Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#127351) inf3rno válasza Keem1 (#127349) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az eszközkezelőben elvileg ott kell, hogy legyen a TPM driver vagy teljesen kiírják, hogy trusted platform module vagy ilyesmi. [link]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#127352) King Unique válasza Keem1 (#127349) üzenetére


King Unique
titán

Hát mondjuk megnézed, lásd a linkelt leírást. Valamint ha TPM chip van benne, akkor még Home kiadásnál is adott az eszköztitkosítás, továbbá akkor a BitLocker manuális használatánál a C meghajtó titkosítása is megoldható egyéb trükközés nélkül, szóval egyértelmű.

[ Szerkesztve ]

(#127353) racskobalazs válasza Csupingo (#127344) üzenetére


racskobalazs
senior tag

Szia!

Használtam jack-el is igen, jelnleg optikai out, most megpróbáltam kihúzni belőle az optikait és nem akar kijönni. Se a hangfalból se a gépből.... De most mintha jobb lenne egy fokkal. De az gáz, hogy nem tudom kihúzni a kábelt. [kábel]

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#127354) Keem1 válasza inf3rno (#127351) üzenetére


Keem1
addikt

Ott is van :)

(#127355) Csupingo válasza racskobalazs (#127353) üzenetére


Csupingo
veterán

Akkor lehet, hogy tényleg a hangfalban vacakol az erősítő, ha optikával is zúg. Persze kíváncsiságból kihúzhatod a jelforrásból és a bemenetből is, aztán vissza, hátha segít valamit. (Simán ki kéne jönnie, de azért csak finoman.)

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127356) sh4d0w válasza Bular (#127350) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Ne cibáld a kábelt ki és be, mert előbb-utóbb (tapasztalataim szerint inkább előbb) elkopik a laptop csatlakozóaljzata. Ha éppen nem kell a gyengébb GPU, inkább tiltsd le eszközkezelőben.

https://www.coreinfinity.tech

(#127357) racskobalazs válasza Csupingo (#127355) üzenetére


racskobalazs
senior tag

Hát ezaz, ki kéne :D (Amúgy nem, nem jobb, csak azt hittem).
Próbáltam összenyomni az oldalát hátha fogja valami, de nem ment, próbáltam fogóval ráfogni, nem ment... Ami érdekes, hogy egyik vége se jön ki...

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#127358) inf3rno válasza Keem1 (#127354) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Na akkor rendben lesz.

Buliban hasznos! =]

(#127359) Csupingo válasza racskobalazs (#127357) üzenetére


Csupingo
veterán

Elvileg kis bütyök, domborulat van a csatlakozón. Ideális esetben "bekattan" a helyére, de kikötésnél nem kell benyomni, összenyomni semmit, ki kéne jönnie. Talán még nagyon szűz ott minden, azért olyan passzentos.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127360) Bular válasza Keem1 (#127347) üzenetére


Bular
csendes tag

Hmm, jól hangzik de régebben azt olvastam,hogy a Helios 300 -nak az USB Type C-hez nem lehet monitort kötni. :F

(#127361) Doky586 válasza Keem1 (#127354) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"Viszont nem lenne baj, ha a gép meghibásodása esetén az adatokhoz még hozzáférnék."

Ha a TPM vagy a laptop tönkremegy akkor csak helyreállító kulcsal tudod kikapcsolni a titkosítást a lemezen és hozzáférni az adataidhoz. Mivel a tpm 'lefordítja' a begépelt jelszavadat az ő által generáltra.
Ha letiltod a tpm használatát (titkosítás előtt) akkor legalább áthelyezve más gépbe a lemezt is működne rendesen jelszó megadás után... :K [link]

Home vagy más verzió van rajta?
Win10 vagy más?

[ Szerkesztve ]

(#127362) Keem1 válasza Doky586 (#127361) üzenetére


Keem1
addikt

Ezt a cikket elolvasom :R

(#127363) SpaceJam


SpaceJam
aktív tag

[color profile - vagy egyéb gond]

A probléma az, hogy valamelyik legutóbbi AMD driver frissítése után viszonylag fakóvá vált a képernyő kép. A furcsaság az volt, hogy újra be kellett állítani a színprofilt, mert minden erre vonatkozó beállítást eldobott, és még a színprofil listából is kiszedte a manuálisan hozzáadott saját darabot (ezt még a monitor kalibrálása mellé kaptam és évek óta alkalmazom).

Visszaraktam az eggyel előtte lévő drivert, de nem segített. Ma jött az új, 20.11.3-as AMD driver, és olyan módban raktam fel, hogy töröljön minden előző dolgot, így helyreállt a szín. Viszont az ablakok közt váltogatáskor mintha recegett volna a színkezelés, fura volt.

Aztán felraktam az aktuális, preview Windows 10 frissítést, újraindított a gép, és megint fakó minden. Volt fent f.lux nevű színállítgató progi, a biztonság kedvéért azt is leszedtem, újraindítottam, de maradt fakó a kép.

Ezek alapján szerintetek mivel lehet baj? Én azt gyanítom, hogy a Windows 10-ben baszogtattak valamit a színkezelésen – ahogyan a hangkezelést is megreformálták, sok esetben nem előnyére az utóbbi években. Találkozott ilyesmi problémával más is?

[ Szerkesztve ]

neszetools.hu ● pc360.hu

(#127364) ZephX


ZephX
senior tag

Sziasztok!

Régi proci pasztát ti mivel távolítotok el? Izopropil alholt olvastam hogy jó. De nem akarok 1L-t venni, mert mindenhool csak azt látok. Nincs valami gyógyszertári cucc vagy valami más?

(#127365) Csupingo válasza ZephX (#127364) üzenetére


Csupingo
veterán

Talán még a mezei alkoholos ablaktisztító is leszedi.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127366) kutga válasza ZephX (#127364) üzenetére


kutga
nagyúr

Én gyógyszertári tiszta alkohollal szoktam.

Let the Zone take me if I am.

(#127367) ZephX válasza Csupingo (#127365) üzenetére


ZephX
senior tag

Leszedni leszedheti, csak nem teszi tönkre?

kutga: olyanom van. nem bántja az az elektronikus alkatrészeket?

(#127368) SpaceJam válasza ZephX (#127364) üzenetére


SpaceJam
aktív tag

Egyértelműen tárcsaféktisztító.

Bringa- vagy autós boltban kapható, utóbbiban ez egy filléres cucc. Az alkohol, még akkor is ha 100%-os izopropil, sok esetben szart sem ér, és nem tudja azonnal oldani a régi, odaszáradt cuccokat. És nem, nem szed szét semmi olyat, amit nem kéne. Nem is értem, hogy az IT-ben hogy a francban nem ismerik, mindenki ezt az alkoholos hülyeséget nyomja.

Egyedül a műanyag felületekre nem szabad használni (pl. matrica leszedés után), arra jobb az alkohol.

[ Szerkesztve ]

neszetools.hu ● pc360.hu

(#127369) mezis válasza ZephX (#127364) üzenetére


mezis
nagyúr

Szilikon spray. Mivel a beszáradt paszta is szilikon. Lassan, de letisztítható vele a beszáradt szilikon paszta. És a gyantát, lakkot ott hagyja, ahol van. Gumit, műanyagot sem bántja. :K

[ Szerkesztve ]

mezis

(#127370) SpaceJam válasza SpaceJam (#127368) üzenetére


SpaceJam
aktív tag

Ui.: Nyilván nem szabad locsolni rá, én a papírra vagy fültisztítóra szoktam fújni egy kicsit, telibe inkább csak a leszedett bordára spriccelem. Ezzel nem lesz szenvedés a leoldás, mert valóban az történik, nem úgy, mint az alkoholnál. Amúgy cseppmentesen szárad. Az, amihez képet küldtem, egy autós felszerelés boltban 500 forint és évekre elegendő még akkor is, ha nem csak saját gépet szerelsz.

[ Szerkesztve ]

neszetools.hu ● pc360.hu

(#127371) Csupingo válasza ZephX (#127367) üzenetére


Csupingo
veterán

Nem bántja a fémet. Természetesen ha nem szeded ki a procit az alaplapból, akkor minden folyadékkal jobban kell vigyázni. Csak keveset egy rongyra és úgy törölgetni. A cpu szélénél már inkább csak száraz, vagy alig nedves ronggyal. Arra figyelve, hogy ne folyjon le a kupak oldalán.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127372) ZephX válasza Csupingo (#127371) üzenetére


ZephX
senior tag

SpaceJam, mezis Köszönöm a segítséget.

Laptop proci lesz, úgyhogy ott elvileg nehezebben folyik bele talán a nem megfelelő helyekre.

(#127373) kutga válasza ZephX (#127367) üzenetére


kutga
nagyúr

Nem bántja. Rongyot belemártod, kézben, óvatosan letörölgeted.

Let the Zone take me if I am.

(#127374) toushiro18


toushiro18
csendes tag

Sziasztok otthon internetbeállítással keresnélek meg titeket! Előre is köszönöm aki elolvassa!
Nálunk úgy néz ki hogy van a modem/wifi sagemcom fast 3686ac és abból jön pár pc-re kábel viszont erre a modemre csatlakozna egy tp-link wifi jel erősítő (wifin erősítené a wifit)

Ez eddig működött is csak ma ki kellett húzni és miután visszadugtam utána a jelerősítő nem volt jó bizonyos eszközökön másokon pedig jó volt.
Jelerősító reset gombja után amikor felállt a rendszere megpróbáltam mobilon rácsatlakozni és a 192.168.0.254-en a leírás alapján beállítottam a jelszót, ugyanarra mint a modemé (lényegében ami a jelszó a modem matricáján lehet itt rontottam el mert azt hiszem ez a beállításokhoz kell wifi használathoz pedig biztonsági kulcs kell) csatlakozott de azon keresztül nem volt internet.
Sajnos odáig jutottam hogy ezt többször megcsináltam a wifi jelerősítővel de nem jó. Illetve a modemre a http://192.168.0.1/-en nem tudok belépni se admin-admin párossal se admin-üres jelszó párossal se admin modemen feltüntetett jelszó párossal. (mert ugye a cetli meg az internet szerint is admin a felhasználónév)
Ezek után reseteltem a modemet a kis gombbal fogpiszkálóval de semmi.

Lényegében modem ad netet kábelen és némelyik eszközre wifin csak nem tudok belépni a beállításokba a modemen http://192.168.0.1/-vel, illetve mivel nincs meg jó jelszó se a modem wifihez se a jelerősítő wifijéhez.

Bármilyen ötlet jó lenne, mert ezt elvileg telefonon is meg tudják oldani a telekomosok csak nem tudom mennyiért mert nem írják oda. Cserébe nagy hálával tartozom minden segítőnek és igyekszem továbbadni a tudást.

Köszönöm hogy végigolvastad!

(#127375) racskobalazs


racskobalazs
senior tag

Sziasztok!

A minap kaptam egy pár éves üzleti Dell Optiplex 9020-at, teljesen jól működik, annyi, hogy ahogy hallom a táp kattog. Olyan mintha valamihez érne a venti, nyomásra, helyezésre van, hogy halkabb/hangosabb. Lehet ezt valahogy orvosolni? Home servernek használnám, és jó lenne ha tudnék tőle aludni :)
Előre is köszönöm!

Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.

(#127376) Csupingo


Csupingo
veterán

Sziasztok!
Tud valaki megoldást arra, hogy a potplayer ne felejtse el a beállításokat egy idő után? Ha lementem *.ini-be, azt vissza lehet valahogy tölteni?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127377) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Telekomos eszközben csináltam DDNS-t, ingyenes DDNS szolgáltatóval
Külső hálózatról tök jól elérem amit akarok, de saját gépemen ugyan ezen a DDNS címen, vagy wifin telefonon már nem érem el a saját gépem, alkalmazásom stb... ez mitől lehet? :F

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#127378) inf3rno válasza enginev3.0 (#127377) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Amennyire én tudom nem minden router kezeli jól, ha a saját külsős IP címét kell feloldania.

Buliban hasznos! =]

(#127379) enginev3.0 válasza inf3rno (#127378) üzenetére


enginev3.0
félisten

:(((

Akkor ez ellen nem tehetek semmit?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#127380) HoaryFox válasza enginev3.0 (#127377) üzenetére


HoaryFox
Topikgazda

Ha jól sejtem, akkor a saját géped és WiFi-ről a telefonod egyazon belső hálózaton van, mint a Telekomos eszköz, ami a HGW, ha jól sejtem. Belsős hálózaton nem is szükséges DNS-feloldás, szóval valószínűleg ezért nem működik a DDNS, mert annak pont az a lényege, hogy WAN oldalról egyszerűsítse le az elérést, nem LAN oldalról.

[ Szerkesztve ]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#127381) enginev3.0 válasza HoaryFox (#127380) üzenetére


enginev3.0
félisten

Eddig asus router csinálta mindezt, ott jól működött ugyan ez a megoldás, csak most a 2/1gbites net miatt nem akarok gigabites routert a hálózatba, ezért vettem ki

Akkor nincs megoldás?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#127382) HoaryFox válasza enginev3.0 (#127381) üzenetére


HoaryFox
Topikgazda

Az eszköz pontos ismerete nélkül én passzolok. Lehet van rá valamilyen beállítás.

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#127383) inf3rno válasza enginev3.0 (#127381) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem a szolgáltatói eszköz gagyi, és amiatt van, de nem vagyok egy nagy hálózatos guru. Esetleg kérdezd meg itt: [link] vagy itt [link]

Buliban hasznos! =]

(#127384) Adebayor


Adebayor
aktív tag

Hali.
Windows liszenszkulcs hova aktiválódik? Csak alaplap lehet? vagy más hardverbe is "beleéghet"?

Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600

(#127385) Borisz76 válasza Adebayor (#127384) üzenetére


Borisz76
veterán

Én "csak" az alaplapról tudok / olvastam eddig.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#127386) Keem1 válasza enginev3.0 (#127377) üzenetére


Keem1
addikt

A DDNS külső IP-re mutat, amit alapesetben a router kap meg. Tehát külön port forwarding/port megadás nélkül a router kapja a kérést (pl. proba.ddns.net =>> 80.190.80.235). Ez port forwarding nélkül nem is jut be a belső hálózatba. A belső hálózat névfeloldását alapesetben a router végzi (ha a rácsatlakoztatott eszközök közlik a WINS nevüket; az IP-t meg úgyis maga a router osztja általában, így a névfeloldást pretty easy). Ha van port forwarding (legyen ez a HTTP 80-as port), akkor a proba.ddns.net:80 kérését a router szintén megkapja, majd a P.F miatt tudja, hogy ezt a 192.168.0.20-as belső IP-re kell továbbítania, és így kapja meg a hálózaton lévő gép, kb. így:
proba.ddns.net:80 -> [DDNS provider] -> 80.190.80.235:80 -> [Router] -> 192.168.0.20:80.

Nyilván vannak intelligensebb routerek, amik gondolom a belső DNS feloldást is megoldják (pl. tudja, hogy az adott DDNS-t ezen a belső hálón keresztül megtalálja mint célt, de egyébként ezt nem kell egyik routernek sem tudnia, hisz a klasszikus névfeloldásnak ez nem része.

Otthoni belső hálózaton vagy IP-t, vagy gépnevet használunk, nem külső domain nevet.

Ha mindenképp fontos, akkor esetleg megcsinálhatod, hogy a hosts fájlban definiálod:
192.168.0.20 proba.ddns.net
De ezt ugye minden, a hálózaton lévő gépen meg kell csinálnod.
Windows: C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts
Linux: /etc/hosts

[ Szerkesztve ]

(#127387) enginev3.0 válasza Keem1 (#127386) üzenetére


enginev3.0
félisten

Köszi

Végül úgy döntöttem hogy lehet meghagyom a saját routerem (is) és továbbra is az végzi a ddns szolgáltatást, annak nem esik nehezére :R

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#127388) Keem1 válasza enginev3.0 (#127387) üzenetére


Keem1
addikt

Végülis jó megoldás :DDD

Ha a router csak ezért van bekapcsolva, valamint van kéznél esetleg egy Raspberry Pi is, akkor beállíthatod (többek között) DNS szervernek.

Én pont nemrég állítottam be a DNSMASQ-t rajta, (most ezért sokan meg fognak lincselni) elsősorban home-network-wide reklámszűrés miatt (a UPC ConnectBox nem engedi az egyedi DNS szervert, a Pi-ben viszont be tudtam állítani az AdGuard DNS címét.
Ezenkívül, mivel eléggé terjedelmes az itthoni hálózatom, sokkal finomabban tudtam DHCP-t állítani az eszközeimnek, ami mellé még dukál a belső domain is (van egy xy.hu domainem, amin egy blog üzemel, meg webservice, így lett egy saját "dinamikus" dns-em a home.xy.hu címmel, meg eszkozomneve.home.xy.hu az összes belső eszköznek).
Bár ez valószínűleg már a hardcore felhasználási módja ennek :DDD De nekem a készülő saját okosotthon projekt miatt kellett.

[ Szerkesztve ]

(#127389) I02S3F válasza Keem1 (#127388) üzenetére


I02S3F
őstag

A pi-t egy openwrt-s routerrel nem tudtad volna kiváltani?

(#127390) Doky586 válasza Keem1 (#127388) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha van a routereden "DHCP-Authoritative" akkor azt pipáld be. Nálam lan-on belül is elérhető a ddns néven a kliens még akkor is ha lanon más portszámot használ mint neten. DD-WRT van nálam.

(#127391) Keem1 válasza I02S3F (#127389) üzenetére


Keem1
addikt

Nem is akartam. A Pi a saját smart home-om hubja lesz, amin már most is fut egy Linux service, az pedig a saját web GUI-t adja, ami megy lokál hálón és interneten keresztül is. (a reszponzív web GUI messze kiváltja a minden platformra lefejlesztendő appot, amit teljesen fölöslegesen csinálnak cégek olyan helyett, amit egy HTML5 webapp tökéletesen megoldana)

A Pi tehát többcélú lokál szerverként funkcionál, egy "felokosított" router valószínűleg jó pár részét kiválthatná, de nem akartam. Egyrészt egy ilyen router legalább 40-50 ezer, másrészt egy Debianra messze-messze több dolog van már készen. A Pi se fogyaszt többet egy routernél.

Anyáméknál már fut egy lecsupaszított Zero W+Raspbianon a saját smarthub service-em, automatikusan indul, és intézi (egyelőre még csak) a világítást. Anyámék csak annyit vesznek belőle észre, hogy van egy pici dobozka van a gardróbban a falra szerelve, ami néha villog. Minden mást intéz a Pi. Távolról simán tudom frissíteni a szoftvert. Anyámék meg a telefonjukon a web GUI-n keresztül tudják manuálisan is kapcsolgatni a családi ház világítását, ha épp nem megfelelő az automatikáé. A Zero W-t 6 ezerért rendeltem házzal, kiszállítással a Pimoronitól, ennél olcsóbban, de ugyanezzel a hatékonysággal nem tud semmi versenyezni. PC-jük nincs, felesleges. Telefont meg tabletet használnak, a web GUI egyszerű és simán megy a telcsijükről.

Doky586:
Ááh, UPC ConnectBox, kb minden hiányzik belőle, még csoda hogy port forwarding van benne :DDD

[ Szerkesztve ]

(#127392) I02S3F válasza Keem1 (#127391) üzenetére


I02S3F
őstag

Tök jó:)

(#127393) De4d


De4d
őstag

Töröltem, nem jó tpicba irányított a link.

[ Szerkesztve ]

Minden jó, ha a vége jó!

(#127394) megint én


megint én
őstag

Sziasztok!
Barátnőmnek raktam összeraktam egy gépet:
I5 3470, 16GB ram, gtx1650, 870 evo és egy 300w táp.
Az a baj, hogy minden full megy, semmi baja, de néha ilyen FPSdrop van. Nem állandó, hanem egy-egy lagg. Mi lehet a baj?

[ Szerkesztve ]

(#127395) Cs1csó válasza megint én (#127394) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, huh...
- milyen oprendszer - gondolom Windows 10 melyik build, naprakész?
- legfrissebb Nvidia VGA
- milyen program vagy játék futtatásakor jön elő a hiba?

(#127396) megint én


megint én
őstag

Szia!
Win10, eredeti, autoupdate ON, Nvidia driver fönt,
Simsezik és quake, utóbbinál sokkal zavaróbb.

(#127397) HoaryFox válasza megint én (#127396) üzenetére


HoaryFox
Topikgazda

Pontosan milyen is az a 300W-os táp? Van bármilyen 80+-os minősítése? Kalkulátor szerint bőven belefér a 300W-ba a fogyasztás, de lehet arrafelé keresgélnék először. (Pl. 1650-nek 350W-os tápot ajánl minimumnak)

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#127398) Csupingo válasza megint én (#127394) üzenetére


Csupingo
veterán

Nem a 4 GB ram fogy el a kártyán és azért torpan meg időnként, vagy hogy kell érteni az fps drop-ot? Ritkán van? Képtörést okoz, vagy nagyobb megakadást, lassulást? Kezdésnek a játék beállításainál a memória igényesebb beállításokat kéne visszább venni. Milyen beállítások mellett jelentkezik? Nincs cpu limit?
Akár lehetne közben mindent monitorozni, hátha segítene megérteni a dolgot.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127399) megint én


megint én
őstag

Ez a táp.
Pont azért is lett 1650, mert csak 75w TDP, a tápon nincs is VGA-s csatlakozó.
Amikor a grafikát ultrára rakom, akkor rendes, hagyományos FPS lagg jön elő, amikor konstans 20-30 fps. De amikor lejjebb veszem, akkor megy rendesen, csak néha gondol egyet és mintha kihagyna néhány képkockát. Nagyon fura jelenség.

(#127400) Csupingo válasza megint én (#127399) üzenetére


Csupingo
veterán

Szerintem passzol a gépbe, nem volt rossz választás. Csak erre a furcsaságra kéne fényt deríteni, aztán szaladna minden.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.