Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57551) salapp válasza crm (#57549) üzenetére


salapp
addikt

Egy komoly tévé sohasem ért annyit, amennyibe került. Már a 2000-es években is 400ezer volt egy 36-os, sík képcsöves 16:9-es Pana vagy Sony tévé. (LG akkor még Lucky Goldstarként alsóbb kategóriában gyártotta ipari hulladékait). Ez egy ilyen műfaj. Mondjuk, az szomorú, hogy a bátyám huszonöt éves Sony Trinitron tévéje a mai napig üzemképes, egy ilyen mai drágaszág meg öt éven belül megy a levesbe, jó eséllyel.
Szerintem is állj el, ne görcsölj rajta.

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#57552) h1mpi válasza crm (#57549) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Csak az érdekesség miatt bontsd már ki, hogy Neked is rossz-e a panel? ;] Így is-úgyis vissza küldheted. Ha jó a panel, akkor meg innen viszik el 5 perc alatt :))

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#57553) SPQR301 válasza patyi1989 (#57550) üzenetére


SPQR301
tag

Igen, küldenek, saját költségen visszaviszik. Saját kurrens tapasztalat :DDD

crm írtam

(#57554) jófejsrác válasza petoth (#57496) üzenetére


jófejsrác
senior tag

Szia

nekem BX -van, egyszerűen sajnáltam a plusz költséget a CX-re. Teszteket néztem róla, sima full HD LED tv-t váltott. Ahhoz képest óriási az ugrás képminőségben. Netflix/PS4-Ps5 megy rajta. Nekem szuper az élmény.

Az valóban igaz, hogy ha szereted a mozgásmegjelenítést "folyamatosan" használni = szappanopera hatás akkor a BX nem a legjobb. A sony tv-m is jobban csinálta ezt pedig az egy 2015ös modell. Viszont Van ilyen Cinema mode / filmmaker megjelenítés ami szintén folyamatos mozgást használ, de nem annyira "tökürsimát". Ennél a beállításnál már nincs probléma.

Ha nem szeretnél plusz költséget, szerintem nem nyúlsz a tv mellé.

(#57555) Sub-S válasza *RLaci* (#57547) üzenetére


Sub-S
senior tag

Nehogy már ajándékért fizetni kelljen... ehh :N

(#57556) Argenon válasza h1mpi (#57552) üzenetére


Argenon
csendes tag

Én is rendeltem egyet az említett módon, a csomagolás gyári volt és a panel is teljesen rendben van.

(#57557) japunk


japunk
aktív tag

No, nekem is megérkezett a CX. Minden nagyon szép de azért nem akkora hatalmas ugrás a Q70R után. Viszont a mozgásmegjelenítése az nagyon jó. Segítséget kérnék a hang beállításához mert a rendszeren nem igazán sikerült még kiigazodnom, nagyon sok beállítást meg sem találok pedig néztem a rtings beállításait is . Szóval: tud-e valaki segíteni egy overall-best-sound beállításban? Dobozból kivéve elég "dobozhangja" volt, most valamit már babráltam rajta, egy fokkal jobb.

The owls are not what they seem.

(#57558) Pro Koryak válasza japunk (#57557) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Majd este nézd meg tök sötétben!

(#57559) salapp válasza japunk (#57557) üzenetére


salapp
addikt

Számomra megdöbbentő, amit írsz. A GZ950 olyan képet, ad, ami álleejtős, jó forrásból.
És legutóbb az általam legjobb FHD VA-paneles lcd-nek tartott W809C elé fél év után beülve, dobtam egy hátast, hogy a tévéző GT60 plazma is mennyivel csodásabb képet ad sötétben.
Egy CX a Q70R, de még a Q80R után is piszok jobb kell, hogy legyen kicsit is sötétebb nézési környezetben.

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#57560) Pelican válasza japunk (#57557) üzenetére


Pelican
őstag

Nincs mit állítani rajta, nem lesz jó.
Ha jó hang kell, arról külső eszközzel kell gondoskodni.

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#57561) h1mpi válasza japunk (#57557) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Javaslok egy BOSE Soundbart. Nekem az van, eléggé mozi élményt ad :)

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#57562) dani0113


dani0113
senior tag

Nézd meg azt is,hogy a hangzást állványra rakva vagy talpra szerelve írja e. Nekem falon van a tv,de a talpra optimalizált hanggal sokkal jobb. Én is állítgattam napokig,de végül az "eredeti" hangzás bizonyult az aranyközépútnak. Xbox-nál pedig a játékot használom.
Soundbart mindenképp elbírna, keresik is hozzá, de nem tudom 150körül mi lenne a legjobb deal.

iPhone 13 Pro 128GB

(#57563) wallace 234 válasza japunk (#57557) üzenetére


wallace 234
őstag

Ami miatt, másképp látod mert a Q70R fényerőbe többet, tud ill elég jól sikerült tv. CX se rossz darab, ha jól be állítod! Jól szóljon ahhoz egy kis hangfal, szett kéne, soundbar az egy külön világ! Abból ami ér is valamit nem olcsó! De mire van igény, ki mit szeret, ill helység mekkora. Írták a Bose soundbart, hát igen az tényleg jól szól de ára is van.

(#57564) daneel_hu


daneel_hu
addikt

Lassan már egy belépő szintű ipari hulladék LCD is jobb mint a CX. :D

Valaki meg tudná nézni nekem, hogy Pana oledre vagy Sony oledre van ATP Tennis TV app?
(csak kíváncsiság)

(#57565) rothfb válasza daneel_hu (#57564) üzenetére


rothfb
veterán

Pana oledre???:DDD:)):D:D:D
Nincs.

(#57566) japunk


japunk
aktív tag

Na, újabb helyzetjelentés. Sikerült babrálnom órákig a beállításokkal. :DDD
A sima TV adásokhoz ha jól láttam a rtings oldalán az Expert módot ajánlják bár én a Normált sokkal jobbnak látom, nekem az Expert túl meleg színeket ad, plusz Normál üzemmódban sokkal simább a mozgás, olyan mint amikor egy játéknál először látod meg a különbséget a 30 és 60 fps között, szóval hagytam azon. Hanggal még mindig nem vagyok kibékülve, lehet babrálnom kéne az equalizerrel és pár beállítással és megoldódna a problémám, most váltogatom éppen amelyik jó azon hagyom, csak furcsa hogy a Q70R sokkal gazdagabb hangot adott dobozból kivéve. Soundbart sajna nem tudom hová tudnék tenni mert egy állványon van és nem emeli elég magasra a talpa hogy beférjen alá egy falra pedig nem szeretném tenni. Röviden ennyi, amúgy nagyon jó a TV. :)

The owls are not what they seem.

(#57567) daneel_hu válasza rothfb (#57565) üzenetére


daneel_hu
addikt

Szánalmas. :DD
(francba)

(#57568) Dealer95


Dealer95
őstag

Sziasztok!

Kérdésem lenne:
LG C8 vagy Pana FZ800 a jobb választás, amennyiben egy árban vannak? (65")
Melyiknek mi az előnye/hátránya?
(LG-nél a DTS támogatás és Dolby Vision ami pluszt jelent, ha jól néztem eddig.)

Köszönöm!

(#57569) tomi3


tomi3
újonc

Helló Oled Pápák :R Úgynéz ki csatlakozom egy Sony Kd-55ag9 modellel egy Qled Qe55q70r váltva :DD Online csíptem el MM ben 472e ft áron, szerintetek jó vétel volt, van valakinek tapasztalata ezzel a sonyval kapcsolatban, mire figyeljek az átvétel, és használat közben? Nagyrészben focit néznék rajta, néha egy két film digi kábelen, youtube, netflix. Remélem nem nyúltam mellé :F Sorry hogy megint felteszem ezt a hozzászólásomat, csak sajnos senki nem szólt hozzá, talán most több sikerrel járok :B

(#57570) DarkByte


DarkByte
addikt

Én most elkezdtem azon gondolkodni, hogy lehet visszaküldöm a 48CX-et. :F

Mielőtt bárki rákérdezne: igen RGB módban van, igen sharpness le van húzva 0-ra.

A WBGR subpixel layout miatt klasszikus ClearType-ot nem lehet vele használni csak Grayscale-t, viszont valahogy keveslem így az élességet, vagy nem tudom. 1440p-s 27"-os IPS-ről váltottam fel, annak élesebb képe volt ClearType-al. Lehetne ClearType nélkül használni, de úgy azért a betűtípusok minősége ilyen vissza a 90-es évekbe. Főleg böngészőbeli fontok nagyon darabosak :(

A másik (ez csak tegnap tűnt fel nekem), de a telt sárga és zöld képernyő elemek körül látszik egy piros-zöld aura baloldalt és jobboldalt. Pl. itt PH-n a szöveg doboz alatt a Küldés gomb körül, vagy fent a bal és jobb oszlopok tetején a sárga fejléc dobozok oldalán is megfigyelhető. Egyenes oldalú téglalapoknál jobban feltűnik, főleg ami kicsi, pl. szöveg kereső kiemelés ha sárga színű, ott sokkal feltűnőbb, két határoló vonalként jelentkezik. De pl. Discord-ban a sárga emoji-k is furán néznek ki. Vagy mondjuk kódolás közben a sárga szövegek is homályosabbak, és most már tudom hogy ez okozza.
Ezt amúgy az Rtings monitorkénti használat teszt is említette a text clarity-nél, csak úgy tűnik mikor anno olvastam nem igazán fogtam fel mi. Szintén az WBGR layout és a 4:4:4 szín együttese adja. 4:2:2-re lerontva állítólag eltűnik, de akkor meg még életlenebbek lesznek a betűtípusok.

Még adok neki pár napot hogy kiderítsem együtt tudok-e ezekkel élni, de azért csípi a szemem. Bajban vagyok hogy ha visszaküldöm mi legyen helyette, mert amúgy túl jók az egyéb adottságai. Csak azért munkához is elég fontos lenne hogy jó legyen. Azt hiszem 14 napig lehet elállni átvételtől ugye? Mert akkor még végül is belefér pár nap együttlét.

MM mennyire kötözködik amúgy visszaküldésnél a csomagolással? Az ilyen ragasztott védő fóliát nem tartottam meg, mert úgy sem bírom visszatenni rá értelmesen ha úgy alakul, a többi csomagoló anyaga mind megvan.

[ Szerkesztve ]

(#57571) alaves válasza Mastering22 (#57515) üzenetére


alaves
addikt

Én csak az OLED-et tudom ajánlani, tavalyi modellek közül szokott lenni 320 eFt körül is.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#57572) tigipuf


tigipuf
senior tag

Az 100%,hogy ez a topik indulhat a ph legszánalmasabb,önsanyargató topikja címért.Meg az 100% tuti,ha egyszer tényleg lesz pénz lóvéra és tudok venni oledet akkor ide be se fogok nézni esetleg egy alapbeállítás erejéig.Nevetséges ,ez egy szado-mazo szakkör(elnézést akinek nem inge ugye ,,) ahol az a lényeg,hogy sok pénzért megvett oledünkben ki tud minél több hibát találni,és addig basz..ni a másikat amíg az is nem talál valami hangyaf.sznyi hibát az ő készülékében.Utána ezt hangyaizényi problémát a halott pixelt,banding, tinting, fingting,fosting dolgot lesni nap mint nap addig a pillanatig míg akkorára nem nől,hogy elviselhetetlenné válik és nem segít csak a panelcsere. :D

"Ha jól viselkedik akkor gyuszi,ha rosszalkodik akkor Gyula."

(#57573) jugeen válasza ΞΔGLΞ (#57544) üzenetére


jugeen
addikt

Ha egy cirka 750 nit-es panelbol kihoztak 1000-et, akkor az 1300-asbol vajon mennyit fognak?

(#57574) alaves válasza DarkByte (#57570) üzenetére


alaves
addikt

Sajnálom, hogy nem nagyon válik be neked monitornak. Vajon bármelyik LCD monitor hiányosságai ennél kisebbek lehetnek :F Mindenki maga tudja, hogy mi zavarja és mi nem...
És ez? [link]

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#57575) alaves


alaves
addikt

Már folyamatosan előkerül negatívumként, hogy az OLED tükröződés és fényerő tekintetében nem jó. Napsütéses, fényes nappaliban: Philips OLED754 vs. LG UH7507 (IPS - középkategóriás LCD). A két kijelzőn kb. azonos mértékben látszik a tükröződés, az LCD-n tompa, de ugyan olyan mértékű. Azonban az OLED képe ~100 nit fényerővel még így is jóval láthatóbb és részletgazdagabb, mint az LCD ~250 nit-en. Elhiszem, hogy felhúzva max közelében a QLED képe ilyen körülmények között jobban látszik, de attól még a képminőség összességében jóval gyengébb marad.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#57576) daneel_hu válasza tigipuf (#57572) üzenetére


daneel_hu
addikt

A napi 10-es. :D
(amúgy igazad van)

(#57577) DarkByte válasza alaves (#57574) üzenetére


DarkByte
addikt

Hát, ilyen büdzsém erre most nincs. Illetve most hirtelen nem is találtam, hogy ebben amúgy nem-e ugyanúgy WGBR panel van.

Még nem végleges a verdikt. Pár napot várok vele, a 14 napos elállás vége az jövőhét csütörtök. Ha jövőhét elején bejelentem az MM-nek gondolom az bőven időben van. Picit hagyom ülepedni, csak gondoltam leírom a tapasztalatokat. Tényleg van azért a pozitív serpenyőben is, nem ezt mondtam. Illetve ki tudja, még lehet találok valami mitigációs lehetőséget amire eddig nem gondltam.

Tudom hogy nem konvencionális módon próbálok használni valamit, szóval fejben is el kell helyezni ezt. Csak az árához képest meg tökéletest vár az ember, sajnos ilyen ez :) Pedig OLED-ben a pár évvel ezelőtti árszinthez képest ez lényegében belépő pénz.

[ Szerkesztve ]

(#57578) wallace 234 válasza alaves (#57575) üzenetére


wallace 234
őstag

Azért azt a lcd tvt amit írtál, 1400:1 kontraszt al rendelkezik, az elég gyenge. Azért egy jobb kontraszttal rendelkező, Qled azért más lenne, egy világos helységben. Utóbbi időben oled tükröződés sokat, javult! Philips oledek, elég jól sikerültek, sajnos még nem láttam egy Philips oled tvt, de jókat írtak róluk!

(#57579) F-ECT$ válasza tigipuf (#57572) üzenetére


F-ECT$
titán

Basszus, ezt miért írtad?! Végre találtam egy panelt, amin nincs halott pixel, tinting és banding, már kezdtem megnyugodni, erre a hozzászólásod után észrevettem, hogy egy minimális fosting van barna 27%-nál 8.5 óra járatás után. Most cseréltethetem ki :O

Dive ever, work never.

(#57580) OPiiPO válasza tigipuf (#57572) üzenetére


OPiiPO
addikt

+1

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#57581) krx21 válasza F-ECT$ (#57579) üzenetére


krx21
nagyúr

:DD :C

(#57582) ateszm válasza tigipuf (#57572) üzenetére


ateszm
senior tag

megírtam korábban már ezt,csak nem ennyire szofisztikáltan :D :D +1 :))

(#57583) arn válasza alaves (#57575) üzenetére


arn
félisten

A tukrozodes jellege sem mindegy, pl lampa fenyenel jobb a fenyes, de termeszetes fenynel mar nem annyira. A csucsfenyek jobban latszanak rajta.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57584) rothfb válasza Dealer95 (#57568) üzenetére


rothfb
veterán

Nálunk van egy 55FZ800. Is. Azt tudom mondani, tv-zésre, úgy általában filmeket nézni nagyon jó, 2 éve van meg egy 65FZ950-el együtt. Semmi hibájuk. Hangban is jó, bár a 950-el ellentétben nincs hozzá soundbar gyárilag. Minimális tinting és banding van, meg vagyunk elégedve velük, előny még a hdr10+, amit az lg nem tud. Igaz dv-re több a tartalom. Az lg-t akkor válaszd, ha dv nélkül nem tudsz élni (én láttam dv-t is oleden, nem nagyon van különbség hdr10-hez képest, de kinek mi), csillivillibb az oprendszere és a távirányítója. Én ma is a Panát választanám főleg azért mert bevált. LG-knél sok a panelcserélgetés (a tulajok azt mondják azért mert többet adtak el belőlük). Összesítve szerintem a Pana fapadosabb és üzembiztosabb, az LG csillivillibb, de sok volt anno is a panasz és most is. Mondjuk ezek egy része vélt, egy részük valós panasz. Ha gond van, és még van rá gari, szó nélkül cserélnek panelt. Ha viszont már nincs, nézd meg alaposan, minden rendben van e vele. Ez persze igaz a Panára is.

(#57585) Strezi válasza DarkByte (#57570) üzenetére


Strezi
őstag

Szia, lehet szalmaszál, de nekem mintha úgy rémlene hogy nem a 0 Sharpness a default, hanem valmi 15 az alapértéke, ahol nem csinál semmit. Olvass utána, lehet hogy tévedek így emlékezetből(Vincent videó) ...

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#57586) pinnacle válasza DarkByte (#57570) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Egyáltalán van olyan technika, TV, aminél tiszta a betűmegjelenítés? Samsung Q90, Sony X900H, X950H-nál is írták, hogy nem az igazi.

[ Szerkesztve ]

(#57587) Bilux válasza tigipuf (#57572) üzenetére


Bilux
veterán

Ebben a topicban lehet csak én vagyok megelégedve a tv-vel és minden mai technikai dolgot kihasználva élvezem a netflixes Vajákot 4K Dolby Vision-nel és Dolby Atmos-sal LG SN10yg soundbarral. Illetve Xbox Series X-szel amin a játékok 120HZ-cel lefolynak a képernyőről :C
Egyébként tökéletesen igazad van. :R

Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

(#57588) fuze


fuze
őstag

Próbálok megérteni valamit a BX rossz mozgásmegjelenítése kapcsán. Kérdésem, hogy ha mindenféle interpoláció nélkül (lg esetében truemotion?) szeretném használni a tv-t és soha életemben nem akarom látni azt a rohadt szappanopera effektet...
akkor a bx és cx között van látható mozgásmegjelenítési különbség?

adms.hu | UI Designer

(#57589) *RLaci* válasza Bilux (#57587) üzenetére


*RLaci*
addikt

Nem vagy egyedül ;)

Ja, és tigipuf-nak +1 :K

[ Szerkesztve ]

(#57590) kokobe válasza fuze (#57588) üzenetére


kokobe
senior tag

Igen a cx-et vàlaszd meg abban egész jò a bfi is.Bàr nem annyira mint a Panàban vagy a Sonykban de van és hasznàlhatò. :R

<---AMD___ATi--->

(#57591) kokobe válasza Dealer95 (#57568) üzenetére


kokobe
senior tag

Mozira ,tv-ni Pana.Gamingre LG bàr csak picit alacsonyabb az input lagja mint a Panànak.21ms 16ms ellenében kb.2018 legjobb oledje volt az fz800 és az egyik prof mòdja 96-97%ban lefedi az sdr szìnteret ami nagyon patent.Kalibràlt értékei meg ennek a szériànak voltam a legjobbak 99,6%-os színtér lefedettséggel...

<---AMD___ATi--->

(#57592) DarkByte válasza pinnacle (#57586) üzenetére


DarkByte
addikt

Nos, a nagyobb monitorok majdnem mindegyikén is van variálás. Amit ez helyett néztem egy 42"-os LG IPS-t (43UN700), annak is BGR elrendezése van. Igaz ott legalább a plusz 4. pixel hiányában még elvileg rá lehet venni az OS-eket erre (pl. a BetterClearTypeTuner-al Windows-on, de nyilván azt se próbáltam sose így nem tudom mennyire jó).

OLED TV-knél a fogyasztás csökkentés okán van a plusz W alpixel, mert így a fehér előállításához nem a másik hármat kell maxigázon járatni (és akkor se lenne tökéletes fehér a színszűrőkön át).

A Grayscale skálázás amúgy elfogadható, csak a ClearType előnye az hogy lényegében virtuálisan megháromszorozza a betűfelbontást azzal, hogy tovább bontja a betű határokat a subpixelek mentén (lényegében becsapva a látásunkat azzal hogy összeolvadva látjuk a subpixel-eket). Ahhoz képest a Grayscale csak simán elsimítja a betűk szélét de az csak a hagyományos pixelhatárok mentén dolgozik (szürke árnyalatok).
Viszont úgy tudom pl. Mac-eken nincs is egy ideje más csak Grayscale, de ott a retina felbontások megoldják ezt izomból :) Ehhez sajnos a 48CX-nek a 92 PPI-je kevés.

Viszont lehetne rosszabb a helyzet, pl. pentile OLED mint az Oculus Quest-emen (ami amúgy játékban elmegy, de szövegre még rosszabbul illeszkedik ezekhez az algoritmusokhoz). :)

[ Szerkesztve ]

(#57593) pinnacle válasza DarkByte (#57592) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Akkor ezek szerint nincs is olyan TV, amin élesek a betűk? Lehet azért nem foglalkoznak vele, mert még az ajánlott nézési távolságról sem lehet észrevenni. Monitoroknál is olvastam, hogy valami "nem szokványos pixel elrendezésnél", lehet ilyen probléma.LG TV-knél is volt valami pixel variálás, amivel "nem igazi" 4K-t adtak, de gondolom ez nem az, amit az Olednél írtál.

[ Szerkesztve ]

(#57594) arn válasza DarkByte (#57592) üzenetére


arn
félisten

valamelyik oldalon listazzak, hogy melyek a legalkalmasabb tvk monitornak. de valoszinuleg nem ok nelkul sokkal dragabbak a monitorok, ha mindent odaadnanak egy tvben olcsobban, tul egyszeru lenne a tortenet. ok sem hulyek.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57595) Pro Koryak válasza arn (#57594) üzenetére


Pro Koryak
addikt

+ mivel ez TV, nem arra fognak gyúrni, hogy szövegszerkesztésre/megjelenítésre tökéletes legyen... :R

(#57596) freemanone válasza DarkByte (#57592) üzenetére


freemanone
őstag

Kíváncsiságból tudnál mutatni olyan tartalmat ahol nemjó a betűk megjelenése?
Megnézném hogy milyen ott a pixel elrendeződés, a telefonom egész brutál zoom mellett képes erre a mutatványra: [kép]
Ez pl PH! zoom nélkül a bézs háttér fekete betűk.

(#57597) xerobyte


xerobyte
aktív tag

Na, volt CX77 950.000 HUF-ért! Alakul ez, végül tényleg meg lett a 6 számjegy.

A C1 és G1 frissített árára pedig jó hírek érkeztek amcsiból, pl. 77C1 = 3500$, 77G1 = 4300$. Nem tudom, hogy ezek msrp-k vagy már első körös valós retail árak, de nagyon ígéretesek.
Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=SzEZ_l_9j5A

(#57598) CptAdamica válasza tigipuf (#57572) üzenetére


CptAdamica
veterán

Hogy ne csak negatívum legyen, én a MM-ból vettem a 48"-os CX-t, pont azért mert számomra mindennek megfelelt a specifikációk alapján és lassan 3 hete használom. 4K/48", így natívan is kényelmes használni, G-Sync, 120Hz, 10bit, HDMI2.1, flicker free, app-ok és eddig elégedett vagyok vele. Végig néztem a YouTube-os OLED gray tesztet, szerencsére homogénnek láttam a szürkéket, szépek a színek, imádom a full feketét, még a hangja is szép, ha PC-n nézek filmet, akkor TV-re szoktam kinyomni a hangot és főleg PC-hez használom és PS5-höz.

[ Szerkesztve ]

Megyen!

(#57599) Pro Koryak válasza xerobyte (#57597) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Ennyiért max ha már kifutó széria lesz, talán! :K

(#57600) Bilux


Bilux
veterán

LG releases new firmware to mitigate 'VRR raised black' issues in 2020 OLED TVs

Firmware version number (EU and USA): LG OLED55BX, OLED65BX: firmware ver. 03.21.80 LG OLED48CX, OLED55CX, OLED65CX, OLED77CX: firmware ver. 03.21.18 LG OLED55GX, OLED65GX, OLED77GX: firmware ver. 03.21.18 LG OLED77ZX, OLED88ZX: firmware ver. 03.11.40 The feature in 2020 LG OLED TVs is available in Picture > Additional Settings > Fine Tune Dark Areas

[ Szerkesztve ]

Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.