Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48011) ztsoft válasza ztsoft (#47965) üzenetére


ztsoft
őstag

Megtörtént a nagy "hibajavítás", azaz, a nagy semmi (várom a kiszámlázott kiszállási díjat).

A "hibáról" annyit kell tudni, hogy az új box-on sokkal gyengébb a hangerő (analóg, digitális is). A régi Pace HD box-on a menüben kicsit visszább a maximumtól, a TV-n 12 - 15 (a 100-ból, M4 HD-n 20 - 25) analóg audió kimenet (két RCA) a TV-be kötve, digitális coax kábel az erősítőbe, a hangerő megegyezik az FM rádióéval (-70.0, számomra normál hangerő).

Ezzel szemben az új box-on maximum hangerő, TV-n 50 - 65 (M4 HD-n 100, F1), analóg kimenet (mivel nincs direkt audió kimenet a box-on, így a scart-ból véve egy átalakítóval, de scartal összekötve is ugyan az), digitális optikai kimenet jó halhatóan halkabb, mint az FM rádió (az erősítő ha minden igaz dB-ben jelzi ki a hangerőt), rádió -70.0, box -60.0 - -50.0 (M4 HD-n -40.0).
Azért kíváncsi lennék, hogy másnál is ilyen halk, vagy nálam van egy selejt?

Még az hozzá tartozik, hogy a monitor TV-m nem kezeli a digitális hangot (nincs HDMI bemenet, a DVI-on nem támogatja a hangot), így a szabványos PC bemenetet használom, de szerintem ez esetben ez mellékes.

Hoztak egy hasonló méretű TV-t a teszteléshez (meg is lepődtem), mutattam a sajátomon a hibajelenséget, mondták (ketten voltak :) ), rendben, kössük be a teszt készüléket (persze az már HDMI képes), elő is szedtem a szerelő készletből. Talán egy kicsit hangosabb volt, mint az enyém, de simán azt is fel lehetett venni 100%-ra (egyes csatornákon kevés torzítás is volt). De volt olyan is ahol nagyon halk volt, meg is jegyeztem, hogy ez halk (persze 100%-on), erre a válasz, "hát, nem hangos", ennyi, ezzel le is volt tudva a teszt (ja, és mind ez maximum 1 méterre a készüléktől, mármint nem a nézési pozícióban, lehet ez nem is számít).

Most jönnek a számomra érthetetlent dolgok, kedves technikus (állítólag "tanuló", egy másik technikus mondta) elkezdte magyarázni, hogy egy ilyen kis készüléktől ne várjak nagy hangerőt, mondtam, hogy van szabvány, amit a gyártóknak be kellene tartani, meg lehet, hogy szoftveresen is be lehet avatkozni. Meg, hogy nem érti, hogy nálam hogyan van kötözgetve a hang, elmagyaráztam, de továbbra sem értette.

De most komolyan, nem erősítőről (több tíz Watt) beszélünk, hanem egy vonal kimeneti jelről (0 dB, 775mV), ennek mi köze van a mérethez? Jött még példának a régi, új céges autóban lévő Hi-Fi különbsége, rádió készülékek, stb. Itt már kezdett felmenni a pumpa, mondtam is, hogy hagyjuk a fenébe az egészet. :W Minden volt, csak a hiba kiderítése nem, arról akart meggyőzni, hogy ez így tökéletes, hát persze, lehet Neki az, de nekem nem.
Ha ilyen lesz a jövőbeli hibaelhárítás a UPC-nél, akkor köszönöm, nem szeretnék részese lenni.

Még azt hozzá kell tennem, hogy a másik technikus (régebbről ismerem) tette a dolgát, jelszintet ellenőrzött, írta az értékeket, meg talán elhangzott az is a részéről, hogy hoz be egy másik box-ot tesztelés céljából, de a kedves kollégája egyből mondott valami hülyeséget, így az sem biztos, hogy elhangzott a részéről.

Persze, hiba nincs, minden tökéletes, ment a szignó (most kapcsolok, hogy még azt sem tudom, hogy mit írtam alá a tableten, mert ott én nem láttam leírva semmit, csak rublikák voltak, vagy már az idegtől nem láttam). Olvasta már valaki, hogy mit ír alá a tableten? Még szóban sem közölték.

Hogy is van az új szlogen? Ja, megvan! A jövő megérkezett! :C Igen, már itt van, rugdossa az ajtót.

Még egy idézet és abba hagyom, "Köszönjük, hogy társaságunkat választotta. Bízunk benne, hogy szolgáltatásaink minősége egy újabb szintre emeli otthoni szórakoztatását.", igen, az újabb szint megvolt!

Bocs, hogy hosszúra sikerült.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.