

-
Cs1csó
titán
-
lemmy9
őstag
-
Bad Pritt
félisten
Ez a klasszikus Star Wars poszter formátum, azóta használja mindenki.
-
negyven2
nagyúr
-
VágniValó
addikt
-
Juhaszatti
addikt
Szerintem sem kiemelkedő, de rossz sem volt a Weapons. Azt mindenképp a javára írom hogy elég friss, egyedi, és legalább nem a szokásos gyilkos ház, valamilyen démon, ördögűzés, maszkos gyilkos témakörökből válogat amikből a horrorok egy igen jelentős része.
Az utóbbi időben ami engem leginkább megfogott ebben a műfajban, az a Cobweb volt.
Nem túl magasak az értékelései, és túl nagy visszhangja sem volt a filmnek. Talán azért talált be nálam mert végre nem csak jumpscare-ekkel akart riogatni, hanem sikeresen felépít közben egy baromi nyomasztó és feszült atmoszférát, és még a csavar sem sült el rosszul benne.
Na meg Antony Starr iszonyú para tud lenni
-
totron
addikt
-
mephi666
nagyúr
-
paatrick
őstag
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Dinó viselkedés szempontból a JP3 is katasztrófa a rajzfilm gonosztevő mentalitással rendelkező Spinosaurus-szal, csapdaállító kivégzőosztag raptorokkal és hasonló hülyeségekkel, az emberi idiotizmus meg páratlan szintre lett emelve abban a filmben, gyakorlatilag egy értelmes karakter sincs köztük, az meg külön kellemetlen, ahogy Sam Neill szerintem a film fele környékén rájöttt mekkora baromság ez az egész és unott fejjel tolta le a játékoidő kétharmadát.
Bennem élénken él az a feeling, mikor gyerekként láttam és már akkor érzékeltem, hogy ez egy idióta celluloidhulladék és pár éve újranézve csak méginkább így érzem. A Rebirth is hasonló kategória, de ha ma este azt mondanák, hogy a kettőből (vagy a Fallen Kingdom, Dominionnal együtt négyből) egyet muszáj egy seggel végigülnöm az az idei film lenne.
Amúgy ez az egész JP-JW filmfranchise annyira alacsony minőség, hogy még a parképítős Jurassic World: Evolution játékoknak is érdekesebb, koherensebb sztorija van, mint bármelyik filmnek ebből az évezredből.
-
Bad Pritt
félisten
-
NyalokAA
senior tag
Nem értem Imdb-n miért áll ez a film 6.1 es értékelésen. Ismét egy dupla nulla lett az egész. Az akarat talán meg volt , hogy most kicsit mást csináljanak , de nem sikerült. AI vagy valami 3 éves írhatta a forgató könyvet.Mikor fognak rájönni , hogy az emberek szeretik a dinoszauruszokat? Egy ilyen filmben személy szerint én őket akarom nézni. Egy kis visítást , rohanást , menekülést némi cafatolást. Erre megint kaptunk hibrideket , családot , síró picsogó gyerekeket. A legismertebb legkedveltebb fajok maximum cringe faktornak szerepeltek vagy cameo szintjén. A Jp 1 ehez képest egy mű alkotás. Én öregszem k*rva szarul vagy tényleg leszarják a film készítők a nézőket. Erre van aki próba vetítésen elégedetten bólogatott? …
-
Vikthor
nagyúr
-
KISDUCK
addikt
-
VágniValó
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
spiky03
veterán
-
Cs1csó
titán
-
KISDUCK
addikt
Érdekes lett a lista végeredményben és nem értem így már, hogy mi alapján készülhetett. A Ron Burgundy és A koszorúslányok meglepett, nem hittem volna hogy top 100-as listán én ezeket látni fogom. Mindkét filmet jó vígjátéknak tartom, de akkor már a Pancser police is beférhetett volna rá.
-
paatrick
őstag
Szokásos művészvilágos "nagyonnyitott" lista. Nyugodtan átnevezhetnénk rottentomato top critics' picks listára kb ugyanez jönne ki
Moonlight az 5.
az persze. A Tűnj el!-t se értem miért nyomják annyira mindenhol. Nem volt nagy eresztés. Egyedül az Élősködők első helyébe nem tudnék belekötni.Na jó most látom a Marveles Fekete Párduc is benne van a top 100-ban
az összes marvel közül pont ezt sikerült beválasztani. Nincs több kérdésem. -
proci985
MODERÁTOR
38at láttam rajta (további kettővel félúton vagyok), kb a felük az (évtizedes) watchlistemen van. Ahogy megy előre egyébként úgy láttam többet, top10ből 8 megvolt (In The Mood for Love és Moonlight maradt ki, előbbiből már egy ideje vadászom a kiadást / drágállom a criterion UHDt).
Örömmel látni a változatosságot még ha pár film szerintem ennyire nem volt jó (pl Tár).
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Cs1csó
titán
-
Narxis
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Bad Pritt
félisten
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
-
Cs1csó
titán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
AD4MINATOR
nagyúr
A stúdió hozzányúlt egy klasszikushoz annak eldobva több hangsúlyos részét
Ahogy nézem már annyi alkotás van a múltból, hogy így próbálnak kitűnni a mostaniak, hogy totál átszablyák - csak így sokszor az igazi íze, hangulata veszik el. Mintha saját magukat gáncsolnák ki, aztán meg sírva ordítanak a sebtapaszért
-
stellaz
veterán
"A törpék (dvärgar, óskandinávul dvergar, e.sz. dvergr) kicsi, alacsony lények a skandináv mitológiában. Kövek és sziklák alatt laktak, és ők jelképezték a föld belsejében titokzatosan ható természeti erőket."
-
liszi70
nagyúr
"Bennem az él, hogy a Hófehérke törpéi törpék és élőszereplőben törpék az ideális színészek."
Épp ezért volt furcsa Dinklage véleménye, aki pont azt kifogásolta, hogy törpék játsszák a mesebeli törpéket, akik ugye barlangban laknak.
(A chatgpt forrásanyagként idézésével vannak még fenntartásaim.) -
Narxis
nagyúr
Mondjuk ez, hogy latina hófehérke... valaki itt be is tett képet a szüleiről. Ez a csaj nem latina csak vannak latina felmenői, én meg akkor néger vagyok mert nem eléggé fehér a bőröm.

Az a baj, hogy már semmit nem lehet csinálni mert valakinek nem fog tetszeni és a twitter/facebook/insta/tiktok világban találni fog hozzá elég embert, hogy egyetértsenek vele. Nem kellene már ezzel foglalkozni, a Disney lehetne tökösebb és amit elképzeltek azt megvalósítani. Képzeljük el egy festménynél ahogy bele pofázik mindenki, hogy ááá, ne használj olyan sok színt, a másik ember meg, hogy használj már több színt mert ez olyan komor. Vicc.
-
stellaz
veterán
-
stellaz
veterán
Mondom, hogy ez az ember egy hülye . Ha Hófehérke nem fehér és a törpék egy medencés.luxus pecóban veretnek , mint menő tőzsde cápák , akkor az nem a Hófehérke története többé. Marhapörköltet is lehet ugyan csirkéből csinálni, ha nem szereted a marhahúst, de igazából felesleges marhapörköltnek hívni, a vendéglőben meg egyenesen átverés az ilyesmi .
-
stellaz
veterán
-
liszi70
nagyúr
Nem értem miért kell róla negatívan nyilatkozni, szerintem amit mondott (Peter Dinklage) az teljesen jogos....
vs.Simán lehetett volna törpe a 7 törpe. Ki hány törpe vagy kisnővésű emberre emlékszik a képernyőről?
Zavart érzek az erőben. Lehet, hogy lemaradtam valamiről, de nem úgy volt, hogy eredetileg törpék játszották volna a szerepeket, és pont ez volt a baja Peter Dinklage-nek? Szóval van egyszer egy olyan igény, hogy törpék is kapjanak munkát, viszont ne ők kapják, mert az csúnya és korszerűtlen sztereotipiáknak ad teret, ami sértő a kisnövésű közösségre nézve?

-
Lajmund
őstag
Én tegnap este néztem meg. Szarnak nem mondanám de sokkal több lehetett volna benne. Irritáloak voltak a negativ személyek és fullba nyomták végig. Szerintem erre nem kellett volna ekkora hangsulyt fektetni és lehetett volna több sci-fi és izgalom,fordulat ugy is hogy rávilágitanak az idétlen elitre. Végén csak néztem hogy mi a tököm ez..
-
volandy
senior tag
-
Louro
őstag
Ha egy picit sem ugrott meg egy-két pillanatban a pulzusod - a szerelmi szálon kívül, például a bunkerből kilépve a ködbe vagy a templomi rész - , akkor azért elég érzéketlen lehetsz.
Annak kifejezetten örülök, hogy nem egy sablonos jumpscare movie lett. A hangulatot eltalálták már az elejétől. Az első 10-15 perc után kicsit féltem, hogy vontatott lesz, de így lett jó. A női karakter tényleg kicsit blama, mert persze adta magát, hogy ebből lesz valami még. Az, hogy gizda... "Normál" esetben biztos nem választanák, igen. Csak kellettek a szürke egerek, akik feláldozhatók.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Cartevo
őstag
-
mephi666
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
-
paatrick
őstag
Egyelőre még én se tudnám elhelyezni, viszont mint színésznek már nagyon kellett neki egy szippantás friss levegő, nagyon beragadt ugyanazokba a szerepekbe a Star Trek óta.
Szerintem amúgy öreg Johnny Cagenek, meg a kémia is nagy kérdőjel a Sonya csajjal.Igazából a régi MK filmre becastingolták a tökéletes Johnny-t ahhoz nehéz lesz felérni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Filmvilág
- (kiemelt téma)
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Google Pixel topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- EAFC 26
- Két év múlva jöhetnek az első DDR6-os memóriamodulok
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S26 512GB
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB 100% akku Deep Purple 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Dobozos! Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ThinkPad E14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Odyssey G5 C27G55TQBU Ívelt 27 QHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Apple Mac Pro Workstation Dual Xeon,18GB RAM,WIFI,BT,Profi Munkaállomás és Szerver
- 27% - ASUS VivoBook S15 OLED! Snapdragon X Elite / 16GB DDR5 / 1TB NVMe Notebook!
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5184
- 500GB, 320GB, 250GB notebook 2,5" HDD-k. Több db. (100/100%)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem én leszek a célközönség, de a Hacsi tetszett

szóval legalább a karakterekkel tisztábban leszek. Biztos több poén jön át úgy.
Valóban WTF egy kicsit (vagy nem kicsit), dehát Verhoeven, szóval a WTF-ség eleve alap.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)