Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27001) daneel_hu válasza Zoza24 (#26995) üzenetére


daneel_hu
addikt

Mihez képest akarsz különbségeket nézni?

(#27002) janos666 válasza janos666 (#26979) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Na, megnéztem még ezt a képkockát a Netflix-es DolbyVision verzióban is. Közel hajolva és direkt erre koncentrálva mindig van ott egy picike magenta színeződés, ami kényelmes távolságból és nem oda fókuszálva észrevehetetlen. Csak PC módban durva, HDMI-re visszaváltva a címkét csak azért láttam, mert közel voltam hajolva, ott állt a szemem a folt helyén és magentát akartam látni, de messzebbről nézegetve nincs vele gond ilyenkor. Csak a PC módban sok HDR10 esetén a banding (ami durván kihozza ezt a pici hibát), de azt eddig is tudtuk (hogy az gyengébb ebben, mint a normál mód).

Viszont ha már itt jártam, még próbáltam összehasonlítgatni a DolbyVision, HDR10 és a HDR10 + Dinamikus Tone Mapping módokat. Az első kettő egyértelműen jobban hasonlít egymásra, mint a harmadik.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#27003) Zoza24 válasza daneel_hu (#27001) üzenetére


Zoza24
senior tag

Amennyiben van lehetőség rá,megnézném az alábbiakat:
- Sony 55xf9005
- Samsung QE55Q85RA
- LG OLED55C8-E8

Valami filmre lennék kíváncsi,ahol láthatnám,hogy a képi különbség mekkora lesz,nyilván tudom árban is különböznek:)

:R

Forza Italy!

(#27004) daneel_hu válasza Zoza24 (#27003) üzenetére


daneel_hu
addikt

Planet Earth II. S01e03 2160p HDR

Ez jó lesz.
Sötétben nézd, ne neonfényben.
Otthon sem neon van gondolom.
Oleden Technicolor hdr profillal

[ Szerkesztve ]

(#27005) Zoza24 válasza daneel_hu (#27004) üzenetére


Zoza24
senior tag

Köszönöm a tippet,ezt vajon youtube-ról vagy ncore-ról tudnám könnyebben leszedni? (most cégnél vagyok,itt egyik sem elérhető)

Forza Italy!

(#27006) daneel_hu válasza Zoza24 (#27005) üzenetére


daneel_hu
addikt

Jobb ha te szerzed be. Youtube-on a hdr-verzió nincs fenn szerintem.

Azért jó ez a film mert megmutatja mit tud a panel és a hdr is.
Mindezt nem tolakodva, harsány színekkel.

(#27007) peete88


peete88
tag

Sziasztok!

Holnap tervezek beszerzni egy LG OLED55C8t.
A kérdezésem az lenne h milyen HDMI kábelt ajánlotok ami jó minőségű és bevált? (UPC beltéri egységhez)
Valamint pc/laptophoz szintén kábel amik display porttal rendelkeznek?

Köszönöm előre is :R

(#27008) Celtis válasza peete88 (#27007) üzenetére


Celtis
veterán

4k HDR-hez még lehetne vacillálni, de egy STB-hez bármilyen kábel jó lesz.

(#27009) chros válasza peete88 (#27007) üzenetére


chros
őstag

HDMI kabel: melyik orszagban? :) Mo-n?

(#27010) ribarszki válasza peete88 (#27007) üzenetére


ribarszki
őstag

Sima 3.0-ás Hdmi kábel. Mivel nem analóg jel megy át rajta, hanem digitális, így nem a kábel a szűk keresztmetszet. Ne a legolcsóbbat vedd, de nem is kell tízezreket költeni rá.

(#27011) renatto válasza peete88 (#27007) üzenetére


renatto
őstag

Nekem Inkaustik Star kábeleim vannak és eddig nem volt gondom velük. Megbízható és elég olcsó. Itt találsz párat.

[ Szerkesztve ]

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#27012) Celtis válasza ribarszki (#27010) üzenetére


Celtis
veterán

Egyrészt HDMI3.0-ás szabvány még nincs, másrészt a a HDMI kábeleket a szabvány típusokba sorolja. Tehát valójában 1.4-es 2.0-ás stb. kábelről nem lehet beszélni.

A HDMI kábel típusok és definíciókat a HDMI fórum hivatalos oldala írja le.
Ebből kiderül, hogy egy fullHD STB-hez bármelyik - akár a legolcsóbb - kábel is megfelel. 4K HDR-hez megfontolandó a Premium High Speed HDMI Cable vásárlása, de a tapasztalatok alapján a legtöbb High Speed HDMI cable is megfelel, különösen, ha rövidebb, mint 3m.

(#27013) chros válasza janos666 (#26979) üzenetére


chros
őstag

"most feltűnt egy csúnya képhiba, ami megvan ... Game módban is egyformán, HDMI4 és PC címkékkel is egyaránt."

(#27002) janos666: "Csak PC módban durva ... Csak a PC módban sok HDR10 esetén a banding (ami durván kihozza ezt a pici hibát), de azt eddig is tudtuk (hogy az gyengébb ebben, mint a normál mód)."

Igen, akkor ez a banding miatt van PC HDR modban. (Meg nem neztem ra a kert anyagra, majd ha lesz idom.)
Itt kerdeztem rola, hogy a C8 hogyan uzemel PC modban ebbol a szempontbol:
- ezek szerint nincs kulonbseg a B8 es C8 kozott banging szempontjabol PC-HDR modban

Es itt aztan igazan nagy a banding, szemmel lathato tobbszor is, akar bor szinnel, egyszinu falnal, stb. (madvr 10bit output, nvidia 12bit) Erdekes, hogy SDR tartalomnal egyaltalan nem ennyire drasztikus a kulonbseg.

"Nem tudom mi lehet ez, akár nVidia driver gond is szóbajön."

1. No, ez egy erdekes gondolat: volt egy user doom9-en nemreg, aki emlitette, hogy (mod-dolt) quadro driver-t hasznal normal pascal GPU-hoz, mert ott van 10bit (nem csak 8 es 12) es lehet, hogy szinhelyesebb a dolog. En nem probaltam ki, mert sok minden masnak is kell, hogy mukodjon a driverrel (custom timing, stb.).
Te probaltad mar? Hatha ...

2. Manni (doom9 es avsforum-rol) tesztelte a kulonbozo nvidia driver verziokat, es - tobbek kozott - kiderult, hogy csak bizonyos verziok "jelentik" a korrekt HDR adatokat a kijelzonek, a csomo masik pedig fake adatokat!!!
En ezert a GTX 1060-hoz (pascal) v385.28-at hasznalok.

A masik tema:

"Dinamikus tone mapping ... Amit állít: tényleges csúcsfény mérés a képkockákon, és ehhez igazított tone curve skálázás, hogy ne legyen feleslegesen letompítva a <1000 nit jelenet >1000 nit statikus content metaadat esetén (avagy olyan "auto" HDR10+), ami tényleg jól hangzana (és szerintem én is szívesen bekapcsolnám)."

Hat, eddig en is ugy gondoltam, hogy ez tortenik :)

"Ami történik: az egész tone curve teljes dinamikatartományon belüli feleslegesen agresszív maszatolása."
:D :D :D

"egy teljesen hétköznapi, közepesen világos beltéri jelenetnél, ami saccra-kábé SDR tartományba esik (nincs semmi rikítóan fényes, vagy vakfekete folt a képen)"

Ezt hogyan "merted"? Muszerrel/szoftverrel/saccra?
- mert ez az 1. gond: tenyleges adatok nelkul lehetetlen megmondani, hogy egy frame-nek mi a max nit erteke (pl tegnap neztem a Shadow-t, madvr maxCLL-re kb 4500 nits-et, FALL-ra kb 600 (!!!) nits-et jelentett).
- a 2. gond: maga a meres. Kulonbozo eszkozok kulonbozo adatokat merhetnek (pl. dynamic clipping nelkuli madvr es a dynamic clipping-elt LG chip, stb.) Es pl az sem biztos ertek, amit pl. madvr mer (a teszt verzios OSD lathato, ha az extra HDR ertekek megjelenitese engedelyezve van).
- a 3. gond: maga a teszteles (dinamikus tonemapping). Itt mar nem lehet 1-1 frame-enkent leptetni a tartalmat elore/hatra (mint SDR-nal) es nezni az effektet, mert lehet, hogy az algoritmusnak kell 2-3 masodperc (vagy) tobb adat, hogy azt csinalja, amit real-time-ban. De pl. az LG kapcsolaja is meg tud hulyulni egy allo kepkockanal: allitsd meg a kepet, majd kapsold ki/be ezt az opciot parszor, s latni fogod, hogy nem mindig ugyanaz az eredmeny! :)

Ezekkel csak azt akarom mondani, hogy egyaltalan nem egyszeru eldonteni, hogy hogyan is mukodik. Persze, az is elkepzelheto, hogy neked van igazad :)

"de amúgy ez nem az amit ígér és szerintem nem egy jó dolog ha érdekel a képminőség, illetve ha sötét szobában nézel HDR filmet. ... hanem hogy kvázi hazudik. Főleg így, hogy külön menüpont is már, hogy próbáljon meggyőzni arról, ez nem Dinnmikus Kontraszt, hanem más."

En nem vagyok ebben ennyire biztos (fel evig hasznaltam es neha en is teszteltem a beta madvr-t).
Mint fentebb emlitettem, nem egyszeru eldonteni. Ertelemszeruen a statilkus HDR (HDR10 , ami jelenleg PC-rol hajthato) a legroszabb valtozat az osszes kozul. Es ezzel a tartalommal minden gyarto/szoftver azt csinal amit akar (nincs szabvany): pl. nincs meghatarozva, hogy a 100 nit (SDR) alatti ertekeket ne bantsa.
(Az mas kerdes, hogy pl. DV-vel mit csinalnak, mert itt is vannak ketelyeim.)

(#27002) janos666: "próbáltam összehasonlítgatni a DolbyVision, HDR10 és a HDR10 + Dinamikus Tone Mapping módokat. Az első kettő egyértelműen jobban hasonlít egymásra, mint a harmadik."

No, ez erdekes, mert en a beta madvr tonemapping-javal tettem ezt par hete, linkeltem is mar: ha meg nem mentel vegig azon a par post-on, akkor tedd meg, s valaszolhatsz itt is.

A lenyeg (szerintem): miutan egyszeruen lehetetlen tudni/eldonteni, hogy mi a helyes latvany egy adott HDR10 anyagnal, igy HDR10 eseten rank van bizva, hogy egy adott eszkoz (pl LG x8) dimanikus tonemapping implementalasa tetszik-e szamunkra vagy sem.
Nekem hatarozottan igen (es nem csak vilagos szobaban, hanem tok sotetben is) :)

(#27014) Kriszbmx


Kriszbmx
tag

Nos a TV nem javult ( LG65C8 ).. Futtattam folyamatosan, gyári visszaállítás után. 4.5-5 óránként kikapcsoltam. Manuálisan is csináltam tisztítást. Nem javult. Inkább a szemem kezdte megszokni, majd hirtelen jött egy kép és újra előjött a 4 csík.
Megnéztem rajta ezeket a teszt videókat ahol a színek és az árnyalatok futnak. Ezeken a videókon még jobban kijött a hiba.
Ma jön ki az LG szervíz megnézik. Mondták valószínű panel csere lesz.
Felajánlottak egy opciót, hogy írnak egy papírt és vigyem vissza, de se vissza csomagolni, se pakolni, se utaztatni 90km-t nincs kedvem. Plusz ez volt az utolsó amit elhoztam a MM-ből. Így inkább cseréljék ki a panelt, ha új a tv ha nem... Ettől még a gari és a biztosítás is él tovább, ha meg a képe is jó lesz akkor imádni fogom :)

[ Szerkesztve ]

(#27015) Joshi válasza Kriszbmx (#27014) üzenetére


Joshi
titán

Tökéletes OLED paneled soha nem lesz mert ezek ilyenek. A Sony A1 is tintinges és van banding is, de nem foglalkozom vele. Legutoljára a Csernobil 2. része végén amikor az alagsorban kialszik a lámpájuk, na akkor annyira látszott a vertical banding, hogy majdnem a mentő vitt el. :Y Ez van. ;]

(#27016) Celtis válasza Kriszbmx (#27014) üzenetére


Celtis
veterán

Helyes. Ezek szerint mégsem a kezdő OLED TV néző hibáját követted el, hanem tényleg hibás a készülék. Mondjuk fura is lenne elvárni, hogy ha valaki vesz egy ilyen TV-t, az ne nézze az első 4 órában. :)

Neked sem egyszerű ez a TV vásárlás. Remélem a panelcsere megold minden gondot és örömmel fogod használni a TV-t. OFF Én egyre elégedettebb vagyok az XF9005-tel. Úgy tűnik végre nyugvópontra jutott a dolog és lett egy nézhető TV-m. ON

(#27017) Celtis válasza Joshi (#27015) üzenetére


Celtis
veterán

Az, hogy tinting van minden panelen csak a mértéke más, aláírom. Az is ismert, hogy egész sötét részeknél előfordul kisebb-nagyobb banding. De a kollégának világos képeknél jelentkezett teljesen szabályos mintában. Ez biztos nem általános probléma. Én nagyon érzékeny vagyok rá (egy TV-t emiatt cseréltem), tehát az első dolog volt amit a B8-amon is ellenőriztem és az teljesen mentes volt ilyen jelenségtől.

(#27018) Clay válasza Joshi (#27015) üzenetére


Clay
senior tag

Szerintem lódítasz, mer csakazeldzsiaxar :DD . Én 55C8-on néztem, már mind a három részt, egyiknél se láttam problémát. A GoT-hoz még nem volt lelkierőm hozzá kezdeni. Igazából egyszer nézegettem tesztábrákat rajta, akkor az 5%-os szürkénél láttam kismértékű foltosodást, megpróbáltam lefényképezni, direkt nem raktam be ide, mert a fénykép durván kihangsúlyozta a "hibákat", szemmel sokkaldesokkal halványabb volt. Normál tartalom mellett, sötét szobában, akár HDR, akár SDR anyagoknál se fedeztem fel tinting vagy banding problémákat. A képminőség pedig még így, több mint fél éves használat után is elképeszt.

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#27019) Kriszbmx válasza Joshi (#27015) üzenetére


Kriszbmx
tag

Őszintén szólva, ha minden OLED tv-n megkell szokni az ilyen hibákat akkor inkább nem kell. Műszaki beállítottságú vagyok , és nehezen hunyok szemet dolgok fölött. Ha meg 600 ezer ft volt akkor főleg...
Az LCD tv amit vissza vittem és ezt az OLED-et hoztam foltos volt, arra is az volt a válasz hogy ez ilyen , és ez a nagy tv vele járója. Hiába VA panel és Direct ledes..
Mondtam az MM ben mi az a TV ami a legjobb itt. Megnéztem megvettem.
De ezen is van érdekesség. Őszintén szólva inkább vigyázom a hibátlan tárgyaimra , mintsem egy átlagosnál sokkal drágább tv-t nézzek erős kompromisszummal.
Vagy legyen hibája x év múlva... :)

(#27020) Joshi válasza Kriszbmx (#27019) üzenetére


Joshi
titán

Azért írtam hogy tökéletes OLED paneled nem lesz, a hiba mértéke változó, de ott van mindegyiken még ha cserélteted is. A nagyobbik gond meg az, hogy az OLED panel folyamatosan változik terheléstől, használattól függően. Most nyilván a pixelekre gondolok. Ez egy ilyen technológia.

(#27017) Celtis egy szóval nem írtam hogy általános problémája lenne, csak azt írtam hogy talán soha nem lesz tökéletes OLED panelje főleg nem cserével.

[ Szerkesztve ]

(#27021) Ijk válasza Kriszbmx (#27019) üzenetére


Ijk
nagyúr

Mindegyik technológia kompromisszumos. Sajnos még nem láttam olyan kijelzőt ami ne bandingolt volna, LCD még legalább felhősödik is. Minden attól függ mennyire kritikusak a szemeid, van aki észre sem vesz még egy komolyabb bandingot sem. Nekem anno az ST50-es plazmám tudott bandingolni focimeccseknél a fű csíkozott, rajtam kívül senki nem látta. Eddig a leghomogénebb kép amit láttam a 65VT60-asomé, igaz plazmánál meg dither zaj van, de az engem nem zavar. A csíkokat viszont nem bírom.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#27022) Celtis válasza Ijk (#27021) üzenetére


Celtis
veterán

Nekem az 50G30-as plazmám bandingolt. Főleg focimeccsen volt látható. Állítólag az 50-es paneleknél volt ez hiba. Igaz lehet, mert az ismerettségi körben lévő 42-eseken ilyen gond nem volt, nekem pedig a cserepanel is bandingos volt.
Úgy gondolom, hogy érzékeny rá a szemem. Korábban egy Sony TV-t is emiatt cseréltem vissza. Viszont sem az OLED-em sem a mostan LCD-m nem bandingol, egyáltalán.

(#27023) Strezi válasza Celtis (#27016) üzenetére


Strezi
őstag

Egyáltalán nem fura, az elmúlt lassan négy év során sokan rémültek meg az első percekben futtatott tesztek miatt, de te nem vagy itt csak pár hónapja és nem olvastad ezeket...

Végleges következtetést érdemes minimum másnap levonni. Ami persze bármi lehet, van gond bőven. Bár akinek meg jó a tévéje, ugye az jellemzően nem itt van már ...

Nekem is voltak gondok a három közül kettővel, egyiket megszoktam a harmadikon meg nem keresek illetve találok hibát.

[ Szerkesztve ]

... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#27024) Gaben360 válasza Kriszbmx (#27019) üzenetére


Gaben360
senior tag

Én semmi rosszat nem tudok mondani a B8-ra egyelőre,se banding se tinting,legalább is ami filmeknél vagy játéknál látszana,tesztábrákkal meg nem sanyargatom magam,nincs értelme,megtettem már az előző oledemnél.Csak élvezem a 4k és a hdr nyújtotta előnyöket. ;]
Ha meg valami gebasz van,akkor meg szervíz.

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#27025) tlala válasza Gaben360 (#27024) üzenetére


tlala
addikt

Szintén B8, és detto így vagyok vele én is.

(#27026) renatto


renatto
őstag

LG 2019-es felhozatal.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#27027) Rocsesz79 válasza Rocsesz79 (#26996) üzenetére


Rocsesz79
tag

C8-ról senki nem tud nyilatkozni? :)

[ Szerkesztve ]

(#27028) daneel_hu válasza Rocsesz79 (#27027) üzenetére


daneel_hu
addikt

Szerintem ami téged érdekel az az összefoglalóban benne van. (fentebb)
Beállításokat pedig találsz a RTINGS.com oldalon, külön c7-re vagy c8-ra biztosan van a honlapjukon.

(#27029) Clay válasza Rocsesz79 (#27027) üzenetére


Clay
senior tag

Olvasd el a 26855, 27018 hozzászólásaimat.

A processzorok füsttel működnek.Ha kijön belőlük a füst,nem működnek tovább!

(#27030) BenFe válasza Joshi (#27015) üzenetére


BenFe
tag

A tiéd is 65", igaz?

Mert megint csak ahogy utánad írtak az jött le, hogy az 55" méretnél valahogy nem ennyire gáz...
Én is 2 napja néztem meg ezt a részt amit írtál és nálam semmi banding nem volt annál a jelenetnél, pedig Full sötétben néztem!

Rájöhetnének hogy mit kell helyesen csinálni a 65" nál, amit 55"-nél sikerül!

(#27031) Rocsesz79


Rocsesz79
tag

Köszi mindkettőtöknek. :R

Meglesem őket.

(#27032) Joshi válasza BenFe (#27030) üzenetére


Joshi
titán

Igen 65-ös. :K

(#27033) Zsmester89


Zsmester89
őstag

Ritkán nézek fel, mert 1,5 éve hibátlanul tesz a dolgát a B7-em (egy kijelző csere volt...bár elvileg csak szoftverezni kellett volna), napi átlag 8-10 órában, csak pc-ps4 megy rá, tv adás nincs bekötve sem :)
Viszont egy kérdés, a 05.80.25 Firmware mit hozott ma?

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#27034) Zoza24


Zoza24
senior tag

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy ha van egy céges iphone-om,azt össze tudom hozni egy LG OLED tv-vel úgy,hogy tükrözni tudjam a telefon tartalmát a tv-re?
Samsung esetében azt hiszem Airplay-nek hívják ezt a QLED-nél...
iphone és egy LG OLED ilyen szempontból összehozható?

:R

Forza Italy!

(#27035) Kriszbmx


Kriszbmx
tag

Kijottek delutan a szervizbol. Lattak a csikokat, nem talalkoztak meg ennxire szabalyos csikozodassal. Nem is kerdezoskodtek. Jovoheten ha van panel hoznak ujat,ha megsincs akkor csereutalvany.

(#27036) torma1981 válasza Kriszbmx (#27035) üzenetére


torma1981
veterán

Panel tuti lesz. :D

(#27037) #72042496 válasza Zoza24 (#27034) üzenetére


#72042496
törölt tag

Van rá egy AirBeam nevű alkalmazás, de talán másféle is. Az idei sorozatban lesz AirPlay 2 támogatás.

(#27038) renatto válasza Zsmester89 (#27033) üzenetére


renatto
őstag

1. Improvement
1) To Improve color issues at HDMI 2160p 50Hz input

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#27039) renatto válasza Zoza24 (#27034) üzenetére


renatto
őstag

YT-ot át tudod dobni bármi nélkül (és sok más appot pl online TV). A konkrét tukrozest nem tudom mert ahhoz az android média lejátszót használom, bár szinte soha.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#27040) Zsmester89 válasza renatto (#27038) üzenetére


Zsmester89
őstag

Köszönöm!

A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.

(#27041) alaves válasza Zsmester89 (#27033) üzenetére


alaves
addikt

A panelcsere milyen hiba miatt kellett?

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#27042) SoundBox


SoundBox
tag

Szép napot.
Van egy LG B7V készülékem pixelfrissítést szeretnék csinálni de nem csinálja meg, egyiket sem, eltelik 3-4 óra és bekapcsolásnál kiírja hogy nem futott le...miért lehet ez ezzel lehet garanciáztatni egyáltalán?

(#27043) Gtaati válasza SoundBox (#27042) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Egyrészt miért szeretnél pixelfrissítést manuálisan csinálni? 4 óra összegzett üzemidő után megcsinálja automatikusan ha csak nincs áramtalanítva a készülék.Ezen kívül nincs más teendőd. Ez nem hiszem hogy garanciális probléma.... Nekem is lassan 2 éves 55B7 van és hibátlanul teszi a dolgát, tv, film, játékok HDR-ben stb. orvérzésig:)

(#27044) Gtaati


Gtaati
őstag

Kicsit off leszek, de olvasva a fórumon a dolgokat lassan már tényleg mindenki mindenért garanciáztatni akar, pl. Jaj lemerült a magic remote-ba az ellem kérem cseréljenek panelt...Viccet félre téve, szerintem ezt gyorsan megfogják unni és sokszor túl vannak reagálva a dolgok.... Természetesen tisztelet a kivételnek és a jogos garanciális reklamációknak.....

[ Szerkesztve ]

(#27045) adamssss válasza Gtaati (#27044) üzenetére


adamssss
veterán

Bevallom nekem volt lelkiismeret furdalásom, hogy 3 döglött pixel miatt cseréltettem a panelt, de aztán belegondoltam, hogy basszuskulcs. Azért fizettem 3 havi minimálbért, hogy legyen egy fullos tv-m. Talán elvárhatom, hogy azon ne dögöljenek a pixelek, legyen homogén a panel és működjön rajta minden. Azért nem féltem az LG-t hogy belerokkannak.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#27046) alaves válasza SoundBox (#27042) üzenetére


alaves
addikt

Mindkét opcióval próbáltad elindítani a pixelfrissítést? Legújabb firmware van?

Adamsss fórumtárssal teljesen egyetértek!

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#27047) Gtaati válasza adamssss (#27045) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Egyrészt írtam, hogy a viccet félretéve és hogy tisztelet a jogos garanciális reklamációknak.... Teljesen egyet értek veled, nekem is több havi fizum volt az 55B7-t és mondjuk én is hülyét kapnék pl. ha egy vagy több döglött pixel mondjuk mindig világítana főleg sötét tartalmaknál...

(#27048) adamssss válasza Gtaati (#27047) üzenetére


adamssss
veterán

Nem is kötözködésnek szántam csak azért írtam mert alapvetően nem volt látható a probléma (távolról) ahonnan nézem. Ezért éreztem kicsit jogtalannak a csere kérését.
De hát Istenem. Ha veszek egy Ferrarit és mondjuk kiég a küszöb világító egyik LED ott sem agyalok, hogy cseréltetem-e vagy sem. Szerencsére a BKV-n ilyen problémáim nincsenek. :P

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#27049) Gtaati válasza adamssss (#27048) üzenetére


Gtaati
őstag

Ez jó volt :)) :)) :C

(#27050) chros válasza adamssss (#27045) üzenetére


chros
őstag

Ne legyen, mashol sokan cserelnek akar csak 1-ert is, pl [link]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.