Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57451) arn válasza DarkByte (#57446) üzenetére


arn
félisten

Az energiagazdalkodas kikapcsolasaval, az auto fenyeroallitast is kidobod. Sotetben nagyon hasonlo ertekre allitja, mint 30. Csak nappal is latod a kepet, nem csak egy tukorkepet.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57452) swarczi66 válasza Monngoose (#57449) üzenetére


swarczi66
újonc

Köszi, ezt nem próbáltam, így már megjelent az áthelyezés, a csatornaszámozás, és az USB programlista másolás is lehetséges. Sajnos így hibásak lesznek a csatorna és programfüzet ékezetes karakterei. Erre a megoldás, az Általános Beállítások/Hely/Műsorszolgáltatás országánál át kell állítani Magyarországot Dániára. Utána újrahangoláskor már jók lesznek az ékezetes karakterek is. Ezt egy régebbi LG tévé miatt már tudtam, esetleg másnak is hasznos információ lehet. Köszönöm szépen a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#57453) Archttila válasza jugeen (#57450) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

OotB is pontatlanabb a pana :) [link] [link] csak ebben a topikban valami oknál fogva elterjedt, hogy ők szállítják dobozból kivéve a legpontosabb pre kalibrált képet. :)

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#57454) DarkByte


DarkByte
addikt

Épp kérdezni akartam hol lehet megnézni az uptime-ot a TV-n, de úgy látom az EU modellekben ez sem része a menünek. Milyen jók ezek a regionális különbségek.

arn: nyilván mivel 3 napja meg a jószág ez még közel sem a végső beállítása, fogom még próbálgatni, szóval majd megnézem ezt is :)

[ Szerkesztve ]

(#57455) Palesztin994


Palesztin994
aktív tag

Sziasztok!
Fura dolgot véltem felfedezni a Sony A8 oled TV-men. A TV-ben kb 60-70 óra lehet.. Bizonyos képeknél a kép szélétől kb 2-3 mm-re, minden oldalon egy nagyon halvány csíkot látni. Az is furcsa, hogy csak bizonyos távolságból, ha odamegyek és pár centiről nézem, minden pixel tökéletesnek látszik, a csíkot nem látom. Kb 2-3 m-ről látszik. Azon is gondolkoztam, nem e káprázik a szemem, de ma modnta barátnőm, hogy ő is látja. Ha csak egyik oldalt lenne még egyértelmű is lenne, de az, hogy szabályosan, minden oldalon egyforma távolságban van 1 csík, mint egy keret, az elég fura. Nem tudom szervízben nem-e mondanák majd, hogy ők semmit nem látnak. Ha viszont ez egy ismert hiba, akkor egyértelműbb. Valki esetleg tud ehhez hozzászólni valamit? Fotón tuti nem fog látszani, így kárnak raknám be.

[ Szerkesztve ]

(#57456) DarkByte


DarkByte
addikt

Media Markt online-on vásárolt LG TV-re hogyan működik a garanciajegy érvényesítés? A dobozának az oldalára volt egy kitöltetlen jótállási jegy felragasztva. Remélem nem várják el hogy én ezt vissza küldözgessem nekik kitölteni. :F

Mod: megtaláltam közben, email-ben jött pdf formában.

[ Szerkesztve ]

(#57457) Müszi válasza DarkByte (#57456) üzenetére


Müszi
senior tag

Elküldik online ahogyan a számlát is.
Egyébként nekem volt problémám a TV-vel. Fel is hívtam az LG szervizét ahol lekértek néhány adatot a TV adattáblájáról és utána kijött a szerelő házhoz. Alaplapot cserélt és nem kellett semmilyen papír de még aláírás sem. Nem bonyolítják túl a dolgot az biztos. :N
Az más kérdés, hogy a problémám továbbra is fennáll. Szerelő szerint szoftveres bug lehet ami később talán egy frissítéssel megoldódik. Telefonált és kérte a kollégáját, hogy jelezze az LG felé. :)

(#57458) PATTA86 válasza DarkByte (#57456) üzenetére


PATTA86
csendes tag

Amúgy most az LG oldalán kell regisztrálni a tvt, hogy érvényes legyen a 3 év gari? Vagy ha bármi probléma van a tvvel, akkor jobb, ha már regisztrálva van, nem?

(#57459) DarkByte válasza PATTA86 (#57458) üzenetére


DarkByte
addikt

Én úgy értettem - de javítson ki aki jobban tudja - hogy a fogyasztóvédelmi törvény értelmében (ez amúgy idén jött be) mivel ez már olyan árkategóriába esik, kötelező 3 éves jótállás van rá és semmit sem kell regisztrálni külön.

(#57460) wallace 234 válasza DarkByte (#57459) üzenetére


wallace 234
őstag

Nem kell külön regisztráció! Mivel abba az árkategóriában esik, így 3 év garancia jár. Jól értetted.

(#57461) Palesztin994 válasza Palesztin994 (#57455) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Ha esetleg valaki tud segíteni, kb így néznek ki a vonalak, persze sokkal-sokkal halványabban. Ahogy berajzoltam, metszik is egymást a sarkoknál.

(#57462) snpetit válasza Palesztin994 (#57461) üzenetére


snpetit
aktív tag

Ilyen kb?
https://prohardver.hu/tema/oled_tv_topic/hsz_43490-43490.html

(#57463) Monngoose válasza PATTA86 (#57458) üzenetére


Monngoose
aktív tag

Feltétlenül érdemes regisztrálni, így ha baj van, közvetlenül az LG web-es felületén tudod intézni a dolgot.

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#57464) wallace 234 válasza Monngoose (#57463) üzenetére


wallace 234
őstag

Feltétlenül érdemes regisztrálni, így ha baj van, közvetlenül az LG web-es felületén tudod intézni a
Dolgot" ha gond van hívja az LG-t. Egyszerűbb és gyorsabb. Garancia meg törvényileg jár a 3 év. Így a regisztrációnak, már nem sok értelme van! Ha meg hívja az lgt, hogy gondja van amúgy is rögzitik.

[ Szerkesztve ]

(#57465) Palesztin994 válasza snpetit (#57462) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Igen ilyesmi, sőt lehet (nehéz pontosan fotóról kivenni) pont ilyen. Bármit nézek (netflix vagy TV adás) ugyan ilyen. Volt gyári reset, kihúztam mindent a TV körül, ami esetleg zavarhatta. A TV-ben csak a soundbar HDMI-s, a digitális tv egyből a TV-be megy, nem boxról. Nekem, amit ki-be lehet kapcsolni a spec. panel beállításban, az a képponteltolás (sonyban az van), de ugyanúgy ottmarad a csík.

[ Szerkesztve ]

(#57466) Monngoose válasza wallace 234 (#57464) üzenetére


Monngoose
aktív tag

"ha gond van hívja az LG-t. Egyszerűbb és gyorsabb. Garancia meg törvényileg jár a 3 év. Így a regisztrációnak, már nem sok értelme van! Ha meg hívja az lgt, hogy gondja van amúgy is rögzitik."
Korábban sem a garancia miatt volt érdemes regisztrálni, mert a 2 év mindenképp járt. Ráadásul egy szót sem szóltam a garanciáról, nem értem miért kevered bele, én PATTA86 kérdésének második mondatára reagáltam (egyébként sem veled beszélgettem).
Korábban már többen elmondták itt, hogy mennyire megkönnyítette az ügyintézést, hogy a weben keresztül fel tudták tölteni a panaszukhoz a vonatkozó fényképeket is, így nem kellett a telefonban magyarázkodni (nem minden esetben fogadnak el hibát bemondásra), másnap pedig már jelentkezett is a szerelő, hogy megrendelték a panelt.
Az egy dolog, hogy mindenbe belepampogsz, de legalább próbálj meg tájékozódni előtte). :U

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#57467) ateszm válasza Palesztin994 (#57465) üzenetére


ateszm
senior tag

Korábban volt huawei telefonom ami szerintem pontatlanul volt illesztve, ergo feszült az lcd benne,így a szélek érdekesen néztek ki, de nem volt benne szabályszerűség mint ebben,na meg nem is ez az árfekvés a két készülék. Remélem hamar meglesz az orvosság erre,mert eléggé kellemetlen lehet... :(

(#57468) Palesztin994 válasza ateszm (#57467) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

hát, igazából alig észrevehető, maga a tudat zavar, mert 729 ezer ft volt a TV (még november végén vettem, de csak nemrég kezdtem használni). meg a másik kérdés, hogy ki tudja mikor lesz rosszabb... remélhetőleg garanciában megoldják.

[ Szerkesztve ]

(#57469) Pelican válasza alaves (#57431) üzenetére


Pelican
őstag

Hiába nem szabad, ha egyszer ezt tapasztalja a fórumtárs.
Az én C9-em nem nagyít bele (ha jól emlékszem, mert már első nap kikapcsoltam)

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#57470) wallace 234 válasza Monngoose (#57466) üzenetére


wallace 234
őstag

Először is olvasd el mit kérdezett! És mibe volt bizonytalan a kérdező. És abba pampogok bele amibe, akarok ahogy te is! Ezért van ez a topik. A másik volt már dolgom az LG-vel, telefonon se volt, bonyolult a dolog. De kinek mi az egyszerűbb. Ha nem szeretnéd, hogy más is bele szóljon, írd meg privátba a válaszod. Már akiknek szánod.

[ Szerkesztve ]

(#57471) Palesztin994 válasza snpetit (#57462) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

Itt talán látszik amúgy, be is nyilaztam.

(#57472) AL válasza Archttila (#57453) üzenetére


AL
addikt

Szia. Azért terjedt el, mert van benne igazság. Elsők között írtam ezt a GZ950 ről, mert gyárilag ilyen jó képbeállítást még soha nem láttam. A fényerőt vettem csak lejjebb. Tökéletes, élethű színek. Van egy kis térhatása is. Több tucat tévém volt már, de ilyen képet még soha sem sikerült beállítani. A hangjai is szintén tökéletes, még nem volt ilyen hangzású tévém sem. Tiszta, érthető. Hasonló, mint egy mélynyomó nélküli hangprojektornak. Ha látnád, Neked is ez lenne a véleményed. Néhány Fórumtársat sikerült már elhóditani más márkáktól és még a legkritikusabbak is elégedettek vele. Üdv.
.

(#57473) Monngoose válasza wallace 234 (#57470) üzenetére


Monngoose
aktív tag

Mint mondtam, a kérdése második mondatára válaszoltam ("Vagy ha bármi probléma van a tvvel, akkor jobb, ha már regisztrálva van, nem?"). Erre írtam azt, hogy érdemes regisztrálni és azt is hogy miért. Mi a baj ezzel?! Sokszor tényleg nem tudom, hogy miről beszélsz. :F
Neked is részletesen leírtam, hogy miért érdemes regisztrálni. Ha nem érted, nem tehetek róla.
A magam részéről lezártam a dolgot, nem akarok újabb sok oldalas vitát, mint mikor arról próbáltál mindenkit meggyőzni, hogy a Samsung Q80T-dnek mennyivel jobb a képe a fakó, élettelen Oled-énél. Akkor kibírtam hozzászólás nélkül, de egyre több butasággal rongálsz minket, úgyhogy most kiborult a bili, bocsesz. Na szeva.

Az általam készített ill. módosított yaDIS sablonok (Templates) friss letöltő linkje: https://mega.nz/#!CJgFzAhI!IDi98X_kIrzbsJDifzgZoUtevqDXvIIeMcb34kh1ZUc

(#57474) wallace 234 válasza Monngoose (#57473) üzenetére


wallace 234
őstag

Nem tudom, hogy milyen butaságra gondolsz. De miért hozod fel a Q80T? Mikor az a téma lezárt. Rajtad kívül, pár értelmes emberrel meg lett beszélve! B9 nem jól sikerült! Látom ez neked még mindig fájó pont! Lépj túl rajta! Enged el! Aki meg akar regisztrálni tegye meg nyugodtan! Amúgy meg nem is kértem, hogy írd le nekem. Kár volt koptatni a körmeid. Nem tudom amúgy milyen butaságra gondolsz? De nem is érdekel! Egy biztos itt bárki hozzá szólhat, bármihez! Aki tilthat az a moderátor! Szép estét!

(#57475) Archttila válasza AL (#57472) üzenetére


Archttila
veterán
LOGOUT blog (1)

Azért terjedt el, mert van benne igazság

Pont ez az, hogy nincs...:) tenyek vannak, amik (jelen esetben) meresen alapulnak.
Semmivel nem jobb a Pana dobozbol kiveve mint az LG. De a lenyeg az, hogy ez nem fontos. Ha valaki ennel tobbre vagyik akkor kalibraltat. (LG-nel lesz 3D LUT a Pananal nem);]

gyárilag ilyen jó képbeállítást még soha nem láttam. A fényerőt vettem csak lejjebb. Tökéletes, élethű színek. Van egy kis térhatása is.

Mibol gondolod, hogy nem lattam?:)De tudod mit, hiszek neked!:K:R

[ Szerkesztve ]

Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF enthusiast.

(#57476) DarkByte


DarkByte
addikt

Meguntam ezt a TaskbarHide-os gomb nyomkodást, így csináltam egy AutoHotkey script-et ami lényegében láthatlanná teszi a taskbar-t amikor el van bújva az alap Windows-os rejtés beállítással. Ha animált háttér fut, akkor az gyakorlatilag felülírja a pixeljeit, mert annyira halványra veszi. Amikor felé viszed az egeret megint előjön teljes fényerőn. Hátha másnak is hasznos :)

[ Szerkesztve ]

(#57477) Dio111


Dio111
tag

Sziasztok
érdemes LG OLED65B9SLA megvenni vagy inkább OLED65CX3LA?

(#57478) snpetit válasza Palesztin994 (#57471) üzenetére


snpetit
aktív tag

Igen enyém is ilyen, szerintem ezzel nem tudunk mit kezdeni (55C9). Ha kihívom a szervizest hülyének néz szerintem.
Nekem főleg mozgóképnél látszik, mintha lenne benne egy világosabb keret. + fun fact a szemüvegem is csinál bele ilyen torzítást, úgy hogy teljesen hülyének érzem magam.

[ Szerkesztve ]

(#57479) rothfb válasza ΞΔGLΞ (#57437) üzenetére


rothfb
veterán

Nem gondoltam, hogy a mindig kritikus, nyers Eagle-t meg lehet lepni oled képminőségben pozitívan. Főleg, hogy mindig azt szajkozzák az LG-sek, hogy mindegyik olednek ugyanolyan a képe. Nagy fricska ez nekik...:D
Pedig aztán ha valaki, te aztán megmondanád, ha ugyanolyan lenne, főleg ennyi pénzért.
Nálunk igaz nem HZ2000, de lassan két és fél éve szolgál hibátlanul két méretben két Pana oled. Képminőségben is elégedettek vagyunk. Nagyon is.

Amúgy úgy általánosságban, hogy vagy megelégedve a tv-vel? A képminőségen kívül. A "fapados" rendszerre, hangzásra gondolok... Vagy bármire, amivel nem vagy elégedett. Akár hbo go hiányra is.

[ Szerkesztve ]

(#57480) BusinessGuy válasza rothfb (#57479) üzenetére


BusinessGuy
senior tag

Semmi fricska nincs, nem az első eset hogy valaki duplapénzt ad ki valamiért ami alig nyújt többet és önigazolásba kezd olyan marhaságokat hajtogatva mint képminőségben porig alázás.

Közben a valóság az hogy egy LG C és egy HZ2000 közt annyi képminőségbeli difi sincs mint egy 8-as és 9-es kategóriájúk samsung qled között nemhogy porig alázásról és megdöbbenésről beszéljünk. :C

[ Szerkesztve ]

(#57481) japunk


japunk
aktív tag

Sziasztok!

Holnap fogjak kiszallitani a Media Marktol rendelt 55-os CX tevemet. Elso OLED lesz, mar nagyon varom. Gondolom ezerszer feltettek mar itt a kerdest de sajna a keresesem nem jart eredmennyel valamint par kifejezessel sem vagyok tisztaban, igy fel tudnatok vilagositani mire figyeljek? Honnan tudom hogy visszakuldott tevet kapnek? Melyik a gyari csomagolas? Milyen teszteknek vessem ala a tevet hogy megtudnam minden okes-e vele? Mit takar a banding illetve dirty screen effect?

Halas koszonetem elore is. :R

The owls are not what they seem.

(#57482) rothfb válasza BusinessGuy (#57480) üzenetére


rothfb
veterán

Jó, hogy ezt beírtad, majd erre is kíváncsi leszek, mit reagál a kritikagyár fórumtárs... Ahogy én olvasgatom a fórumot, ő pont nem azaz ember, aki ha kiad egy rakás pénzt valamiért önigazolgatva dícséri. Így volt ez a Sony-s (a rendszerrel nem volt megelégedve) és az LG-s tévedése esetében is. Pedig sok pénzt adott már ki oledekre, nem a Panával kezdte.
De várom a válaszait...:D

(#57483) gyerecske válasza BusinessGuy (#57480) üzenetére


gyerecske
senior tag

"Közben a valóság az hogy egy LG C és egy HZ2000 közt annyi képminőségbeli difi sincs mint egy 8-as és 9-es kategóriájúk samsung qled között nemhogy porig alázásról és megdöbbenésről beszéljünk. :C"

Ezt egyébként tapasztalatból írod? Láttad a kettőt egymás mellett ?

[ Szerkesztve ]

Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!

(#57484) rothfb válasza gyerecske (#57483) üzenetére


rothfb
veterán

Dehogy látta, még képről sem...:D

(#57485) arn válasza japunk (#57481) üzenetére


arn
félisten

[link] [link]

az 1% erdekes sotetben, kb 30% oled feny mellett.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#57486) Jorgi Kormi válasza japunk (#57481) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Ezzel pl.: [link] és ezzel is [link] , de az első ting ting és banding vizsgálására is jó , a második csak bandingra .
Ezekről a jelenségekről szintén találsz videókat a YT-on.

[ Szerkesztve ]

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#57487) ΞΔGLΞ válasza gyerecske (#57483) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Dehogy látta, mert akkor nem írna ilyen marhaságot, kb a sztráda tele van, hogy ez most a világon magasan a legjobb oled képminőségben, de ő is megmondja a frankót.
Amúgy írtam azt is, hogy vásárlás előtt sikerült kipróbálnom a HZ2000-et egy CX mellett, nem csak hasraütés szerűen vettem ilyen tévét, mert már akkor durva volt a különbség!
----
#57482rothfb
Pont ez az, én biztos nem fogok védeni semmit, de van szemem és van mind a két tévém is Cx, meg hz2000. Mondjuk a CX csak addig míg a 83-os sony oled meg nem jelenik.
------
A másik csalódásom, Sati, akivel még privátban is leveleztünk, mielőtt tv-t vett volna.
Teljesen normális embernek tartottam, kb 1 héttel ezelőttig. Utána beállt sorba...Nevezzük így.
Kb túrja a netet, hogy berakhassa, ha talál valamit, ami a Panasonic ellen szól, erre van ideje, de arra nem volt, hogy mielőtt a CX-re kicserélte az elb...ott BX tévéjét, hogy utána olvasson, amivel tényleg tele a sztráda és ő nagyon háklis rá, hogy milyen szar a mozgásmegjelenítése.

Én ezt csak úgy hívom a többivel együtt, hogy irigység, ami Magyarországon soha nem fog kikopni, csesszétek meg.
De mivel ígértem, azt is beírom, hogy 3 Netflix-es Dolby vision tartalomnál is belefutottam röccenésekbe, ami viszont furcsa, hogy visszatekerve ezeken a helyeken ennek már nyoma sem volt, és mindig azoknál a tartalmaknál, amik 25-ön futnak. A 23.974-en (24) semmi ilyesmi nem történt eddig.
Ezért én a freki "bug"-ra gyanakszom.

Lehet erre válaszolni, pl a bizniszgáj-nak is, de akkor is a Hz2000 ugyanannál a tartalomnál, nem kicsit, hanem magasan alázza a CX képminőségét! Remélem, ezt a szintet, vagy még jobbat fogja hozni az új sony is.

#57450jugeen

Amúgy a CX-et rögtön kalibráltattam, de mivel panelcsere volt, ezért újból nem tettem meg (mert úgy teljesen más lett a kép), nagyjából belőttem emlékezetből, de a bokámat kalibrálás után sem fostam le.
Remélem mindenki elégedett, ha meg nem, ott a lehetőség, kell venni egy HZ2000-et, mellé az LG-t, ha nem győzött meg, elállsz a vásárlástól. De nekem ne itt bizonygasd, amit élőben nem is láttál. Többet ilyen f...gokra meg nem válaszolok.

[ Szerkesztve ]

(#57488) alaves válasza arn (#57451) üzenetére


alaves
addikt

A fórumtárs elsősorban monitornak használja a TV-t, így célszerű kikapcsolni a fényérzékelőt (esetleg úgy használni, hogy maximalizálni az OLED fényt ~100 nitre és így az LG-s fényérzékelő már csak alá tud vezérelni csutka sötétben). (Philips fényérzékelő ha aktív, akkor nem veszi figyelembe a beállított OLED fényt, így 0-100-ig vezérli azt.)

Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]

(#57489) rothfb válasza ΞΔGLΞ (#57487) üzenetére


rothfb
veterán

Mégegyszer megkérdezem, mert kíváncsi vagyok:
"Amúgy úgy általánosságban, hogy vagy megelégedve a tv-vel? A képminőségen kívül. A "fapados" rendszerre, hangzásra gondolok... Vagy bármire, amivel nem vagy elégedett. Akár hbo go hiányra is."

(#57490) ΞΔGLΞ válasza rothfb (#57479) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

A rendszer egy Webos, vagy tizen-hez képest valóban butácska és nem is szép.
De ha rányomok, azt azonnal az arcomba vágja.
A HBOgo engem nem érdekel, mert egyrészt kábelen jön, ami kell esetleg, azt felveszem, a másik, hogy Shield-en meg ott van.
A HZ2000-be nem semmi hangrendszer pakolt a Panasonic, egy 100 ezres különálló soundbar nem ér fel hozzá. A tv eleje, hátulja alja és a teteje (atmos miatt) hangszórókból áll, de ez egy dolog, mert a hangszórók tényleg minőségi darabok és tévéhez képest tényleg jó a térhangzása is. A fejhallgató kimentre akár külön mélynyomót is köthetsz, csak akkor be kell jelölni a menüben, hogy nem füles, hanem csak a mélyhangokat küldje oda, de alapból is elég frankó a basszus.
De nekem van frankó HM kiépítve, szóval, hacsak egy sima megjelenítő lenne a Pana, az sem volna gond, de ide tényleg frankó hangrendszert terveztek. Dög nehéz is a tv.
Lényegében, ami zavar - mint írtam- az említett 25-ös netflix tartalmak alatti random röccenések. Szerencsére ezekből van legkevesebb.

A képminőségről meg írtam már, emiatt vettem meg a tv.t, holott 77-est akartam a hálóba is.
De amit HZ2000 tud, az lemászik a szobába!

(#57491) rothfb válasza ΞΔGLΞ (#57490) üzenetére


rothfb
veterán

Kár, hogy 77 colosban nincs Pana...

(#57492) ΞΔGLΞ válasza rothfb (#57491) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Igen kár, de...
Talán pont a javíthatóság miatt? Nem tudom, mint írtam a CX 77-es panelcsere, valami orbitális nagy szopás volt 4 embernek is. Remélem a 83-as Sony-val minden f.sza lesz elsőre is, mert akkor letépem az arcom, ha azt cserélni kell.

(#57493) PATTA86 válasza Jorgi Kormi (#57486) üzenetére


PATTA86
csendes tag

Amúgy segítsetek már, hogy egy full laikus személy az hol tud tájékozódni ahol tudja az oled tv tudását gyarapítani? Mert én még idáig nem találkoztam sehol olyan írással vagy magyar videóval ahol egy kezdő tulajnak el lenne mondva, "fel lenne világosítva", hogy mi micsoda? Sokan még azzal sincsenek tisztába, hogy mi az a "ting ting" vagy a "vertical banding" amit általában hall az ember az oled tvkkel kapcsolatban. Sokaknak kb annyi van meg, hogy a v.b.-nél a fekete szürkés a t.t.-nél meg a fehér világos kékes rózsaszínes a kép. Pl. itt van ez a kettő teszt videó is, honnan tudjam, hogy mit kell rajta nézni, hogy mi a jó, mi a rossz, hogy jó e panelem a tvbe?? Bocsi, hogy most kicsit full hülyébe adom, de sokan olvasgatják itt a topikot úgy, sok sok mindennel nincsenek tisztában és ilyen alap dolgokra nem kapnak választ, csak jobban a szakmai hszek mennek itt és full kínai neki minden. :D Jó lenne egy olyan videó/írás, hogy "Oled Tv ismeretek kezdőknek" amiből lehetne tanulni és elsajátítani az oled tv világát, mert mindenki kezdőként kezd(i)te...:) thx ;)

(#57494) jugeen válasza ΞΔGLΞ (#57487) üzenetére


jugeen
addikt

Emlékeim szerint a legutolsó paneled lett tökéletes. Mint írod, csak a legelső lett kalibárlva. Nem gondolod, hogy ha CX panelek között ekkora különbség van, akkor azok kalibrált beállításai között is van? Az emlékezetből belövés az legalább annyira van távol a specifikus egyedi kalibrálástól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Ettől függeltenül nem kérdőjelezem meg, hogy nem jobb a HZ képminősége, hiszen már a műszaki adatok is igazolják azt, illetve gyárilag kalibrálva van minden egyen példány.

(#57495) Palesztin994 válasza snpetit (#57478) üzenetére


Palesztin994
aktív tag

hát én kihívom, hiszen látszik. elküldtem sonynak a képet egy panaszbejelentésben, írták, hogy keressem fel valamelyik Sony szervizet a listából, amit adtak. Szerintem neked is be kene jelenteni, LG nem szarozik, ahogy eddig olvastam, kijönnek és ott kicserélik a panelt. Elvileg Sony is megcsinálja ezt, bár még nem beszéltem a szervizzel, de a honlapon azt írták van lehetőség otthoni szervizre.

[ Szerkesztve ]

(#57496) petoth


petoth
csendes tag

Sziasztok,

55 B7-ről tervezek váltani 65 colos OLED-re. Az ár alapján a 65BX-et néztem ki, ami most 500e Ft MM-ben is, és még pár helyen. A 65CX 624e Ft megbízható helyeken.
Van olyan fórumozó aki elégedett a BX-el?...mert a legtöbb hozzászólás arról szól, hogy BX helyett inkább CX legyen véve. De azt a +124 ezeret már nem szívesen adnám ki érte.
Egyébként normál tévézésre és filmnézésre használjuk.
Semmi baj nincs egyébként a B7-el...csak elférne egy 65-ös a nappaliban.
Van még esély, hogy lejjebb mennek árak a kifutó típusoknál? Én a BX-et már nem várom lejjebb.

(#57497) Calogero válasza ΞΔGLΞ (#57490) üzenetére


Calogero
addikt

Szia!

Kérnék egy szívességet.
Légy szíves tudnál egy fotót készíteni a Panasonic távirányítójáról bekapcsolt háttérvilágítással?

Neten is kerestem (lehet hogy rosszul) de sajnos nem találtam.

Köszönöm.

UI. Konzolt kötöttél rá, játékokkal hogy áll?

(#57498) CptAdamica


CptAdamica
veterán

Valahogy összetudom kapcsolni a LG CX TV-t a PC-mmel? Mármint, hogy a távirányítóval tudjam vezérelni?

Megyen!

(#57499) Jorgi Kormi válasza petoth (#57496) üzenetére


Jorgi Kormi
senior tag

Cx-nél még a vége felé lehet egy 550eFt-os ár is főleg amikor utolsó darabok/üzlet(persze nem bemutató db )maradnak a M.M-ban csak oda kell figyelni és várni.

Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".

(#57500) hulkobb


hulkobb
tag

Sziasztok! LG OLED55BX-ről mi a véleményetek? Leginkább az érdekelne, hogy a 2020-as modelleknék is realis esély van még a beégésre? Leginkább játékra kéne PS5 mellé. köszi

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.