Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
válasz
aprokaroka87 #101462 üzenetére
Sztahanoltási mozgalom
Amúgy a feltűntetett weboldal nem él.
-
Reggie0
félisten
válasz
aprokaroka87 #101451 üzenetére
Akkor is, ha mindenki fejbelone magat otthon
-
daneel_hu
addikt
válasz
Fasza steril immunrendszere lenne mindenkinek.
Otthon meg a gyerek átadná az influenza A-t, amibe ezzel a steril immunrendszeremmel beledöglenék.Tényleg király lenne.
Apropó tegnap kocsmáztam, maszk nélkül... igaz mivel szép idő volt, kiültünk a kerthelyiségbe. Jó vót'.
-
lacafaca
addikt
válasz
ki is halnánk a picsába...
-
válasz
aprokaroka87 #84997 üzenetére
Bankok nem. Az autószervizekre és gumisokra leszek kíváncsi, azokat sem szabadna bezárni.
-
Asbee
veterán
válasz
aprokaroka87 #84997 üzenetére
Majd a közlönyből tudjuk meg szerintem pontosan. Tavaszi kerti munkához eszközöket lehet majd kapni. Ezt k...va fontos volt kiemelni, és nyitva tartani. Bank, posta, autószerelő stb, az ráér.
-
válasz
aprokaroka87 #84349 üzenetére
Jó dolog, ha tesztelnek. De ne a HR-es csaj, meg a munkavédelmis teszteljen. Hanem üzemorvos, vagy legalább az asszistense.
-
Asbee
veterán
válasz
aprokaroka87 #82494 üzenetére
Micsoda 60+ os bulik lesznek nyáron, ha oltáshoz kötnek dolgokat.
-
stawros
tag
válasz
aprokaroka87 #64103 üzenetére
Arról nem, de a pékséget a tegnapi hírek szerint 60 napra bezárták.
Ezzel a történettel az a baj, hogy nem látod hány éves van a maszk mögött.
Mégis bement a vásárló abba az idősávba, amikor nem szabadott volna neki, a hírek szerint.
Az ott dolgozóknak meg szép kis karácsony, se munka, se fizetés.
Nem ott élek, de nem hinném hogy mindenki albán származású lenne ott, alkalmazotti státuszban.
A hírben egyébként az állt, hogy 3 pék nézhet új munka után, ha talál. -
Jablocskov
tag
válasz
aprokaroka87 #63773 üzenetére
Számtalan olyan jogszabály született az elmúlt években, ami biztosan nem felel meg az uniós jog által támasztott követelményeknek. Nem véletlenül vergődik vezér a jogállamisági feltételek számonkérése miatt.
-
Kaba
veterán
válasz
aprokaroka87 #63822 üzenetére
Igen így van,láttam olyan illusztrációkat is,hogy a mozgólépcsőn valaki prüsszögött és a cseppek akár 20-25 méteres körzetben is kiterjedtek.
-
Asbee
veterán
válasz
aprokaroka87 #63816 üzenetére
Nem erről beszéltem. Egyre több ilyen eset van, hogy zárt térben, egy légtérben valaki pozitív valaki nem. Akár nő- férfi aki semmi távolságot nem tartott, egyik fél elkapja másik nem. Mások meg figyelnek nagyon, védekeznek, nincsenek ilyen helyeken, mégis elkapják. Nekem ez fura.
-
válasz
aprokaroka87 #63776 üzenetére
Sok emberről nem tudod megmondani a korát. Ezen kívül maszkban vannak, szóval az esélyeid csak tovább csökkennek. Ezen kívül fizetned kellene egy igazolvánnyal rendelkező biztonsági őrt ahhoz, hogy "ellenőrizhesd" a belépő vásárlók korát, mert a biztonsági őr kérheti a belépő vásárlókat arra, hogy igazolják magukat. Viszont ez elég kellemetlen eljárás, nem véletlenül em alkalmazzák gyakorlatilag sehol sem. Kitaláltak egy kb betarthatatlan hülyeséget... Persze ezt ellenőrizni akkor van energia. A karanténosokra arra nincsen..
-
Csatravi
senior tag
válasz
aprokaroka87 #63773 üzenetére
Nem véletlen került a töketlen Kásler helyett a Pintér kezébe az irányítás. Csak egyet elfelejtettek, hogy a mostani eü dolgozók már nincsenek besorozva minta a múlt rendszerben. Akinek anno volt katonakönyve már azok is réges-rég leadták.
-
genlog
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #61912 üzenetére
Akkor ennyit a reggeliről...
-
daneel_hu
addikt
válasz
aprokaroka87 #61884 üzenetére
Pontosan.
Ráadásul egy kisgyereknek nehéz megmagyarázni miért nem ölelgetheti a anyut/aput.
Főleg ha apunak még ereje sincs eltávolítani.Persze mindent lehet, egy nagy házban akár elszeparálható bárki, de ez is plusz energia.
A legdurvább verzió a tünetes apuka+anyuka, karantén kisgyerekekkel. -
válasz
aprokaroka87 #61884 üzenetére
Így van.
Több családról tudok, akiknél egyvalaki elkapta, aztán a kislány, majd a nagyi...De szerencsére az ellenkezője is jelen van. Mivel falusi vagyok, ezért arra is van több példa, hogy a beteget azonnal szeparálták, így senki nem kapta el az érintetten kívül (ide sorolom a mi családunkat is)
Szóval lehet, hogy szerencse, de az is lehet, hogy családon belüli fegyelmezett és tudatos viselkedés. Sajnos ez sem garancia semmire.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #61582 üzenetére
Ez egyáltalán nem OV hibája viszont úgy látom egyeseknél csak egy indok a hőbörgésre.
Miért nem azt írjátok akkor, hogy az bosszant hogy ti nem mehettek 9-11 között soppingolni? 2 francos óráról van szó.
-
Rive
veterán
válasz
aprokaroka87 #58761 üzenetére
A járvány élőben megfigyelt dinamikáját ismerve ~ kizárható, hogy ez a sz@r bárhol is tartósan cirkulált volna észrevétlenül.
-
Jablocskov
tag
válasz
aprokaroka87 #58765 üzenetére
Itt valószínűleg nem volt annyi megbetegedés, hogy feltűnt volna. A tünetek azért valamelyest eltérnek a szokásos tüdőgyuszitól. Mindenesetre jó lett volna valami forrásmegjelölés a cikknél, mert voltak már itt durva félreértelmezések a járvánnyal kapcsolatos cikkekben.
-
Jablocskov
tag
válasz
aprokaroka87 #58761 üzenetére
Voltak már ilyen feltételezések. Sajnos a cikknél nincs forrás megjelölve. Mondjuk az elég érdekes, hogy ha így volt, akkor az orvosoknak miért nem tűnt fel az új betegség.
-
Csatravi
senior tag
válasz
aprokaroka87 #58567 üzenetére
Szerintem nem lehet egyben ráhúzni mert nem mindegy hogy áruházról, Szuper- vagy Hipermarketről beszélünk. Pld vannak akkora Tesco üzletek is mint egy kicsi Lidl és nincs bennük semmiféle alegység csak maga a Tesco üzlet. Az mitől lenne bevásárlóközpont. Spar üzlettel ugyanez a helyzet. Ami felénk van Spar az kisebb mint egy Lidl. Ilyenekre badarság lenne a tiltás.
De mindegy is, ha nálunk is tiltás lenne akkor majd megtudjuk. -
zsolt_64
senior tag
válasz
aprokaroka87 #58556 üzenetére
"Már amennyiben a bevásárlóközpont alatt pl a Tesco és hasonló társaikat értjük"
Ez jutott eszembe nekem is hogy ezek a tecsó meg a madaras tesójában alapvető élelmiszereket stb... lehet vásárolni, míg pl. a Mammut na az tök fölösleges.
Mondjuk olyant nyitvahagyni ahol tolod a bevásárló kosarat.. + ahhoz is csak internetes reg után jutsz hozzá az idősávodban. -
Sped
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #56032 üzenetére
Nem kerül 10 millió ember kórházba. Nem kell ez a hülye demagógia.
Meg kell nézni melyik korosztály a legveszélyeztetettebb, zárják be őket otthonra. -
zsolt_64
senior tag
válasz
aprokaroka87 #55136 üzenetére
Kösz elég jól vagyunk...
"kis poharas tejföl, meg fél kiló kenyér 1500 ft" szerintem amellé becsúszott vagy 1 doboz cigi, vagy egy kétdekás töményDe az önkormányzati "bevásárlásban" ilyesmi nem fordulhat elő...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
aprokaroka87 #55134 üzenetére
Mint írtam önkéntesek végzik. A tehát a munkájukért közvetlen fizetséget nem kapnak.
Lehet hogy aztán mobilhasználat és esetleg benzinpénzt kapnak, erre létezik jogszabályi lehetőség, de a részleteket nem ismerem. Én is csak onnan tudtam meg hogy van ilyen hogy a lépcsőházban ki volt plakátolva.
Március 10. óta magam látom el a 82 éves anyámat, de lehet hétfőn felhívom őket, mert karanténban vagyok.... -
zsolt_64
senior tag
válasz
aprokaroka87 #55131 üzenetére
Én is úgy gondolom
, mondom mindezt a polgármesteri hivatal szervezte-szervezi-felügyeli, a képviselőtestület pénzt szavazott meg rá.
Egyébként nem iyesmire való az önkormányzat ? -
zsolt_64
senior tag
válasz
aprokaroka87 #55128 üzenetére
Ilyet nálunk már megszervezett az önkormányzat, önkéntesek vannak, pólót nyomtattak, nekik és fényképes igazolványt, amit telefonon le lehet ellenőrizni, és kp-t is kapnak hogy előre be tudjanak vásárolni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #55119 üzenetére
Igazából pl. anno az Európa-bajnokságra is sokan kiutaztak, nem feltétlenül a "gazdagok" csak. Ki mire költ. CR-t látni élőben azért nyilván maradandó élmény egy rajongónak. Láttam ismerőstől megosztott videót, tényleg szellősen voltak a stadionban a szurkolók.
-
daneel_hu
addikt
válasz
aprokaroka87 #54907 üzenetére
"Az a kérdés hogy a másik oldal hogyan valósítaná meg a dolgokat."
Sehogy.
Programjuk sincs, semmire sem.
Nincs egy épkézláb ajánlatuk az emberek számára. Ja de: vesszen Orbán.
Egyébként igen - tényleg vesszen, csak ez nem program.
Szomorú egyébként... értelmiségiek baloldalról már többször figyelmeztették ezeket a politikusokat, hogy PROGRAM vagy bármilyen AJÁNLAT kelleni fog. És azóta sincs... -
zsolt_64
senior tag
válasz
aprokaroka87 #54907 üzenetére
Túságos megszorítottak tavasszal és nagyon elengedték a gyeplőt nyáron.
A tavaszi szigorért mégcsak nem is hibáztatok senki, mindenki nagy megijedt.
Jól kijöttünk belőle, aztán mindenk úgy gondolta ááá ez nemis olyan veszélyes...
De nyáron nem kellet volna elengedni... Horvátország, Balaton bulikázás stb
1 szer voltam strandon , és amikor megláttam a félrészegen fetrengő tömeget, tudtam hogy ennek megfizetjük az árát. -
Ispy
veterán
válasz
aprokaroka87 #54898 üzenetére
Nem az a lényeg továbbra sem, hogy megnyerje, hanem, hogy úgy nézzen ki (távolról, csukott szemmel), hogy megnyerte. Mert ezzel a szavazóit legalább meg tudja majd tartani (a többségnek úgy is mindegy mit csinálj, ő a királyuk).
-
Kékes525
félisten
válasz
aprokaroka87 #54898 üzenetére
Elméletileg, nagy veszteségek árán, talán. De ahogy mennek a dolgok nem hiszem. Viszont ezt fogják kommunikálni.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
aprokaroka87 #54891 üzenetére
Nem Ő távgyógyítani fog mint a Gyurcsók..
küldöm az energiát... érzi már a melegséget ... iGEN... IGEN !!! ja nem, csak besz@rtam. -
lafaty80
addikt
válasz
aprokaroka87 #54087 üzenetére
Akkor már ez is egy jel
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #52978 üzenetére
De hogyan fertőz a tünetmentes fertőző ha már minden olyan helyen ahol átadhatja csak maszkban lehet lenni? Ez számomra a felfoghatatlan és mikor mondják már ki hogy nem a maszk a lényeg hanem a távolságtartás és emiatt további korlátozások kellenek az üzlet légköbméter függvényében. (mint tavasszal volt)
-
válasz
aprokaroka87 #52932 üzenetére
naponta írsz meredekeket statisztikai témában
nem, ne vedd úgy, ezt a forgatókönyvet például egész nyugodtan kizárhatod. nem lövöm el a poént, hogy a családom például még nem. nagyjából <=10%. tehát 90% még nem fertőződött meg!
jó lenne, ha ezt mindenki megértené, mert ha nem érti meg, akkor nagyon durvul még a helyzet. ha "mindenki" elkapta volna már, akkor most alsó hangon fél év nyájimmunság jönne.
-
válasz
aprokaroka87 #52401 üzenetére
7 napos mozgóátlagokat kell nézni, ha tisztítani akarod a szórástól
-
válasz
aprokaroka87 #52378 üzenetére
na de a fertőzöttekből kerülnek ki a súlyos esetek, máshonnan nem tudnak. egyéni szinten nézve orosz rulett, de sokasági szinten nézve nagyon is az új fertőzöttek határozzák meg, hogy mennyien landolnak kórházban.
megjegyzem, +556 új beteg került kórházba egy nap alatt. nem akarok pánikot kelteni, mert szerintem ebben semmi meglepő sincs, ergo nem kell pánikolni, tudni lehetett, hogy ez lesz.
amikor megnyitnak egy-egy új covid részleget, amihez már most alig van ember, lesz kb. 40-60-80, esetleg 1-200 új ágy (ha nagyon nagy hely). csak annyit szeretnék mondani, hogy +556 az elviselhetetlen. és még ebből is növekszünk, gyorsulunk lezárásig.
tehát szigorítom a saját korábbi tétjeimet: napjaink vannak hátra valamiféle lockdownig.
-
Asbee
veterán
válasz
aprokaroka87 #52357 üzenetére
Akkor nem is állunk rosszul
-
fatal`
titán
válasz
aprokaroka87 #51496 üzenetére
"Szegényéken pl úgy is lehetne segíteni hogy aki mondjuk kap havi 107 ezer forintnál többet és esetleg egy másik család tagja is keres annyit, akkor mondjuk fejenként 30-30 ezer forintot adna oda egy rosszabb módú családnak."
Ezt hívják segélynek. És a gazdagabb család a több adóval ad rá. Más kérdés, hogy a jelenlegi kormány a munkanélküli segélyt is szétverte, mindenhol az EU-ban hosszabb ideig jár.
Ezt nyilván két okból csinálták:
- Hamarabb kikerül a munkanélküli a rendszerből, így lehet tapsikolni az alacsony munkanélküliségnek
- Több pénz marad a kasszában, több megy a NER zsebecskéjébe...(#51516) Hieronymus: A lokális lezárás csak akkor működne, ha tesztelnének eleget. Ugyanis perpillanat nem tudni, hogy hol is kéne lokálisan zárni...
Szerintem erről a lehetőségről már legalább 2 hete (de lehet hogy több) lemaradtunk.
-
lacafaca
addikt
válasz
aprokaroka87 #51496 üzenetére
csak szólok, azok a szegények fognak előszőr elvenni bármit, amiből etetni tudják a családot...nem fognak kérdezni, elveszik és nem lesz rendőr minden sarkon, hogy megvédjék a várost...
Ezekiell szerintem már sakk-matt, teljesen mindegy, merre megy a menet, lassan jön az újabb retorika: el kell kezdenünk a bombázás utáni újáépítést...vagy tudomén mit fog beböfögni a birkahadnak
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #51509 üzenetére
Ennek némileg ellentmond hogy a forgalmazó is jelentette hogy nem tud szerezni többet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #51507 üzenetére
Egyrészt szándékos másrészt nincs elég teszt, elhangzott ez többször is itt hogy nincs elég reagens.
-
Jablocskov
tag
válasz
aprokaroka87 #51459 üzenetére
Csak nem megvilágosodtak, október elején Orbán Balázs még arról beszélt, hogy Jakab Ferenc csak riogat a járvány elszabadulásával.
" Müller Cecília már szeptemberben megmondta, mi lesz"
Aha, ő megmondta. Úgy látom az Index elég gyorsan Origósodik. A kormány meg lassan tanul, de legalább gyorsan felejt. -
Rive
veterán
válasz
aprokaroka87 #51223 üzenetére
Nem az, a legkevésbé sem. Csak ezen a ponton (ennyi) már valszeg nem elégséges.
-
Rive
veterán
válasz
aprokaroka87 #51221 üzenetére
Továbbra sem abban gondolkodnak, hogy élhetetlenné tegyék a következő időszakot (otthoni maszkviselés ~ végképp ez lenne, ráadásul eléggé értelmetlen is), hanem abban, hogy ha elég sok csak részben hatékony de betartható intézkedést hoznak, akkor elcsiffad a járvány magától.
Szerintem mondjuk az eddigiek még mindig kevés lesz a az adott helyzetben (magas esetszám).
-
Drizzt
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #50577 üzenetére
"Mert azt nem akarom elhinni hogy 1 ember csak 2-3 másikat tud megfertőzni."
Nem ezt mondják az okos emberek. Az okos emberek azt mondják, hogy ÁTLAGBAN. Ami úgy jön ki, hogy nagyon sok fertőzött szinte senkit nem fertőz meg(0-1 ember), kevés fertőzött meg nagyon sokat(akár 100-as nagyságrend).Amúgy a -bármilyen - tünetesek arányára 20% szokott lenni a becslés.
Viszont például a kórházban levők számából a tünetesek számára szinte semmit nem lehet következtetni. Főleg, ha az egyes országokét akarod összehasonlítani. Más protokoll szerint veszik fel a betegeket.Teszt téma: egy ismerősöm vidéki nagyvárosban kedden lett tesztelve. Eredményt még nem kapott. De szerencsére már alapvetően jobban van.
-
Rive
veterán
válasz
azt nem akarom elhinni hogy 1 ember csak 2-3 másikat tud megfertőzni.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a legtöbb fertőző max. 1-2 másikat fertőz meg (többnyire családban marad ), az átlagot meg azok húzzák fel, akik ötven másikat ( Ischgl ).
-
válasz
és annál több lesz a halott is, persze, ez világos
de nem hasraütésre megy, hogy ezek milyen arányban vannak, azért túl vagyunk 40 millió igazolt fertőzöttön. közünk nincs 10-20%-os átfertőzöttséghez!
-
válasz
aprokaroka87 #50572 üzenetére
sajnos egyáltalán nem értem a gondolatmeneted
-
válasz
aprokaroka87 #50567 üzenetére
hogy a viharba ne függene össze? csak fertőzöttből lesz halott, és nem, ez nem az a járvány, ahol 1 millióból 5-en halnak meg.
-
válasz
aprokaroka87 #50560 üzenetére
10 millió ember 1%-a az százezer ember. tehát 1500 halottnál nem lehet arról álmodozni, hogy a lakosság 10-20%-át már letarolta ez a cucc.
-
BalanceR
addikt
válasz
aprokaroka87 #50492 üzenetére
ReconNG-vel már átpörgettem párat, hogy botok-e, sajnos a többsége nem bot volt...
-
BalanceR
addikt
válasz
aprokaroka87 #50480 üzenetére
Persze, hogy nem, meg bot is bőven van köztük, de akkor is magas az a szám, és egy hete még "csak" 60K volt, szóval növekszik...
Btw. a felét is soknak tartanám, de a magyarországi "bohócdoktorok" (Lenkei,Gödény,Pócs,Tamasi) áldásos tevékenysége növeli a táborukat napról napra -
válasz
aprokaroka87 #50242 üzenetére
ha tényleg 100% ember otthon maradna, akkor konkrétan kihalna az adott helyről a vírus kb. de még fórumozni is fölösleges a karantén hatásairól, hiszen elég megnézni bergamót tavasszal.
-
válasz
aprokaroka87 #50233 üzenetére
de ha egyszerre van otthon mindenki 3 hétig, akkor kicsi az esélye, hogy "apuka hazaviszi" karantén után, mert nem lesz honnan elkapja: akitől elkapta volna, az is lezavarta a karanténban.
ettől még idővel megint felfut az egész, de 3 hét alatt (és ha aki beteg, utána is otthon marad) lerúgod a bázisát nagyon, ergo megint tud 2 hónapi fű alatt terjedni, mert annyira kicsik az esetszámok.
-
Ezekiell
veterán
válasz
aprokaroka87 #50212 üzenetére
Nem, mindneki más is nyer. Aki elkapta, az kigyógyul ÉS nem adja tovább másnak, ezáltal megáll/drasztikusan lelassul a járvány.
Pont ez a lényege
Parci/radi/Rive: a fél év radi kommentjéből jött, nem is ez a lényeg, hanem a drasztikus lassítás, ami több oldalról is életmentő.
-
válasz
aprokaroka87 #50212 üzenetére
?
megállítja a terjedést:
- aki elkapta, kiesik a mozgásból (beteg lesz és otthon marad bármeddig vagy meggyógyul)
- aki nem kapta el, az nem is fertőzoké, lesznek páran, akik karantén alatt kapják el és aztán amint vége, kiviszik, de kevesen, másrészt, ha csak annyit mondanának, hogy ahol beteg volt, ott a családtagok maradjanak otthon (és letesztelik őket), az is kezelve van.
-
lacafaca
addikt
válasz
aprokaroka87 #50153 üzenetére
-
Jablocskov
tag
válasz
aprokaroka87 #50153 üzenetére
Az nem volt járványnak nevezhető, mert nem volt közösségi terjedés. Járványgócok voltak, elsősorban az egészségügyi intézményekben, mert nem készítették fel őket időben, és innen került át a vírus néhány idősotthonba megint csak a felkészületlenség miatt.
-
lacafaca
addikt
válasz
aprokaroka87 #50151 üzenetére
így ok
-
lacafaca
addikt
válasz
aprokaroka87 #50145 üzenetére
azért nyugtass meg, hogy nem gondolod komolyan, hogy a maszk meg fogja állítani...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #50133 üzenetére
Na végre valaki aki kimondja.
-
daneel_hu
addikt
válasz
aprokaroka87 #50117 üzenetére
Szerintem is ez a szitu.
Ráadásul olyan számokat hoz a sajtó, amely alapján egyértelmű (csak nem mondják ki), hogy nincs mit tenni, ez végigrohan rajtunk ahogy tud.
A kérdés az, hogy kiken és mikor?A tesztek alapján szinten folyamatosa 15% körül vagy afelett van a találati arány.
Ha jól rémlik most a bajba jutottak (tünetesek) közvetlen környezetét tesztelik, tehát nincs random-cucc...Ha bezárunk és mindenki otthon kushad, akkor is könnyen 25-30% lesz belőle.
Majd kinyitunk és kezdődik újra a huzavona előlről... mondjuk 5%-ról. -
lacafaca
addikt
válasz
aprokaroka87 #50063 üzenetére
Nincs olyan hogy egészséges...
Egészséges ember kb olyan aki még életében nem volt beteg.
Másfelől kb egyenes út a halhatatlanság felélehet, hogy így nézve igazad is lehet (persze nincs), de hogy nyápic puding az több milliárd a bolygón, az biztos
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #50117 üzenetére
Meg akkor tört ki amikor vége lett a háborúnak.
-
bigdady
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #50063 üzenetére
Igen, nincs egészséges ember csak nem elég alapos orvos
-
bigdady
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #50061 üzenetére
Ja nem tudtam a vírus csak munkaképesekből vitte el az 1 milliót a víziódban
-
bigdady
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #50054 üzenetére
Akkor is marad 9 millió aki nem beteg. Te kezdted a túlzást...
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #50030 üzenetére
"Szóval maradj otthon, vagy ne maradj... "
Most az a mottó. Ne maradj otthon, majd maradj arra időre (szünet) még kikelnek az alienbébik a családot felzabálni
-
Rive
veterán
válasz
aprokaroka87 #50028 üzenetére
Nem egészen értem, miért kellene a teljes gazdaságot leállítani, illetve miért nem jobb az, ha csak néhány szektor esik ki.
-
UberMutant
őstag
válasz
aprokaroka87 #48131 üzenetére
azt vágod, hogy nem tud emelkedni a napi fertőzöttek száma?
sosem lesz annyi, amit írsz. -
BalanceR
addikt
válasz
aprokaroka87 #47962 üzenetére
Azért azt nem monda a WHO, hogy el kell engedni, csak azt ,hogy a korlátozásokat kizárólag indokolt esetben célszerű használni a lassításra.
Alapvetően itt mi is azt mondtuk, hogy pl a határzár hülyeség, mert már régen nem kintről jön a baj...
Amit viszont most még jobban, fegyelmezettebben be kéne tartani az a maszk, a gyakori kézmosás, a másfél méter védőtáv és az idősek védelme. A sulit már szerintem késő lelőni, és a vásárlási zónához is késő van talán.
A halálozások szerintem még novemberben elejéig nőni fognak, és ha a karácsonyi vásárlási láz kitör, és a boltok tele lesznek, biztos lesz még növekedés, na meg feszültség a sorban álló maszk vs antimaszk hívők között. -
daneel_hu
addikt
válasz
aprokaroka87 #47962 üzenetére
"Tehát burkoltan elkezdik kimondani azt hogy lényegében a gazdaság müködése fontosabb mint az ember élet."
Mi lenne a megoldás akkor?
-
válasz
aprokaroka87 #47824 üzenetére
Sajnos nem az. De nagyon szomorú.
-
BalanceR
addikt
válasz
aprokaroka87 #47383 üzenetére
-
Micsurin
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #47046 üzenetére
Hogyne lehetne csak nem akarásnak... a sok állását vesztett pincér, recis etc szerinted 160-200 nettóér nem menne el napi 8 órában call centerezni kontakt kutatás céljából?
Jah de ahhoz a mutyi perselyből kicsit vissza kéne tenni az állami malacba.
-
Ezekiell
veterán
válasz
aprokaroka87 #47046 üzenetére
Lehetne ezt normálisan csinálni, csak nem akarják.
-
Kékes525
félisten
válasz
aprokaroka87 #47015 üzenetére
Igen, akkor, amikor réges-rég a tudás alapú társadalmak a fejlettek.
-
lacafaca
addikt
válasz
aprokaroka87 #45790 üzenetére
Kluge szerint bár mindannyian fáradtak vagyunk, a kihívások kezelésére tett erőfeszítéseket fel lehet élénkíteni, és erre három stratégiát vázolt fel a kormányok számára:
rendszeres közvélemény-kutatásokkal ismerjék fel az emberek nehézségeit;a közösségeket vonják be a megbeszélésekbe, az előkészületekbe és a döntésekbe;engedjék, hogy az emberek éljék az életüket, de csökkentsék a kockázatot azáltal, hogy innovatív módszereket keresnek a társadalmi igények kielégítésére.
ugyeugye...mégis a mi kedves vezérünk a legnagyobb géniusz, mindenki a magyar intézkedésegek lesi és követi...behódolt végre a who is -
válasz
aprokaroka87 #45762 üzenetére
ezt már eddig is lehetett tudni. 80%, hogy jól megúszod és posztolhatsz a fórumokra, hogy mire fel a nagy felhajtás. 19,x%, hogy jobban megszenvedsz vele, de utána ugyanúgy posztolhatsz. és picike %, hogy belehalsz és kész.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #45530 üzenetére
"Azért egy ország vezetője elég rossz példát mutat, Bár lehet már ő is politika szimpátia alapján kezeli a dolgot."
Nem olyan ostobák ám. Nagyon jól tudja mi kell a választóinak. Ez csak erősíti, ami nekünk kívülállónak meglehetősen fura cselekedet.
-
pjen
félisten
válasz
aprokaroka87 #45415 üzenetére
Igen,ezek a kérdések.Idővel biztos lesznek válaszok is.Tény,hogy minden halál egy személyes tragédia,de a föld népességére nézve elhanyagolható.
45416:A nem szabadon engedett járványnak is vannak covidos áldozatai és nem covidosak is,gondolok itt az ellátás hiányában meghalt betegekre.+A gazdasági összeomlás miatt egyszerűen csak éhen haló emberekre a harmadik világban.
-
válasz
aprokaroka87 #45415 üzenetére
Mi döntjük el. Ha észhez tér az emberiség <1héten belül, kb 2. Azt se felejtsük el, hogy a szabadon engedett járványnak vannak nem-regisztrált covidos, sőt egyenesen nem-covidos áldozatai is (ld a múltkori vakbeles srácot). Illetve azt sem tudjuk, hogy a túlélők x%-át sújtó maradandó károsodások hány embert visznek el a következő 10-20évben. (Ld Tóth Bendegúz)
-
válasz
aprokaroka87 #45164 üzenetére
Igen. Ha később visz el vkit a kaszás, komplikáltabb.
-
válasz
aprokaroka87 #43351 üzenetére
ezen a ponton erről itthon már fórumozni sem érdemes. nyilvánvalóan nem tudjuk így kezelni a járványt, maradnak a globális intézkedések, slussz-passz. a vicc az, hogy "a svéd modell" (kiráz a hideg a kifejezéstől) leginkább arról szól, hogy rendesen tájékoztatjuk a népet, folyamatosan, nem nézzük őket debilnek, felelősséggel ruházzuk fel. és mit ad 'sten, járványnál ezek tök hatékony dolgok.
de mi 2157-ben egy véres polgárháború keretében fogjuk megvívni a "maszk-vagy-nemmaszk" csatánkat, addig tépjük egymást.
(a topik dantréétől előre is elnézést kérek, amiért a "népembe rúgtam")
-
Ringman
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #43346 üzenetére
Másfelől szerintem kevés ember áldozná be a munkahelyét, azért mert világ járvány van.
tesztelés + kontaktkutás + a fertőzöttek elkülönítése nélkül ez lesz a vége, de fél (lassan háromnegyed) év alatt még nem sikerült eljutni idáig -
viharhozo
addikt
válasz
aprokaroka87 #43067 üzenetére
Az elozo hetvegen a nemetek is beengedtek nezoket a bajnoki meccsek egy reszere. Ami a tévében latszott, az teljesen rendben volt, ott nem leszel nagyobb esellyel fertozott, mint egy uzletben. Viszont ok lejjebb vettek a limitet, a kapacitas 10-15%-at engedelyeztek csak.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #43074 üzenetére
Ha valakin maszkot látnak letépik róla.
lacafaca: ne távgyógyíts
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #43067 üzenetére
Megmondták kerek-perec hogy nem kell maszkot viselni a meccsen a szurkolóknak. Te tudsz sört inni maszkban?
Tekintsetek úgy erre mint egy laborra.
Ismét elmondom: aki fél az ne menjen stadionok közelébe 2 napig. -
válasz
aprokaroka87 #43059 üzenetére
Mindkettő hibás szvsz.
#43046: nem a falvédőről, hanem a luxusnyaralásaikból jöttek, amik kedvéért pl zölden tartották a horvátokat.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #43059 üzenetére
Miért ne engedné a megrendezését? Nem zárt térben van, kb annyira veszélyes mint egy buszmegállóban ácsorogni vagy a posta előtt maszk nélkül.
Arról nem beszélve, hogy UEFA-nál ez egy kísérleti dolog most, hogy lehet-e focimeccset rendezni ilyen körülmények között. Ebben akart villantani Hungary. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #42785 üzenetére
Sírásó vagy?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #42711 üzenetére
Szerintem meg az hogy a magyar nép zsigereiben van ez a korábbi (török, orosz) megszállások miatt.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
aprokaroka87 #41614 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni, de kihagytam a mondatból, hogy "számomra" pánikkeltő.
Miért?
Növekvő pozitív => növekvő betegszám => eü túlterhelés => kisebb esély a megfelelő ellátásra covidosként és minden egyéb betegség, baleset esetén => több áldozat => nagyságrendileg hasonló gazdasági kár, mint egy időben indított védekezés/szigorítás esetén.
Számomra elfogadhatatlan matek, ahol az emberélet és az egészség forintosítható szám egy egyenletben, DE még csak nem is vélem úgy, hogy gazdaságilag ez a jobb verzió.Igen, ez csak egy személyes vélemény, én sem vagyok mindentudó, csak nálam a sokváltozós egyenletben ez jött ki.
(a járvány nekem is odavert anyagilag és az életteremet, élményeimet tekintve is, de én meg úgy vagyok ezzel, hogy aki behisztizik "egy kis" nélkülözéstől, maszkviseléstől, annak lehet 76-os karja is, az akkor sem férfi...)
-
pjen
félisten
válasz
aprokaroka87 #40533 üzenetére
Igazad van,pont ezért nem állnak le a bölcsik,ovik,iskolák,vendéglátó helyek stb.Minden összefügg.Rengeteg ember van aki fertőzött,de nem lesz beteg,ha ezeket mind karanténba zárnánk a kontaktjaikkal együtt,lehúzhatnánk a redőnyt.Csak arra gondolj nem lenne villany,víz,nem működnének a futár cégek stb.Hiszen közöttük is ott a vírus.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #39901 üzenetére
Elég sokan vannak itt hónapok óta és mégsem sikerül felfogni.
-
andor80
senior tag
válasz
aprokaroka87 #39790 üzenetére
Kisboltok katasztrófálisak sőt cukrászda is .Nem küldik ki a sütemények mellől se a maszknélküli covididíótákat ...
-
válasz
aprokaroka87 #39790 üzenetére
Én sajnos mást tapasztaltam.
Tegnap voltam egy Auchanban és egy Müllerben is, és mindkét helyen többségben voltak azok, akik nem megfelelően viselték a maszkjukat. Egyre nehezebben tudom megállni egyébként, h ne szóljak rá ezekre a birkákra (elnézést a kifejezésért).
Szerk.: Ja! Borsod megye, Miskolc.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Steam topic
- További aktív témák...
- DJI Goggles V2 drón szemüveghez való iFlight Crystal Patch antenna +Stubby
- DJI Mini 4 pro / Mini 3 pro / DJI Mini 3 drón Fly More Kit Plus - 2x47 perc
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest