Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#24301) Studi válasza madgie (#24300) üzenetére


Studi
addikt

Hát megnéztem, elég ósdi formája van annak a gépnek, de egy 125-öt talán én is adnék érte... :DDD

(#24302) need válasza madgie (#24300) üzenetére


need
addikt

kérdezni is akartam amott.. hogy +van -e még..?

akkor ezek szerint +!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#24303) madgie válasza Studi (#24301) üzenetére


madgie
titán

Asszem az lesz az egésznek a vége, hogy hazaküldetem, megsimogatom, használom örömmel és esetleg felrakom valami külföldi oldalra... itthon mindenki a negyedének a felét szeretné kifizetni, persze számoljak be még kerítéslécet, avas szalonnát, kerti vécét.

(#24304) MLaca válasza need (#24302) üzenetére


MLaca
őstag

vedd már meg, ne csak kérdezgesd :)

http://mlzphoto.hu/

(#24305) Studi válasza madgie (#24303) üzenetére


Studi
addikt

Még ne add fel, kisütött a nap, egy hét alatt annyi cuccot passzoltam el, mint az előző két hónapban összesen.
A Herendi porcelánt ki ne feledd, azt mindenki szívesen adna... :-D

(#24306) Freddy76 válasza gorgo (#24299) üzenetére


Freddy76
addikt

Csak a magam nevében: én kitben vettem, és használtam is a 12-50-et, legalább 60-70 expót lőttem vele... Bajom nem a képminőséggel volt, nagyon jó nyaralós túrázós obi (hiszen ilyenkor jellemzően van fény, ha meg nincs, ott az omd bitang stabija, vagyis nem zavar a 6.3 vége). A makró mód, hogy is mondjam, le tudod vele fényképezni az órád számlapját, de azért ne számíts csodára.

Engem egy dolog zavart, a mérete. Ha ez volt rajta, akkor már nagy volt. Nyilván nem akkora, mint most a d7000, de nagy, már "kiemelkedett", előre dőlt. Az oly-t én csak fixekkel használtam...

Az ára megint csak érdekes kérdés, sajnos nem tudod a használt árát az új árához viszonyítani. Szerintem 60-70-mél többért nem megy el...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#24307) hegyimorc válasza gorgo (#24299) üzenetére


hegyimorc
senior tag

"Félmarkolatot milyet érdemes hozzá venni más gyártótól? A gyári éppenséggel drága mint állat"

A nem "gyáriak" pedig még drágábbak. Legalább is ahhoz képest amit tudnak. Amíg nincs kici-ocó-öccázé' csak olyanok mint az RRS, amik szépek, de kb a gyári árának a feléért kaphatók, viszont nincs bennük semmi, tényleg csak egy darab vas amit meg lehet fogni, addig szerintem jobban megéri a normális, expogombos gyári.

Egyetlen előnyét láttam az utángyártottaknak, van bennük egy kivágás az akkunál, hogy ki lehessen venni a markolat leszedésa nélkül.

Ha találsz valami filléres kínait akkor más a helyzet. Én nem találtam amikor kerestem, de azóta eltelt egy kis idő, lehet, hogy már van.

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#24308) sphe válasza buci30 (#24288) üzenetére


sphe
senior tag

Nem akarlak hittéríteni, de még mindig azon csodálkozom örömömben, hogy most van egy nex 3-mam (új firmware-rel programozható gombokkal -> könnyű kezelhetőség) és hogy 'miért' döntöttem úgy korábban gyengébb képminőségű e-pl1et vagy sigma dp2-t vettem drágábban, már nem is értem..... :)

(#24309) Mercutio_ válasza sphe (#24308) üzenetére


Mercutio_
félisten

Azt tegyük hozzá, hogy manuális obikon kívül nem sok mindnt lehet rácsavarni :N

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#24310) sphe válasza Mercutio_ (#24309) üzenetére


sphe
senior tag

Igazad lenne.... már volt tárgyalva korábban valamely topicban, hogy az obik minőségbeli szórása igen nagy. A 18-55öm pixel peepingen is , az AF gyors (epl1hez képest villám), a torzítás korrigálható, a színek sokkal jobban mint a pl1-en. Az epl2 már más tészta, lehet hogy jobbak a színei, viszont a szenzornak megvannak még a maga korlátai.
Ha van több pénzed, természetesen mft vonalon érdemes elindulni a nagyobb obipark miatt. Ameddig viszont valakinek van egy budget kerete, amiből ki szeretne jönni, érdemes mást is számításba venni. Volt E-pl1em, Zuiko alapobival, tudom miről beszélek. :) Vagy annyira jobb pengébb a pana alapobija? Szerintem annyira nagyon nem.

Szerk: különben teljesen megértelek, mert nexet eddig csak azért nem vettem, mert a tesztektől én is megijedtem, ez meg mintha más lenne mint amiről a tesztek szólnának.

[ Szerkesztve ]

(#24311) FEDman válasza sphe (#24310) üzenetére


FEDman
addikt

Nézd, ha valaki egy minél olcsóbb használt lebutított belépő mirrorless vázat keres és nem igényli az EVF-et + megelégszik a fényerőtlen kit obi + filléres manuális üvegek való játékkal akkor annak tényleg lehet sokkal jobb vétel egy NEX-3.

Egyébként meg amellett, hogy az E-PL1 egy korrekt kis váz volt a maga idejében és végül is most se rossz vétel ahhoz képest hogy mennyire padlón van az ára. De azért meg kell jegyeznem, hogy ha valaki e váz alapján ítéli meg, hogy az mFT rendszer szenzorban, sebességben és úgy általában működési stabilitásban (AF) mire képes akkor az azt hiszem nagyon becsapja magát. ;)

(#24312) rbalint88 válasza sphe (#24310) üzenetére


rbalint88
addikt

én is nex és mft között vacilláltam, végül egy gf5 lett. majd ha lesz pénzem, tudok hozzá venni egy jobb vázat és nem kell eldobálnom az objektíveket, nem kell tipródni azon, hogy megvegyem-e az objektívet vagy sem, mert mi van, ha vázat akarok cserélni és nem lesz megfelelő. (slt gépek "túl nagyok") mft-nél tudom, hogy ott a G5 váz, ami pont megfelelő lesz és akár meg is lehet tartani mellé a GF5-öt utazós gépnek/asszonynak/bármire, mert a váz használtpiaci ára úgyis annyira alacsony lesz, hogy meg is maradhat.
emellett objektívek között is valahogy szimpatikusabb darabok vannak, fixekből mindenképp nagyobb és legfőképp olcsóbb a választék.ha csak kitobival akar az ember pötyögtetni, akkor lehet értelme a nexnek, vagy ha valaki nem tudja mire költeni a pénzét és szeretne másfélszeres árat kifizetni minimálisan jobb képességekért (sorozatfelvétel pl.)

használ valaki 25mm-es cctv kamerát? tapasztalat mi vele? szimpatikus a kis mérete és az 1,4-es fényerő, emellett kb annyiba kerül, mint az exaktás zeissekhez az adapter, ennek megfelelően inkább ezt tenném ki mindenféle külső hatásoknak. másrészt nem tudom, hogy a 35mm-es és 75mm-es fixekkel mit kezdenék, a 25mm-től tudom mit várjak kb... plusz a leica 25/f1,4-en kívül nem tudok hirtelen más ilyen gyújtótávolságú obit, ez meg huszadannyiba se kerül.

(#24313) .mf válasza rbalint88 (#24312) üzenetére


.mf
veterán

Írtam már korábban róluk 1 2 3 stb

Szóval a 25 és 50-es veszettül vinyettál, a 35-ös csak kicsit, viszont a széle annak is nagyon lágy, az éles tartomány teljesen nyitva nagyon sekély. De egy olcsó játéklencsének kiváló.

Hasonló tartományba ott van még a kiváló Pana 20/1.7 - bár sajnos ez sem kétfillér, de jó lencse, szerintem sokunknak rá van gyógyulva a gépünkre. Mióta megvan (ami ugyan még nincs olyan régóta), a képek 75-80%-át evvel lőttem. Fényerős, éles, jó bokeh; egyesek panaszkodnak a hangos fókuszra, de csak fényképezéshez nem túl releváns szempont.

[ Szerkesztve ]

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#24314) rbalint88 válasza .mf (#24313) üzenetére


rbalint88
addikt

Köszi!

Akkor marad a kuporgatás a pana 20mm-re :P, a 35mm-es cctv meg jó lesz játszani, ennyi pénzért. Egy 20-30mm közötti fényerős objektív kellene, aztán nekem is rá lenne gyógyulva a gépre :)

(#24315) Studi válasza .mf (#24313) üzenetére


Studi
addikt

20/1,7-en én is gondolkoztam már, de nekem az olyan senkiföldje gyújtótáv, ráadásul messze van a 45-től. Inkább kuporgatok picit többet, (na jó, gyakorlatilag másfélszer annyit :-() egy 25/1,4-re, az sokkal jobban beleilleszkedik az általam kigondolt sorba. (9-18, 25, 45, 75 ha olcsóbb lesz használtan)

(#24316) .mf válasza Studi (#24315) üzenetére


.mf
veterán

Te tudod, a 20/1.7 is egy kiváló darab... Mielőtt megvettem, én is kicsit tépelődtem ezen, hogy sem igazán széles, sem pedig normál, de mióta megvan, inkább csak használom és élvezem, s nem törődök evvel, hogy nehéz besorolni.
Most raktam fel egy rakás képet f@szbukra (többnyire inkább kicsit sietős, lövöm-ahol-érem, bemutató jellegűek, mint művésziek és szépek, ezért elnézést), első harmada (az indiai és kínai buddhista templomokat megelőzőek) még 14-42-IIR kitobival, többi döntően 20-as.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#24317) nord_ válasza Studi (#24315) üzenetére


nord_
veterán

Senkiföldje? Ez áll a legközelebb a normál látószöghöz tartozó gyútávhoz! ;) Egy éven keresztül használtam csak magában a húszast, elképesztően univerzális látószög.

.mf
Pedig ez igazán a normálobi. MFT-n 21,6mm lenne a gyútáv.

[ Szerkesztve ]

(#24318) sphe válasza FEDman (#24311) üzenetére


sphe
senior tag

Igazad van. A hozzászólásom kimondottan az akkori választásra feladott kérdésre vonatkozik és csakis ebben a kontextusban állja meg a helyét, hiszen itt is kettő 'leutított belépő' mft vázról volt szó kereső nélkül! :) Sajnálom ha félrértettetek, egy csónakban evezünk, egy mft valóban fejleszthetőbb, csak abban a szituációban amit a fórumtárs felvetett, más nézőpont ami megfontolható, de nincs legjobb választás.

Bár a pana-oly kitobik is fényerőtlenek, sonyra tényleg csak a 30as sigma van (ami azon az áron ajándék), onnantól viszont csak méregdrágán lehet pár 'prime' obihoz jutni. De itt ki mondta hogy pénz és idő keret nélkül jobb egy kisfurgon egy kombi autónál?

(#24319) szaby_gyerek válasza gorgo (#24299) üzenetére


szaby_gyerek
tag

Hali.

A 12-50 rajzra rendben van. Én 14-42-vel tudtam összehasonlítani (talán két verzióval is), azokhoz képest jobbnak éreztem. Persze sötétnek sötét, de amit Freddy76 is említett, nyaralós obinak tökéletes. Éppen ezért nem is adtam el. Továbbá az is időjárásálló, és volt már hogy így használtam. A makró hát az olyan félmakró. Ha jól tudom szigorúan véve nem is makro, mert nem tud 1:1-et leképezni, talán csak 1:2-őt vagy 2:1-et. Hirtelen nem tudom melyik sorrendben szokás írni. :) A 12-50-es obi tipikusan olyan, amit el akartam adni, mert drága (mármint látom hogy újonnan drága), meg nagy, de a jó tulajdonságai és a rossz használtpiaci értéke miatt megtartottam. Egyébként egy apróság miatt szerettem meg mégis az obit: 12mm-ről indul. Persze lehet mondani, hogy 12-14 között nincs nagy különbség, de van amikor pont az a pici kell. :)

(#24320) arn


arn
félisten

20mm a minden, azon kivul van a senki foldje :) azota minden rendszernel ott kezdem, hogy milyen fenyeros ekv 35os van... Pedig ugy vettem, hogy majd jo lesz a turaobi melle sotetebb helyekre.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#24321) Studi válasza arn (#24320) üzenetére


Studi
addikt

Nekem. :-) Igaz, még nem volt a kezemben fix 20-as, de már filmesben sem volt a kedvenc távom a 35. Ízlések és pofonok, meglátjuk, szeretnék kipróbálni egy 25-öst előbb. :-)

(#24322) gorgo válasza Studi (#24321) üzenetére


gorgo
őstag

Nos, igen, elmélkedni lehet róla, de az igazi módja, hogy mindenki kipróbálja különböző éles helyzetekben, nem a szobában otthon. Egyébként meg felcsavartok egy zoomot, beállítjátok adott fókuszhosszra, és NEM tekergetitek. Rém egyszerű... Oké, kicsit elvonatkoztattok a háttérmosási képességtől, meg a rajztól, és csak a komponálásra figyeltek.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#24323) McAdam6


McAdam6
tag

Sziasztok!
Lehet már kapni az új 14-42 II-es obival a G5-kitet ?
Thx

(#24324) jjeahh


jjeahh
nagyúr

off: lightroom miért nem importál? a fotók elfátyolosodtak, és hiába jelölöm ki mindet...akkor sem importál...nézzétek el, hogy béna vagyok

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#24325) jjeahh válasza jjeahh (#24324) üzenetére


jjeahh
nagyúr

bocs a dupláért...én illustrátort, ps-t napi szinten használok, de ehhez még hozzá kell szoknom...most meg egy képet exportáltam, erre az összeset exportálja, javítás nélkül... :F :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#24326) HollyBoni válasza jjeahh (#24324) üzenetére


HollyBoni
veterán

(#24327) sebgutkopf válasza Mercutio_ (#24309) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ha ezt egy évvel ezelőtt írod, még igaz is lenne.
Vannak emberek, akik a kitobin kívül sose vesznek mást, nekik aztán teljesen mindegy a kínálat, és miért ne vehetnének olcsóbban egy jobb vázat. Aki a kitobi mellé 1-2 obit akar az is megtalálja a számítását.
Az, hogy neked mások a fotózási elvárásaid és témáid az nem baj, de nem kéne a saját szokásaidat és szükségleteidet másra interpolálva általánosítani.

Egy rendszer megválasztásánál szerintem nem az a fontos, hogy óriási legyen a kínálat. Bőven elég, ha azokat meg lehet venni, amire az embernek szüksége van és ténylegesen is meg fog venni. A többi a vevő birtokába sose kerülő termék teljesen irreleváns a döntés szempontjából.
Ebből következik, hogy valaki akár 1 db konkrét obi miatt is leteheti a voksát egy rendszer mellett. Míg másnak egy teljes sor kell.

(#24328) madgie


madgie
titán

Jut eszembe egy cimborám Nikon J1-re váltott nemrég, azt mondja, hogy imádja a kicsikét, soha nem vesz a kezébe még egyszer DSLR-t :DDD (Pentax user volt sok-sok évig, K10D, K100D, hasonlók...)

(#24329) Mercutio_ válasza sebgutkopf (#24327) üzenetére


Mercutio_
félisten

Miért, 1 éve még az illetőnek sok obi kellett volna, de mostanra megelégszik a kitobival? :DDD (remélem érted ;) )

madgie: Én is Pentaxos voltam még ~1,5 éve

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#24330) jmakk válasza Mercutio_ (#24329) üzenetére


jmakk
őstag

Látod ez az igazi fejlődés a fotózás terén! Mikor rádöbbensz, hogy gyakorlatilag a kitobi is bőven elég, mert nem attól függ! :DD

(#24331) Mercutio_ válasza jmakk (#24330) üzenetére


Mercutio_
félisten

A képeim 60%-a kevésfényes helyen készül, b*szhatnám a kitobit ahol 20/1.7-tel is ISO3200-on vagyok :N

gorgo: Nembeszól! :P Lusta vagyok, jpg-ben nyomom, babettával járok :D

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#24332) gorgo válasza Mercutio_ (#24331) üzenetére


gorgo
őstag

Szegény kolléga, iso3200, a zajszűrés mestere lehetsz :D

mzd ED 40-150 obit sokan használnak, felteszem. Szerencsére nem drága, könnyű, stb. User tapasztalatok? Teszteket már olvasgattam... Illetőleg valami jobb alternatíva (35-100 kivételével, mivel nem lottózom)?

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#24333) jmakk válasza Mercutio_ (#24331) üzenetére


jmakk
őstag

Na de kérem, FÉNYképezésről beszélgetünk, nem SÖTÉTképezésről! :)
Na jó, annyiban módosítok, hogy nagy részben megoldható.

(#24334) Mr.Csizmás válasza gorgo (#24332) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

volt nekem

epitesi minoseg teszko muanyag lvl, de szep kepe van, rajzba nem lehet belekotni.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#24335) Studi válasza Mr.Csizmás (#24334) üzenetére


Studi
addikt

Ha az teszko műanyag, akkor mi a véleményed a Pana 14-42 kitobiról, vagy a 14/2.5-ről? :-)

(#24336) Mr.Csizmás válasza Studi (#24335) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

kicsit ijeszto, hogy egy muanyaghej, muanyag fogaslec, es hatulrol belenezve latszik a szalagkabel :DDD

a paca 14 legalabb zart, es tartalmaz femet a drotokon kivul is. pana kitobit nem ismerni.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#24337) robi-k válasza gorgo (#24332) üzenetére


robi-k
őstag

Az mZD 40-150 teljesen rendben van, és egyáltalán nem teszkós minőség! Pontos, egyáltalán nem lötyög és szép a rajzolata. Nálam ő van bent a fotóstáskában (a 20/1.7 pedig az általános obi).

(#24338) Studi válasza Mr.Csizmás (#24336) üzenetére


Studi
addikt

40-150-el még nem találkoztam élőben, 14-150-em van, az atombiztos a panákhoz képest. :-) Mondjuk ennyire alaposan még nem néztem bele, lehet, hogy jobb nem látni... :-)

Most újítottam egy G5-öt a 14-42 kitobival. A váz már jó minőségérzetű, de azt a kitobit őszintén szólva szégyenlem rajta. Ez a váz, meg a GX1 már megérdemelne egy minőségibb alapzoomot is. (tudom, ott a 14-42x, de nekem ez a powerzoom nem bejövős koncepció)

(#24339) Tulku válasza Studi (#24338) üzenetére


Tulku
veterán

Szerintem az x-es obit a pana két dolog miatt hozta ki; elmondhassa, hogy valóban mikro az a négyharmad (kabátzsebbe elfér nagy dünnyögve) illetve videón jobban zúmolható (persze mint tudjuk, csak kivételes esetben zúmolgatunk videó közben...) de én képileg nem találtam benne semmi különlegeset...amit láttam inkább nem írom le, mert lehet szórási eloszlás és valakit megsértenék....

(#24340) hegyimorc válasza Studi (#24338) üzenetére


hegyimorc
senior tag

" Ez a váz, meg a GX1 már megérdemelne egy minőségibb alapzoomot is."

Pana 12-35/2.8 nem elég jó? ;]

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#24341) Mercutio_ válasza Studi (#24338) üzenetére


Mercutio_
félisten

14-150-et a 14-140-nel lenne korrekt összehasonlítani úgy már fordított a helyzet persze ettől még az oly előnyei megmaradnak - könnyű kompakt atfogáshoz képest jó a rajza - de csak oly vázon van értelme.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#24342) Studi válasza hegyimorc (#24340) üzenetére


Studi
addikt

Dehogynem. :-D Ha van egy olyanod felesleges, simán adok érte három 14-42-t is! :-D

(#24343) Studi válasza Tulku (#24339) üzenetére


Studi
addikt

Ettől félek én is. Pedig a 14-45-öt szokták dícsérni a képe miatt, nem tudom, miért váltották le.

(#24344) Studi válasza Mercutio_ (#24341) üzenetére


Studi
addikt

Persze, ez jogos. Ettől függeltenül én most Pana vázra fogom feltekerni, lesz ami lesz! :-D

(#24345) gorgo válasza Studi (#24343) üzenetére


gorgo
őstag

az ok az amire nem gondolnál: "túl jó" volt, hogy kitobi legyen. A mellett ugyanis sokkal nehezebb eladni további obikat, hiszen a júzer elégedett, az meg nem pörgeti az üzletet.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#24346) Studi válasza gorgo (#24345) üzenetére


Studi
addikt

Akkor viszont érdemes lett volna bent tartani a választási lehetőségek között, mint előrelépési szint. Akinek kevés a 14-42, vehetett volna 14-45-öt a boltban. Így meg lehet vadászni használtan. :-(

(#24347) Marseille199


Marseille199
senior tag

Kaptam kölcsön egy ilyet, majd mutatok képeket, ha szabad :)

Mamma Miya :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#24348) Freddy76 válasza Marseille199 (#24347) üzenetére


Freddy76
addikt

Tök jó, hogy kölcsönkaptad, csak kicsit homályos a kép, amit készítettél róla. Meg zavaró az az öreg fényképező az előtérben.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#24349) need válasza Freddy76 (#24348) üzenetére


need
addikt

igen.. ;] :DD

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#24350) Marseille199 válasza Freddy76 (#24348) üzenetére


Marseille199
senior tag

:DDD :C

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.