Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Helyzet?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
kenwood3 #121069 üzenetére
Ez jóféle.
Orawell nyalókás -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
perempe #120497 üzenetére
Hm?
Úgy értettem ha menni akarsz koncertre úgyis elmész járvány ide vagy oda.
Én is így vagyok vele. Szerdán temetésre megyek, utána torra, nem fogom lemondani a tort mert járvány van. Max maszkban ülöm végig, de 300km-re Budapesttől nem divat ennyire tartani a járványtól. Komolyabb dolgokat is túléltek már ennél. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
t72killer #119985 üzenetére
Itt már nem tükörről van szó, hanem bullyingról, párszor már kértem is a kedves egybegyűlteket, hogy vonatkoztassanak el "lacától" és ne folyton személyes vonalra terelődjön a téma.
Amúgy én személyes véleményem: túl sok szabadideje van az embereknek, és már nincs jobb dolguk mint bele állni folyton a másikba. Ezzel szerezve mikro dopaminlöketeket maguknak.
Láthatjátok én se járok már ide gyakran, mert csak felidegel ez a sok adok-kapok ami itt megy. Eleinte reménykedtem benne, hogy megunjátok, de sajna már állandósulni látszik ez a helyzet. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Asbee #118692 üzenetére
1 év múlva mindenki a vakcina ellen fog beszélni, amit leírtam az tény, csak még el kell fogadnia a lakosságnak. Nem lehet orrba-szájba immunizálni.
Gondolom a Pfizer főmuftija nem a levegőbe beszélt, amikor ezt mondta. De majd idővel ez is terítékre kerül csak hát tudjuk ők nem szeretetszolgálat.
Ebben viszont nagyon igazat adok a kormánynak, hogy nem akarja kötelezővé tenni, mert megjósolhatatlan hatásai is lehetnek egy kihajtott immunrendszernek. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Garfield.37 #118687 üzenetére
Yep. Küszöbön a gyógyszer de azért csak bevezetik a kötelező oltást több országban. Nehogy már megromoljon a vakcina.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Negatív PCR-t mindenkinek jövőre!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #117540 üzenetére
Mókás világban élünk.
Még fel sem épült de már hűtik be neki a szurit. -
radi8tor
MODERÁTOR
Lesz itt még baj. [link]
Ausztriában is minden hétvégén tüntetések vannak.
Nemtom mit várnak a kötelezőség után, hogy elvonulnak a felhők? Semmi sem lesz olyan mint régen, ne is reménykedjen benne senki. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Chesterfield #117165 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Shade45 #116929 üzenetére
Ja ebben van valami. Akkor pár nap várakozás még. Nem értesítenek róla, naponta 2-3x nézz rá az oldalra.
A regisztrációt ellenőrző oldalon meg tudod nézni hogy sikeres volt-e a regisztráció. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fire/SOUL/CD #116269 üzenetére
Örülök neki, hogy azért már kezdenek óvatosabbak lenni a végtelen oltási ciklussal.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Na, a román kerítéseket lebontatta a tűzoltóság. [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Z.É.T. #116012 üzenetére
A komoly kocsma létrehozását se támogattam mert tudtam, hogy pár hónap múlva pontosan ez lesz ami most is van. Megy párhuzamosan a két topik, szinte mindenki ír mindkettőbe. A kocsma is vesztett már a kezdeti szakmaiságából, itt meg ugye sosevót'. Nagy az áthallás a két topik között.
Szerintem sokkal jobb lett volna a tudományos topikon lazítani és megtartani ott a szigorú törléseket aki már más irányba tereli a dolgot.
Ez az én véleményem. (nem az átnevezés fogja megoldani) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
LuckyL #115994 üzenetére
A kártalanítási felelősség kérdéseiről
A kötelező védőoltások miatt bekövetkező egészségkárosodás, halál miatt az állam kártalanítási kötelezettséggel tartozik. Mindeddig nem voltak olyan védőoltások, amelyeket ne maga a jogalkotó tett volna kötelezővé, kérdéses lehet tehát, hogy a munkáltató által elrendelt kötelező védőoltás esetén elszenvedett egészségkárosodás vagy halál miatt kit terhel a kártalanítási kötelezettség. A kérdés megítélését bonyolítja, hogy noha a védőoltás felvételét a munkáltató teszi kötelezővé, az oltóanyag beszerzése és beadása az állam feladata, ráadásul több, különböző hatásmechanizmusú és jogi státuszú oltóanyag áll rendelkezésre, amelyekről nem az oltási kötelezettséget elrendelő munkáltató hoz döntést.
Az egészségügyi törvény 58. § (10) bekezdése olyan általános szabályt tartalmaz, amelyből akár az is levezethető, hogy a kártalanítási felelősséget abban az esetben is az állam viseli, ha a védőoltási kötelezettséget nem jogszabály állapítja meg. De mivel a magyar szabályozásnak mindeddig nem képezte részét az a lehetőség, hogy a védőoltást az államon kívül bármilyen más szereplő tegye kötelezővé, könnyen lehet, hogy a szabály megfogalmazása abból ered, hogy a jogalkotó magától értetődőnek vette, hogy a kártalanítási kötelezettség a kötelező védőoltás egyetlen lehetséges elrendelőjeként terheli az államot. Így tehát bizonytalan, hogy a munkáltató által elrendelt kötelező védőoltás esetén kit terhel a felelősség. A kérdést az is árnyalja, hogy a munkajog világában létezik olyan kártérítési felelősségi alakzat, ami alkalmazható arra a helyzetre, ha a munkavállaló a munkáltató döntése következtében szenved egészségromlást vagy halált. Ez kiszolgáltatottá teszi nemcsak az érintett munkavállalókat – akiket bizonytalanságban tart atekintetben, hogy igényeiket kivel szemben érvényesíthetik –, hanem a munkáltatókat is, akiknek úgy kell a védőoltásra kötelező döntésüket meghozniuk, hogy nem lehetnek biztosak abban, hogy mennyiben terheli őket ez a felelősség. A jogbiztonság érdekében a kormánynak ezt egyértelműen tisztáznia kellett volna. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #115809 üzenetére
Kösz hogy elővetted a számológéped.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Intruder2k5 #115552 üzenetére
A maradékot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
NeoPampalini #115461 üzenetére
Nem a lockdownnal van bajuk az osztrákoknak, hanem azzal, hogy ez már a 4. lockdown lesz és az oltottaknak is kuss a neve. (és várhatóan ez most 20 napos lockdownt jelent karácsony előtt feloldva) [link]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mozgalmas nap volt ez a mai a világban: [link]
tüntetések lockdown ellen Ausztriában, és elegük van a korlátozásokból Ausztráloknak, Új-Zélandiaknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- HP notebook topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hosszabb előzetest kapott a Silent Hill f
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Steam topic
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest