Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#86001) spae válasza alaves (#85996) üzenetére


spae
aktív tag

Kipróbáltam mindet (frissítés, kihúz-visszadug, gyári beállítások), de sajnos nem segített...

(#86002) junkpod válasza Vhiktor (#85995) üzenetére


junkpod
nagyúr

Na de ha kikapcsolom az automatikus fenyerzekelot, akkor folyton allitgatni kellene a tv-t, nappal alkonyatkor, este villanyfenynel, este félhomályban, este sötétben...
Nekem ez nem sugall jobb élményt.
Alapvetően nincs "bajom" a fényerővel, gondolom eleve az a szándék, hogy a fényes az "bántóan" fényes legyen. A HDR -csillio nit is ezért lett kitalálva.

Box's don't touch!

(#86003) Pro Koryak


Pro Koryak
addikt

MLA panel:
"A 77 hüvelykes modellben az LG Display 5117 mikroobjektívet tartalmaz pixelenként, ami összesen 42,4 milliárd objektívet jelent."

Wattafakk :Y

(#86004) alaves válasza spae (#86001) üzenetére


alaves
addikt

Maradt még a 'Maradékkép törlése' (1 órás pixelfrissítő) futtatása, hátha...

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#86005) Vhiktor válasza junkpod (#86002) üzenetére


Vhiktor
veterán

Inkább a dinamikus dolgokra gondolok. Fényerő maradhat automatan is ha jól működik, de nem szokott.
En inkább csinálnék külön profilokat és csak képmódokat váltanék. Egyébként olyan 180 nit jó szokott lenni világosban és sötétben is az átlag felhasználónak és akkor nem kell váltogatni.

Nem kellene hogy bántó legyen hdr alatt sem. Azért bántó, mert valószinűleg a szürkeskála(fehér árnyalatai) nem olyan fényerővel jelennek meg ahogy kellene a dinamikus dolgok miatt (meg persze a színek sem). Meg van emelve a gamma. Tehát lehet hogy most nálad a 70% fehér 90%-os fehérként jelenik meg, igy sokkal több lesz a világos rész a képen mint kellene, ezért bántja a szemed, meg az is lehet, hogy hideg a kép, sok benne a kék vagy a zöld, esetleg mindkettő. Ez már bőven elég ahhoz hogy bántsa a szemed, főleg hdr esetében.

Samsung tvk game módjánál tipikus jelenség hogy a gamma görbe nagyon alacsony (világos minden) és ez nincs hatással a max fényerőre csak a köztes színek fényerejére ezért süti ki a szemet. Pl 50% feher 94 nit helyett akar 200-on jelenik meg. Kalibrálás után ugyanazon a max fényerőn semmi probléma nincs.

Kalibralt

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86006) junkpod válasza Vhiktor (#86005) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nem tudom. Persze lehet abban igazság amit írsz. Első dolgom volt a természetes (aka sárga) filmmod profil beállítás. Nem tudom elviselni a hideg színes beállításokat. :)
Egy kics6ugy hangzik nekem amit írtok, hogy azért érdemes visszavenni az sdr beállításokat, hogy ütősebb érzése legyen a hdr -nek. Mint a reklám fotókon.
Telefonnal lehet hozzávetőlegesen mérni fényerőt, színt, gammat?
Woled esetén a plusz fehér subpixel mennyire szól bele a szürke képzésbe?

Box's don't touch!

(#86007) alaves válasza junkpod (#86006) üzenetére


alaves
addikt

Az SDR szabvány (mára már inkább csak ajánlás) előírja a 100 nit fényerőt (sötétben, valamint közepesen árnyékolt szobában), tehát elvileg a filmkészítők is figyelembe veszik. A túl alacsony HDR fényerőnél a probléma a sötét jelenetek láthatósága, mert az EOTF úgy van beállítva, hogy 100-as fényerőn jó a csúcsfények és a sötét részek aránya. (Sötét szobában HDR OLED fény ~75 körül még jó lehet)

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#86008) Gicz válasza junkpod (#86006) üzenetére


Gicz
addikt

Nekem is így van, C2-n beállítottam egyformára a filmmaker, isf bright, isf dark profilokat annyi eltéréssel, hogy isf dark 20, filmmaker 30, és isf bright 40-es oled fényen van. Ezek között már egyszerű váltani. Mondjuk az tapasztalat az, hogy 95%-ban filmmakeren van, és csak akkor teszem át bright-ba ha tényleg besüt a nap, minden másra elég tévézéshez.

[ Szerkesztve ]

(#86009) Vhiktor válasza junkpod (#86006) üzenetére


Vhiktor
veterán

Telefonnal max csak fényerőt, de arra is megbízhatatlan.

Nem azért érdemes visszavenni az SDR fényerőt, hanem azért mert az teljesen más szabvány mint a HDR. SDR-nél a féynerőt mindig a nézési körülméyneknek megfelleően kell beállítani. Ha túl magasra van téve SDR-ben a féynerő akkor egyszerűen süt minden mint a nap, bántja a szemet, meg oledek esetében a beégés is jobban van kockáztatva.

De nem kell hozzá mérő, a fényerőt SDR esetében állítsd be úgy, hogy ne bántsa a szemedet.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86010) kovacsdavid8 válasza kovacsdavid8 (#85989) üzenetére


kovacsdavid8
tag

Köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt az esetemhez.

Gyári beállításokat visszaállítottam. Sajnos nem segített. Viszont beugrott, hogy régebben is csinálta ezt, és az másolási hiba volt a túl nagy fájlméret miatt. Akkor az újramásolás megoldotta, ahogy szerencsére most is. De csak x264 esetén. Viszont x265-nél még így is van hogy elakad vagy dobja a képhibát. Próbáltam USB 3.0 pendrive-val is, a vinyóm pedig Samsung M3 Portable. Ez is 3.0, de egyik sem ultra. Ha a vinyóról játszom le számítógépen VLC-vel a sérült fájlt, akkor ott is ugyanezt csinálja, hogy szaggat. De az eredeti, amit letöltök, ott hibátlan.

Lehet, hogy be kéne ruháznom egy Samsung T7 Shield külső SSD-re? Vagy melyik SSD szerintetek a legjobb választás ilyen célra?

(#86011) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

A kalibrálás óta egyre jobban rászokom a 4K-ra, na meg a plex bármennyire túlbonylított fogalmazásokkal rendelkezik, elég kényelmes.

The Mummy 4K HDR-t néztük meg rajta. gyönyörű a kép. A film HDR-je is elég jó, pedig nem egy mai darab és nyilván utólag csinálták meg. :)

Everest film is nagyon állat volt btw, ott a hó néhol rikított, de egyébként minden ok. : )

Majd jatekokra leszek még kíváncsi, ott keveset tudtam tesztelni egyelőre.

(#86012) xedamen


xedamen
senior tag

Üdv mindenki!

Ma megérkezett a 77" S95C - első benyomások:
- hatalmas a TV, vékony, féltem hozzányúlni is
- az állvány nagyon gyorsan összetehető, egyszerű (pár napig talpon lesz, kiderüljön nem-e hibás)
- a távirányító egy nagy kalap mogyidrazsé, aki használt már életében Apple TV-t például (aminek hasonló kör alakú gombjai vannak) az automatikusan simogatja, mert adná magát, hogy érintésérzékeny. 45 percig nyomva kell tartani, ha sokat akarok tekerni valami műsorba (alkalmazástól is függ mennyit léptet). Magic Remote-nál 6-7 év alatt megszoktam, hogy odairányítom a kurzort ahova akarok és klikk.
- User Interface egy másik nagy kalap mogyidrazsé... Azt hittem a WebOS nem felhasználóbarát, de ez egyenesen felhasználó gyilkos... Tudom persze, ki mihez szokott, de azzal a kevés gombbal ami van 7x kell kattintani ha valamit át szeretnék állítani, például a képi megjelenítésben... Nagyon nagyon nem tetszik, de szokom. Ha beállítottam, akkor inkább Apple TV-t használok a jövőben szerintem, hogy hozzá se kelljen nyúlni, de azért adok neki egy esélyt.
- CX után a panel hihetetlenül világos, és nem csak a fehér, hanem főleg a színek. Leugranak, megpofoznak és visszamennek játszani. Elképesztő! Például egy netflixes dokufilmben egy kékes-zöld lódarázs páncélja olyan éles volt, ahogy csillogott rajta a nap, hogy nem hittem a szememnek.
- Bizonyos mozgási megjelenítéseknél kicsit vibrál a kép. Például fákat felülről mutatták és a lombok vibráltak, ahogy mozgott a kamera, de ez jelen volt az LG-nél is. Ott is elmúlt, ha az ember bekapcsolt szappanopera effektet, itt is hasonló a helyzet. De érdekes, mert 0 szappanoperával van olyan tartalom ahol csinálja, más contentnél nem. Gondolom ezek szerint a tartalmon múlik.
- A kép tű éles minden, nagyon élethű, színek még warm2 beállítás mellett is gyönyörűek, miközben a fehér fehér és nem kék, valamint a bőrszín is valóságos. Személy szerint én inkább warm1-en hagyom (nekem jobban tetszik :U )
- LG után furcsa, hogy (bár egyáltalán nem átgondolt, de) rendkívül gyors a rendszer
- PS5-öt még nem próbáltam

Összességében tetszik, nyilván nem akkora váltás, mint egy LCD-ről OLED-re... Következő pár napban kiderül hogyan teljesít.

(#86013) Vhiktor válasza xedamen (#86012) üzenetére


Vhiktor
veterán

Grat hozzá :)

Általában a Warm2 sárgába húz, ezért látod jobbnak a wam1-et még ha az jóval hidegebb akkor is.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86014) bigdigit válasza xedamen (#86012) üzenetére


bigdigit
addikt

Nekem meg a mutogatás hagy hidegen és fárasztó. Annó korábbi valamelyik tv esetén volt 2 távirányító is hozzá abból az egyik mutogatós amit addig használtam míg kipróbáltam soha többet nem vettem elő. Sokkal kényelmesebb akár takaró alól is nyomkodni mert BT. Igaz hajlamos rá valamiért nálam időnként elveszti a jelet vagy mi lehet mert megáll pár secre időnként. Az tény szokni kell egy darabig míg tanuljanak ember mit hogy.

(#86015) Vhiktor válasza bigdigit (#86014) üzenetére


Vhiktor
veterán

Mutogatosból szerintem csak egyetlen használható van, az pedig az LG magic remote. A többi nulla.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#86016) lala666 válasza Vhiktor (#86015) üzenetére


lala666
senior tag

Én utálom az lg mutogatóst nagyon, agyfaszt kaptam tőle miért nem lehet kikapcsolni.

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#86017) blakey válasza lala666 (#86016) üzenetére


blakey
titán

Lehet "mutogatás" nélkül is használni, kvázi kikapcsolt állapotban van. Van egy régi LCD-m, amihez vettem egy MR-t, mert kíváncsi voltam, teljesen jól működik és ha nem akarom, akkor nincs "mutogatás", csak "lépkedés".

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#86018) b.


b.
félisten

Mit gondoltok a C1 48" monitornak való használatánál a 92 PPI mennyire jelent problémát?
alaves neked mennyire gond böngészés közben?betűk szélénél, ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#86019) alaves válasza b. (#86018) üzenetére


alaves
addikt

Egyéntől függ, én semmilyen problémát nem látok az 55"-en (~75 cm-ről), ezzel a beállítással:
PC: PC-3840x2160/120Hz/G-Sync:be/10bpc/RGB/Teljes/win10 méretezés - 150%; ClearType: be (a felajánlott beállításokon); chrome nagyítás: 150%; win10:SDR-ben
C1: 'Játékoptimalizáló' képmód + 'Játékoptimalizáló: be' (alapon), OLED fény:35

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#86020) lala666 válasza blakey (#86017) üzenetére


lala666
senior tag

Nálam nem ment, kis bizbasz mindig megjelent.
Nem tudom, hogy megy neked. Most is vissza kapcsol hiába írtom ki belőle.

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#86021) spae válasza alaves (#86004) üzenetére


spae
aktív tag

Most lett kész. De sajnos nem segített. Azért köszi a segítséget...

(#86022) KRoy19 válasza b. (#86018) üzenetére


KRoy19
őstag

Én is most vettem egy 48-as C2-őt monitornak. Kb. 90 cm-ről nézem és nem tapasztaltam semmi problémát az apróbb szövegeknél sem. Teljesen éles minden. (200% Windows nagyítás)

(#86023) KRoy19 válasza alaves (#86019) üzenetére


KRoy19
őstag

Én is 55-össel próbálkoztam először, de szerintem az rohadt nagy ilyen közelről...

(#86024) Mankó


Mankó
veterán

Aktuálissá vált a tv csere, Az LG 65 cx-en egyik pillanatról a másikra megjelent egy függőleges pixel csík. :W
Elviekben november környékén akartam, de szerintem addig meg fog őrjíteni a dolog.
Jöhetett volna 2 héttel előbb és akkor előrendeltem volna egy LG G3-at az ajándék hangprojektorral. :O Ilyen az én formám.

(#86025) Danex válasza Mankó (#86024) üzenetére


Danex
addikt

a 2 hét alatt viszont közel 300-400ezret esett az ára a legtöbb boltban :U (65 inch)

[ Szerkesztve ]

(#86026) KRoy19 válasza Mankó (#86024) üzenetére


KRoy19
őstag

Azt olvastam, hogy sokszor ezeket a megjelenő pixelcsíkokat el lehet tüntetni teljes áramtalanítással.

Húzd ki a TV-t, majd kihúzott állapotban tartsd nyomva a bekapcsológombot kb. 30 másodpercig. Ezután várj 30 percet mielőtt visszadugod. 30 perc után dugd vissza és kapcsold be.

(#86027) blakey válasza lala666 (#86020) üzenetére


blakey
titán

Nem tudom, hogy megy neked. - úgy kell használni, mint egy hagyományos távot, azaz minden gombot csak klikkelésre, a görgőt is, nem fog feljönni a mutató. Görgőre és gyors oldalsó mozgásra jön elő.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#86028) b. válasza alaves (#86019) üzenetére


b.
félisten

+ KRoy19
Köszi nektek, szerintem elhozom akkor. :R

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#86029) alaves válasza KRoy19 (#86023) üzenetére


alaves
addikt

Hát igen teljesen egyéni dolog ez. 4k film esetén 55"-nél 0,9-2m ajánlható, filmnézésnél ez így is van nálunk, viszont monitor üzemmódban már komfortosabb nekem a 0,75m. A pixelsűrűséget sokan még 48"-nál is látják, amely van akinek zavaró, ezért 42"-eset vesznek.

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#86030) 4264adam válasza xedamen (#86012) üzenetére


4264adam
veterán

Próbáld ki a Blur 10, Judder 0 értéket.
LG C2 azért ment nekem vissza mert a leírt pásztázó kép darabosság zavar és a Blur Algoritmus rengeteg Artifact-et generált amit én láttam és zavart. Samsungnál a Blur szinte tökéletes, a Judder-Ben forditva az LG nyert. De személyes preferencia miatt a Blur okoz nekem folyamatos képet és marad a Samsung.

Blur-t az RTings YouTube teszt videó alapján szépen lehet követni mikor mennyi Artifact keletkezik, és ott a 10-és értek is szinte hibamentes vagy kellően kevésbé zavaró.
Utána a YouTube-on a 8K HDR Top Gun Maverik 2.5 perces teszt videója. Ha 1.35 perctől a gyors repülőgép mozgásánál a gép törzse nem ugrál akkor jól sikerült az algoritmus szinten Samsung vonalon OLED esetén

[ Szerkesztve ]

(#86031) lala666 válasza blakey (#86027) üzenetére


lala666
senior tag

Hát nekem ez nem jött össze így. Mindegy, most már a gyerek gondja...:C

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#86032) Celtis válasza 4264adam (#86030) üzenetére


Celtis
veterán

Tudomásom szerint a dejudder kizárólag a 30fps alatti tartalmakra, a blur pedig a felettiekre vonatkozó beállítás.

(#86033) gooool


gooool
őstag

Sziasztok,

egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha van, akinek épp ilyen TV-je van és akad egy mérőszalagja. :)
Szeretnék egy LG A2 48 colos TV-t, viszont ennek a modellnek a talpa a két szélén van, amiben nem vagyok biztos, hogy elférne a neki szánt helyen.
Teljes TV a leírás szerint 1070 mm széles, de a lábak távolságáról nincs infó.
Valaki meg tudná mondani, hogy a két láb legtávolabbi pontjai mennyire vannak egymástól? A rendelkezésre álló hely 900 mm, ami akár elég is lehet szemre, de nem akarom megszívni. :DDD

Köszönöm szépen előre is. :R

Üdv, Balázs

(#86034) Mankó válasza KRoy19 (#86026) üzenetére


Mankó
veterán

Az sem hasznal neki sajnos. Végig zingoraztam amit lehetett. Ebből tv csere lesz, korábban mint szerettem volna.

(#86035) pn4hvq válasza gooool (#86033) üzenetére


pn4hvq
senior tag

Itt találtam a képet, ez alapján 933mm.

(#86036) #72042496 válasza Danex (#86025) üzenetére


#72042496
törölt tag

Az LG webáruházban 1,3 millió forint a 65G3 (hangprojektorral is annyi volt), melyik boltban esett ez 3-400 ezer forintot? Én azt látom, hogy most is ennyibe kerül gyakorlatilag mindenhol.

[ Szerkesztve ]

(#86037) Danex válasza #72042496 (#86036) üzenetére


Danex
addikt

akkor tévedtem, vagyis részben, bolti árak azt hiszem 1.5-1.6m-ről indultak és most 1.3.

(#86038) #72042496 válasza Danex (#86037) üzenetére


#72042496
törölt tag

Szerintem azok valamilyen előzetes árak lehettek. Én az Alzára emlékszem, hogy megjelenés előtt listázta már a tévéket és jó magas áron; számokat nem tudok visszaidézni.

Még az Interhifi rakta fel őket jó korán és drágán, de számomra az egy ismeretlen üzlet és a honlapjukra nézve az is marad. :)

[ Szerkesztve ]

(#86039) gooool válasza pn4hvq (#86035) üzenetére


gooool
őstag

Éjszaka még én is kutakodtam mindenfelé és megleltem, nem lettem boldogabb. :DDD
Úgy fest néznem kell hozzá egy VESA talpat, és azzal kiváltani a gyárit, szerencsére találtam erre alkalmas állványokat, remélem jó lesz.
Illetve azt is, hogy a TV is beválik. :)

Köszönöm a segítséget. :R

Üdv, Balázs

(#86040) #72042496 válasza gooool (#86039) üzenetére


#72042496
törölt tag

A 48C2 nagyon kilóg a büdzséből? Annak középen van a talpa és a panel is jobb benne.

(#86041) gooool válasza #72042496 (#86040) üzenetére


gooool
őstag

Nos sokat gondolkodtam ezen, mert pont ez volt a kálváriám, hogy A2 vagy C2.
Csak 48 colos jöhet számításba, mert a hely ennyit enged.
Olvastam több külföldi tesztet róluk, többek között a nagy RTINGS összehasonlítást is és úgy érzem, hogy azzal, hogy abszolút nem játszok, nem igazán adná ki a felára azt a pluszt, amiért megérné.
Késő délután, este kapcsolom be, akkor nézek rajta többnyire TV műsort, telekomos Androidos set-top-box-on FHD-ban, illetve YT-ot szoktam, néhány filmet olykor külső forrásból, de jelenleg pl. még streaming előfizum sincs, nem érzem szükségét (igen, egy földönkívüli vagyok :DDD ).
Szóval ezeket mérlegelve jutottam arra, hogy az alapmodell is bőven megteszi, itt aprón 200-210 körül már van hivatalos garis, kvázi új darab, míg C2-ből igencsak 300 és felette, ami már szemmel látható, a különbözetet inkább más élményekre költeném. :))

Üdv, Balázs

(#86042) #72042496 válasza gooool (#86041) üzenetére


#72042496
törölt tag

Értelek. :)

(#86043) Celtis válasza gooool (#86041) üzenetére


Celtis
veterán

Sok lenéző, többségében felületes, vélemény ellenére okos embernek jó választás lehet az A2. Nem fogod megbánni.

(#86044) szgaborsz


szgaborsz
tag

Nem találom a használatiban és a neten sem az lg oled 77c2 fali tartókonzol vesa szabvány méretét, valaki esetleg képben van?

Nagyon köszi.

(#86045) Celtis válasza szgaborsz (#86044) üzenetére


Celtis
veterán

Ezt nem találod a leírásban?

300x300 minden típus esetén.

(#86046) tothbe válasza Celtis (#86045) üzenetére


tothbe
addikt

300x200, de a képen ott van helyesen ;)

By(e) Tothbe

(#86047) #72042496 válasza Celtis (#86045) üzenetére


#72042496
törölt tag

300x200 ahogy írták, de nem minden típus esetében. Sőt, még típuson belül is van eltérés, mert a 83C2 már 400x400-as.

(#86048) gooool válasza Celtis (#86043) üzenetére


gooool
őstag

Köszönöm. :)
A vesszőkkel kicsit megküzdöttem, de utána sikerült helyesen értelmezni a mondatot. :D
Igen, én is így érzem, hogy ha tisztában vagyok a felhasználással és azt maximálisan kielégíti, akkor rendben leszünk. :)
Épp ezért nincs high-end telefonom sem és nem is volt soha, mert bár a bennem lakó kisördögnek kéne és meg is engedhetném magamnak, de ha egyszer épp azt nem használom, amiért annyi az ára...akkor csak szimpla hülyeség lenne. :)

Üdv, Balázs

(#86049) xedamen válasza 4264adam (#86030) üzenetére


xedamen
senior tag

Nekem ezzel a beállítással fordult elő a leírt pásztázó kép darabossága, ha a Judder-t felteszem 3-4-es értékre, akkor elmúlik a hiba az adott tartalmon. Érdekesség, hogy Netflix 4K műsornál és YouTube 4K-n is láttam, de más szintén Netflix vagy Youtube 4K műsornál nem, lehetett bármilyen tartalom a kijelzőn. Ez jelen volt a CX-en is, ott emlékszem be volt kapcsolva a "szappanopera" effekt, itt mivel csak 1-1 tartalomnál tűnt fel 1-1 másodpercre, így inkább levettem a Judder-t 0-ra, Blur marad 10-en. Ma még egy tartalomnál sem tapasztaltam "vibrálást".

Az egyébként normális, hogy a Picture Clarity settings alatt, ha bekapcsolom a "Clear Motrion"-t akkor az egész kijelző vibrál? NEkem túl érzékeny rá a szemem, vagy tényleg valami olyat csinál, amitől vibrál a kép?

(#86050) Vhiktor válasza xedamen (#86049) üzenetére


Vhiktor
veterán

Ez a BFI, ilyenkor vibrál a kijelző mert fekete képet szúr be a képkockák közé gyorsan, bántja és fárasztja a szemet, valamint a fényerőt is felezi.
A mozgás felbontást hivatott javítani, de kb használhatatlan, egy két tvt kivéve (bár nekem azoknál is teljesen hasznavehetetlen). Valaki szereti.

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.