Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#76501) gyulazsolti válasza D.Dani (#76497) üzenetére


gyulazsolti
senior tag

Nekem csak 120-as net volt hűség nélkül.
felhívtam a lemondást, és kiegyeztünk 300-as net+telefonra 800 ft- al olcsóbbra. E-packkal.

(#76502) snyper990 válasza Cifu (#76475) üzenetére


snyper990
őstag

Amikor a távolabbi routerhez vagyok csatlakozva, nem releváns, hogy az Ubee is szórja-e a wifit.
Ha böngészőből nyitom meg a Play Áruházat és nyomok a telepítésre, a végeredmény ugyanaz, mintha például laptopról nyomnék rá: a Play Áruház appon keresztül megy végbe a telepítés, így a helyzet változatlan.
Viszont a Twitter telefonon böngészőből egyből játssza a videókat, így egyre biztosabb vagyok benne, hogy az appok nem kapnak megfelelő prioritású hozzáférést.
Gyári visszaállítás már volt az elmúlt 2 évben, de kezdetektől ilyen volt, csak most lett időm utánajárni a dolognak.
Mivel már mindent többször átnéztem/kipróbáltam a beállításoknál, és látszólag semmi sem segített, 99%, hogy szolgáltatónál van a hiba (az eszközhiba lehetőségét is beleértve). (Amúgy vidéki, új telepítésű optikai hálózat, ezt eddig nem írtam)
Mindegy, majd rákérdezek a szolgáltatónál. Azért köszönöm szépen a segítséget!

(#76503) headhunter válasza merqree (#76485) üzenetére


headhunter
addikt

Vidék... (Berettyóújfalu)

Új bekötés: 5.599Ft/hó...
"Részletek": 5.199Ft/hó...

Gold -->Tv Premium: 6.299Ft/hó (2db CAM)...

[ Szerkesztve ]

(#76504) Sn00k


Sn00k
veterán

Mit tudok tenni, ha vezetékesen jön 500 mb/s-el a letöltés, wifin mobilról meg 100-al meg néha 50-el? Nem arrol van szó wifin is 500at szeretnek mobilról, de jó lenne ha többet tudna, főleg az apple TV miatt ami szinten wifin csatlakozik. Most megnéztem apple tv 390en az most OK, de amúgy elég hullámzó, mikor mennyi. ja és 5ghz-et használok.

[ Szerkesztve ]

3njoy the Lif3

(#76505) 4Grider válasza Sn00k (#76504) üzenetére


4Grider
nagyúr

A legtutibb megoldás az, hogy elköltözöl egy olyan szigetre, ahol semmilyen rádiófrekvenciás zavarás nincs. Igaz, ott net sem lesz amit megoszthatnál wlan-on, de legalább a semmit elég jó sávszélességgel tudnád megosztani.

(#76506) Cifu válasza Sn00k (#76504) üzenetére


Cifu
nagyúr

Mobilon mihez nem elég az 50, néha 100Mbit/s sávszélesség? :F

Egyébként alapvetően több tényezős a dolog, nem véletlen, hogy a valóban komoly Wifis routerek 100e Ft körül mozognak, és ugye a telefonban lévő wifi modemtől és antennától is sok függ (attól, hogy ott van a 802.11ac, alias Wifi 5, még nem fog gigabittel hasítani). Ahogy pedig lent is írták, roppant sokmindentől függ a tapasztalt sávszélesség. Mennyi wifi eszköz van a használt csatornán, e téren a vidék sem segít, és egy csendes vidéki kis utcában lakom, de a környékben úgy látom dívik a routertelepítés, mert az SSID alapján van, aki három routert használ, és az 5Ghz-es csatornákon is legalább 4 eszköz sugároz (ezek fele UPC WiFree).

A Wifi pedig ugye úgy működik, hogy az adott csatornán egyszerre egy eszköz sugározhat. Tehát 1. eszköz ad, addig a többi vár, amikor leadta a csomagját, a többi eszköz közül valamelyik éppen jól kapja el, akkor ő kezdi el adni a saját csomagját (a többiek ismét várnak véletlenszerű ideig), és így megy, amíg szépen lassan mindenki sorra nem kerül. Ebből következik minél több eszköz van az adott csatornán, annál ritkábban kerülhet egy-egy eszköz sorra. Emiatt nem célszerű wifire építeni a hálózatot. Arra jó, hogy a mobiltelefonodon facebookoz meg megnézd az e-mailjeidet, de ennél komolyabb dologra nem igazán alkalmas. Szerintem...

Ha meg TV-n, Laptopon, Desktopon használsz Wifit, akkor fogadd el a kompromisszumokat.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#76507) matolcsida


matolcsida
csendes tag

Sziasztok most költöztem albérletbe Budapesten és a házban upc van bevezetve, olyan kérdésem lenne, hogy a lakás két szobájában is van falból kijövő koax csatlakozó olyan kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy szerdán amikor jönnek ki a upc től és hozzák a boxot akkor valószínűleg valaszthatok a 2 szoba közül hogy melyikben szeretném? Előre is köszi a választ.

(#76508) kabelmania27 válasza matolcsida (#76507) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Igen választhatsz, hogy melyik szobába legyen.
Csak netet kértél vagy lesz tv is?

(#76509) 4Grider válasza matolcsida (#76507) üzenetére


4Grider
nagyúr

Valószínűleg választhatod. Attól függ, hogy a két szoba előtt hol/hogyan van az osztó. De akár az is lehet, hogy egyik szobát sem választhatod, mert eddig máshol volt a modem helye és a szobákba csak tv megy. Vagy akár az is előfordulhat, hogy ami bemegy a szobákba, köze nincs a kábeltv-hez...

(#76510) matolcsida válasza kabelmania27 (#76508) üzenetére


matolcsida
csendes tag

Csak netet kötök, az első képen látható az van a 2 szobában a második képen látható meg a bejárati ajtónál van a falban alul lent ezt elsőre régi vonalas telefonra tippelnem

(#76511) matolcsida


matolcsida
csendes tag

Bocsi a duplaert a képek le maradtak

[ Szerkesztve ]

(#76512) 4Grider válasza matolcsida (#76511) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mint írtam, azt a pontot kell megkeresni, ahol a bekötés történik. Mert egy telefonos és egy tv-s végpontból nem lehet megmondani, hogy hogyan illeszthető egy kábelnetes szolgáltató átadási pontjához.

(#76513) kabelmania27 válasza matolcsida (#76511) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

A felső képen lévő aljzatot fogja kivenni a technikus és a falból jövő kábellel köti össze a modemet.
Lehet valamelyik aljzatnál van elosztva a koax a két szobára.

(#76514) matolcsida


matolcsida
csendes tag

a tulajtól megtudtam,hogy előzőleg is upc volt fizetve szóval valamelyik fehér fali csatlakozón kell bejönnie a jelnek remélem az én szobámban lévőnél is le lehet tenni a boxot és akkor nem kell 20m kábelt kiépítenem :)

(#76515) TeeJay


TeeJay
félisten

június elején lejár a 2év hűség szüleimnek
jelenleg 10400-at fizetnek
NET : 240megabit
TV : Premium csomagra 3TV-re
Tel : Nonstop M csomag

beléptem megnézem már milyen csomagot ajánlanak
hát csak egyet dob fel
500-as net, TV Premium és Nonstop M csomag 9499 epack befizetéssel
viszont nem tudom mennyibe is fáj most két smart kártya pluszban a TV-hez
illetve hogy miért nem választhatok kisebb netet?

öcsémék elköltöznek hamarosan, szüleimnek az alap net is elég lenne, prémium TV-vel meg nonstop M csomaggal sok vezetékes hívás miatt
szerintetek lehet telefonon alkudozni ilyenre? vagy nem fognak annyival olcsóbb árat adni és inkább legyen az 500-as net meg a connectbox és kb. hasonló áron jönnek ki 1év újabb hűséggel

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#76516) kororo válasza TeeJay (#76515) üzenetére


kororo
tag

Szia!
Szerintem júniusban próbáld telefonon a lemondás gombot választani,és kérj ügyfél megtartót hivatkozva arra,hogy szüleid ketten maradtak a házban.6-7000 Ft-ból ki kell,hogy jöjjön alapnet+PremiumTv+nonstop Tel.

in gold,we trust

(#76517) H0r1


H0r1
tag

Sziasztok!

Pár napja igazán moslék a UPC szolgáltatás a XIII XI kerületekben. Mindkét helyen connect box van, újraindítások voltak. Gépen és telefonon egyaránt, de tapasztalataim szerint csak az 5ghz frekin. Kb néha jobb kikapcsolni a wifit és 4g-t használni.

Más is tapasztal ilyet?

(#76518) Cifu válasza H0r1 (#76517) üzenetére


Cifu
nagyúr

A leírásod alapján csak Wifin nézted. Ahogy az összefoglalóban is olvasható, ha hálózati kábellel (LAN-kábel, UTP-kábel, ki hogy hívja) összekötött számítógépen is van probléma, akkor mérvadó a dolog, egyébként pedig Wifi problémáról beszélünk. Azt csak az elmúlt pár héten kb. 3-4 naponta kellett leírni, hogy a Wifi nem megbízható kapcsolat, erősen függ a környező egyéb Wifi (és más rádiós) eszközök által leterhelt csatornáktól, hogy milyen a kapcsolat.

Szóval...

1.: Rákötöd kábellel a számítógépet, ha úgy is gond van az internetszolgáltatással -> hívod az ügyfélszolgálatot.
2.: Ha úgy nem jelentkezik a probléma, akkor feltehetően Wifi probléma áll fent, ami elég sokrétű lehet, telepítsd fel egy wifi-ellenőrző programot (minden operációs rendszeren találsz ilyesmit), és nézd meg melyik csatornák a legkevésbé leterheltek (legkevesebb eszköz van rajta), és próbáld meg átállítani a ConnectBox wifi hálózatát arra a csatornára. Írod, hogy "csak" 5Ghz-en jelentkezik, akkor próbáld meg 2.4Ghz-en használni (bár kétlem, hogy menni fog).

A legesélyesebb probléma az, hogy már az 5Ghz-es csatornák is elkezdenek megtelítődni, egyre több eszköz használja őket, emiatt egyre ritkábban kerül sorra a saját hálózati eszközöd a csomagküldésre.

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#76519) kabelmania27 válasza TeeJay (#76515) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Kisebb netcsomagra is adnak ügyfélmegtartót. Ha elég a 150-es net akkor arra és comfort vagy prémium tévére és legkisebb telefonra kell ajánlatot kérni. Saját beüzemeléssel érdemes kérni az új modemet.
H0r1: Üdv! Milyenek a modemértékek?

[ Szerkesztve ]

(#76520) #54715584


#54715584
törölt tag

Sziasztok,

Az utóbbi 2 hétben többször előfordult, hogy amikor hazaértem munkából vagy reggel felkeltem és bekapcsoltam a gépet, akkor nem volt internet. Ezt egy modem újraindítás megoldotta, a többi lakó szerint az utóbbi pár napban volt karbantartás is. Ma reggel szintén nem volt internet, a karbantartási oldalon nem látom a mi kerületünket.
Hogy tudnám ellenőrizni, hogy nálam minden rendben van-e?
Ilyenkor kipróbáltam párszor, hogy a routert indítottam újra, de mindig a modem újraindítás volt a megoldás.
A kábeleket is nemrég cseréltem, elvileg mindennek működnie kellene.
Ötleteket előre is köszi.

(#76521) kabelmania27 válasza #54715584 (#76520) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Ha bemásolod a modem értékeket meg tudjuk írni, hogy jelszint probléma okozza a szakadást.
Milyen modem van nálad?

[ Szerkesztve ]

(#76522) #54715584 válasza kabelmania27 (#76521) üzenetére


#54715584
törölt tag

Connect Boxom van.
Melyik fülről másoljak értékeket?
Downstream / Upstream?

(#76523) kabelmania27 válasza #54715584 (#76522) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, a letöltés és a feltöltés füleket kellene bemásolni.

(#76524) #54715584 válasza kabelmania27 (#76523) üzenetére


#54715584
törölt tag

Ma reggel is újraindítottam a modemet.

Downstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
1 402000000 6 40 256qam 7
2 354000000 6 40 256qam 1
3 362000000 6 40 256qam 2
4 370000000 6 40 256qam 3
5 378000000 6 40 256qam 4
6 386000000 6 40 256qam 5
7 394000000 6 40 256qam 6
8 410000000 6 40 256qam 8
9 418000000 6 40 256qam 9
10 426000000 6 40 256qam 10
11 434000000 6 40 256qam 11
12 442000000 6 40 256qam 12
13 450000000 6 40 256qam 13
14 458000000 6 38 256qam 14
15 466000000 6 40 256qam 15

Downstream bonded channels
Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Locked 40.366 81923015 5
2 Locked 40.366 80923311 0
3 Locked 40.366 80924018 6
4 Locked 40.366 80923969 3
5 Locked 40.366 80925320 6
6 Locked 40.366 80921586 5
7 Locked 40.366 80928273 6
8 Locked 40.366 80926983 0
9 Locked 40.366 80925675 0
10 Locked 40.946 80923786 3
11 Locked 40.366 80928382 5
12 Locked 40.366 80929172 3
13 Locked 40.366 80929947 6
14 Locked 38.983 80931014 7
15 Locked 40.366 80931938 0

Upstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
1 26600000 46 5.120 64qam 6
2 53200000 45 5.120 64qam 4
3 46600000 46 5.120 64qam 3
4 33200000 46 5.120 64qam 1
5 40000000 46 5.120 64qam 2
6 59800000 45 5.120 64qam 5

Upstream bonded channels
Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1 2.0 0 0 1 0
2 2.0 0 0 0 0
3 2.0 0 0 0 0
4 2.0 0 0 0 0
5 2.0 0 0 0 0
6 2.0 0 0 0 0

(#76525) kabelmania27 válasza #54715584 (#76524) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ezek az értékek rendben vannak.
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító.

(#76526) #54715584 válasza kabelmania27 (#76525) üzenetére


#54715584
törölt tag

Van elosztó és csillapító, a nevüket nem tudom, csatoltam képet.

(#76527) kabelmania27 válasza #54715584 (#76526) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Az osztó kimenetén van egy csillapító azt kiveheted amennyiben a modem előtt van.
Ha nem javul akkor az osztó után lévő saját beüzemelés készletből való kábeleket lehet érdemes lenne cserélni bolti 3x árnyékolásúra vagy visszatenni a régi technikus által szereltet.
A modem oldalán nézd meg elérhető-e a modem üzemmód, ha nem my upc oldalon vagy1221-en kapcsoltasd ki az ipv6-ot.

[ Szerkesztve ]

(#76528) #54715584 válasza kabelmania27 (#76527) üzenetére


#54715584
törölt tag

Azt a csillapítót annyira ráhúzták, hogy én nem tudtam leszedni. Legalábbis nekem nem sikerült meglazítani.
Anno azt mondták a szerelők, hogy nagyon erős a jel, nem okoz kárt, ha le tudom csavarni?
A jelenlegi kábelek dupla árnyékolásúak.

(#76529) Teaway válasza #54715584 (#76528) üzenetére


Teaway
veterán

Nehogymár ne lehessen villáskulccsal letekerni egy anyát...

Nincs itthon csokid??

(#76530) kabelmania27 válasza #54715584 (#76528) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Azért tették rá a csillapítót (ha jól látom hármast) mert akkoriban -6 és +6 között volt az elfogadható a letöltési érték, nem lesz baja a modemnek a kilences értéktől, ha rosszabb lesz a helyzet akkor visszateszed.
Éjszakára áramtalaníthatod a modemet.

[ Szerkesztve ]

(#76531) ztibor


ztibor
senior tag

Sziasztok, 4-5 napja naponta többször elmegy a net. mostanra kiderült hogy ilyenkor újraindul a ConnectBox.
Az a gyanúm hogy valamit frissítettek rajta, mert pár napja eltűnt a beállított Wifi SSid-m, helyette kreált egy újat (érdekes módon a vendég hálózat megmaradt.), és az addig megszokott jelszavamat se fogadta el (eddig szóközök voltak benne).

A hálózati naplóból kiderülhet valami egy hozzáértőnek? Két újraindulás után is csináltam róla mentést.

(#76532) H0r1 válasza kabelmania27 (#76519) üzenetére


H0r1
tag

Szia!

Downstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) SNR (dB) Modulation Channel ID
1 362000000 5 38 256qam 2
2 354000000 5 38 256qam 1
3 370000000 5 38 256qam 3
4 378000000 4 38 256qam 4
5 386000000 5 40 256qam 5
6 394000000 5 38 256qam 6
7 402000000 3 38 256qam 7
8 410000000 5 38 256qam 8
9 418000000 4 38 256qam 9
10 426000000 4 38 256qam 10
11 434000000 4 38 256qam 11
12 442000000 4 38 256qam 12
13 450000000 3 38 256qam 13
14 458000000 3 38 256qam 14
15 466000000 3 37 256qam 15
16 474000000 2 38 256qam 16

Downstream bonded channels
Channel Locked Status RxMER (dB) Pre RS Errors Post RS Errors
1 Locked 38.983 5267697049 670
2 Locked 38.983 5264790549 646
3 Locked 38.983 5264784164 683
4 Locked 38.983 5264791542 798
5 Locked 40.366 5264787660 767
6 Locked 38.983 5264784626 810
7 Locked 38.605 5264790893 1114
8 Locked 38.983 5264789975 846
9 Locked 38.983 5264791658 1042
10 Locked 38.983 5264781658 1022
11 Locked 38.605 5264785196 1349
12 Locked 38.983 5264781892 1434
13 Locked 38.605 5264791139 1869
14 Locked 38.983 5264791205 2019
15 Locked 37.636 5264180119 615012
16 Locked 38.605 5261229905 3566049

Upstream bonded channels
Channel Frequency (Hz) Power (dBmV) Symbol Rate (ksps) Modulation Channel ID
1 46600000 49 5.120 64qam 3
2 26600000 48 5.120 64qam 6
3 59800000 50 5.120 64qam 5
4 33200000 48 5.120 64qam 1
5 53200000 49 5.120 64qam 4
6 40000000 48 5.120 64qam 2

Upstream bonded channels
Channel Channel Type T1 Timeouts T2 Timeouts T3 Timeouts T4 Timeouts
1 2.0 0 0 1 0
2 2.0 0 0 10 0
3 2.0 0 0 0 0
4 2.0 0 0 0 0
5 2.0 0 0 1 0
6 2.0 0 0 0 0

5ghz folyton letérdel és sárga háromszögezik laptopon, telefonon meg szimplán nincs net. 2.4 ghz stabil, asztali gép kábelen stabil

Köszönöm!

(#76533) Gubek-Einste válasza H0r1 (#76532) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Rendben vannak a jelszintek.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#76534) TeeJay


TeeJay
félisten

csak nálam ír nulla forintot a smart kártyára a my upc
tehát ha van egy prémium TV csomag gyárilag Horizon boxxal és mellé 2 smart kártya még pluszban
akkor ezentúl már nem kell majd fizetnem a 2 plusz kártyára?

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#76535) 4Grider válasza TeeJay (#76534) üzenetére


4Grider
nagyúr

4 eszközzel nem nézheted a tv-t, csak maximum 3-mal. Azt pedig már kimaxoltad.

(#76536) Intruder2k5 válasza 4Grider (#76535) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem nem is akarja, valamit félreértettél. Egy box és két kártya, az három TV. A kérdés csak az volt, hogy miért ír nulla forintot a myupc a két kártyára.

[ Szerkesztve ]

(#76537) TeeJay válasza Intruder2k5 (#76536) üzenetére


TeeJay
félisten

aztán lehet igaza van azért ír nulla forintot mert már nem rendelhetek többet
viszont akkor így hogy tudom meg hogy egy újabb 1év hűséges akciónál mennyit akarnak megint havonta legombolni a +2 smart kártyáért?
myupc-be belépve adja azt a csomagot hogy 500-as net, prémium TV meg nonstop M telefon 9600forint 1évig
de ott nincs még benne a +2 smart kártya
az is van vagy havi 1ezer gondolom
na ezt akarom lentebb alkudni valahogy :D
150-es net elég csak legyen olcsóbb

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#76538) Intruder2k5 válasza TeeJay (#76537) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor én értettem félre őt.

(#76539) davenport válasza TeeJay (#76537) üzenetére


davenport
aktív tag

Nekünk most jött 12 hónapra a Prémium + 500-as net + valamelyik telefon, egy felvevős box, és egy Smart kártyára havi 11.030,- forintos ajánlat. (Gold + Európa és 240-es net van jelenleg és vmelyik telefon, egy felvevős box és egy kártya). Nem nagyon érzem én azt, hogy olyan orbitális kedvezmény lenne. Kissé idegesít az, hogy minden évben elő kell adni a vásári kofaságot, meg azt, hogy átmegyek a Telekomhoz, ha nem adnak normális ajánlatot.

No money, no honey.

(#76540) woodworm válasza TeeJay (#76537) üzenetére


woodworm
veterán

Hogyan járhat le most Prémium TV előfizetés, amikor az egy viszonylag friss csomag. Vagy ez valamelyik korábban előfizetett prémium pakot jelentené?

(#76541) TeeJay válasza woodworm (#76540) üzenetére


TeeJay
félisten

GOLD csomag értelem szerűen ami most már Premium :D
júniusban lesz 2éve hogy UPC-re vittem át mindent, úgyhogy van 2hónapom új csomagot nézni
és most már a GOLD/Premium TV biztos marad meg a Nonstop M telefon csomag is
már csak a neten kell alkudoznom :DDD

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#76542) kabelmania27 válasza H0r1 (#76532) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

A feltöltés közel van az 50-hez, nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító.

(#76543) Unatko


Unatko
csendes tag

Sziasztok! A tanácsotokat kérném. Zuglóban baszaxom a UPC-vel vagy 1,5 éve.
Szétesik a kép folyamatosan.

KB. 46-szor volt már kint szerelő - illetve szerelőnek látszó tárgy... - kicserélt amit tudott, már "csak" a kábelt lehetne/kellene. De az utólsó srác azt mondta, hogy külső hiba, amit tud a UPC, csak nem csinálják meg. Szerintetek kicseréltessem azért a kábelt? Megoldás lehet a problémámra? Köszi a választ.

Az elv olyan mint a fing. Tartod amíg tudod.

(#76544) kabelmania27 válasza Unatko (#76543) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Tévé milyen jelerősséget/minőséget mutat?
Technikus 3x árnyékolású koaxot használ, ezért nem érdemes kicserélni.
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax és van-e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító.
Amennyiben megírod a modem értékeket ki tudjuk számolni, hogy rendben van-e a bejövő jelerősség.

[ Szerkesztve ]

(#76545) Aryes válasza Unatko (#76543) üzenetére


Aryes
nagyúr

Az előfizetést/szolgáltatót cseréltesd ki, ha ilyen a hozzáállásuk. A tv biztosan rendben van egyébként? Set top box van, vagy Smart Card?

[ Szerkesztve ]

(#76546) rgeorge válasza Unatko (#76543) üzenetére


rgeorge
addikt

Zugló melyik része?

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#76547) Unatko


Unatko
csendes tag

De rendesek vagytok hogy ilyen gyorsan reagáltok!
Sajnos nem értek hozzá hogy milyen elosztóval van bekötve. A Fam/Attenuator feliratú csillapítóról meg mégjobban fingom sincs. Ezt hol kellene keresnem? Egy elosztó van kicserélve ott, ahol bejön a lakásba a folyosóról és kétfelé megy a lakásban.
A jel erőssége azokon a csatornákon, amin a probléma jelentkezik, - amúgy mindkét TV-n - a jel GYENGE. A képen is látszik.
Amúgy az Ungvár utca környéke.
Ja, és két db Media kártya van a TV-kben.
Mindent leellenőriztek már a szerelők x alkalommal. Halvány fingjuk sincs. Hogy baxnának lovat...

[ Szerkesztve ]

Az elv olyan mint a fing. Tartod amíg tudod.

(#76548) kabelmania27 válasza Unatko (#76547) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nézd meg milyen elosztóval van megírva, nem fontos lefényképezni elég ha leírod a feliratot.
Ha két tévé van akkor valószínű nincs csillapító, ettől független az osztó kimenetén vagy a bemenetén, illetve a modemnél szokott lenni. Ha van internet előfizetés akkor az egyik szobában kell lenni egy elosztónak, ami tévére és modemnek elosztja a jelet.

(#76549) Unatko válasza kabelmania27 (#76548) üzenetére


Unatko
csendes tag

O.K. Hazaérek és megnézem, megírom. Előre is köszönöm.

Az elv olyan mint a fing. Tartod amíg tudod.

(#76550) Apaxp válasza Unatko (#76543) üzenetére


Apaxp
senior tag

Amikor nálam ugyanilyen probléma volt, akkor én is végigjártam ezt az utat. Kisváros, családi házas övezet. A külső oszlopról bejövő 20 éves kábelt valamiért nagyon nem akarták cserélni. Ezzel a tortúrával elment kb egy év a két éves hűségemből. Na ekkor vetettem le az intelligens formaruhámat és üvöltöttem az üfsz aktuális tudósával, hogyha nem jön ki a technikus és a területi hibaelhárítási vezető 24 órán belül megoldani véglegesen a problémát, akkor indulok felrúgni a szerződésemet és a teljes befizetett szolgáltatási díjat bíróságon követelem vissza nem teljesítés miatt. Következő napon 8 cerkófmajom mozgott az oszlopokon és érdekes módon meg tudták oldani a problémát. Ráadásul visszamenőleg az összes díjat amit a hd csomagra kifizettem visszakaptam.
Mint kiderült az egész területen zajbetöréses sérült kábelek voltak.

Samsung A52s 5g dual sim, Acer E5-573G win10+linux mint

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.