Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
A mentősöknek ez jól jön és ez a lényeg.
Mi? Egy ingyen vacak hamburger? Ne nevettess már, ez inkább gáz, főleg ha ez a nagy együttérzés/sajnálat kontraproduktívba csap majd át. Meg kell fizetni őket is rendesen, ha meg meg vannak fizetve, akkor minek az ingyen hambi? Ez egyedül Győrfi Pali bácsi cégének jön jól. A Hősképző projekt nem kis pénzbe kerül majd nekünk.
Ha annyira együttérzőek ezek a gyorskajáldák, miért nem etették eddig is őket? Ja hogy most kis reklámcélt lehet megvalósítani ezzel? Tényleg undormány ez a társadalom, ahová eljutott.
-
Ezen felül Győrfi Pál kifejtette, hogy az Országos Mentőszolgálat nem csak a bajtársakat támogató adatbázis létrehozását vállalja, hanem azt is felajánlja, hogy a hamarosan
újrainduló Hősképzések keretében újraélesztésre képzi ki a „Hambulanciák” személyzetét, hogy vészhelyzetben is a mentők segítő partnerei lehessenek.
Már egy ideje gyanús volt nekem ez az ügy, de Győrfi szavai alapján már átjön, hogy ez jó kis gerillamarketing volt a részükről.
Hősképzés - ebben minden benne van.
-
perempe
veterán
Érdekes dolgokat talál az ember, ha visszaolvas. Máshol is megtalálható.
Egyezett a Pécsi Tudományegyetem virológusainak és Pócs dr. véleménye kb. 1 éve?
-
syberia
veterán
Ő csak tudja. 1 éve covidos betegek között rohangál és mégsem kapta el.
Magasabb tudati szintre lépve már nem téma a covid.
-
-
Amur
addikt
Az első dózis után legalább két héttel már 80 százalékban, a második adag felvétele után pedig már 90 százalékban véd a Pfizer–BioNTech és a Moderna mRNS-vakcinája a megfertőződés ellen – írja a CNN az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) adataira hivatkozva. [link]
Igen, ezek biztos jobbak, de mi több keleti vakcinát lőttünk el mint nyugatit.
Nem akarok hülyeséget írni de emlékezetem szerint kb fél milla kínait pl. aminél szerintem még a 60% is kérdéses. -
-
Csatravi
senior tag
Hivatalos: Budapest telt házas Eb-meccseket rendezne
Ez a mini Duce vágóhídra küldi a népet a mániájával. -
Mifelénk is (Somogy) felpörögtek az események hirtelen. Épp tegnap hívott az asszisztens hogy vasárnap már mehetünk oltásra, ha bevállajuk a Szputnyikot ill. be kell menni oltóponra. Természetesen összejött két kocsira való ember (40-50-esek) aztán megtámadjuk a kórházat holnapután.
Az az érdekes, hogy itt sem lesz kínai egy ideig, a mi korosztályunknak. Az asszisztens mondta, hogy azt a feladatot kapták, hogy a negyvenes ötvenes korosztályt küldjék be oltópontokra minél nagyobb számban, de van olyan praxis, ahol 20+oskat is beküldenek. -
Én is ezer éve rühellem a bevásárló kocsikat, kosarakat markolászni, de vagy a zsebemben vagy az autóban van mindig kézfertőtlenítő.
Amúgy ez az ahányan megyünk, annyi kocsit viszünk be ott lesz érdekes, amikor Kalányos Vinettuék pont előtted visznek el 27-en 27 kocsit és kinn maradsz félórára!
(#95604) LanyUs
Azért szerencse, hogy nem egy félkiló sárgaborsót veszel kimérősen, bele egyből a tatyódba!
-
Sped
aktív tag
Pedig a felületi megfertőződés esélye gyakorlatilag nulla, kár erre időt és energiát pazarolni, meg a kosarak megfogásán stresszelni magad. Amúgy ma reggel voltam Lidlbe, itt tényleg nincs semmi, mutatóba ott állt vmi biztonsági őr bácsika, meg ki volt írva, hogy 141 fő lehet benn egyszerre... namost nem hiszem, hogy öreg ezt live-ban számolt volna
Úgyhogy én arra a következtetésre jutottam, hogy a Lidl-nél annyival letudták a dolgot, hogy ki van írva a max. létszám.
-
Ahogy néztem valami riportban a számokat, statisztikailag kb ugyanakkora az esély megalni 30 év alatt covidban, mint AZ oltással, ezért itt már nem ellensúlyozza az oltás előnye a covid-ot.
Nyilván akkor inkább olyannal oltanak aminél nulla ezeknek az esélye.
Ezért (is) adják időseknek.Egyébként érthető, nekem is most lehetne AZ oltásom, de el fogom szerintem utasítani, nekem ne adjanak be statisztikailag elfogadható oltóanyagot, a nullánál minden nagyobb szám rosszabb.
Tipikus esete az egy katona halála tragédia az adott egyénnek és családjának, statisztikailag meg semmi, ha megnyertük a háborút.
Intenzív osztályon/-ra meg mostmár oltással is megy a triázs. Meg igazából a WHO, stb is csak azért nem ellenzi, mert ők a nagy számokat nézik csak, nem az egyéni döntések súlyát. -
BalanceR
addikt
Ez az egyik legnagyobb probléma, hogy több, mint egy év után sem tudjuk, miért van az, hogy valaki 80+ évesen, szívbetegen megússza egy orrfolyással, de van, aki 38 évesen enyhe cukorbetegséggel, vagy ismert alapbetegség nélkül gépre kerül.
Ugyan ez igaz a long covidra, ott sincsenek még konkrétumok, csak tények, hogy a felgyógyultak nagyon magas százalékánál akár hónapokkal később is alakulhat ki komoly szövődmény. -
zilazil
őstag
Nem, szerencsére tényleg nem hallani ilyenről, fiatalként nem is nagyon van miért aggódnod. Csak a legelején olyan idősek sokaságát is oltották, akik ránézésre nem hogy egy ilyen tortúrát, de a másnapot sem biztos hogy megélik. Persze a covid kockázata rájuk nézve is sokkal nagyobb.
-
zilazil
őstag
A feleségemet a második Pfizer oltás eléggé taccsra tette, pedig jó egészségi állapotnak örvend, 39 fokos láza volt utána két napig. Beszéltük is, hogy amikor az oltási kampány elkezdődött a legidősebbekkel, hogy sokuknak már egy ilyen oltás utáni reakció is halálos ítélet lehet. Persze náluk az immunválasz nem biztos hogy ilyen heves lett.
-
Angelina87
tag
"Ja.
Amúgy azt sokan elfelejtik, hogy a vakcina mellé kell egy – valamennyire – működő immunrendszer."
---- >>> Lauda és Ezekiell, erre reagáltam csak... hogy azt írta a Daniell, hogy legyengült immunrendszerre nem oltunk,..!!! <- oké de a háziorvos pontosan tudja, h xy-nak nagyon le van gyengülve az immunrendszere, mert magasvérnyomásos, cukorbeteg, ha megfújja a szél is kórházban köt ki... Akkor tájékoztathatná..., hogy legyengült immunrendszerre nem oltunk.!!!Nem??
Ja, de mivel mki maga felelősségére oltat, így a kedves doktor úr is mossa kezeit -
-
-
-
BalanceR
addikt
Ááááá, ez még semmi, csak "kikerült a gusztustalan hazug mainstream médiába".
Ilyen posztok szinte naponta vannak a konetócsoportokban, még nem is mondanám kiemelkedően hajmeresztő, gusztustalan esetnek ezt, a cikkben szereplőt.
A "Normális éltet követelünk", "Elég a tűszúrásokból" / "Koronavírus pánikot csillapítók csoportja" - antivaxxer , animaszker Facebook körökben naponta mennek az olyan posztok, hogy a kórházak üresek, bent a nővérek táncikálnak, meg órák hosszat ebédelnk, az orvosok szándékosan megölik az oxigénnel a Covid betegeket , és ha valaki mással megy be, azt szándékosan megfertőzik, mert le vannak fizetve...
De a lényeg, hogy szólászabadság van. -
freeknight
őstag
Ugyanez érvényes arra is, ha a covid miatt kapnál egy utat az intenzívre, vagy egy halotti bizonyítványt. És erre még mindig sokkal nagyobb az esély, mint az Astra utáni vérrögre. Arról már ne is beszéljünk, hogy a long-covid mit is művel majd évtizedes távlatban. Az én munkámban pl fontos az állóképesség, szóval ha én évekre ilyen szédülőssé/extrém fáradtá válnék, az nálam egyet jelentene a megnyomorodással, élhetnék fele akkora fizuból, vagy leszázalékoltan.
Szerintem mindenki dönthesse el, mit szeretne, elvileg az EU a szabadságjogokról lenne híres.
-
Igen, ez elég 1értelmű, vajon a fogamzásgátlókon kívül van más kockázati tényező? Bár nálam az AZ a mutánsállóság miatt is leszerepelt.
-
daneel_hu
addikt
Pontosan.
A végelszámolást tekintve nem összehasonlítható egy szuri azzal ami a másik serpenyőben (lehet). Sőt annyira különböznek, hogy az egyik oldalon van egy oltás, jól láthatóan... a másik serpenyőben pedig egy zsák amiben nem tudod mi van.Aszzony is lassan átmegy antivaxerba... most az a duma a barátnőjével, hogy beadattam a "mérget", a "teszteletlen gyógyszert".
-
Stanlee
őstag
Itt nalunk (bajor kisvaros) az egyik ALDI-ban egy hete mar a husveti nyuszitojasok kozott arultak az 5 db-os kiszerelest 25 euroert, mar nem a penztarostol kellett kerni, mint 3 hete, hanem szabadon ki volt rakva a teszt.
A helyi DM-ben masfel hete mar nem volt egy se, most 500 db van raktaron az antigen gyorstesztbol.
Gondolom allambacsi betarazott, most mar engedik a nepre is ra a gyorstesztet. Csak ezt nem most kellett volna, hanem mar oktoberben. De innen a fotelbol egyszeru nekem is hoborogni :-)
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
nobela
senior tag
"Nagyon beindult a verkli, 28 éves, egészségesnek tartott embereket is oltják már"
Ez így konkrétan ocsmány hazugság.
Persze index, buta kormánypropaganda oldal, tisztességes ember nem olvassa.
Mert az lehet hogy van ahol néhány 28 éves egészséges embert beoltottak, de a legtöbb helyen még az 50-60 asok sem kaptak lóf@szt sem.
-
Csatravi
senior tag
-
-
-
Stanlee
őstag
-
Rive
veterán
Én azt tudom, hogy miképpen működik a döglött, egész vírusos vakcina... Ez nem túl érdekes ügy.
Az a rész érdekes, hogy egy ilyen vakcinában, amiben ugye teljesen szétcseszték a vírus örökítőanyagát, valami mégis megakadályozza egyes embereknél a konzisztens védelem kialakulását.
Remélem valamikor valaki ebbe belekapargat kicsit. Kicsit olyan Nóbel-szagú a dolog -
-
Egy képzeletbeli beszélgetés 2021.04.02. Péntek 6:00 Kossuth Rádió Budapest (Nagy Katalin) , hogy oldjam a feszültséget
-"Én ezt már tényleg nem értem,kérem árulja el a miniszterelnök úr, mi a titka annak, hogy sohasem hibázik, hogy mindent a megfelelő időben, és a legmegfelelőbb intézkedéseket is kellő eréllyel hozza meg?"
-A szerénység, Katika, és az áldozatkészség. -
Orbán: Láttam már novemberben, hogy nagy baj lesz
Orbán nem látta novemberben a bajt, de nem is állított ilyet
Meglepett.
----------------------------------------
Jó kis összefoglaló cikk orbán nyitási víziójáról: Saját minisztere és szakértők cáfolnak rá Orbán nyitási terveire
Elképesztő, hogy már rendeletet alkotott a 2,5 millió első oltottnál kezdődő nyitásról, holott a szakma az egészet nem érti.
-
Tisztában vagyok vele . Ettől függetlenül ez már a Goebbelsi propaganda legmélyebb bugyra . Vagy csak szimplán bennem van a hiba , mert az internet korában , utána lehet nézni , hogy egy kijelentés mennyire is all meg a lábán .
BalanceR
Nagy fokú khmm"tájékozatlanság" egy szöszt élőlénynek titulalni.
Új értelmet nyer dark web szó jelentése . -
-
jogos.
#92382: sokra nem mennek vele, amíg a briteknél 5000£ bünti jár a külföldön szabadidőt tölteni akarónak, beleértve a családlátogatásokat. Az enyhébb szint se kutya, a visszatéréskor kötelezően perkálandó fejenkénti 210£-os tesztcsomaggal és karanténnel - amíg ezeket nem szüntetik meg, nemigen lesz brit turista.
-
-
A Magyar Kerékpárosklub szóvivőjének véleménye a témáról:
VAGYIS – MAGYARÁZZA A SZÓVIVŐ – HA VALAKI SZABADIDEJÉBEN BRINGÁZIK EGYET, AKKOR NEM KELL MASZKOT HORDANIA, HA VISZONT LEUGRIK EGY VEKNI KENYÉRÉRT A KÖZELI BOLTBA, AKKOR ELVILEG IGEN.
Csakhogy az a kérdés, hogy mi van akkor, ha valaki messzebbre megy, például dolgozni? Ha számonkérik, mondhatja-e, hogy persze, persze, munkába igyekszik, de útközben valójában sportol, hiszen testmozgást végez, szaporábban veszi a levegőt.
Hol húzzuk meg ennek a határát? Vagy bízzuk ezt az emberek józan belátására? Szerintem utóbbi [link] -
perempe
veterán
pár hónapja voltam bölcsességfogamat húzatni, amit elméletileg csak szájsebész végezhet (érzéstelenítés). 10 percig se tartott attól számítva, hogy rám került a sor, listaár 30k körül lehet. azt is végezhetné pl. egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzéses.
két hete volt rossz közérzetem két napig, meg is néztem pulzoximéterrel a második napon, 95-öt mutatott, általában 97-98 helyett, ma 99.
-
Nimda
addikt
Ugye most csak viccelsz
Egy nem csuklós buszon (illetve ahol elvették a metró pótlás miatt) iszonyú tömeg szokott lenni csúcsidőkben. Az eggyel kevesebb ajtó és vele együtt elzárt tér, csak szűkíti a helyet. A tömörülés csak azért van, jellemzően, mert nincs hova állni.
-
BalanceR
addikt
Kifelejtetted a fantasztikus nyitási tervet...
Csak egyetlen példa: pláza, ruhabolt (a pláza közepén), mondjuk 500 négyzetméter.
Egyszerre 50 ember lehet bennt, a többi addig kint vár a pláza folyosólyán de mivel több bolt is van a plázában, minden bolt előtt sorok... A ruha, az pont olyan, amit nem összekapkod az ember, hanem válogat, próbál, nagyobbra cserél , majd megint próbál... Minimum egy óra.
Addig a sor kint gyarapszik...
A pláza folyosólyán orbitális várakozó sor, te meg csak beszaladnál a sparba kenyérért, ahol mondjuk nincs sor, mert gyorsabb a fluktuáció, de emiatt el kell menned 1864 várakozó mellett , aki vagy normálisan viseli a maszkot vagy az állán, vagy kilógatja az orrát, vagy csokit eszik és nincs is rajta....
A legnagyobb plázák szinte mind úgy épülnek fel, hogy a ruhaboltok vannak középen, és egymás mellett...
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Steam topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest