Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paatrick
őstag
válasz Rigormortiis #170136 üzenetére
Nem láttam a sorozatot, nem is akarom, de amúgy tudtok egyáltalán mondani másik ismertebb fiatalt csajt jelenleg?
Mert én nem. A "jócsajok" mostanra már bőven kiöregedtek, tehát nem lehet berakni őket Tom Holland mellé max az anyjuknak új generáció meg nem igazán jött. Vagy aki jött az be is ragadt 1db szerepkörbe, vagy rosszabb eset számunkra hogy csak a kvóta miatt nyomatják.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #170075 üzenetére
Utolsó adaghoz érkeztem a decemberi karácsonyifilm maratonban:
Szörnyecskék / Gremlins (1984)
Huszonsok éve láttam utoljára még videókazettán, áh nem is emlékeztem hogy ez ilyen jó
Igazi 80-as évek karácsonyi horrorvígjáték.Jól rávilágít ez a 2 film mit is vesztettünk a modern CGI térnyerésével. Itt még rendesen fizikailag meg voltak csinálva a szörnyek, és mennyivel jobban néznek ki.
A magyar szinkronra viszont már ráférne egy felújítás, sistergős, alapzajos és úgy az egész nincs jó formában, de ezt kár lenne nem szinkronnal nézni.Szóval aki még nem látta, vegye fel a karácsonyi listára
Szörnyecskék 2 - Az új falka / Gremlins 2: The New Batch (1990)
Na ez viszont a tök felesleges rókabőr kategória.
Itt már pár jelenetben bevetettek korabeli videótrükköket, az elég gagyi 90-es évek, de a többinél a megépített szörnyek itt is a toppon voltak.
Van pár cameo is a 90-es évek sztárjaiból, vagy régi filmekből, de úgy az egész film olyan érzés volt mintha önmagát meg az első részt parodizálná.---
Mindenkinek jó pihenést a jövő hétre és Boldog Karácsonyt[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Enigma1945 #170084 üzenetére
Szerintem ezt az dönti el hogy ha láttad a pár éve kijött 3D Oroszlánkirályt (2019). Az a régi rajzfilm egy az egyben átrakva 3D-re. Ha az tetszett akkor ezzel az újjal is biztos elégedett leszel.
Külföldi oldalakon eddig az a konszenzus róla hogy jó de semmi újat nem mutat amit eddig ne láttunk már.
Személy szerint én már a 2019-es remake-t se néztem meg, mert nekem a rajzfilm Oroszlánkirályban az "arcok" sokat adtak az élménybe amit 3D verzióba nem lehetett megcsinálni/vagy nem akarták annyira rajzfilmesre venni.
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Cs1csó #170077 üzenetére
Ezek az újabb filmek egyáltalán nem nyálasak amúgy, sok nagy költségvetésű film sokkal giccsesebb sztorit ad. Pl a most felhozott Igazából szerelem vagy a Holiday egyes jelenetei sokkal nyálasabbak mint itt az egész filmek
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #170039 üzenetére
Utolsó előtti adag, de az utolsó a romantikus hallmarkos utánérzésű filmek közül. Úgy alakult, hogy a végére maradt az idei év "legjobbja".
Kapjuk el a Mikulást! / Catch me if you Claus (2023)
imdb: 6,6De nem ez.
A híradó Rémapónak kereszteli el azt a betörőt aki Karácsony közeledtével Mikulás ruhában tör be az emberekhez és lop el mindenféle értéket. Hősnőnk éjjel zajt hall a házában és a nappaliban egy Mikulás ruhás 30 év körüli fickót talál, az szerencsére elesik és elájul. Mire felébred, a csaj már megkötözte és kérdőre vonja ki ő: azt mondja ő nem a Rémapó hanem az igazi Mikulás...36 percig bírtam
Azt írják ez a csávó a valóságban meleg, én nem tudom hogy ez az oka-e de baromi férfiatlan volt az egész színészkedése, meg a szerep is infantilis hisztigép.
Nagyon nagy mellé.Karácsonyi kekszcsoda / Gingerbread miracle (2021)
imdb: 6,6Luis bácsi arról lett híres hogy olyan különleges mézeskalácsokat süt amitől lehet kívánni és akkor a legenda szerint valóra is válik kb mint a hullócsillag. De Luis bácsi megöregedett, a felesége meghalt így már nem látja értelmét hogy tovább csinálja a családi bizniszt a kis cukrászdaféleséget, ezért megbízza Mayát hogy segítsen neki eladni a helyet. Megbízik benne hiszen gyerek kora óta ismeri, diákmunkaként segített is neki, most pedig homeofficeként a cukrászdából szokott dolgozni mint jogász.
Alex, Luis bácsi unokaöccse(?) is jogász csak ő New Yorkban egy menő cégnél, de mikor megtudja hogy gyerekkorának fontos helyét el akarják adni, hazalátogat.A romantikus szál nem volt túl erős benne, inkább életútkeresésről szólt ez a film ha már témát kéne választani. Időnként mindenki felteszi a kérdést hogy jó helyen van-e, mit változtatna, mi lenne az álma/kívánsága. Aztán lehet hogy kívánság nem is az igazi vágya vagy teljesen másképp válik valóra mint gondolta.
Félreértés ne essék ez se egy nagy eresztés de egynek bőven jó volt gondolatébresztőnek.
---
Visszanézve ebben a hónapban 8,5 karácsonyi filmet néztem meg ebből 1 (Karácsonyi kekszcsoda) nagyon max 2 (A karácsonyi plusz egy fő) amit ajánlani mernék. Nem túl jó arány Tavalyi évben 5-ből 3 film jó volt[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #169888 üzenetére
Karácsonyi kincsvadászat / On the 12th date of Christmas (2020)
imdb: 7,2A "játékfejlesztő" vállalat megbízást kap egy hoteltől hogy a karácsonyi megnyitójukra készítsenek egy interaktív "kincskereső" játékot. A játék elkészítésére a kissé pokróc nem túl szociális srác és a visszahúzódó karácsonyi lázban égő lány kap megbízást.
Hátőőőőő, itt valami nagyon félrement. Amennyire kihámoztam ez a 12th date of Christmas valami amerikai mondóka/ vers/ dal lehet amire a páros megpróbálja felhúzni a játék tematikát. Na a magyar fordítónak ez nagyon nem sikerült és a szinkron olyan lett mintha ötletelés helyett halandzsáznának percekig egymásnak
Azért nagy kár érte mert az eddigi filmek közül ez a páros adta át legjobban hogy megkedvelik egymást, de a szinkron miatt a történet is kissé csapongó lett, és sokszor nem érted mit is akarnak.
Játékfejlesztésről persze szó se volt, ez végig csak marketingelés, majd a játékot kb szenteste előtt 2 órával összedobják a 0-ról amiből 1db snittet mutatnak
Amúgy a csaj tetszett, egy kicsit Ella Purnell beütése volt, de a szinkron követhetetlensége miatt inkább nem ajánlom.
Karácsonyi csodaváros / Snowed-Inn Christmas (2017)
imdb: 7,32 újságírót elküld a cég Aspenbe, az amerikaiak kedvenc téli üdülőparadicsomába hogy írjanak cikket a Karácsonyról, a hátulütője csak annyi hogy a cég januártól leépítésbe kezd szóval csak az maradhat akinek a cikkét többen olvassák majd. El is indulnak repülővel, de akkora hóvihar lesz hogy hamarabb le kell szállniuk és a páros egy Santa Claus nevű városkában ragad.
Fun fact: tényleg van Santa Claus nevű város Indiana államban.
Hát erről nem sokat tudok elmondani, olyan semmilyen volt az egész, csajoknak jó lehet mert elég helyes a fickó és kb ennyi. Imdb alapján sokkal többet vártam tőle.
-
paatrick
őstag
válasz Lajmund #170014 üzenetére
"12 éves korig ajánlott nekem már a fájdalmasan nyomi kategoria"
Megtaláltad az áhított célcsoportot. Legalábbis ebben a trailerben Clark Kentként a fickó haja 1 éve volt divatban a tinik között (kb akkor forgathatták). Ott a bökkenő hogy mostanra már ki is ment a divatból és teljesen más számít trendinek. Mire bemutatják a filmet meg simán lehet jön egy még újabb trend.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz oriic #170009 üzenetére
Szerintem baromi unalmas már hogy most negyedjére(öt/hat) fogjuk látni ugyanazt a sztorit. Kell a francnak 10 évente ugyanaz.
Ugyanolyan bukó lesz mint az előző generáció, aztán semeddig nem jutnak el csak az ígérgetés megy majd.Fel kéne fogni hogy ezeknek a szuperhősfilmeknek most leáldozott egy időre. A Marvel megcsinálta, hozta a tök ismeretlen karaktereket, felfutottak, katarzis, ennyi. Nekik se kéne erőltetni.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz myckey #169987 üzenetére
Cartman apja a Predestination (2014) című filmben fellelhető.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Pitterix #169907 üzenetére
Imdb 5,6 nem sok jót sejtet, szerintem láttam belőle részletet már de nem fogott meg. Inkább javaslom ezt: Fagyöngy fogadó (2017)
De várjuk a beszámolót a lovagosról is ha megnézed nekem az nincs az idei listán.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #169804 üzenetére
Tudom hogy határtalan népszerűséget ér el a decemberi sorozatom szóval itt a harmadik adag (nem)néznivaló a bejglikhez:
Reményteljes karácsony / Bringing Christmas Home (2023)
imdb: 6,5Régiségkereskedő fickónk talál egy jó állapotú 2. világháborús egyenruhát és a fejébe veszi hogy még Karácsony előtt megpróbálja visszajuttatni a gazdájához. Ebben segítségére lesz a már visszavonult katonai hírszerző nő, aki meglátja a neten a fickó segítségkérését.
Ez egy egész érdekes film volt. Félig nyomozós félig romantikus. Egyik nyom vezetett a másikhoz, minden új ember hozzáadott valamit ahhoz hogy megfejtsék a rejtélyt. Ami olyan jól volt adagolva hogy nem lehetett a végéig kitalálni hogy mi a megfejtés, hát sok nagy költségvetésű film tanulhatna belőle mert azokban sokszor már a film felénél/elején tudod mi a vége és a csavar.
Azért a magas értékelésében látok némi amerikai hazafiasságot, mivel elég sokféleképpen megjelenik a katonaság (nyilván) és az ezzel foglalkozó emberek.
Nem volt tolakodó a romantikus szál, tényleg inkább a nyomozás és a közös munka volt a középpontban. Azért ajánlani nem merném, de nekem tetszett.
Téves üzenet / Twas the Text Before Christmas (2023)
imdb: 6,1Gondolom mindenkinek megvan a sztori az amerikai mamáról aki félreküldte a Hálaadás meghívót és egy fekete fiú így hipphopp becsatlakozott hozzájuk és azóta már hagyományszerűen együtt Hálaadásoznak minden évben.
Na ez a film ugyanezt a forgatókönyvet követi, egy nagyi rossz számra küldi ki a karácsonyi meghívót amit a New Yorkban élő Addie kap meg. Visszaír és mikor a nagyi megtudja hogy a csaj egyedül akar karácsonyozni elhívja őt magukhoz.
Kicsit meglepő volt de ez egy több évnyi karácsonyt átívelő történet lett, amiben az ünnepre mindig összejönnek és átbeszélik kivel mi történt.
A főszereplő csaj amolyan fiatal Amy Adams vibe-ot hoz, szóval elég jól mutat a képernyőn, ellenben attól nem kell félni hogy a lányok begyulladnak a főszereplő férfi láttán az öltöztető stylistot és a fodrászát is egy karácsonyfával kellett volna agyoncsapni:
Íjaj
Ez a sztori nem hoz semmi újdonságot, tipikus romantikus film, egynek elment, a vége elég fura lett mintha lemaradt volna az utolsó 5 perc.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz lezso6 #169850 üzenetére
Ez megvolt? Kétely (2008)
-
paatrick
őstag
válasz myckey #169835 üzenetére
Azok a hétvégi programok, ezt a megaizé meg már 1 hónapja kijött angolul, de annyira nem kívánja a szervezetem.
Ja hogy azóta már imdb: 4,8 akkor skipppp
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Megalopolis volt szinkronnal amúgy? Vagy csak várom de minek
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #169821 üzenetére
Venom: az utolsó menet / Venom: the last dance (2024)
Összefoglalom: Tom Hardy öreg. Vége
Ezt a filmet majdnem olyan kellemetlen volt nézni mint Keanu Reeves vergődését a John Wick 4-ben, de ez legalább rövid lett. Értelme nem volt, de legalább rövid.
Ha jól emlékszem azt mondták nem lesz több Venom film, szóval ennek kellett volna a lezárásnak lenni, persze hogy nem zárták le mert mindig nyitva kell hagyni egy kiskaput a pénzszivattyúnak.
-
paatrick
őstag
válasz Peterhappy #169813 üzenetére
Nincsen barátnőm ha ez a kérdés lényege, egyedül szoktam filmeket nézni bár a hóemberest pont egyik barátnőmnél néztük, de ő se volt elájulva tőle.
Sokkal egyszerűbb a megoldás, mostanra minden filmet láttam amit akartam, minden sorozatot láttam amit akartam, és minden animét is láttam amit akartam. Így már nincs semmi listám amit lehetne pörgetni. Számítógépes játékok soha nem kötöttek le.
Szóval maradnak az új megjelenésű filmek, amiknek 90+%-a csak arról szól hogy hogy kell megölni a másikat, milyen nyomorúságos drámák vannak meg ilyenek.
Így karácsonyra készülve igazi felüdülés olyan filmeket nézni amiben 0 erőszak van, többnyire 0 dráma és a végén még pozitív is a film lezárása.
Szóval hétvégén megint jövök 2 karácsonyi filmmel de ígérem a december 24-25-i film nem romantikus lesz, mert már megvan az is
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Cs1csó #169807 üzenetére
Mostanra a Hallmark ebben a kategóriában a legjobb, a Netflix meg a legrosszabb. Többiek meg nem is foglalkoznak ilyen filmekkel, hol van már az Igazából szerelem (2003), meg a Holiday (2006). Szerintem tavaly is a Hallmarkosak tetszettek a legjobban
Idén nem is tudom mi volt eddig nagyobb nevekből? Dwayne Johnsonos Hullahó akció ami valami akciófilmféleség lett igazából 0 karácsonyi szellemmel, meg a Jack Blackes Sátános karácsony. Ami most szintén 5,4-en áll, nem hiszem hogy megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #169662 üzenetére
Újabb decemberi hétvége:
Az elbűvölő hóember / Hot Frosty (2024)
imdb: 5,4Mentségemre legyen szólva ez még 6 felett volt mikor a listába raktam, de nem csoda hogy nem tudta tartani.
Adott az egyedülálló nő akit mindenki kedvel a kisvárosban, aki kap ajándékba egy piros sálat. Mikor este egyedül mászkál talál egy ember alakú hóembert akinek nincs sála így hát a nyakába köti az övét. Ettől hóemberünk pár óra múlva élő emberré változik és indul is a sztori.
Mondanám hogy egynek jó de nem. Műhótenger mindenhol, nagyon klisés szereplők, és az se segít az egészen hogy hóemberünk tudja magáról hogy ő hóember de kb egy 5 éves kisfiú szellemi szintjén van megrekedve. És akkor el kéne hinnünk hogy itt alakul valami. Szerintem a nők ettől pont menekülnek a valóságban
Amúgy is végig az járt a fejemben az előző Lindsay Lohan film után hogy ez a csaj itt egy kikupált Jennifer Love Hewitt vagy nem. Mint kiderült nem.
Na mindegy ezt se tudom ajánlani.
---
A karácsonyi plusz egy fő / Christmas Plus One (2022)
imdb: 6,2Hősnőnk húga karácsonyi esküvőjére utazik New Yorkba, de persze lekéste az összes gépet és az utolsó bérautót is elviszik előle. Nem esik kétségbe jól letámadja a bérautós fickót hogy adja oda a kocsit mert neki el kell jutni New Yorkba. Micsoda szerencse a fickó is oda megy, így megegyeznek hogy mennek együtt. A 6 órás út alatt rájönnek hogy ők teljesen egyformák, így a csaj el is hívja a fickót az esküvőre. Fickó meg is adja a számát és megy a dolgára, a csaj viszont a nagy örömködésben elejti a telefonját, egy arrajáró meg pont belerúgja a csatornába, annak off
Na és akkor indul a sztori, hogy találsz meg valakit egy 8 milliós városban?Ezen érződött hogy lélekkel rakták össze, életszagú az egész, és bár a lépték amerikai azért könnyen rá lehet kapcsolódni az egyes szituációkra még magyar viszonylatból is.
Nincs őrült bonyodalom vagy nagy dráma mégis a film "csavarja" egy nem is olyan egyszerűen feloldható morális dilemma.
Sajnos a szinkron az nagyon B vagy inkább ZS kategória, elég sokat levesz az élményből. Amúgy látszólag télen forgatták és elég sok helyen igazinak tűnik a hó is.
Egyszer meg lehet nézni.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Ragnar_ #169766 üzenetére
Na látod ez egy érdekes kérdés.
Talán a 2. részben tényleg mond ilyet Bishop: "a molekuláris sav a lény halála után semlegesítődik"
Valamennyi idő után semlegesítődik magától, talán ez lesz a megoldás. Mivel a sav nem tudja hogy a tulaja él-e vagy nem amúgy a 4. részben is úgy jutnak ki hogy
az alienek megölik egy társukat majd annak a kifolyó vére olvasztja le a padlót ahol ki tudnak menni.
Sőt ha visszagondolsz az 1. részre,ott belevágnak a facehuggerbe, de egy pár perc után megáll a sav útja lefelé és nem lyukasztja ki a hajót. [ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz totron #169726 üzenetére
Szerintem már korábban is linkelte valaki, én meg továbbra se értem mi értelme ezeknek a videóknak. Elmondja a full sztorit, lelő minden titkot, ezek után minek nézzem meg a filmet?
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz lezso6 #169720 üzenetére
Ki mondta hogy woke? Abban volt konszenzus hogy ritka idegesítő a szereplőgárda és senkivel nem lehet szimpatizálni.
Amúgy minden csütörtökön megy a TV-ben Alien film, így elég szembetűnő lett monstanra nekem hogy a Romulus egy összeollózott remake az eddigi filmekből. Szinte 0 új ötlet, ami van az meg logikailag háááát
(0 gravitáción repkedő alienek, majd eltűnő alienholttestek hogy a vérük körbe körbe körözzön a 0 g-n ) [ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Cs1csó #169663 üzenetére
Azért az évek nem múlnak el nyomtalanul, mégha sokan azt is hiszik semmi hatása nem lesz a neverending partizásnak/túldolgozásnak fiatalon én most pont abban a korban vagyok amikor ez nagyon kijön. Vannak körülöttem harmincasok akik simán kinéznek 40-50-nek is már, meg olyanok is akikről inkább a 20-as éveiket lőnéd be.
Lindsaynek a film alapján leginkább a fitnesszezés hiányzik az életéből, mert van 2 nagy mell és ennyiben kimerültek a formák.
-
paatrick
őstag
Eljött újra a december, kezdődhet a karácsonyi filmdömping itt a tavalyi eresztés voltak benne egész jók is: #163047 - #163173 - #163324 - #163381
Jöjjenek az ideiek:
A mi kis titkunk / Our Little Secret (2024)
imdb: 5,9Az ott bizony Lindsay Lohan, jó 10 év kihagyás után ~2 éve tért vissza a filmes keringésbe és az utóbbi hónapban elég jó marketinget kapott a most divatos "glow up" trendeknek köszönhetően. Láthatóan letette a kábszit/alkohol/meg ki tudja még mit és mostanra összerakta az életét.
(azért képen jobban néz ki mint filmen )
Sajnos ez viszont nem elég egy jó filmhez és ott a borító alján pirossal virító Netflix felirat utólag már elriaszthatott volna.
A film elején egy 10 éves időugrás van, amiben felsorolják mi történt a nagyvilágban, 2015 - azonos neműek házassága, 2016 - oscar díjas a Moonlight... HE??? ez mi? miért? És a legnagyobb vicc az egészben hogy a filmben utána 0 leszbikus, homoszexuális, transzbármi van. Komolyan a Netflixnél biztos van egy előírás hogy minden filmjükben benne kell lennie ennek a témának akár csak említés szintjén. Mondjuk az egész felsorolás teljesen felesleges volt és semmit nem adott a filmhez, elég lett volna kiírni hogy "10 évvel később"Na de vissza a filmre, szokásos bugyuta romantikusnak kevésbé mondható egyszer ha nevetsz romcom. A havat/műhavat is lespórolták, inkább olyan őszi feeling volt mindenhol. A sztori nagyon rémlett hogy már láttam (régi szerelmesek találkoznak X év után mikor már mindkettőnek van új párja, de...), de nem jutott eszembe végül melyik másik romcomnak volt ugyanez a felütése.
Szóval ezt a filmet ki lehet hagyni, nem javasolnám se hóeséses estékre, se barátnővel összebújni.
Azért örüljünk Lindsaynek, kívánok neki ennél jobb filmeket és hogy ne ragadjon be a tucat karácsonyi filmek sodrába, merthogy tavaly is volt neki de az meg imdb: 5,3 már meg se nézem.
Jövő héten folytatás.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz gbors #169593 üzenetére
"A Szürke 50 árnyalata kapcsán meg minden vetítés után fertőtleníteni kellene a termeket?"
Voltak urban legendek hogy az üres popcornos dobozok mellett találtak kígyóuborkákat is a kukában a mozisok...6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Bad Pritt #169504 üzenetére
Nem merték belerakni a trailerbe Astridot
Komoly agyhalál van már Hollywoodban. Először kinyírták az összes vörös hajú szereplőt, most meg a szőkéket is kezdik gyilkolni.
Last of Us sorozatra is ugyanezt az afrohajú félvér csajt castingolták a szőke kislány szerepére. És itt is a szőke viking lány szerepre. Röhej.Ha ennyire nyomtatni akarják ezt akkor miért nem a Hercegnő és a békát dolgozzák fel...
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Mai események margójára engedjetek meg ennyit:
Make filmgyártás great again
-
paatrick
őstag
Feleim, én aztán már igazán sok mindent láttam de kb 1 hete elkezdte nyomatni a TV orrba szájba ezt a trailert:
A hullahó-akció / Red One (2024)
november 7-től a mozikban
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz myckey #169250 üzenetére
A harmadik filmben ott van a válasz miért "nem kell" nagy technológia. Elég csak abból kiindulni hogy az állatvilágban a hozzánk képest buta állatok miket meg tudnak csinálni, amit mi emberek nem.
-
paatrick
őstag
Nézd inkább a Reacher 1. évadát. A hétvége alatt simán lemegy a 8 rész. Hasonló sztori.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Pitterix #169221 üzenetére
Azért a 2. 3. részt eléggé agyonütötték értékelésben, pedig én simán ott ragadok ha este megy a TV-ben azokban több hülyeség van de hozza az eredeti hangulatát.
Mindig eszembe jut hogy meg kéne nézni mind az 5 részt egybe, de aztán sose jutok odáig.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Deadpool elérte célját
Hó
(szén)fehérke után ez is megy a levesbe valószínű.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz oriic #169032 üzenetére
Nem igazán lehetett megoldani másképp. Az eredeti filmszériában
fordítva történik, Spock hal meg a sugárzásban, de ő valahogy feltámad vagy átmegy a tudata, már emlékszem de elintézték annyival hogy vulkáni és ott van ilyen. De mivel Kirk ember így ezt nem lehetett bejátszani. Ideje lenne már újranéznem a régieket is
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
"Mi lett azzal a Chris Pine-os, eddig három részes "sorozattal"?"
Azt nyugodtan elengedheted. Múlt hónapban újráztam őket, a 3. részre már új rendező volt, így egyben nagyon kijött hogy szartak az egészbe, semmi kontinuitás az első 2 résszel, inkább olyan volt mintha az első kettőből próbálna ötleteket nyúlni vagy jeleneteket.
Plusz azóta ugye a Csekovot játszó színész meghalt, és látva Chris Pine jelenlegi állapotát kétlem hogy az a banda összeállna megint.Szerintem most a Paramountnál van a Star Trek jogok egy része (vagy mind?), ők csinálják az újhullámos sorozatokat: Discovery, Picard, Strange New Worlds, amibe ez a Section 31 film tökéletesen passzol.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
-
-
paatrick
őstag
válasz paatrick #168872 üzenetére
Alien: Romulus (2024) most szinkronnal
Jó lett a szinkron, ebben nem olyan idegesítő a brit akcentusos gyerek van egy pár melléfordítás, talán a leglényegesebb tök feleslegesen
Miért kellett ezt megváltoztatnimikor visszajutnak a végén a hajóra és Rain új parancsot ad Andynek. Eddig a parancsa, "ami a legjobb Rainnek" volt, angolban és magyarban is. Itt viszont a magyar szinkronban az új parancsnak azt mondja "gondolj magadra is", az eredetiben meg "ami legjobb nekünk". Második nézésre amúgy feltűntek új logikai hibák, de ezt el tudom engedni, többibe is volt ennyi.
-
paatrick
őstag
Mi végül nem jutottunk el a moziba rá, így tegnap pótoltam eredeti hangon. Ritka idegesítő hogy az egyik gyerek végig brit akcentussal pofázik meg úgy az egész szereplőgárda nem szimpatikus.
Nem mondanám hogy jobb vagy rosszabb mint egy átlag alien film, olyan középtájt van. Hozzáadni nem tudott az eddigi filmekhez, próbált, de logikában ez se lett jobb:
a kis tüdőrobbantóból gigagubó lesz meg még benne kifejlődik a nagy alien is. Mibű??? Viszont jól illeszkedik a 1. 2. rész közé, ezt egész jól eltalálták, de kár volt
visszahozni Asht, gagyin is nézett ki, és nem is adott hozzá semmit. A vége elég kiábrándító nekem hogy
harmadjára, igazából negyedjére lövik el ugyanazt, egyetlen női túlélő vagyok utazok a semmibe. Vége. Majd hétvégén megnézem szinkronnal is.
Ja igen, az űrös részek nagyon jól néznek ki, minden űrös sci-fi fan csettinthet.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz proci985 #168853 üzenetére
Én se értem a hypeot, ráadásul a Beetlejuice karakter ha 5 percet szerepel lehet sokat mondok. Mondjuk nekem a Karácsonyi lidércnyomás se jött át.
Ilyen szempontból a 2. rész sokkal jobb, ott többet szerepel és van is értelme a szerepének, meg van saját sztoriszála. Próbáljatok rá a második részre, végül is akkor a lány (Jenna Ortega) szemszögéből nézhetitek a filmet, minden új, de a sok utalás az első részre nem fog átjönni.
#168854 totron
Ha imdb-t nézem ott 2000 körültől vannak értékelései, ami egyből 8-9-10/10 kár amúgy hogy nem lehet lebontani évekre.
De ha megnézem milyen filmek voltak előtte: Szörnyecskék (1984), Végtelen történet (1984), Szörnycsapat (1987) amik hasonló fantasy, vagy dark comedy műfajban mozogtak, ezeknek egyszerűen minőségibb a megvalósításuk pl maszkokban is. Van Tim Burtonnek egy sajátos képi világa, de ez itt még nagyon pénzhiányos lehetett mert a fele jól néz ki a másik fele meg kínosan gagyin.
Sztoriban van nekem csapongás, és egyáltalán nem áll össze. Főleg mivel lényeges magyarázatokat lespóroltak (makett), meg random zenés betétekkel teljesen megtörik a tempót.
Ott van a Jól áll neki a halál (1992), hasonló sztori dark comedy műfaj, sokkal összeszedettebb és kiforrottabb, és az imdb 6,7. De a fenti filmek egyike se éri el az imdb 7,5-öt amit ez a Beetlejuice 1. része jelenleg.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
Na ha már jött új rész, gondoltam megnézem az elsőt is, nekem ez rajzfilmestől mindenestől kimaradt gyerekkoromban.
Beetlejuice - Kísértethistória (1988)
imdb: 7,5 (haha)Ez valami borzalmas volt. Komoly fizikai szenvedés árán tudtam végignézni pedig 90 perc sincs. Inkább hajazott ez valami színházi darabra mint filmre. A sztori még elmegy, bár az is elég csapongó, de a megvalósítás teszi igazán kellemetlenné.
Ehhez hozzáad/elvesz a szinkronunk ami olyan ótvar gagyi mintha valami hangalámondásos filmet néznél a 70-es évekből.
Soha többet.Beetlejuice Beetlejuice (2024)
imdb: 6,9Fényévekkel jobb az első résznél, de az a rossz hír hogy ismerni kell hozzá az elsőt
Nagyon jót tett a világának a modern CGI, a sztori igazából ugyanolyan csapongó mint az elsőben, mégis érdekesebb és több vicces részt is sikerült belepréselni.
Ezen jól szórakoztam, a szinkron is jó lett, külön kiemelném a kisebb szerepekben cameokat, igazi nagy neveket tudott leszervezni Tim Burton.---
Azért durva régebbi filmeket mennyire felülértékelnek értékelésben, az újaknak meg teljesen a helyén van/ inkább lefelé húzzák.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Rigormortiis #168808 üzenetére
"(azért Japánban született jó pár nyugati szemmel is élvezhető klasszikus)"
Főleg hogy ez koreai
Én anno a feléig bírtam.
Sci-fit annyira nem érzik amúgy se a japánok, se a koreaiak, se a kínaiak. Talán a Nyugalom tengere (2021) sorozat volt a legnézhetőbb az utóbbi időben, de annak is olyan a vége hogy forgatod a szemed.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz mephi666 #168778 üzenetére
A platform 2 / El hoyo 2 (2024)
Már megint bementem a csőbe, mikor legutóbb csekkoltam még 6,4-en állt imdb-n, ma ez 5,0. Meh így már el se kezdtem volna.
Tipikusan az a folytatás ami semmit nem tud az előzőhöz adni, de rombolni tudja annak nimbuszát. Erőltetett szimbolika katyvaszos "magyarázattal" (?). Zéró feszültség, zéró akció.
Kár volt megnézni
-
paatrick
őstag
válasz V.Stryker #168766 üzenetére
Ezt érdemes elolvasni hozzá: 30 év után lepleződött le Dél-Korea sorozatgyilkos fantomja
-
paatrick
őstag
válasz S e t h #168737 üzenetére
Deadpool és Rozsomák / Deadpool and Wolverine
Én is szinkronosan néztem és nem hiszem, sőt pl a kutya neve magyarban Blöki Lively lett, ami 10000x viccesebb a Mary Puppinsnál. Szinkronban volt ekézve a "Farkas" filmnév is ami megint nincs az eredetiben de nekünk simán átjön. Ha kreatív a fordító ÉS képben van az adott univerzummal akkor simán lehet jó szinkront gyártani. Szerintem itt jó lett. (Ellenpéldának ott van a Kaptár filmek szinkronja, ahol arra se vette a fáradtságot a fordító hogy megnézze mi volt az előző részekben...)
Inkább attól tartanék hogy az egyszeri néző a felét se érti mi folyik a filmben történetileg. Azért itt nem csak az új Marvel filmekkel kell képben lenni, vagy inkább főleg nem azokkal.
Egyébként én is tegnap néztem, a hype meg az itteni kommentek alapján többet vártam tőle, nekem csalódás lett.
A cameok közül
WS meg komoly szívfájdalmat okozott. Odavissza láttam a Pusztítót csilliószor, a Pengét is adják sokat TV-ben, ezek után látni így..... hát. [ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Pro Koryak #168694 üzenetére
Igazából az összes Makoto Shinkai filmnél nagyobb volt a marketing mint amit a film tudott. Vizuálban extra, de a sztori nem ér fel mellé. Nekem a Hoshi o Ou Kodomo (2011) tetszett tőle a legjobban, de azt nem írtam mert technikában kvázi egy Miyazaki-Ghibli kopi.
-
paatrick
őstag
válasz Louro #168690 üzenetére
Az messze van a top animációtól. Van még sok jó sztori persze, de itt kifejezetten azokat írtam ami top animációt mutatott az elmúlt évekből.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz proci985 #168688 üzenetére
A sorozat animéket szó szerint az adásba kerülés előtti héten rajzolják meg részenként. Filmeknél 1-2 év általában a készülési idő szóval ott el lehet szöszölni a részleteken
Violet Evergardent ajánlom, az elég jól néz ki.
80-as 90-es évek animéi még más tészta, ott semmi CGI lehetőség nem volt, ott ha rászánták magukat akkor olyan esztétikát tudtak lerakni ami ma is simán állja a helyét.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz proci985 #168686 üzenetére
Jelenleg itt tart a legmenőbb stúdió: ufotable - spoilermentes részt választottam egy sorozatból (Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba)
Ha animáció minőségre vagy kíváncsi akkor ennek mestere filmben Makoto Skinkai:
Garden of Words (2013)
Your Name (2016)
Suzume (2022)Ahol az animáció és sztori találkozik filmben:
A silent voice (2016)Sztori és animáció sorozatban:
Violet Evergarden (2018-2020) - 13 rész +1 film
Attack on Titan (2013-2023) nagyonsok rész + 2 filmAnimáció sorozatban:
Fent linkelt Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (2019-) sok rész de lehet darálni gyorsanÁtlagember számára legkönnyebben emészthető komplex sztori, van szinkron is, de régebbi így az animáció az akkori szint:
Death Note (2006-7)6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Rigormortiis #168683 üzenetére
"Én is kedvelem Myazaki munkásságát, de ő, ahogy a pixar is 30 éve ugyanazt tolják. Na a Sony meg kb mindenkire rárúgta az ajtót."
Miyazaki kb 20 éve volt releváns utoljára az anime műfajban. A modern anime már rég lehagyta sztoriban és animációban is. Akár már sorozat szinten is.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz proci985 #168680 üzenetére
"Meg par meglepo film, avagy a Spider-Man: Across the Spider-Verse tenyleg ennyire jo lenne?"
Ja az a másik kettő amit skippeltem Anno belekezdtem az 1. filmbe de 10 perc után ki is kapcsoltam.
Pár hónapja megnéztem az Arcane-t ami 9.0-áll sorozatként, és megállapítottam hogy egy közepesnél jobb anime színvonalával (7-7,5 pont) rendelkezik. Innentől az imdb rajzfilm és animációs film értékeléseiben nem is bíznék.
Persze egyfelől érthető mert a többség a rajzfilmet meg animációs filmet gyerekmesének tekinti és nincs hozzászokva hogy kicsit komolyabb sztorit is elő lehet adni belőle, így már dobálják is 9-10 pontokat.[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Pitterix #168454 üzenetére
+ Pitterix #168471 + k-adi #168464
Jó későn szólok hozzá, és jó sokat is kellett visszatekernem hogy megtaláljam de nem ment ki a fejemből a hozzászólás. +Volt még valaki aki írta hogy a baráti társaságában nem is tud olyan filmekről beszélgetni amiről itt írunk mert senki nem látta.
Én erre az évre jutottam odáig hogy minden filmet láttam amit akartam, teljesen üres a nézendő lista.
Tegnap néztem végig az imdb top100-at, kb 4 film van amit nem láttam, de azok meg nem is érdekelnek 1920-30-as Chaplin. Ha van 100 film amit mindenkinek látnia kéne akkor ez elég jól lefedi.Baráti körömben kb ott tartanak hogy azt nézik amit épp a Netflix app feldob, szóval hiába is akarnám megbeszélni velük az Ikiru (1952) film végét, és hogy miért marad örökre emlékezetes, úgyse látták. Sőt még a 2003-as Oldboy-t se. Sőt még az Oscar díjas filmek többségét se. Ez van.
Nyilván ha bekerülsz egy ilyen fórumra, kinyílik a világ mert nem csak a mainstream filmek vannak terítéken. Így egy idő után könnyen feltűnik hogy a legtöbb film milyen felszínes, gagyi, klisés stb, vagy éppen egy 40 évvel ezelőtti sztori újracsomagolva.
Sajnos ha sok filmet láttál, és összeáll az idővonal a fejedben akkor látni a trendeket ahogy egyre inkább silányulnak az amerikai filmek. Szerintem főleg a szövegkönyvön érezhető az egész, még a sztori elmenne de már olyan kínos amiket beszélnek hogy az tönkre vágja az élményt.
De ezt tudatosan ki kell/lehet kapcsolni a fejedben és akkor lehet újra
"Előtte elvoltam a boldog mindenfilmtetszikésmarhajómegtökjóakciókmegautósmittoménmik világban."
Én pl tökre élveztem a legutóbbi GodzillaxKongot is, meg a Halálos iramban 10-et6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Rigormortiis #168581 üzenetére
Radar alatt max csak neked volt tavalyi évben 2 nagyobb sci-fi volt promózva, az Alkotó meg a Rebel Moon. Mindkettő bukott. Elég sokan írtunk itt is róla.
Nagyon vicces amúgy, anno voltak promók NFL stadionokban, és a mindenbenhívők még a mai napig is posztolják őket videóban "látjátok már itt tart az AI, lecserélnek minket, FÉLJETEK" felkiáltással
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Rigormortiis #168557 üzenetére
"az utóbbi évek magasan legjobb scifije, amit láttam."
Legyünk őszinték, az utóbbi években nincs túl magasan a léc scifi téren.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Kergeboci #168547 üzenetére
Ha tetszett a világ és szeretnél hasonlót akkor a tavaly kijött Scavengers Reign (2023) sorozat ajánlott.
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #168405 üzenetére
Nekem az amerikai Tetovált lány jobban tetszett mint az eredeti, de ebből mindkettő jó
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Louro #168379 üzenetére
Tegnap a Tükröm, tükröm (2012) című filmet a Film Mánia csatorna úgy nézett ki mintha HDR változatban adná le HDR jel nélkül olyan fakó, színmosott volt az egész. Azért érdekes mert én meg nem is találok belőle HDR változatot, szóval valamit nagyon elcsesztek.
Ma 16 órától ismétlik6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz gbors #168365 üzenetére
Arra hogy az élet
egy porszem a világban és semmi nem változik attól hogy meghalsz. A hivatalban mindenki ugyanúgy dolgozik tovább mintha mi se történt volna. 6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz MikeWazowski #168299 üzenetére
Mondjak még? Ismeretlenebb kis költségvetésű apokalipszis előtti ausztrál filmecske: These Final Hours (2013) - nincs sok film ami ezt az időszakot dolgozza fel, csak ne nézd meg a trailert mert túl sokat lelő.
Egy frissebb ázsiai: Concrete utopia (2023) - ennek se nézd a trailert
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Bad Pritt #168258 üzenetére
Szóval leforgatják az Anakonda 2-t dínókkal? Rendkívül kreatív. Kár volt a 2. filmért és hogy olyan hülye irányba vitték a sztorit, simán csak ott kellett volna maradni a szigeten és a feladat hogy átvigyék a dínókat egy másik szigetre. Akkor lett volna értelme Malcolm morális dilemmájának amivel próbálták eladni az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz MikeWazowski #168249 üzenetére
Hogy az Éli végéhez is szóljak: bár tele van a net ilyen kigyűjtött utalásokkal, hogy miért volt
vak, szerintem nem volt az. Több jelenet van ami ennek ellent mond, pl mikor a vak nő behozza a vizet, vagy mikor cserélni megy be a boltba és az rászegezi a pisztolyt. Illetve mesél a villanás előtti világról is, amit látnia kellett hozzá. Szerintem ő a villanás előtt pap volt, és mivel soha nem hagyta el a hitét az utána jövő világban se, ezért őt választotta az Isten hogy keresse meg a könyvet és vigye el. Az utolsó jelenetben mikor elmondja az egész Bibliát és leírják ha megfigyeled eléggé olyan papi reverenda szerű egyberuha van rajta és lehet azért fehér mert az a tisztaság, mennyei dicsőség jele a Bibliában. De ki mit akar belelátni 6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz MikeWazowski #168249 üzenetére
Ha ez tetszett nézd meg Az út (2009)-at is.
-
paatrick
őstag
-
paatrick
őstag
válasz SOAD19 #168149 üzenetére
Az hogy mi jön szóba inkább baráti társasága válogatja, mi kb csak az újonnan kijött filmekről beszélünk ha egyáltalán szóba jön. De pl egyik barátnőm most pótolta az Alien filmeket eddig azt mondta hogy fúj az nem érdekli, most meg már menni akar az új részre a moziba
Meg úgy általában minden műfajnak megvannak az alapdarabjai, sci-fi, horror, vígjáték, dráma. Jobban tudunk ajánlani hogy ha írsz pár témát ami tetszik.
Ha nagyon általánosan kell mondanom a mostani popkultúrából amit ismerni "kell" akkor:
- Mátrix (1999) (leginkább az első rész)
- Hülyék paradicsoma (2006) (utóbbi időben egyre többet hivatkozott film)
- Gyűrűk ura 1-2-3 (2001-2002-2003) (Hobbit NEM)
- A keresztapa 1(1972) (2-3. rész opcionális)
- Terminátor 2 (1991) - kelleni fog a megértéséhez az első rész is, utána lévők már kihagyhatók
- Vissza a jövőbe 1-2 (1985-1989) - van 3. rész is opcionális
- Star Wars 1-6: 1977-1980-1983-1999-2002-2005 (többi nem kell)
- Alien: A nyolcadik utas a Halál (1979) + Aliens: A bolygó neve Halál (1986) (többi opcionális)
- Predator 1 (1987)
- Nolan 3 batmanje: Batman: Kezdődik (2005), A sötét lovag (2008), A sötét lovag felemelkedés (2012)
- Joker (2019)Végtelenségig lehetne bővíteni, de ezekkel elég jól le lehet fedni a netes cikkekben, mémekben feljövő dolgokat.
---
Sorozatokból a Trónok Harcát folytasd, az első évad még elég kezdetleges de utána beindul és jobb és jobb lesz. A végét ért negatív kritikák miatt se aggódj, bár kicsit össze lett csapva, inkább az volt a baja a népnek hogy addigra 100 féle befejezést kitaláltak a fanok és nem az övék jött be.
A Sárkányok Házát nyugodtan elengedheted, nettő időpocsékolás volt az eddigi 2 évad.
Én a nagy pénzrablást már az első rész után kukáztam, tipikus emberi hülyeségre épülő sorozat, ezektől már herótom van.Sorozatból ami még most popkultúra:
- Squid Game - nyerd meg az életed (2021)6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
A tévéj2 tegnap este leadta a Most vagy soha! (2024) című 7 milliárdból készült ősnemzetimagyar szuperprodukciót és senki nem ír róla véleményt? Remélem csak azért mert még mindig ennyire a hatása alatt vagytok...
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Rigormortiis #168003 üzenetére
A 2 végén
az összes kiszabadult amit elhoztak, és már abba is az volt a sztori hogy a szupergazdagok meg akarják venni kisállatnak mert menő. Hát pont így terjedt el a világon is. Szaporodni
már a JP 1-ben is tudtak. [ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz proci985 #167893 üzenetére
Az a baj hogy a régiekből a nagyívű drámákat akarjátok pótolni és nem a bájos sci-fi elgondolásokat:
Világok összeütközése (1951)
A nap mikor megállt a Föld (1951)
Ők (1954)
Tiltott bolygó (1956)
A testrablók támadása (1956)
Utazás a Föld középpontja felé (1959)
Az időgép (1960)Ezek sokkal élhetőbbek mint a Kurosawa filmek, vagy a Citizen Kane. Ha mindenképp ázsiai és dráma kell akkor meg Élni (1952) - de ez megint lehoz az életről
-
paatrick
őstag
válasz Peterhappy #167867 üzenetére
-
paatrick
őstag
válasz #42308056 #167840 üzenetére
Én mondtam hogy mindkét DC változat normál sebességre felgyorsítva belefér majd 2-2 órába, úgy látszik nem tévedtem
Snydernek az Acélember volt az utolsó jó dobása, azóta nagyon tévúton jár, és az a film 2013-as.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Twisters: Végzetes vihar / Twisters (2024)
Valahol imdb 7,4 körül volt mikor könyvjelzőztem, aztán jókat írtatok róla, gondoltam tegnap akkor itt az ideje megnézem.
Az elmúlt pár hónap legküzdelmesebb 2 óráján vagyok túl, olyan volt mintha vagy 5 órán át tartana a film.
Két képpel összefoglalom az eddigi tornádó tudásom:
200-zal jönnek a törmelékek feléd és kurvára meghalszNa hát ezt szinte teljesen sikerült ignorálnia a filmnek, az első jeleneten kívül nem is éreztem hogy itt bárki veszélyben lenne. Még a szereplők maguk is úgy adták át az egészet hogy micsoda móka ez.
Nem segített az se hogy a főszereplő a narancsságra csávó volt, aki úgy látszik ezt az egyféle karaktert tudja eljátszani, de ebben a filmben legalább nem narancssárga.
A csaj ellenben legalább jó volt.Azóta már beesett imdb 6,9-re lehet így már nem is néztem volna meg.
-
paatrick
őstag
válasz basaharc502 #167665 üzenetére
A régmúltból:
- Az időgép (1960)
Resetelős időhurok akciófilm:
- Boss Level (2020)
A legagyalósabb a Találmány (2004) de azt már írták. Magam részéről a Coherence-t kb 5 perc után kikapcsoltam, a Pillangó hatást meg láttam nagyon régen de soha többet nem akarom6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
válasz Miklós315 #167660 üzenetére
Pedig itt nincs fennakadás. A történet eljutott A-ból B-be az időutazás nélkül is.
Legtöbb film itt fordul önmagába meg nehezen felfoghatóba (Terminátor, Predestination, Interstellar, 12 majom, Looper), amikor a történet az időutazás nélkül (jövőből->múltba) nem is létezhetne.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Miklós315 #167656 üzenetére
Az eredeti első két filmben:
a múltban minden kutyamacska meghal valami vírustól és az emberek új házikedvenc után néznek. Ezek lesznek a majmok. De mivel okosabbak mint a kutyamacska kettős így az emberek kvázi rabszolgának tartják őket. Végül a majmok egy ponton fellázadnak egy Aldo nevű agresszív majom vezetésével és megölik a gazdáikat. Eltelik ~2000 év és ebbe a világba érkeznek az első filmben Charlton Hestonék.
A harmadik részben:Az atomrobbanás előtt Zira és Kornéliusz benne van a Hestonék űrhajójában és ők utaznak vissza 1900 valamennyibe a jelenbe(?). A film végén mindkettőt megölik az emberek de Zira addigra megszüli Cézárt akit ki tudnak menekíteni és elrejtik.
Negyedik részben:Ott kapcsolódunk be hogy már a kutyamacskák meghaltak, a majmok az új háziállatok. Itt is megtörténik a fellázadás de nem Aldo hanem Cézár vezeti őket, aki az emberek kiirtása helyett békésen együtt akar élni velük. Itt ágazik el az első két film jövője és kezdődik az új jövő szál. [ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Miklós315 #167650 üzenetére
Most gondolkozok, de egyedül a régi Majmok bolygója ugrik be ami ezt az időutazás témát szépen logikusan és lineárisan vezeti le.
De nyilván film szempontból az a menőbb ha a szereplők saját magukba fordulnak vissza.
-
paatrick
őstag
válasz FollowTheORI #167634 üzenetére
Sokat beszélnek benne? Nyáron inkább a szinkronos filmeket élem.
-
paatrick
őstag
válasz gboszi #167616 üzenetére
Hát ha a legutóbbi film ezekhez kapcsolódik akkor ez a régiek egy másik sztorit mesélnek el, a 2001-es meg olyan kusza hogy igazából egyikhez sincs köze.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz forras2 #167611 üzenetére
1. A majmok bolygója: Lázadás (2011)
2. A majmok bolygója: Forradalom (2014)
3. A majmok bolygója: Háború (2017)
4. A majmok bolygója: A birodalom (2024)A régebbieknek nincs köze hozzá.
-
paatrick
őstag
válasz atee_13 #167565 üzenetére
"Mindenhonnan összecopyzott sztorik. Star Wars. Herry Potter, 7mesterlövés stb. "
Ugyan már. Jön még 1-2 generáció és azt se fogják tudni mi az a Harry Potter, meg eredeti Star Wars mert azok már gagyik lesznek. 7 mesterlövészről (A hét szamurájról) meg főleg fogalmuk nem lesz.
Mémoldalakon már most is rendszeresen előkerül ez egyeseknek mint a filmvilág "legnagyobb cliffhangere":
Szóval sokan már most se tudják hogy a Horrorra akadva az nem egy önálló film volt, hanem más filmek paródiája. Pedig csak 25 éves.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz Soderes #167414 üzenetére
Gondolom ezek nagy része ugyanolyan marketing bullshit mint anno a Kannibál Holokausztnál, mikor elhitették mindenkivel hogy ez igazi dokumentumfilm és a főszereplő nem ment el bemutatókra hogy elhiggyék hogy meghalt
-
paatrick
őstag
válasz Bad Pritt #167408 üzenetére
Igen egyértelmű visszautalás akarna lenni az első vasember filmre amivel elindult a széria. Csakhát azóta tönkre is ment az egész, RDJ meg így a saját Marveles "örökségét" nullázhatja le ezzel.
Én a helyükben simán visszahoztam volna Julian Mcmahont aki a Fantasztikus négyesben volt a Doom. Nincsen jobban lelakva mint RDJ ezen a videónAmúgy pont a napokban jutott eszembe hogy lassan lehetne egy újranézést eszközölni, mert a végjáték is már 5 éves lett. Biztos másabb lesz egyben látni az egész mint anno 10 évre széttöredezve.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz arcitec #167310 üzenetére
Nobody (2021) jobb volt mint a John Wick 2-3-4. És 90 perc az egész. Bár már nem emlékszem hogy ott bosszú van-e vagy csak átkattan a csávó.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz k-adi #167298 üzenetére
Már jól haladunk errefelé az USÁban is - bár szerintem sokszor direkt rá is játszanak az ilyen "megjövendölt" filmes cuccokra. (személyes véleményem hogy az amerikai politika szégyene hogy egyik oldal se talál jobb jelölteket, se JB nem volt, se DT nem alkalmas már egy ország vezetésére)
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz WayneGace #167262 üzenetére
Ezt már nem is akartam megemlíteni mert még rám fogják hogy összeesküvés hívő vagyok 12 év rabszolgaság, Holdfény és most mikor Amerika az elmúlt ~100 év leggyengébb időszakát éli Oppenheimer.
-
paatrick
őstag
válasz Soderes #167252 üzenetére
Az Oscart már rég elengedtem, mikor egy Interstellar nem nyert legjobb eredeti filmzenét? A Mad Max: Fury Road meg jelölést se kapott rá? Konkrétan a film felét a zene viszi el a hátán
Alapból mindig csak az adott év filmjeivel versenyeznek, így ha egy évben épp összecsúszott 2-3 rendkívüli alkotás akkor már se lesz 7 Oscarja egyiknek se.
Hollywoodnak érezhetően hazahúz a keze, máskor meg csak dacból se akarnak jutalmazni pl sokáig képregényfilmeket. Vagy ott van DiCaprio esete.De hogy válaszoljak is neked, a tavalyi évből pl az Előző életek sokkal többet adott nekem mint az Oppenheimer. Igazából a Szegény Párák is érdekesebb volt nála. Az Oppenheimernél végig azt éreztem hogy ez konkrétan arra lett összerakva hogy megnyerje az Oscart. Az Előző életeknél meg azt hogy egy történetet akar átadni nekem, a nézőnek.
-----
#167255 atee_13
Így jártam anyátokkalt az akkori barátnőm szerette volna hogy nézzük együtt. 2 rész után azt mondtam neki hogy ezt ő egyedül fogja nézi
Mondjuk ez az időhúzó semmitmondó sitcom amúgy se a műfajom, se a Jóbarátok, se az Így jártam anyátokkal, se a most felkapott Modern Család. Talán a Két pasi meg egy kicsiből és az Agymenőkből láttam a legtöbbet, de az is kifordul magából pár évad után és tök unalmas lesz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest