Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-10-16 20:13:15

LOGOUT.hu

Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#180226) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.

Köszönettel:
Pyttawrx

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások

(#14923) Tenken válasza Watto1991 (#14919) üzenetére


Tenken
őstag

Egészen biztosan a 96 magos Lenovo-s. Valószínűleg vettek 2 konténernyi chipet, meg mindenféle mütyürt amiből végig skáláznak 5 féle kártyát. Ez egy kínai cég, ott gyártanak mindent. Gondolom azért is ilyen olcsó, mert nem kész modulokat vesznek, hanem maguk hegesztik fel az egészet az alaplap nyákjára (megnézed, minden dVGA-juk rá van forrasztva az alaplapra).
Ha tisztességesen végig olvasod a notebookcheck-et, akkor az is kiderül, hogy ez a típusú kártya teljesítményre inkább 550M mint 555M lesz. Vagyis jól hangzik hogy 635, de azok az eredmények amikre sokan (többek közt én is) ácsingóztunk a beharangozók alapján, csak ábrándok.
Félre értés ne essék, ennyi pénzért még mindig simán bestbuy a dolog. Ez a Lenovo féle 555M már annak idején sem ért fel a konkurens 144 magoshoz. Ez tisztán látszik a leírásból, gyorsabb memória ide vagy oda (nem beszélve arról, hogy volt 144 magos ddr5-ös is akkoriban mellette).
Tehát mi is ez a 635M valójában? Egy über 630M! Azt is mondhatnám, hogy gyárilag tuningolt. Ugyanaz a vga chip csak a lehető legmagasabb órajelen, és legjobb memóriákkal körítve. Ha reális teszt eredményeket szeretne valaki, akkor az 550M-540M-630M összevetéséből kb ki tudja találni az említett oldal eredményei alapján.
Megéri-e így is? Simán! Aki 630M-et kereste eddig, annak csak még jobb lesz egy izmosabb változat. De nem szabad hiú ábrándokkal egy legjobb 555M/635M eredményt várni, mert ez nem az a kártya lesz.

"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Milyen notebookot vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.