Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#127451) lenoma válasza Exodius (#127450) üzenetére


lenoma
aktív tag

Azért mert lekapcsolásnál még túl melegek a komponensek, ezt érzékeli. Ellenőrizheted BIOS-ban, vagy Windows alatt mondjuk Aida. Lehet érdemes lenne a gépet portalanítani, újrapasztázni, a szellőzést átnézni. Amúgy benzines autó is szokott ilyet csinálni.

(#127452) Csupingo válasza Exodius (#127450) üzenetére


Csupingo
veterán

Kezdésnek nézd meg úgy, hogy a win-ben kikapcsolod a gyors rendszerindítást. Ha nem javul a helyzet, akkor talán a biosban megtalálható power state-eknél lesz a megoldás. Ha jól értem, az S5 mindent lekapcsol az alaplapon.

[ Szerkesztve ]

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127453) Exodius válasza lenoma (#127451) üzenetére


Exodius
őstag

Ez nem lehet. Egyetlen komponens sincs túlmelegítve. Ideálisak a hőmérsékletek. A pasztázások is frissek.

A "gyors rendszerindítás" volt a ludas. Köszi szépen Csupingo! :)

[ Szerkesztve ]

(#127454) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Van valami program amivel a laptop akku idejét tudom csekkolni?

A beépitett w10 report baromságokat ir.

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#127455) nova001


nova001
senior tag

sziasztok
furcsa dologgal találkoztam.
adott egy dell inspiron pc. amikor kivan kapcsolva, recseg az alaplapi hangszóró. amikor megy a gép akkor semmi baja.
Mitől lehet ez ? :Y :F

(#127456) gregory91 válasza nova001 (#127455) üzenetére


gregory91
senior tag

Ha mondjuk kikapcsolnád a "gyorsindítást"?

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#127457) HoaryFox válasza Vismajor01 (#127454) üzenetére


HoaryFox
Topikgazda

Nem tudom, milyen márka, de pl. Dellnél van gyári program, ami többet mond az akksi állapotáról.
Szerk.: Esetleg valami 3rd party program tud mondani többet pl. BatteryInfoView, nem próbáltam, de NirSoft cucc, jó és egyszerű programjaik vannak.

[ Szerkesztve ]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#127458) Cs1csó válasza Vismajor01 (#127454) üzenetére


Cs1csó
félisten

A szoftveres mérés csak lutri.

(#127459) I02S3F válasza Vismajor01 (#127454) üzenetére


I02S3F
őstag

Aida64?

(#127460) ityam


ityam
senior tag

Sziasztok!
Egy olyan fura hibajelenségem van amit nem tudok mivel magyarázni és gondoltam hátha van nektek valami ötletetek vagy találkoztatok hasonlóval.

A röviden fogalmazott megfigyelt hibajelenség: Netflix oldalán fagy a gépem olyan szinten hogy csak resest gomb segít, de egyébként nincs gond a stabilitással.

Kb 4 hónapja cseréltem le az alaplapom egy ASUS Z9PA alaplapra egy Xeron E5-2640V2 es procira.
Kicsit kicsinek éreztem az órajelét a procinak és nagyobbat keztem keresni. Volt nálam kb 1 hónapja egy ES Xeon tesztelésen, ami soxor fagyott és végül nem vettem meg, de kb akkortájt kezdtem el a netflixen nézelődni és ekkor még nem tűnt fel az összefüggés. Visszaraktam a gépbe a 2640v2 procimat amikor is furcsállottam hogy a netflixem megint megfagyott és itt kezdett gyanús lenni a dolog hogy ezzel a procival az elmúlt hónapokban soha nem volt semmilyen probléma.(Igaz előtte nem is netflixeztem szerintem). Gondoltam frissítek egy videokártya drivert hátha ott van valami problem. letöltöttem a legfrissebb és az egyel korábbi radeon drivert is az R9 270 es videókártyámhoz de a telepítés egyiknél sem sikerült mert telepítésnél szétesett a kép majd újraindult a gép.
Végül régi driver teljes legyalulása után sikeresen fel tudtam rakni a Videokártya drivert, de a továbbiakban isugyanúgy előfordult a netflix oldalán a fagyás. Firefoxal böngészek egyébként és tabok tucatjai vannak jellemzően nekem megnyitva de ha nem volt netflix akkor nem volt fagyásom. CS: Sourceal is elég sokat játszottam mostanság az sem fagyott soha. meg pár alkalmi más játék is volt azokkal sem volt soha baj.
Nem rég végül vettem tesztelés után egy xeon e5 4650 es procit a nagyobb órajel kedvéért amit ugyan hivatalosan nem támogat az alaplap de megy vele látszólag ugyanúgy, mint a régi procimmal. Teljesen stabil egészen addig amíg netflix oldalára nem tévedek :D
Rakat 3dmark teszt lement hiba nélkül játékok is fagyás nélkül mennek. Böngészés is fagyásmentes távoli asztalt is napi 8 órában használom. A gép jobbára non stop be van kapcsolva és netflix nélkül soha nem volt fagyás.
Pár napja jött ki új radeon driver azt felraktam a korábbi újraindulásos telepítési probléma nélkül és működött is, de az radeon software nem indult el. Se hibaüzenet se semmi csak nem indult. Ekkora eljátszottam megint a teljes driver gyalulást és úgy felraktam a legfrissebbet és mostmár megy a radeon software is amin a beállításokat lehet buzergálni.
A procicserénél(E5-4650) egyébként memóriát is cseréltem 2DB 8GB/1600 as kinstont 4DB 4GB/1600 as Kingstonra. Tehát a memóriacsere sem volt hatással erre az érdekes hibajelenségre.
A lényeg hogy nem tudom merre keressem a hibajelenség okát. Valahol a Videókártya körül gondolnám mert az még furcsén viselkedik relatíve(A furcsaság alatt csak a telepítéssel kapcsolatos problémák vannak. Játékok/tesztek alatt tökéletesen megy).
Ami esetleg bekavarhat a videokártyás hibába hogy van az alaplapon egy integrált videókártya amit nem tudok sehogy lelőni. Hiába állítom be a BIOSban hogy Offboard VGA legyen az alapértelmezett de b@szik rá. Biost áállítgatni és a kezdeti kiírások bootoláskor fixen az integrált videokártyán jelenik meg(Ahova persze alapból nincs egy monitorom se kötve, csak akkor dugom át ha akarok biosban állítgatni).
Windowsban persze kikacsoltam már a "3. monitort" ami az integrált videokártyához tartozik így tudom a megszokott formában használni a monitorom(analog DVI átalakítóval) és a TVm(HDMI-HDMI kébellel). Mindenesetre lévén hogy jelen van okozhat galibákat esetleg az integrált videókártya. Alaplap BIOSA a legfrissebb egyébként.

Első körben letesztelem még hogy másik böngészővel mennyivel jobb a helyzet netflix alatt. Ezt már akár korábban is megtehettem volna de még ez kimeradt, de a rejtély nem nagyon van megoldva azzal ha másik böngészővel esetleg nem fagy. Bár legalább ha megoldódna a hiba az is hasznos lenne bármennyire is ódszkodom másik böngészőktől ha a netflixet másikból kell használnom azt még kibírom.
De más ötletem nincs hogy merre kellene keresnem a hibát. Vírusírtóból egy Ingyenes AVG-t használok az nem jelez semmi rendellenességet hogy esetleg valami vírus lenne a háttérben. Firefox bővítményből sem használok sokat de azt még kiprószálom hogy mindet kikapcsolom.
Eseménynaplóban semmi árulkodó nincs a fagyás okáról. Csak annyi hogy az előző rendszerleállás váratlan volt de nem volt előtte semmilyen kritikus hiba ami másik programra vagy eszközre utalna hibaforrásként
.
Ha valami ötletetek van még mit érdemes megpróbálni azt megköszönöm.

(#127461) Csupingo válasza ityam (#127460) üzenetére


Csupingo
veterán

Én böngészőre és vga driverre tippelnék első körben. Melyik firefox? A 83-as nekem sokszor vacakolt.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#127462) ityam válasza Csupingo (#127461) üzenetére


ityam
senior tag

Angol 83.0 ás.
ADblocker for youtube és ADblocker Ultimate is fent van.

Amúgy jellemzően netflixnél sem amikor nézek valamit akkor fagy le hanem amikor keresgélek hogy mit nézzek...

(#127463) lenoma válasza ityam (#127460) üzenetére


lenoma
aktív tag

Nekem L5430 Xeonon minden hibátlanul ment, sőt az összes terheléses teszt lefutott,
DE a tvgo.hu telekomos TV stream fagyott random néhány percenként.
A gépben a memóriát úgy tuningoltam, hogy nem az órajelet emeltem hanem a késleltetéseket feszítettem nagyon.
A Row Refresh Cycle Time (tRFC) értéken kellett lazítanom, emelnem és egyre ritkább lett a fagyás, majd mikor már 4 óra után sem fagyott akkor nem emeltem tovább.
Azután a TVGO-t használtam memória tesztelésre :-)

(#127464) ityam válasza lenoma (#127463) üzenetére


ityam
senior tag

Köszi. Ránézek azért erre én is bár szándékosan én nem tuningoltam a ramot. Mindent alapon hagytam(Az E5 4650 procicserénél bios defaultot nyomtam) és nem nyúltam semmihez(persze ettől még elvben lehet nem ideálisan beállítva alapból a ramjaimnak). Viszont volt memóriacserém 2X8GBről 4X4GBre is amióta ez a jelenség fennál így kicsi az esély hogy egyik ramsettnek sem jó amire be volt állítva a bios reset előtt és után sem.
De egy rákukkantást megér amikor ilyen fura hibajelenség van.

(#127465) ityam válasza lenoma (#127463) üzenetére


ityam
senior tag

Nah most tesztelgettem edgéből a netflixet egy kicsit. 10 percig nyomogattam a menüket ide oda nem volt fagyás. Bezártam edgét Firefoxon megnyitottam netflixet és pár kattintás után kb fél perc alatt csonttá fagyott a gép.

Mondom akkor már benézek a biosba is. Memória Autora van állítva ami szerint 1600 on megy. de ennél finomabb beállítgatást nem találtam hogy egyéb késleltetéseket lehessen manuálisan állítani.
Ahogy néztem most a menüket láttam hogy a VGAból az onboardra volt éppen rakva de átraktam hogy az Offboard legyen a default.
Nagy meglepetésemre restart után tényleg a normál VGAn jelentek meg a kiírások amik eddig az integrálton volt. Anno biztos hogy próbálgattam ezt és nem állítodott át. Igaz hogy a procicserénél reseteltem a BIOSt és utána már nem próbáltam állítgatni ezt mert korábban elkönyveltem hogy szerver lap és ez biztos így van beállítva hogy az integrálton induljon oszt kész.
A mégnagyobb meglepetésem hogy most az újraindulás óta firefox alól netflixeztem menükben kb 5 percet és most még nem fagyott le a gép :F
Nah majd még kiderül hosszú távon mi lesz.

(#127466) I02S3F válasza ityam (#127465) üzenetére


I02S3F
őstag

Hajrá!

(#127467) lenoma válasza ityam (#127465) üzenetére


lenoma
aktív tag

Van a Xeon-oknak külön topic, az LGA 775-ös a legaktívabb, ott szakértők is vannak. Pláne javasolt ha szerver lappal van gondod.

[ Szerkesztve ]

(#127468) mezis válasza ityam (#127465) üzenetére


mezis
nagyúr

Nekem a Firefox-al fagyogatott kékre egy Asus X71Q lapos (4GB RAM, Intel T7700, Win10). Chrome alatt még nem tapasztaltam ilyet. Csak simán böngészgettem néhány megnyitott WEB lapon.

mezis

(#127469) ityam válasza lenoma (#127467) üzenetére


ityam
senior tag

Ez a kérdés előtt nem néztem Xeonos topicot mert nem voltam meggyőződve hogy a xeonhoz van köze a hibának. Inkább VGA volt gyanú de az is csak gyanu.
Ez inkább valami általános topicba kívánkozott ki nekem.

mezis: nekem is csak a netflixes oldallal van problémám és elég sokmindent nézegetek sok tabban.

[ Szerkesztve ]

(#127470) peter889


peter889
őstag

Sziasztok!

Esetleg lenne valaki olyan nagy tudású, hogy tudna segíteni a [problémámban]?

Köszönöm előre is. :R

(#127471) mezis válasza peter889 (#127470) üzenetére


mezis
nagyúr

Próba egy Live Linux-al. Aztán ha működik, az SSD-re föl az Ubuntu-t is. 30GByte elég lesz neki, és tud is helxet "szorítani" magának.

Miért nem Win10-et installáltál ? Régebben elfogadta a Win7 kulcsot....

mezis

(#127472) Vismajor01 válasza Cs1csó (#127458) üzenetére


Vismajor01
addikt

Ha benyomok egy 10 oras youtube videot es monitorozom h merul az akksi az mennyire mervado az akksi allapotat illetoen?

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#127473) kutga válasza peter889 (#127470) üzenetére


kutga
nagyúr

Az ssd-n lévő w7-en fent van a raid driver?

Let the Zone take me if I am.

(#127474) peter889 válasza kutga (#127473) üzenetére


peter889
őstag

Szerintem nincs fenn, legalábbis nem tudok róla. Úgy néztem, a gép nem hagyta, hogy feltelepüljön.

#127471 mezis,
A Live Linux-al mit tudok kezdeni az adott problémámban?
Nyilván nem a HDD a hibás.

Megszoktam a Win7-et. Win10-et nem tudtam megszokni, egyrészt a kezelőfelülete miatt, és mert nem lehet letiltani a rendszerfrissítéseket és úgy tudom, az előbb-utóbb a rendszer instabilitását, esetleges összeomlását okozza. Micsoda dolog az, hogy én mint felhasználó nem dönthetek arról, akarom vagy nem a frissítéseket.

[ Szerkesztve ]

(#127475) kutga válasza peter889 (#127474) üzenetére


kutga
nagyúr

A bios a sata résznél raid módba van állítva?

Amikor én csináltam egy üres raid tömböt, a gépen lévő w10 csak ahci módban bootolt, ehhez át kellett tennem egy olyan sata portba, ami nem vett részt a raid tömbben. A bootolt win alól tudtam aztán a raid vezérlőket telepíteni.

[ Szerkesztve ]

Let the Zone take me if I am.

(#127476) King Unique válasza peter889 (#127474) üzenetére


King Unique
titán

Erre a W7 vs. W10 kezelőfelülete, váltani kellene az EOL W7-ről, frissítések letiltása, stb. témában nemrég egy másik válaszban már le lett írva neked a lényeg. :))

(#127477) peter889 válasza kutga (#127475) üzenetére


peter889
őstag

Az SSD-ről csak a Bios AHCI módjában tudok bootolni.
A Raid0 HDD tömbről csak a Bios Raid módjában.
A Toshiba HDD természetesen nem vesz részt az említett Raid0-ában, sem semmilyen tömbben.

#127476 King Unique, jó a memóriád, én is emlékeztem rá nagyjából.
Akkor inkább úgy fogalmaznék, hogy én nem tudtam leállítani a frissítéseket a szokványos kezelőfelületről (tudtommal nem is lehet úgy).
Köszönöm, majd áttanulmányozom az általad arról a témáról hivatkozottakat, ha lesz rá energiám, csak nekem az nem könnyű, pláne hogy angol nyelvű. :)

[ Szerkesztve ]

(#127478) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Kerti világítás szerintetek aksival megoldható, ha nem tudom fedett helyen tárolni, max egy kutyaólat csinálok neki?

Buliban hasznos! =]

(#127479) kutga válasza peter889 (#127477) üzenetére


kutga
nagyúr

Van olyan portod ami nincs a raidben?

Let the Zone take me if I am.

(#127480) peter889 válasza kutga (#127479) üzenetére


peter889
őstag

Persze. Összesen 4 db. SATA2 portom van. 2 db. SATÁ-n van a RAID0.
Aztán egyiken az SSD meghajtó, másikon van a Toshiba HDD.

És van még 2 db. PATA portom is.

[ Szerkesztve ]

(#127481) mezis válasza peter889 (#127474) üzenetére


mezis
nagyúr

- Linux: Bizonyára elérhető lesz vele vele a raid0 is, 3TB-os HDD is és az SSD is.
Ha meg még fel is telepítenéd, akkor lehet, hogy lesz egy Grub2 nevű, rendszer indító menüd, amivel válogathatsz az indítani kívánt op. rendszerek között.

- Win10: rendszer instabilitása, esetleges összeomlása: megjelenésekor, egy-két frissítés után bizonyára előfordultak ilyenek. Többnyire régebbi hw.-eken. Én több PC-n, laptopon átálltam a Win7-ről Win10-re, egyiken sem volt semmi problémám az elmúlt évek alatt.
Nem vagyok MS hívő, sőt.

Ha ilyen gond számodra az egyébként tényleg irritáló, letilthatatlan rendszer frissítés, akkor LINUX ! Ott a root felhasználó teljhatalommal bír az op. rendszer felett.

mezis

(#127482) I02S3F válasza mezis (#127481) üzenetére


I02S3F
őstag

Én csak akkor ajánlanám a Linuxot, ha tudom, hogy mire használja a gépet. Persze az más, ha most adatmentésre használná egyszer, meg más a mindennapi használat.

Lényeges, hogy milyen szoftvereket használ például? Meg nem is volt kérdés peter889 számára, hogy melyik oprendszert válassza. Szerintem így meddő dolog ajánlani neki a telepítést. Maximum kipróbálnia érdemes egy live Linuxot. Szerintem.

(#127483) sopruk


sopruk
aktív tag

Sziasztok!

Van egy gép amelyiken RAID-be vannak kötve a HDD-k. Kb 10 évvel ezelőtt rakták össze nekünk, azóta szinte minden nap működik reggeltől estig. Win7 van a gépen.
Egy ideje a gép bekapcsolásakor ez a felugró ablak jelenik meg

Ha böngészőben megnyitom a kezelő felületét az alábbiakat mutatja.
Logical Drive Info
Rebuild
Ha a Start Now-ra kattintok akkor simán helyreállítja a problémát?

Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!

(#127484) I02S3F válasza sopruk (#127483) üzenetére


I02S3F
őstag

Ehhez nem cserélni lenne szükséges a drive-ot?

(#127485) kutga válasza peter889 (#127480) üzenetére


kutga
nagyúr

Nálam is 4 port van, viszont az a négy mind részt vesz a raidben, függetlenül attól, hogy hány lemezes raidet hoztam létre (az esetemben két lemezes raid0-t).

Tehát amikor a raid tömb elkészítése után a régi winről akartam bootolni, olyan portba kellett dugnom azt a vinyót, ami ezektől független. Mivel az alaplapon nem volt több, egy pcie sata bővítőt használtam, a winről bootolva telepítettem a szükséges raid drivereket, így már láttam a tömböt.

A meglévő wint klónoztam a raid tömbre és legközelebb már arról bootoltam.

[ Szerkesztve ]

Let the Zone take me if I am.

(#127486) sopruk válasza I02S3F (#127484) üzenetére


sopruk
aktív tag

Ezen agyalok én is, mert elvileg lehetne automatizálni az újjáépítést, ha a RAID 1, 3, vagy 5 meghajtós és van tartalék meghajtó. Ezt a kezelőfelület Súgójában olvastam...
Automatizálásnál gondolom nem kellene cserélni a meghajtót...

Belenéztem, a gépben 4 db 500 GB-os HDD van, a következő megnevezéseket találtam rajtuk: Sys, Data 1, Data 2, Data 3
A rendszerben két meghajtó látszik:
C: 415 GB kapacitás
T: 931 GB kapacitás
Akkor ez most Raid 3, és a Windows egy teljesen különálló meghajtón fut?
Ebben az esetben nincs tartalék meghajtó, tehát csak csere esetén tudja újjáépíteni?
Vagy rosszul logikázom?

[ Szerkesztve ]

(#127487) I02S3F válasza sopruk (#127486) üzenetére


I02S3F
őstag

Nekem sajnos nincs meg a kellő tudásom, hogy segítsek neked! Viszont van raid topic!

(#127488) peter889 válasza kutga (#127485) üzenetére


peter889
őstag

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, szóval:
Valószínűleg nálam is az általad írt probléma van: a Raid megváltoztatja az összes Sata port működését.
Akkor szerintem azt fogom csinálni, hogy a Raid0-ám tartalmát a működő rendszert leszámítva átkanalazom az SSD meghajtóval az SSD meghajtóról működő 3 TB-os Toshiba HDD-re.
A kérdés már csak az, hogy előbb pontosan hogyan kerüljön fel az Sata meghajtóra a rendszer?
Szerinted érdemes a Raid0-án lévő Windows7-et átklónoznom a Sata meghajtóra?
Előnye lenne az egyszerűség.
A klónozással teljesen megegyezően működő rendszert kapnék?
Vajon nem merülhetnek fel problémák?
És a Raid0-ám 2. db 500 GB-os HDD-ből áll.
Ha teszem azt, lemásolom róla a tartalma nagy részét, és mondjuk fog állni 200 GB-ból, akkor a célmeghajtón elég 200 GB üres helynek lennie?
Vagy a célmeghajtón mindenképp 1 TB hely kell, függetlenül az átvitt rendszer nagyságától?

Teszt jelleggel tegnap kipróbáltam a klónozást az EaseUS Partition Master 13.5 progival a Toshiba HDD-re a Raid0-ról, alaplapi Raid-es bootolással, de nem működik, nem bootol.
Pedig a nevezett program sikeres átvitelt jelzett.
Korábban még sosem klónoztam.

#127481 mezis,
Köszi a tippet, biztos jó a Linux, majd valamikor kipróbálom.
Egyelőre inkább a fent írtakkal próbálkoznék.
Azok a frissítgetések valóban eléggé irritálóak nekem.

#127482 I02S3F, maradok egyelőre a Win7-nél, nincs nekem arra energiám mostanság, hogy rendesen megszokjak és "belakjak" egy új op. rendszert.
Internetes böngészésre, irodai programokra, filmnézésre, torrentezésre, zenehallgatásra használom egyelőre, ritkán fotóprogrammal ügyködök. Majd játék célára is használnám.

[ Szerkesztve ]

(#127489) kutga válasza peter889 (#127488) üzenetére


kutga
nagyúr

Én fordítva csináltam, tehát a wint klónoztam a raid tömbre, az összes partícióval. Erre a feladatra a Macrium Reflectet használom.

[ Szerkesztve ]

Let the Zone take me if I am.

(#127490) peter889 válasza kutga (#127489) üzenetére


peter889
őstag

Értem, köszi a tippet.
Kiegészítettem a kérdésem, arra esetleg tudod a választ?

(#127491) peter889


peter889
őstag

Meg tudnátok mondani, melyik topikban foglalkoznak leginkább a klónozással?
Köszönöm előre is.

(#127492) pr1mzejEE


pr1mzejEE
addikt

Sziasztok!
Van már olyan eszköz az emberiség számára, ami játékban lehetővé teszi a fix 30-60-as pinget ahhoz megfelelő internettel, de kábel nélkül? Mindenféle ingadozás nélkül. Mert, ha igen, érdekelne mi az :D Mert laptopon wifin játszva eléggé lerontja az élményt a néha felugró 150-1200-as ping.

Köszönöm, remélem jó helyre írtam.

Football More Than Just a Game .. Calisthenic is way for life..

(#127493) Cs1csó válasza pr1mzejEE (#127492) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nincs.
Ami kell:
- jó internet - alacsony pinggel
- erős hardver mint a gép mind a router főleg ha sok egyéb eszközzel is osztoznia kell a hálón vagy több wifi is van a közelben
- mindenképpen ajánlott a kábelnet.

(#127494) Tompo92


Tompo92
senior tag

Sziasztok...
Lefrissitettem a Windowst a legfrisebb verzióra és szeretnem beallitani hogy bekapcsolasnal ne kerje a jelszot. A frissites elott is be volt allitva a "netplwiz"-es megoldassal, viszont mostmar nem lehetséges, nincs ott a bekarikazott lehetoseg .Van valami masik megoldas?

[ Szerkesztve ]

(#127495) varmi2 válasza Tompo92 (#127494) üzenetére


varmi2
nagyúr

Itt.
A második módszert nézd.

Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!

(#127496) King Unique válasza Tompo92 (#127494) üzenetére


King Unique
titán

Sign-in Automatically to User Account in Windows 10 Version 2004

Ha be van kapcsolva a Windows Hello, de nem használod, akkor ki kellene kapcsolni és utána már működni fog az említett módszer. Ha Microsoft-fiók van és PIN-kód, akkor annál is megoldható.

(#127497) etejedu


etejedu
őstag

Hali! Van valami magyarázat arra hogy kb negyed órája nem csinálok semmit a gépen csak az asztal háttérképek még pár darab ikon de úgy süvit a VGA meg a processzor ventije mintha
Tuningversenyen vettem volna részt! Ámbár előtte mikor youtube-t néztem akkor is nyomta a forró levegőt; az mondjuk teljesen átlagos nap. Ha játszom akkor szintén zenész. Ryzen 5 2600x processzor, gigabyte aorus M B450 lap, Gigabyte aorus rx 580 8gb, 2x8 G.SKILL Ripjaws V 16GB 3200Mhz ddr4 . A lap, processzor, rAm egyszerre lett vásárolja kb 1 éven belül.

[ Szerkesztve ]

(#127498) Tompo92 válasza King Unique (#127496) üzenetére


Tompo92
senior tag

Rájöttem miért nem tudom ezt megcsinálni.
Azért mert valamiért b@aszik elfogadni a termékkulcsot a windows ezert nincs beaktiválva..
0xc004c008 erre a hibára hivatkozik, meghogy használták ezt a kulcsot más eszközön ami lehetetlen,
akárhogy probálom nem fogadja el, a hibaelháritó sem jó semmire.
Valakinek ötlete?

(#127499) JóGéza válasza Tompo92 (#127498) üzenetére


JóGéza
aktív tag

Telefonos aktiválás?

(#127500) Tompo92 válasza JóGéza (#127499) üzenetére


Tompo92
senior tag

Huuh sikerült, segitett a chat-es automata, besz@rok komolyan mondom...pont az segitett amit mindig elkerulok mert semmire sem jo..szerintem az volt a szerencsem hogy reggel beleleptem egy ormotlan nagy kutyasz@rba... :Y :DD :DD

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.