Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz Tibiajax #40358 üzenetére
"na jöhet még példa, hajrá"
Nem tudom hányan láttátok a Frozen/Jégvarázs című új disney mesét. Én angolul néztem itthon. Ugye ennek a dala nyerte az Oscart idén ezért is érdekes.
A dal címe: Let it go
Magyar címe: Legyen hóIgazából a magyar fordításban csak az egész dal lényege veszett el. De azt is mondhatom, hogy ha a magyart visszafordítanám angolra teljesen mást kapnék mint az eredeti.
vagy akinek így jobban tetszik:
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
Muszáj kiírnom magamból mert már egy ideje gyűlik és nagyon elszomorító látni a folyamatot.
Aki nem szeretné elrontani magának a Blockbusterek nézésének élményét az ne olvassa tovább mert nagyon kiábrándító lesz. Röviden KÉK ÉS NARANCSSÁRGA.
Filmesek gondolom tanulnak erről, én nem vagyok szakértő, nagyon nem is mennék bele, a lényeg az hogy ez a két szín tökéletesen kiegészíti és kiemeli egymást, valamint jól harmonizál az emberi bőr tónusával is. Ezért az emberi agynak kvázi kellemes érzetet biztosít. Robbanás jobban látszik kék háttérben.
Kezdődött azzal hogy a moziposztereket erre a két színre színezték. Először csak a hátterek, mostanra viszont az egész csak két vagy 1 színből áll.
Star Wars moziposzterek:
Bumblebee poszterSzóval mostanra mivel a filmes utómunkák baromi könnyűek lettek a számítógép segítségével, bármilyen környezetben felvett anyagot simán átszíneznek kék+narancssárga kombóra.
Jöjjön pár részlet amiből sajnos ti is egyből ráéreztek mire gondolok:
1. Dr Strange tanítása a Mester által (Marvel - Dr Strange):
youtube
az épületben minden a narancs színeiben pompázik, ha megfigyelitek még a néger szereplő is narancs színű fényt kap.A Marvel filmek egyébként még a jobbak közé tartoznak mert be mernek vállalni pár másik neon színt is pl. lila.
2. Infinity War kezdőjelenete (Marvel - Avengers: Infinity War)
youtube
kék/narancs az egész színkészlet3. Superman eredetileg piros lézerszeme ugyanilyen narancs árnyalatúvá változott mostanra
youtube4. Ragadozó Városok (Mortal Engines)
Itt már annyira leszarták a dolgot hogy az egész jelenetet áttették narancsra. SPOILER!
youtubeA végső harc az egész ugyanazon kék narancs színekben SPOILER!
youtube5. A netflix is előszeretettel alkalmazza a filmjeiben sorozataiban:
Lost is Space trailer: youtube
kék setting az egész, a ruhán/űrhajón egyből megjelenő naranccsalAltered Carbon részlet (annyira nem spoiler): youtube
kék setting az egész, a fegyver elsütése ugyanaz a narancs mint előtte sokszorNyilván nem az a lényeg hogy a tűz miért piros, az ég mert miért kék, hanem hogy az egész jelenetet kékesítik vagy sárgítják. Illetve fényekben is ezt a kettőst használják csak.
Sajnos még lehetne sorolni és nagyon könnyen rááll az ember agya ha tudja mit lát. Ezért nagyon szomorú hogy a tegnapi trónok harca is kék/narancs dara volt.
Szerencsére ez csak a blockbuster filmekre vonatkozik ahol valami új világot kell bemutatni/elhitetni, a vígjátékok pl. teljesen megmaradnak az eredeti színskálánál ugyanígy a drámák is mert azzal meg pont az érik el hogy az ember valóságosnak érzi.
Ti is észrevettétek már ezt? Nektek mi a véleményetek?
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz KaitouP #121964 üzenetére
Ha jó a film akkor nem zavaró nyilván. De mikor a történetbeli hiányokat próbálják azzal bepótolni hogy agyatlanul durrogtatnak kék háttérrel minél nagyobb robbanásokat akkor már zavaró. Tökéletes példa erre a Ragadozó Városok.
De engem leginkább az zavar hogy kopp ugyanaz a kék árnyalat van, és kopp ugyanaz a narancs pl. robbanásoknál két tök különböző filmben.
Egyébként van egy rossz hírem nektek. Mostantól ti is egyből észre fogjátok venni ezt
-
paatrick
őstag
válasz LendvaiFeri1 #121974 üzenetére
Én egy korábbi hozzászólására reagáltam nem a spoileresre.
Spoilereshez:
Én most megyek megnézni az Endgame-et és ha tudnám hogy mi lesz benne, akkor el se mennék6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz whitezo88 #121980 üzenetére
Én feliratosra megyek ezzel csökkentve a hülyék és az iskolából beeső tinik létszámát
Mondjuk kb. 3 éve nem voltam moziban, de úgy emlékszem ez régen bevált.
-
paatrick
őstag
válasz Viszlát #121982 üzenetére
Donnie Darko-t szeretem, Interstellar is bejött, 2001 Űrodüsszeia az elejét leszámítva, de nincs konkrét kedvenc. Pl kalandfilmet bármikor meg tudok nézni újra ha nem túl bugyuta: 1950~es Utazás a föld középpontjába-t láttam vagy 5x, Indiana Jones stb
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Viszlát #121987 üzenetére
"Ha ezek közül bármelyiket újra vetítenék moziban, elmennél megnézni?"
Donnie Darko - szerintem egyedül nézős kategória
2001 űrodüsszeia - szintén
Interstellart moziban láttam, de újra nem mennék elIndiana Jones - simán mindháromra beülnék
Utazás a Föld középpontjába - erre is elmennékPlusz még a Jurassic Park 1. részét is megnézném szívesen. Ezt elvileg adták pár éve Cinema City-kben is de itt nálunk vidéken szerintem csak 1 hétig lehetett a vásznon mert mire hallottam róla és akartam menni már nem vetítették.
----------
Közben megjöttem az Endgame-ről. A feliratos változat bejött, szinte csak külföldi diákok voltak rajtam kívül és a terem is csak 1/3-ad telítettséggel volt. Nem csámcsogtak, nem vihogtak, de egyszer a film közben elkezdtek tapsolni mondom WTF amikor meg a végén is tapsoltak. Hát ez fura volt.Kapitány kezébe veszi a Mjönlirt és villámlik
Egyébként elégedett vagyok a filmmel, összességében méltó lezárása ennek a ~10 évnek. Bár némi hiányérzetem van azutolsó csatánál. Az nagyon epikus ahogy begyűlnek a "jók" is egy helyre. De aztán ott volt annyi ilyen kutyaszörny meg minden és pl Hulkot egyszer sem mutatják hogy szétcsap közöttük (bár talán ráfoghatjuk hogy 5 év alatt lenyugodott és már nincs meg a Hulk énje sem), és ugyanez Thor esetében is. Pár ilyen tereptisztító villámmal odabaszok és mindenki szétrepül lehetett volna, mint amikor megérkezik az Infinity War végén.
Nagyjából ugye lehetett tudni hogy ez lesz majd a történet megoldása, és addig minden rendben is érthető (amennyire ez érthető lehet) ameddigel nem rontják a Tessaract ellopását. Onnantól nekem egy kicsit szétesett hogy mi is történik az idővel. Mert a Mester azt mondja Hulknak hogy minden követ vissza kell rakni és akkor nem esik szét az idő és nem lesznek mellékuniverzumok. De végül meg olyan kuszára csinálják, hogy a múltbeli Thanost ölik meg aki még az első Avengers mozi előtt van. Szóval ez az időutazós téma mindig macerás és csak még több kérdést vet fel. #értékelés
[ Módosította: vond ]
-
paatrick
őstag
-
paatrick
őstag
válasz SunMount3r #122735 üzenetére
Szia ha még aktuális válaszolok.
Silent Running: kb. egyszereplős dráma. Semmi különleges nincs benne. Egyszer meg lehet nézni.
Ha régebbi sci-fit keresel akkor inkább ajánlom a
Tiltott bolygó
Logan futása
Az időgép - története kb. azonos a 2002-es felldolgozásávalAmiket kevésbé ajánlok de jóra értékeli a nép:
Az omega ember - Will Smith-es Legenda vagyok eredetije
Zöld szója - mostanra a szituációt már többféleképpen feldolgozták
A nap, mikor megállt a Föld - Keanu Reeves-es 2008-as film eredetije, történet ugyanaz csak régebbi köntösben
A fekete lyuk - inkább ne
Világok háborúja - 2005-ös Tom Cruise film eredetije csak lassabban[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Tibiajax #122775 üzenetére
Ne sajnáld. Jó pár éve felkapták az oldalt hogy sokkal megbízhatóbb mint az imdb. Egyáltalán nincs így.
Szerintem a sok retardált maxi polkorrekt önjelölt "kritikus" gyűjtőhelye ami a "szakmai" pontozást érinti. A nézők pontozása megint röhejesen szélsőséges.
-
paatrick
őstag
válasz marilllyo #123404 üzenetére
I Am Mother
Én is pont most fejeztem be egyedül 1 mondatot raknék még bele a filmbe:
Mother szájából: "az emberek már majdnem kipusztították magukat, én meg végeztem a túlélőkkel" - mert most úgy jött le hogy Mother irtotta ki az egész Földet. Bár az is jó volt hogy végül Mother-t nem "ölte" meg, csak a csaj hiszi azt.
De nekem is tetszett, bár ki vagyunk mostanában éheztetve egy normálisabb robotos sci-fire, az utóbbi 3 évből hirtelen nem is tudok egyet se mondani.#értékelés
-
paatrick
őstag
válasz Louro #123442 üzenetére
Azért Jennifer Lawrence az éhezők viadala közben csinált egy Oscar-díjas Napos oldalt. Szerintem ő sosem volt beszorulva annyira abba a szerepbe. Bár én el se tudom képzelni hogy hogy sikerült őt castingolni rá, egyáltalán nem hasonlít a könyvben szereplő lányra, ellenben a többi szereplő meg tök ugyanaz. Emma Watson sokkal jobban hasonlított volna. Na rá igaz hogy nem tudott kitörni, mondjuk ezt köszönhető magának is a turbófeminista irányvonalaival (nem fog szexi szerepet vállalni), el is tűnt szépen a süllyesztőben.
-
paatrick
őstag
válasz TeeJay #124134 üzenetére
Hát én még sosem olvastam ilyen megközelítést hogy az Avengers az trilógia vagy kvadrológia lenne. Mármint hogy? Önállóan értelmezhetetlen szerintem. Vagy volt olyan ember aki hallotta hogy adják az Avengers-t és megnézte majd évek múlva elment a második részére is, úgy hogy közben semmit nem tudott meg a többi filmről?
Azt a vergődést amit csinálnak a bevétel körül meg nevetségesnek tartom. Mivel a jegyárak folyamatosan nőnek az infláció miatt, így 10 év múlva lehet egy tucatfilm is annyi bevételt fog termelni mint ez. Sokkal izgalmasabb az inflációval korrigált mérés, bár ott meg labdába se rúgnak a mai filmek.
Amire még én kíváncsi lennék, egy olyan mérés hogy mennyi embert érhetett volna el, és abból mennyi nézte meg. Hány moziban adták ilyesmi.
Most megnéztem pl. hány mozi adta világszerte:
Avengers 4662 db
Titanic 3265 dbEz máris tovább árnyalja a képet.
-
paatrick
őstag
válasz #48613632 #124144 üzenetére
Ott ahol néztem "theater"-ként hivatkoztak rá, most rákerestem találtam olyat ahol meg "4600 screen"-ként szóval a fene tudja, aránynak azért jó. Plusz ebből a másik cikkből kiderült hogy az Avengers 4 lesz/lett ezzel a 4600+ mozival a csúcstartó. Eddig a Gru 3 vezetett 4535 mozival.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #124149 üzenetére
Igen, először itt néztem és feltételeztem hogy a "widest release" az a világra vonatkozik de a másik cikkből kiderült hogy ez csak USA+Canada.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Hellboy (2019)
Nagy eséllyel pályázik a legrosszabb filmre amit az elmúlt években láttam. Az első két perc volt belőle értelmes, utána úgy szétesett az egész hogy hihetetlen. A szereplők között semmi dinamika, a beszélgetések ha lehet annak nevezni borzalmasak, mintha mindenki elmondaná a saját részét de semmi összefüggés a másikéval. A történet ugyanilyen katyvasz, ugrálunk ide-oda, senkit semmi nem érdekel, semmiből előkerülő szereplők/utalások (baba yaga).
Nagyon próbálták modernre venni a dolgot, twitter, okosteló meg minden, de tök gáz volt az egész.
Látványban annyi volt a lényeg hogy minél több gore-t lehessen belerakni, lehetőleg minden 5 percben legyen valami belezés, fejletépés stb
Félelmetes egyáltalán nem volt, és valaki komolyan gondolta hogy főgonoszként jó lesz a Tininindzsa teknőcökből a vaddisznó, ráadásul ugyanannyira értelmes formájában????
Na de az egyik best jelenet hogy kitör a gyilokpestis, az összes TV ezt nyomja, maradj otthon, zárkózz be, következő jelenetben meg ott sétálgatnak az utcán az emberekakiket utána legyak a pokolból érkező izé ami kimászik a kettészakadt utcából, és a végén ez az utca visszaépül olyanra ahogy volt Ennek ellenére megdöbbenve olvastam hogy sok embernek tetszett, és sokak szerint volt ugyanolyan jó mint a régiek.
Igazából csak azt nem értem, hogy elvileg a filmeknek van elővetítése ahol a fejesek megnézik és eldöntik hogy jó lesz-e. És erre azt mondták hogy jó? Vagy a Transformers 4-re valaki azt mondta annak idején hogy de jó kis történet????? Érthetetlen.
#értékelés
-
paatrick
őstag
Na hátha boldog leszel:
Minden tiltott ami Zalem felsőbbrendűségét és biztonságát veszélyezteti, ezt konkrétan mondják is a filmben, ezért nincsenek puskák, és ezért nem lehet repülni.
A csövön lévő pörgő izéből nem csak 1 van. Animében minimum 6-7 látszik amik folyamatosan mennek. Az animében Hugocsak a 2. pörgettyűtől esik szét teljesen, az elsőt még át tudja ugrani valahogy. Én csak az animét láttam még régebben de abban se volt semmi a múltról, meg Zalemről se, lezuhant marsi űrhajó se rémlik. Plusz ez a görkoris baromkodás se volt benne, ott csak bounty hunter lesz és kész.
#124225 vzarmo
Nem a film miatt bántották a főszereplőt hanem mert egy turbófeminista picsa. De a filmen könnyebb volt bosszút állni.
Benyögött ilyeneket: "nem érdekel a fehér férfiak véleménye a filmről, inkább kíváncsi vagyok színes bőrű nők véleményére"
Filmes interjúkban meg ilyeneket: "én vagyok a legerősebb ebben a filmben" ami nyilván nem jött jól ki. Meg kicsit beszólogatott a többieknek hogy ő megcsinálja saját akciójeleneteit is neki nem kell dublőr hozzá, mint a férfiaknak. Közben meg vannak képek amin a dublőrével együtt szerepel[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz KISDUCK #124239 üzenetére
Szerintem tök esélytelen másik anime feldolgozást várni. Az eredeti manga 25 éve fejeződött be, a Last Order-nek is már 5 éve vége. Nem szoktak ilyen régre visszanyúlni egy feldolgozásért.
De ennek a filmnek csinálhatnak folytatást Hollywoodban, mert több mint dupláját hozta vissza a készítési költségnek.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #124241 üzenetére
Nullszaldóra?
170 millióból csinálták és világszinten 400 körül hozott. forrás és még ezután jön a DVD és Bluray kiadás.
#124242 KISDUCK
Berserk jelenleg is futó manga. Plusz elég népszerű is még mindig annak ellenére hogy egy őskövület. Így ezzel nem lehet összehasonlítani.
Az Alita már befejeződött és népszerűsége se volt eget rengető.
És itt a lényeg: a mangából készülő animék általában csak azt a célt szolgálják hogy népszerűsítsék a mangát és növeljék annak eladását. Ezért van hogy kb mindig futó mangát dolgoznak fel, nem pedig befejezettet.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz KISDUCK #124252 üzenetére
Parasyte azért is fura mert egyszerre jött belőle anime és élőszereplős film. Ott valami nagy fellángolás lehetett a háttérben, de semmi konkrétat nem találtam hogy miért.
#124251 PuMbA
Már úgy stream hogy a film készítője csinál streaming oldalt, és akkor a bevétel nála marad. Pl. HBO, Netflix.
-
paatrick
őstag
válasz lezso6 #124264 üzenetére
A sztori ugyanaz, a film ugyanaddig dolgozta fel a mangát.
Annyi a különbség hogy az animében nincs görkorizás, meg futam, idegen űrhajó, helyette van egy másik ellenség akivel még megharcolnak, de ugyanott van vége mint a filmnek. Ja és az animében Hugo még pöcsebb ha jól emlékszem[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Bleeding steel
Gondoltam nézek egy kis Jackie Chant, mivel a legutóbbi amit láttam (lentebb) nem igazán adta a hangulatot.
Uhh hát ez még kevésbé fél óráig sikerült eljutnom ennyi idő alatt volt itt minden, Daft Punk cuccba öltözött lézerpuskás zsoldosok, repkedő emberek, mutánsok, szuperűrhajó. Történetből ennyi idő alatt nem derült ki semmi, csak ugráltunk ide-oda.
Kritikákat elolvasva később se lesz jobb a film, így én ezt nem ajánlanám.Kung Fu Yoga
Ezt kb 1 éve láttam. Bollywoodi Jackie Chan Igazából a történetével nem lenne semmi baj szerintem, olyan Istenek fegyverzete szerű kalandfilm szeretne lenni. De minden más elég kiábrándító, béna és idegesítő szereplők és helyzetek sokasága, indiai zenélés a végén tánc. Jaj.
---
Na hogy jót is írjak, aki még nem látta a The Foreigner (Az idegen - 2017) című filmet, az tegyen egy próbát. Ahogy visszanéztem Jackie filmjeit, ez a legjobb az elmúlt 10 évéből. Komolyabb hangvételű akciófilm, nem az a vidáman pofozkodós.#értékelés
-
paatrick
őstag
Szoba gyerekkel kiadó
Örülök hogy a franciák még csinálnak nem alpári vígjátékokat. (Alibi.com, Hozzám jössz haver?, Babysitting, Bazi nagy francia lagzik).
Történet: egy 40-es nőcsábász fickónak új lakótársa lesz. Egy csinos nő, akiről kiderül hogy van 2 gyereke akik szintén beköltöznek.
Romantikus vígjáték, nyilván már az elején tudjuk mi lesz majd a vége. De azt kell mondjam hogy egész kevés klisé van benne, egész életszerű lett az egész. Az ilyen filmek azért 1 óra után eléggé leülnek, de ennél ezt nem tapasztaltam.
Bátran ajánlom barátnővel filmezésre, utána garantált a jó hangulat
#értékelés
-
paatrick
őstag
Pokemon Detective Pikachu
előzetes ömlengés:
Hajaj, nekem gyerekkoromban elég meghatározó volt a Pokémon, reggelente ezzel keltem, de kb. csak az első 100 részt láttam a meséből. Utána/közben kijátszottam a Pokémon Red-et Gameboy-on. Utána viszont elengedtem az egészet, tudom hogy 1000+ rész lett a sorozat, a pokémonok száma is az eredeti 151-ről felment 800+-ra. Kijött sok játék aminek többsége azért egy kaptafára megy, gyűjtögetés, harc, kaland. És vannak az ilyen zabigyerek játékok, aminek nem sok köze van a fősodorhoz csak a karaktereket áthúzzák, na ilyen a Detective Pikachu játék is. És pont ezt sikerült feldolgoznilényeg:
Szóval milyen a film mint Pomémon élmény? Borzalmas.
Milyen a film maga? Bőven nézhető. Az aki mondjuk nem tud semmit a pokémonról, biztos pár részt nem fog teljesen érteni, de a lényeg meglesz. A történet tényleg próbál ilyen nyomozgatós lenni, bár csak olyan bárgyú hollywoodi szinten. Ahogy utánaolvastam több dolgot megváltoztattak a játékhoz képest, pl. a végső csavart is amire kifut az egész történet. Mondjuk ezt egyből gondoltam, mert ilyen logikátlan balfaszságot csak amerikai írók tudnak kitalálni és leírni.emberek lelkének/tudatának pokémonba ültetése A szereplők annyira nem jöttek be, tényleg az érződik hogy Ryan Reynolds-ra írtak egy Deadpool szerepet Pikachu képében.
A megvalósítás tetszett, élmény látni "élőben" a pokémonokat, bár van pár nagyon bénán kinéző rész benne. (főleg Mewtwo)
Én angolul néztem, de szerintem a szinkronnal se lesz baj. Nincsenek benne annyira karakteres dolgok, hacsak valaki pont nem Ryan Reynolds Deadpool-os vonala miatt nézi meg.
Amit kifejezetten sajnáltam hogy ebbe a filmbe tonnányi easter egget, cameot lehetett volna beletenni de ezekből szinte egy sincs.
#értékelés
-
paatrick
őstag
Dredd bíró a régi
Kb 15 éve láttam utoljára és már semmire nem is emlékeztem belőle pár bevillanó jeleneten kívül. Stallone nagyon poén, olyan kis cingár lába van itt a feszülős cuccban (a 2 évvel korábban készül Pusztítóban még úgy ki van gyúrva hogy ihaj)
Amúgy tök rendben van a film, jó a történet, a látvány szerintem még ma is elfogadható, talán a repülő motoros üldözésnél látszik egy kicsit a kor rajta. A gonosz karakter is jól sikerült, Armand Assante nagyon alakított.
Na jó Rob Schneider karaktere borzalmas, amire a szinkronunk még szerintem rá is rak egy lapáttal, ennyi vinnyogást. Nem is értem annak idején a szinkronrendező mit szívott?#értékelés
-
paatrick
őstag
válasz Tibiajax #124853 üzenetére
Megoldása az eredeti szövegben rejlik:
"wasn't he an actor when you...-Stop"
és itt Stallone egyből, sőt már a "when you"-nál közbeszól hogy "Stop".
Szóval lehet az lett volna az egész mondat hogy:
Nem akkor volt színész amikor maga dolgozott/rendőr volt vagy másképp fordítva: Akkoriban nem színész volt amikor maga... stb. csak a magyar szövegben befejezi a mondatot és csak utána kérdez vissza Stallone hogy "Állj".Legalábbis szerintem így történhetett.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz emiki6 #124920 üzenetére
Pont a napokban néztem újra, és nem is emlékeztem hogy ebben a szereplők nem maguktól ilyen sablonok, hanem mindegyiknek butítják a jellemét.
Különféle gázokkal bombázzák őket így lesz a szociológus hallgatóból kanos bunkó izompacsirta, a normális csajából meg kurvás szőke buta csaj.Bár meg kell mondjam másodjára már nem volt akkora durranás mint elsőre.
-
paatrick
őstag
válasz Cs1csó #124927 üzenetére
Abban kevesebb van, én így mondanám. De mikor a
néger fószer a lábán rejtegetve megmenti a szörnyizét "ez egy új életforma nem hagyhatjuk meghalni" felkiáltással
közben már megölt vagy 3 embert, azért ott megkapja a néző az agyfaszt6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Yodamest #124934 üzenetére
Ez addig érthető lenne, amíg mondjuk egy ártalmatlan új növényről vagy egy mikroszkóp alatt vizsgált új élőlényről lenne szó.
De ittkonkrétan kibelezi a legénységet, túlél az űrben, kb halhatatlan, és ő ezek tudatában menti meg. Ezzel veszélyezteti az összes megmaradt társa életét, ha meg lejut a Földre akkor... Lehet újra is nézem, megjött a kedvem hozzá
Csak hogy Alien Covenantot is idehozzuk:
Ott se maradt a bolygón a fákon kívül semmi.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Régi csaja nélkül hepajkodik Maverick a Top Gun 2-ben
Lényeg: "McGillis az ET Online-nak azt nyilatkozta, hogy azért nem szerepel a filmben, mert "öreg vagyok és kövér", és nem kérték fel a szerepre, de el sem vállalta volna."
Nagyon vitatkozni nem lehet vele.
vs
Új csaj Jennifer Connelly 48 évesen bikiniben (na jó ez 2 éves kép)
egyébként ő volt az Alitában a doktornő.Amúgy brutális hogy a mai szinésznő generáció milyen sikeresen tudja konzerválni magát
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Leon a profi - bővített változat
A napokban szembejött youtube-on ez a szám, és persze hogy beugrott róla a Leon. Gondoltam most újranézésre jöhet a bővített változat és kiderül mennyit ad hozzá a történethez. Hát semmit, sőt inkább elvesz belőle. Már amennyire emlékszem, a plusz jelenetek mind "szerelmes" részek voltak. A mozis vágás feszesebb, pörgősebb, pont elég.
Ráadásul eredeti nyelvvel néztem, amitől megint nem estem hanyatt. Lehet már szépülnek az emlékek de mintha ennek a filmnek is nagyon jó szinkronja lenne.
Ami tök fura volt hogy Gary Oldmannak a saját hangja elég jellegtelen. Biztos pont ezért működik nála nagyon jól a magyar szinkronunk mert kb a szerephez lehet választani a hangot. Az Ötödik Elemben pl. baromi jól el van találva, de azt a hangot meg ide nem tudnám elképzelni. Harry Potterben és a Batmanben is más más adta a szinkronját.
Na de vissza, szóval Leon-t ezután csak eredeti magyar szinkronnal és moziváltozatban.#értékelés
-
paatrick
őstag
Pont az a jó az Eredet végében hogy nem lehet érteni. Vagy ez történt vagy az, de a döntés rád van bízva. Így a film után még lehet róla beszélni vagy gondolkozni.
Emlékszem csomóan azért nézték meg újra a moziban a filmet, hogy megmozdul-e a pörgettyű vagy nemNekem az Interstellarral pl. pont az volt az egyetlen bajom hogy semmi misztikumot nem hagytak a végére, hanem mindent meg akartak magyarázni így az utolsó képek nem ütöttek akkorát mint az Eredet esetében.
-
paatrick
őstag
válasz Cs1csó #125282 üzenetére
Ez így jól hangzik, de ez nem következik a filmből, hanem egy rendezői értelmezés. Sőt most rákerestem, és az ok-okozati kapcsolatot már Caine költötte hozzá.
A nyilatkozat szerint Nolan ezt mondta neki: "Well when you're in the scene it's reality." - ami tényleg annyit jelent hogy "mikor szerepelsz a jelenetben az valóság". Csak korábban Nolan nyilatkozott többet is a végével kapcsolatban ilyeneket: mindenki a saját valóságában él, egy álom is a saját valóságod. Sőt "valóságot" is tekinthetjük egy idő után egy szegényesebb álomnak.
És ezeket a nyilatkozatokat figyelmen kívül hagyva hozta le tavaly a Caine által mondottakat minden netes oldal.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Viszlát #125483 üzenetére
Nekem tökre tetszett az új Godzilla. Végre egy történet ahol az emberek a helyükre kerülnek és nincs visszatáncolás belőle
Mondjuk a stáblista alatti King Kong vs Godzilla felvezetésen röhögnöm kell. Kong kb Godzi derekáig ér és mit is tud azon kívül hogy egy nagy majom? Ja semmit.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz emiki6 #125493 üzenetére
Interstellarnál pontosan melyik magyarázatra gondolsz?
Szerintem a gömb féreglyukas kellett bele hogy miért gömb alakú mert mondjuk egy átlag sci-fi néző azt pont nem gömbnek képzelné szerintem. Én se. Csillagkapu, Sliders szerintem eléggé mély nyomot hagyott a kör alakú izé=féreglyuk,dimenziókapu.
Fekete lyukas rész annyira nem rémlik, de az bármilyen filmben benne van akkor ugyanazokat a köztudott dolgokat elmondják róla (bemegy->nem jön ki, másképp telik az idő), de ezek szerintem átlagnézőnek mégse köztudottak. Tudod a Hold világít, a Nap sárga, a Holdon nincs gravitáció, stb6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
Közben amúgy megjelent a John Wick 3. de úgy látom csak én voltam olyan csóró hogy nem mentem el rá moziba. Bár igazából jól sejtettem hogy nem érné meg. Ezen a részen már érződik a rókabőr és jön a 4. is majd mert kell az
Sok mindent nem tudok hozzáfűzni, a történet nem lett bonyolultabb, a háttérről se tudunk meg többet, egyszer meg lehet nézni.
Amik zavartak azok a kutyás részek. Ha kiképzek egy harci kutyát ölésre akkor alap hogy az emberek torkára menjen, ezek meg cibálták a rosszfiúk lábaszárán a nadrágot, vagy a mellkasukon az inget, és egyik se tudta közben fejbelőni a kezében lévő fegyverrel. Az se nagyon lehet kifogás hogy megsérül a kaszkadőr mert ránézésre ezeknek a kutyás részeknek a 80%-a csak CGI volt.#értékelés
-
paatrick
őstag
válasz PuMbA #125565 üzenetére
Utánaolvastam. Valóban azt nyilatkozzák hogy a kutyák, lovak valódiak. Amit egy szintig el is hiszek. Pl azt mondják a kutyás részeknél a kaszkadőrök nagy zöld cuccokat vettek magukra ahova a kutya támadott, aztán utólag ezt számítógéppel kiszedték, lehet ezért tűnik néhány jelenet furának.
Falfutást is elhiszem, láttam már ilyen videókat de pl az utána jövő részen megint látszik hogy 2 külön jelenetet vágtak egybe (másodikat kivilágosítottam hogy látszódjon):
Ez a kutya ha igazi is biztos nem azon a falon áll, és amikor felment biztos nem volt ott az az ember.
Kb. mint amit a lovas részekre nyilatkoztak. Felvették hogy rúg egyet a ló, aztán felvették ugyanott hogy fekszik egy ember a földön, aztán a kettőt összefésülték és berajzolták ahogy az embert megrúgja a ló, de ez nem történt meg.Azért ezekről érdekes lenne egy pár háttérvideó hogy hogy készültek.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz OPiiPO #125574 üzenetére
Semmi baj az összevágással, csak ha már így csinálták akkor annyit bevállalhattak volna hogy megrajzolják hogy a kutya ténylegesen veszélyes, mint a lórúgás esetében. Nekem valahogy hiteltelenné váltak azok a jelenetek hogy a kutyák cibálják a gonosz bácsik nadrágszárát, azok nem lövik le őket, inkább megvárják míg főszereplőink kinyírják őket.
#125575 Mik76
Titanichoz ott nagyon sok mindent megépítettek.
Ha már ennél a témánál vagyunk, akkor nem tudja valaki hogy most már olcsóbb CGI-vel megcsinálni egy díszletet mint megépíteni azt? Pl. sci-fi filmek esetében.
-
paatrick
őstag
válasz callmeakos #126026 üzenetére
Szerintem az a film legjobb jelenete mikor próbálnak olaszul beszélni: youtube 'riverdercsi
-
paatrick
őstag
válasz gyuromoj #126556 üzenetére
Eddig is sejthető volt, de így már biztos hogy semmi köze nem lesz a "Jokerhez". Az hogy nyert kb azt jelenti hogy egy művészfilmes filmdrámát csináltak
Annyit tudok elképzelni, hogy lesz egy hányattatott sorsú valaki, ez megy 1 óra 45 percig, utána talál egy képregényt Jokerről, magára ismer, így az utolsó 5 percre kifesti magát Jokerré és éljen az önmegismerés/önelfogadás. Kifestve sétálgat a városban és ennyi. 1 óra 50 perc stáblista kezdődik.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Pearce #126571 üzenetére
Eddig minden kritika kiemelte hogy kukázták az egész Jokerhez köthető múltat amit a képregények felépítettek és erre a filmre írtak egy tök újat neki.
Szóval akkor mitől képregényfilm? Azért mert Gotham városban játszódik, meg benne van pár egyező név (Wayne, arkham asylum)?6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz TeeJay #126585 üzenetére
Szerintem eléggé elvarrták a szálakat ebben az alternatív múltban, szóval kétlem hogy folytatnák, vagy akarnák folytatni.
Majd a Marvel rebootol ha odaérnek a filmekkel.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz oriic #126707 üzenetére
Hát de most komolyan, mehettek volna 1 km-re is, már ott sincs nagyon fény, feljönni se lehet gyorsan, de állatok vannak még.
Nem tudom elképzelni hogy az alien izé mit csinált ott a homokban ennyi ideig?Bár ez nekem biztos ki fog maradni mert az ilyen jumpscare dolgoktól megkímélem az idegeimet
Ha valaki szeretne reálisabb filmet nézni a témában annak ajánlom a Sanctum című filmet. Bár nincs benne semmi alien, csak a túlélésért való küzdelem. Ja és a film nem olyan B kategóriás mint a trailer, emlékeim szerint
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Jövök fröcsögni egy kicsit, odanéztem a "legnézettebb" filmek listájára jelenleg a ... ott.
Szóval ott volt a Gozdilla is, gondoltam elolvasom mit írnak a népek. Szar,szar,szar stb.De könyörgöm, ha egy látványra/hangra kihegyezett filmet megnézel 720x300 felbontásban mégis mit vársz tőle
Bár a kedvenc komment így hirtelen:
"ez a film valami vicc akart lenni egy godzilla paródia, viszont paródiának tökéletes volt."vajon mire gondolhatott ezzel
-
paatrick
őstag
válasz #48613632 #126760 üzenetére
Én még nem néztem újra, de tervben van.
Szerintem se rosszabb amúgy mint bármelyik mai szuperhősös film történetileg. Illetve szerintem még jobb is abból a szempontból ahogy az emberiséget elhelyezi, elbasztuk azt végünk
De lehet pont az utóbbi évek sok csodálatos megmenekülése miatt nem értékeli sok ember ezt. Mert jöhet ide fél kontinensnyi ufóhajó (Függetlenség napja 2) majd jön Jeff Goldblum és megmenti a világot. Vagy jöhet világpusztító Thanos, aki az egyik jelenetben rommá péppé veri Hulkot, utána meg szkanderozni kezd Amerika Kapitánnyal meg Vasemberrel6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
-
paatrick
őstag
válasz fateless #126969 üzenetére
Kb. én is így vagyok. De ezzel együtt el is döntöttem hogy nem megyek el moziba, mert a sok jómunkásember biztos végigcsámcsogja, kólát szisszent, köhög, beszél, értetlenkedik stb. ez meg szerintem az eddigiek alapján ilyen nyugalmas egyedül nézős film.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest