- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
- Huananzhi X99 TF
Új hozzászólás Aktív témák
-
Füge007
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémaval szenvesültem, hogy HP zenbook power G8- as laptopot szeretnék újra
telepíteni,
de mikor elindul a win 11 telepitése kb 6 %- nál megáll Lehet BIOS - ban nincs valami beàllitva rendesen? HP vonalon nem vagyok otthon, így minden segítséget szívesen fogadok[ Szerkesztve ]
Füge
-
Vegha
senior tag
Sziasztok,
Egy Elitebook 850 G2-et hasznalok 5 eve hibatlanul uzemel, de megerett a W10 a reinstallra. Ujratelepites utan latom, hogy Intel-es a wifi kartyaja, de nem tudom melyik csomagban lehet:
Intel Full Management Engine (ME) Firmware Component
Intel Management Engine (ME) Firmware Update Tool for DOS or EFI
Intel Management Engine Components Driver
Intel NIC driver
Nyilvan foloslegesen nem rakok fel olyat, amire nincs szukseg. Tudnatok segiteni, hogy melyikben lehet a Wifi driver ? -
Jeffi
aktív tag
Sziasztok. 100k körül milyen gépet érdemes venni? Tanulás, office, böngészés, max filmezés, játék kizárva.
X1X
-
Szoles
senior tag
válasz Szoles #55789 üzenetére
Sziasztok!
Sok agyalás és olvasás után sikerült megoldanom a gondomat.A tanulság hátha másnak is hasznára lesz, leírom röviden.
A hiba a .net frameworkkel volt. Hogy mi, azt jótékony homály fedi.
Tehát ha egyszer már minden fent volt és működött billentyűzeten a fényerő állítás, de egyszer csak beszarik és nem működik, akkor jön a NetfixRepairTool, azt kell lefutattni, majd a hotkey drivert a telepítőjével leszedni és újrarakni. (A program javítás a telepítővel nekem nem működött.)
Repair: https://learn.microsoft.com/hu-hu/dotnet/framework/install/application-not-started
Driver az én gépemhez: https://linktrik.wordpress.com/2021/11/02/driver-hp-probook-430-g1-hotkey-driver/
A mutatvány kb két perc, ezután újra működik az Fn gomb + F9 és F10 fényerőállítás. :-)[ Szerkesztve ]
-
Katicza
tag
válasz pityesz1 #55792 üzenetére
Szia. Ajánlani tudom, ezt használom már több mint egy éve. 2023 karácsonyán vettem. Nekem AMD Ryzen 5 7640HS w/ Radeon 760M proci van benne, ugyanúgy 32Gb a memória és az RTX4050 videókártya van benne 6Gb-al. Napi használatra, film zene olvasás stb. plusz kép és videószerkesztésre használom, szépen viszi az adobe pro-t
-
pityesz1
csendes tag
Sziasztok! Kinéztem egy Hp Victus laptopot [link] Mi a véleményetek erről a típusról? Láttam már modellfrissítésen átesett 2024-es modellt is [link] Ez jobban néz ki külsőleg és ahogy olvastam halkabb a venti. Viszont nem látok ebből a modellből Magyar üzletekben. Esetleg van aki már tudott beszerezni ilyet?
-
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Előre elnézést kérek, hogy lerágott csontot ások elő, vissza is olvasgattam a topikban, de nem találtam meg a megoldást.
HP ProBook 430 G1 az alany, nemrég került hozzám, egész jó kis gép, elég nagy RAM-mal és SDD-vel szépen, gyorsan dolgozik.
(Ok, a képernyő elég gagyi, a a színeket nem tudtam normálisan beállítani,de ennyivel együtt tudok élni.)Szóval klasszik probléma, az Fn billentyűvel nem állítható a fényerő.
Nem működött, de utánaolvastam, drivereket frissítettem, net frame akármit élesítetttem, majd felraktam az ominózus hotkey drivert, és szépen életre kelt, működött a fényerő állítás bilentyűzeten is.De, mint tudjuk az élet nem csak játék és mese, így tehát ennek is csak két napig örülhettem, ma reggelre megint nem működött. Elvileg semmi olyasmit nem csináltam, ami ezt indokolná.
Most a hotkey drivert újra ráengedtem, csinált egy "javítást", de a helyzet ugyanaz, Fn gombbal fényerő állítás nem működik. (többi Fn dolog rendben megy)
Máshol a gépben normálisan állítható a fényerő.Mi lehet teendőm, mit kellene megbuzerálnom?
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz gaborbol #55787 üzenetére
De mint tudod nem a legjobb idő, ahogy Tilla is írja.
Az hogy te mit vársz el meg mit csinálsz az senkit nem érdekel, főleg a hp-t nem.
Én sem jövök azzal hogy szervizelek, mennyi idő…. stb. nincs itt helye most. Meg kit èrdekelne.Meg gondold át azt is hogy neked meg a hp-nek mennyi ügyfele van. Meg ugye a kiemelt ügyfelek… stb.
De mint mondtam ez nem is tartozik ide. A történeteidet máshol írd le kérlek, és ne egy szakmai topikban.Erre való a saját napló írása.
Köszi -
gaborbol
őstag
válasz Pyttawrx #55785 üzenetére
HP laptoppal eddig nem volt tapasztalat, csak HP halozati eszkozokkel, ott van same day support meg overnight shipping meg a belepo uzleti kategoriaban is.
Nem tudom igazabol mit vartam, 0 perces gyari hibas business class gepnel, azert ne legyen mar 10 nap varakozas mire megjon az elso valasz a hibaval kapcsolatban.A HP szervizpartner se kellett volna , hogy elhajtson, igy jobban belegondolva csak nem akartak vele foglalkozni.
Enegem szervizeskent siman kiszorna barmelyik ugyfelem, ha 10 napot tokolnenk az elso valasszal a hibajegy beerkezeset kovetoen. Meg azoknak is aznap vagy masnap valaszolok akikkel nincs szerviz szerzodesunk sem. Ezt leirva, csak annyit varok el, mint amit magamtol elvarok vagy a kollegaktol.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz gaborbol #55784 üzenetére
Mondjuk az év legszerencsétlenebb időszakában próbálsz szervizelni. Amikor minden zárva van és a fű se nő. Január második hetében már lesz esélyed
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
gaborbol
őstag
válasz gaborbol #55764 üzenetére
A HP gar eddig katasztrofa(USA) .
Sikerult a HP oldalon vegre nyitni egy hibajegyet, 9 napig abszolut semmi kommunikacio. A 10. napon jott egy email, hogy sajnos alkatresz hiany van, majd szolnak, ha lesz alkatresz, ezen kivul abszolut semmi info, de legalabb nem farasztottuk egymast a hibakeresessel
28.-an jott egy sms a HP szervizcegtol, hogy lehet idopontot foglalni Januar 2, jott egy email, hogy rendben. Azota megint semmi, mikor jon a Tech, jonnek ma, nem jonnek, ezek szerint ma csak itthon ulok aztan varjujk a szervizest, hatha.
Kivancsi vagyok, hogy proci hibas-e, mivel csak 3d-s alkalmazasnal fagy az integralt GPU es nem melegszik tul, egyszeruen csak lekapcsol.Nem is vettem eszre, hogy alap 1 ev HP garral jott, mostantol csak a 3 eves extra garral rendeljuk ezeket.
-
mrbego
aktív tag
válasz Janoo_07 #55780 üzenetére
Szia, BÚÉK!
Én tavaly vettem egy régi (2015) Pavilion gépembe akksit. Úgy voltam vele, hogy nem adok ki ~40e Ft-ot egy eredeti akksiért, mert a gép se ér sokkal többet. Ezért egy webáruházból rendeltem egy utángyártott akksit ~14e Ft-ért. Lehet mégis rá kellett volna szánni azt a felárat az eredetire.
Ugyanis az utángyártott alapvetően működik, még majdnem bír is annyit mint az eredeti, viszont bármikor képes azt jelezni, hogy az akksi lemerült. Pl. feltöltöm teljesen és kis idő után lehet bedobja, hogy teljesen lemerült. De vissza tudom kapcsolni a gépet csak fogalmam sincs, hogy meddig megy el vajon. Van hogy 0%-on használom egy órán át.Szerintem inkább vegyél gyári minőségűt.
Üdv, P
-
Janoo_07
aktív tag
Sziasztok,
HP Pavilion 14-ce3009nh laptopban szeretném kicserélni az akkumulátort. Érdemes gyárit venni vagy az utángyártottak minősége is megfelelő? Ha igen melyik márka javasolt?
Külföldön élek, emiatt nem hazai webshopból fogom megrendelni ha ez számít.
Köszönöm előre is!
-
teptep
senior tag
Általánosságban az a jellemző, hogy a dokkoló és a laptop is a PD 3.0 szabványt támogatja, azaz 100W teljesítménnyel tölthető. Ha a laptopon játszani szeretnél, akkor minden esetben csatlakozatnod kell a saját (például 230W) töltőjét, hogy az akkutöltés biztosított legyen és a játéknál sem jelentkezzen korlátozás a teljesítmény hiány miatt.
Másik megoldás, hogy olyan dokkolót és laptopot vásárolsz, ahol mindkettő támogatja a PD 3.1 (240W) szabványt. Természetesen az Elitebook ezzel is használható lesz.
-
teptep
senior tag
Victus Gaming Laptop 16-s1076ng (9Z332EA) [specifications]
1 USB Type-C® 5 Gbit/s Signalrate (USB-Stromversorgung, DisplayPort™ 1.4a, HP Sleep and Charge);
(USB-Stromversorgung = USB Power Delivery)
A gyári töltő 230W. A dokkolód milyen töltési teljesítményt (Power Delivery szabványt) támogat? Mert például ha csak 60W-al töltöd, akkor az Internetezni elegendő lesz. De ha odatekersz a játéknak, akkor merülni fog az aksid. És a játék közben néha pihentetni kellesz, azaz kell egy töltő kör - mint a Forma1 időmérőn a mért kör előtt
Igaz a specifikáció nem tartalmazza, hogy a laptop Type-C port melyik PD szabványt támogatja? Általában azt lehet feltételezni, hogy a port a PD 3.0 szabványt támogatja, ami 100W (20V 5A) töltést tesz lehetővé. De nem érzem azt, hogy ez elegendő lenne egy hardcore játék közben az akkumulátor töltésére is.
Például a Lenovo LOQ sorozatnál szoktam találkozni olyan adatokkal, hogy a port 140W töltési teljesítmény fogadására képes - ha a dokkoló is tudja ezt biztosítani. -
suits
tag
Hi!
Azt szeretném kérdezni hogy adott egy céges 10.gen HP Elitebook. (850 G7 talán),
ehhez van egy dokkoló amiben be van dugva a hdmi,egér,bill, webkamera stb és ebből jön ki egy USB-C meg ugye ez tölti is. Ha HP gaming laptopot veszek pl Victus vagy Omen(2023vagy 2024-es) pl ezt: akkor az tud müködni vajon ezzel a dokkolóval?
A cél nyilvánvalóan az lenne hogy egy mozdulattal tudjak váltani a két gép között.. -
movax
őstag
válasz LALA_kiraly #55771 üzenetére
HP Support Assistant-ot tedd fel, az megoldja.
-
veterán
válasz LALA_kiraly #55771 üzenetére
Ha jól emlékszem HP Hotkey Support... de enélkül is mennie kellene. Próbáld meg az FN gombbal együtt benyomni az Fxx gombokat
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
LALA_kiraly
őstag
Sziasztok,
Segítséget kérnék, mert nem tudom működésre bírni a funkció billentyűket.
Egy Pavilion 15-eh3001nh amiről szó van, win 10 alatt.
A HP honlapon, a tipusnál, nem találom a telepítőt, amiket találtam, egyikkel sem ment. Lenne ötletetek mit próbáljak még?
Köszönöm.50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker
-
Benőke
őstag
válasz V.Dave #55765 üzenetére
Ránézésre ebbe sima 2280 -s SSD belemegy. Videóban is ez látszódik.
Tök jó hogy van rajta hűtés gyárilag. Jobb lett volna ha elkülönítik a ram tól de ez szuper.
Nézd meg milyen van benne, Win Task Manager is kiírja nem kell nagyon keresgélni.
HP -ban nekem a Kingston is jól megy, Azért emelem ki mert nem ment mindenhol. Samsung/WD szintén jók. -
HARDVERAPRÓD
válasz V.Dave #55765 üzenetére
Szia. ŐŐŐŐ
Ez így kevés, mert pl adtak ki ilyen notit (HP Envy x360 2-in-1 Laptop 15-fe0001nh (8C2W5EA)) 1tb SSD-vel is. Plusz minden rejtve maradt nem távolítottad el amit el kell, hogy itt látható legyen, de nem is kell. Rakd össze indítsd be és nézd meg Pl az eszközkezelőben, vagy a feladatkezelőben, hogy mi van benn, azt írd meg[ Szerkesztve ]
-
V.Dave
senior tag
Sziasztok
Szeretném fejleszteni az adat tárat fejleszteni a HP X360envy notebookban, de nem tudom milyen való bele pontosan. Tudnátok segíteni nekem ebben
Xiaomi mi 8 6/128
-
gaborbol
őstag
válasz Benőke #55762 üzenetére
Van jopar elitebook az ugyfeleknel, es eddig minden felhasznalo imadta oket, nagyon jo gepek szerintem.
Aksit csereltem benne, az nem oldotta meg, rakok ra egy Microsoft w11 iso-t aztan mehet vissza a HP hoz, cserere.
A hp gyari applikacioja ami elo van telepitve egy szegyen, HP chat es HP Telefonos segitseg miutan mindent begepeltel az utolso pillanatban hibat dob, “probalja meg ujra kesobb”Elvittem egy HP szerzodott szervizbe, megneztek, tenyleg hibas, de ne hagyjam mar nalunk ha csak par napos a gep, inkabb hivjam a HP-t kozvetlen[ Szerkesztve ]
-
Katicza
tag
válasz pityesz1 #55759 üzenetére
Nagyon bejön, gyors és szuper a videószerkesztés. Adobe pro-t használok. A hiba megoldódott, jött egy komolyabb frissítés ma és ismét csendes szinte alapjáraton dolgozik a ventillátor. A processzor most 8% általában (8 oldal van megnyitva a böngészóben, excell is megy és youtube is ment az előbb). Drive is dolgozott, mert sok videót töltöttem ma fel, és megy vagy 8 órája a laptop. Memória 20%. Processzor hőmérséklete 49 fok. Ma 47-53 között volt, a frissítés előtt 52-57 között. Sokszor hangosan bekapcsolt a ventillátor, ma szinte alig. Csak a videószerkesztés alatt, amikor egyszer 5 másik alkalommal 11 percig dolgozott. Akkor a processzor felment 40-60%-ra (közben olvasgattam is), amd radeon 1%-on dolgozott az nvidia 95% és a hőfok felment 70-73%-ra. Ott párszor rákapcsolt a ventillátor és amikor végzett a szerkesztéssel, pillanatok alatt lent volt 50 fokon. Egy éve használom és nagyon meg vagyok elégedve vele
-
gaborbol
őstag
HP Elitebook 640 G11, 3 napos, HP -tol kozvetlen rendelve. 3D-es alkalmazasok, vagy jatekok futtatasakor 30-60 masodperc alatt lekapcsol. Nem forro, nincs hibauzenet egyszeruen kikapcsol egy pillanat alatt. Ha lehuzom az aksit es csak a toltorol megy akkor nincs gond. Ha csak aksirol megy es a tolto nincs bedugva akkor sincs gond.
Toltot csereltem, ugyan az a gond elojon.
Ez alaplap vagy aksi? A HP garintezes agyrem .... -
veterán
válasz pityesz1 #55759 üzenetére
A Victussal? Én Oment használok, van még másik kettő is a fiaimnak. Jó gépek, szeretjük. Victus az olcsóbb verziója. Szomszédom fiának van, hibátlanul megy 3 éve, néha kifújom a ventiket sűrített levegővel és ennyi. Plusz a fiam gépét újrapasztáztuk, kicsit sokat játszik rajta a doom eternallal...
-
pityesz1
csendes tag
válasz SeniorTilla #55753 üzenetére
Szia! Ettől a hibától eltekintve mennyire vagy megelégedve a géppel? Én is ilyennel szemezek
-
akaido
addikt
válasz Katicza #55756 üzenetére
Esetleg plusz infószerzésként a process explorer progit bevetném, hátha több infót ad a lépcsőzetes megjelenítésével az ominózus Ntoskrnl.exe -ről.
[ Szerkesztve ]
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
Katicza
tag
Megnéztem és a bűnös egy NT Kernel & System nevű alkalmazás. Azt írja, hogy létrehozva, 2024. november 23., szombat, 7:07:06, vagyis akkor amikor egy komolyabb frissítés érkezett. A digitális aláírásánál az látszik, hogy a létrehozója a Microsoft Windows 2024. november 14. Tehát ezt ők csinálták és kitolták egy frissítési csomagban.
Mi a jó megoldás? Megvárni ameddig lesz frissítés hátha orvosolják? Valahogy leállítani? Tiltani? Vagy az egész frissítést kitörölni? Amúgy azt nem látom sajna hol kell.
-
Benőke
őstag
Sziasztok.
Adott egy HP Pavilion aero 13 laptop. AMD Ryzen 5600u val.
Windowsban ha állítom a teljesítmény profilokat, azoknak semmi köze a valós működéshez. Balanced az max 1GHz zörög, best power efficency meg vagy max közelében akarja azonnal tartani ha a legkissebb használat is van. Jelenleg 3.4-4 között ingadozik hogy írok. Venti meg süvít. CPU pedig erősen 5% alatt. Akkuról viszont egész jól működik. Hajlandó lejebb venni az órajelet
Annyi csavar van a dologban hogy a win update mindig egy rossz drivert akar telepíteni amire mindig kékhalál a válasz, ha az AMD oldaláról teszem fel akkor jó, de a teljesítmény profilok nem jók. HP oldaláról ha felteszem a drivert ugyan úgy kékhalál a válasz.
Próbáltam ilyen Ryzen controller -t hát egy csomó paramétert kell állítgatni de egy sem igazán jó, megállás nélkül pöcögtetni kell. Van valakinek valami praktikus ötlete? -
Katicza
tag
Volt. Majd minden héten jön valami. Ha esetleg az zavar be, akkor töröljem ki? Vagy várjak és majd egy másik frissítés javítja?
-
veterán
-
Katicza
tag
Sziasztok. Adva van egy HP Victus laptop. AMD Ryzen 5 7640HS proci, 32 Gb memória, RTX4050 videókártya, Windows 11.
Eddig ha böngésztem (Chrome) akkor pár százalék volt a processzorhasználat, a memória is bőven 20% alatt és a processzor hőmérséklete 35fok körül.
Pár napja akármit állítok be a böngészőn, magas a használata ahogy a memóriának is és a hőmérsékletnek is. Most pl. csak a messenger van megnyitva és a proharver fórum és 9% a processzorhasználat (system 7%), a memória 26% (legtöbb a chrome) a két használatban lévő fülön 262+137 Mb, a feladatkezelőben 1208 Mb-ot jelez. A processzor hőmérséklete 53 fok.
Mitől lehet ez a nagy ugrás? Köszönök minden ötletet, segítséget.
-
teptep
senior tag
válasz attila199207 #55749 üzenetére
Ez attól függ, hogy a tűzfalasok hogyan konfigurálják a rendszert. Már írtam, hogy nekem rendben működött. Céges gép a céges hálón. Saját gép otthonról Cisco Anyconnect VPN távoli asztallal csatlakozott. De te valahogy másképpen akarod csavarni.
-
gaborbol
őstag
válasz attila199207 #55744 üzenetére
Van egy ugyfelem egy konyvelo iroda. Nekik van egy ugyfeluk DC-ben akiknek konyvelnek es VPN-en csatlakoznak. Feltrakram a vpn klienst az irodajukba, ment, eljottem masnap szoltak, hogy nem csatlakozik a VPN.
3 ora vergodes utan kiderult, hogy az ugyfelem otthontol csatlakozik a ceges gepehez tavoli asztalon keresztul. A VPN kliens tudja, hogy nincs elo ember a gep elott es nem csatlakozik. Azt hiszem Cisco anywhere connect volt, lehet mas VPN is tudja ezt a funkciot, amikor kiderult, hogy ez volt a hiba, az ugyfele nem engedelyezte a "dupla ugrast".
Alkalmazott a ceges geprol kozvetlen dolgozhat csak, ha ott ul elotte.
[ Szerkesztve ]
-
teptep
senior tag
válasz attila199207 #55746 üzenetére
Húúú, de nehezen értem meg! Tehát a céges laptop otthon csücsül és VPN kapcsolódik a céges hálózatra. Eddig értem. Te közben a saját laptopoddal valahonnan (cégtől? otthonról? Ezt nem értem) rá akarsz csatlakozni a céges gépre. De hát pont az a VPN kapcsolat lényege, hogy létrehoz egy alagút kapcsolatot a cég felé, és kizárja az egyéb (Teamviewer, Anydesk, Tavoli asztal) távoli kapcsolatokat. Tehát nem fogsz tudni rácsatlakozni.
"Sajnos a céges szervernél MAC szűrés van" És ez probléma? Saját géped hálókártyáján beállítod a céges gép MAC címét oszt kalap
-
attila199207
tag
válasz teptep #55745 üzenetére
Nálunk is le van tiltva. Ezért gondoltam, hogy otthon hagyom a céges laptopom, VPN-nel fel csatlakozók azzal a céges hálózatra és amikor kell szerver elérés akkor rácsatlakozok a privát laptoppal a cégesre (Teamviewer / Anydesk, Távoli asztal kapcsolattal) ami VPN-nel csatlakozik a céges hálózatra. Mennyire lassú a gyakorlatban? Rendszergazdával meg tudnám dumálni, hogy engedélyezze a távoli asztalt kapcsolatot. Sajnos a céges szervernél MAC szűrés van, még a hálózatra sem enged fel.
-
teptep
senior tag
válasz attila199207 #55744 üzenetére
Nálunk tiltva van a saját gép használata a céges hálózaton. Csak az kap VPN hozzáférést, akinek van céges Laptopja erre a célra. Ezért egy retya (szekrényben rothadó) laptop a nevemre lett iratva, hogy megkapjam az engedélyt. A saját gépről a szerveren elérek minden mappát - amihez megvan a jogosultságom. A webes szolgáltatásk is remekül működnek. Egyedül az SAP az, aminek bizonyos moduljai nyögdécselnek. Ilyenkor WakeOnLan a céges gépemnek és távoli asztallal rácsatlakozok. De erre csak ritkán van szükség. A VOL nem megy át a VPN vonalon, ezért az egyik állandóan üzemelő gépet veszem igénybe a VOL parancs kiadásához. Ami ebből Téged érint, illetve érdekel: Próbaltam a Teamviewert és az Anydesket is, amíg a tűzfalon ki nem zárták a szervert. Elfogadhatóan működtek, de sokkal stabilabb a távoli asztal, mert akkor közvetlenül (külső webes szolgáltató nélkül) kapcsolódok a géphez. Azt kellett megbundázni, hogy a céges gépen nincs ugyan rendszergazdai jogosultságom, de föl lettem véve az asztal távoli felhasználóinak a csoportjába.
-
attila199207
tag
Sziasztok!
Céges laptop elég gatya, 3+ évente cserélik, elgondolkodtam, hogy vegyék magamnak egy normális laptopot (HP Elite book), kérdés, hogy bárki próbált már olyat, hogy a céges laptop töltőn, anydesk segítségevel VPN-n a céges hálón, saját lapon elérve azon dolgozni? 90% office, net, word excel, 10%-ban pedig szerver hozzáférés kell, amit csak cégesen van. Tehàt 90%-ban a saját HP notin dolgoznék abban a 10%-ban, amikor kell a céges szerver akkor a HP-ról Anydeskkel rácsatlakoznék a céges lappon keresztül a céges szerverre. Müködőképes lehet ez a kombó?[ Szerkesztve ]
-
Imre11
csendes újonc
Sziasztok,
Újra kellett rakni a Win 11-et.Azóta HP Support Assistant legújabb verziója nem települ rá a gépre.Azt írja,ki,hogy nem támogatott op rendszerre akarom tenni,
A winem: Win 11 24/H2
Esetleg valakinek valami ötlete lenne,hogy iylenkor mi a teendó? -
d.mcnabb05
lelkes újonc
Sziasztok, mennyire ajánlott a Hp pavilion 15-eg3003nh. Köszi
-
Bobb2
újonc
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi. -
movax
őstag
Nézz körül itt.
Azt írja valaki, hogy akksi kiszed, majd bekapcs gomb nyomvatart 15 mp-ig, és utána elindult. De lehet memória, alaplap vagy cpu hiba is. A led-villogás számából lehet tudni, hogy micsoda.
Itt is van okosság. -
mexel
veterán
Próbáltam usb penre kiírni biost, rá is néz a penre, villog, de semmi nem történik. Igaz csak régebbi biost tudtam így kiírni, a legújabbat nem tudom sehogyan.
Volt már30mp-ig nyomva tartott power gomb, minden ilyen trükk, de semmi[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Sziasztok. Van egy újszerű, alig használt HP 6570b probook-om. Tegnap be akartam kapcsolni és csak villog a caps lock és a numlock is, utána csak a caps lock és felpörög a venti. Csak áramtalanítással lehet lelőni.
Memóriákat cseréltem, minden féle működőre, teszteltre, bármelyik slotba, procit is cseréltem, lehúztam a kis akksit is cmos resethez, de semmi, ugyanezt csinálja. Van valami ötlet? Alaplap elszállt állás közben? -
V60
aktív tag
válasz zolnagy #55732 üzenetére
Sziasztok!
Jól tudom, hogy a Bios-ba kellene valamit átállítani, hogy ne világítson az usb-re dugott egét miután leállítottam a gépet?
Mit kellene és pontosan milyen néven van benne?Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv Zola
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
zolnagy
őstag
válasz donjohnson #55731 üzenetére
Nem, ha elolvastad, eredetileg a gyártási dátumot akartam megtudni. Ehhez kellett a SN, amit meg a hp egyik oldala sem fogadott el, lásd fent. Minden egyes próbálkozásom ugyanazt a SN-t adta. A support assistant meg kiírta az eszközállapotban. Egyébként ő is ugyanazt a SN-t találta, de ez most mellékes.
-
zolnagy
őstag
válasz donjohnson #55729 üzenetére
Köszi, de közben a hp support assistant megoldotta.
Régen (20 éve) használtam az aida-t, de most a hwinfot használom, ha kell valamire, pl a hőmérsékletek csekkolására. -
zolnagy
őstag
válasz Pyttawrx #55726 üzenetére
Nem volt Bios chip írás/csere. A Bios is ugyanezt a SN-t hozza, mint ami a hátlapon is van és amit a parancsoron kaptam.
A support assistant még megpróbálom.
Szerk: a support assistant már hozza az adatokat. Ugyan írja, hogy lejárt a garancia (ezt gondoltam), de ott is van a konkrét dátum. E szerint hamarosan 6 éves lesz a gépem.[ Szerkesztve ]
-
-
zolnagy
őstag
válasz donjohnson #55724 üzenetére
Köszi, de ez ugyanazt hozza, ami a hátlapon is van és amit nem fogad el a hp support oldal
-
zolnagy
őstag
Hol lehet ellenőrizni, hogy mikor gyártották a HP 735 G5 laptopom?
Itt a hivatalos HP oldalon azt írja, hogy valós szériaszámot írjak be: [link]
A global oldalon ugyanez.. Valamiért nem fogadja el a hátlapról leolvasott5CG... kezdetű számot.
Igazából csak szerettem volna megtudni, hogy mikor gyártották a gépet.
Amit tudok, hogy 4 éve vettem használtan -
veterán
Sziasztok!
Adott lenne egy HP 255 G8 laptop aminek a képernyője tönkre ment. Szeretném ki cseréltetni, mert a laptop maga egyébként rendben lenne. Hol lenne érdemes és kB mennyibe lehet egy ilyen csere? Köszi.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
teptep
senior tag
A telepítő nem tartalmaz Raid drivert, ezért ki kell kapcsolni: Belépsz a laptop BIOS-ba és keresd a lenti beállítási lehetőségeket. Ami megtalálható, azt leírt módon kell beállítani:
- Fast Boot disable
- SATA mode AHCI
- Secure boot enable
- CSM disble
- UEFI boot enable
- Legacy boot disable
- TPM enable
- Intel Platform Trust Technology (PTT) enable
- VMD Controller disable
- Intel Optane disable
Másik lehetőség, hogy a support lapról letöltöd az Intel Rapid Storage Technology Driver-t. Az EXE fájlt kicsomagolod a telepítő egy mappájába, és a linkelt képernyőn klikkelsz a Load Driver feliratra és kitallózod. -
V60
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ilyen gép: HP Pavilion Laptop 14-dv0082ur, amire tiszta Win11-et szeretnék telepíteni de amikor a meghajtó ablakhoz ér nem lát benne semmit mint ha nem lenne meghajtó a gépben pedig ott van, még nem találkoztam ilyennel pedig asztali gépekbe már feltettem pár Win11-et.
Van valami ötletetek mit kéne tennem vele?
Válaszokat előre is köszönöm.Tehát ez az ablak tök üres nálam, mi lehet vele????????
A bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok.
Adott egy HP ElitBook G7, jött rá egy frissítés, de valahol beakadhatott a dolog. Nem települ, és eltávolítani sem tudom, minden induláskor megjelenik.
Milyen megoldást javasoltok erre?
Köszi.Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
válasz tisszekreny #55714 üzenetére
Lehet kapni kétoldalas ragasztószalagot tekercsben, de egyszerűbb venni öntapadós talpacskákat készletben a lidl-ben vagy aldiban , ha van éppen.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
tisszekreny
tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni.
Pavilion x360 Convertible 14-dh0xxx gépem gumi "talpai" alatti csavarok ki- majd visszatekerését követően pát héttel az érintett "talpak" ragasztói elgyengültek és a "talpak" lejöttek.
Milyen ragasztóval tudom azokat visszatenni?
A gyári ragasztó szilikon hatású szalagnak tűnik, melynek mindkét oldala ragadt.Előre is nagyon szépen köszönöm.
-
Belnir
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 2017-es HP Pavilion 15au100nh, amely "gyárilag" win 10 home-mal került hozzánk újonnan. Szeretném újratelepíteni a wint, de már a pro verziót, amihez licencet is vettem, de az új aktiválókulcs frissítésre nem alkalmas.
Kérdésem, hogy hogyan erőszakoljam fel a pro-t, aminek aztán megadhatom az aktiváló kódot?
Telepítő usb kulcsot csináltam, de onnan is csak a home-ot teszi fel, meg sem kérdezi melyik win kiadást akarom telepíteni.Köszi a segítséget!
Intel G4560, AsRock B150M-HDS, 8Gb RAM
-
Köszönöm mindkettőtöknek a választ, erősen gondolkodom mindkét lehetőségen. Magamnak biztosan felújított üzleti notit vennék. Csak nem tudom, hogy a komaasszony mire vélné tapasztalatlanság miatt a használt kitételt.
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
teptep
senior tag
HP Pavilion 9R2N5EA, Ryzen 3 5300U, 8GB, 512GB, 144900 Ft
15.6" (1920x1080) LED mat IPS 250nits 45%NTSC
1.75 kg, Alu váz, műa fedlap és alsó burkolat, Win11Home
HP Pavilion 15-eh3001nh, Ryzen 5 7530U, 16GB, 512GB, 189990 Ft
15.6" (1920x1080) LED mat IPS 250nits 45%NTSC
1.75 kg, Alu váz, műa fedlap és alsó burkolat, opr.nélkül -
Kb 200 000Ft-ig lenne valami használható, tartós HP laposch egy öreg hölgynek a lányával való kapcsolattartásra, böngészés, facebook , messenger, skype, emailezés, 1-1 film megnézése, ... kb ennyi lenne a felhasználási igény.
-
veterán
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Hol tudom az beállítani, hogy csatlakoztatott egér mozgatásra is kapcsoljon a bill. világítás? (Elitebook 840 G8)
[ Szerkesztve ]
Weboldalak, webshopok készítése: https://creativeclicks.hu
-
HARDVERAPRÓD
válasz lizzzzzzy #55702 üzenetére
Senki nem is mondott ilyet hogy hiperszuper gamer.. stb. Kérlek olvasd el újra. Vélhetően félre értettél valamit.
Még te is megerősíted amit én írtam amúgy, még ha nem is annak szántad.
pl:
Facebookot nyit meg, illetve néha megírg egy wordot, esetleg sorozatozik rajta, miért ne lenne jó?
Azért ide az a vacak lcd kevés.[ Szerkesztve ]
-
lizzzzzzy
lelkes újonc
válasz Pyttawrx #55685 üzenetére
Mondjuk szerintem attól függ, mire kell! Ha csak egy Facebookot nyit meg, illetve néha megírg egy wordot, esetleg sorozatozik rajta, miért ne lenne jó? Nem mindenkinek kell hiperszuper gamer csoda... Pláne, aki soha nem játszik. Én is ilyet néztem a régi helyett. Vagy hasonló árban jobbat?
-
lizzzzzzy
lelkes újonc
Ez a latop még menthető szerintetek?
HP ProBook 455 G1 Elmúlt 10 éves, de lehet 11. Anyám kapta az iskolában, lehet vissza is kell adni.
Lassú, hangos, mint egy traktor, kegyetlenül. Beforrósodik rendszeresen, ekkor kikapcsol.
Akksi cserélve, de már ez sem bírja. billenytyűzet cserélve, az most jó.
A kijelzője csak akkor működött, mikor sikerült megfelelő helyzetbe állítani, általában fél órát cseszekedtem vele, különben szürke volt.
Sajnos múlt héten sikerült hozzávágnom egy tollat, ekkor bement a kijelző, most full fehér az egész. Nem kell állítgatni, rendesen fehér. Sajnos nem készakarva, 10 évig vigyáztam rá, sikerült betörni. Nem tudom, hogyan. 2 napig nem is aludtam miatta.
Külső monitorról működik.
Lehet tudnék hozzá ingyen donor gépet szerezni, cdak azt nem tudom, hogy érdemes-e vele cseszekedni, vagy hagyjam a francba. Lehet decemberben le is kell adnia az iskolának vissza, a többi társa nem működik már.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Plazma TV topic
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10
- Asus ROG Strix G15 G513 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 9 5900HX - 8GB -512GB - Win10 PRO - RTX 3050 Ti
- HP ZBook 17 G5,17.3",FHD,i7-8850H,32GB DDR4, 512GB SSD,P2000 4GB VGA,WIN11
- Lenovo ThinkPad P52,15.6",FHD,i7-8750H,24GB DDR4,512GB SSD,P1000 4GB VGA,WIN10
- Lenovo ThinkPad P52,15.6",FHD,i7-8850H,32GB DDR4,512GB SSD,P2000 4GB VGA,WIN10
- Laptop Wifi és GSM kártyák vegyesen
- Eladó Lenovo LOQ 15IRX9 Luna Grey, újszerű, garis, dobozos, magyar bill
- Új Asus ROG Flow X13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch Ryzen9 6900HS 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- HP Zbook 14u G6, i7 8665U 32gb, 500GB M2 SSD
- Lenovo Legion Y540 15,6" Fhd, intel i7, Gtx 1660Ti 6GB, 16GB ram, 256GB ssd, 1TB HDD