Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#128351) MasterMark válasza King Unique (#128350) üzenetére


MasterMark
titán

Nem a konkrét esetről beszélek, mivel az nem tudjuk hogy jött létre. Én csak arról beszélek, hogy sok módja van ezt elrontani.

Laptopoknál is simán előfordul az előre formázott rejtett particiók miatt, hogy összekeverednek a dolgok, és a HDD-t kivéve nem indul a rendszer, pedig nem arra lett feltéve.

Azt akartam jelezni, hogy egyáltalán nem olyan triviális itt a user error. Ha rányomsz az új particióra, akkor is oda kellene raknia mellé arra a lemezre amin létrehozod. Le is vonja a megadott méretből egyébként amiket csinál particiók.

Nem a tagoláson múlik, csak baromi nehéz olvasni amit írsz, mert egy rohadt nagy wall of text az egész.

Switch Tax

(#128352) King Unique válasza MasterMark (#128351) üzenetére


King Unique
titán

De, tudjuk hogy nagy valószínűséggel hogyan jött létre, az előzőleg leírt okok miatt. Ahol amúgy egy szóval sem volt volt említve eredetileg, hogy 2 db rendszermeghajtó, 2 db Windows és dual-boot telepítés van, sőt világosan le lett írva, hogy 1 db SSD van rendszermeghajtóként és azon egy W10, + 1 db HDD adattárként. Vagyis akkor pláne nem világos, hogy mégis milyen alapon hozod fel a dual-boot lehetőségét, meg a másik lemezen lévő Windowst hibaokként, amikor nincs is... :F :B

Attól hogy vannak a standard / laptop gyártója általi telepítésnél létrejött, a Windows számára létrehozott (+ gyárilag Windowszal előtelepített gépeknél gyártói OEM) kicsi partíciók, abból még nyilván nem következik az, hogy azok összevissza vannak több lemezen. :N Sőt, tessék, itt egy példa aminél világosan látszik, hogy Windowszal előtelepített laptopon nyilván a rendszermeghajtón (SSD) van minden szükséges partíció és nem a HDD-n. Ahol, akinél az utóbbin is, az már rendszerint az utólagos nem megfelelő telepítés, illetve újratelepítés eredménye miatt szokott lenni, ennyi. :))

De, a standard felállásnál 1 db Windows esetén olyan triviális, aminél le lettek írva a tipikus hibaokok. Az meg ugye világosan szemléltetve lett, hogy telepítésnél (szükség esetén a céllemez törlése előtt) a szabad területet kell megadni telepítési célnak és mehet a tovább, automatikusan létrehozza a telepítő a céllemezen a szükséges partíciókat, nem kell előre particionálni, formázni, stb. Vagy a szabad területnél az "Új" opcióra kattintva is létrehozza mind, de egy máshol előre, fixen beparticionált lemezen pusztán kijelölve egy (megfelelő méretű) elsődleges partíciót már nem feltétlen és emiatt (is) szokott lenni a gond. Ezen megint nincs mit tovább magyarázni, ennyi.

Értem, tehát számodra nehéz, mert valószínűleg nem értesz hozzá olyan szinten és nem vagy tisztában bizonyos dolgokkal, ami egyébként látszik is ebből az összevissza zagyválásból... :B

[ Szerkesztve ]

(#128353) MasterMark válasza King Unique (#128352) üzenetére


MasterMark
titán

Most direkt nem érted amúgy amit írok?
Mégegyszer leírom, hogy nem a konkrét esetről beszélek, hanem arról, hogy többféleképp is bele lehet futni ilyenbe. Nincs dualboot, azt is csak példának hoztam fel, hogy például ott is átkerülhet máshova úgy, hogy arról nem biztos hogy tud aki telepíti. Nem kell hozzá dualboot, hogy úgy maradjon, ha utána törlésre kerül a másik windows.
De ez mind csak hipotetikus mert nem tudjuk hogy lett elrontva.

Előzőleg arra reagáltam, hogy ha felrak valaki egy windows next-next-next-el akkor simán lehet hogy a boot manager máshova kerül. Nem kell hozzá direkt elrontani.

Egyik esetben sem kéne a másik lemezre kerülnie a boot managernek. Ha az új-ra kattintasz és csinálsz particiót, akkor magától odateszi mellé a szükséges particiókat is. (Erről amúgy miért nincs képed, ha minden mást ezerszer be tudsz linkelni?) Nem kéne hogy lehessen olyan eset telepítés közben, hogy ez máshova kerül. Még úgy sem tudod belőle ezt kikényszeríteni, hogy a telepítővel formázod.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#128354) King Unique válasza MasterMark (#128353) üzenetére


King Unique
titán

Most direkt nem érted amúgy amit írok? :U

Azt már leírtad és nyugtázva is lett. A válasz arra ment, hogy mégis mi alapon hoztad fel annál az esetnél a dual-boot lehetőségét, amiről eleve szó sem volt, vagy ha már felhozod attól függetlenül, akkor konkrétabban fogalmazva kellene, hogy pontosan mire célzol és ne X hsz után derüljön ki... Amire amúgy már le lett írva, hogy ott 2 külön lemezre való elszeparált telepítésnél indokolt lehet a fizikai lehúzás biztos ami biztos alapon, ha esetleg nem sikerült volna értelmezni...
De, tudjuk, hogy jó eséllyel miért lett elrontva, ahol ha már a felsoroltakon kívül annál a felállásnál nem tudsz más reális okot mondani, akkor nem feltétlen kellene más irányba terelni a témát, meg feleslegesen tovább ragozni, ennyi. :B

Amire le lett írva, hogy gyakran user error miatt, meg ha csak ész nélkül next-next-next alapon telepít és nem figyel oda az említett dolgokra, ahogyan az is, hogy itt elsődlegesen a rendszer számára létrehozott partíciók a lényeg, azok a megfelelő lemezre kerüljenek.

Az ugye szintén le lett írva előzőleg, hogy miért kerülhet(nek) másik lemezre a kicsi paríció(k), ha neked továbbra sem világos, az már egyéni probléma... Ahogyan az is le lett többször, hogy a tlyéeges telepítés megkezdése előtt manuálisan is létrehozhatók a telepítővel az "Új" opcióra kattintva a szükséges partíciók, nem újdonság. Ja, és képzeld erről is pl. leírás ami szemlélteti, hogy oda kattintva a létrehozás után létrejönnek a szükséges partíciók. De ezt amúgy miért is rovod fel, milyen érdemi anyagot linkeltél te a témához kapcsolódóan, vagy ami cáfolja a leírtakat? Ja, megvan, semmit... :D

[ Szerkesztve ]

(#128355) SpaceJam


SpaceJam
aktív tag

Hali! Mi lelhette a Photoshopot, hogy indítás után egyből befagy a felülete?

PS 2020 v21.2.4 (a 2021 egyelőre úgy szar, ahogy van), Win 10 20H2, Radeon HD 5550, friss install minden. Elsőre egyébként itt is jó volt, beállítgattam a felületét, majd meghalt. Újratelepítettem két forrásból is, cseréltem VGA drivert, leszedtem a Visual C++ runtime-okat, majd felraktam megint a legfrissebbeket, de semmi. Még ezt a két mappát is töröltem két újratelepítés között:

C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SLCache
C:\ProgramData\Adobe\SLStore

Tudom, hogy a VGA nem ideális, hiszen régi driver van csak hozzá, de az Illustrator 2020, a Premiere 2018 (az újabbak szintén szarok) és minden más amúgy meg megy. Más gépen (legalább 20 különbözőn) simán megy ugyanez a PS, szóval alapból azzal se lehet baj. Ami talán gyanús, hogy a Premiere 2018 telepítése óta nem megy a PS.

Mit próbálhatnék még ki? A rendszert nem szívesen húznám újra, hisz egyrészt friss, másrészt elég komolyan be lett népesítve szerkesztőprogramokkal, és sok-sok óra elment így is rá.

[ Szerkesztve ]

neszetools.hu ● pc360.hu

(#128356) MasterMark válasza King Unique (#128354) üzenetére


MasterMark
titán

Ok, akkor mégegyszer, ha rányomsz az új gombra, akkor az adott helyre fog partíciókat létrehozni. Ha meglévő partícióra nyomsz akkor azt fogja felosztani.

Olyat nem fog így se csinálni, hogy másik lemezre teszi át.

Nem szabadna bármilyen konstallációban, hogy ez megtörténjen, akármennyire hülye is a user...

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#128357) King Unique válasza MasterMark (#128356) üzenetére


King Unique
titán

Ez eddig is le volt írva, a linkelt leírás is szemlélteti, de mindegy...
Ahol a másik lemezre rakásnál az volt a lényeg, hogy egyesek csak kijelölik célként a már előzőleg fixen, a teljes lemezterületen létrehozott meglévő partíciót és tovább, ahol több lemeznél ha talál a telepítő másik lemezt, azon elsődleges partíciót, akkor ilyenkor azon hozhatja létre a kisebb partíciókat, CSM módban azt jelölheti meg aktívként, stb. Ha ezt biztosan el akarja kerülni, akkor törölni kell a teljes célmeghajtót - mivel sehol nincsen az előírva, hogy máshol előre particionálni és formázni kell, sőt a telepítésnél sem kell - , vagy azon csak a Windows-telepítésnek szánt lemezterület és ott létrehozni, vagy a szabad területet megadni telepítési célként és tovább, + BIOS/UEFI-ben a célmeghajtót beállítani elsődlegesként, ennyi. De mivel többen nem így csinálják, ezért belefuthatnak az említett problémába, ahol a mostani esetnél is vsz ez lehetett a gond, meg már a telepítésnél el lehetett rontva, nem utólag került a HDD-re az a partíció.

[ Szerkesztve ]

(#128358) MasterMark válasza King Unique (#128357) üzenetére


MasterMark
titán

Ámen. :R

Switch Tax

(#128359) HoaryFox


HoaryFox
Topikgazda

King Unique és MasterMark legközelebb a vitás dolgaitokat privátba rendezzétek el legyetek oly' szívesek!
Nincs harag! :R

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#128360) w.miki


w.miki
veterán

Laptophoz keresünk töltőkábelt, úgy néz ki eltört, mert csak egy szögben tölti a notit.
Hol lehet ilyet olcsón kapni?
ASUS X54C-SO123D Notebook

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#128361) simpley


simpley
őstag

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetséges, hogy egy meghajtón ha lemezkezelővel nézem 270 GB foglalt helyet jelez, ha pedig a rajta lévő objektumokat egyben kijelölöm csak 180 Gb-ot? Bekapcsoltam a rejtett mapák megjelenítését is. Hogyan lehetne visszanyerni azt a bő +100GB helyet? Virtualboxoztam ha ez segít valamit...

signed by simpley.

(#128362) King Unique válasza simpley (#128361) üzenetére


King Unique
titán

Rendszermeghajtó és NTFS fájlrendszer, hozzáférési engedélyek, nincs engedélyed az egyes mappák tartalmának listázásához, a fájlkezelőben a védett rendszermappák (pl. System Volume Information, $Recycle.Bin) és rendszerfájlok (pl. lapozófájl, hibernációs fájl) biztonsági okokból alapból nem is jelennek meg még a rejtett fájlok mutatásának bekapcsolásával sem, max. a védett rendszerfájlokénál, stb. Ezért is lehet fals alapesetben az ilyen szimplán kijelöljük a C gyökerében a mappákat és megnézzük, összeadjuk a méretüket módszer (példa), elsődlegesen a szabad / foglalt terület méretét kell nézni a meghajtó tulajdonságainál...
Egyébként ha Windows 10, akkor ott van a gépházban a tárhelyhasználat, valamint olyan speciális célprogramok, mint pl. a SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat, az utóbbiak egyértelműbben megmutatják pontosan mi és mennyit foglal, ennyi.
Lemezterület felszabadításához meg szükség esetén ott van a lemezkarbantartó és a Tárterületsegéd (ezzel automatizálható is), valamint a Microsoft weboldalán leírtak.

(#128363) simpley válasza King Unique (#128362) üzenetére


simpley
őstag

Köszi szépen! :B
A tárterületsegéddel törölni tudtam a korábbi rendszervisszaállítási-fájlokat!

signed by simpley.

(#128364) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Sziasztok,

Autóban utólagos fejegyseg van beepitve, androidos.

Telefonrol tudok ra megosztani netet, de ha megnyitom play aruhazat es megprobalok letolteni egy appot akkor csak homokorasan tolt de nem csinal semmit.

Mi leheg a gond? Vmj beallitas kerdese?

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#128365) Aryes válasza JóGéza (#128301) üzenetére


Aryes
nagyúr

B*szki, csak a profilképet néztem meg a hozzászólás is sms-ről szólt, a felhasználónevet nem is figyeltem.

(#128366) inf3rno válasza Aryes (#128285) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez a bűnözőkre igaz, de az állami szereplőkre nem feltétlen. Ott manapság már annyira nem érdekli őket a profit, törnek, mert napi 8 órában az a munkája az illetőnek, közben meg gondolom gyakorol is. Na legalábbis fél órája ez hangzott el annál, amit hallgatok.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#128367) podcast


podcast
tag

ismeretek olyan oldalt, ami külföldi telefonszámot ad, ahova tudok sms-t fogadni?

mondjuk német vagy osztrák telefonszám jó lenne

(#128368) zolee001 válasza podcast (#128367) üzenetére


zolee001
őstag

Reggelsz vmi VOIP számot,millió meg 1 oldal van

(#128369) podcast válasza zolee001 (#128368) üzenetére


podcast
tag

mondasz egy példát, ami ingyenes?

egyetlen darab sms-t szeretnék regisztrációhoz, de csak osztrák, német stb számot fogad el

(#128370) podcast válasza zolee001 (#128368) üzenetére


podcast
tag

Bocs, közben rájöttem, hogy proxy kell, nem is sms.

Ismersz olyan oldalt, ami működő német IP címet ad?

innen próbáltam párat, de nem enged ki az adott oldalra (googli viszont bejön)

[ Szerkesztve ]

(#128371) MasterMark válasza podcast (#128370) üzenetére


MasterMark
titán

A proxy nem ad IP címet, ahhoz VPN kellene.

Switch Tax

(#128372) Csupingo válasza podcast (#128370) üzenetére


Csupingo
veterán

Ez nem jó? Bár 10 éve használtam utoljára...

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#128373) podcast válasza Csupingo (#128372) üzenetére


podcast
tag

aha, ő legalább kiírta, hogy mi a baja

"SSL support not available on free proxy"

https-es oldalakat nem lehet proxy mögül elérni?

[ Szerkesztve ]

(#128374) Csupingo válasza podcast (#128373) üzenetére


Csupingo
veterán

Nem tudom. Csak beugrott, hogy ez régen működött, de úgy néz ki, ilyen oldalakhoz nem jó.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#128375) MasterMark válasza podcast (#128373) üzenetére


MasterMark
titán

HTTPS-t nem lehet proxy-zni. Úgy lehet csak, hogy a proxy terminálja az SSL kapcsolatot.

Mondom, hogy VPN kell neked, nem pedig proxy, akármit is akarsz csinálni...

Switch Tax

(#128376) lenoma válasza MasterMark (#128375) üzenetére


lenoma
aktív tag

bios upgrade után nem működik a PWM vezérlése a lapnak!
Csak 80%-on hajlandó hajtani, bármit is állítok be a SYSFAN 1-2-3 porton is ugyanaz a helyzet, de a DC vezérlés állítható maradt, csak ott 25% helyett 60% a minimum.
Pontosítva a lapon tudom állítani a BIOS-ban a PWM értékeket csak nem veszi figyelembe, hanem fix 80%.
Viszont a CPU DC és PWM vezérlője működik.
Asus B450-F lap 3103-ról 4204-re frissítettem a BIOS-t, régin hibátlanul ment minden.
Próbáltam újra flasselni, kivettem a gombelemet, áramtalanítottam, lehúztam a ventiket, de nem sikerült megjavítani.
Más találkozott hasonlóval? Esetleg valami ötlet? Az egyik beállítás a BIOS-ban hatással lehet rá?
Be Quiet ventik.

(#128377) Marcellsell


Marcellsell
újonc

Sziasztok. Körülbelül 3 napja egy alábbi probléma ütötte fel a fejemet: A gépem játék közben, főleg mikor komolyabb terhelést kap leáll. Pontosabban a pillentyűzeten az rgb marad, a gépházban pörög további minden, azonban a monitor elszáll, nem reagál semmire . Néha discordon még hallom a többieket a " leállás " után azonban néha ez sincsen meg. Az eleinte a ventilátorok brutálisan felpörögtek,mikor a gép leállt, ez azonban már nincsen jelen. Az eleinte néha még a 2-3 leállás után már el sem indult a gép és betöltés közben leállt,azonban most csak játék közben áll le.
Amiket már megpróbáltam:
- mértem cpu és gpu hőmérsékletet, egyik sem ment a meghatározott határ fölé
- gép újrarakása
- bios frissítése
- kitisztítás,amennyire én tudom
Elvittem szervízbe, én a tápra gyanakodtam azonban egyből rávágták, hogy ezekkel a tápokkal nem szokott baj lenni, szóval nem az lesz a probléma forrása.
Specs: GPU: Geforce RTX 2060
CPU: Ryzen 5 3600
RAM: Patriot 2x8gb 3200mhz
Alaplap: MSI b450 tomahawk max
Minden segítséget,ajánlatott,tippet előre is köszönök szépen!

(#128378) MasterMark válasza Marcellsell (#128377) üzenetére


MasterMark
titán

Mindenek előtt: ha megy tovább a discord, akkor nem állt le a gép... Csak nincs képed. Nem ugyanaz.

Több probléma is lehet.
-VGA omlik össze: ilyenkor ha vársz akkor vissza szokott jönni a kép. (Már amennyiben megy tovább a hang.)
-Táp gond: akkor viszont ha a táp tilt le akkor egyáltalán nem lesz áramod sehol, azaz a ventik se mennek tovább, és csak kihúzás után fogod tudni megint elindítani.
-Alaplap gond: bármi lehet, zárlaton keresztül ram hiba, stb.

szerk.: Most látom, ha indítás közben is leáll (most leáll, vagy képed nincs???) akkor biztosan hardverhiba.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#128379) Cs1csó válasza Marcellsell (#128377) üzenetére


Cs1csó
félisten

Másik szerviz?

(#128380) Marcellsell válasza MasterMark (#128378) üzenetére


Marcellsell
újonc

Nagyon furcsa,mert néha leáll a discord is ,néha nem. A játék minden esetben leáll és semmire sem reagál,tehát bármi billentyűkombinációt nyomok amire hangot kéne adnia nem reagál. Tehát a hang nem igazán megy tovább,a discord fut néha valahogyan,de youtube vagy ilyen megy közben akkor az biztos elszáll.
Ez alapján a táp nem lehet hiba,mert a ventik mindigis mentek tovább. VGA omlik össze: ez nem kizárt. Próbáltam már VGA-t terhelni, és megesett mikor attól leált( heaven benchmarkkal terheltem)
-alaplap: ez sem kizárt, hogyan tudom tesztelni?
köszi a segítséget

(#128381) Marcellsell válasza Cs1csó (#128379) üzenetére


Marcellsell
újonc

Ha ez nem tudja megoldani elviszem máshova.

(#128382) MasterMark válasza Marcellsell (#128380) üzenetére


MasterMark
titán

Alaplapot és egyszerre a VGA-t úgy teszteld, hogy egy kölcsön VGA-val kipróbálod, hogy fennáll-e ez a probléma azzal is. Ha igen, akkor lehet továbbmenni, ha nem akkor a VGA a gond. Azt akkor ki kell próbálni egy másik gépben, hogy ott is csinálja-e.

Switch Tax

(#128383) SwissAirplan


SwissAirplan
aktív tag

Sziasztok!
Van arra valami mód és lehetőség, hogy a már beirt liszenszkülcsot megtaláljam? nekem az is elég ha csak egy részét.. mondjuk az első 4-et kidobja..
Adott 4 számitógép amire 4 win10 és 4 office lett telepitev, és kb foggalmunk sincs melyikre melyik a 8 kod megvan.. csak jó lenne egy kis rendet csinálni! :DD :DD
A Nirsoft produkej nevű programja kipróbálva.. mindenhol ugyan azt a termékkulcsot dobja ki.. a feleségem otthoni laptopján is :)

Köszönöm

(#128384) Grave_444 válasza SwissAirplan (#128383) üzenetére


Grave_444
nagyúr

Ez lesz a programod. :) [link]

(#128385) mezis válasza Grave_444 (#128384) üzenetére


mezis
nagyúr

Ez a program azonos lenne az MS Store-ból INSTALLÁLHATÓ programmal ?
Miért írnak letöltést, amikor INSTALLÁLÁS lesz? :F

mezis

(#128386) liszi70 válasza mezis (#128385) üzenetére


liszi70
nagyúr

Igen, ugyanaz.

(#128387) SwissAirplan válasza Grave_444 (#128384) üzenetére


SwissAirplan
aktív tag

Szia!
Köszönöm a tippet..letöltöttem, futtatam, és ugyan az a szitu, ugyan azt a kulcsot irja ki mindenhova....
Ez létezhet?

MOndjuk az is igaz hogy egy online szolgáltatótól vettük a kulcsokat, de akkor is ilyet hogy ugyan azzal legyen beregelve.....

(#128388) liszi70 válasza SwissAirplan (#128387) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ha digitális licenc-el aktiválták a windowst, akkor nem egyedi, hanem csak általános termékkulcs van.

[ Szerkesztve ]

(#128389) dudi6


dudi6
senior tag

Sziasztok!
Honnan érdemes Windows 10 Pro kulcsot vásárolni?
ebay, vagy pl ez jó lehet? Lehet legújabb Office is kellene és egy vírusírtó (Nod ?)
Köszönöm

(#128390) Marci112233 válasza dudi6 (#128389) üzenetére


Marci112233
őstag

A rendszer kulcsal kapcsolatban nem tudok segíteni, de vírusírtóból az ESET Internet Security
alá nem adnám, mert abban már benne a netbank és tranzakcióvédelem is. De ha kell a teljes körű védelem akkor az ESET Smart Security Premium az amit ajánlok.(Nekem utóbbi van az asztali gépemen és a laptopon is.)
Én is innen rendeletem meg. Az oldalon van részletesebb összehasonlítás is, és abból dönthetsz neked melyik kel, de mint írtam én az Internet Security alá nem adnám.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#128391) Cs1csó válasza Marci112233 (#128390) üzenetére


Cs1csó
félisten

Mindenütt van már kétfaktoros azonosítás, pl. a telefont is meg kell szerezniük a valós károkozáshoz.

(#128392) Marci112233 válasza Cs1csó (#128391) üzenetére


Marci112233
őstag

Ez igaz, de a netbank védelem még egy védelmi vonal, ami sosem árt.

Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Hydro G 650W

(#128393) Cs1csó válasza Marci112233 (#128392) üzenetére


Cs1csó
félisten

Sok esetben nem több mint pl. adathalász védelem - tehát hogy "kamu" oldal. Ha sima billentyűzettel viszed be az adatokat és nem virtuálissal akkor a keyloggerek ellen sem hiszem hogy véd.
Persze script-ek lefutását gátolhatja. Számomra kicsit szemfényvesztés.

(#128394) King Unique válasza dudi6 (#128389) üzenetére


King Unique
titán

Attól függ milyen kell, biztosan jogtiszta licenc és működő termékkulcs, vagy 2 csoki áráért ki tudja milyen bazári termékkulcs. :))
Az OS topijában amúgy korábban és nemrég szintén le lett írva ezzel kapcsolatban a lényeg konkrét példákkal, vásárlási forrásokkal.

(#128395) Csupingo


Csupingo
veterán

Szép estét emberek! Ez mi a túró lehet? Ezt írja ki a google, ha keresnék vele. Az szórakozik, vagy a régebbi 72-es firefox nem tetszik neki? Esetleg az internet szolgáltatónk van lemaradva?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#128396) MasterMark válasza Csupingo (#128395) üzenetére


MasterMark
titán

Magyarul kiírta, hogy mi baja. Ez bővebben azt jelenti, hogy IPv6-ot küldesz keresztül IPv4 hálozaton becsomagolva. [link]

Sokminden miatt lehet, kezdésnek vagy a gépeden van valami elállítva, valami custom tűzfal, vírusírtó stb. is csinálhatha, lehet hogy a routered van elállítva. Lehet a szolgáltató miatt is, de ez nem valószínű.

Switch Tax

(#128397) Csupingo válasza MasterMark (#128396) üzenetére


Csupingo
veterán

Köszi a választ.
Este ilyet adott elő, ma már nem csinálja. Jártam tegnap pár cudar oldalon, ezért gondoltam vírusra is.
Semmit nem állítottam el, illetve a szolgáltatói modemet indítottam kétszer újra, mert bekapcsoltam a wifi-t, meg egyszer nem volt tökéletes.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#128398) cadgers


cadgers
aktív tag

Sziasztok! Van egy 64 gigás Sandisk MicroSD kártyám. Berakom bármilyen eszközbe, szépen működik, tudok rá fotózni, és vissza is tudom nézni az eszközön a képeket / videókat, de amint bedugom a számítógépbe BÁRMILYEN kártyaolvasóval, nem jelenik meg! A lemezkezelőben látni, mint fizikai meghajtó, csak nincs betűjele. Ha kézileg hozzá akarok adni betűjelet, hibát ír ki! Ha más egyéb partícionáló programmal adok neki betűjelet akkor látja, de nincs rajta semmi! Ilyenkor data recoveryvel kell visszaállítanom a rajta lévő dolgokat, így tudom csak lementeni. Újrapartícionálás+formázás után szépen működik, látja a gép akkor is, ha kihúzom, meg visszadugom, de aztán kezdődik minden előről (másik eszközbe berakom, használom, stb., bedugom gépbe, nem látja...)
Próbáltam exfat, meg NTFS fájlrendszerrel is. Próbáltam rebuild MBR-t is, nem segített!

Van valami ötlet erre?

(#128399) Csupingo válasza cadgers (#128398) üzenetére


Csupingo
veterán

Ötletem sajnos nincs, mert nekem is pontosan ilyen gondom volt több éve. Ha a pc-vel formáztam, akkor a fényképező nem ismerte, ha a fényképezővel, akkor a pc nem ismerte. Mindegyik azzal kezdte, hogy ezt neki bizony formáznia kell. Azóta kábellal kötöm a fényképezőt a gépre és úgy mentem le a dolgokat.
Talán valamelyik fényképezéssel kapcsolatos topikban tudnak segíteni, vagy nincs is megoldás?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#128400) Simivok


Simivok
senior tag

Sziasztok

i5-9400f, 16gb ram, 500gb ssd, win10

Azt figyeltem meg, hogy amikor idle megy a rendszer akkor is kb minden másodpercben felvillan a hdd led... Megnéztem az erőforrás figyelőt és kb. mindig van pár kb/s aktivitás, egyébként főleg system folyamatok mennek prefetch, logfile, stb.

Ez akkor normális működés szerintetek?

Galaxy S23 256GB Cream

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.