Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:32:09

LOGOUT.hu

Az eBay használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74351) tbalint3 válasza V/ (#74350) üzenetére


tbalint3
tag

Nyomkövetős volt egyébként az angol csomagod vagy csak "bedobós"?

Másik: írtam a parcelforce customer supportnak email-en mert reggelre sem módosult a csomag útja, még mindig itt tart:

Ehhez képest ezt írják róla: "Delivery from 3 working days to Europe and major destinations worldwide." Hát ez kicsit elmúlt már.
A válaszon viszont ledöbbentem: azt írták vissza most délután, hogy írjak a feladónak és indítson kerestetést, mert nem tudják mi van vele. WTF?? :Y Több mint 60 GBP volt csak a postaköltség, és nem tudják hol van?? Ez milyen dolog, agyamat eldobom...
Felhívtam a magyar postát is, ők is csak azt látják, hogy feladásra került a csomag, és állítólag ez egy EMS küldemény amit ők fognak hozni. (Már ha a kedves angol posta nem hagyta el....)

[ Szerkesztve ]

(#74352) V/ válasza tbalint3 (#74351) üzenetére


V/
Topikgazda

Normál küldemény, nem ajánlott.

(#74353) tomszli11


tomszli11
tag

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni, hogy ezek a jelölések közül melyik mit jelent pontosan?
1. El lett utalva a pénz..(Tudom)
2. Fel lett adva a csomag.(Tudom)
Viszont a 3.-4. jelölésről valaki tudna mondani valamit?
Előre is köszönöm

[erről lenne szó]

(#74354) pulutodurumo válasza tomszli11 (#74353) üzenetére


pulutodurumo
őstag

Ha ráviszed a kurzort, kiírja. Adtál-e, illetve kaptál-e visszajelzést.

"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"

(#74355) Spet válasza tomszli11 (#74353) üzenetére


Spet
addikt

Ő már adott neked pozitív értékelést, de te még nem értékelted őt. (majd ha megérkezik a csomag, akkor értékelj)

Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco

(#74356) tbalint3 válasza V/ (#74352) üzenetére


tbalint3
tag

Na megoldódni látszik a rejtély: Most már látszik a GLS oldalán és a Posta oldalán IS. :DDD Na ez így érdekes lesz... Ilyet láttál már?

(#74357) V/ válasza tbalint3 (#74356) üzenetére


V/
Topikgazda

Szerintem a súly miatt GLS lesz.

(#74358) EnterR


EnterR
veterán

Sziasztok. Remélem illetékes helyen járok a problémával. Tegnap vásároltam 70e Ft-os tételben britektől Erste kártyával. Megtörtént a tranzakció, jött az SMS értesítés. Ma délelőtt jött a következő SMS, hogy a kártyával végzett tranzakció sikertelen, egyenlegváltozás nem történt. Ebayen persze "Paid but not shipped", netbankban pedig zárolt tranzakcióként jelenik meg. Aggodalomra csak az ad okot, hogy ebay szerint fizettem és feladásra vár, az értesítésben meg sikertelen tranzakció szerepel.

Máskor is vásároltam hétvégén, igaz nem ekkora tételben. Ha jól értem a zárolás majd munkanapon rendeződik, vagy egészen más a probléma? :R

PSN ID: marquuard

(#74359) EnterR válasza EnterR (#74358) üzenetére


EnterR
veterán

Közben felhívtam az ügyfélszolgálatot, elvileg valami 284Ft-os ellenőrző tranzakció volt sikertelen, a 70e Ft meg sikeres, bár netbank szerint meg caklipakli a 70k van zárolva, mindegy. :D Üfsz.-os azt mondja, hogy oké minden, várjam a cuccost. Reméljük.

PSN ID: marquuard

(#74360) V/ válasza EnterR (#74358) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha nem Paypal fiókba belépve vásárolsz, hanem kártyadatok megadásával akkor miután elküldöd a beírt adatokat történik egy $-al egy adatellenőrző próbaterhelés (jók-e az adatok) ha igen, ezt rögtön sztornózza a rendszer és leemeli a tényleges vételárat.
A banki sms rendszer ezzel a sztituációval nem tud mit kezdeni, mert egymás után gyorsan történik a terhelés-sztornó-terhelés.
A zárolás az akártyásvásárlás technológiája, amikor fizetsz akkor a számládon zárolják a várható vételárat amit majd pár nap múlva a kereskedő bankjához utal a bankod és akkor lesz lekönyvelve a bankszámlaforgalomban.
Ha az eBay-en fizetsz és kártyaadat megadással akkor mindig ez a kettős dolog lesz.
Annyi gond van, hogy így probléma esetén csak az eBay vásárlói védelme biztosított, míg ha lett volna PayPal fiókod és azon keresztül fizetsz akkor az ottani védelem is működne, meg ha valamiért vissza kellene küldeni a megvett terméket a 9300 Ft-ig terjedő postaköltség visszatérítés is és nincs minden fizetésnél két terhelés a bankkártyán.

(#74361) EnterR válasza V/ (#74360) üzenetére


EnterR
veterán

Köszönöm szépen a részletező válaszodat, világos. :R :R

PSN ID: marquuard

(#74362) donmackó


donmackó
őstag

Érdeklődnék hogy mi olyankor a teendő, ha rendeltem egy terméket, majd nem sokra rá törölték azt és az eladót is. A pénzt természetesen vissza igényeltem (meg is kaptam), de ma jött egy mail az ebay-től hogy fel van adva a termék és van hozzá nyomkövetési szám is (követhető is a 17track-en és a posta oldalán is). Várjam meg hátha jön valami és vegyem fel az eladóval a kapcsolatot (a paypal tranzakcióban ott a mail címe), és fizessem ki privát úton?

Release the cable hounds!

(#74363) V/ válasza donmackó (#74362) üzenetére


V/
Topikgazda

Megvárod., ha az amit kifizettél írsz az eladónak hogy az eredeti vételárral küldjön egy PayPal "pénzbekérőt, számlát" és azt fizeted ki, így lesz vásárlói védelmed ha valami gond lenne.
A fizessem ki privát úton, nem érdemes.

[ Szerkesztve ]

(#74364) donmackó válasza V/ (#74363) üzenetére


donmackó
őstag

Oksa. Kíváncsi vagyok ténylegesen jönni is fog-e valami. Még egy kérdés, hogy tudta az ebay-en keresztül elküldeni a feladás tényét ha már törölték?

Release the cable hounds!

(#74365) V/ válasza donmackó (#74364) üzenetére


V/
Topikgazda

Attól függ hogy mit töröltek, az is lehet, hogy a törlés előtt már írt be valamit és tudta módosítani vagy hibás volt a rendszer.
Néha csak valamiért törölnek, de ott a szöveg az értesítőben, hogy ha már fizettél akkor nincs gond. de vedd fel a kapcsolatot az eladóval a szállítás végett.

(#74366) vegyszer válasza donmackó (#74362) üzenetére


vegyszer
addikt

Nekem volt hasonló. Két műanyag fülbevaló jött egy Androidos tv okosító helyett. Le is filmeztem a nyitást. Ment is a refund (addig ki lett tiltva az eladó hasonló véletlenek tömkelege miatt)

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#74367) b12gege


b12gege
csendes tag

Sziasztok!

Az utóbbi időben kizárólag EU-ból vettem cuccokat, de most egy amerikai eladótól vásárolnék. Az ebay-en kalkulált "import charges" kifizetése után már nem kell aggódnom, hogy itthon is megfogják a csomagot, igaz? Vagy lehúznak ott is és aztán még idehaza is kezdeményezik a vámeljárást?

Köszi!

(#74368) V/ válasza b12gege (#74367) üzenetére


V/
Topikgazda

Mivel sokan kérdezik, ezért az Összefoglalóba is be lett írva:
11. Import charges fogalma
Vásárlás során találkozhatunk ezzel a tétellel, amit szintén ki kell fizetni a termék vételárával (és postaköltségével) együtt.
Ha az eladó részt vesz az ún. eBay Global Shipping Program-ban, akkor a GSP-s logisztikai céghez kerül a termék és ő továbbítja szállítja és intézi a vámkezelését ha EU-n kívülről lett vásárolva.
Az adott érkezési EU-s országban (jelenleg Egyesült Királyság) léptetik be vámjogilag az EU-ba, ott történik a költségek kifizetés a cég által és azután fogják Magyarországra szállítani és kézbesíteni. Átvételkor már nincs fizetnivaló.
Az Import charges összege ezeket tartalmazza: az Áfá-t és ha van a termékre meghatározva, akkor a vámot és a cég vámeljárási költségét.

[ Szerkesztve ]

(#74369) b12gege válasza V/ (#74368) üzenetére


b12gege
csendes tag

Köszönöm! Olvastam is, meg értelmeztem is, csak vágytam egy kis megerősítésre. :))

És mi van akkor, ha az eladó nem GSP-s és nincs import charges kalkulálva? Valahogy lehet utólag kalkuláltatni egy összeget? Mert az ebay-en körülnézve azért egyértelműen látszik, hogy kellemesebb összeg jön ki ott, mintha idehaza indítanának vámeljárást. Főleg, hogy még a díját is ki kell fizetni...
Amúgy 143 dollár az egész szállítással együtt, tehát, ha jól értelmezem, akkor csak 27% áfát + vámeljárási díjat kellene fizetnem.

(#74370) Vertigo18 válasza V/ (#74368) üzenetére


Vertigo18
addikt

V/, segíts kicsit! :)

Egyik ismerősöm rendelt egy alkatrészt a gépkocsijába 409€ értékben. Sajnos nekem ekkora összegnél nincsen tapasztalatom a rendelésekkel kapcsolatban, a többezer kisebb értékű rendelésem pedig ez esetben nem releváns.

Tehát a kolléga ki is fizette a 409€-t, amiért nem 115k-t vontak le tőle, hanem 145k-t. Előtte direkt le lett zsírozva az eladóval, hogy NÉMET raktárból jön a cucc.

Elméletileg azt mondták neki, hogy valami 27% áfát rátettek, emiatt a 30k többletköltség.

Nos, hogy is van ez igazából?

Előre is köszi!

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#74371) V/ válasza b12gege (#74369) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha nincs import charges akkor itt történik a vámolás. Az Összefoglaló vámolási résznél leírva kontrétan hogy mit és hogyan számolnak.
A vételár és a szállítási költség a vámérték alap. Ha van vám, akkor annak értéke is hozzáadódik. Erre az összesre számolandó a 27% Áfa. Ha a Posta végzi a vámeljárást akkor az ő költségük bruttó 3500 Ft, ha valamelyik futár cég akkor nettó 6000 Ft körüli az eljárási költség. A devizát az MNB árfolyammal számold.

(#74372) V/ válasza Vertigo18 (#74370) üzenetére


V/
Topikgazda

2017 júliusa óta a vevő országában előírt áfát kell felszámolni az EU-s üzleti eladóknak, amelyeknek az éves áfás forgalma meghalad egy bizonyos értéket. Így a 19 %-os német áfa helyett a 27%-ot kell felszámolni.
Ezt az összeget a magyar NAV meg is kapta (meg fogja kapni), így ezzel nincs semmi probléma.
Német raktárból jött, mert ha nem onnan, akkor még vámot és eljárási költséget is kellett volna fizetni a 27% mellé. A gépjármű alkatrészek nagyobbb része nem 0%-os vám költségű.
Gondolom számlát kapott, az igazolja ezt a szituációt.
Ez a HÉA néven ismert Áfá-s téma.

[ Szerkesztve ]

(#74373) Vertigo18 válasza V/ (#74372) üzenetére


Vertigo18
addikt

Az az igazság, hogy a konkrét vásárlás még nem történt meg, pénteken vette, levonták a 409$-t (bocsi, ha eddig €-t írtam...), meg mellette van még egy 30k-s terhelés, amiről nem tudja micsoda...

Tehát még Magyarországra nem érkezett be, sőt, szerintem még fel sem adták.

Ilyenkor is megvan ez az "áfa-mizéria"? Ráadásul kicsit soknak tűnik, hiszen a 409$ az kb. 115k Forintban, ha ebben már benne volt a 19%-os német áfa és csak a 27%-os magyar áfa különbözete jött volna pluszként, akkor az erősen nem 30k...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#74374) V/ válasza Vertigo18 (#74373) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha €-ot látok akkor EU-ban gondolkodom. Így a 19% német áfa az nincs.
A vásárlás az megtörtént, mert akkor mire vonták volna le a pénzt?
Oké akkor tudni kellene hogy mely országban vette. Itt is lehet több variáció.
Minden tételhez oda van írva hogy micsoda.
Vételár, szállítási költség, import költség és itt már akár vám is előfordulhat, ha USA-ból ide viszonylat. Előrébb jutnánk valami konkrétabb dologgal.
Ha Németországból küldik akkor is van ez az Áfa dolog.
ha kifizetted kapnia kelett valamit az eladótól, nekem a cégesek rövid időn belül küldik a számkát az eBay és a PayPal értesítőtől függtelenül.

[ Szerkesztve ]

(#74375) Vertigo18 válasza V/ (#74374) üzenetére


Vertigo18
addikt

Az sajnos most jutott a tudomásomra, hogy "kategóriaidegen" a kérdésem, ugyanis Aliexpress volt a vásárlás felülete, bár gondolom ez eme szempontból nem releváns.

Tehát a kérdéseidre válaszolva: Magyarországból lett vásárolva a termék, 409$ volt feltüntetve össz-árnak postával együtt. Akkor ezek szerint, ha az eladó azt írta, hogy Némethonból jön, akkor ezen nincs rajta az OTTANI 19%-os áfa, hanem a vásárláskor levonnak egyszer 409$-t, majd külön a 27%-os áfát? Mert két terhelés történt a bankszámlán.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#74376) V/ válasza Vertigo18 (#74375) üzenetére


V/
Topikgazda

Most már végképp nem értem. Ha Aliexpress akkor ott bankkártyával fizet a magyar vásárló, a fizetendő összeg az egy tétel szokott lenni, még akkor is ha futár céggel küldik és ezek úgymond bruttó árak amelyek nem tartalmaznak a mi fogalmaink szerint Áfá-t.
De ha 409$ volt az össz ár, akkor nem értem a 115 és 145 dolgot mi alapján kalkulált? Az én bankomnál ha kártyával fizetek akkor 409.00 United States Dollar = 115,775.47 Hungarian Forint.
A forint összeget a bankja vonta lle, de ez akkor nem egy tétel és nincs nekik valami költségük?

Ehhez nem értem a két tételt, több éve vásárolok az ALiExpressen, de ilyennel nem találkoztam.
Ott nincs olyan mint az eBay-en hogy GSP szállítás amikor két levonás torténik egyrészt a Pitney Bowes logisztikai cégnek és az eladó felé mennek az összegek.
Visszatérve az AliExpressre ott az esetleges vám, áfa fizetés függ attól is hogy ki fogja szállítani, de ezt ugye ki kell választani, tehát tudható, hogy mire számoljon.
Bár gépjármű alkatrész és kínai eladótól érdekes lesz

[ Szerkesztve ]

(#74377) mufi


mufi
senior tag

Sziasztok, hogyan tudok rákeresni ebayen "paypal credit" fizetési lehetőségre?

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#74378) darvinya válasza mufi (#74377) üzenetére


darvinya
titán

eBay elsősorban csak.PP-vel tudsz fizetni, utána lehet választani más fizetést.

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#74379) V/ válasza mufi (#74377) üzenetére


V/
Topikgazda

Nincs ilyen lehetőség, az adott terméknél látod az elfogadott fizetési módokat, bár én csak eddig fizetéskor láttam.
De ezek szerint neked van paypal credit-ed? Magyarországi lakosként tudomásom szerint nincs.
PayPal Credit is subject to credit approval as determined by the Lender, Synchrony Bank, and is available to US customers who are of legal age in their state of residence.
Itt a tájékoztató oldal.

És PayPal részéről

[ Szerkesztve ]

(#74380) Vertigo18 válasza V/ (#74376) üzenetére


Vertigo18
addikt

Hát EZ AZ! :)

Mint tudod, én sem ma kezdtem a vásárlást, ráadásul rengetegszer segítettél, mire belerázódtam, akár itt, akár privátba. De most én is meg vagyok lőve...

Akkor konkretizálom, most, hogy minden adatot összegyűjtöttem a kérdezőtől: konkrétan erről a termékről van szó, amiről én azt sem tudom, hogy micsoda. Kiválasztotta a kolléga felül a Germany-t (Ships from), de előtte a tanácsomra le is beszélte, hogy TÉNYLEG onnan jöjjön ám, ne Kínából az Ő közvetítésével. Az eladó biztosította, hogy tényleg Germany stock a cuccos.

Aztán "megtörtént" az adás-vétel, le is vonta a bank az általad is említett 115 ezer valamennyi magyar Forintot ÉS még vagy 30 ezret... A 115ezer teljesen beazonosítható, hiszen kottára annyi, mint amennyi a termék (plusz postaköltség) ára volt, de a fennmaradó, másik tranzakcióról fogalmam sincs, hogy mi lehetett nála...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#74381) V/ válasza Vertigo18 (#74380) üzenetére


V/
Topikgazda

Esetleg a bankjánál érdeklődjön, mert előfordul hogy köze nincs az AliExpress vásárláshoz.
Gondolom azt már megnézte hogy a vásárlási listában mi van, ha ez az egy tétel szerepel, akkor valami másról van szó. Két könyvelési tételnek kell lenni az esetben,ha az is oda ment.
De ugye nem volt neki egy másik tétele az AliExpress kosárban, mert még az előfordulhat hogy azt is kifizette.

[ Szerkesztve ]

(#74382) Vertigo18 válasza V/ (#74381) üzenetére


Vertigo18
addikt

Nem, természetesen nem volt másik termék a kosárban. Holnap megy a bankhoz.

Viszont megnyugtattál, hogy nem én vagyok a hülye... :) :R

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#74383) wody21 válasza V/ (#74329) üzenetére


wody21
tag

Így is történt - augusztus 15-én meg is jelöltem az ebay ügy továbbvitelét, szépen leírtam minden tudnivalót az esetről. Azóta eltelt (jó) pár nap, és a case továbbra is open, a státusz alatt ez szerepel:
You contacted Customer Support. Awaiting response.

Elképzelhető, hogy amiatt tart tovább az oldalon szereplő "within 48 hours"-nál, mert alapvetően eBay.de-n történt az eladás/vásárlás (német eladó, német leírás, német pénzintézet, német posta, stb.), de én az ügyet eBay.com-on indítottam, angolul (+nagyjából leforditva németre, de az ügy továbbvitelekor már csak angolul szövegeltem)? Ne aggódjak, vagy igen, és készüljek a leghosszabbra...? Mit kell ilyenkor tennem? Hívjam fel eBay Customer Service-t?

A csomag természetesen továbbra sem jött meg. 614 EUR nem vicc, nagyon nem szeretnék kifutni a refund-olas idejéből...

(#74384) V/ válasza wody21 (#74383) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha ezt választottad akkor Ask us to step in and help az jó, folyamatban van a dolog. Ilyenkor nyilatkoztatják az eladót, annak válaszolni kellene X időn belül, vagy válaszol vagy nem, azután folytatódik az ügy vizsgálata, de munkanapokkal számolj.
Jobb lett volna a német eBay-en indítani, mert külön cégrész, nincsenek mindenben összedrótozva a com oldallal. Valahogy majd összehozzák. Remélhetőleg.

(#74385) vegyszer


vegyszer
addikt

Attól tartok, hogy régóta most sikerült bebukni egy ebay rendelés.
07.18-án fizettem, 20-án kaptam csomagkövetési számot, de azóta se éledt fel...

Szám: RM973566051CN
Csomag állapota: Nem található
Célállomás: Ismeretlen
Származás: Kína
======================================
Powered by www.17track.net

Írtam neki többször, először mentegetőzött, de másodszorra már ajánlott full refundot. Most szerintetek várjak még? Vagy fogadjam el, hogy gyakorlatilag a postai feladás is kérdés, hogy megtörtént-e egyáltalán?
Pedig jól érzékelt előadóról van szó...

Szerintetek? Ha nem direkt követett motyó lenne, még nem érdekelne, csak két hét múlva...

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#74386) V/ válasza vegyszer (#74385) üzenetére


V/
Topikgazda

Nincs mire várni. Ha ő is már a pénzt akarja visszaadni, akkor szerinte is eltünt. :F

(#74387) tomszli11


tomszli11
tag

Sziasztok!
Előző hónapban leadtam egy rendelést az ebayen amihez az eladó adott is egy tracking numbert...(RM975318327CN). Viszont 08.10. óta nem változott semmi a szállítási helyszínen. Elég sok jel mutat arra hogy a hírdető kamu volt és a termék is az.
A kérdésem az lenne, hogy ez lehet még attól egy valós tracking vagy elképzelhető hogy kamu számot adott meg.
Köszi.

(#74388) V/ válasza tomszli11 (#74387) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha kamu lenne akkor nem látnál nyomkövetési információt.
A jelek csalókák is lehetnek.
Ha berakják egy postai légi konténerbe változás csak az lesz amikor megérkezik ide, felbontják és ezt fogod látni: Import (Megérkezett a célországba)
08.10-től számolva 10-20 nap is lehet.
Pl egy mostani:
08.08.2018 21:51 Átadta Légitársaságnak/Szállítmányozónak
20.08.2018 15:37 Import (Megérkezett a célországba)

(#74389) vegyszer válasza tomszli11 (#74387) üzenetére


vegyszer
addikt

Ez a szám mozog. Most egy olyan fázisban van, ahol nem olvassák el a kódját, de ha lassan is, de mocorog. Ellenben az enyémmel, ami az első logot se vette fel.

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#74390) internetezoo


internetezoo
senior tag

Régen rendeltem ebayen, amit várok csomagot július 12-én lett feladva. eBay szerint ma az utolsó nap az érkezésnek és volt már a postás, nem jött meg. Várjak vagy refund? Amúgy becsapott az eladó mert nem UK mint location hanem Kína... eBay.co.uk oldalon keresztül.

(#74391) vegyszer válasza internetezoo (#74390) üzenetére


vegyszer
addikt

Attól, hogy co.uk, még nem magától érthetődő, hogy EU címről jön.
Hisz a tartalom bármely domain alól előjöhet.
De én pl csak az angol oldalon szoktam úgy szűrni, hogy eleve EU only legyen a találati oldal... (ha van a com véggel bíró oldalon is ilyen kapcsoló, akkor azt még nem leltem meg)

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#74392) V/ válasza internetezoo (#74390) üzenetére


V/
Topikgazda

Holnaptól indul a 30 napos vásárlói védelmed, adj rá meg úgy 10 napot, ugyanis nagyon lassú a feldolgozás a Magyar Posta Nemzetközi Kicserélő Központjában is.
Van úgy hogy a megérkezés után eltelik 5-7 nap mire "kibontják" a postai konténert és még onnan számolva is akár 1 hétnél is több lehet a kézbesítési idő.
Az Item location problémát jelezheted az eBay-nek, ha anyagi károd lenne belőle azt lehet követelni az eladón. (Elmaradt hasznot azt nem)
De Németországból kaptam már 21 napra is eBay-en vásárolt dolgot.

[ Szerkesztve ]

(#74393) internetezoo válasza vegyszer (#74391) üzenetére


internetezoo
senior tag

Direkt co.uk oldalon és direkt UK helyről szűrővel. Még most is: "Dispatches from: UK, United Kingdom". Településnév nincs.

(#74394) V/ válasza internetezoo (#74393) üzenetére


V/
Topikgazda

Az Item location: meghatározás számít. Néhányat megnézve nem találtam ilyen szöveget: Dispatches from: UK, United Kingdom Ha azon a helyen is ez van írva akkor lehet jelenteni, hogy átveréses a hirdetés, ha egyértelműen nem Angliából érkezik.

[ Szerkesztve ]

(#74395) Botigta


Botigta
aktív tag

Kedves V/

Jól látom, hogy teljesen megszűnt a Colections?
Meg a létrehozott Watch listák is?

(#74396) V/ válasza Botigta (#74395) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, a com oldalon szerintem sokat változtattak.
Az adott terméknél Watch list és azután a Watch list-et téve aktuálissá ott lehet új listákat létrehozni (Create a new list) és azokon belül átpakolgatni.

Ha már vannak listák akkor meg már a terméknél is lehet oda tenni vagy újat létrehozni:

A keresésési listákat elmentve lesz érdeklődési kör és az eladókat is lehet még elmentegetni.
Valójában már 2017 júliustól kiszedték a fenti átszervezéssel.

Pár hónappal ezelőtt még az osztrák oldalon lehetett Collections-t létrehozni most már ott sem.

[ Szerkesztve ]

(#74397) Botigta válasza V/ (#74396) üzenetére


Botigta
aktív tag

Hogy dögölnének meg, egy csomó cucc volt kategorizálva elmentve a Collections-ben, most kezdhetem újból keresgélni őket...

A Watchlist-tel tisztában vagyok, sőt, régebben csináltam már jópár kategóriát, csak sajnos tudomásul kell vennem, hogy abban a böngészőben, amit én használok, egyszerúen nem jelenik meg a termékoldalakon a legördülőmenü. Ezek szerint ha valamit kategorizálva akarok elmenteni, kénytelen vagyok egy ismertebb böngészőben belépni az Ebay-be...

(#74398) V/ válasza Botigta (#74397) üzenetére


V/
Topikgazda

Sajnos igen. Nem kérték ki a felhasználók véleményét, illetve nem igazán írták, hogy ez megszűnik amikor még volt régi-új felület választás ehhez a részhez.
A hirdetés feladási részt is módosították, mondjuk ott írták hogy mi várható és így a régi-új felület nézegetéssel nem lett nagyobb gond, de az újabb nem igazán lett jobb.
Az év vége felé az új fizetési szolgáltatójuk miatt belenyúlnak a fizetési részbe is, a PayPal és a Adyen együtt futása szerintem nem lesz "harmonikus".

[ Szerkesztve ]

(#74399) Zsolt1


Zsolt1
tag

Sziasztok!
Miután rendeltem egy terméket ebay-ről, a szokásos 🚚 Order dispatched ... email helyett 🚚 Order update: ... email jött. Ha purchase history-ben nézem a rendelést, akkor elvileg minden rendben van, mert a fizetés + shipping + eladótól feedback ikon besötétedett.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ez normális és csak annyi az egész, hogy mostantól ilyen update emailt küld az ebay dispatch helyett, vagy ez valami kavarás az eladó részéről? (🚚 Order dispatched email azóta sem jött.)
Előre is köszi! :R

Update: kicsit nyomkodtam a purchase history-t és rákattintottam a tracking numberre és már CLOSE BAG
HongKong Hong Kong állapotban van a cucc. Ez csak azért meglepő, mert az eladó nem írta, hogy tracking numbert is biztosít, csak a szokásos sima posta volt kiírva a termék oldalán + tegnap néztem, és még nem írt ki semmit a tracking.
Ez igazából megoldja a kérdést, mert az update emailben pont a tracking number volt nagy betűkkel benne, csak nem foglalkoztam vele, mert máskor is volt már, hogy hiába nem volt nyomon követés, a tracking numbernél volt valamilyen szám. Ezek szerint ha van tracking number akkor a dispatch helyett update jön.

[ Szerkesztve ]

(#74400) V/ válasza Zsolt1 (#74399) üzenetére


V/
Topikgazda

Augusztus 15-től csak ilyet kaptam, ORDER UPDATE: ami logikus is, mert a vásárlás adatainak bejegyzése változott a szállítással. Volt nyomkövetési számos és volt anélküli is.
A Gmail felületen a kettő közt annyi a különbség, hogy ahol van nyomkövetési adat ott egy Track order link látható a View Item helyett.

Gondolom azt észrevetted hogy a vásárlási értesítő formailag is változott júniustól, ez is változik.
De néha előkerülhet régi értesítő is.
De ugye teljesen mindegy hogy mi egy e-mail tárgy mezője :)) A vásárlásnál lehet látni mindent.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  eBay (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.