Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#99501) inf3rno válasza tomee987 (#99499) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Minket erről a számról hívtak: [link], miután volt kint a szerelő. Az a gond ezzel, hogy simán lehetnek tolvajok is, akik arra kíváncsiak, hogy mikor nem vagytok itthon... Ahogy nézem a tiéd is UPC lesz [link]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#99502) inf3rno válasza ates2 (#99500) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem sosem működött igazán jól a UPC, ha az online játékokat nézzük. Az ADSL előtte százszor különb volt, a sávszélesség miatt viszont az már nem alternatíva. A tulajváltás óta volt néhány leállás a szolgáltatásban, volt, hogy elment 3 napra, volt hogy fél óránként 5 percre megszakadt, de most egész tűrhető. Nálam inkább nyáron voltak gondok, talán túlmelegedett valami, talán a járvány miatt volt többlet terhelés, esetleg kevesebb energiát fordítanak a karbantartásra, passz.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#99503) ztsoft


ztsoft
őstag

Ismét bebizonyosodott, hogy a számlázási rendszerük egy nagy kalap sz@r.

Előbb a 10. havi számlából a lényeg (a jobb érthetőség miatt). Elsőnek a túlszámlázás összege.

Majd az aktuális tételek és a kapott jóváírás (panasztétel következménye).

Amint látható, -2192 Ft-tal (túlfizetés) zártam a 10. hónapot. Most a 11. hónapnál már 0 Ft túlfizetésem van (igaz, a pdf számlát még nem láttam), hogy ez hogyan jött össze nekik. Ha a túlfizetésből kivonom az aktuális havidíjat, akkor marad 377 Ft túlfizetés.
Igen, a keresett összeg a 9. havi számlánál van tartozásként feltüntetve. :U

Nem volt 3630 Ft túlfizetése, még a jóváírással sem, de legalább arra figyeltek, hogy a matek kijöjjön. :D

A végére még egy kis csemege. Hol a hiba a képen?

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#99504) Vynx válasza inf3rno (#99502) üzenetére


Vynx
tag

Igazából egy UPC-s előfizetőnek se működik normálisan/online játékra alkalmatlan ez a hálózat (igazából nem is a hálózat - nálam minden ok vele, hanem a modem), mivel fos Puma chipsetes kábelmodemet adnak (ez a lefőbb gond), ami latency spike-ot okoz (hiába használod modem módban, kötsz mögé routert, akkor is lehet érezni, hogy hátrányban vagy). Ha nem ilyen szemétkupacra valót adnának, akkor normálisan működne. Legszívesebben visszaküldenék minden Puma chipet az intelnek, nagy kupacba felhalmozva a székháza elé. ADSL-lel normálisan ment nekem is, mivel valószínű, hogy ott nem Puma chipes hulladékot kaptunk, ha ott is azt kaptunk volna, ott is használhatatlan lett volna a net (online játékra legalábbis).

[ Szerkesztve ]

(#99505) inf3rno válasza ates2 (#99500) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azt hiszem elkiabáltam, most éppen 10x annyi idő alatt töltenek be a weboldalak, mint amúgy. A speed test-ek már egyáltalán nem is működnek. Fantasztikus. :D Na most sikerült. Érdekes, hogy erre még jobb eredményt ír a teszt, mint az előzőre, amikor viszonylag rendben ment. [link] A görbéjén viszont látszik, hogy valami zűr van, mert jóval lassabban fut fel, mint ennek: [link]

Buliban hasznos! =]

(#99506) inf3rno válasza Vynx (#99504) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nálam egy Ubee EVW3226 van most, abban elvileg még nem puma chip van, mégis ugyanolyan. Nem a modemekkel van itt a legnagyobb gond. Majd befogom a szervert nem sokára routernek, aztán akkor már teljesen ki tudom zárni, hogy a gyenge router, qos hiánya, vagy mi okozza, de jó eséllyel valami központi gond van.

Buliban hasznos! =]

(#99507) Vynx válasza inf3rno (#99506) üzenetére


Vynx
tag

Hát nem tudom, de nekem a T-nél volt ADSL-em ott miden OK volt, ég és föld a kettő (játék szempontjából, még most is!). Na jó lehet, hogy a hálózat is problémás, de azért kiváncsi lennék, hogy egy nem PUMA chipes modemmel, hogy működne. Régen is ennyire alkalmatlan volt a online játékra a UPC hálózta vagy csak amióta ezt a CB-t bevezették?

[ Szerkesztve ]

(#99508) ates2 válasza Vynx (#99507) üzenetére


ates2
senior tag

CB óta

(#99509) Vynx válasza ates2 (#99508) üzenetére


Vynx
tag

Gondoltam (ezért írtam, hogy a Puma chip a legfőbb gond itt).

[ Szerkesztve ]

(#99510) sly54


sly54
tag

Hali,csak nekem új,hogy van 5.1 hang(tegnapi fradi meccs m4HD pl.voda box ,OTT)?

(#99511) cof válasza sly54 (#99510) üzenetére


cof
veterán

OTT? Hm, szóval OTT-n vagy? Nem sokan vannak ott pedig, DVB-C-n mondjuk eddig is volt 5.1 ha olyan műsor ment.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#99512) Orgi válasza Vynx (#99504) üzenetére


Orgi
őstag

Én kizárólag online játszom egy játékkal már nagyon régóta és még semmiféle problémát nem tapasztaltam. Szóval attól hogy nálad nem jó , még nem jelenti azt hogy mindenkinél szar, mert különben már rég kicserélték volna a modemeket... Tudom, hogy van ehhez kapcsolódó hibájuk, de például nálam még soha nem volt ebből semmiféle látványos gond online játék közben.

(#99513) blakey válasza Vynx (#99509) üzenetére


blakey
titán

A CB-d használod routernek is vagy modem módban van? Nálunk a gyerekek elég keményen tolják az online játékokat, én is néha játszom, de 0 probléma, modem módban a CB és mögötte egy megfelelően erős router, problémamentes a hálózat lassan 10 éve amióta UPC-s netem van, előtte T ADSL-el rengeteg problémám volt de az a hálózat sajátosságából fakadóan.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#99514) Vynx válasza Orgi (#99512) üzenetére


Vynx
tag

Voltál már másik internet szolgáltatónál előfizető, ami nem CB-t használ, hogy ezt így kijelented?

[ Szerkesztve ]

(#99515) inf3rno válasza Vynx (#99507) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ide olyan 2008-2010 környékén került, előtte Invitel ADSL volt. Nálam már akkor használhatatlan volt, pedig szerintem a PUMA akkor még sehol nem volt. Az Ubee-vel is ugyanúgy az, ahogy a CB-vel is és szerintem az Ubee-ben nem PUMA chipset van. Lehet, hogy ez helyi dolog, passz. Azt tudom, hogy Veszprém megyében nagyjából mindenhol ilyen, ahol én vagy az ismerőseim próbálták az elmúlt 10 évben. Egyedül a sávszélesség miatt nem megyek vissza ADSL-re.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#99516) Orgi válasza Vynx (#99514) üzenetére


Orgi
őstag

Voltam, a Telekomnál és mit jelentek ki, hogy nálam jó, ezzel mi a gond? Te jelented ki, hogy minden UPC előfizetőnek szar, én erre reagáltam. Csak online játszom, minden nap és nincsen problémám vele.

[ Szerkesztve ]

(#99517) inf3rno válasza Orgi (#99516) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Budapest?

Buliban hasznos! =]

(#99518) Orgi válasza inf3rno (#99517) üzenetére


Orgi
őstag

Aha, Telekomnál X. kerület, UPC-vel VII. kerület. Egyiknél sem volt online játékot érintő problémám.

(#99519) Vynx válasza blakey (#99513) üzenetére


Vynx
tag

Modem módban persze. Nekem ADSL-lel semmi gondom nem volt. Amíg volt a kettő együtt össze lehetett hasonlítani. Pl.: Ha Battlefield 1-be ha befordulok a sarkon, akkor már kapom is a lövést, mintha tudná már előre az ellenfél, hogy ott vagyok a fal mögött (jó, ha ki tudom egalizálni a k/d ratiomat - de legtöbbször halok mint élek). ADSL-nél, teljesen jó volt, sőt kiváló (2x,3x annyi volt az ölés mint a halál, általában a top 10-ben mindig bene voltam.)

Mielőtt megkérdezné valaki, teljesen új hálózat (kb. 2 éve lett kiépítve a faluban azóta vagyok én is az UPC-nél), modem értékeke rendben, CB is új.)

Mindegy sokáig lehet nem maradok UPC-nél (legalább is net ügyileg), mivel már kiépítette a T. az optikát.

[ Szerkesztve ]

(#99520) blakey válasza Vynx (#99519) üzenetére


blakey
titán

Az nem jó, de nem szabad általánosítani, nálam a CB modem módban gyakorlatilag hibátlan, ha a stabilítást és a gyors kapcsolatot nézzük. Egy árva panasz nincs semmilyen játékra és ugye eleve minimum hárman vagyunk akik online játékokat játszanak, tehát az esély meglenne a rosszabb kapcsolatra.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#99521) Vynx válasza blakey (#99520) üzenetére


Vynx
tag

Jó akkor nem általánosítok, de a CB akkor is kukába való (a Puma chipset miatt), ezt már többen is leírták előttem.

[ Szerkesztve ]

(#99522) viktorhu válasza Vynx (#99519) üzenetére


viktorhu
veterán

Milyen routert használsz? Vezetéken csatlakozol rá?

(#99523) Vynx válasza Orgi (#99516) üzenetére


Vynx
tag

OK, bocs akkor módosítom a kijelentésem, a legtöbbjüknél rossz. :)

(#99524) inf3rno válasza Orgi (#99518) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lehet, hogy ott jobb a hálózat, mint nálunk. Most éppen a DNS benchmarkot tolom, és full piros az egész. Nagyjából ez a szint. Érezhető is, hogy baromira belassult az oldalak betöltése.

Ami furcsaság, hogy az Ubee-re is azt írja, hogy nem megbízható. Másik gépen ugyanez van. Attól se függ, hogy mit állítok be DNS szervernek, mind piros lesz. Szóval vagy az Ubee hibás, vagy ez is megint valami központi probléma lesz.

Kipróbálom majd modem mode-ban is később, de most vannak fontosabb dolgaim, meg nincs router sem egyelőre, amit utána köthetnék. Valszeg mire oda jutok, addigra tákolnak rajta, és elmúlik ez a jelenség is.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#99525) Vynx válasza viktorhu (#99522) üzenetére


Vynx
tag

Nyilván. Zsír új TP-Link AX10. kb. 1 hónapos. De előtte a sok éves TP-Link TL-WR741ND-vel is ugyan ilyen volt. :) (Úgy is leírhatnám, hogy minden zsír új, a gép is).

Itt a Puma chip a hunyó.

[ Szerkesztve ]

(#99526) inf3rno válasza Vynx (#99519) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Full ugyanez van nálam is, benézek valahova, kapásból becsúszik 1-2 fejes, a harmadikra meg ugye halok. Ki tudom hozni nagy ritkán 3-as K/D-re ha preshootolok hang alapján, de az a max, régen meg volt 10 is hasonló szintű játékosok ellen jóval gyengébb géppel. Valamikor odáig fajul a dolog, hogy a semmiből jelenik meg az ember, amikor benézek a sarkon. Fegyverrel sikerült reprodukálni múlt héten: [link] Szerver függő is valamennyire, illetve terhelés függő is. Ha sokan vannak fent nagyobb eséllyel jelentkezik, de üres szerveren is ugyanúgy ott van. Másik oprendszerrel másik géppel is. Másik modemmel is. Másik játékkal is, legalábbis ET:Legacy ennek egy felfrissített verziója, és ott is ugyanúgy ott volt. Battlefield-nél nem volt ennyire látványos, de ott nem is nagyon tudom megítélni, mert nem voltam sosem profi benne. Szerintem nem a PUMA miatt van, már ha az Ubee tényleg nem PUMA chipes.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#99527) Vynx válasza inf3rno (#99526) üzenetére


Vynx
tag

Dettó :) Így van szerver függő is ezt én is észrevettem. Másik játék nál is igen pl.: megvan a új COD MW is, ott is ez van. Azért ilyen nálam, hogy "semmiből jelenik meg az ember, amikor benézek a sarkon." nem volt, "csak :D " annyi, hogy kapom én is a fejest egyből. Azt szoktam csinálni, hogy fordulok a sarkon és már lövök is, csak így egy kicsit nehéz pontosan célozni, meg így van esélyem leszedni az ellenfelet :) . Ilyenkor írják is, hogy én csítelek, de hát muszáj így csinálnom, mert akkor én halok előbb nem ő :) . Sőt van olyan is amikor fordulok kapja a lövéseket és mégis én halok meg előbb, mondom az igen :) .

Az a baj, hogy egy idő után már élvezhetetlen, elmegy az ember kedve a játéktól, nagyon demoralizáló, élmény romboló.

Ilyenek a T. ADSL-nél soha nem voltak.

[ Szerkesztve ]

(#99528) inf3rno válasza Vynx (#99527) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem ennél jóval cifrább dolgok szoktak lenni. Van, hogy körbefutom a csávót, háttal van nekem és úgy lövi a falat, mégis én halok meg, mert a hitboxom még ott tart. A robbanós dolgok ellen tök esélytelen elfutnom, már nem is próbálkozom. Ha repül a gránát, akkor már tudom, hogy halott vagyok. Na de ez itt már tényleg off. :D

Buliban hasznos! =]

(#99529) inf3rno válasza Vynx (#99519) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jön hozzánk is a T optikával, ahogy lesz váltani fogok én is. Nem tudom mikorra tervezik, még egy pár év biztosan, addig meg szívok. Irigylem bátyámat, most dumálta meg albérletben a tulajjal, hogy írjon alá digire, mert a UPC ott is ugyanilyen.

Buliban hasznos! =]

(#99530) Vynx válasza inf3rno (#99529) üzenetére


Vynx
tag

Helyes, tedd azt!

[ Szerkesztve ]

(#99531) pstomi


pstomi
csendes tag

Eddig fateroméknál UPC Connect Box volt aminek hála én külföldről tudtam nézni az ő fiókjával ingyen Horizon GO-n az összes tv csatornát neten keresztül (Android TV-n). Sajnos a héten lecserélték náluk kötelezően erre a Vodafone TV-s förtelemre a boxot, gondolom így már csak idő kérdése meddig tudom használni Horizon GO-t (egyelőre még megy). Vodafone TV android appja pedig használhatatlan, Android TV-re feltelepitve kííirja, hogy ez az eszköz nem támogatott... arról nem is beszélve, hogy utoljára 2019-ben frissitették a Vodafone TV appot (ilyen létezik, hogy egy appot nem frissitenek egyáltalán??).

(#99532) MadMancs válasza pstomi (#99531) üzenetére


MadMancs
veterán

Connect boxot nem hiszem hogy bárki lecserélt VTV boxra mivel az egy HGW.
Gondolom Horizon Boxra gondoltál. Amit amúgy sem cserélnek még kötelezően, maximum elhitették velük milyen jól jártak (gondolom csomagmódosítás is volt).

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#99533) ates2 válasza inf3rno (#99524) üzenetére


ates2
senior tag

Azért piros mert GW nem válaszol sokszor icmp echora igy elkezd pirosozni. de ettől még nem biztos hogy rossz.

(#99534) pstomi válasza MadMancs (#99532) üzenetére


pstomi
csendes tag

Igen Horizon Box, nem tudom miért kevertem öket. Hivták öket mult héten, hogy ezen a héten jönnek lecserélni a Boxot erre Vodafone TV-re, mivel idén minden ügyfélnél lecserélik a boxokat erre. Ök még ellenkeztek is, hogy nem akarják, mert rájuk szóltam, ha lehet próbálják meg elkerülni a cserét.

(#99535) cof válasza pstomi (#99534) üzenetére


cof
veterán

Az szép. Aktív hűség volt és közben cserélték, vagy már lejárt?

Csak mert vannak még kint ügyfeleknél jóval korábbi BOX-ok is mint a Horizon, és ha megnézed az oldalukat most is rendelhető. Ha még idén lecserélik mindenkinél akkor erre az 1 hónapra már miért hirdetnék az oldalukon? Biztos, hogy csak az ügyintéző erősködött. Kötelezni senkit nem lehet cserére.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#99538) mjani1172


mjani1172
addikt

Urak!

Esetleg a 99498- ra valaki?

Köszönöm.

(#99539) kabelmania27 válasza tomee987 (#99499) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Engem is hívtak bekötés után.
mjani1172: Üdv! Jobban jársz mert az új boxot fogják fejleszteni. Használhatsz gigabites switch-et.

(#99540) cof válasza #72445440 (#99536) üzenetére


cof
veterán

Jó lenne. De egyik szolgáltatónál sem lehet ilyet csinálni ahol adnak saját cuccot legyen az Docsis vagy Optika, hogy lecseréled az eszközüket egy sajátra.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#99541) inf3rno válasza ates2 (#99533) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Itt van a mostani 6 órával később:

Valszeg túlterhelt volt a hálózat délben, mert kajaszünetben mindenki nekiállt netezni. Na körülbelül ilyen szinten van határon a rendszer. Olyasmi, mint az áramszolgáltató, hogy az első szellőnél elmegy az áram, mert a karbantartáson spórolnak.

Szerintem azért volt piros a gateway is, mert a UPC egyik DNS szerverét használja. Gondolom ennél a benchmarknál nem csak szimpla pingelés megy a háttérben, hanem ténylegesen DNS query-t küld. A részleteit ennek nem ismerem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#99542) Ledi


Ledi
aktív tag

Beigazolódott a korábbi félelmem, hogy az HBO Pak My Vodafoneos lemondása sem lesz egyszerű. [link]

Ha valaki csak az HBO Go mellett szereplő lemondás gombra kattint azzal a teljes csomag nem törlődik. Vagyis célszerű a 1270-en kikapcsoltatni a szolgáltatást.
Nem igazán értem a Vodát. Ha ott szerepelne minden szolgáltatás mellett a módosítás/lemondás gomb az oldalukon talán kevesebben hívnák az amúgy is túlterhelt ügyfélszolgálatot.

A régi upc mediaboxokon volt SelfCar app amin szolg. lehetet rendelni. A VTV boxon most is van ilyen,de ez az eszköz párosításánál többet nem tud. Talán fejleszteni kéne ezt is a többi hiányosságával együtt.

(#99543) Susi


Susi
csendes tag

Sziasztok,
Arról van esetleg információtok, hogy a Voda megszünteti a régi UPC-s email fiókokat és címeket ? 2021.03.01. -től.

(#99544) viktorhu válasza inf3rno (#99541) üzenetére


viktorhu
veterán

Nemcsak a DNS-ét használja, ez a UPC internetszolgáltatása. A vodáé a vodás eszköz, meg talán a madzag, ami kimegy a házadhoz, de a UPC adja a háttérszolgáltatást, és valószínűleg nem viszik túlzásba az odafigyelést, amikor úgyis meg fog szűnni ez az együttműködés (ahogy az eladási folyamat évei alatt valószínűleg a karbantartást sem erőltették már annyira).

(#99545) petne válasza pstomi (#99534) üzenetére


petne
őstag

Hívták őket és rádumálták az jobb és újabb hűségért cserébe. :)) Szóval nem kötelező cserélni.

(#99546) petne válasza mjani1172 (#99538) üzenetére


petne
őstag

A horizon boxnál bármi jobb. ;) Jobban jársz a Vodafone box-szal.

Ha mindegyik port foglalt akkor be kell szerezned egy switchet is, mert a vodafone boxnak kell egy lan port.

(#99547) cof válasza petne (#99546) üzenetére


cof
veterán

Ha mindegyik port foglalt akkor be kell szerezned egy switchet is, mert a vodafone boxnak kell egy lan port.

Nem feltétlen. Jó egy Wifi repeater, jelismétlő, extender... stb. amin van egy LAN csatlakozó.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#99548) petne válasza cof (#99547) üzenetére


petne
őstag

Valóban az is jó ötlet. :K

(#99550) cof válasza #72445440 (#99549) üzenetére


cof
veterán

Természetesen én sem 50 méter áthidalásra gondoltam. Itt is van egy tag aki így használja. Az a lényeg, hogy a BOX-nál legyen még jó jelünk.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.