Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#94001) Borisz76 válasza ricsip (#93995) üzenetére


Borisz76
veterán

Minden készüléket kikapcsolt állapotban csatlakozratunk HDMI-vel.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#94002) dropi válasza Malfroy (#93899) üzenetére


dropi
aktív tag

Hello, pár oldallal hátrébb találsz egy 3-as tesztet, amit én írtam a LG C2-SamsungS90C-Philips718-asokról. A DV miatt én is paráztam, de kb észrevehetetlen volt a különbség úgy, hogy más mellett volt a két tévé (Samsung előbb az LG-vel, aztán a Philips-szel). Sztem fusd át, ott leírtam, hogy melyik miben erős.
Amúgy spoiler: én a Philipset tartottam meg (korábban nekem is volt egy 806-om :C )

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#94003) dropi válasza NoOne1976 (#93944) üzenetére


dropi
aktív tag

Én meg nagyon remélem, hogy igen.
A fapadosoknak is áldom a nevét, hogy elhozták, hogy, ami kell, azért fizess. De ha nem kell semmi, akkor eljutsz tok olcsón és gyorsan A-ból B-be. És király, hogy ezt kezdik a tengerentúli járatokat üzemeltető légitársaságok is átvenni. Én ennek köszönhetően sokkal többet tudok utazni, mint ha ez nem lenne és ki kellene fizetnem 40-80 ezer forintot egy Európán belüli útért, hanem megjárom Londont 9000-ből oda-vissza.
Sztem tök oké, hogy mindenki azért fizet, ami érdekli, amire szüksége van. Bocs, de én nem akarok fizetni mások úri hóbortjáért, hogy mondjuk elviszik a fél lakást egy hétre a görög tengerpartra, miközben mi a csajommal megjárunk két hét Amerikát egy fapadosra ingyen felvihető hátizsákkal. Meg nem fizetünk egymás mellé ülésért, mert abból inkább iszunk a tengerparton 4 koktélt. Megértem, hogy ezek a kényelmi szolgáltatások valakinek fontosak, akkor azok fizessenek érte, ne én.
Nekem, kell a DV, másnak nem fontos, én fizetek érte, viszont nekem egy HDMI 2.1 elég, akkor csak azért fizetek. Viszont nem kell DTS meg Atmos, mert én a hangot leszarom, szóljon valami aztán jó, én azokért nem fizetek, másnak meg kellenek ezek, mert ezt élvezi, akkor majd ő kifizeti.
Ez sokkal igazságosabb rendszer lenne/lesz.

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#94004) Vhiktor válasza dropi (#94003) üzenetére


Vhiktor
veterán

Ez csak úgy igazságos, ha az alap szolgáltatás nagyon olcsó, nem pedig úgy hogy az alap marad a korábbi teljes arszinten, aztán erre fizess még egy valaggal. :) én inkább ezt vízionálom az elektronikai szorakoztatóipar területén.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#94005) ricsip válasza Borisz76 (#94001) üzenetére


ricsip
addikt

Akkor a hot plug funkció, ami Displayport-nál, és DVI-nál is pont ugyanígy megvan, az csak dísz és a szabványt bonyolítja meg a kábelben foglal helyet feleslegesen. :U

-

(#94006) dropi válasza Vhiktor (#94004) üzenetére


dropi
aktív tag

Persze, de ez nyilván így is fog történni, ahogy ez más szolgáltatásoknál/termékeknél is természetesen így alakult :) Szóval én emiatt egyáltalán nem aggódom, a verseny miatt úgyis mennek majd lefelé az árak.

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#94007) ACE- válasza Borisz76 (#94001) üzenetére


ACE-
addikt

Nyilván, és az, hogy erre semmilyen TV vagy egyéb HDMI-t tartalmazó készülék leírásában nem találkoztam, az biztos csak véletlen...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#94008) NoOne1976 válasza dropi (#94003) üzenetére


NoOne1976
őstag

Valamit akkor félre értettél. A példád oké, nem viszel fel akkora csomagot, nem ültök egymás mellett. Tv-nél neked nem kell DV, nem fizetsz érte. De ha másnak kell, ő csak úgy tud előfizetéses rendszerben fizetni, ha amúgy meg benne van a tv-ben, csak tiltva van szoftveresen, amit fel lehet oldani. Ha pedig benne van, akkor a gyártó nem fogja megtenni, hogy nem kér érte pénzt, miközben beletette a tv-be. Ez a valóságban úgy működik, hogy alapból beépítik az árba, és még extraként kérnek érte plusz pénzt.

[ Szerkesztve ]

(#94009) Pro Koryak válasza ricsip (#94005) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Ezek is szikráznak, amikor bedugod a kábelt a csatlakozóba?
HDMI még kikapcsolt állapotban is, de áram alatt van hogy "serceg"...

[ Szerkesztve ]

(#94010) dropi válasza NoOne1976 (#94008) üzenetére


dropi
aktív tag

De attól még olcsóbb lesz a fapados tévé (bár inkább úgy fogalmazok, hogy nem lesz drágább az infláció meg a többi miatt esedékes természetes drágulást figyelembe véve). Sztem pont ez lesz. Egymás alá licitálnak a tévégyártók a "nyers" készülékekkel, majd a szolgáltatásokkal szépen beszedik a pénzt. Minden cég az előfizetéses modell felé halad, hiszen az a tervezhető költség, ezért jönnek elő a játékgyártók is a saját előfizetéses modelljükkel.
Arról nem beszélve, hogy én már alapból így csinálom. A tévém részlete egyfajta előfizetés, amiért évente-félévente lecserélem egy másikra, újabbra. Telefonnal is így voltam sokáig, de már megvagyok mindig a legújabb nélkül.

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#94011) NoOne1976 válasza dropi (#94010) üzenetére


NoOne1976
őstag

Igen, előfizetéses modell felé, ami igencsak veszteséges jelenleg, inkább a pénzt viszi. És láthatóan az árazás is elindult felfelé. De azt továbbra se értem, ha a te tv-d "nyers", attól még hogy lesz olcsó, ha a hardver benne van. Egy bizonyos költségszint alá nem tudnak lemenni. Max akkor, ha azt vélelmezik, hogy a szolgáltatásból jön a többletbevétel.

[ Szerkesztve ]

(#94012) dropi válasza NoOne1976 (#94011) üzenetére


dropi
aktív tag

Dehogy veszteséges. Az Xbox Game Pass hasít, a Ubisoft+ hasít, az összes streaming hasít, a részvényeseket az előfizetéses modell sokkal jobban megnyugtatja.
Hát, hogy a most beépített hasznot, nem a tévé eladásából fogják behozni, hanem az előfizetésből. Maga az előállítási költsége egy ilyen tévének nem olyan óriási összeg. A hardver nem lehet több egy tévé árának a harmadánál, de még simán lehet h így is sokat mondtam.

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#94013) Malfroy válasza dropi (#94002) üzenetére


Malfroy
aktív tag

Gondolkodtam hogy lecserélem az 55 “egy minimum 77 “-ra de megmondom őszintén hogy semmi bajom nincs az oled 806-tal és most hogy a napokba beállítottam a kép minőségét az avfórum javaslatára sokkal lenyűgözőbb mint előtte illetve ahogy megnéztem a mostani típusokat két év alatt nem változott sokat a tévék képminősége és nem kapnék sokkal jobb képet az oled 806-nál maximum 5-10 %-ot. arról nem is beszélve hogy az egyiknek nincsen talpa a másik nem tudja a dolbyt meg a mozgó képe lassú meg töredezett, szóval visszafele nem akarok fejlődni köszönöm.

(#94014) Palapo válasza Gaben360 (#93988) üzenetére


Palapo
aktív tag

Hogy érted, hogy 22-es távirányító? Mi a 22?
LG szervízben azt mondták, hogy tudnak adni hozzá új távirányítót 22.500-ért. :Y

Ha kell egy kis izgalom,játék,sport,stratégia akkor ezt ki kell próbálnod: http://www.powerplaymanager.com/r735324

(#94015) Calogero válasza Palapo (#94014) üzenetére


Calogero
addikt

[link] (MR22GN)

Az újabb modellekhez már más távirányító járt.

(#94016) Gaben360 válasza Calogero (#94015) üzenetére


Gaben360
senior tag

Így-így, és 12k-ért vettem 2 év garival, tökéletesen működik a C9-el, kivéve a dedikált Disney+ gomb.

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#94017) NoOne1976 válasza dropi (#94012) üzenetére


NoOne1976
őstag

És ezt honnan veszed? Az Xbox mindig is titkolta, hogy mi a valós helyzet. A streaming szolgáltatóknál vegyes a kép. "Netflix and Hulu are the only two major streaming services that made a profit by the end of 2022. By contrast, Peacock, Disney+, Max (formerly HBO Max), and Paramount+ reported billions of dollars in losses in EBITDA (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization)."
Gondolom nem azért szigorítja a Netflix a megosztást, variál a Warner mert annyira dől a lé. Vagy éppen vizsgálják a reklám lehetőségét.

(#94018) eris94


eris94
tag

Sziasztok! Remélem, ide tartozik:

Van egy 48 colos LG C1 tévém, amin előjött pár pixelhiba. Be is nyújtottam a garancia kérelmet, viszont hetek óta nem érkezik nekik új panel, ezért az LG felajánlotta, hogy tudnak csereutalványt kiállítani. A TV egyébként az eMAG-nál lett vásárolva, ezért ők cserélnék ki.
Mivel a C1-et már nem gyártják, és úgy látom nincs is készleten náluk már, ezért a legközelebbi rokona a C3 lenne ha jól gondolom (amire nem tudom, mennyire hajlandóak cserélni).
Egyébként teljesen meg vagyok elégedve a C1-gyel, azt pedig nem akarom beszívni, hogy cserére egy gyengébb TV-t adnak :D. Ilyenkor mennyire esélyes, hogy C3-ra cserélnek? Vajon ez még kiderül, mielőtt elviszik a meglévő TV-t?

Ha valaki intézett már ilyet, megköszönném a segítéségét!

(#94019) ρσгτσ válasza eris94 (#94018) üzenetére


ρσгτσ
őstag

A TV értékét nézik, amennyiért anno vetted. Arra cseréled, amire akarod. Vagy vissza is kérheted a pénzt a normál garanciában.

ZX Spectrum - Commodore 64

(#94020) Malfroy


Malfroy
aktív tag

Az mitől van hogy ha YouTube-on elindítok egy HDR demonstráló Demo anyagot akkor olyan komoly a kép minőség hogy csoda hogy nem mászik ki a tévéből lehengerlő ,viszont hozzáképest egy Netflixes dolby vision vagy Netflix HDR -be való nézése pedig egyáltalán nem olyan komoly képminőségű mint YouTube -on. Most nekem ne mondja senki hogy a milliárdos Netflix nek nincsenek olyan komoly kamerái illetve nem tudnak olyan komoly dinamikai tartományt létrehozni mint a YouTube os tartalom készítői.

(#94021) ACE- válasza Malfroy (#94020) üzenetére


ACE-
addikt

Szerintem a Netflix-es filmek bitrátája nagyon alacsony, a Youtube pedig magasabb. És a demonstráló anyag direkt erre kódolt, spec effektekkel, szűrőkkel, stb. Azzal ne hasonlíts össze egy mozifilmet.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#94022) ACE- válasza eris94 (#94018) üzenetére


ACE-
addikt

Hogyan tesztelted a pixelhibát?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#94023) Celtis válasza eris94 (#94018) üzenetére


Celtis
veterán

A készülék eredeti vételárát kapod vissza, esetleg le is vásárolhatod.

(#94024) eris94 válasza ACE- (#94022) üzenetére


eris94
tag

#94023 Celtis, #94019 ρσгτσ
Köszönöm a válaszokat!

#94022 ACE-

Apple TV főmenüjében vettem észre, hogy van pár random fekete ("kikapcsolt állapotú") képpont. Aztán kipróbáltam 2-3 dead pixel test weboldalt a TV böngészőjében, és ugyanez volt a szitu. De tartalomtól/inputtól függetlenül feketék azok a pixelek.

(#94025) Vhiktor válasza Malfroy (#94020) üzenetére


Vhiktor
veterán

Úgy, hogy azokban a videokban direkt túl van tolva a szín és a kontraszt, mint egy photoshopolt, retusált kép.

[ Szerkesztve ]

ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

(#94026) junkpod válasza Malfroy (#94020) üzenetére


junkpod
nagyúr

Az hogy minden lemászik a képről pont 0 dinamika, minden max fényerőn megy. Pont olyan amikor a reklámok ordítva szólnak, minden jel fel van tolva a felső harmadba.
Dinamika itt valahol van alig látszó szürkés szín és vakító szín is egyszerre akár.

Box's don't touch!

(#94027) dropi válasza Malfroy (#94020) üzenetére


dropi
aktív tag

Nézd meg a Netflixen a Szinglik poklát, az pl sztem az egyik legjobban megcsinált DV tartalom. De az újabb koreai sorozatokra összességében jellemző, hogy jól meg vannak csinálva ilyen szempontból.

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#94028) dropi válasza NoOne1976 (#94017) üzenetére


dropi
aktív tag

Én egész mást olvastam ezzel kapcsolatban, észszerűsítés persze van mindenhol, de maga a rendszer az jól működik, különben már nem létezne. A Game Passba méginkább tolják a pénzt, Veszik a kiadókat, hogy bekerülhessenek a játékaik, csak azért fejlesztenek A kategóriás játékokat h azonnal betegyék. Hamarosan nem lesz konzol, csak GP alkalmazás. Azért ez nem arra utal, hogy szar biznisz lenne :D
Mindenesetre én továbbra is tartom, hogy sztem ez nagyonis jót tenne a piacnak és igazságosabb rendszer lenne.

Philips 55OLED718/12 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active

(#94029) mályva


mályva
aktív tag

Hát én most eléggé meglepődtem, hogy ilyen új OLED tvk-hez ilyen külső dolgok kellenek, és konvertálás hasonló dolgok, hogy normálisan vigye a hangot..2024-ben
:F :F :W :W :W :W
Tényleg nincs más megoldás?

Megbízhatóságom: 208 pozitív ૮ ˘ﻌ˘ ა

(#94030) hunspikey válasza junkpod (#94026) üzenetére


hunspikey
őstag

Picit máshogy van ám... A dinamika jelentése kép esetén a legsötétebb thát OLED esetén a nulla nites fekete és a legvilágosabb - pl G3 esetén 1400 nites képi tartalmak közti átfogást jelenti.

Mivel a feketéje 0 nit ezért matematikailag végtelen a dinamika, ennek ellenére én szeretek egy elég jó alap derengési értékkel, azaz 0.005 nites "feketével" számolni, fotós módjára, mert ez szerintem nagyon helyesen leírja a kijelző átfogását, azaz a maximális képdinamikát.

Ha csak simán osztanánk, ahogy pl a projektoroknál teszik, akkor 280,000:1-hez dinamikát kapunk - és ez bizony natív dinamika, mert nem kell hozzá szoftver megoldásokkal, local dimminggel meg miegyébbel trükközni.
Fotós kifejezéssel ez az átfogás 18!!! blendének adódik, mert egész pontosan 0,005 és 1310 nit között ennyi van és hát a G3 illetve a csúcs Pana, Sony ezt az értéket simán hozza, de asszem tán a Samu S95C is.

Az, hogy ebből a lehetőségből mennyit használ ki a netflixes film és mennyit a youtube az már megint más tészta, de el kell mondani, hogy bizony a youtubon pl egy Katie Schwarz féle "demo" ami egyébként normál természetfilm is lehetne, elég jól kihasználja a lehetőségeket, cserébe a streamingen ez nem így van.

De azért a netflix is néha kihasználja, csak ott lévén filmszerű a tartalom, inkább azt érezni, hogy az APL érték alacsony, némi csúcsfénnyel- bár már általam a korábban említett "Láthatatlan fény" illetve az "Usher ház bukása" vagy a full blőd "Warrior nun(ci) - S02" is jól kihasználja a kijelző lehetőségeit.

Az biztos hogy a youtubenak jobb a bitrátája és jobb a codec is, valamint mivel nem DV hanem sima HDR a TV a tónusáthelyezéssel ki tudja koppintani magát maxra, míg egy DVnél ha pl 400nitre van masterelve az anyag, akkor le is cumizhatod magad akkor is sötét lesz a kontent, mint a metro alagút...

A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

(#94031) szkutyi válasza mályva (#94029) üzenetére


szkutyi
őstag

Nincs..a tv csak egy megjelenítő. Az LG c3-g3 ban igyis már már mocskos jó a beépített média lejátszó...régen még egy mkv-t sem vitték a tv-k. :)
Szóval ezek mind extrák a tv-vel.

(#94032) vrob71


vrob71
tag

Félve váltottam Panasonic 42-es plazmáról 55-ös C3-ra. A képminőség miatt voltak kételyeim, de ez az OLED tényleg nagyon jó. Egyelőre még nem ástam bele a képbeállitásokba, majd hétvégén. Aki váltáson gondolkodik és megvan rá a keret, bátran lépjen. :K

(#94033) Joco_77 válasza vrob71 (#94032) üzenetére


Joco_77
aktív tag

Szia

Nekem még mindig nem volt időm tesztelni valami áruházba vitt anyaggal.
Filmet is néztél már rajta? "Korrekt" a mozgás a Pana plazmához képest? Gondolom nincs gond, hiszen mindenki örömmel használja de érdekel, hogy "melegváltásnál" éreztél e valami hátrányt?

Köszi

(#94034) ricsip válasza vrob71 (#94032) üzenetére


ricsip
addikt

2 hét amíg tart az újdonság varázsa, aztán majd jönnek a minemtetszikbenne dolgok ;)

-

(#94035) vrob71 válasza Joco_77 (#94033) üzenetére


vrob71
tag

Két filmet néztünk meg és nagyon tetszett a mozgás meg általában a szinek, kontraszt is nagyon jók. Megnéztem két focimeccset ott is teljesen korrekt minden. Ahogy irtam egyelőre nem állitottam a gyárilag felkinált képen hanem a Filmmaker illetve a Cinema módokban használtam. Ami további plussz hogy a gyerkőcök Nintendo Switch konzolja is szép képet produkál. Egyedül az SD TV csatornák képe volt jobb egy picit a plazmán, de ez a kisebb képátlónak tudható be szerintem.

(#94036) Joco_77 válasza vrob71 (#94035) üzenetére


Joco_77
aktív tag

SD TV adás katasztrófális 50 coltól de az a legkevésbé sem érdekel.
Köszi szépen. Meggyőző amit írtál :R

(#94037) junkpod válasza hunspikey (#94030) üzenetére


junkpod
nagyúr

Nem azt mondtam, hogy a streaming vs yt jobb vagy rosszabb, hanem azt, hogy a fancy demo videók eleve harsányak.

Box's don't touch!

(#94038) ricsip válasza junkpod (#94037) üzenetére


ricsip
addikt

Főleg mivel YT bitrate is látványosan lecsökkent pár évvel ezelőtt, és csak YT premium esetén tudod 1080p (v. fölötte is?) magas bitrate változatban nézni.

Szerintem a tesztvideók a színek harsánysága miatt hozzák a hűha faktort. Illetve lassú a mozgás, fekete a háttér, előtérben meg ultra giga erősen megvilágított színes csiricsáré gömbök, v. harsányzöld kaméleon makrofókuszzal, lassított felvételen. Ezekkel lehet demózni a tv szín és képminőségét.
Utána meg nézi az éjszaka koromsötét utcán árnyékban futkorászó feka embert aki fekete kabátban van, és csodákozik h. hádde hol vannak a harsány zöld-lilla-piros kaméleonok. :U

[ Szerkesztve ]

-

(#94039) Malfroy válasza hunspikey (#94030) üzenetére


Malfroy
aktív tag

"valamint mivel nem DV hanem sima HDR a TV a tónusáthelyezéssel ki tudja koppintani magát maxra, míg egy DVnél ha pl 400nitre van masterelve az anyag, akkor le is cumizhatod magad akkor is sötét lesz a kontent, mint a metro alagút..."

na, lehet ez az amit tegnap tapasztaltam.... és nem értem.... netflixezés közben 4k dolby filmnél elkezdtem váltogatni a dolby sötét és hdr egyéni képmódot,(mindkettő beállitva) és ledöbbentem... a hdr mellett a dv egy sötét lyuk volt... részletek alig, egyszerűen a 40%-ot láttam ,mint ami valóban ott van... mintha hdr-nél felkapcsolnál egy villanyt a sötét szobába. de a dv meg elvileg azért van hogy leghitelesebben és legtermészetesen mutassa azt, ahogy "megálmodta az alkotó". De úgy hogy nem látjuk a 60%-át a képnek? Az a jó? az a természetes? hát nem tudom, én szerintem innentől hdrbe nézem inkább a dolbys tartalmat, ha jó, ha nem :) nem látom értelmét hogy esti-éjszakai filmezéskor nézzem a sötét,információhiányos,részlettelen képminőséget.(dv)

[ Szerkesztve ]

(#94040) szkutyi válasza Malfroy (#94039) üzenetére


szkutyi
őstag

Mert ott valami nem jó ...normál esetben nincs ekkora különbség!sőt..van hogy szinte semmi!

(#94041) Malfroy válasza szkutyi (#94040) üzenetére


Malfroy
aktív tag

hiába mondod, óriási volt a különbség. ez nem lehet,meg talán szintű dolog. átkapcsoltam hdr-be,és bumm,mindent láttam,amit DV-vel nem.

[ Szerkesztve ]

(#94042) bigdigit válasza Malfroy (#94041) üzenetére


bigdigit
addikt

+1

(#94043) szkutyi válasza Malfroy (#94041) üzenetére


szkutyi
őstag

Én ezt ertem.es nem is ezzel vitatkozott.xddd.nyilvan elhiszem, hisz miért mondanád...de akkor sem.normalis viselkedés ez...én néztem.ugyan azt az anyagot hdrben és dv-ben, hasonlítottak is össze...keresni kellett a különbséget...talán van is képem:

(#94044) Malfroy válasza szkutyi (#94043) üzenetére


Malfroy
aktív tag

biztos ebbe beleszól a forrás is,nem tudom, az biztos, hogy netflixnél a hdr sokkal jobb mint a dv. konkrétan akkora a különbség köztük mintha sdr vs hdr lenne.

[ Szerkesztve ]

(#94045) bikerfun


bikerfun
csendes tag

ha ugyan van beállva neki a képmód mind két forrásra akkor tényleg nem sok különbség lesz.... a Netflix meg nem mind1 melyik előfizetés , mert az alap és premium 4k közt is van különbség tudod.... az tény a DV-nél sokkal feljebb kell tolni a fényt minden esetben. De ha felnyomod akkor tök jó az is. De jó pl. erre a Disney-n néztem múltkor vmelyik Alien részt olyan kép zajos volt borzasztó gagyi minőség volt míg kedvenc oldalunkról leszedve remaster verzió besza...behu.... minőség ugyan az. Ha nem lennék lusta leszedni mindent sokkal jobb minőségben lehetne a stream helyett elérni a tartalmakat.... de hát egyszerűbb a Tv-n... :D

(#94046) Malfroy válasza bikerfun (#94045) üzenetére


Malfroy
aktív tag

milyen fényt tolsz feljebb mégis? 100-as oled kontraszton van dv és hdr is,és egyértelműen sokkal világosabb a hdr, 4k dolby netflixes filmeknél,kérdés nélkül. mint ahogy mondtam dv hdr-hez képest egy sötét lyuk,ahol a kép 40%-át látom.. elméletek ide vagy oda,ez a valóság.

[ Szerkesztve ]

(#94047) szkutyi válasza Malfroy (#94046) üzenetére


szkutyi
őstag

Tedd hozzá hogy : ezen a tv-n....mert mondom, ez nem normális jelenség és ez nem tudható be annak hogy a dv szar...mert az írásos arra hajaz nagyon..

(#94048) Malfroy válasza szkutyi (#94047) üzenetére


Malfroy
aktív tag

hát ez a valóság :) lehet netflixen kivül más a helyzet,de itt egyértelműen jobb a hdr ,ez van :)

[ Szerkesztve ]

(#94049) bikerfun


bikerfun
csendes tag

nem tudom milyen tv-n nézzed de ha 100 fényen nyomnám G2-n akkor a retinám kiégne a helyéről... én automatán nézem simán eredeti módban simán jó, ha kicsit sötétnek látom akkor átteszem élénkre, ha ez sem elég akkor kiveszem automata üz.-ből és kikapcsolom az energia takarékost.. akkor végképp hunyorítok a nappali jeleneteknél.
Max ha a Silo-t nézed vagy egyéb földalatti tartalmat.... illetve mondom az sem mind1 melyik Netflix előfizud van ... ha a fapados akkor egész más a minőség megint ( mondjuk itt nem emlékszem a fényerő változik e a jobb minőséggel erre nem emlékszem) ez lehet nem játszik. De ezért írtam hogy más beállítás kell hozzá....én ezt tapasztaltam G2-ön.

(#94050) bikerfun


bikerfun
csendes tag

arról nem beszélve ha a Netflix sötét neked.... DV -ben akkor Apple tv-t ne nézd végképp mert sokkal sötétebbek a DV tartalmak.... :D

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.