Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:17:45

LOGOUT.hu

Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!

Országos motoros rendezvények

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#127948) runner 125 válasza Geresics (#127938) üzenetére


runner 125
nagyúr

What? :D Ezt mintha anyám mondta volna.
Őszintén megvallom, h én nem vagyok egy nagy sportmotor tudós, de ez bőven átlátható. Mióta sportmotor a sportmotor 4 hengeres. 90%-ban sor 4, és az utóbbi időkben (Honda nyilván már 35 éve is) V4. Sőt, még az ősidőkben, a 2 ütem korszakában is 4 hengeresek voltak.

RGV 500 blokk:


YZR500 (V4):



Nyilván azért, mert egy sor2-es soha a büdös életben nem fog úgy menni, mint egy 4 hengeres azonos ccm mellett.
Ergo nyilvánvaló, h a motor teljesítményét meghatározza a blokk építési alapja.

A Kawasaki 300-as "sportmotorját" idehozni példának.. ne szopass már. :D Ezt még lehet anyám se hozta volna fel, mert ő is látja h az csak formailag hajaz valami hasalós superbike-ra. Hunyorítva, 50 méterről. H a 18 éves kakaóbajusszal is érezzen valamit a superbike világ megközelítő üléspozíciójából.
De az nyilvánvalóan nem sportmotor. Az egy szög egyszerű, olcsó, fiatalok számára elérhető idomos, csutkakormányos kis fogyasztású motor, amivel eljuthat A-B-be.

Az az R7 ahogy persu is írta egy totális visszalépés. Persze, lehet ezt innen onnan közelítgetni, h hiánykategória teremtő, de amíg nem valamilyen nyíltan, soft névvel, a motor tényleges tudásához mérten vállalva tálalja a Yamaha, mindezt úgy, h megmarad a korábbi R6 utód azonos felépítéssel, nagyobb teljesítménnyel, addig ez az egész csak egy kelletlen mismásolás, beállás a sorba.. nesztek itt van a "név", örüljetek.

GTVili

Na erről a típusról nem is hallottam még. Kösz. :D De nyilván valamilyen bszom nagy oldaldobozos cruiser formára gondoltam.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.