Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76551) Unatko válasza kabelmania27 (#76548) üzenetére


Unatko
csendes tag

Lefotóztam mindent:

Az elv olyan mint a fing. Tartod amíg tudod.

(#76552) mlinus válasza ztibor (#76531) üzenetére


mlinus
őstag

mind a random reboot, mind az elfelejtődő wifi beállítások ismert CB bug.

(#76553) pjen válasza mlinus (#76552) üzenetére


pjen
félisten

Oké,de akkor nálam mért nincs?

(#76554) kabelmania27 válasza Unatko (#76551) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ez egy jófajta osztó.
Meg kellene nézni a modem értékeket.
192.168.100.1 címen bejön az oldal, a modem alján lévő jelszót beírod utána haladó beállítások majd hálózat állapota majd letöltés és feltöltés füleket kellene bemásolni.

(#76555) inf3rno


inf3rno
nagyúr

Tudtok ajánlani megfelelő villám védelmet és galvanikus leválasztót TV-hez és 500-as nethez?

Túl sok már a kütyü ahhoz, hogy védetlenül hagyjam, és a koax is volt már, hogy megrázott régebben, a TV-k közül meg kettő számítógépre van kötve HDMI-vel. Egy ponton szeretném megoldani az egészet, ahol bejön a kábel a lakásba. 10k a keret.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#76556) pjen válasza inf3rno (#76555) üzenetére


pjen
félisten

A megfelelő villám védelemhez szorozd mondjuk100 al.Biztosítást kell kötni.

(#76557) Cifu válasza inf3rno (#76555) üzenetére


Cifu
nagyúr

Őőőő... Már az elektromos hálózatnál is általában három védelmi szint van, az első kint a villanyóránál vagy a külső betápnál, a második a megszakítóknál, a harmadik pedig a dugaljban vagy a dugalj és a fogyasztó között. Több tízezer amperes egy villámcsapás, egy ilyen három szintű védelemből sokan megveszik az utolsót (egy párezer forintos elosztót), és úgy gondolják, hogy védve vannak. Pedig arra is rá van írva, hogy mondjuk 1000 voltig van bármi haszna. A másik két védelmi szint kiépítése alsó hangon több tíz-, de inkább több százezer forint. Vannak professzionális villanszerelő cégek, akik külön foglalkoznak ezzel.

Na most 10e Ft-ből te nem fogsz értékelhető villámvédelmet kapni.

Három opció van:
1.: Ha kicsit is viharos az idő, kihúzol mindent az elektromos hálózatból, illetve a koax kábelt a HGW-ből.
2.: Jelentősen megnöveled a keretet, és megfelelő szakemberrel felméreted a házat / lakást, ad egy árajánlatot, aztán vagy elfogadod és megcsináltatod, vagy nem.
3.: Bevállalod a kockázatot és a lakásbiztosításban bízol.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#76558) inf3rno válasza pjen (#76556) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Azt meghagyom neked. Nekem elég ez a párezres vacak, amit koax kábelre lehet húzni. Nem az volt a kérdés, hogy ténylegesen véd e, hanem, hogy nem e zavarja a netet meg a képet. Főleg a feltöltés, ami érdekel a netnél. Úgy tudom nem mindegyiket szeretik a UPC-s modemek.

szerk:
Van lakásbiztosítás. Legalább beírhatom, hogy valamit tettem az ügy érdekében, ami nem erőn felül volt. Nem akarok most erről hitvitát folytatni, leírtam, hogy mire van szükségem.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#76559) pjen válasza inf3rno (#76558) üzenetére


pjen
félisten

Ha akarod be is másolhatom.Azz írtad: tudtok ajánlani megfelelő villám védelmet.... Nem.

(#76560) pjen válasza pjen (#76559) üzenetére


pjen
félisten

Ehhez aőért ismerni kéne az ottani ingatlan árakat.Nem lakhat mindenki a nyugati határ szélen. :)

(#76561) tibitabbi válasza inf3rno (#76558) üzenetére


tibitabbi
kezdő

Lehetséges hogy te ilyenre gondoltál?

[link]

[ Szerkesztve ]

(#76562) kabelmania27 válasza inf3rno (#76555) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

A galvanikus leválasztást és a villámvédőt nem igazán szeretik a modemek, modem után utp kábelre tegyél védelmet. Legjobb védelem villámláskor kihúzni a koaxot és mindent áramtalanítani.

[ Szerkesztve ]

(#76563) SFAkos


SFAkos
aktív tag

Sziasztok,

1-2 hónapja kaptam egy connect box-ot. Teljesen jól működik, kivéve azt a problémát, hogy a laptopommal nem tudok felmenni az 5 GHZ wifire 1 hete kb. Telefon azon van, viszont a laptop csatlakozik csatlakozik, majd kiírja hogy nem tudott csatlakozni a hálózathoz. 2.4-re felmegy az is, viszont nem állítottam át semmit..

Laptop AC-s, melóban is 5.ghz ac wifit használok. Nem tudjátok mi lehet a probléma?

(#76564) 4Grider válasza SFAkos (#76563) üzenetére


4Grider
nagyúr

Talán az egyik standard cb bug. Mint ahogy azt már többen is leírták itt a topikban.

(#76565) blakey válasza SFAkos (#76563) üzenetére


blakey
titán

Lehet, hogy olyan csatornán van amit a laptop nem szeret. Állítsd 36-52 közé, hátha csak ennyi a gond.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#76566) inf3rno válasza tibitabbi (#76561) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Persze, hogy ilyenre gondoltam. A kérdés az volt, hogy az UPC-s modemet melyik nem zavarja az eddigi tapasztalatok alapján.

Buliban hasznos! =]

(#76567) inf3rno válasza kabelmania27 (#76562) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nem hiszem, hogy emiatt áramtalanítani meg huzigálni fogok. Az eddigiek alapján 30-40 évente van nálunk villámkár. Amióta élek legalábbis nem volt, de egyszer gondolom nálunk is beüt majd. Azért nem is szánok rá nagy összeget. Volt, akinek állítólag bement a házába kábelen keresztül pár házzal odébb, de nem derült ki, hogy a koax vagy az elektromos kábel húzta be. Mindenesetre ha teszek rá valami tekerentyűt, akkor mivel a legkisebb ellenállás felé törekszik, lehet, hogy inkább a szomszédnál csapódik le ilyen esetben.

Az UTP-nél én amikor néztem, akkor csak nagyon drága dolgokat találtam. Persze lehet, hogy én kerestem rá rosszul.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#76568) gozi válasza inf3rno (#76567) üzenetére


gozi
tag

A gyengeáramú oldal védelmére - a másodlagos hatások ellen megfelelőek lehetnek az alábbiak, ráadásul a 10k-s költségkeretet sem lépi túl. Természetesen direkt villámcsapás esetén ezek sem védik meg a készülékeket...
Villámvédő patron: [link]
Galvanikus leválasztó: [link]
Ethernet túlfeszültség védelem: [link]

A villámvédő patront kell a kábeltv koax beérkezési pontjára tenni, majd közvetlenül utána a galvanikus leválasztót. A netet nem zavarják, azonban kb. 1-3 dB jelveszteséget okoznak, így ha gyenge a bejövő jel szintje, illetve magas az adási jelszint, akkor ez a veszteség problémát jelenthet.

Amire figyelni kell, hogy az Ethernet túlfeszültség védőhöz földelővezeték szükséges, anélkül hatástalan.

(#76569) okt8


okt8
lelkes újonc

Sziasztok!

Segítséget kérnék. A hét elején váltottunk szolgáltatót. 300-as net+connect box. A laptopon nem is észlelek problémát az 5Ghz-en, de a telóm 2,4-esen csatlakozik. A sebességmérő szerint 50 körül van a sebesség de mégis lassan töltődik minden egyes kis ikon, kép...akár még insta történet is... ha átkapcsolok mobilnetre, ami elvileg jóval lassabb, pillanatok alatt betölt mindent és ugyanez a helyzet ha bekapcsolom a régi routeremet az új UPC nettel.
Nem értem. Valami ötlet? Esetleg ellenőriz valamit a háttérben? A mobilom Huawei P8

(#76570) Cifu válasza okt8 (#76569) üzenetére


Cifu
nagyúr

Sokadszorra: tévhit az a közhely, hogy "a Wifi gyorsabb, mint a mobilnet".

Először is: a Wifi, alias 802.11 hálózati protokol úgy működik, hogy az adott frekvenciatartományban az adó figyel, hogy éppen valaki küld-e (vagyis ad-e), és ha nem, akkor egy saját adatcsomagot elküld. Ha másvalaki éppen küldi a saját csomagját, mikor adni szeretne, akkor az eszköz véletlenszerűen megállapított, pár milliomod másodperces várakozást iktat be a következő próbálkozás előtt, és akkor újra tesz egy kísérletet.

Ebből fakadóan ha sok aktív eszköz van a frekvenciatartományban, akkor bizony folyamatosan egymásra várnak az eszközök. A helyzeten nem segít, hanem ront, amikor a sok hozzáértő minél nagyobb jelerősséget állít be a routerén, gondolván, hogy majd attól jobb lesz a Wifije. Valójában azt éri el, hogy a jóval távolabbi Wifi eszközök működését is lassítja majd. Persze a laikusok nem értik a Wifi működését, és ettől függetlenül minél több és minél nagyobb teljesítményű Wifi eszközzel rakják tele a lakásukat, abban a hitben, hogy majd ez segít (tapasztalat... :( ).

Ebből fakad az is, hogy az, hogy 50Mbit-et mutat neked a SpeedTest, picit sem számít, mert az nem feltétlenül mutatja meg a wifi hálózat gyengeségeit. Átküld a rendszer egy csomó UDP csomagot, te látod a jó értéket és örülsz. Aztán mikor a TCP-n szeretnél nagy adatmennyiséget áttolni (értsd: görgeted a Twittert, Instagrammot, Facebookot), akkor fuldoklik a hálózat, mert nem tudja tartani a lépést.

Másodszor: a fentiekből fakad, hogy célszerű körbenézni, mennyire leterheltek a használt Wifi hálózat által lefedett frekvenciák. Célszerű felrakni egy Wifi-teszter programot, pl. android alatt a Wifi Network Analyzer. Ezzel láthatod, hogy egy-egy csatornán hány hálózati eszköz (egyszerűbben: router) lóg. Sajnos ez még nem biztos, hogy segít, mert lehet, hogy csak egy hálózatot látsz mondjuk a 6-os csatornán, de ha azt pont torrentre használja a gazdája (ami folyamatos és jelentős adatfolyamot generál), akkor az rosszabb helyzetet jelent, mint ha mondjuk 3-4 hálózat van, de azok ritkán kommunikálnak.

Ebből fakad egy lehetséges megoldás: keresni egy másik csatornát a router (CB) kezelőfelületén, és megnézni újra, hátra javul a helyzet. Külön probléma, hogy ugye nem biztos, hogy a délelőtt jól működő csatorna este nem lesz durván leterhelt...

Jó megoldás erre nincs (a telefoncserét és az 5Ghz-re átállást leszámítva, ahol feltehetően kevésbé leterhelt a hálózat), legalábbis ha jól sejtem a történet hátterét. Feltehetően 2.4Ghz-en csúnyán túlterhelt a Wifi hálózat, amin amúgy a CB sem segít (éljen a WiFree....).

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#76571) okt8 válasza Cifu (#76570) üzenetére


okt8
lelkes újonc

Köszönöm de ezt én is körbejártam...
Nincs más az adott csatornán... ez nem lehet gond.
Másodsorban, ha semmit nem változtatok semmin, csak lan kábellel összekötöm a connect boxot a régi routeremmel és azzal kapcsolódom 2,4ghz-en, akkor simán tölt mindent. ...és egyszerre csak egy alkalmazás fut a telefonomon, pl. egy insta.
Én is gondoltam a teló hibájára, de akkor a régi routerrel miért megy...ugyanaz a net ami a connect box wifivel nem?

(#76572) Cifu válasza okt8 (#76571) üzenetére


Cifu
nagyúr

Akkor félreértettem az "..ugyanez a helyzet..." szófordulatot.

Ezek alapján simán gáz a CB wifije. Állítsd bridge módba, és használd a saját routered, problem solved...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#76573) PofaJenö


PofaJenö
senior tag

Hello
Kérdésem hogy lesz e 4 G mobilnet ? Van még remény erre.

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#76574) 4Grider válasza PofaJenö (#76573) üzenetére


4Grider
nagyúr

Van. Meg arra is, hogy a Vodafone beszántja a UPC mobilt.

(#76575) PofaJenö válasza 4Grider (#76574) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Úgy tudom már megvette, azért kérdezem.

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#76576) Cifu válasza PofaJenö (#76575) üzenetére


Cifu
nagyúr

A bejelentés megtörtént, jelenleg az EU versenyhivatala vizsgálja az ügyletet. Várhatóan júniusban történik meg a valódi átadás, és onnan lesz a Vodaé...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#76577) okt8 válasza Cifu (#76572) üzenetére


okt8
lelkes újonc

Az IPv6 okozta a gondot....átállítottam IPv4-re és szépen működik a teló is!

(#76578) inf3rno válasza gozi (#76568) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszönöm!

Buliban hasznos! =]

(#76579) dzoli87


dzoli87
aktív tag

Sziasztok!
A Horizon box állandó bekapcsolására találtam egy kis megoldást, át kell állítani Eco módba.
Tegnap teszteltem nem kapcsolt be, viszont egy kis idő után az órát sem mutatja!
:))

(#76580) kali válasza dzoli87 (#76579) üzenetére


kali
legenda

Szia,

Hajnalban ha a megfelelő pillanatban nézel majd rá, akkor tapasztalni fogod, hogy bekapcsol, lefrissül, majd kikapcsol.

(#76581) dzoli87 válasza kali (#76580) üzenetére


dzoli87
aktív tag

Szia!

Lehet csinál majd ilyet, de az enyém gyakorlatilag 8-10 percenként kapcsolt be és már majdnem szétvertem baltával! Így az eco-s megoldás sokkal jobb nálam!
:)

(#76582) kali válasza dzoli87 (#76581) üzenetére


kali
legenda

Nálam szinte a kezdetektől ECO módban működik, nincs problémám az eszközzel, csak jeleztem, hogy lesznek ilyen frissítések, de az nem problémás bekapcsolás, hanem tervezett dolog és utána ki is kapcsol.

[ Szerkesztve ]

(#76583) bounty123 válasza dzoli87 (#76581) üzenetére


bounty123
őstag

Eltekintve attól, hogy több perc, míg bebootol eco módból. Anno nagymamámnak volt olyan tévéje, aminek a bemelegedésére ennyit kellett várni :DDD

(#76584) kali válasza bounty123 (#76583) üzenetére


kali
legenda

1:30 körül van.

(#76585) Micha3l


Micha3l
tag

Sziasztok!

Szerintetek az alabbi jelszint ill modem ertekek mennyire befolyasolhatjak a letoltesi sebesseget?
Sajnos mostanaban az 500 Mbit messzirol sincs mar meg.
Speedtest ill UPC sebessegmero is max 220-230 korul mer, fuggetlenul a csucsidotol.

(#76586) 4Grider válasza Micha3l (#76585) üzenetére


4Grider
nagyúr

Gondolom kábelen mérsz és nem használsz valami jó kis csomagszűrős biztonsági szoftvert, vagy USB-s dokkolót, stb...

(#76587) ztibor válasza mlinus (#76552) üzenetére


ztibor
senior tag

Köszi a válaszokat.
Volt kint a UPC szerelő, aki resetelte a CB-t valamint kicserélte a régi Net-TV-s elosztót, a jelek ugyanazok maradtak, és sajnos maradt a szakadozás is.
Ami azért kellemetlen mert itthonról melózok, és pénz is múlhat egy egy szakadáson, CB újrainduláson.

Kérdésem hogy ha átállítom modem módra, és saját routert csatlakoztatok rá, akkor is lesznek újraindulások, vagy ezzel áthidalható ez a probléma?

(#76588) Gubek-Einste válasza Micha3l (#76585) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Rendben vannak a jelszintek, feltöltési irány milyen?
Inkább a környék terheltség lesz a lassúság oka.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#76589) Gubek-Einste válasza ztibor (#76587) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Stabilabb briged módban saját router használata mellett.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#76590) Micha3l válasza 4Grider (#76586) üzenetére


Micha3l
tag

Nem semmi ilyesmi nincs telepitve.
Termesztesen kabelen, ahogy eddig a 400-430 stabilan meg volt.
Oke, hogy a garantalt sebessegen belul vagyunk, de igy nem sok ertelme van az 500 as elofizetesnek
Most merve is 270, a feltoltes 22 stabilan.
Valoszinuleg a kornyek terheltsege okozza a lassulast.
Azert koszonom az infokat. :R

(#76591) kabelmania27 válasza Micha3l (#76585) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Milyenek a feltöltési értékek?

[ Szerkesztve ]

(#76592) Micha3l válasza kabelmania27 (#76591) üzenetére


Micha3l
tag

(#76593) kabelmania27 válasza Micha3l (#76592) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Rendben vannak az értékek.

(#76594) Livius válasza Micha3l (#76592) üzenetére


Livius
őstag

Az hogy lehet, hogy neked csak összesen 2 darab csatornád van a feltöltésre? :F

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#76595) fsanyi78 válasza Micha3l (#76590) üzenetére


fsanyi78
csendes tag

Nálam a napokban módosítottam az előfizetést 120-ról 500-as netre és nekem is max 266 volt eddig 3 napja mérve, minden napszakban. A minimum lement 60-ra is, többször mértem 100 alatt. Pénteken hívtam az ügyfélszolgálatot és az ember állítgatott egy csomó mindent, de ez fölé nem ment. A 120-as nekem 100-120-szal jött mindig, bár már régen mértem. Kiváncsi leszek ,hogy mi lesz ebből, szerdán tudok megint telefonálni nekik, addig dolgozom.

(#76596) Livius


Livius
őstag

A DOCSIS 3.0-nál, ezeknek a letöltési meg feltöltési csatornák kiosztása milyen elveken működik?

Ma vettem észre, hogy a CB most már 24 letöltési csatornát talál, eddig mindig csak 16 letöltési csatornám volt. Történhetett valami rendszerszintű fejlesztés a UPC-nél, hogy magasabb csatornák is használatban vannak már nálam?

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#76597) TeeJay válasza Livius (#76596) üzenetére


TeeJay
félisten

Egyre több DS és US csatorna kell ennyi 300-500 megás csomaghoz
Nagyon helyes legyen csak mindenhol 24/8 a felállás

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#76598) Micha3l válasza Livius (#76594) üzenetére


Micha3l
tag

Valoban, regen 4 feltoltesi csatorna volt :F
A 22 Mbit stabilan rendben van, a letoltessel van gond, most is 180.
UPC-s forrastol tudom, hogy feltoltesre emelni fognak a kozeljovoben.

(#76599) kabelmania27 válasza Micha3l (#76598) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Modemújraindítás után sem javul a letöltési sebesség?
Lehet most is négy van, csak központilag úgy van beállítva, hogy a modem kettőt használjon.
Ha kicseréled a tap way osztót kettes splitterre lehet visszajönnek a frekik, és hármat javulnának az értékek.
Livius: Eurodocsis szabvány szerint nyolc Mhz van egy csatorna között, azért van több mert bővítették és felkapcsoltak új csatornákat, analóg adások megszüntetésével több csatorna lesz.

[ Szerkesztve ]

(#76600) gduck válasza Micha3l (#76598) üzenetére


gduck
addikt

"UPC-s forrastol tudom, hogy feltoltesre emelni fognak a kozeljovoben."

Sokra ne számítsál ;)

UI: nekem is fixen 3 csatorna van felfelé, ez területenként változó. Letöltés 100-500 között időszaktól függően (késő délután, kora este, hétvége amikor eléggé lecsökken a sebesség) Leggyakrabban 300, szóval 500-as csomag nálam csak elméletben van :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.