Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-05-05 09:36:50

LOGOUT.hu

Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#129001) sziszi-fuszi válasza Compc (#128997) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Használj LINUX-ot!

Mi alá kell írás?

(#129002) Jorus válasza Compc (#128971) üzenetére


Jorus
nagyúr

Én is így voltam ezzel sokáig, de idén kénytelen voltam már váltani Win10-re, mert az új játékokhoz szükséges a DX12 támogatás, ami Win7-ben nincs, plusz új hardvereket sem tudtam beszerezni a Win7 driverek hiánya miatt. Kb. egy hónap masszív szívás után azonban beállt a rendszer, kiirtottam a Win10 sok hülyeségét, és most már megelégedéssel használom.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#129003) Compc válasza Jorus (#129002) üzenetére


Compc
csendes tag

Ez igaz.. de miután én egyáltalán nem játszom, semmiféle játékkal, így a DX12-re sincs szükségem.. ami a legzavaróbb, hogy van néhány program ami a win7-en nagyon hasznos volt de a win10-en csak valamelyik újabb változata indul el, az meg állandóan felugró ablakokkal zavar... (Pl.: a CCliner 3.18-as verzioját használtam, de ez már nem megy win 10 alatt csak valamelyik 5.xx verzió és ez állandóan mindenféle javaslattal ugrik elő, és nem lehet kikapcsolni, annyira zavaró munka közben, hogy az ablakon dobom ki a gépem... A 3.18-as verziónál letiltottam az automatikus frissítést, és többet nem zavart éveken keresztül...).. ez csak egy a sok közül amelyik a win 10 alatt elviselhetetlen!!!!!!

Ha érdekel valami... kérdezz!!!

(#129004) Compc válasza sziszi-fuszi (#129001) üzenetére


Compc
csendes tag

A Linux jó lenne, de sok progi amivel a melom végzem nem fut Linux alatt... legalábbis, nekem nem sikerült elindítani... most leginkább egy olyan buherált Win7-re lenne szükségem amit fel tudok telepíteni a H97-Plusz + 970Evo Plus SSD-re....

[ Szerkesztve ]

Ha érdekel valami... kérdezz!!!

(#129005) Compc válasza Marci112233 (#129000) üzenetére


Compc
csendes tag

Hát... lehet, hogy igazad van, de én kb fél évig használtam, de nem sikerült megbarátkoznom vele... a legnagyobb baj, hogy van pár program amit a win7 alatt használtam, és a win10-re csak a frissített változata megy fel ami állandóan zavar a felugró ablakokkal, és nem lehet kikapcsolni.. (mint már egy kollégának is írtam: Pl.: a CCliner 3.18-as verzioját használtam, de ez már nem megy win 10 alatt csak valamelyik 5.xx verzió és ez állandóan mindenféle javaslattal ugrik elő, és nem lehet kikapcsolni, annyira zavaró munka közben, hogy az ablakon dobom ki a gépem... A 3.18-as verziónál letiltottam az automatikus frissítést, és többet nem zavart éveken keresztül...)És ez csak egy a sok közül amelyik a win 10 alatt elviselhetetlen!!!!!!

Ha érdekel valami... kérdezz!!!

(#129006) Pyttawrx válasza Compc (#129005) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia a Ccleaner-nél ki lehet kapcsolni, sőt mindennél, nekm sem jön fel semmi progi felugrő ablaka. ÉS jó ha a friss van fent, ha kell egyátalán, mert ugye a ccleaner felesleges win alatt is meg lehet tenni azt, mint azzal a progival :)

(#129007) Compc válasza King Unique (#128999) üzenetére


Compc
csendes tag

Nyilván igazad van, de minek az állandó fejlesztés meg minden, ha nincs rá szükségem?... Aki használja annak nyilván jól jön...
Amit nem tudok megoldani..., csak egy példa: nagyon hasznosnak tartom, és eddig kb.10év alatt teljesen megfelelt win7 alatt a CCliner 3.18-as verziója, amin kikapcsoltam az automatikus frissítést, és több éveken keresztül tökéletesen tette dolgát a háttérben, nem zavart semmivel... de ez már nem megy fel win10 alá, csak valamelyik frissített verziója, aminél már hiába kapcsolom ki a frissítést, meg mindent, mégis állandóan felugrik egy ablak és felkínál valamit..., bármit is csinálok, ez nagyon zavaró és bosszantó... (egyszer még valamelyik proginak a fizetéses változatát is megvettem, hogy ne zavarjon, erre, egy idő után ismét felugrott egy ablak és közölte, hogy az élőfizetésből még 270 nap van hátra!!!! :) :) :) ) és ez csak egy példa a sok közül... Nevetséges, hogy mennyire reklám centrikus társadalomban élünk, és nem tehetünk semmit ellene!!! De még nagyobb baj, hogy a legtöbbünk simán benyeli, nem is akar tenni érte..

Ha érdekel valami... kérdezz!!!

(#129008) Compc válasza Pyttawrx (#129006) üzenetére


Compc
csendes tag

Sajnos... hiába kapcsolsz ki bármit is, mert a win10 alatt futó verziója mégis állandóan feldobja, hogy vásároljam meg a fizetéses változatot...

Ha érdekel valami... kérdezz!!!

(#129009) Pyttawrx válasza Compc (#129008) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

amikor feljön az ablak ott szerintem be lehet pipálni, emlékeim szerint, csak jön az ablak, ha frissíteni akar. De a frissítésk menüben ki lehet kapcsolni a frissítés keresését, meg az értesítést a frissítésről. Tuti vami elkerülte a figyelmed, szerintem, mikor fent volt neke az 5x verzió nem dumált, ha jól emlékszem :)
De töröld te is amúgy is felesleges

[ Szerkesztve ]

(#129010) Aryes válasza sziszi-fuszi (#129001) üzenetére


Aryes
nagyúr

Volt egy linuxos időszakom, elég sok disztrót kipróbáltam, kíváncsi voltam, meg tetszett is.
A legnagyobb gondom az volt vele, hogy a produktivitásom a nullára esett vissza. :F Az idő legnagyobb részét az vette el, hogy
1. Linuxot telepítettem
2. a régi, Windowson megszokott programoknak kerestem alternatívát
3. kínlódtam a talált alternatívákkal, mert mégsem úgy működtek
4. próbáltam a kompatibilitási problémákat megoldani
5. terminál előtt káromkodtam
6. gyönyörködtem a Beryl/Compiz felület effektjeiben :DDD
7. kipróbáltam egy új disztrót, GOTO 1. ... :W

Szóval akinek egy win7-win10 átállás gondot okoz, képzeld, mennyire jönne be a Linux? :U

(#129011) inf3rno válasza Aryes (#129010) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem Firefox kell, OpenOffice, PDF néző, zene és film lejátszó és valami IDE, ami nem zabál túl sok memóriát és kezeli a gitet. Ezeket szinte bármelyik Linux vagy BSD hozza. A kép szerkesztés és video vágás, ami már macerásabb lenne, illetve a játékok is, de megvagyok nélkülük, ha nagyon muszáj.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#129012) King Unique válasza Compc (#129007) üzenetére


King Unique
titán

Attól, hogy neked nincs szükséged az egyes újdonságokra, még mások használhatják, meg attól még nyilván nem fog teljesen és végleg leállni a fejlesztés, ami szoftveres és hardveres oldalra egyaránt érvényes.
A 3.18-as CCleaner megint elég muzeális, lassan majd 10 éves verzió... A programoknál is nem véletlenül vannak újabb verziók különféle hibajavításokkal és fejlesztésekkel + a támogatást érintő fejlesztésekkel (pl. újabb Windowsok támogatása) lásd version history, normál esetben szokás és javasolt azokat is frissíteni, meg pláne ha ingyen megtehető. :B Az meg hogy melyik program milyen értesítést jelenik meg, az inkább programspecifikus és nem Windows specifikus sajátosság, amit pl. ezen és ezen leírások jól szemléltetnek a CCleaner esetében, elsődlegesen a programban kell kikapcsolni, másodlagosan akár a gépházban is letiltható, hogy értesítéseket küldjön.

(#129013) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Ha egy SSD-t ami mondjuk 1TB leformázok 512GB-ra, akkor folyamatosan ugyan azt az 512Gbnyi cellát használja, vagy egyenletesen mindet össze vissza?

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#129014) Aryes válasza King Unique (#129012) üzenetére


Aryes
nagyúr

Van aki szerint mindent frissíteni kell, míg mások szerint ha egy program/driver jól működik, nem érdemes frissíteni, legfeljebb akkor, ha funkcionálisan bővül a program a frissítés után (ez nem túl általános), és arra az új funkcióra valóban szükség is van. Legtöbbször egy kijavított hiba helyett jön két új hiba. :U

De ez megint vallási jellegű téma, és most mindjárt jól megkapom érte a magamét, hogy ezt leírtam. :DDD

(#129015) Pyttawrx válasza Aryes (#129014) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szerintem igazad van. Mindenki maga dönti el hogy jó neki.
Én az a fajta vagyok aki frissít, amit csak lehet, de azért mert általában nem is volt utána bajom vele, ha meg igen tudtam orvosolni. Nyilván pl BIOSnál megnézem, hog kelle-e, vagy nem voltak-e bajok. Pl ios-nél évek ót adev bétátkat használom. ettől függetlenül

[ Szerkesztve ]

(#129016) King Unique válasza enginev3.0 (#129013) üzenetére


King Unique
titán

Az SSD vezérlője tudtommal nem érzékel külön partíciókat, fájlrendszereket stb., összevissza tárolja az adatokat a meghajtó egész területén, rendszeresen pakolgatja ide-oda, hogy a cellák egyenletesen fáradjanak (WL).

Particionálás akart az lenni gondolom, mert sima formázással nem változik a meglévő partíció mérete. :) Meg nem derült ki az 1 TB-os SSD-t miért 512 GB-ra particionálnád, amikor pl. az OP miatt felesleges, elég ha a már meglévő partíción van kellő szabad terület. + Attól, hogy csak a fele van particionálva, még nem feltétlen lesz a fele az írásmennyiség, de azzal amúgy sem különösebben kell foglalkozni, sokan jellemzően a TBW-nél megadott névleges (ami nem feltétlen a tényleges) íráslimitet sem érik el X év alatt.

(#129017) Csupingo válasza Compc (#129008) üzenetére


Csupingo
veterán

Az nem járható, hogy pár ezresért veszel egy sima sata-s ssd-t, amire már illene feltelepülnie a win 7-nek is? Egy 90-es, vagy 120-as is bőven elég lenne. Az m.2-es meg maradhatna háttértárnak.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#129018) enginev3.0 válasza King Unique (#129016) üzenetére


enginev3.0
félisten

Partícionálás igen, elírtam

Van másik kettő 512GB-os ssd-m, amik raid0-ban vannak, és ezt is szeretném hozzácsapni, de így ugye a legkisebb méretűek befolyásolják a valós méretet, de ha egyenletesen öli meg az SSD-t a kisebb partíció, akkor nem zavar, egyéb esetben eladtam volna, és vettem volna helyette még egy 512GB-ot

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#129019) King Unique válasza Aryes (#129014) üzenetére


King Unique
titán

Igen, nem feltétlen kell minden esetben mindenből a legújabb programverziót használni, meg nem azonnal, pláne ha az adott szoftverkörnyezetben átmenetileg esetleg gondot okoz. Viszont másrészről az sem feltétlen megoldás, hogy 10+ éves EOL OS-t és programokat használni, ahol a CCleaner - arról volt most szó - esetében pont hogy voltak érdemleges fejlesztések + hibajavítások is a 3.18-as verzió óta és nem véletlenül lettek abból is újabb verziók kiadva. Ezen szvsz nincs mit ragozni, meg az hogy egyesek laikusként megmondják otthon a fotelból, hogy szerintük mit kell / nem kell frissíteni, meg mások hozzáértőként, szakemberként, illetve a program készítőjeként/fejlesztőjeként mit javasolnak, az két külön dolog lehet, ahol általában inkább az utóbbi a mérvadóbb. :B

(#129020) Aryes válasza King Unique (#129019) üzenetére


Aryes
nagyúr

Áhá, szóval te a CCleaner fejlesztője vagy! Úgy tudtam. :DDD

(#129021) King Unique válasza Aryes (#129020) üzenetére


King Unique
titán

Aha, tehát ha valaki azt írja, hogy javasolt frissíteni egy programot és nem a 10 éves muzeális verziót használni, akkor az már biztos a program fejlesztője, értem. :)) De ha már itt tartunk és ennyire bele kell menni, akkor esetleg tudsz valami hivatalos, hiteles közleményt mutatni a program fejlesztőjétől, egyéb hozzáértőtől, netán biztonsági szakemberektől arról, hogy miért kell okvetlenül az elavult programverziókat, vagy akár operációs rendszerek használni az aktuális verziók helyett? Ha nem, akkor meg mégis mire fel ez az egész? :B

(#129022) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Egy HDD esetén gondolom nem sokat számít, hogy Sata 3 vagy Sata 2 (raid vezérlőkártya)-ra van dugva, ugye? Mivel a Sata 2 is bőven meghaladja az elméleti sebességét a HDD-nek

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#129023) Zsoxx válasza Compc (#129005) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Windows 7 kompatibilitási módban sem mennek?

(#129024) Aryes válasza King Unique (#129021) üzenetére


Aryes
nagyúr

mások (...) a program készítőjeként/fejlesztőjeként mit javasolnak, az két külön dolog lehet, ahol általában inkább az utóbbi a mérvadóbb. :B

Ezt úgy lehetett érteni, hogy szerénységed tiltja, hogy elmondd. Én meg direkt így értettem. :U

Borzasztó, hogy egy ártatlan viccet személyes támadásnak veszel és rögtön (vissza)támadsz. :(

(#129025) King Unique válasza Aryes (#129024) üzenetére


King Unique
titán

Értem, tehát akkor ha a te ködös megfogalmazásodból nem vágja le rögtön valaki telejósda és médium üzemmódban, hogy vajon hogyan értetted és mire gondoltál, akkor a viszontválasza már egyből támadás és ráadásul úgy, hogy eleve te kezdted feszegetni a témát. Illetve ha már érdemben nem sikerül megcáfolnod a leírtakat, akkor jön ez a módszer, értem. :DDD Ehhez csak annyit, hogy akkor legközelebb talán egyértelműbben kellene fogalmazni, meg nem feltétlen megkérdőjelezni olyat, amit aztán nem sikerül megcáfolni. :B

Ja, meg ez tudtommal egy informatikai kérdésekkel foglalkozó szakmai topik, a viccrovat arrébb van, ott kellene poénkodni. :))

(#129026) gregory91 válasza Compc (#128964) üzenetére


gregory91
senior tag

A BIOS-ban ACHI vagy IDE módra van állítva?

Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.

(#129027) RootRulez


RootRulez
félisten

Sziasztok!

Olyat csinál a gép, hogy amikor játszanak vele, akkor egy idő múlva újraindul. akkor ez az üzenet fogad

GTA V, Sea of Thieves, vagy épp Roblox.

2D-ben nincs gond, netezni, filmezni lehet vele.

Ami érdekes, hogy korábban lefutott gond nélkül a GTA V Benchmark teszt. De játékok alatt lefő. :(

ASRock FM2A78 Pro3+
AMD Athlon X4 860K
2x4GB A-Data DDR3 1600MHz
ASUS RX 560 O4G EVO
CORSAIR HX520

Szerintem a ~13 éves tápom rakoncátlankodik, erősítsetek meg vagy segítsetek mi lehet a gubanc

═════════════════════════════════════════

(#129028) Pyttawrx válasza RootRulez (#129027) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Szia. Táp fesszel van baja, mintha túl feszt kapna. Én másik táppal próbálnám

ja tényleg 13 éves?? uhh, hát akkor csere

[ Szerkesztve ]

(#129029) Aryes válasza RootRulez (#129027) üzenetére


Aryes
nagyúr

13 éves táp? :Y
Még jó, hogy eddig működött.

(#129030) MasterMark válasza RootRulez (#129027) üzenetére


MasterMark
titán

Ha valóban a táppal lenne gond, akkor kikapcsolna a gép, mert a táp elvenné az áramot. Majd addig be se tudnád kapcsolni amíg ki nem húzod a tápból az áramot és vissza nem dugod.

Az asus alaplapok kb. mindenre ezt írják, ha újraindul a gép.

Persze érdemes lenne kipróbálni másik táppal, de nem biztos, hogy az lesz a probléma.

[ Szerkesztve ]

Switch Tax

(#129031) RootRulez válasza Aryes (#129029) üzenetére


RootRulez
félisten

aryes és Pyttawrx , azért nem kevés pénz volt 13 éve egy ilyen táp, el is vártam tőle, hogy 10 évig menjen ez a plusz pár év meg a ráadás.

MasterMark

VGA / proci túlmelegedésre csak kiírna valami arra mást.

═════════════════════════════════════════

(#129032) MasterMark válasza RootRulez (#129031) üzenetére


MasterMark
titán

Proci túlmelegedésre sípolni és nem indulna újra, vga túlmelegedésnél meg a kép megy el, de nem indul újra általában.

Switch Tax

(#129033) Pyttawrx válasza RootRulez (#129031) üzenetére


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

Melegedésnél nem biztos, hogy lenne hibakód, meg annál csak lekapcsol nem újraindul, de azt meg monitororzd, hogy hány fok, sőt nézheted az erőforrásokat, mi mennyire terhelődik, pl feladatkezelőben.. stb, plusz pl vga- furmarkkal teszteld, stb.
Még kutakodhatsz az esemény naplóban is.

[ Szerkesztve ]

(#129034) Aryes válasza RootRulez (#129031) üzenetére


Aryes
nagyúr

Nem túl megalapozott véleményem szerint egy ilyen tápegység nemigen tud 10+ évig hibátlanul működni, bármilyen drága is volt új korában. :B

(#129035) inf3rno válasza Aryes (#129029) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem is 10 éves tápom van, egyelőre megy. :D A táp teszter szerint nincs baja, talán majd egyszer belenézek, hogy mi a helyzet belül. Az mondjuk igaz, hogy lassan ideje lenne lecserélni, de most inkább másra költöm az árát.

Buliban hasznos! =]

(#129036) Aryes válasza inf3rno (#129035) üzenetére


Aryes
nagyúr

Sajnos minden, amiben elektrolit kondenzátor van, várhatóan véges élettartamú. Hogy ez a véges mennyit jelent, az függ a használattól, az alkatrészek árától, meg persze a tervezett elavulástól is. ;]
Aztán, hogy csendben múlik ki, vagy tűzijáték kíséretében, megint más kérdés.

(#129037) Zsoxx válasza inf3rno (#129035) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Milyen táp tesztert használsz?

(#129038) Zsoxx válasza Aryes (#129036) üzenetére


Zsoxx
senior tag

Nekem volt már olyan tápom, ami (mielőtt kiadta a lelkét) a gép kikapcsolása után még szikrákat vetett.

(#129039) inf3rno válasza Zsoxx (#129037) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Olcsót. Valami noname gembird azt hiszem. De ki lehet mérni elvileg multiméterrel is, sőt most éppen olyan a lapom, hogy vannak rajta direkt fesz mérési pontok.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#129040) inf3rno válasza Aryes (#129036) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Elvileg ez még a jó minőségű Cooler Master volt: RS450-ACAAD3-EU, az újabbak állítólag már nagyon gányak. Persze gondolom csodákra ez sem képes. Majd cserélem valamikor.XFX-re, már ha van még. Ahogy nézem árukeresőn egyáltalán nem létezik a márka. :o

Buliban hasznos! =]

(#129041) sh4d0w válasza Aryes (#129014) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Mondjuk azokat érdemes frissíteni, amelyek biztonsági hibákat tartalmaznak.

https://www.coreinfinity.tech

(#129042) Aryes válasza sh4d0w (#129041) üzenetére


Aryes
nagyúr

Ebben egyetértek, de ezen belül is van azért olyan biztonsági rés, ami nem igazán okoz valódi kockázatot, mondjuk mert fizikai hozzáférés szükséges egy rosszindulatú kód telepítéséhez. Az ilyenekkel nem nagyon szoktam foglalkozni, tekintve, hogy a családomban megbízom, ha pedig idegen férne a gépemhez, ez lenne a legkisebb problémám. :DDD
De ettől függetlenül igazad van.

(#129043) tylerddd


tylerddd
veterán

Üdv! Logitech G305-ön az oldalsó gombok (amikhez funkciót rendeltem) nem mindig reagálnak. Arra jöttem rá, hogy ilyenkor kis kocogtatással az alján rendbejön a dolog. Szét lehet ott csúszva valami, forrasztási hiba lehet?! Most 1 éves az eszköz. Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

Csak egészség legyen, meg térerő!

(#129044) #85619712 válasza RootRulez (#129027) üzenetére


#85619712
törölt tag

Egyértelműen táphiba, hisz ezt írja az üzenet. A táp korából indulva kiszáradtak az elkó kondik benne, én a helyedben ujrakondiz(tat)nám 3-4k-ból megvan és megint jó 13 évig. :DDD

(#129045) liszi70


liszi70
nagyúr

Van egy Lenovo ThinkCentre M91p gép nálam, amiben egy Lenovo IS6XM alaplap van. Gyári specifikációt nem találtam hozzá, de ez az oldal azt írja, sata2-es. A HWInfo pedig ezt:
SATA Ports 2 and 3: Supported
SATA Port 1 6 Gb/s: Supported
SATA Port 0 6 Gb/s: Supported
Tehát szerinte a 0 és 1-es port sata3, hiszen 6Gb/s. Namost a HWInfo téved vagy a specifikáció?
(AIDA64-el nem találtam sata portra vonatkozó, általam értelmezhető(!) infót. Hol kell keressem? :B)

(#129046) simpley


simpley
őstag

4 éves SSD-nél normális a 75%-os health?

signed by simpley.

(#129047) MasterMark válasza simpley (#129046) üzenetére


MasterMark
titán

Használattól függ, nem pedig időtől.

Switch Tax

(#129048) simpley válasza MasterMark (#129047) üzenetére


simpley
őstag

több tb adat lett ráírva ez idő alatt, tehát gondolom akkor normális...

[ Szerkesztve ]

signed by simpley.

(#129049) Tim82 válasza liszi70 (#129045) üzenetére


Tim82
nagyúr

Az asztali gépedre kikeresett findlaptopdriver oldal téved. Valószínűleg két SATA port SATA III, a többi SATA II.

A Google első két találata gyári specifikáció: [link]

Mondjuk ugyanott, ahol korábban drivereket kerestél, kellene, hogy legyen letölthető Hardware Maintenance Manual is, abban van valószínűleg ez részletesen leírva.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#129050) liszi70 válasza Tim82 (#129049) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszi! Én nem a gépre, hanem az alaplap típusára kerestem rá, és semmi specifikációt nem adott ki. De ezen az oldalon már jártam korábban, és az hogy "Serial ATA II/III" pont elbizonytalanított. :D Remélem, tényleg van rajta sata3 port is, SSD sebességének nem tesz jót a sata2.
Hardware Maintenance Manual-szerű kézikönyvet találtam csak, de semmi érdemi adat, specifikáció nincsen benne. :F

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Azonnali informatikai kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.