Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 11:17:38

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75301) Viktor8.


Viktor8.
(lelkes újonc)

Sziasztok! Egy olyan dologgal fordulnék hozzátok, hogy német ebayről vásároltam egy oneplus 6-ot magánszemélytől. 430 euroért volt meghírdetve, küldtem neki egy 380 eurós árajánlatot. El is fogadta, örültem is, hogy milyen jó árban sikerült hozzá jutnom a telóhoz. Gondoltam biztosan azért fogadta el az ajánlatot, mert másik mobilra válltana és gyorsan meg akar szabadulni tőle. Az eladónak 14 pozitív értékelése volt. 5 euró + volt a DHL futár, el is utaltam az összeget, kaptam is tracking numbert-t. Viszont már egy hete csak abban a státuszban van a trackig, hogy megrendelte a futárt. Semmilyen üzenetre nem válaszol, még az elején válltottunk pár szót,hogy át-e érkezett a pénz, de azóta semmi válasz. Ilyenkor mi a teendő, írjak az ebaynek vagy forduljak a rendőrséghez? A neve, a címe és a banki adatai is megvannak.

[ Szerkesztve ]

"Amerre járok lebegnek kavicsok, kövek, sziklák, nyílnak virágok és visszafelé folyik a víz."

(#75302) V/ válasza Viktor8. (#75301) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Nézd meg a hirdetés szövegét, biztos hivatkozik a német polgári törvénykönyvre, hogy nem kell garanciát meg egyebeket vállalnia mert ez egy private valami. Ez sajnos így van, csak a vállalkozásokra vonatkoznak. Ennek megfelelően az eBay-nél nem lesz keresni valód, de ha letelik a várható szállítási idő akkor reklamálhatsz, bár nem lesz sikeres. Ha az eBay lepasszol, akkor tehetsz feljelentést a német rendőrségen csalás miatt.
Pontosabban amíg nem telik le a várható szállítási idő vége, addig kénytelen vagy várni. Ha ki van írva a vásárlásnál a dátum, akkor azt követő nap, ha nincs dátum akkor a vásárlás napjától számított 30 nap után tekintik elteltnek.
Ez a adás-vételi szerződés teljesítésére nyitva álló idő az eladónak.

[ Szerkesztve ]

(#75303) Viktor8. válasza V/ (#75302) üzenetére


Viktor8.
(lelkes újonc)

A hírdetés szövegében, azt írta, hogy számlát is ad a telefonról. De akkor várok még aztán ha nem történik semmi, feljelentést teszek. Köszi a segítséget. :)

"Amerre járok lebegnek kavicsok, kövek, sziklák, nyílnak virágok és visszafelé folyik a víz."

(#75304) kirkri válasza V/ (#75300) üzenetére


kirkri
(PH! addikt)

Félreérthetően magyaráztam.

Két tételt fizettem:

Első tétel:

47.9 USD, ami 35 USD vételár + 12.9 USD szállítási költség (a szállítási költség a PB központjába szállításról szól)

Második tétel:

30.93 USD, ami 19.36 USD nemzetközi szállítási díj (PB központból hozzám) + 11.57 USD import charges.

Ezért írtam, hogy amennyiben megakad a vámon, akkor az első számlát fogom beküldeni, amin van termék ára+szállítási díj (még ha ez a szállítási díj eredetileg nem is az lenne). Mivel a PB szolgáltatását nem vettem igénybe, így azt az összeget amit arra kifizettem, visszakérem majd

A probléma abból adódhatott, hogy nem egy gyakorlott eladóba futottam bele, szerintem szimplán elszúrta és nem a GSP-n keresztül küldte, hanem beballagott a postára és feladta nekem direktben a csomagot.

Ezért nem az angol áfával számoltam, hanem a magyar 27%-os magyarral + az eljárási díjjal.

Tudom, hogy több TN is van, ha a GSP-n keresztül veszek valamit, de olyankor a vásárlás után kapott PB tracking működik, mutatja a csomag állapotát. (Ha átveszi a GLS a csomagot az USA-ban, akkor a GLS TN-re átállítják a rendelés részleteinél a linket, onnantól azon lehet követni.) Esetemben viszont a PB tracking csak egy státuszt mutat, "tracking details uploaded". Az eladó egy üzenetben küdte el a USPS trackinget, ami mutatja is, hogy mozog a csomag. Igazából ez ma/holnap eldől, mert amennyiben nem a PB depóba megy a csomag, akkor bizony ezt elszúrta az eladó és direktben hozzám jön a csomag, a PB-t kikerülve.

Így részletezve a történetet már megerősíted, hogy jól számoltam, vagy valamivel még nem kalkuláltam?

[ Szerkesztve ]

16 éve a Prohardveren!

(#75305) kirkri válasza kirkri (#75304) üzenetére


kirkri
(PH! addikt)

Ha a feladó neve szerepelni fog a csomagon, akkor tuti meglesik a vámosok, hogy mi van benne. :DD

16 éve a Prohardveren!

(#75306) kirkri válasza V/ (#75302) üzenetére


kirkri
(PH! addikt)

Legnagyobb tisztelettel, :R de ez nekem nem teljesen világos, hogy miért passzolná le az eBay? :F

Az eBay Buyer Protection arra is vonatkozik, hogy amennyiben veszek valamit, de az eladó nem küldi el, akkor visszakapom a pénzem. Vagy az eladótól, vagy az eBaytől, ha az eladótól nem tudják "visszahúzni" az összeget. (Mindkettőre volt példa esetemben) Jelen esetben, mivel az eladónak csak pár értékelése van, így nem kapta meg a vételárat, amikor a vevő kifizette, hanem "letétbe" került és ezt majd akkor kapja meg, ha a igazolhatóan kézbesítésre került a termék, vagy X napon belül nem nyitott a vevő case-t. Nem tudom mennyi eladást követően kerül az eladó olyan státuszba, hogy a vevők által kifizetett összeget azonnal megkapja, - ne kelljen várnia, hogy hozzájusson a pénzéhez - de ez az eladó még biztosan nem ilyen a 14 eladásával, szóval a pénz nincs nála.

A fentiek nem tudom miként változtak az eBay és a PayPal különválásával (arra gondolok, hogy most kinél áll zárolásban a pénz), de a lényegen nem változtat szerintem.

Update: Lehet, hogy benéztem és a fórumtárs nem PayPal-el fizetett, hanem direktben utalt? Na, az nagy butaság volt, ha így történt... Ebben az esetben sincs veszve minden, mert a saját banknál lehet chargeback eljárást indítani, de ez kétségtelenül a problémásabb út.

[ Szerkesztve ]

16 éve a Prohardveren!

(#75307) V/ válasza kirkri (#75306) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Ha magánszemély az eladó a német oldalon az ottani PTK nem biztosít garanciát a vevőknek a vásárlásra, írják ezt a szöveget: Privatverkäufer és ha gond van sajnos az eBay passzol,ja a dolgot legtöbb esetben, hiába van az a hangzatos vásárlói védelem. Ha lenne PayPal fizetés akkor még ott lenne védelem, de sok német eladó nem fogad onnan pénzt. Amit írsz az nem egészen úgy van, mert vannak országonként eltérések.
De felesleges elébe menni a dolgoknak, hiszen még van ideje az eladónak a terméket elküldeni.

[ Szerkesztve ]

(#75308) V/ válasza kirkri (#75304) üzenetére


V/
(Topikgazda)

A vámosok sem hülyék, ha csak részszámlát küldesz és nem igazolod ezt egy banki kifizetéssel, nem szokták elfogadni. Ha rossz napja van, akkor vámszabálysértés, a hozzátartozó szankciókkal. Lehet hogy szerencséd lesz és elég lesz nekik a PayPal igazolás, de tényleg nem hülyék.
Gond nálad az, hogy kifizettél mindent, kézhez kellene kapnod az árút a kifizetett 78,83 $ érték után + fizetni való nélkül. Mivel a Pitney Bowes nem végzi el a szállítást és a vámolást az eladó hibájából, tőlük hivatalosan semmit sem követelhetsz. Persze ott az eBay jó szándéka esetleg. és könyörgés hogy valahogy kárpótoljanak.
Maradva a törvényi előírásoknál neked a magyar vám a vámértéket a valós kifizetés alapján 78,83 $-ról számolja fel (banki igazolás), itt hogy miért fizettél import charges-t nem számít, az egyéb költség lesz ami a beszerzéshez kapcsolódik, mert a PB nem fizette meg az áfát, hiszen nem ők végzik a vámeljárást.
Mai nap 22266 Ft, áfája 6012 Ft+ 3500 Ft, így neked a postai kézbesítéskor 9512 Ft-ot kell fizetni. Ha ez megtörtént akor az eBay-en keresztül megpróbálhatod a 11.57 USD-t visszaszedni, mert az ami visszajár ha a magyar NAV-nak te fizeted az Áfá-t. A szállítási költség az annyi, amennyi a hirdetésnél volt, akár a PB, akár az USPS, vagy egy futár cég a szállító.
A 19,36 $-t az eladó követelhetné, de mivel megsértette a GSP-s szabályokat, nem kap semmit vissza.

De az is lehet, hogy nem kell fizetned semmit.

Azért az eladót tájékoztatnám a szívatásáról és annak várható + költségeiről.

[ Szerkesztve ]

(#75309) kirkri válasza V/ (#75308) üzenetére


kirkri
(PH! addikt)

Világos amit mondasz, de nekem két külön banki tranzakcióm van.
A két tranzakció valójában két külön pénzügyi esemény, tehát teljesen jogkövető vagyok, ha csak azt a PP tranzakciót adom meg ami mögött áll teljesítés.

Hiszen a termékért és a szállításért fizettem az eladónak 47.9 dollárt, ami a bankszámlámon az egyik terhelés 13448 forint értékben. Ez tiszta sor, ezt igénybe is vettem.

Van a másik szolgáltatás, amiért a Pitney Bowes elkért tőlem 30.93 dollárt, ez szintén egy lekönyvelt banki tranzakció a számlámon, 8684 forint értékben. Ez az amit semmilyen formában nem vettem igénybe, így ennek költségét vissza fogom kérni. (Függetlenül attól, hogy megakad-e a vámon a csomagom, vagy sem)

Szóval van két külön "esemény", a hozzájuk külön-külön kapcsolódó PayPal és banki tranzakciókkal. :)

Ebben a történetben egyedül az eladó a vesztes, így amennyiben nem kell áfát fizetnem, akkor megkérdezem tőle, hogy mennyi volt az ő valós postaköltsége, mert biztosan nem az a 12.9 dollár amit tőlem levontak, hiszen az csak egy belföldi szállításra volt kalkulálva. A különbözetet kifizetem neki.

[ Szerkesztve ]

16 éve a Prohardveren!

(#75311) V/ válasza kirkri (#75309) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Miért választod szét a szállítási költséget és a termék árát?Nem így működik az eBay. Az eladó vállalta hogy a GSP programban részt vesz, ő bízta meg a Pitney Bowes céget a logisztikai, a szállítási és vámolási dolgokkal, ha nem a szabályok szerint játszik a veszteség az övé. Ne állítsd már be valami mumusnak a PB-t.
Tőlük te nem kérhetsz számon semmit, hiszen az eladó nem adta át a terméket, pedig a munka ki lett fizetve.

A jogkövetés vagy nem jogkövetés az más téma, de nincs igazad, vettél egy terméket, az eBay igazolás az egy fizetési tételt mutat a 78,83 $-t.
Az hogy te csűrőd-csavarod a dolgot a lényegen nem változtat. A végösszeg számít, amíg nincs kezedben a dolog, addig az eladó vesz igénybe mindent,
Vámot és Áfát pedig az össz beszerzési költség alapján kell fizetned, ha nem úgy teszed, akkor már nincs jogkövetés. De tégy úgy ahogy neked jó. Bár akkor az eBay igazolást át kell alakítani.

Valójáéban ha lesz károd azt az eladótól kell kérned, a többit meg intézze ő.

[ Szerkesztve ]

(#75312) kirkri válasza V/ (#75311) üzenetére


kirkri
(PH! addikt)

Hééé, az előbb itt még egy másik hozzászólás volt... Összeszedtem a bizonyítékokat, hogy nincs igazad, erre kitörölted a hozzászólást? ;)

Nem értünk egyet a mi után kellene áfát fizetnem dologban. :D
Én két dologért fizettem és csak az egyik teljesült, így a másikért miért kellene fizetnem? Világos, hogy ez egy nyakatekert érvelés, de az sem teljesen korrekt, hogy a vásárolt terméknél áfa alap a szállítás is.

[ Szerkesztve ]

16 éve a Prohardveren!

(#75313) V/ válasza kirkri (#75312) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Nem kell bizonyíték, amit írsz az egyértelmű. Az enyém volt pontatlan megfogalmazás. A fenti a pontos.
Nem kell egyezni a véleményünknek, a törvény szerint azt kell fizeni amire utaltam. Egy eBay-en meghirdetett dolgot vettél meg.
Írtam már a örvényeket, jogszabályokat az Országgyűlés, a kormány hozza, ha nem tetszik az nem ide tartozik, nekik kell jelezni.
Ez a szabály 1988 óta létezik, amióta van Áfa törvény.

[ Szerkesztve ]

(#75314) kirkri válasza V/ (#75311) üzenetére


kirkri
(PH! addikt)

Én nem állítom be mumusnak. :N
Megrendeltek tőle egy szolgáltatást, ami ugyan nem a PB hibájából, de nem teljesült. Hidd el, ők nem fognak problémázni, hogy visszakérem a pénzemet egy meghiúsult szállítás után.

A napokban szintén az USA-ból vettem egy terméket. Az eladó újnak hirdette, de amikor megérkezett, kiderült, hogy refurbished termék. Írtam az eladónak, hogy miért hirdette újként, erre elnézést kért és teljes refundot adott, anélkül, hogy kértem volna erre. Ezzel párhuzamosan a PB is automatikusan visszaadta azt az összeget, amit korábban kifizettem nekik. Holott abban az esetben neki valós költsége volt, elhozta nekem a terméket és az áfát is befizette utána. Gondolom te írtál volna a PB-nek, hogy szeretnéd nekik ezt kifizetni, de én inkorrekt voltam és nem reklamáltam. :)

[ Szerkesztve ]

16 éve a Prohardveren!

(#75315) V/ válasza kirkri (#75314) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Szerintem már nagyon kevered a dolgokat, az eBay vásárlói védelme nem szedi szét az hirdetést szállításra és termékre, eladóra és logisztikai cégre.
Ha reklamálsz akkor a teljes összeg visszajár, attól függetlenül hogy a rendszer kétfelé küldte a pénzt, azért kaptad vissza a pénzt, mindkét helyről. Sőt az eladó még az eBay által felszámított jutalékot és a PayPal jutalékot is visszakapta, ez utóbbival volt csökkentve az általad kifizetett vételár és azt kapta meg.
Harmadjára is leírom: keresnivalód nem a Pitney Bowes-nél van, nem neked nem csinálták meg a szállítást, nem veled szerződtek.
Ennek a terméknek a szállítási költsége amit neked felszámoltak és kifizettél az 32,26 $ volt, ennyiért hozza neked az USPS. Ez még kevesebb is, mint amit hivatalosan kérnek, mert az úgy 41 $.

[ Szerkesztve ]

(#75316) kirkri válasza V/ (#75315) üzenetére


kirkri
(PH! addikt)

Kétségtelen, hogy nem szedi szét, de én privátban leveleztem vele, nem nyitottam case-t, nem vontam be az eBay Buyer Protection-t.

Mindegy, szerintem ejtsük a témát, mert nagyon elbeszélünk egymás mellett. :R

16 éve a Prohardveren!

(#75317) V/ válasza kirkri (#75316) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Rendben.
De az eBay vásárlói védelem valójában két részre oszlik, probléma esetén meg lehet egyezni az eladóval és rendezi a dolgot önkéntes teljesítéssel, vagy második fokozatba lépünk az eBay lép közbe, kényszeríti ki a dolgot. Ez még mindig vásárlói védelem együtt és nem kell hozzá case-t, request-et indatani, csak jelezni a problémát az eladónak.

Our sellers normally work with buyers to quickly resolve any issues, but if you can't agree on a solution, you can ask us to step in and help. In most cases, you'll be covered by eBay Money Back Guarantee.

[ Szerkesztve ]

(#75318) kirkri válasza V/ (#75317) üzenetére


kirkri
(PH! addikt)

Tudod te is, hogy nem az idén kezdtem a külföldi vásárlásokat, így a reklamációim száma is közelíti már a 100-at. Persze az ember mindig tanul. :)

16 éve a Prohardveren!

(#75319) V/ válasza kirkri (#75318) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Akkor köszönöm a tapasztalatokat, mert nekem az 820 vásárlásból csak 20 db volt a problémás és csak felénél kellett az eBay segítségét kérni.

(#75320) kirkri válasza V/ (#75319) üzenetére


kirkri
(PH! addikt)

Majd egyszer elmesélem mivel foglalkozom már közel 20 éve, és megérted a reklamációk magas számát. :D (Szakmai ártalom :B )

[ Szerkesztve ]

16 éve a Prohardveren!

(#75321) totyino77


totyino77
(fanatikus tag)

sziasztok ma véletlen megrendeltem 2db terméket az ebay-ről ami nem kis érték volt le is vonta a számlámról a lovét, hogy tudom lemondani ? vissza kapom a lovét?

Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!

(#75322) V/ válasza totyino77 (#75321) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Kérned kell a vásárlás törlését, a véletlent senki sem fogja elhinni. Valami más ok kellene. Keresd azokat a lehetőségeket amelyek ebben a hozzászólásban vagy pedig ebben a hsz-ben vannak leírva. Amíg nem adják fel addig általában az eladók elfogadják a törlési kérelmet, azután természetesen pár munkanap után a pénzt is visszakapod.

[ Szerkesztve ]

(#75323) totyino77 válasza V/ (#75322) üzenetére


totyino77
(fanatikus tag)

Ha minden igaz sikerült elinditanom a törlést de az eladóra kell várni hogy jová hagyja

Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!

(#75324) totyino77 válasza V/ (#75322) üzenetére


totyino77
(fanatikus tag)

De az hogy lehetséges egy ithoni 20ezer forintos tápegység 350000ft gbp be volt megadva

Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!

(#75325) totyino77


totyino77
(fanatikus tag)

Eszt az mailt kaptam leforditottam

Valószínűleg hamarabb hallja, de az eladónak 3 napja van a válaszadásra. Ha az eladó már kiszállított, akkor nem tudja megszüntetni a megrendelést.

Ha az eladó jóváhagyja a kérését, akkor vissza kell fizetnie a vételárat és az eredeti szállítmányt vissza az eredeti fizetési módjába.

Hamarosan kapcsolatba kerülünk.

Mindíg jelezz vissza ha kell, ha nem ez a korrekt !!! totyino77 felhasználónak 50 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! + a mostani!

(#75326) zoli2222


zoli2222
(újonc)

Segítséget kérnék. Angliából Standard Delivery módon feladott csomagot Parcel force szállítással,melyik magyar szolgáltató hozza ki? Először P2G.... uána EK544....GB tracking number-tkaptam!Köszi!!!

(#75327) V/ válasza zoli2222 (#75326) üzenetére


V/
(Topikgazda)

GLS a magyar partner

(#75328) zoli2222 válasza V/ (#75327) üzenetére


zoli2222
(újonc)

Küszi szépen!

(#75329) bobalazs


bobalazs
(PH! addikt)

Új EU-s ÁFA-szabályok jönnek címszóval olvastam, itt
erről mit lehet tudni?

Az import áfa adómentes értékhatáráról is szükséges szót ejteni: jelenleg az import áfa alól a kis összegű termékek mentességet élveznek – ez 22 eurós értékhatárt jelent, mely szintén megszüntetésre kerül. Ennek indoklása szintén az adócsalás csökkentése, hiszen ez a mentesség sok esetben arra ösztönzi az érintetteket, hogy a termékek árát az értékhatár alatt tüntessék fel.

A másik pedig hogy 70+€ értékben rendeltem spanyolországból, mekkora a valószinüsége hogy áfa fizetésre köteleznek? Illetve hogy lehetne megoldani hogy a terméket ilyen esetben nem szándékozom átvenni, hanem menjen vissza a csomag a feladó cégnek?

(#75330) V/ válasza bobalazs (#75329) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Spanyolország mikor lépett ki az EU-ból? Az onnan vásárolt, küldött árukra vonatkozóan az utolsó kérdésed értelmetlen.
Ha fizetni kell a nem spanyolban feladott, vásárolt árú után áfát, akkor az át nem vétel egy pofátlan reakció. Mivel tudod, hogy fizetni kell, akkor az a megoldás hogy ne vásárolj.
Be tettél egy hibás linket,légy szíves javítsd ki és úgy ismételd meg a hszt-t azután a régit törlöm
Ez egyébként egy nem hiteles forrás és hülyeséget ír:
ez a mentesség sok esetben arra ösztönzi az érintetteket, hogy a termékek árát az értékhatár alatt tüntessék fel.
2004 óta nem egy küldeményre ráírt érték alapján vámolnak, a kifizetett összeget kell igazolni.

Az igaz hogy változik az Áfa téma: Alapvető változásokat fog hozni az Európai Unióban a vállalatok közötti, határokon átnyúló termékértékesítési ügyletek ÁFA kezelésében az Európai Parlament által elfogadott új szabályozás.

A magánszemély dolgai eddig is külön futottak, inkább abba az irányba megy a dolog hogy 22 € emelkedjen a jelenleg egyébként 37 €-nak megfelelő, nem kell áfát fizetni határ szintjére

(#75331) bobalazs válasza V/ (#75330) üzenetére


bobalazs
(PH! addikt)

Jó, én ezt a mondatot hogy EU-n belüli vásárlás esetén se ÁFA, sem pedig vám nincs felszámítva utólag. nem tudtam korrektül értelmezni, illetve úgy fogalmaztam volna hogy Eu-n belüli vásárlás után nem kell utólag áfát fizetni. (bár lehet ez sem igaz, hisz' mi van ha az eladó nem számított áfát az árba;,van ilyen?

Egyébként , pofátlan vagy nem, ha adott esetben nem tudom kifizetni, (Magyarországon ilyen is van) bizony nem veszem át a terméket.

Többi dologban is köszi a tisztázást.

Be tettél egy hibás linket,légy szíves javítsd ki és úgy ismételd meg a hszt-t azután a régit törlöm
Ezt nem értem, azt a linket raktam be amit szándékoztam, Hírlevél: Új EU-s ÁFA-szabályok jönnek nyílik meg nekem.

(#75332) V/ válasza bobalazs (#75331) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Firefox-nál jött a hiba, de igazad van Opera és Chrome esetén jó.
Ezt dobat és emiatt gondoltam hibásnak.

De a lényegen nem változtat pontatlan amit írt és 2020 után várható, így most ez nem érdekes.
Ami 2019 január 1-től változik az nem érint a 22 €-t.
Az egyébként is nemzeti szabályozású, nálunk 22 és 37, Romániában meg 10, így a mérték változtatás nem az EU jogszabály változás miatt történik.

[ Szerkesztve ]

(#75334) V/ válasza V/ (#75332) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Nálam nincs szerver, a BDO van szerveren.

(#75335) rukka


rukka
(lelkes újonc)

A nemzetközi .com-os ebay oldalon regisztráltam. Hogyan tudnám nem USDben hanem GBPben vagy EURban megadni az eladásra kínált termékeim árát? A paypalomon csak USDvan, és amikor vásárolok vele akkor mindig abból kell konvertálnia, ezt szeretném elkerülni.

(#75336) V/ válasza rukka (#75335) üzenetére


V/
(Topikgazda)

A COM-on $ az alap, nem állítható. A vevő tudja beállíttatni ha keres hogy mutassa a nemzeti valutában, pontosabban az eredetileg ahol regisztrált oldalnak megfelelően. Úgy ahogy te forintra konvertálva jelenítheted meg.

amikor vásárolok vele akkor mindig abból kell konvertálnia, ezt szeretném elkerülni. Ilyen nincs.
Fizetni abban a valutában, lehet ahol az eladó meghirdeti. Az angol oldalon feltett hirdetést fontban fizeted, a német oldalon feltett hirdetést €-ban, a com esetén meg $-ban.

De néha az is segít ha a PayPal-on a többi valuta is fel van véve egyenlegnek. Akkor ha valaki nem $-ban fizetne akkor direkt megy a helyére. De luxus vásárlásra a PayPal egyenlegről elhasználni, ha véletlenül adtál volna hozzá kártyát

[ Szerkesztve ]

(#75337) jcvd


jcvd
(tag)

Sziasztok!

Van itt valaki, aki üzletszerűen, vállalkozás keretében ad el ebay-en (pl. KATA)?

Nagyon megköszönném, ha írna nekem egy privát üzenetet! ;)

Köszönöm! :)

(#75338) utgyuru


utgyuru
(senior tag)

Sziasztok,

Bejáratott ebay-es eladótól (sinceritytrading, itt találtam amúgy a fórumon) rendelek pendriveot, memóriákártyát szerintem már vagy 6 éve folyamatosan, minden szuperül ment.
Legutóbb (szeptember) rendeltem tőle egy újabb adagot, kb 8000-ért, az viszont nem jött meg.
Kértem egy refundot, leírtam neki is, hogy mindig tőle rendelek és abszolút meg vagyok elégedve mindig, de ez most eltűnt valszeg, meg is kaptam a teljes refundot szó nélkül.
Viszont mivel tényleg kellene megint memóriakártya, megrendelném ugyanazt a pakkot, csak attól tartok, ha megint nem ér ide, elég gázul néz ki 2x refundot kérni, de azért 8 kilót csak nem akarok benyelni én sem.
Nyilván nem most a karácsonyi őrületben rendelnék hanem majd az újévben, de azért érdekelnének tapasztalatok, tanácsok. Tényleg nem a refundra akarok játszani, csak attól tartok úgy tűnhet ha 2x egymás után belefutok. Arra gondoltam januárban majd megrendelem egyesével, talán akkor kisebb a kockázat.
Anno a refundos mailváltásban azt írta, akkor többen is jelezték hogy tűntek el csomagok, mit tapasztaltatok?

(#75339) V/ válasza utgyuru (#75338) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Lehet hogy lenyúlta valaki itt. Nem volt ilyen összegű vásárláshoz nyomkövetési szám? Ha nem érkezik meg akkor a pénzt visszakapod, de biztonságosabb nekik is ha ajánlottként küldik mert akkor a kártalanítást azt kérhetik a szállítótól. Lényeg az hogy az elmúlt 2 évben nem volt hasonlóan nagy értékű elveszett csomagom

[ Szerkesztve ]

(#75340) Pintim....


Pintim....
(tag)

Sziasztok szakik. Fel tettem hirdetni par PC alkatreszt, azt szeretnem kerdezni ha eladom oket, akkor az ebay menyi penzt von le tolem? hol tudom azt meg nezni? Az oszeget amit kapok a cuccokert paypalra kapom?

(#75341) V/ válasza Pintim.... (#75340) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Összefoglaló, 8.a Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat ott van jutalék számoló lehetőség is.
Ne érts félre, de akkor már rosszul indítottad a dolgot. Az eladási árba szoktuk beépíteni az eBay és a PayPal jutalékot, mert a költséget így lehet a vevővel kifizettetni. Utólag te nem kérhetsz pénzt a vevőtől.
Amivel számolni célszerű eBay 12% + PayPal 5,5 % ~ 13,6 % - 18% (itt az alap 3,4%+90 Ft) még akkor is ha vevő helyzetétől függően ez kevesebb is lehet.
Én 18%-ot kalkulálok.
Ha PayPal fizetési módot biztosítottál akkor arra kapod a pénzt.

(#75342) Pintim.... válasza V/ (#75341) üzenetére


Pintim....
(tag)

En Uk ban elek, is itt adok el. Nekem a kalkulator nullat hozott ki. Talan mert ez az elso eladasom, vagy ilyesmi.

[ Szerkesztve ]

(#75343) V/ válasza Pintim.... (#75342) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Oké, de akkor is minimum számold a PayPal jutalékot az biztos lesz, de szerintem a minimum 10% eBay-t is vegyél figyelemebe, ha nem kell fizetni akkor jól jártál, de ilyen promócióról én most nem tudok. A jutalék számoló nekem soha nem írt 0-át.

(#75344) Pintim.... válasza V/ (#75343) üzenetére


Pintim....
(tag)

be irtam VGA compuer part, buy it now, privat, menyibe kerul azaz 150 font, es 0-at adott ki.

(#75345) V/ válasza Pintim.... (#75344) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Nem tudom miért, de nem működik, valószínűleg ezt nem módosították a nagy átalakítás során, így majd inkább ezen az oldalon nézd az UK jutalékot és ezen az oldalon a USA jutalék számítót.
Köszi a visszajelzést :R , már módosítottam is az Összefoglaló vonatkozó részét.

[ Szerkesztve ]

(#75346) pulutodurumo válasza V/ (#75339) üzenetére


pulutodurumo
(őstag)
LOGOUT blog

Sincerety nem ajánlott küldeményként postáz. Ha jól emlékszem, 1-2$ plusz pénzért küldi regisztrálva. Sajnos ilyen apró dolgokat lenyúlni túl egyszerű...

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#75347) V/ válasza pulutodurumo (#75346) üzenetére


V/
(Topikgazda)

8000 Ft-os tétel, ha nekik megéri így küldeni :W . A kínai posta is csak ajánlott esetén fizet kártérítést. Én az 1000 Ft-os valamit is ajánlottan adom fel.

[ Szerkesztve ]

(#75348) chungee


chungee
(PH! addikt)

Napot!

Visszaküldtem a terméket mert tévedett az eladó. Megkapta a terméket az eladó. Jött refund az eBaytól, de nem tudom lehívni :( Vagy van még valami teendőm:F

[link1] [link2] [link3] [link4]

[ Szerkesztve ]

(#75349) Deskdiver


Deskdiver
(senior tag)

Sziasztok.

Az Ebay-en eladóktól kérdezném ,hogy milyen gyakran kapnak eladói promo ajánlatokat? Főként a jutalék lefaragása érdekel. Engem nem nagyon kényeztetnek ezen a téren.

[ Szerkesztve ]

(#75350) V/ válasza chungee (#75348) üzenetére


V/
(Topikgazda)

Hova akarod visszaküldeni, mert a képeken azt látom.Kivéve az első képet, mert az meg hiányos nem kellene ott lenni hogy az XXXX számú kártyára továbbítva?

Mivel is fizettél? Bár legutóbb azt írtad, hogy kártyával szoktál fizetni, így aztán nem kell hívni semmit sem le.
De esetleg ez segít, idézet az Összefoglalóból:
5. Mi az a Refund?
Az eladó által visszautalt vételár, vagy kártérítés.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.
Általában 3-5 banki munkanap, amíg könyveli a bank.

Sajnálatos módon a magyar nyelvű felület nem igazán adja vissza a valóságot, el kellene felejteni.
Ez egyébként PayPal téma, nem eBay.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.