Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57601) fuze válasza kokobe (#57590) üzenetére


fuze
őstag

Nem egyértelmű számomra, a BFI valamit a feketékkel művel? Őszintén nem igazán vagyok híve a különböző plusz okosságoknak a Tv-ken. Jobban örülnék ha lehetne kapni olyat, aminek "annyi esze" van mint egy monitornak. Arra aztán olyan külső eszközt kapcsolok amit csak szeretnék, mindenféle "véletlenül" visszakapcsolódó interpoláció nélkül. Szép álom...

adms.hu | UI Designer

(#57602) krx21 válasza fuze (#57601) üzenetére


krx21
nagyúr

"annyi esze" van mint egy monitornak." "olyan külső eszközt kapcsolok amit csak szeretnék, "
Erre most is van lehetőséged nem? Minden kikapcsolható...

[ Szerkesztve ]

(#57603) GalaHU válasza xerobyte (#57597) üzenetére


GalaHU
őstag

Nekem is az a tervem, hogyha egy idei 77-es be csúszik milla alá, akkor támadok! Persze ez legkorábban karácsonykor, vagy egy év múlva lesz.

Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!

(#57604) #72042496 válasza fuze (#57601) üzenetére


#72042496
törölt tag

Fekete képkockákat illeszt be. Egyes monitoroknál is van ilyen egyébként, ott ultra low motion blur (ULMB) a neve.

(#57605) SPQR301 válasza GalaHU (#57603) üzenetére


SPQR301
tag

A kiszivárgott árakat figyelembe véve [link] erre minden esély megvan. A 77 colos C1-nél 3500 dollár lesz a nyitóár, míg a CX-nél 5000 volt. Ez akcióban jövő ilyenkor simán lehet akár 7-800 ezer forint is itthon.

[ Szerkesztve ]

(#57606) arn válasza GalaHU (#57603) üzenetére


arn
félisten

Lehet addig ezt kapni?

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57607) fuze válasza krx21 (#57602) üzenetére


fuze
őstag

TCL-nél nem igazán ment annó. Rejtélyesen visszakapcsolódó képjavító funkiók pl. Oké a TCL kínai de szerintem milliószor előfordult már márkásabb eszközöknél is. Tuti. Az ilyesmire borzasztó allergiás vagyok.

#57604Balika911
Egészen szörnyűségesen hangzik :DDD

[ Szerkesztve ]

adms.hu | UI Designer

(#57608) jófejsrác válasza fuze (#57588) üzenetére


jófejsrác
senior tag

Pár hozzászólással fentebb én kampányoltam a BX mellett. a fullos szappanopera effektet nem képes tükörsimán megjeleníteni. A többiben jó véleményem szerint, a menü lassúságát sem értem amit többen hangoztatnak. KB 1-2 mp kell várni bizonyos esetekben, de a legújabb firmware óta érezhetően gyorsabb lett a menü - még ha nem is konkrétan ennek szólt a frissítés.

Biztos jobb a CX, viszont a BX nem szar.

(#57609) #72042496 válasza fuze (#57607) üzenetére


#72042496
törölt tag

Számomra is az, de más meg éppen szereti, mert simábbnak látszik tőle a mozgás. :)

(#57610) DarkByte válasza freemanone (#57596) üzenetére


DarkByte
addikt

Én bekapcsolt ClearType mellett minden betűnek látok egy balra eltolt szellemképet.
De próbáld ki, szedd le a BetterClearTypeTuner-t és ebben tudod próbálgatni hogyan néz ki melyik a kijelzőn. Viszont kell a Windows-nak egy restart hogy minden app észregye, nem mindegyik alkalmazkodik hozzá azonnal. Az tuner-en belül a preview viszont alkalmazkodik hozzá azonnal.

[ Szerkesztve ]

(#57611) pitör84


pitör84
tag

Sziasztok! Nagyon szomorúan hallom egy barátomtól, aki oled cx - et vett, hogy beéget neki a képernyő...
Haverom ma mesélte hogy igaz hogy sokat használta de szerinte nem nézett rajta sok statikus képet. 4 hónapos a tv és pici beégés már látható, persze szólt azonnal lg-nek és bizony nincs javítás csere, mert nem terjed ki sajnos beégésre a gari..
Létezhet hogy manapság beég egy oled tv? vagy mi lehet a baj? qled valóban nem ég úgy be?

(#57612) blakey válasza pitör84 (#57611) üzenetére


blakey
titán

A beégésnek egy oka lehet, nagyon magas fényerőn használta. Normális, jól beállított OLED 5 év múlva sem ég be.
LCD is beéghet. Annak aki nem tudja használni az eszközeit az inkább ne használja őket és ez nem csak OLED-re vonatkozik, tudom keményen hangzik, de ez van.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#57613) SPQR301 válasza blakey (#57612) üzenetére


SPQR301
tag

Nálam szinte fixen 100-on van az OLED light... még nem volt beégés kb 10 hónap alatt. (Xbox series X auto HDR szinte mindent HDR-re átalakít, és főleg játszom rajta)

Külföldi fórumokon azt írják, hogy egyszer ingyen kicserélik a panelt beégés esetén. Lehet, hogy mostanra felhagytak a dologgal. De érdemes lehet próbálkozni, hátha megadják.

[ Szerkesztve ]

(#57614) blakey válasza SPQR301 (#57613) üzenetére


blakey
titán

HDR-nél nem gond, SDR-nél gond illetve nekem pl. nagyon sok, maximum 30 az ami jó.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#57615) wallace 234 válasza pitör84 (#57611) üzenetére


wallace 234
őstag

LG cseréli a panelt garanciába, kivéve ha a garancia nem gyártói, akkor más a helyzet! a barátod, CX e gyártói garanciával rendelkezik? Kicsit fura ez mert itt a topikba jó pár embernek, minden szó nélkül cserélték a panelt! Kivéve ha azóta, az LG úgy döntött nem cseréli a panelt!
blakey #57612

LCD is beéghet, régen ez előfordult de ma már szerintem, elég extrém dolog kell hozzá. Oled már más téma, ott még néha a jó be állítás se segít. Ezért is cserélik a panelt garanciába! De elvileg ott is sokat javult a helyzet.

[ Szerkesztve ]

(#57616) blakey válasza wallace 234 (#57615) üzenetére


blakey
titán

Nem kell LCD-t védeni, ma is ugyanúgy beéghet ahogy régen, semmi nem változott.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#57617) arn


arn
félisten

Korabban csinaltak begeses teszteket. Meg lehet nezni a logot.

[link]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57618) wallace 234 válasza blakey (#57616) üzenetére


wallace 234
őstag

Nem védem az lcdt, vagy nálad azt jelenti, ha le írom extrém dolog kell hozzá! Kicsit jobban bírja mint az oled! Ez van! Oled is javult e téren! De sajnos több a beéget oled, mint az lcd. Jobb lenne ha nem lenne, ilyen probléma az olednél. Mutas már légyszíves, beéget lcd-t, ha még ma is van ilyen. Ha már bele kezdtél.

[ Szerkesztve ]

(#57619) blakey válasza wallace 234 (#57618) üzenetére


blakey
titán

Nem az extrém dolog a gond hanem az az állítás, hogy ma már más. Pontosan ugyanaz, sőt, sokkal sz@rabb LCD-ket gyártanak. Szerintem ne trollkodj itt az LCD-vel, egy sz@r, állóképre tervezett technológiával. Senki nem állította, hogy az OLED nem ég be, te ellenben állítod, hogy az LCD jobb lett mint valaha, pedig ellenkezőleg. Ha valamit látni akarsz akkor keress rá a neten és ne itt folytasd, mert az is fárrasztó, hogy az egyik OLED alázza a másikat, de az, hogy más témád nincs itt a topikban csak az LCD "polírozása" az még fárrasztóbb. Máshol "izgulj" a témára.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#57620) wallace 234 válasza blakey (#57619) üzenetére


wallace 234
őstag

Úgy látszik, gondjaid vannak. Senki nem trollkodik, te dobtad be, hogy az lcd beég. Én normális emberi módon, röviden le írtam, hogy extrém dolog kell hozzá! Nem értelek, miért fáj ez neked. Igen vannak pocsék, lcdk ez nem vitás, ahogy pocsék oled tvk, amiknél nem győznek panelt cserélni. Semmi olyat nem írtam, hogy jobb lett mint valaha! Szerintem kezeltesd magad! Másik részéhez hozzá se szóltál, mit írtam Garancia téren. De ne izgulj én ettől még jól alszok,hogy te többet látsz bele amit írtam. Senki nem políroz semmit.

[ Szerkesztve ]

(#57621) Palesztin994 válasza snpetit (#57478) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Hello. Ma tudtam sonyval beszélni. Kijelzőhiba, hoznak 1 tök új TV-t, a gari is onnan indul újra 5 évre. Én nem hagynám a helyedben a sajatod. :)

(#57622) gulupeti válasza blakey (#57619) üzenetére


gulupeti
senior tag

Olcsóbb kategóriában tény, hogy már keresni kell az LCD-k között, hogy kifogjon az ember egy értelmeset, viszont egyszerűen lesz@rozni az egészet, mint technológiát, nos, ezt te sem gondoltad komolyan. :) A kicsit is komolyabb qledek már most fingatják a belépű szintű oledeket rendesen, mindenféle kompromisszum nélkül vagy minimális kompromisszummal, míg az olednél azért van para rendesen, ezt nem én találtam ki, ezek tények. + jócskán túl vannak árazva. Ide meg benézek, nem nagyon van olyan oldal, hogy ne azt olvasnám, hogy panelcsere, panelcsere, panelcsere.
Ha az oled nem tud felmutatni valami újat, komoly piaci visszaesés lesz a vége.
Egyébként pedig nonszensz, hogy megveszel egy terméket, aztán nem használhatod akkora fényerőn, mint ameddig el tudod húzni a csúszkát, ahogy kedved tartja. Ha állandóan ettől kell parázni és a már egyébként is jócskán visszavett fényerőt még visszább kell venni, nehogy beégjen, akkor mégis mi értelme? Nem igazán értem, hogy miben manifesztálódik az oled előnye, azon kívül, hogy a fekete az tényleg fekete, no, de milyen áron... Régen többek között azért is volt jó az oled, hogy milyen hihetetlenül nagy fényerőre képes, ami ugye kicsit sem elhanyagolható tényező a különféle HDR tartalmakhoz, manapság ez már miért nem számít? Azért, hogy nehogy beégjen? Ja, értem. :)

(#57623) blakey válasza wallace 234 (#57620) üzenetére


blakey
titán

Úgy látszik, gondjaid vannak. - Természetesen nekem vannak gondjaim, én járok ide az LCD-t fényezni.
Én normális emberi módon, röviden le írtam - Akkor jársz ide amikor tudsz indokot találni az LCD fényezését illetően. Szerencsére kivülállóként jól látszik. Nekem van LCD-m, volt sokkal jobb LCD-m, mint neked most a Q80T-d, volt/van OLED-em, de egyiket sem fényezem úgy ahogy te. Nem megyek az LCD topikba és folyamatosan keresem azt a hsz-t ahol az OLED-et tudnám győztesként kihozni. szerintem lépj túl azon, hogy neked nem jött össze az OLED, van egy LCD-d, használd. Leírom, hogy sz@r a Q80T feketéje és egyből visszavágsz, hogy nem az.
Nem értelek, miért fáj ez neked. - Nekem ugyan nem fáj, nagyon jól tudom milyen az LCD, egyáltalán nem zárkozom el tőle de azt is tudom, hogy jelenleg az OLED a jobb. Az sem fáj, hogy leírod, hogy az OLED beég, de nem úgy ahogy leírod, mert nem 100%-ban ég be az összes, ugyanúgy ahogy nem 100%-ban felhős, vagy bevilágítástól szenved az összes LCD.
Másik részéhez hozzá se szóltál, mit írtam Garancia téren. De ne izgulj én ettől még jól alszok,hogy te többet látsz bele amit írtam. - Engem nem érdekel, hogy te miként és hogy alszol, a garancia beégésre nem vonatkozik ha rendellenes használat során jelent meg, 4 hónapos TV akkor ég be ha úgy használják ahogy a boltokban a bemutató TV-ket, ergo nem megfelelően.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#57624) Palesztin994 válasza blakey (#57623) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Q80T feketéje sajna tényleg szar. Voltam anno MM-ben, betettünk egy 4k hdr-t a 950-es sonyra meg a Q80T-re, hát nem akartam elhinni, hogy a Q80T milyen brutálisan alulmaradt kontrasztban, a fekete jóhogynem világított, így az egész kép sokkal fakóbb lett. Aztán végülis OLED-et vettem, de nekem is volt ilyen tapasztalat.

[ Szerkesztve ]

(#57625) arn


arn
félisten

Hulyesegen vitatkoztok, mindegyiknek megvan a maga terulete, amugy mar kiszoritottak volna egymast.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57626) pitör84


pitör84
tag

Ezt lehet ismeritek.. valóban ilyen különbség lenne.
[link]

(#57627) gyerecske válasza pitör84 (#57626) üzenetére


gyerecske
senior tag

LG biztosan nem ilyen reklámvideót csinálna ;]

Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!

(#57628) pitör84 válasza Palesztin994 (#57624) üzenetére


pitör84
tag

Én az LCD full array dimmingek között nem találok különbséget, mindegyiknél egy kis kiemelt kép mellett bevilágit a fekete sajnos.. itt valóban jobb az oled.. viszont színben és világos kiemelésben a qled lehet jobb.. összességében valóban jobb nekem az oled, de hogy 100 ezerrel több az oled azon már lehet gondolkodni hogy megéri, hogy ennyivel jobb lenne az oled

[ Szerkesztve ]

(#57629) blakey válasza pitör84 (#57626) üzenetére


blakey
titán

Ilyen és ehhez hasonló videó elég sok van a neten. van ahol az IPS LCD-t hozzák ki a legjobb LCD-nek, olyan magyarézattal, hogy besz@rsz :) . Szóval óvatosan kell bánni az ilyen promocós, másik eszközét lejárató videókkal. Bizonyos százalékban igaz de nem biztos, hogy az a része amit épp bemutatnak. Olyat kell keresni ahol mindkét készülék a lehető legjobban kalibrált és akkor lehet látni, hallani, hogy milyen eltérések vannak. Olyan, hogy tökéletes nincs, ne is keress olyat, olyan, hogy egyik vagy másik gyártó szerint a saját modelljük a legjobb, na olyan van, de azt ne vedd készpénznek.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#57630) wallace 234 válasza blakey (#57623) üzenetére


wallace 234
őstag

Kinek mi a jó! örülök, hogy te boldog vagy az oled tvddel! Én le írtam, hogy jártam. Arról nem tehetek, hogy egyes emberkék ezt zokon vették! Jah és az lg meg írta nekem is, hogyha beég akkor garanciába cserélik! Szóval ne írj hülyeséget, hogy nem cserélik, (szerintem senki se olyan elvetemült, hogy úgy használja mint a boltba, bár lehet te ilyen vagy.) miközben igen is cserélik! Gondolom mikor le írod, hogy szar a Q80T akkor lelki kielégülést élsz meg! Sose írtam senkinek, hogy sza@r az oled CX e! Még szerencse hogy vannak normális emberek, akik tudnak értelmesen meg vitatni egy technológiát!
Q80T re már írták is, hogy a boltba látta milyen pocsék, nos ne feledjük, hogy otthoni és bolt közt van egy kis különbség! Ill azt is, hogy sajnos van panel lottó, ugye tudod mi az? Ha nem olvass utána! Így lehet, hogy amit látott nem olyan volt. Jaj elnézést ha bántotta a szemed, hogy azt írtam oled beég. Akkor le írom némelyik oled tv beéghet, de ha rendeltetésszerűen használva történik, LG cseréli! Aki meg direkt extrém módon, nyirja ki az oled tvt, az így járt!
arn #57625

Így van ahogy írod! Ha mindenbe jobb lenne bármelyik, technológia akkor már rég ki szorította volna! De mivel még egyik se hibátlan, így marad ez a cica harc! Míg nem jön az oroszlán!

(#57631) wallace 234 válasza pitör84 (#57626) üzenetére


wallace 234
őstag

Erre emlékszem, ezt a videót akkor csinálták, amikor felröppent a hír, hogy sajnos előfordulhat a beégés, az oled tvknél! Így a Samsung marketing gépezet gyors be indult! Annak idején, volt nálam a B7 meg a Samsung Akkori Q7e akkor egyértelmű volt a B7 előnye! Azóta fejlődött a Qled is, oled nél is ezután növelték a piros sub pixelt, így jobban bírja! Kinek mi jön be, jól tudják ezt a gyártók is! Természetesen akkor a B7 maradt nálam.

[ Szerkesztve ]

(#57632) Palesztin994 válasza pitör84 (#57628) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Nekem a legvilagosabb nappalik egyike van, 2 ablak és egy erkélyajtó sor van a TV jobboldalan. Full fényerőn így is teljesen jó, de van távirányítós redőny, így a fényerő nem igazán kell, hogy több legyen. A kontraszt viszont olyan, amit sose hoz egy lcd. Elsőre megvettem a 950es sonyt, aztan végül becseréltem az A8-ra 14 napos elállással és rafizetessel. :) Nagyon komoly tvba 950 is, de akkor se bántam meg, mert amit 4k hdrben ez hoz, az brutál. Persze nyilván pl a pana 2000 még jobb, de na, nekem ez is boldogság. :)

[ Szerkesztve ]

(#57633) AL


AL
addikt

Sziasztok. Az MM outletben 340 ezerért van Panasonic 55 HZ980, ami csomagolássérült, de csak 18 hónap garancia van rá. Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#57634) pitör84 válasza wallace 234 (#57631) üzenetére


pitör84
tag

miben fejlődött a qled azóta?

(#57635) wallace 234 válasza pitör84 (#57634) üzenetére


wallace 234
őstag

Jobb lett a local dimming, bár tavaly butitott rajta a Samsung. Bővebb információt inkább a Samsung topikba
Mégis csak oled topikba vagyunk.

(#57636) Jorgi Kormi válasza gulupeti (#57622) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

HDR és DV tartalmaknál maxon van a fényerő (100-as) , mint ezt már más is írta sima SDR vagy FHD ( esetleg SD) tartalmaknál is lehet nyugodtan 50-60-as fényerővel tévézni (pl.AL így használja ,ha jól tudom ) , spec . nekem a napfényes nappaliban is nézhető "sima" tartalom 30-40-es beállítással és nem hiányzik a csutkán feltolt fényerő .Ha jól tudom neked Hisense 65 u8qf van én is gondolkodtam ezen a tévén ( főleg amikor akciózták) , mert max. ennyit ér egy LCD tévé 65-ös méretben és ez egy jó alternatíva a Samuk mellett ( amik szerintem túl vannak árazva) , de nem bántam meg az oledet és már 1000 óra van benne . Maradjunk annyiban , hogy a fényerőn felesleges lovagolni.
A beégésről majd írok 5 év múlva. ;]

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#57637) pitör84 válasza blakey (#57616) üzenetére


pitör84
tag

Azért az rtings itt a Samsungot nem nagyon tudta beégetni az Oledet meg sajnos eléggé be tudták...
[link]

(#57638) alaves válasza gulupeti (#57622) üzenetére


alaves
addikt

"A kicsit is komolyabb qledek már most fingatják a belépű szintű oledeket rendesen"
Közelítően 100%-ig biztos vagyok benne, hogy még pl. a METZ BLUE 55DS9A63A OLED TV is egy egész kategóriával magasabb képminőséget nyújt, mint a legjobb QLED-ek és ULED-ek.
Annyira jót mosolyogtam pár hónapja az MM-ben az óriás Q90-en, az 55OLED754 290 eFt-ért stúdió monitor képet adott hozzá képest ;)

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#57639) mQWeXgsf válasza mQWeXgsf (#57347) üzenetére


mQWeXgsf
aktív tag

Sajnos a BX-en, az alaplap cseréje után is ugyanolyan beakadós maradt tv adás közben a truemotion... :W

(#57640) alaves válasza pitör84 (#57637) üzenetére


alaves
addikt

Rtings-ék 2017-es kijelzőt nyüstölnek, az pillanatok alatt be tud égni. Lásd régebben a topicban az én B7-em (fél év alatt 1000-1500 üzemóra után látható logó és egyéb PC statikus nyomok 60-as OLED fénnyel). Azóta 103%-al nagyobbak a piros alpixelek.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#57641) alaves válasza mQWeXgsf (#57639) üzenetére


alaves
addikt

Nem alaplap hiba, hanem az alfa7 processzor gyengesége (B7-en is volt ilyen jelenség)

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#57642) wallace 234 válasza alaves (#57638) üzenetére


wallace 234
őstag

Tetszik ez a boltba láttam, hogy ez jobb dolog. Ha valaki fordítva írná, hogy a boltba nem volt jó az oled, rögtön írnák na de kérem bolti körülmények! Biztos jó képe volt a Philips nek, de azért egy Q90 se egy hulladék! Ki tudja milyen beállítások voltak rajta. Vagy netán állítottál is rajtuk? Számos rtings teszten, pontok alapján se sok különbségek, vannak ezek a tvk közt. Ez örök vita lesz, hogy melyik a jobb! De ameddig nem lesz olyan tv, aminél nem lesz kompromisszum az lesz még soká!

(#57643) kokobe válasza wallace 234 (#57642) üzenetére


kokobe
senior tag

Ez nem vita kérdése ezek tények egy szaros lcd sose lesz jobb egy jó plazmánál vagy olednél!Nem véleltenül szállnak ki az lcd szegmensből és minden évben a legjobb tv-k között utolsó helyen zárnak mert nincs oledjük...

<---AMD___ATi--->

(#57644) alaves válasza wallace 234 (#57642) üzenetére


alaves
addikt

Nem hulladék a Q90, hanem minden bizonnyal az egyik legjobb LCD TV. A bolt dolognak csak annyiban van jelentősége, hogy az összehasonlítás mesterséges fényű nappali világosságban történt. Állítgattam, de hiába, csak néhány fokkal mentem oldalra és a Q90 képe drasztikusan romlott, valamint számomra a QLED képminősége összességében jelentősen gyengébb.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#57645) wallace 234 válasza kokobe (#57643) üzenetére


wallace 234
őstag

Plazma már a múlt, lcd még talpon van! Oled feljövőbe van, de még van mit fejlődnie, ezek is tények! Elhiszem, hogy nehéz de eléggé szükült az olló a 2 technológia közt, nem véletlenül dobja piacra az Evo panelt, mert 3 év után már muszáj valamit, villantani. Nézd meg az rtingsen, hogy mennyit csökkent az oledek fényereje, főleg a B szériába. Cx hdr be egy darabig elég magasan van de utána nagyot esik. Míg a te általad szaros lcd elég jól tartja magát! Ez ügybe! Ez is tény! Nem én találtam ki, rtings oldalon meg tudod nézni! Számok makacs dolgok! Örülnék ha oled, levetközné a gyerek betegségeit! Ill jövőre a QD-oled re leszek kíváncsi!

(#57646) mQWeXgsf válasza alaves (#57641) üzenetére


mQWeXgsf
aktív tag

Akkor még kétszer cseréltessem ki az alaplapot, aztán csereutalvány (pénzvisszafizetés), majd Sony A8?

(#57647) wallace 234 válasza alaves (#57644) üzenetére


wallace 234
őstag

Igen a Qledek betekintési szöge, sajnos nem az igazi. Van a széles betekintési bevonat, de az rontja a kontrasztot. Így Európai modellek, nem nagyon kaptak belőle! Otthoni körülmények között, lehet izgalmasabb lett volna az össze hasonlítás! De ki mit lát és mi a jó neki! Neked a Philips lett jobb!

(#57648) pitör84 válasza alaves (#57640) üzenetére


pitör84
tag

Nagyon kíváncsi lennék, hogy egy 2020 modell hogy viselkedne a teszten. Nyilván fejlődtek 3 év alatt, de én félek hogy annyit azért nem...

(#57649) dani0113


dani0113
senior tag

Hallo hallo. Galéria módba tudok betenni másfajta "témákat"? Nem találtam sehol, de mintha olvastam volna itt korábban, hogy le lehet szedni hozzá! :) Köszönöm.

iPhone 13 Pro 128GB

(#57650) alaves válasza mQWeXgsf (#57646) üzenetére


alaves
addikt

Igen, ezt teheted, illetve beszéld meg a helyi szervizessel, hogy támogasson a hamarabbi csereutalványozásban, mert a téged nagyon zavaró jelenség sajnos B szériás dolog, amelyet a visszaküldési idő után vettél észre (erről ügyf.szolg-nak részletes levél, amelyet a helyi szerviznek is elküldesz).

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.