Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57201) dgyuri0123 válasza Celtis (#57196) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

A vezérlésnek mindenhez köze van. Többek között a near black, banding, tinting, hogy a többi száz dolgot ne is említsem. Mikor panelcserés egy oled, sokszor azért nem lesz jobb az új panel sem, mert rossz a vezérlés, ami az új panelt is ugyanolyan rosszul vezérli. Ezért aztán, harmadik panel csere helyett nem marad más, mint a komplett tv cseréje. Azért lottó az LG, mert ilyeneket tud csak gyártani, ilyen hibaszázalékkal.

"csak a zene van"

(#57202) Celtis válasza Jorgi Kormi (#57197) üzenetére


Celtis
veterán

Ezt már kitaláltam anno, hogy miért ne lehetne egy nagyjából statikus információ (akár egy képernyő fotó) alapján előtorzítani a színeket a képernyő különböző részein, és ezzel kompenzálni a tintinget. Tovább lehetne növelni a panel kihozatali arányt, habár a jelek szerint már akármilyen sz@rt is beletesznek a TV-kbe.

Az LG még nem jelentkezett, hogy megvegye az ötletemet.

(#57203) Strezi válasza Celtis (#57202) üzenetére


Strezi
őstag

Voltmár felvetés, hogy erősen túlexponált, 1%-os szürke fotót ki kell vágni pontosan és a tetejét fehérre húzni Photoshop-ban. Aztán evvel a képpel hajtani pár órát a panelt, effektíve picit kiégetni.
De a pontos fotometriás mérés a gyárban és egy pixelebkénti panelprofil beállítása is kvázi tökéletes paneleket eredményezhetne. Jó, bele kellene rakni pár giga plusz EMMC és RAM memóriát plusz processzort(vagy eleve erősebbet) de megoldható lenne . Lehet hogy pana vagy más csinál valami ilyesmit.

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#57204) ΞΔGLΞ válasza grabber (#57192) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Nem tudom, hogyan - PH szókinccsel élve - buherálják meg a panelt, de valamit nagyon tudnak ott a mérnökök a Panasoninc-nál. Vagy egy olyan, hogy élénk Dolby Vision-nál, én elképzelni nem tudom, hogy azt ki tudja nézni, főleg este, mert olyan fényerőt tol az ember arcába, hogy tényleg nézhetetlen.
DV IQ-val használom és Filmmaker módban, nagyon frankón sikerült beállítani, szerencsére ebbe a módban szinte minden képjavító szar alapból ki van kapcsolva és bekapcsolni sem lehet. De ez az igazi.

.

(#57205) ΞΔGLΞ válasza wierra (#57193) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Amikor raktam át a kedvencekbe - csak a HD - adókat és ott nem mutatta a kulcsot, már gondoltam is rá, hogy lehet majd ez a megoldás a másolásvédelemre, nem az egyszer csak elmúlik. :)
De egyébként úgy voltam vele az éjjel, ha ez sem válik be, ma felhívom a Panasonic-ot és megkérdezem, hogy ezt mégis hogy a francba gondolták, vagy mi a megoldás, mert más gyártónál ilyen nincs...

[ Szerkesztve ]

(#57206) ΞΔGLΞ válasza Archttila (#57194) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Mondjuk azt sem értem, hogy ilyen erős gép, mint a Shield pro, hogy a csába nem tudja "megbeszélni" a tévével az aktuális frekvenciát? Emiatt fel kell rakni egy bugos Refresh rate féle szeméthalmazt.

(#57207) wierra válasza ΞΔGLΞ (#57205) üzenetére


wierra
senior tag

Japán felebarátaink bizonyos műszaki kérdésekhez meglehetősen egyedien közelítenek :DDD.
Egyébként meg képesek olyan funkciókat belerakni felsőbb kategóriás tévékbe, amire kitágul a pupillám (DLNAserver, 2x CI slot stb.)..pozitív értelemben.
Ezen még MyHomeScreen van, vagy már a droidos?

"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda

(#57208) grabber válasza ΞΔGLΞ (#57204) üzenetére


grabber
addikt

Ez jó hír. Mozgásmegjelenítés milyen?

(#57209) ΞΔGLΞ válasza wierra (#57207) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

My Home Screen.

(#57210) ΞΔGLΞ válasza grabber (#57208) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Írtam róla, a legjobb, amit eddig láttam, főleg a BFI.
Én semmilyen villódzást nem látok. Nálam 0-án van ez is, a BFI viszont közepesen. Tökéletes.

(#57211) #72042496 válasza Archttila (#57194) üzenetére


#72042496
törölt tag

Érdekes dolog, a Shield Pro esetében az automata színtérváltás nem volt alapból bekapcsolva, így persze láttam is, hogy nem oké a DV. Bekapcsoltam, és azután nekem szemre nem tűnt föl, hogy más lenne a DV, mint a tévé belső lejátszójáról.

[ Szerkesztve ]

(#57212) Mathiask válasza ΞΔGLΞ (#57210) üzenetére


Mathiask
senior tag

És HDR-el is használható a BFI?

(#57213) arn válasza Pro Koryak (#57199) üzenetére


arn
félisten

65cx volt. Neztem a pana, sony alternativakat, de ficsor szinten mindegyik rosszabb volt, hasonlo aron.

Meg lehet az xh90 lcdt kiprobalom 75os meretben (olcsobb, mint a 65os oled), tavasszal, ha az sem jo, akkor a kov evi 65os sonyra palyazom ev vegen.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57214) ΞΔGLΞ válasza Mathiask (#57212) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Persze.
Azzal teszteltem az Aquaman-t. 70 valahány gigás változatú...(virágbolti verzió)
Tökéletes a mozgás.

(#57215) Pro Koryak válasza arn (#57213) üzenetére


Pro Koryak
addikt

"de ficsor szinten mindegyik rosszabb volt, hasonlo aron."

... és inkább nézed a bebukott feketét az LG-n... :Y :C minthogy :DD néznéd a filmeket, műsorokat pl. egy másik oleden. :U

Amúgy mi a franc annyira fontos a webosban, hogy arra izgultok????? Milyen okos funkciókat és napi, heti hány alkalommal használtok, hogy nem lehet nélküle élni???

(#57216) Pelican válasza Pro Koryak (#57215) üzenetére


Pelican
őstag

Nem a webos jó, hanem a többi szar... :)

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#57217) Farkassacred válasza Pelican (#57216) üzenetére


Farkassacred
őstag

Androidos oledet használok már vagy 3 hónapja és semmilyen problémába nem ütköztem eddig. Szeretem ahogy van, ízlések és pofonok témakör ismét. :K

(#57218) esicyhun válasza Pro Koryak (#57215) üzenetére


esicyhun
tag

Magam részéről nyilatkozok:

1. Netflix napi szinten (beépített kliens messze a legjobb, sok külső eszközön próbáltam)
2. Amazon Prime ritkábban (ez bugos itt is, néha hülyeségeket csinál, de máson mégjobban).
3. HBB tv német adóknál, ez jó és gyors a webOS-en.
4. Zattoo napi szinten (svájci kiváló streaming szolgáltató, gyakorlatilag hagyományos tévé IP alapra helyezve, annak minden előnyével (felvételek, pause, stb..), minősége nagyon jó, ultimate előfizuval rengeteg adó fullHD). Ez ha minden igaz van amúgy Panára is.
5. Belső médialejátszó a család igényeit tökéletesen kielégíti, egyszerű használni (DLNA-val hálózati megosztott tartalom nézése, mivel még 2018-as, tud DTS-t is).
6. Nekem a webOS ezen a tévén gyors, pörgős (azokkal az alkalmazásokkal, amiket használok).
7. Ha akarok, van kiváló IPTV lejátszó sw is.

Röviden ennyi, ezért szeretem a webOS-t. :) Ami nagyon hiányzik, az az, hogy a magic remote légegerét lehessen kikapcsolni, illetve pár beállításhoz elég sok almenüt érintve lehet eljutni. (pl. nyelvválasztás sat adókon).

A tizent szívesen kipróbálnám, de a Samsungnak nincs oledje. Mindenzek ellenére azt mondom, hogy én a magam részéről éppen ellennék a Pana fapados rendszerével, de a család kinyírna érte. Külső médialejátszót a feleségem nem szeret kezelni, a HDMi CEC-s vezérlést még én is utálom (nem teljes értékű, nem érhető el minden funkció csak az eredeti távval, akkor meg már használom a sajátot). Illetve HDMI CEC tesztelés esetén már jártam úgy, hogy áramszünet esetén a külső box magától visszakapcsolt, ez pedig bekapcsolhatja a tévét. Nos ha nem vagyok otthon, egy OLED ne menjen már potyában több órát a lejátszó menürendszerével (A coreelec elsötétül, de az androidos nem).

Szóval én azt képviselem, hogy egy drága tévé oprendszer terén is kényeztessen el. Nyilván én aktívan használom is ezt a részét. Érdekes megoldás erre pl. a Loewe OLEDje, aminek szintén nagyon alap a rendszere, de jár hozzá ingyen egy Apple TV 4k. Mondjuk ennek a tévének az ára is érdekes. A Pana androidos rendszere kíváncsi vagyok milyen lesz, a jelenlegi androidos tévék elég sok buggal küzdenek..... (Pl. Philips esetén külső forrásból HDR kezelés?!)

(#57219) Mathiask válasza ΞΔGLΞ (#57214) üzenetére


Mathiask
senior tag

És nem kell nagyon felvenni az OLED fényt, hogy legyen elég fényerő?

(#57220) arn válasza Pro Koryak (#57215) üzenetére


arn
félisten

Nekem egyaltalan nem tetszett, es nem is hasznaltam a webost (shield pron ment). A vrr, lag, ilyesmi. Csak filmekhez az idei sony is jobb lenne, mint az lg. Ha ra akarok kotni vmit, mar kevesbe, en pedig ot eves intervallumban gondolkodom.

Alig par program van hasznalva: plex, youtube, amazon, usb audio pro. Kesobb talan konzol, pc.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57221) Calogero válasza ΞΔGLΞ (#57210) üzenetére


Calogero
addikt

Irigyellek, én sokat nézegettem a Panasonicot csak a keretbe sajnos nem fért bel...

2 varáció volt
- Csak Panasonic oled
- LG 65E8 + Házimozi erősítő 5.1.2 rendszerrel

A másodikat választottam.

Pro Koryak: Én ha váltanék az LG-ről, a Magic Remote hiányozna maximum, de nem tartana vissza a váltástól.

[ Szerkesztve ]

(#57222) Impulsivex


Impulsivex
tag

Ma 15:00ig megjon a Medias CX. Ha osszeraktam toltom fel ide a fehér színt hogy adja vissza.. Lehet a talpat ossze se rakom ha vissza kell kuldeni.

[ Szerkesztve ]

(#57223) #72042496 válasza Calogero (#57221) üzenetére


#72042496
törölt tag

Különbözőek vagyunk, mert én pl. finoman szólva is tudnám nélkülözni a tévén az egerészést, a háttérvilágított táv viszont jól jönne. Nem ez a lényeg, de a Sony A90J távja a képekről például tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#57224) salapp válasza arn (#57213) üzenetére


salapp
addikt

Nekem ez felfoghatatlan. Fícsörök. Mennyit és hány fronton befolyásolták a nyugati embert, amíg ilyen nyakatekert preferenciarendszert tudtak beleültetni?

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#57225) arn válasza salapp (#57224) üzenetére


arn
félisten

Mi felfoghatatlan? Van x dolog, amire hasznalom a tvt, ami ezt nem tudja, nem megfelelo szamomra.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57226) salapp válasza arn (#57225) üzenetére


salapp
addikt

Pontosan ez. Hogy mindent egy készüléktől vár már a mai átlagember. Lusta, vagy mittudomén. Inkább beletörődik, hogy a fő funkció gyengébb, de svájci bicska legyen. Elcseszett világ.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#57227) xerobyte


xerobyte
aktív tag

Közben befutott a hivatalos Sony A80J árazás is:
"Available to pre-order from March, the A80J starts at £1,999 (around $2,700) for a 55-inch size, going up to £2,699 (around $3,700) for a 65-inch and £4,199 (around $5,800) for a 77-inch size. "
Kompetitív a Sony-tól, már csak a 400-as eurót kellene addig megúszni, aztán jöhet BF-en a 77A80J.

(#57228) esicyhun


esicyhun
tag

Csak hogy legyen már másfajta vélemény is, ez a tulaj eléggé sok dolgot kifogásol a HZ2000-n. A mélyvíz topikban linkelték. NINCS tökéletes tv. Sajna a pénztárcám nekem sem engedi meg, hogy cserélgessem és tesztelgessem az OLED tévéket. Aki a hozzászólást írta, most Sonyval tesz próbát, hátha jobban bejön neki.

(#57229) ΞΔGLΞ válasza Mathiask (#57219) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Áhh, 38-as oled fény, napos szobában és bőven elég. Komolyan...
Persze nem ablakkal szemben.

(#57230) arn válasza xerobyte (#57227) üzenetére


arn
félisten

Egyszerubb, ha a tavalyi msrp arakat nezed meg, es hogy mi lett abbol ev vegere. Ugy jobban latszik, milyen arakat varhatunk ahhoz kepest. Amugy elegge egymashoz araznak, es az lg ci pl joval olcsobb lett, igy szvsz olcsobb lesz jovore a 65os kinalat.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57231) arn válasza salapp (#57226) üzenetére


arn
félisten

Nekem egy jo kijelzo kell, aztan rakotok, amit akarok.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57232) arn válasza xerobyte (#57227) üzenetére


arn
félisten

"Available to pre-order from March, the A80J starts at £1,999 (around $2,700) for a 55-inch size, going up to £2,699 (around $3,700) for a 65-inch and £4,199 (around $5,800) for a 77-inch size. "
In terms of price, the 55-inch Sony KD-55A8 / XBR-55A8 comes in at $1,899/£1,799, while the larger 65-inch Sony KD-65A8 / XBR-65A8 comes in at $2,799/£2,799.

55 +200 font
65 -100 font

fura es az arazas...

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57233) anrab válasza esicyhun (#57218) üzenetére


anrab
addikt

"Pl. Philips esetén külső forrásból HDR kezelés?!)"
Én egy 500 Gb-os ssd-t használok philips 65/855-tel. Androidos, így a tv-ről megy a torrent. A beépített lejátszó tökéletes a dolby vision filmek lejátszására. A többire a vlc-t használom. Ami nincs a tv-n vagy a Play áruházban, azt apk-ból telepítem.
Szabadságot ad az Android ökoszisztéma. Google fotók, drive.... Vagy bármi.
Nem lassú nem akad.

[ Szerkesztve ]

(#57234) esicyhun válasza anrab (#57233) üzenetére


esicyhun
tag

Sosem értem, hogy egyvalakinél egy adott dolog tökéletes, a legjobb, másnál meg semmire sem jó. Így, mint pl. én kinek higgyek? A külső forrásból problémás HDR kezelést magyar és külföldi fórumokon olvasottak alapján írom, de panaszkodnak pl. MI Boxnál is színtérkezelési problémákra. Ugyanígy a Shieldnél is vannak gondok, pár hozzászólással korábban linkelték. Ezek alapján az android nem tűnik egy nagyon kiforrott rendszernek. De hangsúlyozom ez az én véleményem. Az is az, pl. hogy én tévén sosem torrenteznék, de ha neked ez így jó, csináld. Nehéz elhinni, hogy amikor jó pár dolog töltődik fel/le egyszerre a tévébe épített nem túl izmos hardver ezt bírja, és nem lassul be a rendszer. De nem vitatkozni akarok, csak egyszerűen mások az igényeink, és a tapasztalataink.

(#57235) Archttila válasza esicyhun (#57228) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

És előtte a (szintén tökéletes) ;] Sony AF9-el sem volt szerencséje:

Prior to that I had 3 Sony AF9's and got fed up of them failing, first, sound failed, 2nd was noisy near black and was tinted on left hand side which showed up as yellowy red on grass, (seeing as I watch a lot of football soccer was a no no), 3rd was fine until this went the same as the 2nd following return from a 2 week holiday

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#57236) Pro Koryak válasza esicyhun (#57234) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nálam is hiba nélküli a hdr kezelése nasról. :B + a hdr YT videók is mennek a fapados, 2+1 éves Panán. Igaz, nem írja ki, de lehet látni a fényerőn + menüben a képbeállítások értékei egyből felugranak.
Netflix is korrekt ...stb.

(#57237) F-ECT$ válasza esicyhun (#57234) üzenetére


F-ECT$
titán

Nem vagyunk egyformák :DDD

Dive ever, work never.

(#57238) esicyhun válasza Archttila (#57235) üzenetére


esicyhun
tag

Mint már sokan írtuk, egyik tévé sem tökéletes, felesleges akár keresni is: mindről kiderül valami. Sztem pár nap eltelik, és Eagle is panaszkodni fog valamire (ill. már most is az oprendszerre). No offense. :) :) :) Nem kétlem, hogy a HZ2000 nagyon jó, de baxxus, majd 2 db CX-et lehet venni az árából. :)

(#57239) Mathiask válasza ΞΔGLΞ (#57229) üzenetére


Mathiask
senior tag

Köszi. Jó valós tapasztalatot is olvasni. Sok helyen olvasni, hogy a BFI miatt túl sok a fényerőveszteség a HDR-hez.

(#57240) anrab válasza esicyhun (#57234) üzenetére


anrab
addikt

Külső forrásokról beszélsz.
Nekem leformázta a tv az ssd-t és az összes programot, appot átrakta. Belső tárhelyként működik.
Lehet hogy vannak gondok külsővel de erről nincs tapasztalatom. Évek óta philips androidot használok és így ahogy írtam. Idén váltanak a tv-knél Android 9-től az Android tv-re /10/, ami a külső eszközökön is fut.
A torrent nem zavar semmit. Egyébként a kötelező ideig van csak a letöltésben és a feltöltés alig megy. Pár kbit. Lehet ezért nem tapasztalok lassulást. Ezt nem tudom.

(#57241) Archttila válasza esicyhun (#57238) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Nekem ne mondd.. :D én csak a "fényévekre van XY márka az LG-től" bullshitekre reagáltam :) illetve arra, hogy mennyire karaj OotB a Pana képe. Kb vicc a HZ2000 filmmaker modja :) pedig úgy latom millas cuccal mérte. (na nem mintha egy 70k-s cucc ne lenne rá képes)

Egyébként ez annyira szar, hogy igazából én konkrétan el sem akarom hinni :D

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#57242) sub71


sub71
aktív tag

Szerintem fontos szempont WebOS vs Android op. rendszer vitában a támogatás. Nekem pl. WebOS elötti Lg tévem van (Lg Smart). Azon a gyári appok 99% eltünt, vagy nem működik. Nem tudom van e itt olyan, akinek első generaciós WebOS fut a tévéjén, kiváncsi vagyok, ott gond nélkül mennek e még a beépített alkalmazások, kap e még frissítést. Mert azért az elég gáz, ha veszel 1 milláért egy Lg-t, aztán 5 év múlva már semmi nem fut rajta, csak az RTL...

(#57243) -=Jam=- válasza sub71 (#57242) üzenetére


-=Jam=-
őstag

Nekem van egy első generációs WebOS-es 47lb671v TV-m, azon pl a netflix meg a youtube megy a mai napig. A többit nem tudom, mert nagyon ritkán van használatban. De azért ma már elég széles a választék különféle külső eszközökben, szerintem sokan nem is használják a TV beépített cuccait. Az, hogy 5 év után valamit nem támogatnak, az szerintem nem akkora probléma, mikor ilyen rohamosan fejlődik a világ.

[ Szerkesztve ]

(#57244) sub71 válasza -=Jam=- (#57243) üzenetére


sub71
aktív tag

Na, ez bíztató! Köszi!

(#57245) esicyhun válasza sub71 (#57242) üzenetére


esicyhun
tag

Nekem van egy 2016 eleji LG LCD tévém is, webOS 2.5-el. Netflix, Youtube mennek rajta szépen, de pl. a Zattoo app már nem frissül. Maga a rendszer tetü lassú a C8-hoz képest, igaz ez újkorától ilyen volt.

(#57246) esicyhun válasza Archttila (#57241) üzenetére


esicyhun
tag

Ezt pl. most elhiszem neked, mert kalibráláshoz nem értek. :) És megint ott tartunk, hogy ezen tulaj szerint ez a tévé egy kalap kaka, Eagle szerint meg tökéletes. Hol az igazság? :)

(#57247) sub71 válasza esicyhun (#57245) üzenetére


sub71
aktív tag

Ismerős amit írsz, anyósoméknál is egy talán WebOS 1.0 Lg van. Hbo már nem indul, csatornaváltás min. 2-3 mp, addig gondolkodik a tévé....

(#57248) kokobe válasza Archttila (#57241) üzenetére


kokobe
senior tag

Prof 1-et 2-őt kelett volna megnézni a Panának mindig az a legjobban belőtt módja...

<---AMD___ATi--->

(#57249) Wellin9 válasza esicyhun (#57246) üzenetére


Wellin9
tag

Nincsen itt igazság sehol, de nem is kell szerintem. Aki megteheti és van ideje rá, megveszi az összes különböző fajtát és eldönti saját maga, melyik jön be jobban neki. A másik fele, meg bepróbálja az egyiket, aztán vagy bejön vagy nem. Az a gond, hogy sokan folyamatosan a tökéleteset keresik a tv-ben és minden másban is, de ilyen nem létezik, ha állandóan a hibát keressük sose leszünk elégedettek.

(#57250) Jorgi Kormi válasza esicyhun (#57246) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Nem mindig találkozik a szemünk ízlése a műszerek száraz adatain alapuló beállításokkal , mert az ember kicsit bonyolultabb, szubjektívebb "szerkezet " . (Az aki pedig ennyit sz@rakodik egy tévével mint a külföldi fórum emberkéje , annak Michelangelo Dávid szobra sem tökéletes) ;]

[ Szerkesztve ]

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.