Hirdetés
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mephi666
üzenetére
Ahogy írta itt alattam paatrick is, annyira megváltozott a világ és az igények, hogy 10 éveseknek ifjúsági kalandfilmet készíteni már nagyjából pénzkidobás lenne csak (tisztelet azon fiatal kivételeknek, akiknél nincs így).
Már a 15-18-20 éves korosztálytól is félek, hogy kieső ágon van. Szerencsére a coming-of-age témakör viszont nem csak a saját korosztályát, hanem felette is meg tudja szólítani az embereket, így ezekből szerencsére akadnak még filmek, idehaza is.
Talán 10 évtől kezdve, ennek neki mernék állni:
Véletlenül írtam egy könyvetEgy 5-8 év múltán pedig mehet a Zanox, FOMO, Külön falka, Rossz versek, stb.
Sőt, ki tudja, addigra talán némi élet (és jó irányba költött pénz is) visszatér a hazai filmgyártásba. -
paatrick
őstag
-
paatrick
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Egynyári kaland - kizárólag az első évad ajánlott, többi már lelketlen szemét. Az első évad viszont tökéletesen idézi a régi ifjúsági filmek hangulatát mai köntösbe csomagolva 15+ éveseknek.
Filmet én se tudok mondani. -
-
-
totron
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
a nagy semmit nem lehet évtizedekig eladni
Ez inkább egy reménykedés, illetőleg múltban élés okozta hsz., mintsem a valóság, nem? Amit egyébként értek, de a helyzet az, hogy nagyon is el lehet adni. Az impulzusidő lecsökkent, a beugró/woke/kvóta szereplők szintje tökéletesen hozza a pillanatnyi kielégítéshez szükségeseket. Sem gyártási, sem befogadói oldalról nincs magasabban a többségi igényszint. A marketingdinamika miatt vannak húzónevek, de tőlük sem elvárt már a mélység. A nagy zajban csak ripacskodás vagy a szokásosnál is gyorsabb tempó juttat el a nézőhöz. Ami legalább ilyen jó, az egységesség hiánya: rendesen vadászni kell azokat a filmeket, sorykat, ahol nem látványos a klisék egymás után hánytsága, hanem értelmes folyamot alkot a percek egymásutánisága. Ami érzelmileg, logikailag is kiad egy ívet, nem pedig szétzilál elcsépelt mikrohatásokkal. Ez a másik, ami ma nem szokott feltűnni a népeknek. Rövidebb időtávon történik az értelmezés, hamarabb kell a teljesség. Na most hogy mindez semmi-e... Attól függ melyik korba születtél.Az alja is hol van: mindig lesznek akik hajladoznak a szarnak, leginkább azért, mert a többi is. Mi számít kihullásnak: elég egy egyslágeres, de emlékezetes szerep vagy kell a számos alkalom, mire végre elég?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
mephi666
üzenetére
Igen, ennek a remakeje a Pulse (2006).
Ha teheted, nézd meg a japán verziót is, ahogy elnézem milyen filmeket szeretsz, szerintem tetszene
. A két film eléggé eltér történetvezetésre, ijesztegetésre (US inkább jumpscare látható entitásokkal, a japán slowburn) és az amerikai minden hibája ellenére van, amit máshogy, de remekül csinál. Bár sajnos bőven nem hisz annyira a koncepcióban.Folytatások tekintetében, az US Pulse lezárása
ahogy a srác néz ki az ablakon az elveszett városon kb hipnotikus és a kevés dolog egyike, amit az US remake telibetalál. Japán verzió évekig nehezen volt elérhető, de végre lett belőle egy 4K transzfer.
-
Cs1csó
titán
válasz
mephi666
üzenetére
Lehet csalódást okozik, de "véletlenül" letöröltem a filmet a háttértárról
Helyette az Alien Earth 6-ik részét és a Terminal List:Dark Wolf 5-ij részét.
Az előbbi: már megy a hülyeség: bezárt helyen ahol valami izé van simán kinyitja és bemegy, aghalál a köbön
Utóbbi: nem rossz de nem ér fel a Chris Pratt féle hentelős sorozattal (aminek ez a Dark Wolf a spinoffja) -
válasz
mephi666
üzenetére
Superman (2025) spoiler
Meg lett verve, most egy kis piros kifolyt a szájából, szerintem teljesen belefér. A helyedben inkább azt a kérdést tenném fel, hogy miből volt a klón ruhája, hogy úgy meg tudta benne verni, mert ahhoz már olyan anyag kell ami legalább olyan kemény mint a kriptoniak, sőt még keményebbnek, erősebbnek is kellett lennie, de ha figyelembe vesszük hogy Luthornak volt egy saját univerzuma, akkor már simán keríthetett olyan anyagot. De itt jön a második kérdés, ha a kriptoniak a Földön nőnek fel vagy élnek sokáig, akkor az anyag ami a sejtjeiket alkotja, földi anyag, tehát semmi extra nincs bennük, csak valamiért a nap bebikázza őket. Na mindegy gondolj úgy a bunyójukra mint két kőre, ha sokáig egymásnak csapkodod akkor sérűlnek csak itt Superman volt a "puhább" kő (a klónra amúgy mondták is hogy erősebb mint ő), ha egy ember csapkodja őket az olyan mintha pillecukrot vágnál a kőhöz. Történik valami a kővel? Nem. -
Bad Pritt
félisten
válasz
mephi666
üzenetére
Dehogyisnem. Nagyon messze se kell menni hozzá, Death of Supermanben egy gramm kriptonit nincs, mégis elpatkol és Doomsday mellett is van jó pár gonosz, akik összeverték bármilyen macguffin nélkül. Pl. az egy érdekes adalék lenne, ha behoznák a mágiával szembeni gyengeségét és lenne egy Shazam vagy Black Adam meccs majd a jövőben.
-
-
myckey
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Terence Hill kapcsan nagyon kedvelem, sot...az egyik legjobbja sztm...My Name Is Nobody, Henry Fondaval remekul alakitanak. Ez is kicsit keseredes, melankolikus, de azert akad boven ami balanszolja.
Az OST pedig fantasztikus ! Morricone
Amugy meg a kozos filmjeiket, barhol barmikor
-
paatrick
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Már egy ideje tervezek egy Bud Spencer Terence Hill filmek évszám szerinti megtekintést, mert szerintem nagyon sok easter egg van bennük amik utalnak az előző filmekre.
Pl az "És megint dühbe jövünk"-ben van az ominózus fagylaltos rész, "pisztácia kifogyott csokoládé nem is volt"
Aztán a "Nyomás utána"-ban a beépített fagylaltárus ügynök azért téveszti szem elől őket mert el kellett mennie pisztáciáért mert kifogyott ha jól emlékszem
-
Cs1csó
titán
válasz
mephi666
üzenetére
amit birtokolsz, az birtokba vesz" sort (...talán azért, hogy nem kéne annyi kacatot venni?
Ez így van, nem csak itt hanem pl. a "Szemtől szemben" c. filmben, amikor mondja de Niro karaktere:
"Egy barátom szerint nem lehet semmi az ember életében, amitől nem tud fél perc alatt örökre búcsút venni, ha a zsaruk befordulnak a sarkon"
Vagy pl. Jack Reacher, hogy csak egy fogkeféje van.
De van más vonatkozása is, csak ez ami eszembe jutott.
Ha veszel pl. egy autót:
- tankolni kell
- bizonyos esetben aprkolóhelyet fizetni/fenntartani neki
- szervizelni (a gumicserétől, olajcsrétől egészen a költségesebb azerelésig)
- biztosítás -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
A félelem utcája: A bálkirálynő
Fear Street: Prom Queen (2025)Doors at eight... Slaughter at midnight!
Valóban ez a leggyengébb Fear Street film a sorozatból, de azért itt is megvoltak a klasszikus pillanatok és a szokásos sablon jelenetek amiket egy ilyen 80-as évekbeli horror slashertől elvár a néző.
Nagyon örültem neki, hogy a hangulatot eltalálták, szép lányok, nincs elhízva egyik se, ruhák is szépek és jól genyóznak egymással.
Ami nem tetszett az, hogy túl hamar ellőtték a csavart -
Grave_444
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
Nevetséges gyilkolások, vicc az egész, zs kategóriás egyszer nézhető, de inkább ajánlott kihagyni és az eredeti trilógiát elkezdeni. Én többször hangosan felnevettem.
Maga a hangulat és a helyszínek valóban jók, egyéb pozitívumot nem tudok mondani.A majom is hasonló az első felében, addig jutottunk egyelőre. Egyszerűen inkább poénos, mint ijesztő és igazi horror. Nem tudom mi van ezekkel a filmekkel.
-
j0k3r!
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Igen, mostanában ez a módi Hollywood-ban, hogy vesznek egy klasszikust és valamelyest átformálják a szereplőket, esetleg csavarnak is egyet a történeten, majd az egészet leöntik az oda nem illő mai kor szellemiségével/problémáival, ami úgy "lerí" az eredeti műről, mint úszkáló olajcseppek a vízben. Miért is van ez? Mert, ha írtak volna egy új történetet egy új címmel, akkor arra a kutya nem menne el, ellenben egy klasszikus címmel be lehet rántani a nézőket. Persze ilyenkor szokták felhozni azt, hogy alkotók szabadsága így-úgy, amire én azt mondom, hogy ennek is vannak határai, amelyekbe ha nem fér bele, akkor sajátot kell írni, ott nincs határ.
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
...oké, visszavonom: Momoa és Jack Black levegőben 69ezése kicsit sok... meg Stifler mamája is, akinek kb annyi a szerepe, hogy ki akarja pókhálóztatni az elhanyagolt muffját
...kb 10 percet ki lehetett volna ebből vágni, mert szerintem totál feleslegesek voltak az ilyen indokolatlanul wtf? részek -
válasz
mephi666
üzenetére
Én kedvelem Aubrey Plaza-t de furának hatna, kinézetre GG szerintem jobb gonosz királynő.
Amúgy egyik élő szereplős Hófehérke film se volt pontos mása az 1937-es animációs sztorinak, szóval felőlem akár meg is csinálhatnák a teljesen hű filmet és akkor megnézzük mennyire lesz sikeres.
Top 10 Differences Between Snow White (1937) & (2025) [link]
-
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
...nehezen ismerem be, de ehhez a hófehérkéhez én szerintem kevés leszek
15perc után kezdek fizikai fájdalmat érezni. az agysejtjeim egy része sír, másik része már könyörög
elég sokat edződtem ócska filmeken, bármikor megnézek 1-2 asylum produkciót is, de ez? ez valami rettenet... Walt Disney ha feltámadna, szerintem első dolga lenne, hogy lemészárol mindenkit, akinek ehhez köze volt -
-
perempe
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Nincs meg az Enola Holmes filmek fun factora se.
Ha jobb film mostanában, akkor amatőr ökölvívással foglalkozó The Fire Inside. A női sportolók eladhatósága is téma, most Caitlin Clark kapcsán USA-ban van kiről beszélni.
Talán az A complete unknown jó lesz...
-
totron
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Értem, de ennyi erővel bármire lehet mondani, hogy nincs elég tartalom vagy nincs az az elégtelen tartalom előadva kellő ütősségű ingerrel. Nem lehet, hogy te magad vagy már a kiégettség fázisában a filmek terén? Láttál mindent, nem hat meg semmi, ezen a szemüvegen át pedig minden kies.
Mi számítana tartalomnak az újaknak szerinted? -
totron
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Most érkeztek el a megvalósításig egy nem épp ma megszült irományból. Az nem baj, hogy nem tekerték ki az alapművet a felismerhetetlenségig. Egész tűrhető adaptáció lett, más kérdés, hogy mennyire értelmezhető a mai zajok és irányultságok között. Valamekkorát megy, ennyi történik vele, várjuk a következő ugyanilyet. Félelmetes mennyire be tudja árazni a piac, az aktuális korszellem az egységnyi eladhatóságot, milyenséget, ha így vesszük dicséretes, hogy egyáltalán meg tudott jelenni a színen. Erről sem tudom eldönteni, hogy a már szottyadásnak indult 40-es korosztályra vagy a tiniségből épp kinövő groupra gondoltak lőni, amelyikre inkább sikerül, gondolom. Pont mint a Sárga dzsekis picsáknál.
Milyen ingert hiányoltál belőle? -
eeXaa
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Mondjuk inkább viszontítottam a Gorge hoz amit az előtte való este néztem.... na ahhoz képest pl nulla volt, pedig a Gorge sem egy 10 es masterpiece.
A Megan viszont hasonló stílus, azért hoztam fel. Az pl. kimagaslóan jó film.
A megan foxosat nem láttam még de abból kiindulva hogy minden film amiben játszik, totális hulladék, nehéz remélni hogy ez valamiért jó lenne....
A companion nekem max 5/10. Jóindulattal... -
Bad Pritt
félisten
válasz
mephi666
üzenetére
Az ő hangja az alap, de nem az ő valódi hangja, amit hallasz végül a filmben. De ne hegyezzük ki Brodyra, hol húznád meg a határt? Ő tisztességesen, de nem tökéletesen megtanulta a nyelvet és erre rásegítettek, ez van. Legközelebb a következő színész kicsit rosszabbul tanulja meg és kicsit többet segít az AI, majd a következő már meg se tanulja és AI lesz a külföldi akcentusa, majd a brit színészeknek nem kell megtanulni az amerikai angolt, majd az amerikai színészeknél a különböző amerikai dialektusokra segítenek rá.
Én a szinkronnál sem örülök neki, ha halott színészek hangját akarják felhasználni új munkákhoz, az meg egyenesen siralmas, amit pl. a Disney csinál a különböző franchise-ok legacy karaktereivel (Tarkin, Leia, Ash, stb.).
-
válasz
mephi666
üzenetére
Hát, minden viccet félretéve először az orrát láttam meg. És néztem, hogy ez az orr valahonnan nagyon ismerős. Aztán rájöttem, hogy a Zongoristából. Egyébként az a poén, pont ettől a nagy orrtól épphogy olyan magyar arca lesz az embernek, legalábbis az elején azt néztem, hogy ki ez a magyar csávó az ORR mögött. Mondjuk igaz, félmagyar.

-
-
Redneck
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
Szeretem Idris Elbat, de David Harbour valóban jobb választás lett volna. Mondjuk a film nem Elban ment el. Annyi összevisszaság, időben és térben ugrálás volt egy filmbe súvasztva, hogy végül egy felületes limonádé lett belőle.
Ettől függetlenül nekem tetszett, soha rosszabb limonádé filmet...
-
válasz
mephi666
üzenetére
magával vitte a túlvilágra néhány filmje magyarázatát
Ha senki sem fejtette meg, akkor valószínűleg nincs is magyarázatuk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nyugodjon békében.

Be kell pótolnom a klasszikus David Lynch filmeket. Én kb csak a Straight Story (1999) címűt láttam, habár az kb csak papíron Lynch film, mindenesetre nagyon jó, simán 8-as.
Ki mit ajánl tőle? Vagy mi a kedvence és miért?

-
Rigormortiis
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Emlékszem, amikor ezzel Eurovíziót nyertek

Nemrég megnéztük az unokaöcsémmel a Pitéket és a Cool Túrát. Kb ugyanúgy nevetett, mint én
Amúgy is közel állnak ehhez hozzám, mert a maguk idejében csak egy kicsit voltam fiatalabb, mint a szereplők, ezért totál átjöttek. És a mai napig jó érzés visszagondolni ezekre az évekre mobilok és közösségi média nélkül.Aztán beteszek egy jó kis shop stopot vagy jay és néma bob visszavág-ot és szakadok, amijor megjelenik a dawson és a piteb.szó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Istenem, ezt a Weird al Yankovic klippet még az 56k-s modememmel szedtem le valahonnan

-
válasz
mephi666
üzenetére
Frozen / Jégvarázs prequel... ja nem (2010)
Hát, köszi az ajánlást, végső soron
Ez egy meglehetősen amatőr film, a szó jó és rossz értelmében is - szinte minden területen vannak benne bénázások, ugyanakkor viszont finomkodással nem lehet megvádolni. Három fiatal addig csűri-csavarja a dolgokat, amíg sikerül zárás után egy sífelvonón ragadniuk - ugrani túl magasan van, kiabálni túl messze mindentől, mobilt egyezményesen otthonhagyták (itt kissé csöpögtek az izzadtságcseppek a tévéből), és az egyéb menekülési ötletek, amikkel elő tudnak állni, szintén nem probléma nélküliek - nem beszélve . Feszültség van, a készítők gátlástalansága miatt nem kiszámítható a film, viszont karakterizációra nem nagyon futotta. Egyszernézős, nekem belefértek a hibák, de biztosan van, aki rühellni fogja a filmet miattuk.a teljesen előzmény nélkül felbukkanó farkasokról
Verdikt: 5.5/10.#értékelés
-
Cs1csó
titán
válasz
mephi666
üzenetére
Rock-ot nagyon bírom, könyvet írhatna a közösségi média használatáról, a rajongókkal való kapcsolattartásról.
Neki még azt is elnézem, hogy az Instagram-ján reklámozza azt a spéci üdítőjét. Érdekes van olyan akinél erőltetettnek vagy kényszeredettnek érzem amikor reklámoz valamit de nála ez is lazán jön át.J. K. Simmons itt is kőkemény (mert ugye mindig az)
-
j0k3r!
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Nekem az egyik bűnös kedvencem abból a korszakból: Drive (1997) - ami ránézésre nem csigázza fel a nézőt, viszont a magyar címe sokkal menőbb: Száguldás életre-halálra
-
paatrick
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Venom: az utolsó menet / Venom: the last dance (2024)
Összefoglalom: Tom Hardy öreg. Vége
Ezt a filmet majdnem olyan kellemetlen volt nézni mint Keanu Reeves vergődését a John Wick 4-ben, de ez legalább rövid lett. Értelme nem volt, de legalább rövid.
Ha jól emlékszem azt mondták nem lesz több Venom film, szóval ennek kellett volna a lezárásnak lenni, persze hogy nem zárták le mert mindig nyitva kell hagyni egy kiskaput a pénzszivattyúnak.
-
myckey
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Remek dolgok voltak, akkoriban...szép is a nosztalgia, DE akkor is előbb lesek meg egy Jackie Chan klasszikust is, mint ezeket a Venom hármakat. Pedig az egy tetszett, a kettő pedig rohadtul vártam. Aztán eqrtk.
JCVD pedig alap, nálam. A klasszikusainak olyan zenei repertoárja is van, hogy beszarás !
Sokszor hallgatom az OST anyagokat, a moviek kapcsan.JOHN WOO, meg valami...CHOW YUN- FAT ....hagyjuk is, mert meg kell néznem, pár filmet, újra.
Parádés !
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingatlanos topic!
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- Lenovo 40B0 ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock (300W) (40B00300)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Dell Precision 5511,15.6"FHD,i5-10400H,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE kártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

a trendek meg olyan gyorsan változnak hogy mire leforgatnának egy tiktok filmet már rég nem lenne releváns nekik.

. A két film eléggé eltér történetvezetésre, ijesztegetésre (US inkább jumpscare látható entitásokkal, a japán slowburn) és az amerikai minden hibája ellenére van, amit máshogy, de remekül csinál. Bár sajnos bőven nem hisz annyira a koncepcióban.

Kb ilyen Eragon szinten mozgott. Sablon hegyekből állt. Könyv is ilyen?
Akad.