Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
-
LOGOUT
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
paatrick
üzenetére
Felesleges, lehet megint hoznak létre új karaktert a film miatt. + ha számítana a játékok sztorija akkor legalább a 9. részt kellett volna feldolgozni az első filmhez. Ott nagyjából rebootolták a storyt, 1-2 éve a 11-be a storyt végig nyomtam és nézegettem ezt azt az 1.-ről most az a legújabb. Röviden tömören, új érát nyitottak és vannak változások a karakterek és a régiek háttere között. Kb akkora ugrás a 3. és 4. MK-hoz képest mintha megnéznéd az első Toby-s Pókembert majd utána a Nincs hazaútat.
-
-
Cs1csó
titán
-
-
gerii
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
Hail Mary
Nem voltak sokan a premieren az Etelében.
Jó volt, összességében a Marsi jobban tetszett filmben, itt egy kicsit gyengére vették a tudományos részeket. Rocky fasza volt, a buddy movie is jól működött Kennel.
A könyvet rég olvastam, nem tudom már mennyire hiteles, az indexes kritikus a film végét szidta, de az jó lett.
Megéri megnézni moziban
Kevés filmet nézek már, az idei másik a Nolan film lenne, de vannak erős kételyeim az utóbbi 3 filmje miatt....
-
válasz
paatrick
üzenetére
Sajnos nem jutottunk el sem penteken, sem ma. Holnap del lenne az egyetlen esely, de ugy fest, a Zasszony kezd lebetegedni
Mondjuk meg is erdemli (na jo, nem), vitatkoztunk kicsit a heten valamelyik nap, epp a fent emlitett Intersaller kapcsan. Szerinte nem volt jo. Nalam meg azt hiszem all-time top10.
-
Louro
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Uh, erről mennyit vitatkoztam nagy filmfanatikusokkal. Amikor nem jött szembe 1000 celeb és max TV-ből, újságokból lehetett tájékozódni. (Igaz azt hozzá kell tenni, hogy elég sok régi sztár felnőttfilmes világból robbant be Holywood-ba.)
Most meg, ha van elég pénzed, akkor befuthatsz (Henry Kettner). Streaming, ezer csatorna, online tartalmak (mobilról is). Ezerszer több impulzus és nehezebb kitűnni minőségi munkával. Lehet valaki jó színész, ha fizetett hirdetéssel megtolják a középszerűek.
Rengeteg szobanövény szerepelt filmekben, akiknek nagyon nem kellett volna. Paris Hilton vagy Jason Statham felesége. De Megan Fox kicsit Pamela Anderson karrierútjára tört, csak elbotlott. Na meg régen egy sztár, ha züllött életet élt, még felszínen maradhatott. Ma meg egy botrány és kivégezve.
-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
Na igen, ilyenkor mindig előkerül a téma, hogy elmennek a legendák és a helyükre nem jönnek igazán újak / sok új
sajnálatos.. az biztos, hogy egy korszak véget ér mikor ezek az igazi sztárok, nagy nevek távoznak majd nemsokára..... ahogy ripla is írta utánad, Jack Nicholson, Morgan Freeman, Samuel L. Jackson, Al Pacino, Robert de Niro, Michael Caine, Meryl Streep, Helen Mirren, John Malkovich, Michael Douglas stb -
ripla
addikt
-
-
w.miki
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
paatrick
üzenetére
Meglátjuk. Nekem a Requiem for a Dream újranézése közben esett le, hogy jé, Marlon Wayans játszott mindkettőben, és ez valahogy senkinek nem tűnt fel.
Mondjuk Scary Movie nekem tönkretette a Screamet. Próbáltam utána megnézni, de mindig az lett a vége, hogy végigröhögtem. Ilyenre kb a Robin Hood - Man in Thights volt még képes.
Meg persze historikusan az Airplane!
-
-
.LnB
titán
válasz
paatrick
üzenetére
Számomra is meghatározó film. Talán ez volt az első film nekem, ami után csak bambultam, leültem gondolkodni rajta. Ez volt az a film, ami felnyitotta a szememet, hogy nem csak agyatlan blockbusterek vannak. Ezért a megtekintése után csak ilyeneket akartam nézni.
Viszont már nagyon rég láttam.
-
genndy
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
A saját rendezője szerint a műfaja 'sci-fi'.
Nekem is egyik kedvenc filmem amúgy, volt szerencsém a maga idejében moziban látni
Azt a mozis vágást viszont amit én láttam, azóta se találom sehol: voltak benne hosszabb jelenetek (pl. az első találkozás a nyúllal, tudom hogy ott előkerült az Isten/vallás téma is) - ez a lemezes 'mozis' változatban nics; de mégsem a rendezői változat volt, mert hiányoztak belőle a 'grafikus' részek.
Ha valaki tudja miről beszélek és van tudomása a ténylegesen nálunk moziban vetített változatról (az se kell hogy szinkronos legyen) ne tartsa magában. -
Lajmund
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Mivel jókat ajánlottál a sorozat topikba gondoltam rálesek mi ez ha ilyen lelkesen írsz róla.
A Donnie Darko egyszerre képregény, egyszerre esettanulmány és az év legmerészebb vállalkozása az amerikai független filmkészítésben. Csodákkal teli, hangulatos darab, amely az X-akták mágikus realizmusával mesél a nyolcvanas évekbeli kertvárosi tizenévesek szorongásairól. Kelly már a nyitó jelenetben elkezd zsonglőrködni a normalitással: a szappanoperába illő Darko család nekiesik egy rendelt pizzának, rövidesen pedig kiderül, hogy középső gyerekük, Donnie leállt a gyógyszerével, és üzeneteket kap az űrből. Az éjszaka folyamán Donnie-val újra kapcsolatba lépnek, ez menti meg attól a repülőgépmotortól, amely bezuhan a mennyezeten át. A fiú egyre mélyebben sodródik a bűvöletbe: meg van róla győződve, hogy huszonnyolc nap múlva vége a világnak.
Erre ezt olvasom. LOL 😆 Nagyon kíváncsi vagyok. Meg fogom nézni.

-
devil-k
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
Ahogy írták is a többiek, olyan gyorsan elrepült ez a 2 óra 40 perc, hogy kapkodtam én is a fejem, hogy mi van. Én szeretem Di Capriót nagyon, de nem vagyok azért elfogult vele szemben. Nekem pl. a Visszatérő c. filmje nem jött be.
perempe
Felírtam a listámra, köszi.gerii
Ez a film minden, csak nem művészfilm.
-
Cs1csó
titán
válasz
paatrick
üzenetére
Az már lejött, hogy "lazák" főleg ha filmek pénzeléséről van szó. (egy film azért mindig rejt rizikót, hiszen szubjektív dolog vagy kaszálnak vele vagy nem. Plusz minél nagyobb egy cég és minél több projektje van annál több tévedés is lehet, ez egyszerű statisztika)
Na de egy több milliárdos felvásárlás azért már szerintem némi szakmai gondolkodást feltételezne.
HA EZ igaz amit nyilatkozott akkor az gáz, nagyon. -
válasz
paatrick
üzenetére
nem kevered a futni mentem-el? az feldolgozás, és valamicske története is van
Ellenben a Hogyan tudnék-kal, ami nagyjából egy script vázlat + Demjén dalok + erre adjunk pénzt, ne "normális" filmre támogatást, az úgyse érdekel senkit se hozzáállás (mely amúgy a bevételek alapján sajnos beigazolódni látszik)
Félre értés ne essék, nem bánt, ha valakinek ez tetszik, hajrá. Nincs azzal semmi gond.
Az fáj, hogy nincs jobbra igény (pedig elférhetne egymás mellett a limonádé és egy nehezebb étel is az asztalon) -
.LnB
titán
válasz
paatrick
üzenetére
Nem Doom karakterével van a baj. Ő alapjába véve elég fasza főgonosz lehetne. Főleg, hogy lassan a Reed Richards féle Teremtő-t is be tudnák vezetni mellé. És ők a képregényekben mostanában eléggé bekavarnak mindenhol.
A baj itt a Robert Downey Jr. castinggal van. AZ MCU drágakövét nem fogják a lehető legnagyobb gonosznak ábrázolni hosszú távon. Mert a sok Iron Man fan kisgyerek sírni fog. És Doom karaktere ad is alapot a pálfordulásra. Mert Doom nem mindig rossz. Sőt. Szóval ne úgy számoljatok a karakterrel, mint Thanos-szal, aki sok filmen keresztül megalapozott, fő nemezis volt.Ha tippelnem kellene, ez a mostani MCU fázis a Secret War-ra fog kifutni, csatavilággal, Túlontúlival ésatöbbivel. Főleg így, hogy az eredeti szereplőket is visszahozták. De ez csak tipp.
Kang sztorit sajnálom még mindig.. Az a barom Majors, még jól is játszotta..

-
válasz
paatrick
üzenetére
Én (csak) 66 filmmel zártam, teljesen átlagos fogyasztás (számomra). Moziba mehettem volna többször is, az hiányzott.
Viszonylag kevés aktualitást néztem (mondjuk én a 2024-be készült de nálunk 25-ben bemutatott filmeket is ide vettem.. meg lehet pár darab régebbi még becsúszott az oscar miatt a 25-ös listámba), de azért láttam idénről jókat is:
One Battle After Another, The Wild Robot, Áradás, Sing Sing, Memoir of a Snail, 28 Years Later, Weapons, Sinners (+ Véletlenül írtam egy könyvet, ez 24 év végi, de csak limitált vetítéssel, rendesen 25-be került be a mozikba, ha jól tudom)Az "igazi" premiereknek neki se álltam, inkább néztem régebbi filmeket én is (22 új, 44 régi elosztásban)
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Megint eltelt egy év, kezdhetjük értékelni a mostanit
idénre rewatch évét neveztem ki, ehhez hűen elővettem pár régen látott darabot így idén 88 filmet láttam.Narnia krónikái - 3 film 2005-2008-2010
Top fantasy, kár hogy manapság már nem csinálnak ilyeneket. Meglepő módon a CGI semmit se öregedett, sőt sokszor jobb mint a maiak
Ajánlott.Marvel, Vasembertől Végjátékig
Nem kérdés hogy korszakalkotó sorozat volt ez a 21 film. Egyben látva jobban kijöttek a hibái (pl a kövek erejének bemutatása kvázi nincs is), és több film is kilóg lefelé. A végére érve azt éreztem hogy jó volt de vagy 20 évig most nem kell elővennem egyiket se. Legjobban a Doctor Strange (2016) tetszett, kár hogy nem csinálták 20 perccel hosszabbra ahol még fejtegetik a spiri-vallási vonalat.Star Wars 1-2-3 + Andor + Rogue One + 4-5-6
Ezt igazából az Andor miatt vettem elő ami egy végtelenbe felmagasztalt sorozat volt. A sorozat tényleg jó DE túl nagy a kontraszt a 4-5-6 bohókás filmjeivel. Valószínű ezt se veszem elő most 10 évig.Aztán volt pár egyéni film amit azt hiszem az idő megszépített és másodjára már nem volt olyan ütős: Sky kapitány és a holnap világa (2004), A faun labirintusa (2006), Csillagpor (2007), Harcosok klubja (1999), Napfény (2007).
Rákanyarodva a 2025 év filmjeire csalódottságom határtalan
mintha idén csak tök felesleges folytatások lettek volna: Még egy kis szívesség, A könyvelő 2, Végső állomás: vérvonalak, Happy a flúgos golfos 2, Jurassic world újjászületés, Mission impossible 270. rész, 28 évvel később, Senki 2.
Meg voltak az értelmezhetetlen filmek: Elektronikus állam, Egy minecraft-film.
Meg amit végig se bírtam nézni: Wicked (2024), Jókislány (2024), Havoc.
Amit végignéztem de minek: Superman.De van amit jövőre pótolni fogok mert jó értékelésük lett: Bűnösök (2025), Egyik csata a másik után (2025), Mentsétek meg a zöld bolygót (2003) + Bugonia (2025)
---
2026-ra nincs semmi terv, egyedül a Mortal Kombat 2-t várom aminek idén kellett volna megjelenni.
Átnézve a mik lesznek ami még érdekel: Project Hail Mary, Az ördög Pradát visel 2, Odüsszeia ésss ennyi
Lehet jövőre a decemberi karácsonyifilm maratonon fogom nézni a legtöbb filmet
-
Louro
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Ehhez csak annyit fűznek hozzá, hogy ha egy Pumuklit vagy Balu kapitányt vagy Mézga családot, esetleg Pampalini mesét nézzük ugyanúgy értelmetlen. Nem felnőtteknek készült, de felnőtt is tudja élvezni, ha él még benne a gyermek.
A sztori.... Na mert Hufnáger Pista biztos sokkal összetettebb karakter volt.
Persze lehet mondani, hogy egy 15-20 perces mesét ne hasonlítsak egy 120 perceshez, de régről nehezen tudok mondani teljes estés rajzfilmet. Idő urai, Fehérlófia vagy a 67-es Dzsungel könyve. Ha azokkal kellene összevetni, akkor a mai mesék többsége komplexebb. Gru, Zootropolis, K-pop démonvadászok, ... . Régen nem volt nagy verseny, de az is elég volt. Ma már az az egyszerűség piszkosul kevés lenne. A gyerekek is sokkal "fejlettebbek", mint 50 éve. Igaz a mobillal szanaszét stresszelik a szülők a gyerekek idegrendszerét, de az már más téma.
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
genndy
addikt
válasz
paatrick
üzenetére
Köszönjük hogy végigszenvedted ezeket helyettünk

Amit viszont nyugodt szívvel tudok ajánlani, és tényleg egy borzasztóan aranyos és tényleg karácsonyi film:
Igazából szerelem
Én is talán tavaly láttam először, de erősen gondolkozom rajta hogy idén is újranézem
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
-
Bad Pritt
félisten
válasz
paatrick
üzenetére
Bár a Nintendo körül forogna a sztori, még csak a Super Mario se merül fel mint játék, és imdb-s hozzászóló alapján a játék amivel játszanak meg nem is létezik (?), szóval elég röhejes hogy megvették a Nintendo konzol jogát a filmhez de a játékokat már nem?
Ennek még korábban valami más film kapcsán néztem utána és az az oka, hogy a Nintendo a NES, SNES, Game Boy jogokat relatív olcsón adja, viszont a Ninti húzónevek jogai (Mario, Donkey Kong, Zelda, Metroid), pláne ha bemutatásra is kerülnek a filmben horribilisen drágák. Az lehetne egy alternatíva, hogy a konzol marad és más kiadó játékai kerülnek be adott filmbe, mondjuk Contra, Castlevania, Tetris vagy Mega Man, csak ehhez a Nintendo engedélye is kellene.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
#2025karácsony

8 bites karácsony / 8-bit Christmas (2021)
imdb: 6,7Egy apuka elmeséli a lányának milyen kalandok árán szerezte meg az első Nintendoját a 80-as években.
Neil Patrick Harris lenne itt a húzónév, és egy "nagyon eredeti" sztorit sikerült felhúzni rá, avagy Így jártam
anyátokkalNintendoval.
Bár a Nintendo körül forogna a sztori, még csak a Super Mario se merül fel mint játék, és imdb-s hozzászóló alapján a játék amivel játszanak meg nem is létezik (?), szóval elég röhejes hogy megvették a Nintendo konzol jogát a filmhez de a játékokat már nem?
Na mindegy nem ezen bukik el, hanem hogy 80-as évek szeretne lenni (nyilván Stranger Things hullám meglovaglása) de inkább olyan lett mintha most csinálsz egy 80-as évek parkot, a hangulat már nem jön át.
Van pár viccesebb rész de inkább küzdelem volt nézni mint szórakozás, főleg a keserédes lezárással. Brrrrrr.
Nem ajánlom.---

Karácsonyi szerződés / The Christmas Contract (2018)
imdb: 6,7Jolie hazautazna karácsonyra, de kiderül hogy az exe is ott lesz és már hozza az új barátnőjét. Ezért neki is keresni kell gyorsan egy férfit akit hazavihet.
Na a végére egy igazi bamba romantikus film maradt
semmi dráma, minimál konfliktus, csak csörgedezik a film és egyszer csak vége. Láttuk már 100x a sztorit, de aki bírja ezeket 101. alkalommal is nézhető.
A különlegesség hogy Louisiana államban játszódik (USA déli állama), így ez egy "nyári" karácsonyi film. Lecsekkoltam ma is 25 fok volt arrafelé
szóval a havat nem ismerik, nincs is a filmben, európai szemmel elég fura de hát ilyen is van.
Egynek jó volt.---
Ezzel lezárul az ez évi karácsonyi filmjeim sorozata, 11 film került sorra, de ha konkrétan ki kéne emelnem egyet akkor bajban lennék
talán a Karácsony az utakon és a Második esély karácsonyra volt kicsit másabb/több.Mindenkinek Boldog karácsonyt, jövőre ugyanitt valószínű 11-nél is több filmmel
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Bad Pritt
félisten
válasz
paatrick
üzenetére
Volt a '90-es évek második felében ez a B-kat. szandálos tévéfilm korszak, egész korrekt filmekkel, Odüsszeia, Aranygyapjú legendája, Attila Gerard Butlerrel, talán még valami Herkules filmet is csináltak akkoriban. Szerettem őket, aranyosan gagyik voltak, aztán Hollywood megpróbálta ezt is elrontani a nagyköltségvetésű párjaikkal.

-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
Megihlettél.

[Anyu, a Mikulás Original title: My Secret Santa]Kíváncsian vártuk, hogy mire fut ki, de amikor a
nő megjelent átalakítva mikulássá és ilyen eltorzult férfihangon próbált bevágódni a castingon és senkinek nem esett le, hogy nő, ott ki is lett kapcsolva. 
Spoilermentesen: 20 perc után ki lett kapcsolva.

[A Mikulás találkozó Original title: The Santa Summit]Ez nem is lett volna rossz, voltak benne jó részek(de sokszor sajnos irtó gyenge párbeszédek), a színészekben is lett volna potenciál, főleg a vörös matektanárnőben, tipik életvidám, sokkal nevesebb filmben is megnéztem volna, de ez egy másik téma.

[Cédrusparki karácsony
Original title: Unlocking Christmas]Ez egy fokkal talán jobb volt, jobbak voltak a párbeszédek, persze szokásos klisék és logikátlan dolgok..

[Karácsonyi rablás
Original title: Jingle Bell Heist]Ebben is több potenciál lett volna, de valahogy nagyon hagyták gyengén az egész történetet.
Sok hó és karácsonyi feeling nincs benne azon kívül, hogy az üzletben szép karácsonyi fák vannak.
Inkább egy Szemfényvesztők karácsonyi köntösben.Ja, igen. A szinkronhangok. Hát ez egy másik történet, hogy ugyanaz a 10 ember szinkronizál mindegyik sorozatban meg filmben

-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
#2025karácsony

Pótapák karácsonyra / Three Wise Men and a Baby (2022)
imdb: 7,5Hátőőő kicsit túl vannak pontozva ezek a karácsonyi filmek

Egy kisbabát az ajtóban hagynak egy levéllel amit a 3 testvér egyike talál meg. Mivel pár nap múlva karácsony, úgy döntenek ha karácsony utánig se jön érte az anyja akkor szólnak a hatóságoknak addig meg ők vigyáznak a gyerekre.
A film első fele egyértelműen jobb és kisgyerekesek bőven fognak benne találni helyzeteket amivel azonosulhatnak. A második fele viszont kifullad és más lesz a fókusz a vígjáték helyett.
Van benne egy nő aki simán lehetne Ella Purnell anyja is, megnéztem és nem az
de nekem ez a nőtípus az egyik gyengém szóval csak őt néztem végig 
Egynek elment, van amúgy második meg harmadik része is, talán jövőre előveszem.
---

Második esély karácsonyra / Time for Him to Come Home for Christmas (2022)
imdb: 7,4Ez a fekete hajú csávó nem aprózta el, a fenti pótapás után ugyanabban az évben még egy karácsonyi filmet kitolt, de tök véletlen hogy így néztem őket egyszerre.

Karácsony előtt pár nappal Lizi egy hangüzenetet kap ismeretlen számról amiben egy férfi kér megbocsátást és találkozót a régi szerelmétől. Adja magát a lehetőség hogy Lizi megkeresse a nőt vagy a férfit és átadja az üzenetet. Indulhat a nyomozás.
Ez az eddigi legjobb film az idei felhozatalból, az eleje elég szirupos, közepe talán még le is ül kicsit, de a végére tök megható történet kerekedik.
Viszont a szinkron egyértelműen gyenge pont, szerintem remek szinkronszínészeink vannak de egyszerűen annyira túl vannak használva hogy minden filmben ugyanazokat a mellékszereplő hangokat hallgatni kiábrándító.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
#2025karácsony
Fegyverszünet karácsonyra / Joyeux Noel (2005)
imdb: 7,61914 - 1. világháború első karácsonya a fronton. Német, francia és skót csapatok egymástól 100 méterre töltik a karácsony estét. Valós események ihlette európai koprodukciós dráma.
Az 1. világháború méltatlanul kevés játékidőt kap a filmes univerzumban ami nyilván azért lehet mert ámerikának itt nem volt annyi szerepe, így Hollywood-ot nem is mozgatja meg a téma. Pedig itt még ember harcolt ember ellen és a technika csak kiegészített.
Mivel európai film ezért olyan is, nem kell várni a pátoszos világmegváltó hőstörténeteket, ez itt az átlagemberek világa. Finoman van bemutatva hogy mindhárom oldalon ugyanolyan emberek vannak akiknek a feje felett döntenek. De talán a vallási rész bemutatása a legdurvább(?) nyersebb(?) nem is tudom mi lenne a jó szó.Aki szereti a történelmi filmeket annak jó választás lehet. Aki csak 3 percben szeretné átélni annak itt a Sainsbury 2014-es 100. évfordulóra készített karácsonyi reklámja.
-
j0k3r!
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) nem volt rossz, illetve nálam felkészül a Eddington (2025) és A Hidden Life (2019) csak idő kérdése.
Hátha adtam ihletet a karácsonyi filmek mellé
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
#2025karácsony

Társ a karácsonyfa alá / Christmas Pen Pals (2018)
imdb: 6,9Hannah egy társkereső céget irányít de Karácsony közeledtével beesnek a számok. Az emberek kiábrándultak a netes ismerkedésből? Hannah hazautazik a családhoz ihletért hogy menthetné meg a cégét, ahol az apjával beneveznek egy régimódi karácsonyi levelezőjátékra ahol mindenki egy ismeretlennel fog leveleket váltani.
Na ez egy tipikusan olyan film aminek már az elején tudod mi lesz a vége
Sokat nem lehet izgulni rajta, de egynek elment. Romantikus társkeresős témában talán nézhető.---

Karácsony az utakon / Cross Country Christmas (2020)
imdb: 6,6Lina és Max mindketten el akarnak utazni a családjukhoz New Yorkból, de a rossz idő miatt a repülőjük hamarabb kell leszálljon, így most 5 napjuk van megtenni ~2000 km-t hogy hazaérjenek Karácsony estére.
Egész kellemes sztori volt, inkább a "szeretet ünnepe" jegyében, avagy az emberek jó ha segítenek egymásnak. Nem volt túl komoly, érezhetően vígjáték stílust is akartak belevinni de nyomhatták volna erősebben is a kreténséget.
Így egy kis karácsonyi limonádé film lett belőle, egyszer meg lehetett nézni.Egyébként értékelem ezekben a filmekben hogy sokszor 1 mondatban egy egész más sztorit kerekítenek és adnak mélységet a dolgoknak, amit ha nem figyelsz oda észre se veszed. Itt pl:
Max-et mindenki kinevette az iskolában mert mindig végigaludta az órákat. Majd Max később elmeséli hogy farmjuk volt és reggelente 4-5-kor kelt mert segítenie kellett az állatokkal ezért aludt utána. -
perempe
veterán
válasz
paatrick
üzenetére
nem ajánlanám, még 20 perc van belőle. ami jó: kifigurázza, mire költenek az amerikaiak.
A két norvég Troll film tetszett mostanában, a folytatás most jöhetett ki. Léteztek?
A The Emerald Forest (1985) tetszett nagyon, más a mostani filmekhez képest. Egy gyógyító ajánlotta, aki háromhetente ayahuasca-szeánszon szokott részt venni, a sámán gyógyítása miatt említette a filmet. láttam ezt gyerekként VHS-en? az is lehet... -
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Szeretném közölni hogy a másik opcionális (tegnap megjelent) karácsonyi várományos Merv (2025) elképesztő imdb 5,5-öt ér el jelenleg szóval ezt se fogom bevállalni
Pedig a lehetőség megvolt: Zooey Deschanel + kutya, karácsonyi romantikus film.
De bátorak legyetek és írjatok róla ti![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
#2025karácsony
Grincsi grincs nekem ez idáig mindig kimaradt, de akkor már gondoltam megnézem az eredeti változatot is.
Na de egy kis trivia hozzá: Dr Seuss írta az eredeti sztorit 1957-ben, aki amúgy nem volt doktor, csak felvette írói álnévként. Többségében gyerekkönyveket írt és rajzaival illusztrálta, olyanokat amin a gyerekek olvasni tudnak tanulni, így jött a rímes kevés szóval operáló stílus. Ismertebb címei még amit feldolgoztak: Kalapos macska, Lorax, Horton.
Dr Seuss' How the Grinch stole Christmas! (1966)
imdb: 8,3Rajzfilm egy más korból, talán így tudnám jellemezni. 25 perc, nagyon faék sztori, elnagyolt mondanivalóval. Ezen tényleg érződik hogy gyerekeknek szánták, a 8,3-tól fényévekre van, de az ilyen régi filmeknél könnyen megfigyelhető hogy a nosztalgia faktor bőven felértékeli azoknál akik ezen nőttek fel.
Egyszer láttam, soha többet nem fogom.---
A Grincs / How the Grinch stole Christmas (2000)
imdb: 6,4És itt az össznépileg utált és lenézett feldolgozás
ami amúgy jobb lett mint az eredeti.
Mikor elkezdődött mondtam is magamban, na ezt biztos Tim Burton csinálta. Ésss nem. Pedig annyira jellemzőnek tűntek a díszletek, a kamerabeállítások, a hangulat.
A sztorihoz jól nyúltak hozzá, okosan adtak hátteret a karaktereknek, és az eredetiben elnagyolt mondanivaló itt ki tud bontakozni. Persze 1,5 óra volt rá, mégsem éreztem hogy bármikor üresjárat lenne.
Ez a film egy nagyon jó példa arra mit veszítettünk a CGI erőltetésével. Csodás épített díszletek, ruhák, hajak, sminkek és maszkok, igazi vizuális csoda annak aki szereti ezt a mostanra "régimódi" felépítést.
Nem tudom hogy újranézném-e de simán tetszett.Amúgy az évek során folyamatosan kúszott fel az értékelése, 2016-ban pl még csak 6,0-n állt.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
#2025karácsony

Karácsony Biltmore-ban / A Biltmore Christmas (2023)
imdb: 7,7Forgatókönyvírónőnk éppen egy klasszikus film remake-jén dolgozik, így elküldik a forgatási helyszínre Biltmore-ba. Körbe is járja a területet ihletért amikor is pár percre vissza időutazik 80 évet a film tényleges forgatására.
7,7? Hátőőő nem. Jó lenne tudni mit látott a nép ebben amivel ekkora számot érdemelt ki.
Ez nekem nagyon nem jött át. 0 karácsonyi hangulata volt, sztoriból is van pár hasonló, csak általában a macsó lovag érkezik a mi valóságunkba. De még így is néha kicsit kusza maradt a dolog, fárasztó mellékszereplővel, szép kosztümökkel.Egynek elment, de bőven túlértékelt.
---

A Mikulás találkozó / The Santa Summit (2023)
imdb: 6,8Három barátnő benevez egy mikulás túrára, ahol mikulásnak öltözve a város különböző pontjain vehetnek részt programokon.
Elég döcögősen indult, de a közepétől már egész élvezhető, a végére meg jó karácsonyos romantikus sztorivá alakult. Persze a 100x látott klisékkel.
Amúgy mindig vicces mikor az ilyen filmekben a full bombázó csajt el akarják adni "nerd"-nek, itt épp matematikus, fejből idézi a gyűrűk urát meg szemüveges béna ruhákba öltöztetve
Ezt inkább ilyen csajos estekre tudnám ajánlani.
-
Pitterix
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Khm, hazudnék, ha azt mondanám, hogy kevesebb, mint 10-szer fordult meg a fejemben, hogy vagy kikapcsolom, vagy belepörgetek. S, mindez az első kb max 20 percben.
Van mondanivalója, de rettentő gagyi módon tálalja.
A lényege: csak egy ember van, aki szívét lelkét beleteszi az ünnepi készülődésbe, főzésbe, sütésbe és minden másba, ami a tökéletes karácsonyhoz kell. S, ezért nem vár mást, csak egy kis hálát, esetleg segítséget.Amit, ugye nem kap meg.
Ez persze valahol az ő hibája is, hiszen ehhez szoktatta a családot. S, igen, ők a megszokásban élnek.
Ebből nehéz szabadulni.
Én ebben-ilyenben nőttem fel. Nehéz volt édesanyámat kihozni belőle.
Szóval a rendkívüli gagyisága ellenére van hasznos mondanivalója.
Ajánlani nem merem.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
Mióta a Movie 43 - A botrányfilm [link] ilyen pocsék értékelést kapott, pedig egy baromi nagy görbetükör a világra, azóta kétkedve adok az imdb értékelésre.
A sokszor értelmezhetetlen, teljesen összefüggéstelen művészfilmeket meg rengetegszer teljesen fölé pontozzák, aminek a végén úgy nézel, hogy itt mégis mi a faxt láttunk?Mi meg fogjuk majd nézni ezt a filmet, sajnos a karácsonyi filmeknél sokszor van teljesen alaptalanul lepontozva. Majd meglátjuk.
-
Sonja
nagyúr
válasz
paatrick
üzenetére
A rendező instagramja szerint jövőre jön a The Man with the Bag.
-
-
Louro
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Ha előzetes nélkül is ülsz be a mozira, hidd el, ez nem fog rontani az élményen. Én úgy estem neki a könyvnek, hogy rengetegen dícsérték, de nem tudtam róla semmit. Ha elolvasom az összefoglalót sem lett volna rosszabb. Érdekes a bonyodalom kezdete, a sztori kibontakozása. Talán a vége túl kiszámítható lett, túl mézes-mázas, ott lehetett volna merészebbet húzni.
(Bár filmen biztos nem úgy fogják elmesélni a sztorit, ahogy a könyvben bontakozott ki a történet alapja.) -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
paatrick
üzenetére
Berserk sorozat jó lenne, de csak ha lezárják a sztorit (20 éve nem sikerült, bár ahogy nézem végre már nem a hajón vannak)
.én inkább Parn Chan-Wooknak adnám ki, Oldboy is eredetileg képregény volt. A képregény nem volt jó, a film viszont szuper lett. Esetleg von Triernek. Vagy Miike Takeshinek (Ichi szintén manga volt). Mondjuk mindegyik esetben valószinűleg a Golden Age Arc végén zárulna a sztori.
Cavill helyett simán mehetne Cena is, úgy talán James Gunn is ki tudna valami érdekeset hozni belőle.
-
gdevil
aktív tag
válasz
paatrick
üzenetére
Szerintem ha valaki csípi a 90-es évek akció stílusát, akkor nyugodtan beleférhet még a Pierce Brosnan-es "éra" is.
De aláírom, hogy az előtt lévők ma már kicsit itt ott megmosolyogtatóak, bár én elfogult vagyok a témában, nagyon régóta vagyok kedvelője a szériának. -
válasz
paatrick
üzenetére
Nincs tudathasadás, mert a beloruszok kvázi oroszok lettek, lásd pl a lakosság döntő része oroszul beszél, nem belarusz nyelven. Persze ez az utóbbi időben elkezdett változni, kezd újraéledni a nemzettudat. De ezt az off szálat legfeljebb max privátban folytassuk, mert aktuálpolitika közeli.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
paatrick
üzenetére
"Egyébként csak azért egyszer neki kéne állni eredeti nyelven is mert szerintem a szinkron pár helyen nem tudott mit kezdeni magával és mintha hiányozna valami."
Ez biztosan így van, de nekem sosem volt ennek kapcsán hiányérzetem. Valószínűleg a fordítás során úgy lett átírva egy-egy rész, hogy az adott referencia, poén megálljon egy magyar közönség előtt; szerintem ezt nem is nagyon lehet másképp csinálni. Gyerekként nem is érdekel az ilyesmi, felnőttként meg már csak azért is a magyar szinkronnal nézed, mert így él az emlékeidben, része a nosztalgikus élménynek.
Úgy-úgy!

Én ebből szerencsére nem sok mindent érzékelek, 15+ éve nem néztem tévét.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Gigabyte Geforce RTX 3090 Eagle OC
- Budget Gamer - i5 7600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Apple Watch SE 2 Rose Gold
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- 263 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS DUAL MINI RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-9500 / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T /i7-10700 processzorok- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte RX 7900XTX Gaming OC 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

10 év körüli korosztályra célozva évtizedek óta semmi nem készült (talán a Tüskevár remake, de az meg nem jó
)

semmi dráma, minimál konfliktus, csak csörgedezik a film és egyszer csak vége. Láttuk már 100x a sztorit, de aki bírja ezeket 101. alkalommal is nézhető.