Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#74451) brumi1024 válasza ALLAT001 (#74450) üzenetére


brumi1024
veterán

Saját mérés: mind a 4790K-m, mind a 4215U-m túl tudja lépni a TDP keretét. Pont ahogy előtte a 4690K, a 3610QM és a 2450M-em is.

Igaz egyébként, az tényleg az AMD-re vonatkozik, de ha továbbolvasol, leírják explicit módon, hogy a TDP != fogyasztás. Idézem:

"- It is important to note that thermal design power is the maximum thermal power the processor will dissipate, but not the same as the maximum power the processor can consume. It is possible for the processor to consume more than the TDP power for a short period of time that isn’t “thermally significant”. For example, a processor might consume slightly more power than the rated TDP value for say one microsecond...but then consume less power than the rated TDP value for a long period of time.

Such operation is considered normal. Because the processor temperature does not exceed the specified limits during such a short excursion, the processor will continue to operate correctly.
- It is possible to write “virus-like” code that toggles transistors in the processor on and off, but doesn’t do any real work. Such “virus-like” code could cause the processor to exceed the rated TDP value for a much longer, “thermally significant” period of time. To ensure the processor stays within the thermal specification under such “virus-like” type conditions, Intel processors have a built-in “thermal control circuit” which reduces processor power by reducing the processor voltage and/or modulates the clock frequency."

Az a lényege, hogy hiába W a mértékegysége, nem elektromos teljesítményről van szó, hanem hőről. És a kettő nagyon nem ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

(#74452) ALLAT001 válasza brumi1024 (#74451) üzenetére


ALLAT001
senior tag

Hát ha több hőenergiát tudna leadni, mint amennyit felvesz az maga lenne a természeti csoda :DDD

Illetve az világos volt eddig is h hőtermelés függ az architektúrától is (de főleg az áramfogyasztástól).

Azért azt nehezen tudom elképzelni, hogy - azonos feltételek mellett -egy alacsonyabb TDP-re minősített CPU több hőt termeljen, mint egy magasabbra minősített.

Mérés pontos részleteit lehet tudni?

Apropó, az az energia, ami nem alakul hővé, az hová lesz? :D

[ Szerkesztve ]

(#74453) brumi1024 válasza ALLAT001 (#74452) üzenetére


brumi1024
veterán

Épp ez az, hogy nem lehet tudni a mérés részleteit. A lényeg pedig a thermally significant részben rejlik: a TDP tulajdonképp egy átlagolt érték. Ha rövid ideig túllépi a fogyasztás a TDP-t, akkor lehet, hogy hő szempontjából nem fog jelentősen megjelenni (hővezetése az anyagoknak ugye nem végtelen), de a fogyasztást megdobhatja. A második bekezdés pedig hosszabb távú túllépésre ad példát.

(#74454) eris94 válasza juve600 (#74410) üzenetére


eris94
tag

ez engem is érdekelne... :U

(#74455) ALLAT001 válasza brumi1024 (#74453) üzenetére


ALLAT001
senior tag

A mérés alatt a saját mérésedet értettem, mert azt mondtad, hogy tudod, hogy nálad túllépték a processzorok a TDP-t.

Átlagolt érték? Minek az átlaga?

Ezt írod:
Ha rövid ideig túllépi a fogyasztás a TDP-t, akkor lehet, hogy hő szempontjából nem fog jelentősen megjelenni (hővezetése az anyagoknak ugye nem végtelen), de a fogyasztást megdobhatja.

Bocs, de ennek így nincs értelme. Nem inkább: ha a fogyasztás túllépi a TDP-t akkor LEHET, hogy a hőtermelés IS túllépi a TDP értéket, például olyan extrém esetekben, amikor egy vírus pont a belső hőtermelést növeli meg a számítási teljesítmény kvázi igénybevétele nélkül.

:U

Illetve megint megkérdem (mellékesen): a nagyobb fogyasztás energiája mivé alakul ha nem hővé?

[ Szerkesztve ]

(#74456) Tikakukac válasza eris94 (#74454) üzenetére


Tikakukac
titán

Fogjuk az N550-et, vegyük ki belőle a 2 lényeges pozitívumot: a rendes alu meg igényes műanyagot és a kijelzőt, rakjuk be a szokásos hulladékokat helyettük. És íme, megkapjuk a gépünket. Tuti vétel.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#74457) brumi1024 válasza ALLAT001 (#74455) üzenetére


brumi1024
veterán

"Minek az átlaga?"

A disszipált teljesítmény az ilyen kiugró tüskék nélkül.

"Ezt írod"

Ezt fordítom. Ennek az egésznek az idézőjeles "thermally significant" kifejezés a lényege: ha a pillanatnyi teljesítmény 2 másodpercre mondjuk 100W-ra ugrik (88W-os TDP keret esetén), akkor az nem fog azonnal jelentős hőmérséklet emelkedést okozni (idő kell amíg átmelegszenek az anyagok, főleg a Haswell esetén alkalmazott gyenge TIM-nek köszönhetően), de a fogyasztás szempontjából nem jelentéktelenek az ilyen tüskék. Egyébként is, ki mondja meg, hogy mi a "thermally significant"? Az, ami 2 fokot emel a hőmérsékletszenzoroknál a burkolaton, vagy ami 30-at a hőleadó felületen?

Hová lesz ez az energia? Hővé alakul, ez egyértelmű, de nem ott fog disszipálódni, ahol mérjük, így nem befolyásolja a TDP-t.

De ha nekem nem hiszel, ott a dokumentáció, magától a gyártótól és a fogalom megalkotójától. Explicit módon leírják, hogy a TDP nem egyenlő a fogyasztással. Ezen mi megkérdőjelezhető?

Egyébként még egy érv a TDP != fogyasztás mellett: turbo boost.

[ Szerkesztve ]

(#74458) Lori82


Lori82
senior tag

Sziasztok,140 max 150 ezer forintért milyen Laptopot érdemes venni?Leginkább az érdekelne,hogy milyen márkák megbízhatók.Pl. az ACER,HP vagy az ASUS jó minőségű laptopokat gyárt?A laptopot HD videók lejátszására,internetezésre max netes játékokra használná a munkatársam.Ha lehet 8 gb RAM-os kellene 14-15,6 colos kijelzővel.

(#74459) Tikakukac válasza Lori82 (#74458) üzenetére


Tikakukac
titán

ACER,HP vagy az ASUS jó minőségű laptopokat gyárt?

Igen, de olyat nem kapsz 150k-ért.

Másik kérdés: mi a fenére 8GB RAM? BF4 FHD-ban nem bírta benyalni a 7-et, és az kicsit t9bbet zabál, mint a youtube.

Ennyiből nem tudom, ha számít a gari akkor 3542-es Dell fér bele csak, i3-al meg garbővítéssel jó társ lehet sokáig.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#74460) ALLAT001 válasza brumi1024 (#74457) üzenetére


ALLAT001
senior tag

Izé :U

Szerintem a "teljesítményt" nevezzük (hálózati) fogyasztásnak, mert a processzort nem azért tervezték, hogy hőt termeljen. :U

A fogyasztás mindig több lesz mint a hőtermelés, ebben szerintem egyetérthetünk :)
A hőtermelés (átlagolt ;) ) maximuma (TDP), az az érték, amely a processzor maximális számítási terhelése mellett megjelenik. A probléma ott van, hogy az eltérő típusú számítások egyformán leterhelik a processzort, viszont eltérő hőtermelési karakterisztikát indukálnak, mivel gondolom eltérő (ütemben) kerülnek a "belső komponensek" használat alá. Ergo a terhelést heterogén módon próbálják elérni, ami legjobban tükrözi a valós felhasználási körülményeket.

Nagyon furcsának tartanám, ha az Intel a TDP hivatalos meghatározásakor nem 100% terhelés melletti eredményekez közölne, ezzel félrevezetve az ő processzoraikból rendszert építő forgalmazókat. Többet ér nekik a helyes alkalmazhatóság behatárolása, minstem a fogyasztók marketing-jellegű félrevezetése, amiről szerintem szó sincs!

Szerintem a TDP érték egy jól megbízható gyárói adat abból a szempontból, hogy milyen hűtést tervezz egy adott CPU-hoz, illetve egyáltalán azt milyen IT eszközbe célszerű belerakni.

Az is látszik h a fogyasztás csak becsülhető a TDP értékből, hogy milyen pontosan az megint egy másik kérdés :)

(#74461) brumi1024 válasza ALLAT001 (#74460) üzenetére


brumi1024
veterán

Ebben így azt hiszem megegyezhetünk. :R

Igen a teljesítmény alatt az elektronikai definíciójára gondoltam, tehát a Wattra, nem pedig a teljesítőképességre. Én csak arra próbáltam utalni, hogy a TDP nem feltétlen áll könnyen meghatározható kapcsolatban a fogyasztással, de abban igazad van, hogy a TDP figyelembevételével megfelelő hűtés tervezhető a processzorokhoz, még ha ezt sokszor nem is teszik meg a gyártók.

(#74462) kmate07


kmate07
csendes tag

Sziasztok!

EZZEL kapcsolatban esetleg valaki tud segíteni?
A leírtakra mennyire lenne elég a két linkelt gép?
A kettő közül melyik jobb / melyiket ajánlanátok? Miért? ( előnyök, hátrányok, esetleges gyakori hiba stb)
Vagy esetleg tudtok-e jobbat ajánlani hasonló árban? (50-60k)
Köszi!

(#74463) Járókeret válasza Tikakukac (#74459) üzenetére


Járókeret
senior tag

olyan jó,hogy ahány okos, annyi vélemény.
nekem a Dell topicba az inspiront egyáltalán nem ajánlották... na most akkor hogy van ez :F :W

(#74464) Tikakukac válasza Járókeret (#74463) üzenetére


Tikakukac
titán

Á-á-á, azért tegyük helyre a dolgokat.

Akik azt mondták, hogy nem Inspiron, azok gondolom nem tudták mennyiből kell gépet venni. Nyilván E6k-s Lati jobb volna, csak az a kereted duplája. Ha ennyid van akkor ez lesz azt' jónapot. Ha új kell ofc, mert használtban ennyiből nyilván kapsz csodákat is.

Most akkor mi mást? Asus, Acer, HP ennyiből pudvát ad, Lenovo gari elég megsemmisítő, menekvés lehet egy TP Edge mert jól lement az ára.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#74465) Clapko


Clapko
csendes tag

Hali már kb 1 hete kértem segítséget választásban. Ajánlottátok is a HP elitebook 8440w-t, amibe bele is szerettem egy picit. laptopsystem.hu-n volt 130 000ért 1,5 év garanciával, de sajnos megvette valaki. Most viszont két nap múlva megveszem, szal remélem már nem előz be senki. :)

Valahol van jó áron HP elitebook 8440w, vagy más hasonló gép?

Ezek voltak akkor a kéréseim:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?2 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?130k velé nem mennék
(3) Felhasználási kör? AutoCAD 3D. egyébként átlagos felhasznlás
(4) Játékra használnád-e? Nem fontos szempont.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?is-is
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! ha belefér az árkategóriába
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6os
(8) Notebook tömege? nem szempont
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?RAMból minél több, a többi nem prioritás
(11) Egyéb kívánság? HDMI
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? CAD programok
(13) Eddig kinézett notebookok? [link] 129k-s specifikáció
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? használt, legalább 1,5 év garival
Köszönöm segítségeteket.

[ Szerkesztve ]

(#74466) Járókeret válasza Tikakukac (#74464) üzenetére


Járókeret
senior tag

Koszi hogy tisztaba tetted. Kicsit eleg mar hogy semmi se jo, de igy mar vilagos. :R

(#74467) ZavaBalazs


ZavaBalazs
őstag

gyors kérdés: haver akar venni használtan 80-ért egy ilyet SOS jelleggel, azaz holnap: acer travelmate 8481TG (abból az i5 verzió)

veheti, vagy beszéljem le róla?

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#74468) Tikakukac válasza ZavaBalazs (#74467) üzenetére


Tikakukac
titán

Ez ilyen véleményes dolog. Ezek a gépek valamiért sok fronton nagyon jól sikerültek van akinél sokat el is mennek. Van aki meg panaszkodik.
Ha jó a gép és tényleg nagyon minden pixel a helyén van akkor akár még lehet is jó vétel ha számítanak nála azok a specek amiket ez a noti tud. Ha bármi gáz van vagy egyéb, akkor viszont nein és vegyen valami stabilabb és elterjedtebb üzletit.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#74469) misterrabbit


misterrabbit
csendes tag

Sziasztok! Tervezek notit venni.

1.
Jelenleg amit kinéztem az Asus G56JR-CN144D amit 1TB-os HDD-vel 8GB rammal árulnak. Na most én ebbe raknék még 8GB ramot és SSD-t. Azt halottam,hogy nem lehet mert 1db hely van ami 2,5" és azt lefoglalja HDD.
Kérdésem az lenne,hogy mSATA hely van benne? 250GB-os SSD-t raknék bele.

2.
Asus G750JZ olyan kellene ami 16GB ram-os meg 250GB-os SSD-vel szerelt. Ez is játszana nálam ha nem lenne 400-500ft között.

Csak gyári garanciális notit vennék és újat.

1. számúról kinek mi véleménye? Játszanék is rajta.

(#74470) spyduck válasza #14121216 (#74408) üzenetére


spyduck
nagyúr

Én ilyen árban biztos, h valami jó EliteBook 6930p vagy 8440p-t keresnék. Azok nem nyikorognak még ilyen idős korukban sem.

(#74471) spyduck válasza kmate07 (#74462) üzenetére


spyduck
nagyúr

EliteBook egyértelműen ;)

(#74472) MasterDeeJay

Ismerősöm keres egy olyan netbook/tablet gépet ami érintőképernyős és forgatható a kijelzője valamint összecsukható hogy úgy nézzen ki mint egy tablet. 11-13" méretűt, szép kijelzőset, windows-al együtt 4gb rammal legalább, a vga nem lényeg, de proci legyen legalább i3. Valami komoly strapabíró kellene üzleti célra, 200e-ig.
Köszi!

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#74473) Khelben válasza MasterDeeJay (#74472) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ismerősödnek mondd meg, hogy ha tényleg üzletit meg strapabírót akar, akkor szorozza meg az összeget kettővel.

(#74474) MasterDeeJay válasza Khelben (#74473) üzenetére

Abból indult ki hogy 280e-be került régebben az 17-es Dell XPS, akkor 200 ból csak lehet venni egy kicsit. Az XPS-t nem akarja minden hová cipelni mert nagy és nehéz, ezért kellene egy kicsi tablet szerű valami ami elég erős. Elég ha annyira strapabíró mint az xps, ami háát tudom nem egészen üzleti de közelít hozzá.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#74475) Khelben válasza MasterDeeJay (#74474) üzenetére


Khelben
nagyúr

Én is az XPS-t néztem, a kis változatot, 360k-tól indul: [link], [link]

[ Szerkesztve ]

(#74476) hati


hati
addikt

Ismeri valaki ezt az Asus N56JN összeállítást? Mennyire ajánlott? Minden paramétere pont olyan, mint amit szeretnék, csak gyenge pontjait is jó lenne tudni.
Más gyártónál pont ilyen összeállítást nem találtam, így alternatívája nem igen van (ilyen áron nem). :(

(#74477) Khelben válasza hati (#74476) üzenetére


Khelben
nagyúr

Más gyártónál pont ilyen összeállítást nem találtam, így alternatívája nem igen van (ilyen áron nem)

És azon nem gondolkodtál, hogy ez miért van így?

(#74478) stratova válasza hati (#74476) üzenetére


stratova
veterán

Kb. ennyi lenne az ára az itthon is forgalmazott modellnek. Amúgy eddig kb. egy zsanértörésről olvastam, ami alapján még nem tekinteném népbetegségnek, de érdemes ügyelni rá. Többet nem tudok róla.

(#74479) hati válasza Khelben (#74477) üzenetére


hati
addikt

A sok laptop azért esik ki, mert a gyártó szerint a fHD az remek egy 15"-os képernyőben. :W
A billentyűzet világítás meg ritka, pedig filléres dolog lenne, nekem meg szükségem van rá.

(#74480) hati válasza stratova (#74478) üzenetére


hati
addikt

Köszi. :R

(#74481) Tikakukac válasza MasterDeeJay (#74472) üzenetére


Tikakukac
titán

Amiket leírt az egy létező gépet takar, de annak ára erősen dupla lesz.

hati: FHD-ig megy a méretezés kezelés, nem atomfizika ez. Afölött van disznóság, de nem kicsit.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#74482) hati válasza Tikakukac (#74481) üzenetére


hati
addikt

Milyen méretkezelésre gondolsz?

(#74483) stratova válasza hati (#74482) üzenetére


stratova
veterán

Értsd: a felbontás FHD-ig Windows alatt jól skálázódik, afelett már problémás.

(#74484) hati válasza stratova (#74483) üzenetére


hati
addikt

Még mindig nem értem. Nekem fHD-ben 15"-on túl kicsit a betűk, ikonok, stb. Sztem kb. 20"-tól kellene a fHD. :)

(#74485) Khelben válasza hati (#74484) üzenetére


Khelben
nagyúr

Be tudod állítani a szövegméretet a Windowsban pl 125%-ra és akkor látod fullhd-n is. Más kérdés, hogy sok program ezt nem kezeli jól és elmásznak a betűk, beviteli mezők, stb.

(#74486) stratova válasza hati (#74484) üzenetére


stratova
veterán

Nem szép dolog magamat linkelni, szóval bocs.

(#74487) hati válasza Khelben (#74485) üzenetére


hati
addikt

Ezt ismerem, de amint távoli asztallal átlépsz egy másik gépre, ott már ez nem érvényesül. 400 szerveren meg nem állíthatok szövegméretet.

[ Szerkesztve ]

(#74488) Tikakukac válasza hati (#74484) üzenetére


Tikakukac
titán

Ezt hívják heavy user errornak.

Van egy olyan a felbontásos mókáknál, hogy szövegek és más elemek nagyítás-kicsinyítése. Oda bemész, állítasz egy 150%-ot neki FHD-n 15"-on és lesz akkora betű és ikon, hogy csak na.

UHD-n viszont ez rohadt problémás, mert néha elszállnak az ablakok mint a győzelmi zászló a játékok meg totálisan kiborulnak tőle. Na itt van gond. De 15"-on nem sok UHD kijelző lesz/van szerencsére windows alapon.

Jha, hogy távoli gépek. Hát ezért is hagytam a francba a wint, pont az ilyenek miatt.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#74489) btudos válasza hati (#74487) üzenetére


btudos
veterán

Kezeljen 15"-es HD felbontású képernyőn RDP-vel szervert az akinek 6 anyja van, nem véletlenül van nálunk mindenki előtt legalább 24"-es FHD monitor. :U

Persze nem leszólni akarlak, ha nincs más akkor ez kell, nekem jó a szemem így a 15" FHD sose okozott gondot, bár kisebb méretű gépeknél érzem jól magam. A HD panelekkel nem a felbontás a legnagyobb gond, hanem a reménytelen színek és a nem létező betekintési szögek. Sajnos a business class-ban régebben alkalmazott HD+ felbontás 15,6"-en lényegében eltűnt, pedig az volt talán a legkellemesebb kompromisszum.

[ Szerkesztve ]

Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

(#74490) Khelben válasza hati (#74487) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ja hogy ezt az Asust te munkára akarod megvenni?

(#74491) hati válasza Khelben (#74490) üzenetére


hati
addikt

Részben munkára (otthoni készenlét), részben saját használatra (játékra nem). Hordozva nem lesz.

(#74492) kmate07 válasza spyduck (#74471) üzenetére


kmate07
csendes tag

Szia.
Köszönöm a választ és a segítséget.
Ennyire egyértelműen jobb az elitebook?
Ha igen miben? 8530p vel eseteg vannak tapasztalataid?
Külsőre nekem is talán inkább a hp.
Hw szempontjából pedig ha jól látom a procik között minimális a különbség, de RAM-oknál mennyit számít, jogy a t500 már DDR3? (legalábbis a leirás szerint.)

(#74493) Khelben válasza hati (#74491) üzenetére


Khelben
nagyúr

Ha nem lesz játék, akkor felesleges a vga, ha munka lesz, akkor meg nem konzumer gép kell. Nézz egy Probookot ennyiért, az is lesz ilyen konfigban vga nélkül és a játékon kívül sokkal jobb mindenre.

(#74494) kisza25 válasza hati (#74491) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

ha nem lesz játék azt mondanám probook, de ott meg nincs bill világítás :(
esetleg egy ilyet, vagy hasonlót veszel hozzá

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#74495) hati válasza Khelben (#74493) üzenetére


hati
addikt

Tudsz konkrét típust ajánlani bill. világítással, 15"/HD -val?

(#74496) voyager4.4 válasza MasterDeeJay (#74472) üzenetére


voyager4.4
senior tag

Ha használt is jó: link
fél év gar + gari kiterjesztés vásárolható hozzá.

no fate but what we make

(#74497) MasterDeeJay válasza voyager4.4 (#74496) üzenetére

Na hát pontosan ilyen kellene!
Azaz a használtba nem fog belemenni, de ha lenne egy ilyesmi kaliberű gép újonnan 200e körül akkor jó lenne.
Erről vélemény?
LENOVO IdeaPad Yoga 2 11" 59-431590
Hardverileg megfelelne, de látom hogy nem üzleti.

[ Szerkesztve ]

Vintage Story PH szervere újra fut!

(#74498) Tikakukac válasza MasterDeeJay (#74497) üzenetére


Tikakukac
titán

Hát ha használtba nem fog belemenni akkor nem tudom hogyan akarna fél millás notikat hazavinni a boltból 200k-ért.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#74499) redwhite78 válasza hati (#74495) üzenetére


redwhite78
aktív tag

e5430 ha elég a 14" ez minden feltételednek megfelel. Felbontás, bill. vill, minőség stb.

never go full retard

(#74500) hati válasza redwhite78 (#74499) üzenetére


hati
addikt

Igen, mindig ide lyukadunk ki, hogy ha ez meg az nem kell, akkor jó lehet. :)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.