Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz F.E.K.. #42103 üzenetére
Itt pedig az európai tanács covid19 - cel kapcsolatos intézkedései: [link]
A magyar közlönyökben márciusban megnéztem, március 9-től találtam coviddal kapcsolatos rendeleteket, az első az operatív törzs felállításával kapcsolatos intézkedés (37. szám). Utána folyamatosan jön a többi, ott is érdemes előtte és utáni is körbenézni.
[ Szerkesztve ]
-
Sped
aktív tag
válasz F.E.K.. #53556 üzenetére
Igen tudom, én is olyan szektorban dolgozok, ahol egyelőre csak élvezzük a home office-t (bank back office), de azért közben már megy a munkafolyamatok átszervezése és nagyjából látom is, hogy egy kb. 10-15%-os leépítés lesz az osztályon a köv. fél évben (amúgy is ez lett volna, csak most kicsit magasabb sebességre kapcsoltak az illetékesek ). Szóval előbb-utóbb mindenkit utolér ez.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Gsx-rr
veterán
válasz F.E.K.. #57842 üzenetére
Tv2: Olaszorszagban mar van olyan ,hogy az embereket a sajat kocsikukban kotik lelegeztetogepre!
Ezeket miert nem buntetik remhirterjesztes miatt?
Szijjarto a masik bohoc, Orbannal videochat kezdesenel maszkban van Viktor szol ra vegye le nyugodtan.
Meccsen es az Adrian nem volt fontos a maszk
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz F.E.K.. #60989 üzenetére
Nem a "hülye idióta" halmazba esel, mert tudod a szelep hatását, szóval...
A napi 8+ órát maszkot hordó szemüveges orvosok/kutatók is szeretnek látni, mégse hordanak szelepest. De te biztos speciális eset vagy.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Stanlee
őstag
válasz F.E.K.. #61001 üzenetére
En szivesen veszek mindennemu tanacsot, hogy szemuvegeskent hogyan lehet paramentesulni szabadban, tomegkozlekedesen. En is hasonlo problemaval szembesulok mint te, ugyhogy nem vagy egyedul.
Aki annyit ir/mond, hogy vannak foglalkozasaok, amikben maszk + szemuveg komboban elvannak az emberek, az nem szemuveges. Mivel ha lenne szemuvege, es parasodna az a kva szemuveg nagyjabol mindenhol, akkor tanacsot adna, hogy mit csinalj a para ellen.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Ezekiell
veterán
válasz F.E.K.. #61001 üzenetére
Igen, hordok (bár nem folyamatosan). A feleségem is hord, ő mondjuk napi 8+ órában maszkot is a laborban + egyéb elég kellemetlen PPEt, és ő is megoldja, ő se panaszkodik, mert megérti a fontosságát.
Ha felfelé jön ki a levegő, akkor szarul hordod a maszkot/szar maszkot hordasz. Van ilyen, válts maszkot, ami jobban illik az arc/orrformádra, hogy lenn jöjjön ki a levegő inkább, mint fenn. Felfelé a 0 rés a kívánatos (epidemiológiai szempontból is, mert a felfelé kifújt levegőben tovább lebegnek a cuccok, mint a lefelé kifújtban).
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
félisten
válasz F.E.K.. #92004 üzenetére
Ennek a fószernek az agyának kicsit megártott a a túl sok média szereplés. Már jó ideje, azt sem lehet elhinni neki, amit kérdez, amit meg mond, azt osztani kell 10-el.
Szívlapáttal lehetne igazítani rajta...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
BalanceR
addikt
válasz F.E.K.. #92004 üzenetére
Hát ezügyben (is?) elég nagy hülyeségeket beszél a forma, viszont szerintem elkerülhetetlenül szükséges bizonyos körülmények között az oltási "igazolást" bevezetni.
Példa:
Pár hete a "normális követelőzős" csoportban egy Karen sipítozott, hogy mekkora diszkrimináció, mert a munkahelyén kötelezővé tették az oltást, de ő nem fogja oltatni magát, mert ő felébredt, és a gödénygyuri is megmondta, hogy megváltoztatja aDNS-ét...!
Aztán kiderült, hogy nem kötelező, csak javasolt, ellenkező esetben kétnaponta PCR tesztet csinál neki (ingyen) a munkáltatója, és arra is fény derült, hogy (magán, fizetős) idősek otthonában dolgozik (nem ápoló, hanem ilyen segédféle).
Az ugye megvan, hogy az idősek otthonába jellemzően az ott dolgozók vitték be a coronát, és okoztak tömeges megbetegedéseket, szóval indokolt az óvatosság.
Szerintem mindenki szívesebben tudja idős hozzátartozóját olyan intézményben, ahol minden ott dolgozó oltott.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz F.E.K.. #93093 üzenetére
Én egyszer egy kollégámat vicceltem meg. Úgy hagyta a gépet bejelentkezve csináltam egy képernyőfotót az asztalról, majd átmozgattam a parancsikonjait egy mappába. Ezután beraktam a képernyőfotót asztali háttérnek. Jött vissza, próbált kattintani az ikonokra de ugye nem történt semmi. Szentségelt vagy egy fél órát, nem működik, biztos vírusos. Elkezdte bújni a netet, hogy mi lehet ez. Már registry-ben kotorászott, mikor megmondtam neki, hogy mi történt. Végül is ő is poénra fogta, de azon sem csodálkoztam volna ha telibever.
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
Qtya123
őstag
válasz F.E.K.. #99035 üzenetére
Továbbra is az a tippem, hogy ezzel most presszionál Viktoár úgy május végéig, de max június közepéig (ha nem jön be egy új mutáns) és utána elengedi a dolgot.
Ha nem így lesz, akkor szépen megjelennek majd a hamisított kártyák. Amúgy több ismerősöm is van, aki már most megmondta, hogy mivel ugyanaz a neve, mint az apjáé, így viszi a fater kártyáját és majd mondja, hogy áhh ne foglalkozz a születési dátummal.
De amúgy igen, ha nem kér személyit a pincér/moziban jegykezelő/akárki, akkor el fogja kérni a hasonló korú ismerőse kártyáját és Horváth Klotild helyett majd Farkas Regina néven mutatkozik be. Kreatív az ország népe, nem lesz itt ezzel baj...
-
-
BalanceR
addikt
válasz F.E.K.. #101831 üzenetére
Na igen...
Egyik ismerősöm, aki túrákat szervez és vezet a világ minden tájára Timbuktutól Laoszon át New Yorkig, és emiatt szinte az összes országspecifikus kötelező / javasolt oltást megkapta már (Himlő, Tífusz, Dengue-Láz, Malária...) az első indiai útját végigfo$ta / hányta, két hétből 9 nap láz.... pedig máshol soha nem volt semmi baja, Iránban kb szaros kézzel kellett lenyalogatni a rizst a helyiekkel.
Durva dolgok vannak ott, amit az európai szervezet nem képes kezelni.
Ilyenkor jöjjön valaki azzal a szöveggel, hogy "engem nem érint a Covid, nekem erős az immunrendszerem" ... ha olyannal találkozik az immun, amit még nem látott, nem tud vele mit kezdeni. És félő, hogy az indiai verzió Európában / Nyugaton nagyobbat üthet, mint indiában.
Ott a wuhani / Birit / Brazil verziók nem sok vizet zavartak a talán a durva helyi immunvédelemnek hála, viszont a kettős mumus tarol, és biztos, hogy jön még onnan újabb mutáció, mert a vakciálással sehol sincsenek, az egészségügy kb romokban, rohad sokan vannak, és vallási / tradicionális okokból sem a higiénia sem a távolságtartás nem az erősségük.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
Vesa
veterán
válasz F.E.K.. #101828 üzenetére
Így van. A gyógynövényekkel -természetes formában- az a legnagyobb baj, hogy fogalma nincs senkinek, adott mennyiségben mennyi hatóanyag van. Mert az egyik tő több napot kapott, jobb vízellátása volt, tehát abban akár ötszörös hatóanyag lehet, míg a másikban alig lesz valami. A betegségek kezelésében az adagolás kulcsfontosságú. Ugye direkt mérgező anyagokkal is gyógyítunk, melyek pontosan adagolt, meghatározott dózisban pozitív hatás fejtenek ki, de nagyobb dózisban már mérgezőek a szervezetre. Nos, hogy a f*szba adagoljak egy gyógynövényt pontosan? Az, hogy "1 evőkanál zuzmólevél", nem pontos adagolás, mert az egyik evőkanálban lesz 100mg hatóanyag, a másikban meg 5mg!
A másik probléma: Egy növényben számos vegyület van, melyk közül általában csak egy vagy kettő az, amelyik az adott gyógyhatásért felelős. Természetes formában viszont megesszük/megisszuk a többit is, sok esetben olyanokat is, melyek kifejezetten nem előnyösek.
A gyógyszereknél alkalmazott növényi hatóanyagokak pontosan vannak dozírozva, és tesztekkel meghatározva a lehető legjobb hatásfokot eredményező adagolás. Ezért hatékonyabb egy azonos hatóanyagot tartalmazó mondjuk szívgyógyszer, mint pl. önmagában a vonatkozó növényt tea formájában inni.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy ez a "természetes" maszlag mire jó. A kígyóméreg és a gyilkosgalóca is természetes, aztán mégis jól meghalunk tőle.
A tudomány a valóság költészete!
-
t72killer
titán
válasz F.E.K.. #103379 üzenetére
A csipp leárnyékolja a biofizikális lélekaurát, kell venni két mágikus lilára festett neodínium-mágnest és azzal a jobb boka környékére gyűjteni az összes géc-csippet.
Sajnos a gyógyszergyártók már dolgoznak az újtípusú vakcinákon, amelyben a csippek már annyira se lesznek mágnesesek, mint a mostaniak...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kolopele
nagyúr
válasz F.E.K.. #103379 üzenetére
Azt hiszem kiszállok a témából
Ez már tényleg valami elképesztő. Ennyire együgyűek az emberek? Mi lesz akkor, ha tényleg felüti a fejét rövidesen egy spanyol nátha szintű járvány? Az esély megvan rá, az állatról emberre terjedő vírusok egyre nagyobb veszélyt kezdenek jelenteni, az a csoda hogy még eddig megúsztuk.
hellboy: Ez egy másik sámán, ezek szerint több is van........[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
-
RubbishBin
senior tag
válasz F.E.K.. #110399 üzenetére
Van amikor én is felveszem a számra 1-2-3 perccel azelőtt, hogy megérkezek valahova. Így nem a bejáratnál kell kapkodni meg szerencsétlenkedni, csak gyorsan ráhúzom az orromra is. Remélem én nem okoztam sok embernek 2 napig tartó elmélkedést ezzel a szokásommal.
Mehetsz a bicómmal, de ne válts vele!
-
t72killer
titán
válasz F.E.K.. #110399 üzenetére
, bankot rabolni mentek?
#110405: ok, egyelőre nem volt érdemi járvány az alfa elvonulása óta. Az vitt akit tudott még a főleg oltatlan populációból. Térjünk vissza a témára őszi szünet környékén, amikor rendesen beindul a delta és hullani kezd az ocsú.
UK-ben közben szépen elérte a 200at a napi halottak száma. Alacsonyabb persze, mint a korábbi csúcsok, de már nem elhanyagolható és távolról se csak az oltatlanok halnak.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info