Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#25051) gabag28 válasza arn (#25038) üzenetére


gabag28
tag

Igen hasonló megfontolásból a praktikussága miatt gondolkozom a nagy átfogású zoomban, még akkor is ha az ilyen objektívek optikai tulajdonságokban gyengébbek. Illetve számos olyan helyzetben használnám a gépet amikor pl. egy objektív csere se nagyon megoldható. Egyébként ez a 14-150 obi összehasonlítva mondjuk egy dslr-hez való Nikon, Canon, Sigma, Tamron 18-200 obikhoz képest minőségben milyen?
Egyébként jelenleg még kompakt használó vagyok de tervben van, hogy váltok. Néztem a dslr vonalt is, de az úgy néz ki, hogy nálam kiesett.

(#25052) Mercutio_ válasza Marseille199 (#25050) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha már táskák: A fotóstáskás topicban feltett kérdésemre valami 10ezer körüli javaslat?

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25053) jjeahh válasza Mercutio_ (#25052) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Lowepro Photo Traveler 150-be nem tudom belemegy-e 14-es notesz, de ettől a márkától láttam ilyen laptopos-fotós táskákat, csak általában amelyikbe belefér egy notesz, túl nagyok ekkora kamerának...egy ilyent pl elfogadnék, bár szerintem valami kínai cucc, és nem is olcsó, de szeretem az ilyen mindenfele nyíló hátizsákokat...bocs, én ebayes vagyok, mivel általában olcsóbban megkapom itt a dolgokat, és nagyobb a választék, viszont ha ki is próbálnád, az szívás... :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25054) rbalint88 válasza gabag28 (#25051) üzenetére


rbalint88
addikt

DSLR-vonalon is köpködik ezeket a nagy átfogású obikat, pedig szerintem általános célra teljesen jó. Ha nem kimondottan fotózni (művészkedni) indulsz, hanem dokumentálni, akkor bőven megfelelő.
Szerintem vegyed nyugodtan. Arra figyelj, hogy egy kicsi vázat eléggé elhúz, ezért praktikusabb lenne markolattal rendelkező vázra csavarni a kényelmesebb használhatóság érdekében. (Pl. Pana G5)
Átfogásban is kb. megegyezik MFT vázon a 14-150 (28-300) egy APS-C szenzoros vázon a 18-200-zal (27-300). Minőségben valószínű jobb is, mint a DSLR objektívek.
Ezeket találtam:
E-PL3
E-P3
E-PL5

Mercutio_: túl sokat akarsz :) mindenképp dörzsölni fogja a ruhát sajnos. Amúgy ha nem elvárás az, hogy kimondott fotóstáska legyen, nekem egy Burton oldaltáskám van, sima fekete. 15,6"-os laptop elfér benne, plusz van egy nagy meg egy külső, áthajtón található zsebe. Emellett cipzárral ÉS csattal záródik, van vállpárnája és került úgy emlékszem 12e Ft-ba. ILYEN, csak egyszerű fekete.

[ Szerkesztve ]

(#25055) .: JuSzT :. válasza rbalint88 (#25054) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Olympus E-P3 fekete váz, és EZ-M1415 objketív

(#25056) arn válasza gabag28 (#25051) üzenetére


arn
félisten

Parcit kerdezd, neki volt masfele is. Nekem turaobiban csak ez. Csodat nem szabad varni, de vmit vmiert. Csak egy univerzalisabb obit tudok nala, a 20asat :)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#25057) Parci válasza gabag28 (#25051) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jobb a 14-150, érezhetően. messze nem torzít annyit (az mft rendszer amúgy is épít a szoftveres korrekcióra), de élesebb is és kevésbé ca-zik. a nikon 18-200-hoz tudom hasonlítani, amit használtam szűk egy évet. határozottan jobb az oly, mindezt úgy, hogy lényegesen kisebb és könnyebb.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25058) :AMF: válasza Studi (#25044) üzenetére


:AMF:
senior tag

nekem is ilyen táskám van, de még egyszer nem vennék. csak addig "rejtőzködő", amíg nem próbálod meg kinyitni rajta a tépőzárat. (csendes helyen zavaró). az anyaga sem mondható tartósnak, pedig vigyázok a fotós cuccaimra. az alsó íven már kikopott a széleknél, a vállpántok pedig ahol hozzáérnek, egyenesen ledörzsölik, tönkre teszik (a felső résznél) a táska széleit.
a kb 2-3 évig használt lowepro nowa 3-at úgy adtam el, hogy kopás nem volt rajta és még csak nem is volt sokkal drágább, mint ez a cullmann. ez a táska meg még csak 1 éves...

(#25059) Mercutio_ válasza rbalint88 (#25054) üzenetére


Mercutio_
félisten

Közben arra jutottam, hogy a hátizsák lesz a jobb megoldás, a keresztben átmenő vállpánt elkerülhetetlenül dörzsöl, ráadásul hosszútávon asszimetrikus lesz a testtartás, és emiatt állandósult hátfájás, csavarodik a gerinc.
A korábban az oly-boltban leakciózott hátizsákot kellene levadásznom, de ott már nincs, és tartok tőle, hogy az MM-ekben se találok már :( persze lehet, hogy az túl nagy batár és inkább a milyen hátizsákot a notebook-omhoz topicot kellene nézegetnem :DDD

Öregbaglas téma: az ezredfordulón még a bestbuy laza nyári fehérbor mintapéldája voltak, aztán szép lassan lecsúszott és befuccsolt a cég:(

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25060) arn


arn
félisten

[link]

Ongol lenne, ha nem sony szenzorral jonnenek. Erdekes amugy a gf meretnovekedese. Lehet ezert nem jon a gx? Ala gf1-gx1 parhuzam.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#25061) Parci válasza arn (#25060) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

az bizony, nem is igazán értem, hogy ha nem sony lapka lenne és nem új pana, akkor egész pontosan mit tudhat a g6, ami miatt érdemes megcsinálni. (válasz: +2 művészi szűrő :DDD)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25062) rbalint88 válasza Mercutio_ (#25059) üzenetére


rbalint88
addikt

táska: ha hátizsákból is szintén jó a nem kifejezetten fotós-laptopos táska, akkor dakine-nak annak egész szolid modelljei, amik minőségiek is és árban sem elszálltak. go-kernél keresd őket.

bor: ez jó volt, árban sem volt elrugaszkodva. ezredforduló környékéről nincsenek borfogyasztási tapasztalataim :P

(#25063) Mercutio_ válasza rbalint88 (#25062) üzenetére


Mercutio_
félisten

Kösz a tippet, rákeresek:R

Najah, nem lehet mindenki 42 :DDD az azt megelőző időszak boros élményeit pedig fedje jótékony homály :DDD

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25064) Marseille199 válasza Mercutio_ (#25052) üzenetére


Marseille199
senior tag

Szerintem ez jó hozzá :) Cullmann madrid maxima. Az volt nálam most is Szebenin, iskolai spirálfüzet, pana g3+45 f1.8, Plusz 14-42 kitobi, plusz töltő, 2 pótakksi , külsővinyó kábellel :)

"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto

(#25065) Studi válasza Marseille199 (#25064) üzenetére


Studi
addikt

Viszont egyre kevesebb helyen találni a neten, kifutónak tűnik, az Aqua már nem is tudott hozni két hete a rendelésemre. Amúgy most azon agyalok, hogy lehet, hogy nekem elég lett volna a kisebb is. :-)

(#25066) gorgo


gorgo
őstag

Megjött az OMD. Nem mondom hogy boldog tulajdonos vagyok, mert nem vagyok. Egyenlőre nem mondok semmit, kell pár nap ismerkedés...
Addig is egy kép. Szerintem ez úgy sávosodik mint a picsa, b*** meg! OK, ez pixellkukkolás, de most a lényeg az, hogy ezt csak az én gépem csinálja, vagy másé is ilyen? Mit tudok ezzel kezdeni? Ja, ezt kb. csak éjszaka fogjátok látni, nappal tuti nem: a kép egy 100% crop egy fókusz mögötti árnyas területről. Ez nagyjából megfigyelhető az eddig elkészüt 10 képből 3-4 képen. Ez alapján a finom átmeneteknek búcsút lehet inteni...

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#25067) MLaca válasza gorgo (#25066) üzenetére


MLaca
őstag

jpegben vagy rawban lövöldözöl? (ahogy elnézem a jobb alsó sarkot, ez gép jpegje volt)

[ Szerkesztve ]

http://mlzphoto.hu/

(#25068) ROBOTER válasza gorgo (#25066) üzenetére


ROBOTER
addikt

"OK, ez pixellkukkolás"

Nem, az ettől sokkal értelmesebb dolog.

(#25069) MLaca válasza gorgo (#25066) üzenetére


MLaca
őstag

anno a tesztnél nem volt sávosodás látható saját jpegen sem: egy, kettő.

http://mlzphoto.hu/

(#25070) gorgo válasza MLaca (#25067) üzenetére


gorgo
őstag

raw-ból lett konvertálva

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#25071) gorgo válasza ROBOTER (#25068) üzenetére


gorgo
őstag

OK májsztró, kösz az esti bölcsességet. Éppenséggel a zaj mintázatát vizsgálgattam, és valóban nincs túl nagy impaktja a dolognak, egyetlen papírra kidolgozott képemen sem fog látszódni, viszont meglepődtem...

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#25072) ROBOTER válasza gorgo (#25071) üzenetére


ROBOTER
addikt

Bocs, de másképpen nem tudtam rávilágítani a dolog értelmetlenségére.

Ettől sokkal magasabb kategóriájú gépek sem nyújtanak többet. Nézz meg egy 1D mark IV-et, ami még mindig jóval 1 milla felett van.

A digit világban évek óta látott fejlődések jelentős része a szűrési algoritmusoknak köszönhető, az általad is említett árnyalat-átmenetek katasztrofálisak.

(#25073) Mercutio_ válasza gorgo (#25066) üzenetére


Mercutio_
félisten

Én a helyedben megkérnék egy az OMD-hez és a fotózáshoz is értőt, hogy segítsen beállítani a gép néhány paraméterét, és átállítanám RAW+JPG-re a vázat, mert amennyire olvastam 1-2 félrement wb-t, vagy kritikus helyzetet kivéve egy jól beállított OMD-nél csak biztonsági tartaléknak kell a raw, mert az oly-s színek annyira jók.
pl. Ami rémlik, hogy az élesítést ki kell kapcsolni, vagy minimumra rakni. (tudom, raw-nál legalább is oly esetén nincs jelentősége)

Azt mondjuk nem értem miért nem kerestél valakit itt vagy az index oly topicban akinek van omd-je és néhány napra némi kompenzációért kölcsönadta volna, vagy legalább pár órát lehetett volna basztatni, a már használó sok dolgot +/- el is tud mondani róla, stb.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25074) FEDman válasza Parci (#25061) üzenetére


FEDman
addikt

Ez lesz minden idők legköltségesebb modell frissítése, átírnak 2 sort a G5 szoftverében és ezzel engedélyezik a multi-aspect-et. :DDD

De viccet félretéve, ha nem kapja meg minimálisan a GH3 szenzorát akkor az csalódás lesz.
Mondjuk látva a Pana eddig mozgását bizony ez is benne van. Pana G váz egy időben még sose kapta meg az épp aktuális GH váz lapkáját.

De persze most a Sony szenzorokra való (teljes?) átállás miatt lehet kénytelenek lesznek a kisebb modellekbe is a legjobbat tenni. :)

(#25075) |AP|


|AP|
veterán

Az új Pana GF-ről azt lehet olvasni, hogy szakítanak a miniatürizálással és inkább a GX1-re fog hasonlítani (ezért is kezdett már a tengerentúlon durván esni a GX1 ára). Én ennek több szempontból is örülök:
1. Hátha újra lesz egy normális, használható GF váz (mint a GF1, vagy kompromisszumokkal a GF2)
2. A GX2 talán kap végre egy EVF-et.

Személy szerint viszont továbbra is csak távolról figyelem ezeket a híreket, mert a 9-18 projekt most sokkal fontosabb, mint a vázcsere. :)

(#25076) jjeahh válasza |AP| (#25075) üzenetére


jjeahh
nagyúr

én egy om-d stabis sotyi szenzoros keresős rangefinder style olyt vagy panát szeretnék, vagyis mondjuk e-pl5 e-m5 stabival, keresővel nekem tökéletes váz lenne... :DDD az, hogy oly vagy pana logóval, nem érdekel...és mindez férjen bele 450-500€ keretbe...és akkor én is elkezdenék gyűjteni abba a malacperselybe... :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25077) Mercutio_ válasza jjeahh (#25076) üzenetére


Mercutio_
félisten

Stabi és ár kivételével ezt a sony nex6 hozza:))

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25078) nord_ válasza Mercutio_ (#25077) üzenetére


nord_
veterán

Az objektívekről (főleg azok hiányáról) meg ne is beszéljünk. :)

(#25079) gorgo válasza Mercutio_ (#25073) üzenetére


gorgo
őstag

Én sem úgy fogtam hozzá, hogy gőzöm sincs semmiről, sejted...
Egyébként meg mivel ez a második komolyabb vázam, szemben az öreg motorosokkal, akik használtak már sokat -köztük profi vázakat- azok nem lepődnek meg. Én pedig most meglepődtem, ennyi. Tragédia nincs, mindössze a borítékolható "felfokozott várakozás okozta kezdeti csalódás" :) ami nálam legalábbis természetes. Eltelik 1-2 hónap, és helyére kerülnek majd a dolgok.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#25080) Mr.Csizmás


Mr.Csizmás
félisten

mi a legolcsobb elerheto fullframe gep? 5d1? :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#25081) Freddy76 válasza Mr.Csizmás (#25080) üzenetére


Freddy76
addikt

10-15 ezerért már vannak Praktica-k jó állapotban.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#25082) HollyBoni válasza Mr.Csizmás (#25080) üzenetére


HollyBoni
veterán

[link]

Én meglepődtem milyen olcsó.

(#25083) OPiiPO válasza gorgo (#25066) üzenetére


OPiiPO
addikt

Tehát ez a váz sem alkalmas sötét alagútban fekete hódok portréfotózására. Na bumm ;)
A fényképezéshez fény (is) jó ha van, szvsz.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#25084) Mercutio_ válasza nord_ (#25078) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az a történet másik fele :DDD

gorgo: Nekem OM-D-n a visszanézés és Fn gomb ami rettenet volt, meg a bumszlinagy csak dönthető LCD. A menürendszerét lehet, hogy meg lehet szokni, de pana után az is az agyamra ment.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25085) Studi válasza Freddy76 (#25081) üzenetére


Studi
addikt

:DDD :DDD

(#25086) Studi válasza HollyBoni (#25082) üzenetére


Studi
addikt

100k+ expósak szoktak felbukkanni 150k környékén is. Persze az lutri, hogy még 5-öt vagy 25-öt bír a váz. De volt már ilyen az aproneten fél év garival is, úgy már nem rossz vétel.

(#25087) Studi válasza Mercutio_ (#25084) üzenetére


Studi
addikt

Szerintem ez megszokás kérdése. Most az Oly-E30-at és a Pana G5-öt váltogatom, így már egyiken se találok soha semmit. :DDD De az én szívemhez alapból az Oly menürendszere áll közelebb.

(#25088) jjeahh válasza nord_ (#25078) üzenetére


jjeahh
nagyúr

és nem is az a klasszikus-retro rangefinder design :D na jó a stabit leszámítva a fuji x-e1 megfelelne, láttam már 500€-ért, de lehet azokkal manuálozni? nem igazán láttam még m42 adaptert sem rá... :U

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25089) Studi válasza Mercutio_ (#25059) üzenetére


Studi
addikt

Én megmutatom az Oly hátizsákot, ha érdekel, de mikronak az tuti túl nagy batár.
Volt korábban valami notis Crumplerem, ami szerintem jó lett volna neked, de túladtam rajta. Jóféle táskák, de nagyon meg kell fizetni a designt.

(#25090) Mercutio_ válasza Studi (#25089) üzenetére


Mercutio_
félisten

Dakine oldalán láttam jópofa hátizsákokat, kár, hogy itthon szűkös a kínálat carbon szín pl. inghez is menne talán :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25091) Studi válasza Mercutio_ (#25090) üzenetére


Studi
addikt

Amit linkeltél, azok sima hátitatyók, a bal oldali menünél tudod megsasolni a fotós hátikat, ott azért nincs nagy választék. :N

(#25092) jjeahh válasza MLaca (#25069) üzenetére


jjeahh
nagyúr

haha...jó cikk, kár, hogy nincs egy occó masina sem benne... :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#25093) Mr.Csizmás válasza jjeahh (#25092) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

[link]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#25094) Freddy76 válasza Mr.Csizmás (#25093) üzenetére


Freddy76
addikt

De nem? Olcsó is, fullfrém is.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#25095) Studi válasza Freddy76 (#25094) üzenetére


Studi
addikt

Előbbivel vitatkoznék, egy Zenit a feléből megvan... :DDD

(#25096) Mr.Csizmás válasza Freddy76 (#25094) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

:K :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#25097) gorgo válasza Mercutio_ (#25084) üzenetére


gorgo
őstag

Kompromisszumos, de ez van. Úgy voltam vele, hogy sokan megszokták, nekem is csak összejön. Kezelhetőség terén a G3 jobb, kevesebb gombbal gyorsabb, okosabb. Nem sorolom a hibáit, próbálom az erősségeit fellelni :) Elvileg több van, csak igaz legyen...

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#25098) Parci válasza gorgo (#25097) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

megunt, megutált e-m5-öket féláron átveszek ;)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#25099) Mercutio_ válasza Studi (#25091) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem igazán fotós tatyó kell, a G3 obival egy tokban a 2 obi és apróságok meg egy övtáskában elférnek a "sima" hátizsákban, alatta kaja, 1/2 liter innivaló, esernyő és egyéb apróságok.
A lényeg, hogy mivel kifogtam egy céges notit és azt úgy is cipelni kell akkor már elférjen mellette a G3 is, és kényelmes legyen a hurcolása lehetőleg.

gorgo: A JPG színek és a stabi meggyőző, nomeg ISO800-ig dinamikában is elvileg érezhetően jobb mint a G3/G5

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#25100) Mr.Csizmás válasza Parci (#25098) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

egy honap mulva terj erre ujra fonok, most vagtak egy szazast az aran:D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.