Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#141001) King Unique válasza BitRider (#140999) üzenetére


King Unique
titán

Az előbb még a Start menüről volt szó, meg hogy ott mik jelennek meg, egyre cifrább ez. :D

Mi nem jár "semmiféle előnnyel", az hogy aktív internetkapcsolat mellett létrehozható közvetlenül a telepítésnél is online fiók ha nem lenne, beállítható a korábbi telepítés mentett beállításainak szinkronizálása az új telepítéshez, stb? De, nyilván lehetnek előnyei a telepítésnél az aktív internetkapcsolatnak, az hogy ezekkel egyesek nincsenek tisztában, az más dolog.

[ Szerkesztve ]

(#141002) Doky586 válasza BitRider (#140999) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Nem értem mi ez a nagy ellenérzés a MS fióktól.
Ha legális wined van legalább egyszerűen átvihető az új lapra ha lecseréled. Nem vész el a licensz.
Azért megnézném hány Android telefonon nincs Google vagy Huawei Samsung fiók és nincs facebook fiók se. Applenál apple id nélkül stb. :))

(#141003) BitRider válasza King Unique (#141001) üzenetére


BitRider
aktív tag

és Doky586: A lehetőség/utólagos pótlás és a kötelezőség közötti differencia volt a téma. Nem kell továbbra sem összemosni a kettőt. Nem az előnyök teljes elvetése mellett érveltem, mert nyilván lehet előnye is az MS fiók létrehozásának, használatának. De hogy erre a rendszer telepítése közben nem sokan kíváncsiak, az is egész valószínű, főleg, hogy technikailag amúgy továbbra is kivitelezhető lenne (és egy kis módosítással kivitelezhető is) a továbbugrás és az utólagos regisztálás, a telepítés UTÁN.

[ Szerkesztve ]

(#141004) cof válasza Doky586 (#141002) üzenetére


cof
veterán

Az más. Sokkal kényelmesebb áruházból letölteni dolgokat mint szórakozni az .apk fájlokkal, meg ugye naprakészen tartani.

MS fiókban nincs fent ezer meg egy dolog míg közben egy Play Store kb. lefed mindent.

Az erőszakossággal van a baj ahogy írták mások is, hogy nincs lehetőséged kihagyni, csak trükközéssel.

Én mondjuk legyalultam mindent, Xbox, MSStore, Netflix stb... és nem is hiányzik. Ha felkínálná mint opcionális dolgokat telepítésnél szerintem senki nem szapulná érte az MS-t.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#141005) Doky586 válasza cof (#141004) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Hogy jön ide az áruház?
MS fiókkal telepítve is ugyanúgy tudok webről letöltött akármilyen programot (exe-t) telepíteni mintha erős trükközések közepedte telepítéskor offline fiókot választok.

BitRider - utólag kevesen variálnak az üzemelő win-en, csak használják a programokat. Ezért erőltetik telepítéskor, hogy utólag ne panaszkodjanak az emberek hogy ez az ha járt volna nekem miért nem kaptam meg? (installkor egy eltévesztett választás miatt)

[ Szerkesztve ]

(#141006) cof válasza Doky586 (#141005) üzenetére


cof
veterán

ÉS akkor minek az MS fiók ha a webről töltöd az exe-t? :W

Google Store-nál meg 99% mindent onnan tölt az ember egy helyről.

Két programot néztem meg MSStore-ban, persze, hogy nincs fent közvetlen pedig nem noname programok, Total Commander, Autodesk Fusion 360. Addig minek foglalkozzon az ember MS fiókkal ha nem tudsz beszerezni egy helyről mindent mint Google Store esetén? Felesleges. Backup meg a másik gépre költöztetés, hát... jó annak aki 1-2 évente tud venni zsír új gépet, hogy annyira megváltozik az összetétele, hogy ne fogadja el az eddigi kódot. Ugyanakkor furkó ahhoz, hogy vegyen pár ezer Ft-ért egy újabb kulcsot. :C

De láthatóan van pár MS fan itt akinek mindegy mit csinálnak, szóval kár ilyeneken rugózni. Amíg nem volt ilyen, hogy mindent akar irányítani szerintem nem kapott ennyi kritikát. Igazán lehetne benne egy noob kapcsoló nagymamáknak, mert őket tényleg jobb ha védik, meg egy normál user ahol nem kell, hogy beleszóljon mindenbe.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#141007) King Unique válasza cof (#141006) üzenetére


King Unique
titán

"ÉS akkor minek az MS fiók ha a webről töltöd az exe-t?"

UWP / PWP modern appok és a klasszikus Win32 programok közötti különbség megvan, az előbbit hogyan telepíti a felhasználó Microsoft Store és Microsoft-fiók nélkül? Ezek szerint nincsen...

Tehát az akkor nem előny, ha jelentős hardvermódosításnál a Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenccel pár kattintással megoldható az újraaktiválás, meg attól hogy esetedben nem cserélődik gyakran a hardver, akkor már minden más felhasználónál is ez helyzet és senki nem használhatja ki az előbbi előnyét? De, nyilván előnyös és sok felhasználó élni is szokott ezzel a lehetőséggel, itt a fórumon rendre visszatérő kérdés szokott lenni a jelentős hardvermódosítás utáni újraaktiválás.
A pár ezert forintos aktiválókódokat meg inkább hagyjuk, meg pláne amikor nem is működik, Retail helyett MAK kulcsot küldenek, utólag letilthatják a MAK kulcsot, stb. :D

Nem, láthatóan van itt pár olyan tag, akik bizonyos dolgokkal eleve nincsenek tisztában és pontatlan, avagy téves információkat terjesztenek, pusztán csak ezek kerültek most pontosításra, kiigazításra, ennyi. :))

[ Szerkesztve ]

(#141008) cof válasza King Unique (#141007) üzenetére


cof
veterán

pusztán csak ezek kerültek most pontosításra, kiigazításra, ennyi

Nem éppen. Az MS hülyeségét nem lehet megmagyarázni, hogy erőszakoskodik az MS fiók kényszerítésével, amit csak trükközéssel lehet kikerülni. Pedig láthatóan MS fiók nélkül is van élet, mindenféle hátrány nélkül.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#141009) King Unique válasza cof (#141008) üzenetére


King Unique
titán

Az egy dolog és annál nem is az lett leírva, hogy nem tukmálja a telepítő erővel a Microsoft-fiókot, hanem az, hogy nem meglepő ha azt ajánlja fel alapértelmezetten, mivel a teljes funkcionalitás és minden szolgáltatás elérése eleve csak Microsoft-fiók használatánál biztosított Windows 10-nél és Windows 11-nél egyaránt.
Ellenben az előbbi mellett ugye volt szó itt egyéb dolgokról is, amik nem véletlenül lettek firtatva. :)

[ Szerkesztve ]

(#141010) BitRider válasza King Unique (#141009) üzenetére


BitRider
aktív tag

Van, aki nem akar "minden szolgáltatást". Meglepő fejlemények...

(#141011) minek?:S


minek?:S
őstag

Sziasztok!

Adott a munkahelyemen egy gép, ami csak e-mailre van használva. Az elmúlt években nem volt kitakarítva(és a gépház oldallapja sincs meg), szóval elég undorítóan nézett ki, amit kifújtam sűrített levegővel. Ez egy kicsit segített rajta, viszont a tápegység néha még így is elkezd "berregni". Múltkor ránéztem és szemmel láthatóan lassabban is forgott a ventilátor. Így látatlanban meg lehet tippelni a hibát?

A konfig:

ASUS P5KPL-AM EPU+Dual Core E5300+SilentPipe 8600GT és a táp Corsair CX500

Előre is köszönöm.

Üdv.:M.

(#141012) HoaryFox válasza minek?:S (#141011) üzenetére


HoaryFox
Topikgazda

Csapágyas lesz/lett a ventilátor.

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#141013) minek?:S válasza HoaryFox (#141012) üzenetére


minek?:S
őstag

Az én tippem is ez volt. Köszönöm.

Üdv.:M.

(#141014) Geller72 válasza King Unique (#140993) üzenetére


Geller72
veterán

Baromira nem igy volt. Volt internet, kozben utp-n is, de a hajamra kenhetem, ha nincs meg driver egyikhez sem. Es igen, en is undoritonak tartom a hozzaallasukat, mert erdekes modon a win kulcsot ki lehet skippelni, de ezt a szart nem. A masik os-es hasonlatod is santit, mert az allando vas es os miatt ott nincsenek ilyen gondok. Szal szerintem az lenne az evidens, ha hagyna telepiteni, aztan ha minden ok, akkor jobetnek a hulyebnek hulyebb kerdesek. Mert mi a francit csinalsz, ha nincs masik gep? Semmit.

(#141015) Pyttawrx válasza Geller72 (#141014) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szerintem picit felfújjátok ezt a dolgot, igen idegesítő, de 2023-ban vagyunk, okostelefonok tömkelege van mobilnettel, plusz ritka az olyan hely ahol ne lenne minimum 2 gép, vagy munkhelyen/szomszéd 1 driver letöltés kérdése, de még tabra is ha nincs mobilnet stb.... stb.
Szóval igen valóban idegesítő, de elég hamar kikerülhető megoldható (rufus pl), hamarabb mint itt vitáztok a semmin. :)

(#141016) BitRider válasza Geller72 (#141014) üzenetére


BitRider
aktív tag

Na ezaz, a rugalmasság és az opcionalitás hiányát így nem lehet megmagyarázni. Meg itt tényleg senki se beszélt a feature-ökről, az MS-fiók értelméről. Azt mindenki el tudja dönteni, hogy igénybe veszi-e, DE ezt nem a kikúrt telepítés közben kéne... Ennyi a probléma, ebből indult az egész. Szerencsére a Rufus-szal megoldható egyelőre.

[ Szerkesztve ]

(#141017) Geller72 válasza BitRider (#141016) üzenetére


Geller72
veterán

Nekem nem kellet ujrahuzni, a shift+F10 kombo a parancssorral eleg volt.

(#141018) BitRider válasza Geller72 (#141017) üzenetére


BitRider
aktív tag

Persze, több módszer van.

(#141019) Geller72 válasza Pyttawrx (#141015) üzenetére


Geller72
veterán

Mit kezdesz egy tablettal onmagaban? Semmit. Kint vagyok, 1600 km-re, es nincs ofisz, no meg aztan hiaba van pendrive-on a cucc, ha ahhoz sem fersz hozza. Uj gep, jogtiszta win (msdn iso-bol), es egy ilyen baromsaggal kettebsszak a napod.2023-at irunk es meg mindig az online fiokhoz ragaszkodik, de drivert meg nem ismer, nem enged elobb felrakni. Melyik a nagyobb baromsag? Na ugye.. :D

(#141020) King Unique válasza Geller72 (#141014) üzenetére


King Unique
titán

Na, azért ne keverjük itt a dolgokat. Ha ez eredeti kérdésben már lett írva, hogy van internetkapcsolat csak vélhetően az inbox drver hiánya / egyéb ok miatt nem működött a telepítésnél, akkor nyilván nem arról van szó, hogy nincsen. Arról volt szó, hogy a telepítésnél miért követelmény az aktív internetkapcsolat, ahhoz kapcsolódóan a Microsoft-fiók, stb.

A helyi fiók vs. Microsoft-fiók témánál meg azért tegyük hozzá, hogy nem a sz*rabb megoldást tukmálja a telepítő, hanem pont hogy a jobbat, ami eleve többletfunkciókat biztosít.

Mármint mi sántít, hogy más operációs rendszereknél is szükség lehet a teljes körű használathoz ún. live fiókra, macOS és iOS esetén Apple ID fiókra, androidos eszközöknél Google vagy Huawei Samsung fiókra, azoknál talán nem kell azt beállítani és azzal bejelentkezni, mint említette más is? De, ez nyilván stimmel, a Microsoft-fiók pedig nagyon nem újdonság a modern Windowsok telepítésénél, a Windows 10-nél is azt ajánlja fel alapértelmezetten a telepítő és az újabbaknál is eleve azt fogja, vagyis idestova már kb. 8 éve, a Windows 11-nél a rendszerkövetelményeknél is világosan le van írva, stb. :)

"Mert mi a francit csinalsz, ha nincs masik gep? Semmit."

Miért kellene másik PC? A telepítőben elég Shift + F10-zel parancssort nyitni és ott OOBE\BYPASSNRO parancs az offline telepítéshez, amihez nyilván nem kell másik PC és Rufus sem. Meg amit ezek szerint neked is csak sikerült végül megoldani a válaszban linkelt leírások alapján, ami kb. fél perces művelet. :)

"msdn iso-bol"

Mármint remélhetőleg MSDN-ről a telepítés előtt a felhasználó által letöltött, nem valami torrentes tákolmány, mert az utóbbinál nem meglepő az ilyen-olyan anomália... Na meg alapesetben eleve adja magát otthoni felhasználóknak a Microsoft szoftverletöltő oldala, onnan javasolt letölteni az ISO-fájlokat.

[ Szerkesztve ]

(#141021) rwin5


rwin5
őstag

Sziasztok!

PDF fájlokat van lehetőség összefűzni internetes weben kívül?
Nincs bennük semmi bizalmas, csak egyszerűbbnek látnám, ha nem kéne mindig feltöltögetni honlapra ami összefűzi.

(#141022) mezis válasza rwin5 (#141021) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!
PDF24 ?

mezis

(#141023) BitRider válasza rwin5 (#141021) üzenetére


BitRider
aktív tag

Vagy PDF Shaper, ami még egyszerűbb és kisebb. Mindkettő ajánlott.

rwin5: Erre van topik is, meg annak az összefoglalója, érdemes átnézni.

[ Szerkesztve ]

(#141024) rwin5 válasza BitRider (#141023) üzenetére


rwin5
őstag

+ Mezis, köszi mindkettőtöknek a segítséget! :R
BitRider ajánlására esett a választás, olvasva az egyszerűbb jelzőt. :D :R Működik tökéletesen.

(#141025) nrg_52 válasza rwin5 (#141021) üzenetére


nrg_52
addikt

PDFsam basic.

Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.

(#141026) JoolsNOS


JoolsNOS
veterán

Sziasztok! Team viewer helyett van valami ingyenes alkalmazás? Mármint tudom hogy van, de melyik az amelyik ingyenes nem csak trial. Néha 5 percre kéne ránéznem egy másik gépre. Köszi

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

(#141027) Csupingo válasza JoolsNOS (#141026) üzenetére


Csupingo
veterán

Úgy rémlik, az anydesk ingyenes.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#141028) Cs1csó válasza JoolsNOS (#141026) üzenetére


Cs1csó
félisten

AnyDesk (bát ez is szokott problémázni)
RustDesk (totál ingyen de a saját szervere azt írják sokszor terhelt.
A Google-nek is van a Remote Desktop, és van pár kevésbé felhasználóbarátnak kinéző pl. TightVPN.

(#141029) Aryes válasza King Unique (#141020) üzenetére


Aryes
nagyúr

Mert mi a francit csinalsz, ha nincs masik gep? Semmit."

Miért kellene másik PC? A telepítőben elég Shift + F10-zel parancssort nyitni és ott OOBE\BYPASSNRO parancs az offline telepítéshez

Valóban, nagyon intuitív megoldás, bárkinek eszébe juthat, aki internet nélkül váratlanul elakad a telepítés közben.

Ja nem. :U Ha valaki alapból nem tud erről a lehetőségről (én is most hallok róla először, pedig nem vagyok teljesen világtalan a témában) internet nélkül még utána sem tud keresni, csak néz a használhatatlan gépre, mint hal a szatyorban.

Még mindig véded a védhetetlent, csak egyszer látnám, hogy amikor mindenki szembe jön veled az autópályán, beismered, hogy tévedtél. :D

(#141030) Pyttawrx válasza Geller72 (#141019) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Hát kb amit most leírtál. :D
Kevés köze van ahhoz ami volt az eredeti kérdésben.

[ Szerkesztve ]

(#141031) Doky586 válasza JoolsNOS (#141026) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha nem távfelügyeleti használat a cél, akkor ott a beépített Gyors Segítség program. Egyébként meg RustDesk.

(#141032) BitRider válasza JoolsNOS (#141026) üzenetére


BitRider
aktív tag

Az AnyDesk sem ajánlott már. Ezeket a programkeresős topikban is megírtam az összefoglalóba:

Remote Utilities | ingyenes távvezérlő a TeamViewer kiváltására
RustDesk | leginkább az AnyDesk-re hasonlító, open source távvezérlő
Chrome Remote Desktop | a Google megoldása, ami Chrome kiegészítőként fut

Ezek közül én az elsőt kettőt imádom. A Remote Utilities az, aminek van 3 változata is, mint a TeamViewer-nek, amiből van az 1 EXE-s segélykérő rész (ala TW QuickConnect).

[ Szerkesztve ]

(#141033) Cs1csó válasza BitRider (#141032) üzenetére


Cs1csó
félisten

Kár, hogy ennek a RemoteUtilities-nek nincs Android-os kliense. (a neten ezt olvastam)

(#141034) BitRider válasza Cs1csó (#141033) üzenetére


BitRider
aktív tag

Nem lenne egyszerűbb rákeresni? :D De van.

Mindent tud, amire szükség lehet még ingyenesen is, és ez jóval több, mint amit a TeamViewer valaha képes volt összekaparni. Fájl transzfer, távoli leállítás és újraindítás, hang- és videóchat, távoli Registry módosítás, futó processzek vezérlése stb.

[ Szerkesztve ]

(#141035) w.miki válasza BitRider (#141034) üzenetére


w.miki
veterán

A hosthoz egy beállítási útmutató hozzá nem értőknek van? :B

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#141036) BitRider válasza w.miki (#141035) üzenetére


BitRider
aktív tag

Telepíted, a system tray ikonból kinyitod a beállításokat, kérvényezel egy ID-t, megadsz egy jelszót, és ezek párosával tudsz belépni a gépre az Android-os klienssel, vagy másik gépről a Viewer-rel. Mi a kérdés?

[ Szerkesztve ]

(#141037) kenwood


kenwood
veterán

Letezik olyan hardveres hiba, ami az androidos mobil tarhelykent torteno felismereset akadalyozza win 10 alatt?
Haver vett egy 12. gen asus minigepet, mar volt rajta win 10 reinstall szamtek boltban is, megsem mukodik a dolog. Az en telomat sem ismeri fel. Ilyennel le lehet adni RMA-ra ?

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#141038) Pyttawrx válasza kenwood (#141037) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Live linux alatt is ez van?

(#141039) kenwood válasza Pyttawrx (#141038) üzenetére


kenwood
veterán

Nem hiszem ,hogy ra tudom venni egy ilyen tesztre :D

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#141040) w.miki válasza BitRider (#141036) üzenetére


w.miki
veterán

Security > Authetntication fülön miket kell beállítani? Kell ott még piszkálni valamit?
Host identity alul az micsoda?

[ Szerkesztve ]

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#141041) BitRider válasza w.miki (#141040) üzenetére


BitRider
aktív tag

Ha már installáláskor be volt kapcsolva az, hogy beállítsd a remote password-öt, akkor nem kell semmi extra. Az említett beállításban tudod ezt pótolni vagy átállítani (single password).

(#141042) Aryes válasza kenwood (#141037) üzenetére


Aryes
nagyúr

Az Androidos telefonok már régen nem csatlakoznak tárhelyként.
Egyébként igen, egy nem megfelelő kábel meg tudja akadályozni a kommunikációt.

(#141043) w.miki válasza BitRider (#141041) üzenetére


w.miki
veterán

Be volt, csak mellé nyomtam, és most minden üres :(

Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu

(#141044) Geller72 válasza kenwood (#141037) üzenetére


Geller72
veterán

Ez nem hw-es hiba, hanem fel kell telepiteni a telo usb drivert a gepre. A telon is allitani kell usb-t engedelyezni. Emlekeim szerint.. :U

(#141045) BitRider válasza w.miki (#141043) üzenetére


BitRider
aktív tag

Semmi gond, csak adj hozzá egy single password-öt és kész is vagy. Azzal, meg az ID-vel csatlakozni fogsz tudni a géphez.

[ Szerkesztve ]

(#141046) Cs1csó válasza BitRider (#141034) üzenetére


Cs1csó
félisten

:B :C :R

[ Szerkesztve ]

(#141047) kenwood válasza Aryes (#141042) üzenetére


kenwood
veterán

Dehogynem.
[kép]

#141044
En nem telepitettem semmit.
Feldugom, rakerdez a telo --> megenged
Mar megy is.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#141048) Aryes válasza kenwood (#141047) üzenetére


Aryes
nagyúr

Igen, de ez már nem mass storage, hanem file server mód. Erre gondoltam.

(#141049) kenwood válasza Aryes (#141048) üzenetére


kenwood
veterán

Nem tudom, milyen modon vitt volna kozelebb a megoldashoz a hozzaszolasod, de ok :D

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#141050) JoolsNOS válasza BitRider (#141032) üzenetére


JoolsNOS
veterán

Köszönöm! (mindenkinek aki válaszolt)
A remote utilities-t próbálgatom. Jónak tűnik. Előtte megtaláltam a Chrome remote-ot, de az állandóan szétdobált.

I5 9400F, Asrock B365M Pro4, Asus RTX4070 Super Dual EVO 12GB, 16Gb DDR4, Seasonic Focus 650 Platinum TV: 65A7GQ

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.