Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AD4MINATOR
nagyúr
Kutyások sírni fognak májusban
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
devil-k
üzenetére
A bűn útja
Crime 101 (2026)Ugyanezt írtam volna én is kb, ez egy kihagyott ziccer. Chris Hemsworth nem sokat ad a filmhez, Mark Ruffalo már egy fokkal többet, de igazán Barry Keoghan karaktere lehetett volna izgalmas, de még azt se sikerült megugrani.. a többiek és a mellékszálak még kevesebb vizet zavartak. A film első fele még elmegy, egész korrektül építkezik mondhatni de utána erejét veszti a film és a vége az ezer logikai-sebből vérző kész kabaré szint lesz már, sajnos.. kár érte.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Mike & Nick & Nick & Alice (2026)
Nem volt rossz, de annyira jó se szerintem.. alapvetően szeretem az
filmeket, főleg ha humorral van vegyítve, itt is próbálták ezt a receptet - több, kevesebb sikerrel. Vince Vaughn és James Marsden jó cast volt alapszinten, de valahogy egész végig közepes érzést ad a film. Egy unalmas délutánra jó.időutazós -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
deathcrow42
üzenetére
azért még ne ítéljük el előre
lehet jó lesz ez -
AD4MINATOR
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hogyan kaszálj nagyot
How to Make a Killing (2026)Nem volt rossz, de annyira jó se
az alapötlet érdekes, a megvalósítás csak közepes lett sajnos.. pedig lett volna benne potenciál. Glen Powell nem rossz, viszont nagy hiba, hogy Margaret Qualley keveset szerepel -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Viszont az űrbeli jeleneteknél 100%-ban biztos vagyok, hogy otthon egy oleden ezerszer jobban fognak kinézni. Itt már a mozi technikai hiányosságai jöttek ki,
az ETELE cinema-ban is? talán az az egyetlen opció még pesten
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ryan Gosling 5 csillagos casting volt, mintha rá írták volna a karaktert, pedig tudjuk hogy nem, hiszen könyv adaptáció.
Ha nem rá írták de mégis olyan volt mintha igen, akkor lehet tényleg jó színésszé fejlődött az idők során? hm... én mindigis kételkedtem benne de kezd meggyőzni
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
Na igen, ilyenkor mindig előkerül a téma, hogy elmennek a legendák és a helyükre nem jönnek igazán újak / sok új
sajnálatos.. az biztos, hogy egy korszak véget ér mikor ezek az igazi sztárok, nagy nevek távoznak majd nemsokára..... ahogy ripla is írta utánad, Jack Nicholson, Morgan Freeman, Samuel L. Jackson, Al Pacino, Robert de Niro, Michael Caine, Meryl Streep, Helen Mirren, John Malkovich, Michael Douglas stb -
AD4MINATOR
nagyúr
ő így alszik nem?
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
ott segítek ahol tudok
-
AD4MINATOR
nagyúr
Sikoly 7.
Scream 7 (2026)Döbbenet, hogy már 7. résznél tart ez
még mennyi bőrt lehet lehúzni erről??
Mckenna Grace volt kb. az egyetlen ügyes benne, csak kár Próbáltam kedvelni a filmet, mert egy régi horror klasszikus, de valahogy - érthető módon - megfáradt ez már. A Ghostface maszk még mindig ikonikus, de megmondom őszintén, hogy a nemsokára debütáló új Scary Movie jobban érdekel...hogy hamar meghal a karaktere. [ Módosította: koncsik ]
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
koncsik
üzenetére
Good Luck, Have Fun, Don't Die (2026)
Aki túlélte az "Everything everywhere all at once", annak ez simán fog menni. Annál ez egy fokkal könnyedebb darab, nem mondom, hogy a legjobb film élményem volt ez, de az üzenete elgondolkoztató és a hangulat, színészi játék is a helyén volt.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Dermesztő kór
Cold Storage (2026)Uh, hát ez, gyenge minden tekintetben. Azt hittem hogy Joe Keery majd elviszi, de nem. Liam Neeson is már csak paródia volt itt. Egyedül a gomba animációk voltak látványosak, minden más.. ah... skip skip skip
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
Az ördög ügyvédje
The Devil's Advocate (1997)Már egy ideje meg akartam nézni, de mindig közbejött valami más, stb... így eddig tartott. Nyilván érdekes látni a "régi időket", a NYC WTC ikertornyok, stb... Keanu Reeves jó cast volt, ahogy Al Pacino és Charlize Theron is. A történet is érdekes, a drámai feszültség is szépen épül és jól elszínészkedett. Nem életem filmje, sőt, de egyszer érdemes megnézni.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Zootropolis 2.
Zootopia 2 (2026)Az első rész nekem nagyon tetszett anno 2016 környékén... így nagyon vártam már a folytatást, jó sok évet kellett rá várni... és megérte? Hát, igenis meg nem is. Az animáció még mindig részletes és aranyosan megrajzolt karakterek vannak, az utalások különböző filmekre, karakterekre még mindig szerethető és a történet is kellően izgalmas, ahogy a játékidő is megfelelő hosszúságú... de akkor ennyi jó mellett mi siklott félre? Leszámítva Shakira zenés betétjeit persze, valahogy a varázs nincs meg ami az első résznél megvolt még. A poén is kevesebb és erőltetettebb, és a rendőri bénázás is már eltúlzott. Persze azért még így is egy remek mese, és akinek bejött az első rész, nézze meg ezt is.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Miklós315
üzenetére
Ezzel nem foglalkozik a film.
Mert nem is ez a célja. A történet szempontjából lehet érdekes lenne, de a főszereplő esetében totál mindegy. Ha belekezdenek a korábbi esetek mesélésébe, akkor a 90 perces időkeret nyomása válik súlytalanná. A film feltételezte, hogy a vádlott tudja a korábbi előzményeket, (és nyilván tudta is, hiszen nyomozóként aktív részese) a nézőt pedig nem kellett beavatni ezekbe, hiszen nem erről szólt a film... tehát itt most kivételes esetben nem probléma, hogy nem volt jobban kifejtve az előzmények amik ide vezettek - az elején pár percben lévő összefoglaló elegendő volt ehhez.
-
AD4MINATOR
nagyúr
A téboly otthona
The Housemaid (2026)Eleinte végig se akartam nézni, szokásos bébiszitter megcsalós-thrillernek indult, de aztán a film felénél jött a fordulópont ahogy haladt előre a történet és egyre jobban magába rántott. A cast meglepően jó, Sydney Sweeney de főleg Amanda Seyfried, és Brandon Sklenar és a történet is csavaros - már amennyire egy ilyen lehet. A fényképezés remek, a kertvárosi hangulat megvan és a film tempója is megfelelő és csak minimális szex jelenet van benne, nincs túltolva az se. Szóval nem volt rossz, pozitívan csalódtam, de azért nem egy oscar-díjas alkotás még így se.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Pitterix
üzenetére
A bontóbrigád
The Wrecking Crew (2026)Tesztoszteronos. De még mennyire. Igazi közepes akciófilm ez, nem több, de nem is kevesebb. A helikopteres jelenet gyász volt, de a többi akciójelenet is hagy némi kívánnivalót maga után..
Vannak olyan párosok, ahol megvan a kémia és jól működik, ilyen pl. Kevin Hart és a Rock párosa. Viszont ez a Dave Bautista és Jason Momoa duó azon kívül, hogy mindketten ki vannak gyúrva, semmi közös nincs bennük, semmi kémia. És ez meg is öli a filmet, de ha ez nem is, akkor az erőltetett poénkodás és indokolatlan káromkodás biztosan.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Greenland 2: Az új menedék
Greenland 2: Migration (2026)Az első rész jobb, ugyan jól indul ez is, de egy gyenge drámává alakul és nem lesz jobb a végére se. Kiszámítható történet, kalandok és karakterek, fordulatok (?), kevés izgalom és semmi elgondolkodtató dolog (jó lett volna több infó a bolygó sorsáról, az új klímáról.. valami)
-
AD4MINATOR
nagyúr
Anakonda
Anaconda (2026)Uh, hát ez, kihagyható.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Mesterséges kegyelem
Mercy (2026)A film zsánerileg egy bátran vállalt hibrid: akciófilm dinamikáját ötvözi a sci-fi koncepciók radikalizmusával és a thriller feszült narratívájával. Az alapötlet (egy intelligens mesterséges algoritmus, amely a bírósági eljárásokat átveszi) izgalmas sci-fi kérdéseket vet fel: meddig terjedhet a technológia, és milyen árat fizet az emberi ítélőképesség, amikor gépi logikával áll szemben?
A filmben a futurisztikus technológiák bemutatása nem csak látványos kiegészítő, hanem narratív motor: holografikus bizonyítékok, biometriára épülő igazságvizsgálat és a "Mercy" Bíróság (Rebecca Ferguson) algoritmusa, mind meghatározó elemek a történet előrehaladásában. Ezek a vizuális és narratív eszközök jócskán túlmutatnak a tipikus sci-fi sablonokon, jog és etika határainak feszegetését is prezentálja.A fordulatok lendülete erős dramaturgiai ívet ad: Raven nyomozó (Chris Pratt) folyamatosan a sarokba szorul, a bizonyítékok újraértelmeződnek, és minden újabb leleplezés árnyalja a néző korábbi feltételezéseit. A film nem fél elbizonytalanítani a közönséget, ugyanis a cselekmény több pontján zseniálisan cseréli le a nézői perspektívát, így folyamatos feszültséget teremt. Dramaturgiailag a film erőssége az, hogy a kegyetlenül szoros időkorlátot (90 perc a halálos ítéletig) nem pusztán narratív eszközként használja, ez az időnyomás folyamatos izgalmat generál, a történet mögött mély emberi konfliktusok húzódnak, amelyek drámai súlyt adnak minden egyes elmúlt percnek.
A film kétségtelenül izgalmas, végig leköti a néző figyelmét és készteti, hogy rávessük a tekintetünket a mellettünk ülő partnerre, mert a történet által felvetett kérdések és feszültségek intenzíven rezonálnak a nézők saját erkölcsi és technológiai aggályaival. Ez a film nemcsak szórakoztat, hanem elgondolkodtat, vitára késztet és bevonja a nézőt a saját erkölcsi kérdéseibe.
-
AD4MINATOR
nagyúr
A nagy fogás
The Rip (2026)Én többet vártam. Tudtam kb. mi lesz a történet és mire akarják majd felfűzni a csavart, de valahogy a dráma, izgalom nem volt a tetőfokon, hiába vannak benne nagy nevek, sztárok stb. Az akció jeleneteket meg összecsapták, sok a shakycam, stb.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
KISDUCK
üzenetére
Predator: Halálbolygó
Predator: Badlands (2025)Na látom kezdenek jönni a kommentek róla, ezek szerint nézhető már...
úgyhogy én is így tettem.Alapvetően nekem tetszett a film. Aki többet vár mint brainless popcorn film az fog csalódni csak, de most őszintén egy ilyen jellegű filmnél ne várjunk már nagy filozofálgatást...
Predátor filmek esetén sokszor keveset látjuk magát a Predátort, itt meg végig és részletesen is, úgyhogy már csak emiatt is előnnyel indul. Az univerzum alkotás megvolt amennyire kellett, a történet egy predátor esetében csak faék egyszerűségű lehet, így ott nincs nagy meglepetés.
A másik nagy előnye a filmnek, hogy nem a sztenderd csuklópántos karmokkal harcol, hanem a különböző eszközeivel, ami megint tök jó volt, mert mindig érdekesek ezek a kütyük. Annak örültem volna mondjuk, ha amikor feltalálta magát ami végülis lehet hogy jobb és menőbb is.visszatér az űrhajójához és felveszi a maszkját, akkor a korábban "gonosz T" által kinyitott szekrényből kivehetett volna még pár új eszközt - mondjuk ezt ellensúlyozta az, hogy DIY megoldásként Az útközben szerzett társ akit Elle Fanning alakít, igazából csak azért kellett, hogy legyen egy kis emberi nyelv is a film során
de meglepően jól alakított szerintem hozta az elvártat mind harc, mind dramaturg kapcsán.Azzal én is egyetértek, hogy cukiskodásnak itt helye nincs és az összes ilyen jellegű jelenet rontott az élményen, mert egyszerűen kizökkenti a nézőt.
Viszont a poén a helyén van, amennyit enged egy ilyen típusú film annyi van benne pont.
És akkor a "lényeg": az akció jelenetek látványosak és hosszúak is, nincs elcsalva meg kamerarázás stb - nyilván mivel a többsége gondolom CGI de szépen van minden animálva amennyire ide kellett, megvolt. Nagyon örülök neki, hogy már itt tart a technológia, mert most már igazán látványos filmeket is lehet készíteni. Szép volt a talaj porzása, a víz, a láthatatlansági köpeny effektje, a lézerkard, stb.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Cs1csó
üzenetére
Na igen, erről is lehetne dilemmázni egy sort, hogy aki nem tudja elmesélni 2 órában a filmjét, akkor miért nem sorozatot készít inkább...? Főleg azért is, mert kétségtelenül lankad a néző figyelme ilyen hosszú játékidő során, így aztán lehet egy csomó mindenen átsiklik a néző a film utolsó harmadában miközben lehet, hogy rengeteg munka és utalás, stb van benne ott is még amit jó lenne "érzékelni"
persze, ilyen eset rövidebb filmeknél is előfordulhat, meg újra is lehet nézni, stb de akkoris.... és akkor arról nem is beszélek, hogy a "mostani tiktok generációs fiatalok" akiknek 2-5 másodpercnyi fókuszidejük van, mennyit is fognak fel egy 3 órás filmből
persze tudom, azok el se mennek ilyenre...és akkor ott van az ingyenes 2 órás parkolás kérdése is

-
AD4MINATOR
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
a Pacemeaker sorozat
az egy érdekes vadhajtás
de kezd fáradni az is -
AD4MINATOR
nagyúr
Füstölgő ászok 1-2
Smokin' Aces 1-2
Az első rész jobb, meglepően sok akkor-még-feltörekvő "sztár" szerepel benne, jó volt kis nosztalgia. Nyilván maga a film totál akció-káosz, stílusos és pörgős, persze nem kell sokat keresni benne, csak menni az árral. A második film az első receptjét próbálta újra, több-kevesebb, de inkább kevesebb sikerrel. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
S e t h
üzenetére
Ha tetszik egy előadás, ahol a bűvész elkápráztat egy kártyatrükkel, akkor ha évek múlva a következő előadásokra is befizetek, akkor lehet többet várnék, nem ugyanazt a trükköt.
Néha a kevesebb - több, ugye van ez a mondás. Néha ugyanaz másképp elegendő. Ha valami bevált, minek változtatni rajta? Vagy te a nyári abroncs helyett lánctalpat raksz fel, mert a téli szett már uncsi?
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
MikeWazowski
üzenetére
A szokásos, legyőz mindenkit és happy end
SISU 1 vége spoiler:
A Sisu befejezésében Aatami Korpi, a volt katona, miután egy repülőgépen brutálisan összecsap Helldorffal a náci vezetővel, túlél egy mocsárba zuhanó balesetet, újra találkozik kutyájával, és végül Helsinkibe ér az aranyával. Itt először egy banki pénztároshoz intézi szavait, és kéri, hogy cserélje ki nagyobb bankjegyekre, hogy könnyebben lehessen vinni, ezzel is bizonyítva kérlelhetetlen, pragmatikus kitartását. A náci táborból kiszabadított nők átadják a legyőzött Farkast a finn hadseregnek, míg Aatami útja csendes diadallal és egy gyakorlatias, szinte komikus, utolsó kéréssel zárul.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Szemfényvesztők 3.
Now You See Me: Now You Don't (2025)Nem volt rossz, de kicsit azért többet vártam. Alapból szeretem a bűvésztrükköket, és az ehhez köthető filmeket, (The Prestige (2006), The Illusionist (2006) stb.) emiatt rögtön közelebb indul a szívemhez ilyen film de valahogy az előző rész jobban tetszett az emlékeimben.
Az újonc gyerekek, meg... hát hogy is mondjam, gyengék voltak. Értem én, hogy teret kell adni az újaknak is, stb.. de valahogy itt kilógtak a sorból és ez érezhető volt. Gyengélkedtek az eredetiek is, kivéve persze Woody Harrelson, dehát ő tőle tudjuk, hogy jót kapunk.
Azt viszont kifejezetten szeretném kiemelni itt is, hogy Rosamund Pike remekül alakította a karakterét, mind mimika, akcentus, és viselkedés terén, nagyon jól hozta Veronika Vanderberg, azaz a "Queen of Diamonds" szerepet. Szeretem, hogy sokszor komplex karaktereket vállal el és többnyire sikeresen is ábrázolja őket, most is persze a lehetőséghez mérten, megtette a tőle telhetőt.
A zene a szokásos volt, dráma építő zene majd tetőzés, stb. Bűvésztrükkök terén volt pár látványos, de pár bénácska is, több jelenetben hézagok vannak / plothole, ami így visszavesz az élményből - ahogy az is, hogy rengeteg a plot armor már megint. Például minden spoiler nélkül, a
rendőrőrsös
jelenet kész kabaré volt. -
AD4MINATOR
nagyúr
Sisu: A bosszú útja
Sisu 2 (2025)Nem gondoltam volna, hogy lesz ebből második rész de lett és gyorsan meg is néztem. Nem csalódtam, ízig-vérig akciófilm ez (nyilván leszámítva az első 20 perc bemelegítést), miután beindul, szinte nincs megállás akcióban - és ez így van jól. A néma főhős lehetne egy régebbi CoD játákos karakter is, mert amiket átél vagy inkább mondhatni túlél azok többsége csoda
de ha túl tudja tenni magát a néző a túlzott rambózáson, nézhető -
AD4MINATOR
nagyúr
Tőrbe ejtve: Ébredj fel, halott ember
Wake Up Dead Man (2025)Szóval a darabkák adottak voltak egy kiváló filmhez, ami akár még az első Knives out filmnél is jobb lehetett volna - de valahogy nem sikerült helyesen összerakni az egészet.
Valahogy én is így érzem, a cast jó lett volna ehhez és a történet is, de az elmesélése nem passzolt, gyenge volt a tálalása. Nekem ez tetszett a legkevésbé az eddigi Knives Out sorozatból, és Daniel Craig is eléggé idősödik már ehhez. Meglepően a filmet nem ő, hanem Josh Brolin vitte el a hátán, de Josh O'Connor-nak is voltak jó pillanatai. Szerintem indokolatlanul van felpontozva ez, ugyanis egy erős közepes ez, semmi több, messze van egy igazán jó nyomozóstól bár azért vannak jelek és próbálkozások rá. A legnagyobb fájdalmam, hogy lehetett volna ez sokkal jobb is, mert a potenciál benne volt és az ilyen eseteket duplán sajnálom.
-
AD4MINATOR
nagyúr
A menekülő ember
The Running Man (2025)Nem volt rossz, de a jó se ilyen. Én többet vártam, nekem ez közepesnél nem volt több. Glen Powell mondjuk igyekszik, az jó pont volt de nincs egy jó zene benne, a harcok bár látványosak de hamar véget érnek és az egész kicsit olyan gagyinak hat pedig nyilván nem az és sok munka van benne de mégis.. érdekes érzés. Persze értem én a társadalom kritikát meg a média kritikát benne de valahogy több csavart vártam vagy hogy is mondjam....
-
AD4MINATOR
nagyúr
Többesélyes szerelem
Materialists (2025)Nem értem miért nincs komment róla itt. Na nem azért, mert "jó film" lenne, sőt, csak sajnálom, mert olyan jókat lehetne vitázni róla.
Ugyanis a film undorító... undorítóan nyers és őszinte a mai "modern" társadalmunkról. A modern férfi és a modern nő társat keres, mindenki a tökéletest miközben ő maga a közelében sincs annak. De tényleg lehet értéket társítani bizonyos kritériumok alapján vagy nem lehet ennyire matematikai alapon szerelmet keresni? Nyilván itt a statisztikusok erős vitaalapot érezhetnek ebbe az egészben, és más megközelítésből is sok fogást lehetne találni ezen.
A film üzenetétől eltekintve (ami mi is? Az biztos, hogy a film eléggé tetszeni fog a nőknek - az ő nyelvükön írodott ez érezhető, a férfiak meg csak bosszankodni fognak. Aki meg 180 cm alatti az meg veheti az ásót az OBI-ban a film szerint...?
), maga a film fájdalmasan kiszámítható (most őszintén ki az ?aki Pedro Pascal-t választja -mégha nagyon macsó is a pasi- egy Chris Evans-al szemben
) de mégis nézeti magát - pontosan az előbb felsorolt brutális őszinteség miatt. Mert manapság mi a fontosabb? Az "érték" vagy az "igaz szerelem" megtalálása? Nos, nem tudom ti hogy vagytok vele, de amennyire elkorcsosult a világunk, olyan szemszögből nézve a film első fele nagyon üt. Aztán persze átmegy borítékolhatóan romantikus gagyiba de addigra már megüti a nézőt a felvázolt világkép ami rettentő elkeserítő.
(ugyanitt ha van 25-35 közötti, sportosan vékony és 170 cm magas, értelmiségi nő, 0 adóssággal és kellő vagyonnal persze, stb... nyugodtan írjon vagy hívjon a ### számon
) -
AD4MINATOR
nagyúr
Yuki's Revenge (2025)
Meglepő, hogy nincs róla komment, pedig úgy tudom sok a Kill Bill rajongó itt. Nahát.. ez a negyedórás rövidfilm pont egy Fortnite szintű youtube videó is lehetne, de olyan szinten megállja a helyét. Jó az animáció, a szinkronhangok, és a poénok is.
-
AD4MINATOR
nagyúr
[READY OR NOT 2: HERE I COME | Official Trailer]
Samara Weaving + Kathryn Newton
-
AD4MINATOR
nagyúr
Tron: Ares (2025)
Juj, ez fájdalmas volt. Látványban nem lett volna rossz, de egyszerűen ez így.. gagyi. Jared Leto és Evan Peters igyekeznek legalább de nem mentik meg a filmet, egy random jézus Jeff Bridges arra a pár percre meg inkább volt komikus mint komolyan vehető jelenet.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Bugonia (2025)
Na csak megnéztem én is, ha már annyira megosztó lett.
Emma Stone jól alakít benne, meglepően jól. A történetről nehéz spoiler-mentesen írni, úgyhogy meg se próbálom, legyen annyi elég, hogy a többszörös narratíva váltás váratlanul ért, de minél többször fordult elő, annál jobban behúzott a film magába. Eleinte nem is értettem mivan, a film közepéig nem is tetszett, már majdnem félbehagytam.. aztán csak néztem tovább és a végére összeállt a kép. Azt azért nem mondanám, hogy "jól szórakoztam", mert még így ismerve a teljes képet is azt mondom, hogy ez egy gagyi film - de a tálalása nem rossz, csak ez közben nem, csak a végére tisztul le. -
AD4MINATOR
nagyúr
[How to Make a Killing | Official Trailer HD | A24]
Glen Powell, Margaret Qualley stb... ígéretesnek tűnik
-
AD4MINATOR
nagyúr
Halálos fegyver
Lethal Weapon 1-2-3-4A Die Hard maraton után, gondoltam ideje ezt is újrázni. Bevallom őszintén, anno nem láttam mindegyiket, most pótoltam ezt a lemaradásom is. Egyértelműen az első 2 rész a jó, a 3-4 nekem annyira nem jött már be... de jó volt kicsit nosztalgiázni, érdekes volt látni a fiatal Mel Gibson-t.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Családi kiruccanás 2.
The Family Plan 2 (2025)Meglepő, hogy ez kapott folytatást, dehát ha itt van, megnéztem. Nem kell sokra számítani és akkor nincs (akkora) csalódás, amúgy meg egy sima délutáni középsz*r. Kit Harington egész jó volt, Mark Wahlberg már kezd öregedni és ez látszik is, Michelle Monaghan pedig nem sok vizet kavart. Az egyetlen értékelhető poénfaktor nyilván Omar-t alakító Reda Elazouar karaktere, azok a Daddy-s poénok tényleg jókor vannak jó helyen, de a trailer sokat elspoilerez belőle.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Egyik csata a másik után
One Battle After Another (2025)Sokat akart, 3 órás és a végére nem lett belőle semmi. Így lehetne összefoglalni ezt. Persze, tudom Leonardo DiCaprio és akkor jaj csak jó lehet... de nem. Sőt, az egyetlen igazán jó alakítás Leo-n kívül az egyértelműen Sean Penn alakítása, na ő vitte hátán a filmet, nem Leo. A többiek meg futottak kategória, senki emlékezetes (najó még Benicio Del Toro).... Értem én, hogy migráció, bevándorlás, elitizmus és szélsőségek skálája így-meg-úgy, de ez a film egy nagy katyvasz lett, se eleje se vége, itt-ott belekap egy-egy témába, és akkor jóvan'
Ha nem lenne benne Leo, fele ennyi pontot nem kapna imdb-n se. -
AD4MINATOR
nagyúr
Die Hard 1-2-3-4-5
Régen láttam őket, némelyiket nem is talán - vagy csak nem emlékeztem már, úgyhogy újranéztem őket. Egyértelműen az első kettő rész jó, talán a harmadik, de a többi újabbak egy vicc kategória. Mondjuk jó volt egy kicsit nosztalgiázni, NYC-ben az ikertornyok, szétcsúsztatható Nokia mobilon hackelés
, stb... -
AD4MINATOR
nagyúr
Apás délután
Playdate (2025)Hú de gagyi volt ez
már annyira, hogy néha jó is volt.. najó, csak egyszer de akkoris. Mondjon bárki bármit, én bírom Alan Ritchson-t. Nekem örökké megmarad a "Blue Mountain State: The Rise of Thadland"-ből, remekül hozza azt a karaktert a többi szerepléseiben is. Nagy, erős, de mégis szépfiú, tökéletes sztereotípia a pasi, és rá is játszik de ez így van jól. -
AD4MINATOR
nagyúr
Roofman
A besurranó (2025)Arról volt szó, hogy ez egy jó film lesz... hát, nekem annyira nem jött be
az tény, hogy Channing Tatum egész jól alakít benne, de a film második fele elég esetlen lett szerintem. Egyetlen jó poén van benne, mikor a lányok . Mondjuk annak örültem, hogy a film teljes - a végénkigúnyolják a csók közben az esetről.bevágják az akkori TV riportot -
AD4MINATOR
nagyúr
Jó szerencse
Good Fortune (2025)Keanu Reeves miatt kezdtem el nézni, Seth Rogen miatt maradtam. Aziz Ansari igyekszik, látni, de még nincs a célegyenesben. A film érdekes megközelítést alkalmaz morális kérdésekre, de olyan nagy újdonságot nem kell várni, egy délutáni filmnek elmegy.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Fekete telefon 2.
Black Phone 2 (2025)A jó nem ilyen, de még a gagyi is jobb ennél. Nagy csalódás ez, még tekerve is 0
-
AD4MINATOR
nagyúr
The Hand That Rocks the Cradle (2025)
Ez egy remake a 1992-es filmnek, nekem ez a mostani nézés közben nem jött be, de így aludva rá egyet, nem volt ez olyan rossz. Maika Monroe jó cast volt Polly-nak, ahogyan Mary Elizabeth Winstead is Caitlin-nek végülis, a gyerekek is hozták az elvártat, egyedül talán a férj volt kicsit mellékes. Tetszett viszont, hogy más megközelítésben készült a film, nem csak simán "modernizálás" volt. Végre egy mostani film ahol nem
van.happy end -
AD4MINATOR
nagyúr
Alkonyattól pirkadatig
From Dusk Till Dawn (1996)Valamiért ez kimaradt nekem anno Quentin Tarantino-tól, úgyhogy gyorsan pótoltam is. Így most már mindegyik filmjét megnéztem, amit akartam tőle, összességében véve az "újak" jobban tetszettek de pár korábbi sikeres filmjét is tudom értékelni miért lettek azok mégha nekem annyira nem is tetszettek.
Ez a film maga amúgy nem világmegváltó, de George Clooney azért ott volt amikor kellett, jól állt neki ez az alvilági típusú szerep... Salma Hayek meg nyilván egy istennő volt már akkor is, most is... és persze a QT féle lábfétis itt is megvan
korábban valahol a neten láttam egy olyan kommentet, hogy QT ezt a filmet csak azért csinálta meg, hogy be tudja castingolni Salma Hayek-et és nyalogatni a lábát
nem tudom mennyire igaz ez, de simán hihető... A film dualizmusa amúgy érdekes, első felében egész jó krimi-thriller, utána átmegy agyatlan slasherbe amiből azért néha már sok volt. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
-FreaK-
üzenetére
persze, hogy azt nyilatkozta

egyrészt tesztek során... másrészt meg miért mondanának kevesebbet, csak pánik lenne belőle... A szakértők szerinti
becslés is optimista számítás, de mégha valóban61%-os , az elfogórakétákmagas % is vagy legyen bármennyi is darabszáma mindenféleképpen aggodalomra ad okot.kevés -
AD4MINATOR
nagyúr
Kill Bill Vol 1 (2003)
Kill Bill Vol 2 (2004)Nekem ez anno kimaradt, valamiért.. most pótoltam. Nekem tetszett, de csak olyan közepes mértékkel, viszont értem és látom miért volt anno akkora sikere. Uma Thurman jó cast volt, Quentin Tarantino lábfétise pedig már itt is megvolt. A karakterek jók voltak, a párbeszédek a kornak megfelelő, a díszlet is. A zene nyilván mókás így sok évvel később, de a különböző hangeffekteken jókat derültem
a narráció is rendben volt és a színekkel való operálás is a helyén volt. -
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Valóban érdekes a szituáció hogy mivan akkor ha
csak 1 rakéta van? Az még kevés visszatámadáshoz vagy nem? Megéri benyelni 1 atomot hogy megmeneküljön a föld, vagy már sok? És ha benyelnek 1 atomot, utána a többiek vajon felbátorodnak-e és letámadják őket míg káosz van? -
AD4MINATOR
nagyúr
Álomháború
Sucker Punch (2011)Na igen, 2011-es film és még mindig megállja a helyét. Nemrég újráztam valami miatt szembejött, na mondom meglesem, anno jó emlékeim voltak róla... és most is tetszett. Érdekes a narratíva, jók a karakterek, ügyesek a színészek és a képi megvalósítás is stílusos marad végig, szépen játszadozva a különböző filterekkel. Nyilván a technológia azóta... 10+ év után előrébb tart már de ettől eltekintve még így is élvezhető és ez a lényeg.
Mondjuk arra második megnézés után se jöttem rá, hogy Vanessa Hudgens karakterének a neve miért Blondie mikor barna és Emily Browning karaktere szőke hajú...?
Amúgy a csajokon túlnézve, Oscar Isaac és Jon Hamm milyen jól alakítanak benne arra még emlékeztek? Scott Glenn-ot pedig már rengeteg filmben láttam szerepelni de mindig csak "Wise Man" karakterben láttam

-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
Pitterix
üzenetére
Világvége után
Afterburn (2025)Nekem is ez a véleményem
amolyan igazi akció trash lett, Dave Bautista mindig mókás ahogy végigtrampol a jelenetekben, Olga Kurylenko semmit nem tett hozzá szinte, sőt, Samuel L. Jackson pedig hozta az elvárt szintet minden jelenetében, ahogy Kristofer Hivju is.Amúgy azt láttad a sakkozós jelenetben, hogy
Volkov executes a prisoner for not being able to play chess, after he opened with a non existent move. -
AD4MINATOR
nagyúr
Feszült helyzet
A House of Dynamite (2025)Érdekes (és egyben félelmetes) szituációt mutat be a film, mi történik akkor ha csak 1 ballisztikus rakéta kerül indításra és...
is lesz.sikeres Mi van akkor, amikor mindenre van protokoll, még sincs válaszlépés?
Ha az elfogás nem sikerül és becsapódik, mi legyen a következő lépés? Visszatámadás? Eszkaláció? Van értelme ha csak 1 várost érintett az atomcsapás vagy totál önmegsemmítés lesz belőle? Lehet-e bízni benne, hogy ez csak egy figyelmeztető támadás volt és nem lesz több? Vagy pont emiatt, hogy megbénul az ország, a többi ellensége most kihasználja ezt a szituációt és támadásba lendül gyorsan?A film amúgy jól adagolja a drámát, kb. a feléig, utána történik egy váltás és szerintem akkor bicsaklik meg az izgalom faktor, de még így is korrekt lett.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Good Boy (2025)
Már régóta meg akartam nézni, mert kedvelem a kutyás filmeket. Ez a film egy közepes horror, vagy még az se. Nyilván a kutya (Indy) aranyos és cuki, érdekes az ő szemszögéből látni a dolgokat. Az is egyértelmű, hogy a film végére derül ki, mit is érzékel a kutya valójában, addig csak a nézőt szívatják
Nekem összességében nem annyira tetszett a film, mert hiába szerethető a kutyus és érdekes a látószög, ennyi azért kevés egy teljes filmhez. Demónak jó de teljeshez kevés még. -
AD4MINATOR
nagyúr
Rózsák háborúja
The Roses (2025)Ez ilyen 2 az egyben film, a film első fele totál más hangulatú, mint a második. Aki látta az eredetit, az kb tudja mire számítson itt is. A 2 lead színész, Olivia Colman és Benedict Cumberbatch remek páros volt, a többiek viszont meh kategória. A trailer elég spoileres, főleg a film második feléről, így nem ajánlom azt előtte megnézni... bár manapság ez már szinte minden filmre igaz lehetne. Összességében véve nekem annyira nem jött be a film, voltak jó pillanatok, de voltak holtpontok is, de egyértelműen kell egy bizonyos érettség a filmhez, mind korban, mind tapasztalatban az igazi élvezethez.
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
The Astronaut (2025)
Ezt már láttátok? Mekkora csavar van benne tejóég!

Kate Mara hozza a szokásos védtelen cinege karaktert, Laurence Fishburne mint tábornok a szokásos, amúgy a többiek meh. A film váltogat többféle stílus között, sci-fi, horror és nem szándékos comedy
A főkarakter számtalan logikátlan cselekedetet tesz, de végülis nemcsak ő hanem kb. mindenki. Az egész story már az elején elhasal, de kőkeményen végigviszik a marhaságot a film végéig, néha nehéz eldönteni hogy ez paródia vagy komolyan gondolták-e. Gagyi film az elejétől a végéig, de a csavar miatt jár a keksz -
AD4MINATOR
nagyúr
A hosszú menetelés
The Long Walk (2025)Az alap koncepciót tekintve hasonló, mint a Hunger Games csak mindenben gyengébb. Jól indul, izgalmas is lenne, de valahogy a felénél elveszti az erejét. Míg a HG esetén van karakter akiért lehet izgulni, a háttértörténet és univerzum is jobban kidolgozott, itt semmi nincs, egy low budget valami lett. Nekem nem jött be ez.
-
AD4MINATOR
nagyúr
A nő a tízes kabinból
The Woman in Cabin 10 (2025)Igen, ugyanolyan mint a többi ilyen. Gyilkosság vagy mégsem, hallucináció vagy mégsem, őrült vagy csak el akarják hallgattatni?
Hányszor láttunk már ilyet, teljesen kiszámítható középszer lett ez is. Keira Knightley igyekszik de csak vergődik, a többiek meh.
Mondjuk maga a jacht valóban szép volt dehát egy 150 millió dollárostól talán ez el is várható. -
AD4MINATOR
nagyúr
[NO OTHER CHOICE - Official Trailer - In Select Theaters Christmas]
Potenciális jó film a láthatáron!
-
AD4MINATOR
nagyúr
[Mercy - Official Trailer (2026) Chris Pratt, Rebecca Ferguson]
ez érdekesnek tűnik.. most full spoileres a trailer
szokás szerint..
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Path of Exile (ARPG)
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 16E gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

az alapötlet érdekes, a megvalósítás csak közepes lett sajnos.. pedig lett volna benne potenciál.
sajnálatos.. az biztos, hogy egy korszak véget ér mikor ezek az igazi sztárok, nagy nevek távoznak majd nemsokára..... ahogy ripla is írta utánad, Jack Nicholson, Morgan Freeman, Samuel L. Jackson, Al Pacino, Robert de Niro, Michael Caine, Meryl Streep, Helen Mirren, John Malkovich, Michael Douglas stb
vagy a te opciód
) de mégis nézeti magát - pontosan az előbb felsorolt brutális őszinteség miatt. Mert manapság mi a fontosabb? Az "érték" vagy az "igaz szerelem" megtalálása? Nos, nem tudom ti hogy vagytok vele, de amennyire elkorcsosult a világunk, olyan szemszögből nézve a film első fele nagyon üt. Aztán persze átmegy borítékolhatóan romantikus gagyiba de addigra már megüti a nézőt a felvázolt világkép ami rettentő elkeserítő.