Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45001) brucezly válasza Segal (#44999) üzenetére


brucezly
csendes tag

Értelek, de én pl lecsúsztam tavasszal az 55GX -ről, amikor 650 volt, utána vártam 2 hónapig, hogy legyen hasonló akció, miközben 6 hetes karanténban 24 colos IPS monitoron néztük a netflixet :)
A 730 -eladandó soundbaros akciót már nem voltam hajlandó ez okból skippelni :)

Amúgy ez mindig nagy dilemma, hogy mikor száll be vagy ki egy viszonylag gyorsan avuló technikai eszközből valaki.

(#45002) Segal válasza brucezly (#45001) üzenetére


Segal
veterán

Azért aki tisztában van azzal hogy mikor érkezik egy tv-ből, telefonból, vga-ból stb. az új széria az nagyjából be tudja lőni hogy mikor érdemes kiszállni meg beszállni.
Ha nem is a bestbuy árnál fogja venni vagy eladni, de azért ilyet sem fog csinálni hogy közvetlenül megjelenéskor teljes áron megvenni az újat, amikor egyértelmű hogy innen csak lefelé vezet ennek az OLED tévének az ára.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#45003) brucezly válasza Segal (#45002) üzenetére


brucezly
csendes tag

Egy változót még mindig kihagysz. Most van rá szüksége. Ha adott pillanatban kell venned valamit.

(#45004) Locutus


Locutus
veterán

Club3D DP->HDMI2.1 converter [link]

Akkor most örülünk, Vincent?

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#45005) janos666 válasza Locutus (#45004) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Amíg ki nem próbálta valaki, hogy működik-e ezen keresztül a G-Sync, addig nem. :P
De az alapján, hogy DP 1.4 és nem 1.4a, illetve nincs odabiggyesztve a listára a VRR: nem. :(((
Na meg jó kérdés az ára: véletlenül se legyen drágább, mint lecserélni a jelenlegit egy kb. azonos képességű, újabb VGA-ra, amin teljes értékű HDMI 2.1 port lesz (a DP 1.4-nek kicsit alacsonyabb a sávszélessége, mint a HDMI 2.1-nek, a 4k120 "csak" 8bit-el vagy 4:2:2-vel fér át, ami nüansz a 2019-es LG-knél a PC mód hibáival, de a lényeg, hogy VGA és adapter oldalon ez elég jó, de nem "fullos").
Ja, és az "Ultimate" az lenne, ha kapott volna egy sound-only 1.4 portot is (AVR-en át sincs VRR, főleg nem régi 1.x-esen...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#45006) Locutus válasza janos666 (#45005) üzenetére


Locutus
veterán

Amúgy ezzel elméletben szerinted a B8-ból is többet lehetne kihozni, vagy az nem tud HDMI 2.0-nál nagyobb sávszélt fogadni? Arra gondolok, hogy 4K60 ugyan, de legalább belemenne a 12bit HDR pl. (szerk fullRGB 4:4:4-ben)

[ Szerkesztve ]

Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html

(#45007) janos666 válasza Locutus (#45006) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem nem. Ugyan úgy, ahogy az 1440p120 sem megy neki (erőltetve sem, legalább is mikor utoljára próbáltam a C8-on [ami újabb/erősebb chipset, mint a B8]), pedig az is befér HDMI 2.0-ba (Sony OLED-eken is működött már 2017 óta, talán Panasonic-on is 2018-tól). Eddig még sohasem tűnt sikeresnek bármi olyat küldeni LG TV-kre, amit hivatalosan nem támogatnak (szerintem vagy explicit tiltják is, de legalább is nem "nyitott" szellemiséggel kezelik a dolgokat, whitle-list elvű lehet).
Bár lehet, hogy VGA oldalon is van explicit szűrés a standard formátumokra, amik passzolnak az interfészhez, de játszottam már passzív DP->HDMI adapterrel (+ driver TMDS limit kiütés, mert az hivatalosan csak 1.4 Alt-Mode, nem 2.0), és úgy sem megy C9-en, ami CX-en igen (pl. 4k120 4:2:0).
Ha valami, inkább kevesebb formátum fog működni (passzív DP->HDMI esetén is hiányzik valamiért a >8bit, bár a HDR10 működött legutóbb, ami korábbi próbálkozásomkor még nem).
Előbb próbálnék meg VRR-t erőltetni a B8-ra (pl. FreeSync Range-t hozzáadni az EDID-hez, ami a FreeSync kapcsolót be kéne hozza, így talán még a G-Sync Compatible-t is felhasználói manuális opcióval), de 99.9%, hogy nem megy (főleg nem Pascal-al, mert azt a driver is tiltja Turing alatt HDMI-n, szerintem akkor is, ha DP Alt-Mode HDMI passzív adapterrel, de Radeon-al talán eljutsz addig, hogy átbillented a kapcsolót és vagy elfeketedik/villog a kép, vagy esetleg örülsz).

De ha igazak a pletykák/mesék, az Ampere nagyon ütős lesz, most a gazdasági körülmények miatt talán viszonylag észszerű árazással a középkategóriában (ha mást nem, legalább most nem drágul tovább).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#45008) Pro Koryak válasza salapp (#44980) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Ebben az az érdekes, hogy "Mozira" egyértelműen a GZ2000 a legjobb. Akkor HDR-ben miért nem?
A HDR nem mozira = filmekre, filmek miatt lett kitalálva?
Érdekes teszt ez is. :O

(#45009) rothfb válasza Segal (#44992) üzenetére


rothfb
veterán

Én speciel akkor vettem oled tv-ket, amikor eldöntöttem, hogy most akkor tv cserék jönnek. Nem halogattam, meg gondolkodtam, meg vegyem, ne vegyem, elfogy, nem fogy. Nem figyelgettem, hogy még 50 ezerrel lemegy, nem megy, ha lement, akkor még legyen, nehogy elfogyjon... Határoztam és végrehajtottam. 950-ért 65FZ950-et és 475-ért 55FZ800-at vettem szinte egyszerre. Másfél éve elégedetten használom, használjuk őket.
Ezt csak azért mondom, hogy nem mindenki figyelget idősávokat, hogy mikor a legolcsóbb valami. Ja és nem vagyok NER lovag... Se oligarcha.

(#45010) Northlorien válasza Pro Koryak (#45008) üzenetére


Northlorien
tag

Srácok, teljesen meddő az LG vs Pana vs Sony vs Philips vita. Képminőség tekintetében mindegyikben ugyanaz a panel van, és egy hozzáértő kalibrátor betudja állítani úgy, hogy mindegyik ugyanúgy nézzen ki.

A Pana egyik nagy előnye az, hogy gyárilag iszonyat jól beállított képet látsz már, a többinél meg kevésbé. A 3d Lut miatt az LG több szempontból finomabbra hangolható - bár ember legyen a talpán aki tisztességesen betudja húzni, mert nem az egyszerű kategória.

Egyvalamit ne felejtsünk el. A panelek amiket bemutattak bár kalibráltak voltak, de egyik sem volt kivállogatva, hogy tökéletes panel legyen. Vincent uj hz1000-es videójában is van egy ronda csík a Panában, az én otthonimban - ok nekem gz950-em van - pedig semmi sincs, illetve ha jól emlékszem a HDTVtest-es videóban sem volt.

Nem utolsó sorban nem véletlen, hogy a Panas arcok összekeverik az LG-t a Panával. Komoly sanszal, tisztességes kalibráció után annyira közel lehet a kettőnek a képe, hogy nehezen lehetne eldönteni hogy melyik melyik, es ki mit preferál - ami egy iszonyat jó dolog, mert azt jelenti, hogy mindkét tv képe nagyon jó, és belehet őket standard szerint húzni.

Összegezve, ha nem szeretnél kalibrációval túl sokat vesződni, es nem érdekelnek a játékok, vegyél Panát, ha érdekelnek a Kompetitiv játékok és hajlandó vagy kifizetni még plusz x összeget kalibrációra, vegyel LG-t . Ha sok pénzed van és nem tudod mit csinálj magaddal vasárnap reggel akkor meg Sonyt, mert úgyis mindegy - ez lehet rossz vicc volt, bocs a sony tulajoknak.

(#45011) rothfb válasza Northlorien (#45010) üzenetére


rothfb
veterán

A Philips-et elfelejtetted "behúzni". :D

[ Szerkesztve ]

(#45012) Northlorien válasza rothfb (#45011) üzenetére


Northlorien
tag

Igazságtalan lenne, azzal nem volt dolgom soha, a másik hárommal igen.

(#45013) Pro Koryak válasza Northlorien (#45010) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Azért érdekes az a teszt, mert hogyan lehet valamiben a legjobb(Mozi = filmekre) a Pana, ha a mozihoz/filmekhez fontos képi összetevőben/tulajdonságban meg rosszabb, mint az LG? :B :O

Holott az összes teszt képminőség szempontjából referenciának hozza ki a GiZi2000-est. :U

Nem veszek Panát ... mostanában. :D

(#45014) Northlorien válasza Pro Koryak (#45013) üzenetére


Northlorien
tag

Én nem látom, hogy kizárná egyik a másikat. Illetve a teszttől is függ. hogy mi alapján döntenek. Pl mivel ez egy blind test, ezért lehetnek felemás eredmények is, nem voltam ott ezét nem tudom hogy zajlott és hogyan döntöttek, és kik pontosan. Nem egészen jó példa de vegyünk egy mezei nézőt, küld el a Media Marktba és megveszi a legfényesebb es legszinesebb tv-t mert az a tuti. Igaza van? Az o szemszogebol tuti, szabvany szempontjabol nem biztos. Mivel ez egy blind test erdekes a dolog, mert pl a Samsung "csal" a HDR gammaval, hogy vilagosabbnak tunjon, de a szabványnak nem felel meg. Kérdést felteszem, hogy mi a fontos egy ilyen szituációban, illetve ki mit preferál... :) Szóval a teszt nagyon kiraly, de egyvalami a fontos számomra belőle, mégpedig az, hogy mind az LG mind a Pana iszonyat közel van egymáshoz. A near black crush miatt én panat vennek, amugy pedig azt kell venni ami a legjobban tetszik.

(#45015) Pro Koryak válasza Northlorien (#45014) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Számomra akkor is értelmetlen ezzel az eredménnyel az a teszt! :U

Pana oledem van ;) , az volt szimpi, hála ennek a topiknak a sok LG beszámolóval, mostanában nem veszek. Talán év vége köv. év eleje.

(#45016) salapp válasza rothfb (#45009) üzenetére


salapp
addikt

De látatlanban is okosabb vagy, mint Zuckerberg :D

Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

(#45017) Northlorien válasza Pro Koryak (#45015) üzenetére


Northlorien
tag

Én mindkettőnek örülnék, de mivel a panamat nagyon szeretem és számomra tökéletes a hibái ellenére, valószínűleg azzal maradnek. :) De ugyanakkor nagyon megnyugtató és konkrétan boldoggá tesz hogy van választási lehetőség, ha olcsóbb lenne az LG mint a pana azt vennék. A teszt meg bizonyos szempontból értelmetlen valóban. Annyira kevesen múlt hogy melyik nyert, hogy igazából tökmindegy, csak az emberek szeretik azt olvasni hogy ez vagy az a legjobb.

(#45018) Partz válasza kokobe (#44973) üzenetére


Partz
senior tag

Csak ismételni tudom magamat. Hivatalosan nincs forgalomban az 1000-es széria itthon, ahogy tavaly se volt.

daneel_hu

"CX is csak 1 hónapja kapható itthon.
Melyik Pana most az "alja"? HZ1000E (?)
747 000 bruttó az 55 colos.... azt a meg***** jóédes...
Miért ennyire drága? Nem volt eddig ekkora különbség, nem?"

Az megint más, hogy külföldről tudnak behozni párat rendelésre, ez jelenik meg az árukeresőn. Ezért a magas árképzés, ezen ment az értetlenkedés.

Idei itthoni Pana oled modellek a HZ980, HZ1500 és a HZ2000.

(#45020) kokobe válasza salapp (#44980) üzenetére


kokobe
senior tag

Igen de midnenki tudja ránézésre is köröket ver a gz2000 hdr-ben a c9-re de még a gz950 is jobb. Az avforum is össze mérte video teszt is van róla.C9 egyedül gamere jobb. :R

<---AMD___ATi--->

(#45021) kokobe válasza chros (#44981) üzenetére


kokobe
senior tag

Ezeket tudtam eddig is és ebből is kiderül hogy házi mozira jobb a gz2000 mert összeségében jobb a képe hozzá teszem a gz950 pontosabb mint a gz2000 és a c9-nél-is de én is linkelek! [link]
[link] :R
Kár ,hogy a gz950 nem volt benne a tesztben pedig minden évben a hdtvtestet és az avforumot követem mert akkor tuti az lett volna az év tévéje ha figyelembe veszik az árat. :R

<---AMD___ATi--->

(#45022) kokobe válasza Northlorien (#45010) üzenetére


kokobe
senior tag

Lg finomabbra hangolható ezzel nem értek egyet! Van egy britt kalibrátor aki a black resetelt kuroját engedi össze az új oledekkel.Természetesen a kuro még mindig veri őket összeségében.Ő is írta hozzászólásban a pana gz950 pontosabbra belőhető és pontosabb is mint a c9! :R

<---AMD___ATi--->

(#45023) Pelican válasza kokobe (#45020) üzenetére


Pelican
őstag

Igen de midnenki tudja ránézésre is köröket ver a gz2000 hdr-ben a c9-re
:))

http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit

(#45024) janos666 válasza kokobe (#45022) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az LG-k kalibrálhatóak legjobban, csak egyben legnehezebben is. Minél komplexebb a rendszer, annál több a hibalehetőség is. Itt pedig meg vagyunk 'áldva' egy iszonyat arrogáns harmadik féllel is (Spectracal), akiknek fontosabb, hogy "industry leader" címen pénzt gyűjtsenek bármiért, mint hogy a szoftverüket fejlesszék.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#45025) csenzi2


csenzi2
tag

Szubjektív véleményt osztok meg, nem kívánok vitát gerjeszteni. Három héten át használtam egy 65C9-et úgy, hogy mellette párhuzamosan tudtam nézni a 65VT50-et is. Bármennyire ördögtől való is, én azért nem csak 4K tartalmat nézek, hanem a TV-t adást is. Sajnos a VT50-en sokkal jobb kép volt TV adásoknál. Bármit csináltam nem tetszett az LG képe. Áthoztam a hálószobából a jó öreg Samsung 50B850 plazmát összehasonlítani a C9-el, és annak is jobban tetszett a TV képe.
A C9-et nem tartottam meg, sőt úgy voltam vele marad a VT50 nem kell más TV.
Múltak a hetek és a "kisördög" csak ott motoszkált a fejemben és nem tudtam ellenállni 65GZ950 536e-es árának.
Lassan két hete használom és úgy érzem jól döntést hoztam.Egy pár napig most is hasonlítgattam a VT50-el, de nem volt kérdés egy percig sem, hogy megtartsam-e. Tudom, hogy közvetett és szubjektív a hasonlítás, de számomra egyértelmű hogy sokkal jobb a TV képe a Panasonicnak mint az LG-nek. Pár dologban tényleg jobb az LG, de én nem játszom, és külső légegeres boxot használok, nekem jobb választásnak tűnik a Panasonic. Remélem legalább annyi örömöm lesz benne mint a VT50-el.

(#45026) Fisha válasza csenzi2 (#45025) üzenetére


Fisha
őstag

Tekintve, hogy a TV adás minősége sokkal inkább a felskálázásról szól, semmint a panelról, így simán lehetnek akár nagy eltérések is ezügyben az oledek között. Ha neked így vált be, akkor hajrá, senki nem fog megkövezni érte. :)

(#45027) Northlorien válasza kokobe (#45022) üzenetére


Northlorien
tag

Pedig egyetérthetnél nyugodtan, mert ez a valóság. A panánál nem piszkálhatsz bele a gyári 1d és 3dlutba, az LG-nél pedig igen - sőt pontos kalibációnál ajánlott is konkrétan. Viszont a Panát gyári Lut nélkül is belehet húzni közel referencia szintre, úgy hogy a két panel között nem igazán fogsz különbséget tapasztalni. Föntebb leírtam, semmi értelme azon vitázni, hogy melyik a legjobb, mert szituáció függő, és mindkettő nagyon jó alapjáraton, ha tervezed hogy sokat játszol vásárolj LG-t es fizesd ki a kalibrátort, ha meg nem, akkor vedd ki a panat a dobozbol és örülj neki ahogy van - és ha hiányoznak az appok vegyel egy nvidia shieldet, annyiba kerül saccperkb mint amennyibe a kalibració kerülne pluszba. Tényleg, totál értelmetlen azon vitatkozni hogy melyik jobb, azt vedd amelyik olcsobb, vagy amelyikben van olyan plusz amire neked szükséged van.

csenzi2 Használd egészséggel, én is imádom az enyémet.

[ Szerkesztve ]

(#45028) rothfb válasza csenzi2 (#45025) üzenetére


rothfb
veterán

Próbáltad az LG-t állítgatni? Nézni neten hozzá valami beállítást? Itt kérdeztél bárkit, hogy mi lenne a jó képbeállítás?

(#45029) adamssss válasza csenzi2 (#45025) üzenetére


adamssss
veterán

Az lg-t kalibraltatni erdemes. Out of the box biztosan jobb a pana. En miutan bekalibraltattam az lg-t sokkal jobb lett sdr-ban is.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#45030) csenzi2 válasza rothfb (#45028) üzenetére


csenzi2
tag

Probáltam több beállítást is, kezdtem a Rtings féle beállítással és fórumokon is vadásztam beállításokat, én is próbálgattam mindent de nem tetszett sehogy sem!
Anno mikor még csak nézegettem az LG OLED TV-ket az MM-ben már akkor feltűnt, hogy a TV adás képe nem tetszik. Hívtam egy eladót, hogy valamit állítsunk rajt, de azt mondta nem jó a bolti kábelTV minősége, otthon jobb lesz nyugodjak meg. Panasonic OLED egy darab sem volt!!!
Neked volt a Panasonic TV-ken fólia a kijelzőn?

(#45031) csenzi2 válasza adamssss (#45029) üzenetére


csenzi2
tag

Nem tudom egy kalibrálás mekkora változást hozna egy TV adásnál, mivel HDMI bemeneten HD és 4K tartalmaknál brutál jó képe volt az LG-nek is.
CRT korszakban ha jól tudom a Loewe is Philips képcsövet használt, csak valahogy jobb képet sikerült kihozniuk belőle.
Jobb lett vagy jó lett a kalibrálás után? Nem minegy! Én most úgy látom minden tekintetben jobb TV-m lett mint a VT50. Ha még a méretben is tudtam volna lépni az lett volna az igazi, de sajnos a Pana nem csinál 77-est.

[ Szerkesztve ]

(#45032) sakal83 válasza csenzi2 (#45025) üzenetére


sakal83
addikt

A pananak jobb a felskalazasa a teljes termekkinalaton. A tv adasok az lgn nem olyan jok. En is ezt tapasztaltam egy 58ex780al osszehasonlitva. Ezek sajnos tenyek. Mondom ezt LG tulajkent. Sokan nem hiszik el mert nem lattak otthoni korulmenyek kozott mind a ket markat. De ez regen is igy volt. A pananak jo kepfeldolgozoja van. Meg az ipses tvjuk kijelzojet is az lgtol vettek de koroket vert az lg azonos kategoriaju tvjre a tv adasok teren. Barcsak a rendszeruket is ugy fejlesztenek mint az elektronikajukat :DDD

(#45033) brucezly


brucezly
csendes tag

Szerintem is jobb a Panának az alacsonyabb felbontású tartalmak megjelenítése. Ha végleg meghal a Pana plazmám, amin TV adás is megy néha, valószínűleg Pana lesz helyette. Ahol nem nézünk csak jó felbontású tartalmakat (netflix, HBO Go, Apple Tv stb), oda Lg GX-et vettem.

[ Szerkesztve ]

(#45034) csenzi2


csenzi2
tag

Hasonló kütyüt használok OLED TV áramtalanítására. Az enyém annyiban más, hogy gyárilag 5-ös elosztó van a végén és 1000W a terhelhetősége.
Amig a karbantartási ciklus nem végez, a magasabb áramfelvétel végett, nem tekinti kikapcsoltnak a TV-t és csak a miután ténylegesen Stby-ba kapcsolt a TV azután áramtalanít.
Elvileg villámvédelem is van benne!!
Kint olcsóbban beszerezhető!

[link]

[ Szerkesztve ]

(#45035) Fisha válasza csenzi2 (#45034) üzenetére


Fisha
őstag

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy hány év alatt hozza be az árát áramból. Szerintem 10 fölött, ha megy addig. :)

(#45036) csenzi2 válasza Fisha (#45035) üzenetére


csenzi2
tag

Nem az áram megtakarítás a lényeg!! Nyári viharos időszakban egy plusz védelem. Bármilyen áramingadozás ellen védelem! Sokan szeretik áramtalanítani a készülékeiket, de OLED esetén ez plusz figyelmet igényelne, de itt nem kell semmire figyelni, teszi a dolgát.
Nekem a komplett házimozi, switch, boxok, TV rá van kötve, tehát valamennyit lehet akár spórolni is vele.
Én a helyi lomis piacon vettem 2db-ot, darabját 500, azaz ötszáz forintért!!!
Csak egy ötlet! Akinek tetszik lehet használja, akinek nem az sem veszített semmit.
Itt azért olcsóbb:

[link]

(#45037) adamssss válasza csenzi2 (#45031) üzenetére


adamssss
veterán

Jobb lett. Szarbol nyilvan nem lehet varat epiteni.

szerintem a plazma mindig is jobb lesz sd anyagokra mert jobban “keni” a kepi hibakat. Az oled baromi erzekeny a bemeneti jel minosegere igy ha barmi gond van vele azt hatvanyozottan felnagyitja.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#45038) Northlorien válasza csenzi2 (#45036) üzenetére


Northlorien
tag

én erre a célre egy ilyet:

https://tulfeszultseg-vedo.arukereso.hu/eaton/protection-strip-6-plug-68583-p265612717/?fbclid=IwAR3ZXVmSdBpQ1TtUR_R3HnE2nI50oYV6t9A7PqI37yZ1TynMyvC6FQMrum4

illetve egy ilyet:

https://eloszto-hosszabbito.arukereso.hu/hama/6-plug-1-4m-switch-137256-p355562525/

használok. Mindkettőben az a pizitívum, hogy amennyiben mégis kárt tenne a villámcsapás az elektronikai berendezásekben, biztosítva vagy egy elég nagy összegre.

(#45039) csenzi2 válasza Northlorien (#45038) üzenetére


csenzi2
tag

Te mikor vagy nyugodtabb? Ha van egy villámvédett elosztód, és a nap 24 órájában minden készüléked áram alatt van, vagy van egy villámvédett elosztód, és ha nem használod a kütyüidet akkor le van kapcsolva az elosztó főkapcsolója? Mellesleg a főkapcsoló van olyan "okos", hogy tudja mikor van minden kikapcsolva és még azt is tudja, hogy csak az OLED TV kompenzációs folyamat után áramtalanít. Az csak hab a tortán, hogy a főkapcsoló visszakapcsolása nem több mint egy tetszőleges gomb megnyomása bármelyik infra távirányítón!
Én jobban bízok baj esetén az otthon biztosításomban, mint egy elosztó mellé adott "örök" biztosításban!

(#45040) Northlorien válasza csenzi2 (#45039) üzenetére


Northlorien
tag

Én mindkét opciónál nyugodt lennék, mert nem vagyok különösebben ideges típus. Az elosztó számomra amiatt jobb opció mert van egy NAS-om ami 0-24-ben megy, illetve értem azt is, hogy a kompenzaciós folyamat után áramtalanít a dolog, és biztos jól is működik, de én szeretem ha standbyban van, és ahogy nálam össze van rakva a szett jobb is számomra úgy. Ha megnézed amit írtam, nem azt mondtam, hogy a te megoldásod szar, hanem alternatívát linkeltem, hogy ez nekem bevállt. Miért akar mindenki folyamatosan versenyezni nem értem... felnőtt emberek vagyunk, mégis belemegyünk az "én apám erősebb, ő ölte meg a holt tengert" kaliberű vitákba, tök feleslegesen.

(#45041) adamssss válasza Northlorien (#45038) üzenetére


adamssss
veterán

Szerinted a HAMA kifizeti az OLED tv-d vagy bármi árát ha tönkre megy egy villámcsapás miatt? :C Ne nevettess! Már ott megbukik az egész, hogy hogy bizonyítod, hogy a tv abba volt dugva...

Én is a lakás/eszközbiztosításban jobban bízom mint egy 4000 forintos termék mellé adott mindenegyben biztosításban.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#45042) Northlorien válasza adamssss (#45041) üzenetére


Northlorien
tag

Bocsánat, de miből gondolod, hogy ez az egyetlen biztosítás rajta? Természetesen nemcsak ez van, eléggé nagy hülyeség lenne csak ebben bízni, viszont pozitívumként és pluszként megemlítettem. Örülök, hogy vidám perceket szerezhettem neked, azt hallottam, hogy a hosszú élet titka és örömmel tölt el, hogy ha csak kicsivel is de hozzájárulhattam a napi boldogság/vidámság adagodhoz. :)

(#45043) nordlead3 válasza Northlorien (#45010) üzenetére


nordlead3
kezdő

A fentebb hivatkozott pontozós vakteszt legfeljebb arról mond el valamit, hogy az értékelő szakembereknek mi volt a szubjektív benyomása: tehát hogy az Ő ízlésüknek mi volt a kedvesebb. A képminőség számos aspektusa nagyon nehezen értékelhető objektíven szemmel, legfeljebb egymáshoz képest hasonlítható (egyik "ilyenebb", amaz pedig "olyanabb", de az is csak egymás mellett / után közvetlenül nézegetve lesz szembetűnő). Nem véletlen, hiszen még abban sincs egyetértés vagy kialakult, minden tartalomgyártó által betartott szabvány, hogy milyen gammára kell grade-elni az SDR-t, és azt néző oldalon hogyan kell visszanézni.. tehát ezt így kell tényként elfogadni.

Az, hogy a statikus tesztábrákat és -mintákat mennyire lehet közel tekergetni kalibrálással az elvárható referenciaértékekhez, csak egy ezekből a képminőség-értékelési szempontokból. Mindennapos használatban - ahol jó eséllyel nem csak kiváló minőségű lejátszóról érkező BD filmekkel fog találkozni a TV - pl. nagyon fontos szerep jut a felskálázásának, a mozgás-feldolgozásnak is, meg persze annak hogy e képességeket mennyire lehet finoman állítgatni, testreszabni. HDR tartalmak esetében nagy különbségek vannak a tone mapping működésében (pl.: Sony: APL megtartása, vs. többi gyártó dinamika-tömörítése). És így tovább..

.. vannak akiknek ezek a sokszor nüansznyi különbségek fel sem tűnnek, mások meg ordítva falnak mennek attól, hogy nem tudják úgy beállítani az újonnan vásárolt készüléket, hogy az általuk megszokott/számukra kedves eredményt lássák.

Fentiek alapján: kijelenteni hogy "tökmindegy melyiket veszed, ugyanolyan lesz a kép mert ugyanaz a panel" számomra nagyjából arra analóg, hogy "mindegy milyen erősítőre teszed ugyanazt a hangfalat, ugyanúgy fog szólni", ezért visszásnak is látnám tanácsként osztogatni.

ui.: Az LG hozzáférhető 3D LUT-ja szuper dolog, de ennek hiányában is szabad szemmel érzékelhetetlen szint alá lehet tolni a gamma tracking / színhibákat az újabb OLED-ek esetében (pl.: Panasonic, Sony esetében biztos, Philips-ben nem tudom, de lehet).

[ Szerkesztve ]

(#45044) csenzi2 válasza Northlorien (#45040) üzenetére


csenzi2
tag

Szerintem Te érted félre! Senki nem akar versenyezni. Amit linkeltél nem alternatíva, hanem egy teljesen más eszköz annyi közös nevezővel, hogy állítólag van bennük villámvédelem.
Már elég régen olvasom a forumot és számtalanszor fel lett hívva a figyelem a tekintetben, hogy ne áramtalanítsuk az OLED TV-t a kompenzáció miatt. Egyes gyártóknál ez garanciális kritérium is! Nekem ebből az jött le, hogy igen, vannak olyanok, akik áramtalanítanak, ( többek között én is ) sőt olyat is olvastam, hogy valaki időzítővel oldja meg az áramtalanítást. Én erre próbáltam alternatívát kinálni, aki szeretné áramtalanítani is de a kompenzáció lefutásában is biztos akar lenni. Ennek nincs köze egyikümk apjához sem!

(#45045) Northlorien válasza nordlead3 (#45043) üzenetére


Northlorien
tag

Ezt nagyon szépen összefoglaltad, és mindenben egyetértek vele. Lehet, hogy én fogalmaztam helytelenül, a tök mindegy alatt az LG C9 illetve a Pana Gz2000-est értettem, mert a tesztben ezek szerepeltek. Képminőség tekintetében, kalibrált állapotban ez a két tv-nek a képe szinte ugyanolyan, vagy nehezen megkülönböztethető - ahogy ezt a tesztből is láthatjuk, minimális a különbség a két tv között pontozás alapján -, de természetesen ahogy írtad, más dolgok is vannak amik fontosak lehetnek és ezeket érdemes figyelembe is venni, viszont mivel mindkettőt a C9-et es a gz950->gz2000-et is nagyon jó vételnek tartom, erre értettem, hogy kb tökmindegy a csupán a helyes képet nézve, hogy melyiket veszed. Föntebb más kommentekben kitértem arra, hogy igen vannak különbségek a tv-k között és preferencia függő, hogy kinek melyik felel meg jobban és hogy mire használja elsődlegesen.

csenzi2: tudom, hogy nincsen, egy régi szakállas viccnek volt a poénja, nem személyeskedni akartam, remélem nem vetted annak. Igen lehet, hogy másról beszélünk, és igen a panasonic szervízt felhíva ők is azt mondták, hogy kritérium, hogy lefusson a frissítő, ahhoz hogy panelt cseréljenek beégés esetén. Én nyugodtabb, vagyok ha nem áramtalanítom a rendszert a fentebb leírtak miatt, nemcsak a tv, hanem más szemszögből is, de örülök, hogyha neked ez bevált.

[ Szerkesztve ]

(#45046) rothfb válasza csenzi2 (#45030) üzenetére


rothfb
veterán

A kijelzőn nem volt. A kijelző alatti vékony részen volt, a hátulján is volt, meg a talpán is.

(#45047) X2N


X2N
senior tag

Üdv! Azt írják hogy az új 48-as LG CX-nél nem tud a hdmi 2.1-n csak 40Gbit/s-t a hivatalos 48-helyett. A C9-ről írták hogy tudja, nekem egy B9-esem van, arról tudni valamit?

Launch code for russian nukes: 97 99 116 105 118 97 116 101 32 100 101 97 100 32 104 97 110 100

(#45048) Segal válasza X2N (#45047) üzenetére


Segal
veterán

Az első felét meg tudom neked erősíteni hogy a CX család csak 40-es.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#45049) nordlead3 válasza Northlorien (#45045) üzenetére


nordlead3
kezdő

Még egy fontos dolog ami szerintem pont nem ment át, de véletlenül sem szeretném fogalmi síkra terelni a diskurzust. A képminőségnek mint fogalomnak részei a "más dolgok" is, nem csak a műszeres kalibrálás, meg annak a visszamérése.

Erősen kétlem pl., hogy a high end teszt során Vincenték direkt túltömörített, artifactos forrásokkal hasonlítgatják egymáshoz a csúcs OLED-eket.. (mondjuk Vincent részéről értékelendő, hogy ezt az egyéni tesztjeiben azért meg szokta csinálni). A gyakorlat meg a statisztikák szerint a háztartásokban mégis ilyesféle tartalmakat is fog kapni a TV. Na, ott pl. nem lesz mindegy a képfeldolgozó milyensége, a végeredmény pedig jól látható hatással lesz a képminőségre.

[ Szerkesztve ]

(#45050) Northlorien válasza nordlead3 (#45049) üzenetére


Northlorien
tag

Ismétlem, tisztában vagyok vele, és ezekről mind szó is volt, jónéhany posztal hátrébb, vagy föntebb az LG és a Pana összehasonlítgatások során. Senki sem mondta azt, hogy nem lehetnek különbségek felskálázas, ABL, tonemapping, stb esetében, sőt konkrétan vannak.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.