Hirdetés
- AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Öregszem
- 3070 -> 4070 Super
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obyboy
addikt
válasz Khelben #147250 üzenetére
"Az Y530-at nem ismerem, de ha folytatja az Y520 hagyományait, akkor a sikítva kerülendő kategória." Én az Y520-at sem ismerem, miért kerülendő kategória? Mit rontottak el benne vagy mivel van a baj? Képek alapján eléggé át lett tervezve az 530 az 520-hoz képest.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
shapphire
aktív tag
Sziasztok!
Új gép vásárlásán gondolkodom. Az még nem rajzolódott ki, hogy hordozható vagy asztali.
De ha előbbi, akkor mit javasoltok?(1) Aktuális a vásárlás.
(2) Kb. 250 000 Ft
(3) Felhasználás:irodai programok, esetenként néhány nem túl régi játék, netezés.
(4) Ismertebb játékokra (fps, stratégiai), high beállítás (nem ultra), maximum FHD.
(5) Kijelző mérete:15,6 (külön monitorral FHD), matt.
(6) Nem mozdul sehova a gép.
(7) Windows
(8) Tárhely mérete és típusa: HDD és SSD), memória (RAM) mennyisége: 8, optikai meghajtó: igen
(9) HDMI, USB 3 és 2, 3 USB port
(10) Új gépHa van több alternatíva azt is szívesen veszem. (AMD, Intel)
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
-Faceless-
őstag
válasz Khelben #147250 üzenetére
Nem fogalmaztam akkor rendesen. Ez bemutató gép lenne, nem a munkaeszköz, arra van már asztali, és másik notebook is. Nekem csak ennyit érne meg egy olyan gép amit heti párszor betudok vinni megbeszélésre, és megszabadítana a más gépére húzgálástól, és az integrált diavetítéstől.
A hűtés miatt sem aggódnék, mert szerintem egy 1030 is simán elvinné (elég lowendre vagyunk célozva) csak azért félnék ettől, mert az mx150 rendszerint vékony semmilyen hűtésű gépekben van, és ott azért túlmelegedne. Egy 1050 röhögve elvinné, és úgy gondoltam inkább az járjon kisebb terhelésen.A hordozhatóság meg relatív, a töltővel 4.5 kilós Precision után bármi ami 2.5-nél kevesebb, és belefér egy 15 inches táskába hordozhatónak számít.
És még csak nem is hosszú távra kellene a gép csak addig amíg ez a projekt tart max jövő év télig.Ha így is problémás akkor inkább hagyom a francba az egészet, és megoldom ahogy eddig is, de szerintem nem emeltem annyira magasra a lécet.
#Obyboy Az y520 széria nem éppen megbízhatóságáról, jó hőmérsékletekről, vagy összeszerelésről híres. Lényegében egy vörösre festett biliműanyag lötyögő pocsék kijelzővel, random meghaló billentyűkkel, és össze-vissza nyekergő házzal. (legalábbis én ezt tudom róla, ismerősnek volt)
[ Szerkesztve ]
-
BBali3
csendes tag
sziasztok, tanácsot szeretnék kérni laptop vásárláshoz.
Előzmény: 2011(12?)-ben vettem egy ASUS ROG G53SX gamer laptopot, akkor még sokat játszottam-filmeztem rajta, sokáig versenyben is volt a gép az új játékokkal. Viszont ahogy telt az idő, egyre kevésbé volt időm/kedvem játszani így ma már szinte sosem játszom, max FIFA és esetleg egy GTA V.
Továbbra is ez a laptopom, de ritkán használom és a súlya miatt (~4 kg) macerás is a kezelhetősége.
Jelenleg heti szinten összesen kb max 2-3 órát használom, de van amikor hetekig nem nyúlok hozzá.
Nagy vonalakban teljesítményben mindenképp jobbat szeretnék ehhez képest, reményeim szerint így 6 évvel később egy olcsóbb árszintű gép is tudja már hozni (anno az ASUS 300K körül volt akkor)A szabályzat alapján az igények:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Lehetőleg karácsonyig.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
100-150 közöttnél többet nem ér meg nekem (de ha van egy bomba ötlet határérték fölött, megfontolom).
(3) Felhasználás?
Alapvetően letöltés/böngészés. Viszont hobbi szinten lehetőség legyen időnként videó-fotószerkesztésre, esetleg nagyon alap 3d tervezésre, játékra is ritkán de ha igen akkor bírja (következőben részletesebben).
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
FIFA 19 - GTA V - Skyrim - Új NFS jellegű játékok high körüli beállításokkal.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" -os kijelző, fullHD felbontás, jó betekintési szög (!), jó fényerő fontos!
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Max 10% hordozás lehetséges, amúgy desktop helyett az asztalon.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windowst 10et rakok majd rá, nem feltétlen kell rajta lennie előre telepítve.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Min. 8 GB RAM (böngészésnél nagyon utálom ha belaggol a sok ablak miatt), DVD meghajtó jó ha van de nem kötelező. Mindenképp legalább az OP rendszernek bőven elegendő SSD (nem szeretném, ha 2 év múlva betelne a frissítésektől), amúgy tárhelynek min 1 TB (nem muszáj SSD, de ne legyen túl lassú).
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Háttérvilágításos billenytűzet. Nem kell csilivili RGB de látszódjanak a betűk sötétben is. Hűtés vagy nagyon jó legyen vagy hátrafele vigye a levegőt, hogy ölben tartva ne olvadjon el a combom. 1 HDMI kell.
Az ASUS márka bevált, örülnék ha ilyen lenne a következő is de nem ragaszkodom erősen hozzá ha nincs nekik ezeknek megfelelő. Videokártya lehetőleg Nvidia legyen, de szintén nem őrülten fontos, csak megszokás
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Alapvetően új, de a paramétereknek megfelelő garanciális 1-2-3 éves kifutott darab is érdekel vagy bemutató darab.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz shapphire #147252 üzenetére
Ha nem hordozod, akkor egyértelműen asztali. A laptop a hordozásról szól, csak ebben van előnyben egy asztalival szemben. Minden másban jobb az asztali gép.
(#147254) BBali3: egy 6 éves 300k-s gépnek megfelelő szintet most is 300k körül tudsz megvenni, ilyen szempontból nem lettek olcsóbbak a gépek. Sőt, inkább drágábbak. Asusból nincs is semmi 300 alatt, ami ajánlott lenne. 100-150-ért belépő szintű, vga nélküli gépeket kapsz, TN paneles kijelzővel. Játékra a minimum szint ez: [link], ezen a 2-3 éves játékok elmennek, az újak közül csak a kisebbek. Amit te szeretnél, az valahol itt kezdődik: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Tomikapc
aktív tag
Sziasztok!
Barátnőmnek kellene valami kisebb gép, amin tud netezni, néha excelezni meg filmet nézni Ebben kérném segitségeteket.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-160 ezer forint körül maximum(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Csak netezés, irodai programok, néha filmnézés.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nope.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Jó lenne 13,3-as vagy 14-es, de ha van valami best buy 15-ben, még az is elmegy Nagyon nagy előny lenne ha fullHD lenne.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozás közben nem lenne használva és viszonylag keveset lenne hordozva, hétvégente.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem szükséges.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nem kell nagy tárhely, de SSD nagyon nagy előny lenne. RAM-ből akár a 4GB is elég, de persze előny ha bővithető.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nincs.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Akár egy használt is szóba jöhet, csak általában azok üzleti kategóriások és ennyi pénzért elég robosztusak, vastagok, az ultrabookok ahogy néztem kicsit magasabb árfekvésűek.Egyelőre ezt néztem ki: [link]
Erről vélemény?
Köszönöm.Tomikapc
-
félisten
1. Most
2. 300 +kicsi ha megéri
3. After Effects, Prime (CPU + ram igényes)
5. Matt IPS, 15.6
7. W10, de csak ha jó áron adják hozzá.
8. SSD + 16 gb ram
10. Lehet használt is."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
BBali3
csendes tag
válasz Khelben #147255 üzenetére
Nem feltetlen akarom ugyanazt a szintet, tehat pl ha jatekban gondolkozom, a GTAV Skyrim vonalnal nagyon ujabbra nem feltetlen van szuksegem. Ezeket sem birja nagyon 300k alatti gep manapsag?Azt gondoltam 5-6 ev alatt fejlodtek mar ennyit a notebookok, ezek szerint megse?
-
Atomgeszi
veterán
válasz BBali3 #147259 üzenetére
Én is emiatt a hit miatt húztam évekig a noti vásárlást.. Gyakorlatilag álló víz..
Aztán végül lett egy Dell 5590, meg mellé ott van a PS4Pro, meg a Xbox1, ha játszani kell.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
tozo86
tag
Sziasztok!
(1) Amint lehet.
(2) 100 000Ft
(3) irodai programok, fotószerkesztés, tervezés, Archicad 22 tanulás szinten egyenlőre (OpenGL 3.2 támogatott videókártya - nem ajánlott NVidia Quadro FX és Quadro szériák, valamint AMD FireGl szériák)
(4) Nem használnám játékra.
(5) Kinimum 14" fényes-matt mindegy FHD jó lenne de nem feltétel.
(6) Utazás közben nem használnám.
(7) Operációs rendszer? Windows lesz rajta, de nem szükséges hogy legyen hozzá.
(8) SSD min 128GB, RAM min. 8GB, optikai nem kell.
(9) HDMI jó lenne, de nem feltétel.
(10) csak használt.Ezt találtam, de a videókártyája Archicadnek nem ajánlott :
Lenovo Thinkpad W530 Intel Core i7-3520M 2.9GHz Turbo Boost 3.6GHz - 2+2 magos!!! - 16GB DDR3!!! RAM - 180 GB SSD!!) - 1x NVIDIA Quadro K1000M + 1x Intel HD Graphics 4000!!! -105K
Köszönöm[ Szerkesztve ]
`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
nagyúr
válasz carrilboy #147262 üzenetére
Ha most megnézed a Yoga 520 sorozat vagy a Dell Inspiron 5379 nem ad ilyet. Csak 2.5 Sata van, m.2 nincs mellé. Probook most nem jöhet szóba mert Dell kell nekik, még a lenovot is csak azért néztem mert nekem is az van. Nem tudom éppen hogy a thinkpad yoga ad-e de annyit meg nem szán rá. Dell ugyanez XPS-ben...
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
freelanced
addikt
Üdv!
Ezekkel a paraméterekkel kerestem gépet: [link]
Jelenleg nagyon vacillálok egy Dell XPS 13 9370 és egy Macbook Pro 13" 2018 TouchBar-os modell között.
Kinek mi a véleménye? Itt már abszolút a személyes "érzelmek" döntenek, vagy van kijelenthetően jobb tulajdonsága valamelyiknek ami miatt az adott modell felé húzhat az ember szíve?
Mindkettőt hasonló áron kapnám meg, így ez lényegtelen tényező.
Köszönöm!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
carrilboy
csendes tag
válasz freelanced #147264 üzenetére
Én a Dell-t mondanám, de az ssd+hdd kombó asszem ott se játszik.
Ha alma felé húz a szíved, azt fogod venni.Ha meg win/linux felé,akkor azt.
Strapabíróságban szerintem nagyjából ugyanaz a kettő. A Dell-nek mondjuk szerintem jobb a kijelzője.
Fogd a kezedbe ezt is meg azt is,és úgy dönts. -
Laffesz
csendes tag
Sziasztok, laptop vásárlás előtt állok, szeretném kikérni a tanácsotokat.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-3 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 300.000 - 450.000
(3) Felhasználás? Szoftverfejlesztésre használnám, de csak ha utazom kell.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Játékra inkább asztali gépet használnék, nem szempont, hogy jól fussanak ezen a gépen
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Inkább matt kijelző, a méret 13,3 - 15,6 között lenne ideális.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?Csak utazás alatt használnám, de nem lenne túl gyakran, kb 2 hetente hétvégén.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)Win 10 és Ubuntu is lenne rajta majd rajta, de ezeket felteszem én rá.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Vagy egy nagyobb SSD(<500GB), vagy SSD + HDD kombóra lenne szükség, memóriából mindenféleképpen több kellene 8 GB-nál, optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Nincs extra igényem
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Inkább új gépre szavaznék. -
PubliCat
tag
Üdv,
13-14" körüli "erőgépet" keresek, nem Us procival.Létezikilyen?
"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
Khelben
nagyúr
válasz PubliCat #147267 üzenetére
Normális biztos nem, mert a fizika meggátolja a létezését. Voltak rá kísérletek, lásd legújabb Macbook Pro, de csak botrány lett belőle, normális gép nem. Ha beéred régebbivel, akkor a HP 2560p-ben nem U-s proci van, mivel akkoriban még nem volt U-s proci. A másik lehetőség a Dell Latitude 54xx, amiben volt 4 magos cpu-s változat. Egyik kollégámnak volt, de az is képes volt főzőlap szintre melegedni. Úgyhogy a garancián túl nem számítanék rá.
-
malor
aktív tag
válasz Khelben #147269 üzenetére
Mert mi a baj a H-s procikkal és a köré épülő "erőgépekkel"?
De valószínűleg ez is mást jelent adott élethelyzetben és a pénztárcája dönti el mindenkinek, hogy milyen "erős" hordozható gépet tud venni. Nagyon erőigényes és különlegesen kreatív munkára ma sem használnak notebookot. Arra azért vannak egész érdekes AIO-k Win oldalon és Mac-ek OSX fronton. Az utóbbi mennyire efogadottabb, az előbbi meg itthon szinte alig ismert, csak pc vs. notebook van.
-
Tikakukac
titán
válasz malor #147270 üzenetére
Kifőnek, mint a tengeri nagyi kuktájában.
Húgomnak is kellett volna ilyen 14"-os csoda, semmilyen konfigot nem találtam ami ne főtt volna bele a levébe záros határidőn belül. Így meg nincs értelme.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
malor
aktív tag
válasz Tikakukac #147271 üzenetére
Egy erősebb notebook egyelőre nem vékony, de hordozható. Ebben nincs semmi csoda, mondhatni változás sem történt. Abban sincs, hogy ezek drágák és nem tömegtermékek. A tömegeknek marad az illúzió, hogy "milyen szép és könnyű". Azért fizetnek és nem a valós teljesítményért - ami a gyártóknak kedvez. Akinek hordozható teljesítményre van szüksége, az tudja, hogy azt bizonyos értelemben "kilóra" mérik. A mobiltechnóliga még lassan hat a notebook piacra. Pedig micsoda teljesítményre képesek ma a mobilok a kezünkben. Mennyit változtak ebben az elmúlt években. A notebookok meg a design korát élik inkább, nem a teljesítményét.
[ Szerkesztve ]
-
HeadHunter98
tag
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, közben kiderült, hogy a konnektor földelésével volt a gond.
Most az lenne a kérdésem, hogy tudja valaki, hogy pontosan milyen típusú kijelzőt rak (IPS, TN vagy más?) az Acer az A515-51G-557U típusú notebookba. Az Acer oldaán annyi van, hogy LCD LED háttérvilágítással.
Annyi lenne a gondom vele, hogy a betekintési szögek nagyon gyatrák, a kijelző színei sem valami szaturáltak. Erősen TN panel gyanús, de én őszintén többet vártam. -
Gaben92
őstag
válasz HeadHunter98 #147273 üzenetére
Chi Mei CMN15D5, ugyanaz mint a Lenovo 320-ban. TN panel gyatra színekkel és betekintési szögekkel és PWM szabályzással.
Ilyen árkategóriában ne nagyon számítsd IPS-re (főleg nem jó IPS-re).
[ Szerkesztve ]
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
khalox
őstag
Chi Mei CMN15D5? (TN)
Ügyesebb hardver tesztprogramok megmondják.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
10k-val többért kapsz ips-t erősebb vga-val. És még a proci is erősebb 1-2%-kal.
-
pokahonder
újonc
Sziasztok vágás melókra és videós munkához lenne szükségem laptopra és semmit nem ismerek a laptopok világában segítségre lenne szükségem. Köszi.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
500.000 HUF(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Adobe Premier, Videó Vágás , 4k-t lehetöleg tudjon nyersen vágni effektek nélkül
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Színhű(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Utazás közben nem, Hordozás nem számít.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
16gb RAM és SSD[ Szerkesztve ]
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Ez mennyire ajánlott modell?
[link]Spec alapján tökéletes lenne.
Még mindig hölgynek kell, programozásra, internetezésre, suliba cipelésre.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz AeSDé Team #147279 üzenetére
Ez olyan lenne programozásra, mintha színházba járós táskának adnál neki egy teszkós nejlonzacskót. Az összefoglalót tudom javasolni elsőre.
-
Khelben
nagyúr
válasz pokahonder #147278 üzenetére
Nehéz lesz ennyiből. Az erre való gépek inkább 6-700k körül vannak (HP Zbook, Dell Precision). Ha meg játékos gépet veszel, az egyrészt strapabírásban nem lesz igazi, másrészt meg kijelző minőségben. Ha nem szempont a hordozás, akkor inkább asztali gépet kellene venni, az ugyanazt a teljesítményt jóval olcsóbban adja.
-
Tomapiska
csendes tag
Sziasztok! Laptop vásárlásban szeretném a segítségeteket kérni!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2-3 hét
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 290.000-340.000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) játék, film nézés, netezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? 1-2 éves és mostani játékok is, 1920x1080 leginkább high
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? otthon
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win10, de ha nincs előre telepített az se baj
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 1 TB HDD + 128 GB SSD, 8 GB RAM, optikai nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI, kamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) elsősorban újNézegettem a Predator típusokat (meg persze nagyon sok mást is), 2 dolog között vacilálok nagyon. Érdemes-e az új 8-as szériás intel proci vagy jó a 7-es is. Konkréten a i7 7700hq vs 8750h.
Szerintetek milyet érdemes 300-340 között venni?
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Tomapiska #147282 üzenetére
Ezen a szinten másodlagos a processzor, egy i5-7300hq is tud mindent, amit kell. A VGA-ra gyúrj inkább, legyen minimum 1060-as. És hűtésre, mert ha nem jó a hűtés, akkor az i7-es processzor az i3-as szintjén fog teljesíteni. Pl. Dell 7577
-
Tomapiska
csendes tag
válasz Khelben #147283 üzenetére
"Hűtésre" alatt azt érted, hogy venni kellene plusz ventillátort hozzá?
1 tb hdd kellene, mert sok sorozatot/filmet nézek heti szinten és azért a játékok is foglalnak nem keveset, így a 256 gb ssd kevés lenne.
Na meg persze az SSD hogy gyorsabb legyen a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz pokahonder #147285 üzenetére
Jó lenne olyan boltban venni, ahol magyar garanciát kapsz rá. És utána kell olvasni a kijelzőnek, de szerintem a színhűséggel gondok lesznek.
-
nandow
aktív tag
válasz Khelben #147216 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
Olvasgattam a fórumot a napokban. Kicsit feljebb menve árban, látom ajánlott a probook 450 G5.
Érdemesebb inkább azt venni ár/érték arányt tekintve?
Illetve erre a felhasználásra (netezés, film, office) elég lehet i3-as proci, vagy hosszabb távon gondolkozva inkább i5?
Szintén a felhasználást nézve, a probookban lévő integrált vga megfelelő? Az ajánlott Acer Aspire 5-ben dedikált vga van, de ahogy olvasgattam, az már inkább játék felhasználásra szükséges, ami nálunk nem lesz. -
Dhampir
félisten
válasz nandow #147290 üzenetére
Érdemes lehet beleolvasni a HP notebook topikba, egyik fórumtársunknak szinte olyan gondjai akadtak, mint amiért a Lenovo Ideapad szervizét szokták szidni.
-
nandow
aktív tag
válasz Dhampir #147291 üzenetére
Belenéztem tegnap, magával a típussal kapcsolatban 1 konkrét negatív véleményt olvastam, mégpedig azt, hogy nagyon melegszik. De az ha jól emlékszem, i7-es procival volt szerelve.
Olvastam azt is, hogy valaki a szerviz hivatalos elérhetőségét kérte, mert valami gondja akadt a garanciával. De hogy pontosan mi volt, nem derült ki. Te tudsz esetleg több infót? :-)Szerk.
Meg azt gondolom, legyen bármennyire is jó egy gyártó garanciális szolgáltatása, mindenhol előfordulhat negatív tapasztalat sajnos.
De javítsatok ki, ha tévedek. :-)[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz nandow #147293 üzenetére
Az kérdés, hogy konkrétan hova viszik, ha telefonon lett lebeszélve. Kicsit régen, amikor még Windows Mobile-al kapcsolatban kértem részletes infót, akkor a telefonos supportnál rögtön egy mérnököt hívtak oda, akivel értekezhettem, de az még mobilos területen történt.
Az utóbbi évek szériájából csak a G4-ről van tapasztalatom, azok esetében egynél a gyakorlatban tapasztaltam friss gépnél, de olvastam is gyakrabban előforduló hibás darabokról.
Viszont általában minden műszaki cikk esetében a fórumokon a negatív tapasztalatokat mintha gyakrabban írnák meg, mint a pozitívakat. Pozitív esetében meg néha leoltják a tulajt, mert a saját gépét túldicsérte, ilyen is előfordulhat.
Imigyen marad a megtapasztalás élménye, hátha minél több pozitív beszámolót hallok, hallunk vissza a G5-ről is.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #147291 üzenetére
Első körben azt kéne megtudni milyen az a gép, mert nagyon nem mindegy, hogy ki csinálta.
Második körben pedig ez még igen szoftos. Support felveszi a telefont, van címe a szerviznek és javítanak is. TMX-nél 2 hónap után visszakapod a telódat amiben a budiról készített kép vár.
Mindig van lejjebb és mivel a kutya sem fizeti ki a gépek garijáért az extra pénzt így sajnos a rosta be fog engedni érdekes népeket is a garis szervizekbe is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Khelben
nagyúr
válasz nandow #147290 üzenetére
Probook 450 is jó, főleg irodai felhazsnálásra jobb, mint az Acer. Viszont csak a fullhd kijelzősök ips panelesek, az meg már inkább 200k felett van. Az i3 is elég irodai programokra, hacsak nem millió soros excelekkel akarsz dolgozni. Dedikált vga csak játékhoz és más 3d-s dolgokhoz kell, minden másra elég az integrált.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #147297 üzenetére
Haha és mennyi ilyen van, de már leírtam. A 200k-s monitor garizásom Dellel, megvont garik notikról és egyebek. Ahogy minden más márkánál is. EIZO eddig a kivétel.
De nagy diffi, hogy ezeket kitartással le bírtam verni mindet. Na Lenovo mesterünkön nem. Én egyetlen esetet sem tudok ahol kártérítés járt volna a több hónapig betartott gépekért.
-
őstag
válasz Dhampir #147299 üzenetére
Ha saját magad csinálod, vagy egyik legjobb hírnevű magánembernél
Nekem nagyon kevés tapasztalatom van, de IBM Hungary Kft. nálam bevált párszor segítőkészségük miatt (ThinkPad gépek)Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest