Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#25301) Parci válasza PRO-peller (#25300) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hú, öreg és megfáradt vagyok én már ahhoz, hogy nekiálljak szétszedni az "érveidet", de tudd, hogy nincs igazad. persze tudni kell használni azt a fujit, ez tény.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25302) PRO-peller válasza Parci (#25301) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Én csak barátilag... Nekem nem jön be. Nagyon nem.

(#25303) scarabaeus válasza PRO-peller (#25300) üzenetére


scarabaeus
őstag

"A raw-ja olyan mint egy vivid-es jgeg"
Jó, nem cserélek aláírást, de ilyet olvasni... 3x olvastam el, mert első kétszer nem hittem el, pedig rövid mondat. 2013-ban ilyen bődületet fotós topikban nem láttam még, 2012-ben igen, de azért 3 teljes hónaphoz képest ez is szép :)

#25301: Típus nélkül írtam, de úgy látom, nem vagy benne biztos, mi az, hogy raw

[ Szerkesztve ]

Quoth the Raven "Nevermore."

(#25304) PRO-peller válasza scarabaeus (#25303) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Köszönöm a én is a figyelmeztetést! Mostantól én is csak azt írom ide, h mindenkinek ajánlom a f900exr-t. Sok sikert! Nyugodtan lehet szánakozni. Nem az én pénzem bánja.

(#25305) Parci válasza PRO-peller (#25302) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ehh, csak megkérdezem:
- m módban használtad (8 mp output, nem 16 mp)?
- dr400, iso100?
- raw-ban lőttél és a pár hete kijött adobe converterrel dolgoztad fel a képeket?

ha bármelyikre nem a válasz, akkor garantáltan töredékét sem láttad a szenzor teljesítményének. az obitól nem várok semmi extrát én sem, de meggyőződésem, hogy az exr lapkák kompaktokban nagyon is jó helyen vannak, tekintve, hogy a szűk dinamikatartomány a legnagyobb gondjuk amúgy.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25306) PRO-peller válasza Parci (#25305) üzenetére


PRO-peller
senior tag

:B :R

Most szidom magam rendesen. :W :W

[ Módosította: Parci ]

(#25307) scarabaeus válasza scarabaeus (#25303) üzenetére


scarabaeus
őstag

#25301 #25304, csak már kicsúszott

Quoth the Raven "Nevermore."

(#25308) OPiiPO válasza PRO-peller (#25304) üzenetére


OPiiPO
addikt

Probléma az, hogy a személyes benyomásod úgy állítod be mint abszolút és egyedüli igazság. Amikor pedig erre felhívják a figyelmed akkor pedig bedurcogsz ;)

[ Szerkesztve ]

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#25309) Parci válasza PRO-peller (#25306) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

hosszú olvasmány, de megéri, ha valakit komolyan foglalkoztatnak a fuji fxxx exr kompaktok és szeretne képet kapni róluk. persze mindig tudni kell helyén kezelni egy körömnyi szenzort, jó esetben van raw és jó a lapka, akkor olyan képet ad alapérzékenységen, mintha egy dslr-rel fixen iso 3200-on fotóznál.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25310) PRO-peller válasza OPiiPO (#25308) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Ajánlom figyelmedbe ezt a teszt képet. Ha ezen segít a raw feldolgozás, akkor tényleg hülye vagyok. Én senkit nem akarok meggyőzni. Ne essen tévedés. Vagy essen. Az se számít.

(#25311) Studi válasza PRO-peller (#25306) üzenetére


Studi
addikt

Ne hisztizz, semmi megfontolható tényt nem írtál a gépről, csak fikáztad egyből. Persze, hogy senki nem fogja így elfogadni a véleményedet. Itt azért az emberek már tudják, vagy kezdik kapizsgálni, mit keresnek egy-egy gépben, és mit várhatnak tőle. Nincs szent grál, ami mindenkinek jó lenne. Értjük, hogy neked nem jött be a gép, de ettől az még lehet használható. Ha tényeket írtál volna (pl: túlárazott, mert X vagy Y gyártó hasonló tudású gépe 20-30%-al olcsóbb, vagy hogy ISO6400-on zajosabb, mint ez vagy az) azt azért könnyebben elfogadjuk. Vagy ha a szubjektív véleményedet szubjektív véleményként, és nem mindenekfeletti igazságként tálalod. ;-)

Písz!

(#25312) Mercutio_ válasza PRO-peller (#25310) üzenetére


Mercutio_
félisten

403 - Forbidden

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25313) Studi válasza PRO-peller (#25310) üzenetére


Studi
addikt

Adj a kezembe egy D5márk3-at, lövök én vele olyan szar képeket, amit a jóisten se ment meg, nemhogy a raw feldolgozás! :-)

(#25314) HollyBoni


HollyBoni
veterán

Az újabb Panák már jók hosszú expónál, nem úgy mint a GH1? Ezzel ha már 60mp-ig exponálok nagyon csúnya lesz a kép, ha meg távkioldóval több 4 perc valameddig exponálok (kamera max) akkor használhatatlan. Vagy ez minden olcsóbb fényképezőnél ilyen?

(#25315) Parci válasza PRO-peller (#25310) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

bocs, de a photographyblog valami komoly hely? egyáltalán raw-ból dolgoznak? mert a szokásos elemes iso-létrájuk és társai tényleg semmilyen információtartalmat nem hordoznak.

de tök mindegy, én senkit sem akarok meggyőzni, én gondolkodom egy ilyen kis szaroson magamnak, és tudom, hogy mire számítsak. :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25316) PRO-peller válasza Parci (#25315) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Nekem senkinek sem zavar a választása. Csak gondoltam mert régóta beszélő viszonyban vagyunk írtam 1 gondolatot neked. Ebből most az van, h szégyelnem kell magam. Kár, h nincs az oldalon felhasználó végleges törlés. Szopacs. :(((

[ Szerkesztve ]

(#25317) Parci válasza PRO-peller (#25316) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

semmi gond nincs azzal, hogy írtál, de azért lásd be, hogy marhaságot írtál (rossz volt a következtetésed), ráadásul tényként tálalva. ezért páran szóltak, ennyi, nem kell ezt túldramatizálni. egy-egy teszt a világon semmi infót nem hordoz önmagában, mindig figyelembe kell venni, hogy pontosan hogy készültek a képek. hidd el, tényleg bármilyen géppel lehet bármilyen szar fotót csinálni.

és például egy gyári jpg vizslatása már nehezen szétszálazható eredményt adsz. amit látsz, miért olyan? a szenzor ilyen? a jpg motor? a jpg motor beállításai? stb. egy agyonszűrt, telefonos kamera minőségű szar nem jelenti azt, hogy az a cucc szar. azt jelenti, hogy az a cucc azzal a beállítással ilyen eredményt adott.

kompakt gépeknél sztem amúgy kötelező a raw, ha az ember foglalkozik a technikai képminőséggel. fuji exr gépeknél pláne, mert ott ez egy óriási lehetőség, de tudni kell használni, mert default fine jpg beállítás mellett borzalom, amiket csinálnak. csak, mint mondtam, ebből nem következik, hogy az egész gép rossz. raw-ban kell lőni, dr400-iso100-m jpg módban. ennyi.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25318) eeXaa


eeXaa
addikt

Üdv!
...volt már valakinek dolga a getty images-el? ...mármint rakott fel valaki m43-as képeket, és vajon kelendőek?
egy ismerősömnek az a véleménye, hogy egy full frame alatti gép sem hozza azt a minőséget, ami ott versenyképesen árulható.
...kiváncsi lennék ki mit gondol, valahol be kell látnom, hogy igaza van, de ugyanakkor azt is nehéz elhinni, hogy egy ütősebb m43 kombóval ne lehetne hozni a "szintet".

(#25319) Mercutio_ válasza eeXaa (#25318) üzenetére


Mercutio_
félisten

"Odaát" van stockfotós topic rengeteg valós tapasztalattal, én inkább arra hallgatnék amit ott mondanak ;]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25320) jjeahh válasza eeXaa (#25318) üzenetére


jjeahh
nagyúr

sok ismerősöm stockfotózik aps nikonnal, és lehetséges, hogy egy sony szenzoros mft-vel alacsony iso-n is hozod a szintet, de régebbi m4/3 vázzal (pl amilyen nekem van) nem tudom elképzelni, egyszerűen túl zajos ahhoz...

(#25321) Mercutio_: lehetséges, vakum nincs még, de nekem iso 200-on vakító napsütésben f1.4-es obival sem sikerült zajtalan képet kreálni...iso100-160-on meg valamiért szűkebb a dinamika tartomány, nem szeretem használni, folyton kiégnek a dolgok itt ott :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25321) Mercutio_ válasza jjeahh (#25320) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tárgyfotó-jellegű képeknél, fényerős obi, vaku+alapISO-val szerintem még azok is elmennek.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25322) eeXaa válasza Mercutio_ (#25319) üzenetére


eeXaa
addikt

..jahh, hát az utolsó 10 oldalt visszolvasva (1év), azt látom, hogy a "sikeresebb" felhasználók mind valamilyen full frame szenzoros gépet használnak..
..esetleg tud valaki konkrét példát arra, hogy m43 as szettel kifizetődő lenne a stockfotózás?
gondolkozom azon, hogy esetleg ráálnék a dologra, de ha nincs értelme a technikai akadályok miatt, akkor inkább hagyom...

[ Szerkesztve ]

(#25323) Mercutio_ válasza eeXaa (#25322) üzenetére


Mercutio_
félisten

A sikeresek nagy része szerintem nem az FF miatt az, hanem azért mert hivatásszerűen fotóznak és mellesleg FF-et használnak. Pl. az esküvőfotósoknak ősztől tavaszig szinte holtszezon van, gondolom rájöttek, hogy a tudás és a felszerelés adott, akkor addig ezzel keresik a pénzt. Egy amatőr mire azt a szintet hozza az nem 2 nap, és nem elsősorban a felszerelés, hanem a szakmai tudás és a gyakorlat miatt ami nála még nincs meg.

Egyébként a te kérdésedet már feltette más is :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25324) madgie válasza HollyBoni (#25314) üzenetére


madgie
titán

A GH1-nél mindegyik mft gép jobb ebben a tekintetben, sajnos az félresikerült szenzorilag ebből a szempontból (hosszúexpó). Nem hiába preferáltam én is vele szemben az olcsó GF1-et. A GH1 egyszerűen annyi kiszűrhetetlen hotpixelt nyom ki magából több másodperces expóknál, amin ugyan a long exp nr segít, de látszik, hogy a gép maga nem arra való :(

(#25325) Mercutio_


Mercutio_
félisten

A cikkben vicces az első kép :D (egyébként meg egy GH3 vadfotós teszt)

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25326) eeXaa válasza Mercutio_ (#25323) üzenetére


eeXaa
addikt

...világos amit mondasz, de gondolom lehet olyan példa, hogy valaki aki csinált stockot full frame géppell, majd váltott m43-ra és tapasztalhatott valamilyen különbséget, vagy éppen csak rendezvényre kölcsönöz full frame szettet, mert mondjuk nem engedhet meg magának egy sajátot, és a sajátja mondjuk egy m43 szett amivel megpróbál minden mást megoldani, pl stock fotózást...
...végülis csak azért próbálom ezt firtatni, mert tudom, hogy itt többek váltottak full frame-ről, apsc-ről, vagy még jelenleg is használnak, és kiváncsi lennék az ő véleményükre is...

[ Szerkesztve ]

(#25327) eeXaa válasza eeXaa (#25326) üzenetére


eeXaa
addikt

...vagy éppen elvégzett épp egy ilyen jellegű tanfolyamot, és most éppen ezen tünődne, hogy akkor most m43, vagy full frame...

(#25328) eeXaa válasza Mercutio_ (#25323) üzenetére


eeXaa
addikt

"Egyébként a te kérdésedet már feltette más is" ...hmm, érdekes :)
...nehéz elhinni, az utolsó hozzászólást, miszerint valakinek, a valakije 11000 dodót kapott egy GF1 el készült képért.... :U

[ Szerkesztve ]

(#25329) Mercutio_ válasza eeXaa (#25328) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kaphatott, de az pont nem klasszikus értelemben vett stock fotó volt, hanem "jó helyen jó időben" vagy mondjuk rányitott egy hírességre félreérthetetlen pózban :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25330) Gondwana válasza eeXaa (#25328) üzenetére


Gondwana
addikt

... meg van az a fajta fotózás is, amikor azért fizetnek, hogy nehogy más is lássa a képet... (Ilyenkor persze ügyesen kell vigyáznia az embernek magára)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )

(#25331) eeXaa válasza Mercutio_ (#25329) üzenetére


eeXaa
addikt

...nna igen.. :)

(#25332) Studi válasza eeXaa (#25328) üzenetére


Studi
addikt

Azért azt ne feledd, hogy a GF1 a kép technikai részleteiért felel. A kép értékének ez csak egy részét adja, egy jól eltalált téma sokkal többet érhet.

(#25333) eeXaa válasza Studi (#25332) üzenetére


eeXaa
addikt

..bezony, de ez nem is volt téma... a kép minöségéröl, mint árúba bocsátható portékáról kérdezösködöm... de valóban fontos eleme a képnek amit mondasz...

(#25334) jjeahh válasza Mercutio_ (#25325) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ilyen méretezhető af van valamelyik oly-ban, amilyent mutat az első videóban?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25335) eeXaa válasza jjeahh (#25334) üzenetére


eeXaa
addikt

..háhá.. nincs :)
...bocs, de szombat van.... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#25336) Studi válasza eeXaa (#25333) üzenetére


Studi
addikt

Igen, de azt mondtad, hogy nem hiszed el, hogy GF1-el keresett valaki mittudoménmennyit. Miért ne kereshetett volna azzal, ha olyan témát talált? :-)

(#25337) HollyBoni válasza madgie (#25324) üzenetére


HollyBoni
veterán

Kár, pedig szívesen csinálnám. :O GH3 kéne, remélem egyszer lesz. Nagyon tetszik az a gép.

(#25338) eeXaa válasza Studi (#25336) üzenetére


eeXaa
addikt

...hiszed vagy sem, ennyi...

(#25339) rbalint88


rbalint88
addikt

Ezt tudtam alkotni ma a GF5-Zeiss 35mm f2,8 kombóval: [link]
google drive, a 75mm f1,5-ről készült képen kívül mind raw.

(#25340) HollyBoni válasza rbalint88 (#25339) üzenetére


HollyBoni
veterán

[link]

Ez vajon nyitott rekeszen készült?

(#25341) rbalint88 válasza HollyBoni (#25340) üzenetére


rbalint88
addikt

Melyik? a mappa linkjét raktad be. amúgy mindegyik 2,8-as rekesszel készült

(#25342) rbalint88 válasza rbalint88 (#25341) üzenetére


rbalint88
addikt

Csináltam két demoképet a 180-assal is: [link]

[ Szerkesztve ]

(#25343) rbalint88 válasza rbalint88 (#25342) üzenetére


rbalint88
addikt

és a kibővített objektívparkkal sikerült is belefutni abba a problémába, hogy nincsen táskám, amibe bele tudnám rakni, de legalább táskát se találok megfelelő méretben :)
kb 25x15x13 cm belső méretű táskára lenne szükségem, amiből szélesség és mélység tekintetében van megfelelő, magasságban mind 5-10 centivel magasabb. a másik verzió, ami magasságban kb jó, viszont szélességre van 5-10cm többlete.
#firstworldproblems

(#25344) madgie válasza HollyBoni (#25337) üzenetére


madgie
titán

Ha ennyire szeretnél hosszúexpózni, akkor szerintm érdemes lehet 40k körül egy első generációs Pana szenzoros pótgépet venni. Mittomén GF1, vagy a GF2, bár ezen nincs sajnos távkioldó csatlakozó.

(#25345) HollyBoni válasza rbalint88 (#25341) üzenetére


HollyBoni
veterán

Hopsz, pedig nem úgy akartam. :B

madgie: Ha nincs rajtuk távkioldó csati az nem valami előnyös, bár 60mp elég sok mindenre elég. Bár igazából nem második váz kéne hanem normális obi, meg egy steady. :O

(#25346) nord_ válasza HollyBoni (#25345) üzenetére


nord_
veterán

A "nincs csati" csak a GF2-re vonatkozik.

(#25347) madgie válasza nord_ (#25346) üzenetére


madgie
titán

Így van, a GF1-en (is) van :)

(#25348) Studi


Studi
addikt

Barátkozás a Pana 100-300-al. :-)

(#25349) Marseille199 válasza Studi (#25348) üzenetére


Marseille199
senior tag

Elfelejtetted elforgatni :DDD

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#25350) Studi válasza Marseille199 (#25349) üzenetére


Studi
addikt

Pedig a G5-ben ott van az orientációs szenzor. :DDD

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.