Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-20 19:25:05

LOGOUT.hu

Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54466) Ebisu68


Ebisu68
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a következőben:
Van egy synology nas szerverem, amiről filmeket szoktam streamelni. Amazon fire sticket használok és jelenleg a nas nem direkt módon csatlakozik, hanem internettel. Azaz előbb feltölti a filmjeimet, majd a firesticken azt streamelem ami wifit használ. A gondom az, hogy 4k filmekhez már nincs elég feltöltési sebességem és nem is lehet nagyobb csomagra váltani.
Kérdésem:
Hogyan lehetne megoldani, hogy a nas szerver egy belső hálózaton kommunikáljon az eszközeimmel, ami utp kábelt, routert használ, így nincs szükség "internetre", nincs sávszél korlátozásom. Ráadásul úgy, hogy közben online is mradjon a szerver, tudjak letölteni rá.
Ezenkívül milyen megoldás lehetne kitalálni? Sajnos kicsit nehézkes egyéb kábeleket behúzni a ház kialakítása miattt, így a meglévő modem utp kábel switch kombóból szeretnék vmit kihozni. Gondoltam arra, hogy simán usb vel kötöm össze, kezdésnek egy tévére is elég lenne kábellel megoldani ezt a gondot, de a legjobb az lenne ha itthon minden készülék lecsatlakozna a netről, amikor a szerverről streamel.
UPC modemem van, amiből 3 kábel ágazik ki, az egyik switcen van megosztva és ez meg y aszerverbe, ezenkívül kamerák és pc van még rákötve.

Eléggé laikus vagyok ebben a témában, remélem érthető volt, bármi kérdésre szívesen válaszolok.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.