Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57851) DamianB válasza japunk (#57849) üzenetére


DamianB
őstag

Itt csak 22900 :U

[ Szerkesztve ]

"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"

(#57852) japunk válasza DamianB (#57851) üzenetére


japunk
aktív tag

Az oké, én jobban örülnék egy 10e körüli ajánlatnak. :)

The owls are not what they seem.

(#57854) sub71


sub71
aktív tag

Tényleg nem azért mondom, de az eBay-en 25€ szállítással együtt egy ilyen fali konzol...

(#57855) freemanone válasza japunk (#57852) üzenetére


freemanone
őstag

Alzán keress, ott lehet kapni jó áron konzolokat itthon. Pl: [link]
Nekem egy ilyenen van az 55"-es: [link]

[ Szerkesztve ]

(#57856) #72042496 válasza japunk (#57852) üzenetére


#72042496
törölt tag

Van külön topikja, szerintem érdemes megnézned, hogy ott miket ajánlanak.

[ Szerkesztve ]

(#57857) japunk


japunk
aktív tag

Köszi a válaszokat, a freemanoe által linkelt Gogen jónak tűnik. :R
(kicsit összezavartak a VESA méretek mert olyan konkrétan fel vannak sorolva mintha csak azokra lenne jó miközben a CX ha jól tudom 300x200-as méret)

[ Szerkesztve ]

The owls are not what they seem.

(#57858) freemanone válasza japunk (#57857) üzenetére


freemanone
őstag

Na várj, mert az nem tud 300x200-at és az fontos. :) Viszont ez tudja: [link]
Vagy itt a keresés, 300x200-ra szűrve árszerint rendezve, aztán válogass: [link]

[ Szerkesztve ]

(#57859) anrab válasza japunk (#57847) üzenetére


anrab
addikt

Csak a súlyt és a vesa szabványt nézd és válaszd a legolcsóbbat. Szinte mindegyikben van vízmérték is.
Kb. 4-5000 Ft. max.
edigitalhoz még egy 5%-os kupont is tudok adni. Bár ilyen összegnél nem sokat ér.

(#57860) Williamgrant válasza #72042496 (#57856) üzenetére


Williamgrant
veterán

Mi több, a topikgazda nagyon segítőkész is.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#57861) szlaci888


szlaci888
aktív tag

Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy az új LG OLED 65CX3LA TV-n miért nem tudom behangolni az M4 Sportot Digi digitális kábeles hálózaton, Dunakeszin? Olvasgattam természetesen utána de amiket találtam egyik sem működik.

(#57862) dani0113 válasza japunk (#57847) üzenetére


dani0113
senior tag

Igaz nem fix, de nekem ilyen van 3éve, még annó a 43as tv-mhez vettem,de a CX-el is tökéletes. Imádom és arra és annyra forgatom, húzom amerre csak akarom, ki tudom fél métert is simán húzni, de teljesen falig is be lehet tolni ha akarod! Annó még 10k alatt vettem. :)

https://www.emag.hu/a-fali-tv-konzol-allithato-32-55-fekete-spb446/pd/D9J4RBBBM/

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro 128GB

(#57863) so_ha válasza szlaci888 (#57861) üzenetére


so_ha
senior tag

A Digi kábeltévé összefoglalóját olvasd el (főleg a 21 és 25-ös pontot).

(#57864) BenFe


BenFe
tag

Sziasztok!

héten volt egy kijelző cserém C8-on, 2-3 hónap múlva jár le a gari aztán kicseréltettem a kijelzőt, mert teszt képen halványan volt benne egy kis függőleges csík! Nem tudom mióta lehet ott, mert nem vettem észre soha, csak most hogy kiváncsi voltam a gari végére, hogy milyen a kép.....viszont megtarthattam a régi kijelzőt, járt már így valaki?

illetve azt mondta a szervizes, hogy nem indul újra a kijelzőre a gari.....de hogyha gond van esetleg érdemes megpróbálni, mert az Lg nagyon lojális

(#57865) petoth válasza BenFe (#57864) üzenetére


petoth
csendes tag

Nálam elvitték a rossz (beégett kijelzőt), nem tarthattam meg.
Nekem a gari addig érvényes a kijelzőre amíg az eredeti garim volt, ez 2023. június.
Úgy értelmeztem az elmondottakat, hogyha egy éven belüli lett volna a garancia lejárata, akkor 1 év garancia lett volna a új panelra.
Tehát alapból 1 év, ha viszont az eredeti garanciából több mint 1 év van hátra, akkor az az érvényes.

(#57866) MrBazsi válasza BenFe (#57864) üzenetére


MrBazsi
senior tag

Ott valami nem kerek. Főalkatrész csere utan annak a garija ujraindul.

(#57867) salapp válasza MrBazsi (#57866) üzenetére


salapp
addikt

Én is így tudom még. Változtattak volna? Vagy csak így próbálják félrevezetni az ügyfeleket, mert már nem bírják panellal?

[ Szerkesztve ]

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#57868) BenFe válasza MrBazsi (#57866) üzenetére


BenFe
tag

Hát én is furcsának tartottam....magyarázott valami EU-s szabályokról, de nem volt világos...mindenesetre semmilyen papírt nem kaptam a cseréről! A kijelző viszont amit hozott biztos hogy zsír új volt....de ha ezzel lesz később valami gebasz, simán vissza teszem a másikat, mert ha nem nézem teszt videókkal, tuti nem veszek észre rajta semmi hibát!!

illetve ha valakinek van törött kijelzős C8, akkor arra vevő lennék :DD

[ Szerkesztve ]

(#57869) BenFe válasza salapp (#57867) üzenetére


BenFe
tag

És akkor újra 2 évnek kellene lennie?

van még 3 év biztosításom is...

(#57870) MrBazsi válasza BenFe (#57868) üzenetére


MrBazsi
senior tag

Én azért ennek utánakérdeznék az lg üf-on. nekem tavaly a b8ban mikor cserélték az alaplapot mondták is h gari ujraindul 2 év az új alaplapra. le is volt papírozva a dolog ráadásul, garifüzetbe is bejegyezte az alaplapcserét, pecséttel együtt, és még kaptam egy szervízlapot is plusszban. nem értem neked miért nem adtak semmit. nem hinném h ebben változtattak volna, szimplán csak a szerelő volt k.csög.

[ Szerkesztve ]

(#57871) Pro Koryak válasza BenFe (#57868) üzenetére


Pro Koryak
addikt

"mindenesetre semmilyen papírt nem kaptam a cseréről"
Mondjuk ez is érdekes! :Y

(#57872) arn


arn
félisten

a szuperduper osztrak webshopbol valo 14 napos penzvisszautalasa kezd tragikomediaba fulladni... most hogy felhivtam oket, hogy megis merre van a penzem igy marc 4 utan, egy rovid vita utan konkretan ramcsaptak a telefont. emailekre eddig sem valaszoltak. ismetlem, a geizhals egyik legmagasabban pontozott webshopjarol beszelek (electronic4you).

mert hogy ok addig nem kotelesek visszautalni a penzt, amig nem kaptak meg a tvt. a tvmet harom hete vittek el... csak hogy nem hozzajuk, hanem elkuldtek egy ceghez (akinel a panelt akartak kicserelni) bevizsgalasra. a tvrol konkretan a foliat nem szedtem le, es pontosan ugy lett visszacsomagolva, ahogy kaptam. mondtam nekik, hogy engem nem erdekel, hogy foldkoruli turnera kuldtek a tvt, innen kivittek, raadasul ok szerveztek a futart is, innentol nem az en felelossegem. konkretan az idegesit az egeszben a legjobban, hogy a feneben tudnam bizonyitani, hogy nem en tettem kart a tvben, ha vki vmi kart tesz benne. annyit csinaltam, hogy elotte lefotoztam, hogy rendesen mukodik, es korbefotoztam a becsomagolast is.

irtam nekik meg egy osszegzo levelet, hogy eddig pontosan hany ponton szegtek meg a torvenyt (pl hogy nem a telephelyukre ment a tv, amit a torveny eloir, meg a tajkoztatas es kommunikacio elmulasztasa, idoben nem fizetes, stb).

ausztria gar szempontjabol a vilag pocegodre... akarhanyszor problemam volt, a legaljasabb modszerekkel alltak a kedves vevohoz.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57873) Celtis válasza BenFe (#57869) üzenetére


Celtis
veterán

Ha a kötelező jótállás időn belül (a tiédre még egy év volt, ha jól sejtem) cserélik az alkatrészt, arra újraindul a jótállás. A gyártó által önként vállalt garancia időszakban (2. évtől) olyan feltételek vannak, amit ők vállaltak. Ez jellemzően ingyenes javítás szokott lenni, de érdemes elolvasni a jótállási jegyen szereplő feltételeket, ahelyett, hogy bizonytalan infókra támaszkodsz.

(#57874) Impulsivex


Impulsivex
tag

Sziasztok!
PS5 mellett CXen HGIG-en kell hagyni a tone mappingot? a HDR game módban. Illetve hogy 100on van a fényerő de HDR-en van elvileg mindehol még a menüben is a PS5 az okozhat galibát? Sokszor olyan játékkal játszom, amiben vannak statikus elemek is.

(#57875) BenFe válasza Celtis (#57873) üzenetére


BenFe
tag

Egy hónap múlva jár le a gyári 2 év gari róla.....

kérdeztem tőle nem kell a gari papírra írni vmit? Azt mondja nem, lefotózta a bár kódokat és ennyi...

(#57876) Skynet258 válasza Impulsivex (#57874) üzenetére


Skynet258
veterán

Én pont tegnap próbáltam beleásni magam a témába, ami nagyjából átjött, hogy a játékoknál is megy úgymond a szabványosítás, illetve, hogy úgy jelenjen meg a kijelzőn minden ahogy azt a készítők megálmodták. Erre van elvileg a HGIG, hogy a tone mapping ne kétszer fusson le hanem csak egyszer, és úgy jelenleg meg minden ahogy kitalálták.
Azoknál a játékoknál amik támogatják tök jó (bár ha a harsányabb színvilágot szereted akkor ez ahhoz képest visszafogottabb lesz), amik nem támogatják azok viszont elég sötétek lesznek. Ezt láthatod kapásból a PS5 menüben, ott nincs HGIG - kapcsolgasd ki be és látni fogod, hogy a HGIG sötétebb képet ad. Én most a Watch Dogs Legionnal játszom és ott bekapcsoltam, nem tűnik sötétnek, az a játék valszeg kezeli.
Fontos, hogyha átteszed a tv-t HGIG-re akkor a játékokban (ahol lehet) be kell állítani a HDR kalibrálást újra (tudod amikor csúszkát húzol amíg alig látszik az ábra meg ilyenek) mert tök más a HGIG szabvány szerinti. Tehát ha egy játékot kalibráltál nem HGIG alatt az elmászik ha váltasz HGIG-re.
Nálam most HGIG az aktív de még magam sem döntöttem el kell-e ez nekem vagy sem.
Az a baj, hogy az expert profilok és a színhű beállítások nekem kevésbé jönnek be (túl melegek és a színek is visszafogottak) így lehet nem én vagyok az alanya ezeknek a proper beállításoknak. :B
Próbáld ki, ha jobban tetszik használd, ha nem akkor állítsd be úgy ahogy jól esik. :K

Ha valaki technikailag jobban képben van nyugodtan javítson ki, én tegnap néztem csak pár videót a témában...

https://geekpulse.hu

(#57877) janos666 válasza Skynet258 (#57876) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A HGIG csak a TV-re kell. Ez lényegében "monitor mód".
A játéknak nem kell explicit támogatnia a HGIG TV módot, mert az eleve ezt feltételezi (hogy - úgymond - monitorod van, vagy "monitor módba" rakod a TV-det, amiker tudod).

Amúgy a Játék módot is ugyan úgy érdemes beállítani, mint a Mozi/Prof/stb módokat (Meleg 2-es fehér, 50-es Szín, stb).

#57875BenFe
A 100 nit jó, mint "paper white" (nem mindig így hívják).
Ha csúcsfényt is enged számszerűen beállítani, akkor azt 700 nit-re húzd be.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#57878) Skynet258 válasza janos666 (#57877) üzenetére


Skynet258
veterán

Én több helyen is azt láttam, hogy a játéknak is támogatnia kell (hirtelen az egyik):

The Game needs to support HGiG.
If the game does not support HGiG you won't get any benefit.

Ebben a videóban is ezt vesézik, hogy melyik játék támogatja a HGIG szabványt.
Ezt a thread-et is át fogom nézni mert itt is sok infó lesz ahogy látom.

Illetve látható is mert például a Crash 4 sötétebb ebben a módban (feltűnően), míg a WD Legion nem (utóbbi támogatja előbbi nem). A PS5 menü szintén sötétebb HGIG módban. Szóval valamilyen támogatás csak kell a szoftver oldaláról is, nem? :F De mondom magyarázatot szívesen veszek mert ebben amatőr vagyok eléggé.

Amúgy igen, mindenre a "Meleg 2" árnyalatot olvasom ajánlottnak, de az én szememnek kellemesebb a hidegebb árnyalat. Nem vagyok kompatibilis az ajánlott szabvánnyal. :D

[ Szerkesztve ]

https://geekpulse.hu

(#57879) janos666 válasza Skynet258 (#57878) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A TV-n a HGIG opció semmi mást nem csinál, csak a tone-mapping paramétereit átrakja roll-off helyett hard-clip módba. (Ezt amúgy meg lehet tenni a Mozi módra is CalMAN-el.) Így működnek (hard-clip módban) a monitorok (a filmes studio monitor is szabvány szerint ilyen, tehát ne csak asztali PC monitort érts ez alatt, hogy "monitor").
A játékoknál itt szerintem csak arra gondol, aki ezt írja, hogy van-e benne kalibrációs opció, amivel beállítható a tényleges peak white (OLED-nél általában 700 nit). De ha nincs ilyen menü/csúszka a játékban, akkor is jobb játékra a hard-clip (avagy HGIG) mód. (De nekem pl. filmre is így van beállítva a Mozi mód is.)
Az, hogy épp sötétebb, vagy világosabb lesz a kép, mikor billegteted a kapcsolót, az attól függ, hogy akkor épp milyen peak white metadata van (a menüé más lehet, mint a játéké).

A fehéregyensúly megszokás kérdése is. (A "rosszhoz" is hozzá lehet szokni - legyen ez szubjektív, vagy objektív értelemben.)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#57880) Skynet258 válasza janos666 (#57879) üzenetére


Skynet258
veterán

A PS5-nél már rendszerszinten van ilyen csúszka (meg persze pár játékban is), de a HGIG bekapcsolása után hiába állítom, mégis sötétebb. Akkor az lenne a "jó" mód, mármint ahogy ki kell néznie? Vagy a PS5-nél nem jól működik a tényleges Peak white átadása? Tehát mintha azt hinné, hogy a tv alacsonyabb peak white értékkel bírna ezért alacsonyabb a fényerő.
Szóval érted na. Sötét. :DDD

A rosszhoz hozzá lehet szokni, tudom jól... Zene... Évekig a mély hajszolása ment nálam, 2.1-es tucc-tucc... szokásos. ;) Manapság már többre értékelem a jó sztereó rendszert, ott is úgymond erőszakkal állítottam át az agyam - gondolom képügyileg is ezt kéne tennem. Csak megszoktam a harsány műanyag képet és az tűnik szebbnek. Tudom, hogy amúgy nem az, csak hát...

[ Szerkesztve ]

https://geekpulse.hu

(#57881) Impulsivex válasza Skynet258 (#57876) üzenetére


Impulsivex
tag

Köszönöm az infót!
Igazából nagyjából képben voltam ezzel kapcsolatban. Azt is írták, hogy ha átrakod HGIG-re akkor a ps beallitasain belül a hdrt is érdemes rá kalibrálni . Ugye azt is megtettem. Én most a Rogue Companyt próbálgattam az még ingame nem HDR-es szerintem, de nem éreztem sötétnek a játékot. Cyberpunkban a hdr10-es csúszka förtelmes ha bevan kapcsolva.
A statikus elemek idegesítenek, hogy azok nem e égnek be 100 as hdr game módban. Ugye mindent hdrben visz a PS5 azt a gamet is ami elvileg nem hdr-es. És azoknál pl nem tudom hogy kell-e tartani a beegestol.
[Én ez alapján állítottam be]

(#57882) snpetit válasza MrBazsi (#57870) üzenetére


snpetit
aktív tag

Nem kell írni a garifüzetet, teljesen elektronikus nyilvántartás van LG-nél. A járvány óta meg főleg nem kell írogatni, se Neked se Neki semmit. Az enyémet visszacsomagolták és küldik a gyártóhoz. El kell vele számolniuk meg állítólag "kielemzik", de ez már nem én gondom.

(#57883) BenFe válasza snpetit (#57882) üzenetére


BenFe
tag

Na, ha elektronikus minden, akkor értem miért fotózta le a címkéket!
Viszont örült a szervizes, hogy nem neki kell tárolgatni a kijelzőt míg megy a zúzdába....ezt mondta, ők nem küldik vissza az Lg-nek.

(#57884) tomi3


tomi3
újonc

Sziasztok, 10 napja tesztelem a megrendelt sony kd-55ag9 oled tv- egy Qe55q70r qled samsungot váltana, egymás mellett tudtam tesztelni otthoni körülmények között, az oled tényleg nagyon durva, a fekete fekete, a fehér fehér a kék meg kék, nem lilás mind a qled, tényleg élethűbb az egész, hülye aki ezzel vitatkozik, vahy nagy baj van a látásával, viszont amire én használlnám, az szinte csak a foci, meg háttér youtube nézés/hallgatás, nem érzékelek akkora minőségi különbséget, hogy megérje megtartanom az oledet, azért egy jobb széria qled sem egy fos ips paneles vacak... Lényeg amiért írtam hogy megosszam a tapasztalatomat, meg hogy hátha valaki átvenné tőllem, az oled sonyt, ami teljesen panelhibamentes,nagyon durván homogén, a szürke tesztvideoval ellenőrizve. Tehát ELADÓ a Sony kd-55ag9 oled tv-m kedd ig, akkor kell visszaküldenem, itt, vagy privátban is irhattok!

(#57885) Impulsivex


Impulsivex
tag

Van, aki felrakta a 03.21.18 as patchet CX-re? Érdemes lefrissíteni?

Elvileg ezt írtják róla
[03.21.18]
1. VRR Raised near black
=> The new 'Fine Tune Dark Areas' feature, which was added to 2021 and 2020 OLED TVs' menu, will help customers adjust dark areas, which can mitigate some of the raised near black effects customers have experienced.
The feature is available in Picture > Additional Settings > Fine Tune Dark Areas (2020 TVs) and General > Game Optimizer > Fine Tune Dark Areas (2021 TVs)
2. iTV App playback error (in the UK)
=> There were cases where videos looped to play automatically, when interrupted by ads, stopped the automatic play.
The bug has been fixed.

(#57886) Skynet258 válasza Impulsivex (#57885) üzenetére


Skynet258
veterán

Felraktam, gond nincs vele eddig, bekerült a 'Fine Tune Dark Areas opció ahogy írják is.

https://geekpulse.hu

(#57887) CptAdamica válasza Impulsivex (#57885) üzenetére


CptAdamica
veterán

Szintén, minden rendben eddig, próbálgattam a fine tune dark areas opciót, egy bizonyos fokig kiemeli a fekete részekből a részleteket.

Megyen!

(#57888) layman


layman
kezdő

Ez a raised near black effect és a VRR flicker előjön CX-en 100 fps felett VRR-ral? Ha jól tudom alacsonyabb fps-nél, illetve nagyon ingadozó fps-nél jön elő ez a két hiba. RTX 3080-nal vagy 6800XT-vel használnám az oledet. VRR nélkül, 100fps-re limitálva nem jönnek elő ezek ugye?

Kivártam a C1-re, hátha hardverileg javítottak ezen, de úgy tűnik nem igazán van különbség a CX és C1 között. Arról lehet valamit tudni, hogy javult-e a panelek minősége az ismert hibák tekintetében (banding, tinting)?

(#57889) janos666 válasza layman (#57888) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A frame-time hirtelen megugrásakor villódzik, ami általában akkor van, ha lezuhan az fps.
Limitálhatsz 117 fps-re is, nem kell 100-ig visszavágni.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#57890) tanczi


tanczi
friss újonc

Sajnos ennek a TV-nek a hangja (Panasonic TX-65GZ2000E) egy hatalmas csalódás
Készülékünk hangképe kb. 42-es hangerőszinttől megváltozik és teljesen szétesik, 50 felett kimondottan élvezhetetlen lesz; ekkor a tv-készülék hangszóróiból a beszéd- / főleg a legfontosabb mélyközép- és felsőszub-hangok megszűnnek, és erőteljes magas + felső középhangok hallatszódnak (ún. SOKOL-rádió effektus).
A készülék sajnos nem képes teljesíteni ígéretét, a hollywood-i moziélményt hangrendszere korántsem képes visszaadni, az alábbi állítások sajnos nem igazak vagy erősen korlátos körülmények között:
– magával ragadó hangzás,
– dinamikus hang moziszerű térhangzással,
– moziszerű hangélmény,
– lehető legvalósághűbb hangzás,
– minden hangszórót finomhangoltak.

(#57891) ateszm válasza tanczi (#57890) üzenetére


ateszm
senior tag

Egy tv-ről beszélünk 1-2cm-es hangszórókról műanyag dobozban... (55gz1500e user vagyok) A tiéd valami Technics cucc,elvileg jobb is mint az 1500. Amúgy normál TV adásoknál vagy Netflix Dolby Atmosnál,sőt egy két koncertfelvétel egészen értelmesen szól. :)

(#57892) powerup2 válasza tanczi (#57890) üzenetére


powerup2
addikt

Tv-től ne várj csodát egyik sem fog úgy szólni mint egy hangfal !

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#57893) Mathiask válasza tanczi (#57890) üzenetére


Mathiask
senior tag

Egyrészről mondhatnánk persze, hogy a gyártó marketingje túloz és ezzel megtéveszti a felhasználót, de szerintem ez az eset inkább a felhasználó irreális elvárása egy termékkel szemben, ami nyilvánvalóan nem teljesülhet, akármit is mond a marketing. Mint kb a mosóporreklámban, hogy a kifakult, összement ruhát kimosod az X mosóporral akkor újra olyan lesz, mint az új. Mindenki tudja, hogy soha nem fog bekövetkezni. Hát ez is az a kategória.

(#57894) powerup2 válasza tanczi (#57890) üzenetére


powerup2
addikt

Ezeket elhitted amiket felsoroltál hogy egy tv hangszórója ezt fogja nyújtani ?

– magával ragadó hangzás,
– dinamikus hang moziszerű térhangzással,
– moziszerű hangélmény,
– lehető legvalósághűbb hangzás,
– minden hangszórót finomhangoltak.

Ezek közül egyik sem igaz marketing hazugság. Ha így lenne én sem építettem volna normális házimozit. Ez kb olyan a belső Lejátszó mindenre jó. Ezt se hidd el soha nem lesz olyan a tv belső lejátszója mint egy dedikált lejátszó se minőségben se szolgáltatásokba. Tv-én a képet nézd és kb ennyi minden mást más eszköz fog megoldani persze csak ha minőséget akarsz.

TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris Nas: Synology DS218

(#57895) AL válasza tanczi (#57890) üzenetére


AL
addikt

Szia. A reklám igaz, ha a tévéket vesszük figyelembe, mert ilyen jó hangot még egyetlen tévéből sem hallottam. Nekem GZ950 van. Szerintem a hangja van olyan jó, mint egy mélynyomó nélküli hangprojektornak.
A Tiednek még jobbnak kell lennie. Nálam a 35 ös hangerő is hangos. Ötvenest, Hetvenest el sem tudom képzelni milyen hangos. De az összehasonlítási alapnak nem egy HiFi rendszernek, vagy egy menő házimozinak kell lennie. A többi tévéhez képest kitűnő a hangja és jó beállításnál még térhang is van. Arra figyelni kell, hogy falon, vagy állványon van, mert ha nem eszerint van beállítva, akkor lehet minőségi probléma. Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#57896) rinpocse


rinpocse
tag

Sziasztok!
Nyugati fekvésű hálószobába szeretnék egy oled tv-t. Egy Sony 55XF9005-öt váltana. Tanácstalan vagyok. Az LG 55CX, Panasonic 55HZ1500 és a SONY 55AG9 között habozom. Elsősorban filmnézésre, sportra kellene. Konzol nem lesz rákötve. Elsődleges szempont a kép minősége, utána a hang…
Köszönöm.

(#57897) OPiiPO válasza tanczi (#57890) üzenetére


OPiiPO
addikt

Pár centi mélységű hangszórók egy műanyagból készült, nulla csillapítású dobozban - mégis, mi volt az elvárás? Komolyan a magával ragadó hangzás, dinamikus hang moziszerű térhangzással, lehető legvalósághűbb hangzás, node tényleg ;]

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#57898) Jorgi Kormi válasza rinpocse (#57896) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Bármelyik.( amelyik éppen a legjobb áron van)

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#57899) Callisto válasza blakey (#57616) üzenetére


Callisto
őstag

20 éve használok LCD-ket napi 8-10 órában monitornak statikus HUD-okkal. Egy sem égett be. Régen a kezdetekben és a nagyon gagyi olcsók beégtek. Manapság ez már nem igazán állja meg a helyét.

"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee

(#57900) Celtis válasza rinpocse (#57896) üzenetére


Celtis
veterán

Mi az ami miatt cseréled az XF9005-t, mi nem tetszik benne?

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.