Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:53

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74649) V/ válasza Bile Demon (#74648) üzenetére


V/
Topikgazda

ól tettem, hogy 15-én nyitottam a case-t, mert ma már kb. semmit nem lehet csinálni, mert 60 napon túl van a vásárlás
Nem egészen jól gondolod, a leglényegsesebb a vásárlói védelem még 30 napi ketyeg.
Csak nem tudod értékelni a vásárlást, az hogy a posta késve szállít miért indokolja az eladó negatívját? A Postának kell adni nem az eladónak.
Feladta az általa vállalt határidőn belül? Ha igen, onnantól sem a vámosokat, sem a postásokat nem tudja befolyásolni. A késedelem egy külső fél miatt keletkezik.
De megkapod 4 nap múlva, azt ki kell fizetned. A refundnál már veszítettél mert a bankod visszafelé nem ugyanazon árfolyammal könyveli és az újbóli fizetés lehet hogy a rosszabb forint árfolyam miatt több lesz.
Pl a 60 nap az alap idő az AliExpressen, a BG is 60 napon belüli érkezés letelte után adja vissza automatikus a pénzt vagy küld újat, nem pofátlanság. A gyors szállítás is biztosítva van, csak az legtöbbször nem ingyenes a vevőnek.
Nem kép kell hozzá hogy 60 nap legyen, ez van, ez azért köztudott.
Ilyen leveleket mi is szoktunk kapni amit bemásoltál.
Amikor reklamálok már eleve beszélek előtte a postával és írom azt hogy a cím jó, a postán nincs küldemény, vártam pluszba 1 hetet, ha később megérkezik kifizetem, de az elvesztés nagyobb valószínűsége miatt kérem a pénzt vissza.
Ezzel 2-vel kevesebbet üzenetet ír, vagy egyből elfogadja a refund kérelmet.

Rosszul gondolod az időhúzást. október 14-ig él a vásárlói védelmed akár október 13-án is reklamálhatsz, a PayPalon meg a 180 nap az jövő évben jár le a vásárlói védelem. Minek húzni azt időt? Legfeljebb azért hogy az ismert szállítási késedelmek ellenére csak megkapd. A pénzed visszakapása hónapokig garantált.
Csak néhány infó: nálunk a Nemzetközi Kicserélő Központban akár 7-9 napig sem nyúlnak a küldeményhez, ha úgy gondolják hogy vámeljárásos és kérnek igazolást akár 21-29 nap is lehet a megérkezéstől mire kézbe veszed. A helyi posta is üldögélhet rajta 3-4 napot is.
Ez nem az eladó felelőssége.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.