Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#25651) DeFranco válasza Dluinet (#25650) üzenetére


DeFranco
nagyúr

még egyszer: erre már nem költenék, mert ez a tartály olyan, hogy egyszerre az egész tartalmat leengedi, köztes állapot nincs. ez nem költséghatékony, amúgy is szivárog már a nyakánál is némileg, cserélném valami takarékosabbra.

de!

mivel most sürgős-fontos dolgokkal vagyok nagyon elhavazva még úgy két hónapig, és a csere sem lenne egyszerű (embert kell hozzá hívni valószínűleg, mert a csonk alá még be sem mertem nézni, hogy mi van ott, de szigszalaggal van rögzítve jóigényesen, ha megbontom nem tudom mi fogad) ezért jó lenne legalább ezt a kalapács effektust megszüntetni, mert ez viszont tényleg nem tréfa, de ha lehet, akkor 1) ingyen 2) oly módon, hogy nehogy az legyen, hogy szétszedem, és a begyógyult tömítések megbontása miatt összerakva ereszteni kezd...

(#25652) Dluinet válasza DeFranco (#25651) üzenetére


Dluinet
nagyúr

akkor más megoldás nincs:
az előtte lévő csappal állítsad a feltöltést lassabbra
és locsolgasd ecettel vagy háztartási sósavval

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#25653) föccer válasza Orlin (#25647) üzenetére


föccer
nagyúr

Hát, nem teljesen értem, hogy hol, milyen vastagságban kell, de alapvetően a szigetelés felépítíse az alábbiakból áll:

- vezetősít/vízorr,
- szigetelés,
- dűbel,
- ragasztó (összesen 3 rétegben),
- üvegszövet,
- élvédő,
- nemes vakolat/színezés.

Ha jó anyagokból dolgozik az ember akkor 6.000- 6.500.- /m2 körülire jön ki az anyagár,amire még jön a munkadíj.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#25654) DeFranco válasza Dluinet (#25652) üzenetére


DeFranco
nagyúr

locsolgatom, épp azt csinálom, csak kérdés, hogy jót locsolgatok-e :D

(#25655) neduddki válasza DeFranco (#25654) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

majd az asszony ,egmonmdja, csak az abaj hogy ennyi idos fejjel azt se tod ajajjaja

udv

neduddki

p.s. bocsika:- )))

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#25656) DeFranco válasza neduddki (#25655) üzenetére


DeFranco
nagyúr

hüle :DDD

(#25657) Dluinet válasza DeFranco (#25654) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A Speeder-nek van hab alapú vízkőoldója, ami nem folyik le/el, mint az ecet vagy sósav.
Nem próbáltam még, de lehet az asszonynak veszek egyet. :DDD

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#25658) Integra


Integra
titán

végre, készen vagyunk a műhold árbócának átfúrásával és megerősítésével. most aztán jöhet bármilyen hurrikán, el nem forgatja :) ééééssss, ha már a tetőn voltam, akkor összegyűjtöttem az összes nyest szart, meg madár maradékot is, ami a lakomájukból maradt hátra.... :((( :DDD
most már háborúban vagyunk és itt egy valaki nagyon megfogja szívni, és az nem én leszek.. nincs kegyelem. fatality lesz kérem..

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#25659) Met válasza DeFranco (#25649) üzenetére


Met
Topikgazda

Erre mehetne a Cillit is, az zselés állagú lassabban folyik le.

Integra ja, láttuk a háborúdat a csapdával, a macskák biztos szívnak :D

[ Szerkesztve ]

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#25660) Ton-ton válasza DeFranco (#25643) üzenetére


Ton-ton
tag

Igen, elsősorban a "záró szelepet". Azonban ha leengeded a vizet, akkor az öblítő szelep gumi tömítéséhez is odafolyik (így azt nem fontos külön), s jó eséllyel nem fogja elengedni a kagyó felé a vizet. Ami szintén jellemző az ilyen állapotúakra (csak esetleg nem veszed észre).

http://qtp.hu

(#25661) DeFranco válasza Met (#25659) üzenetére


DeFranco
nagyúr

eh... sehogy sem jó ez :D ahogy nézem, ebben sok tömítés nincs, csak egy csavar tartja rögtön a bejövő víznél, ki tudnám szetni egy ecetfürdőre... de a menetes csatlakozója meg műanyag, arra már ciccegett a vizes is, nehogy elpattanjon itt nekem...

ha vennék egy szelepet (ez jó lenne?) akkor attól még alul a kimenő oldalon szivárogna továbbra is... nem nagyon ereszt, épp hogy, de nyilván nem jó azzal haluzva följönni a lépcsőn, hogy most eresztett el

csere meg eh... leírtam

@Ton-ton: keveset enged oda is, de annak a baját elég később ellátni... ami jobban zavar, az ez a "külső" szivárgás: [link] napi 3 csepp, de ki tudja mikor indul meg. ha ez nem lenne, akkor vennék egy sarokszelepet, aztán davaj, nem cserélgetném...

[ Szerkesztve ]

(#25662) Dluinet válasza DeFranco (#25661) üzenetére


Dluinet
nagyúr

jó, de sokkal csendesebb lenne, mint a mostani

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#25663) Met válasza DeFranco (#25661) üzenetére


Met
Topikgazda

Ha kicseréled a szelepet akkor ki tudod takarítani a tartályt és a gumi tömítést ami zár a kagyló felé, ami azért ereszt mert vagy az is vízköves, vagy egy vízkő darabtól nem tud zárni.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#25664) Ton-ton válasza Orlin (#25647) üzenetére


Ton-ton
tag

A kezdő sínt szeretik lehagyni. Ha lehet menj le a szigeteléssel a föld alá is (1-2 sor XPS lappal, s akkor tényleg el is hagyhatod). Az sokat javít a szigeteléseden.
Alapvetően azt szoktam javasolni (fix háttér esetén), hogy első évben kerüljön fel a szigetelés. Ekkor még csak a dübelek helyén foltokban visszajavítva, de a lehető legvastagabb EPS lapokkal.
A következő évben elég áthálózni és lealapozi. Így kibír 2-3 évet, ha nincs pénz a színre.
Így egy családi háznál csak picit lesz drágább az összköltség (többször kell jönnie a szigetelő csapatnak, így kicsit többet fognak kérni, illetve kétszer lesz alapozva), de a vastagabb szigetelés miatt ezt jó eséllyel már az alatt a 3-4 év alatt megtakarítottad. Persze ha állványozni kell, ott ez már nem igaz.

Manapság 10cm alatt csak a spalettáknál szokás használni, tehát ez olyan nagyon minimum...
Egyre jellemzőbb a 16-18 cm.
Ha régiek a nyílászárók érdemes lehet a cserén elgondolkodni, részben azért mert a szigetelésed nem szívesen bontod meg később, részben pedig azért hogy kitedd a külső falsíkra. Ugyanis rengeteg hő fog távozni a spalettákon át (az ablak mellett jellemzően csak 2-3 cm-es EPS fér el, tehát ott hiába van a falon 10cm, a hideg gyakorlatilag kikerüli a 2-3cm-es felé). Ezt tudod minimaizálni ha a külső falsíkra kerül a nyílászáró.
Illetve mostanában bejöttek már azok a dübelek aminél nem kell átfúrni az EPS-t. Valamint ragasztó PU habbal is fel lehet tenni a lapokat (ezzel még nem dolgoztam, csak olvastam róla).

http://qtp.hu

(#25665) Ton-ton válasza DeFranco (#25661) üzenetére


Ton-ton
tag

Sajnos ott is műanyag menetes cucc van... S igen, jobb azt nem bolygatni.
Mondjuk nem nagyon jellemző hogy egyszer csak elenged ott, tehát az kibírja a cseréig. Elvben ha a leeresztő szeleped meggyógyul az ecettől, akkor oda már nem jut folyamatosan víz, tehát kicsit javulhat a helyzet.

http://qtp.hu

(#25666) DeFranco válasza Ton-ton (#25665) üzenetére


DeFranco
nagyúr

csináltam egy próbaleeresztést-töltést, most töltés után van egy sziszegő hang és csepeg a sarokszelep töve... rosszabb mint volt, ha meghúzom a szelep kis rúdját, akkor elhallgat, de magától nem...

amúgy a kalapácsolás maradt, de ez nem csoda, még csak egyszer eceteztem meg...

(#25667) szabjan válasza DeFranco (#25666) üzenetére


szabjan
tag

Ez egy Higiénia tartály. A legrosszabbak közül való de javítható benne minden
Sőt részleges leeresztésűre is meg lehet csinálni. Mindössze a hungarocell-ből kell kivágni egy szeletet körbe. / A leeresztő szelep hungaroceléből! /
A szelep tisztításához ki sem kell venni a szelepet. a nagy hollandiját egy fogóval meglazítod és a hátsó kart is felfelé ki kell pattintani ami alatt van egy 6-7 mm-es gumidugó. Ez zár egy fél milliméteres lukat, ami a nyomáskülönbség hatására zárja a nagy membrán kúpos tömítését. Tisztitásnál ki kell osatni nyitással a szelep belsejét is. De a legjobban akkor jársz ha veszel bele egy ilyet:
[link]
és egy ilyet:
[link]
A talpgumi ami alul zárja a víz utját pedig 100 Ft kb hozzá. ;)

szerk:
ha szivárgás alatt az alsó nagy hollandi folyásnyomaira gondolsz, akkor azt legjobban loktite szalaggal de akár kenderrel is le tudod tömíteni. Kenderből kis hurkát sororsz jó hosszan és érdemes megkenni valami sűrű trutyival /mindegy mi/. Eredetileg egy 50x3 as O gyűrűnek kéne tömíteni, de ez a rendkívül igényes fröccsöntés miatt ritkán sikerül neki.

[ Szerkesztve ]

a vizesember

(#25668) DeFranco válasza szabjan (#25667) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Köszi az infókat. Szerintem az lesz, hogy veszek akkor bele egy ilyen szelepet, ha mindenképp szerelni kell, akkor nem játszom ezzel a műanyag menettel, mert sírás lesz a vége.

Ez a linkelt sarokszelep pontosan megfelel? Holnap el is tudnék menni ide megvenni. A szűkítőt nem értem, az mihez kell? 1/2-es a mostani szelep, és ezért kell a flexicső és az új szelep közé? Tömítéseket is kell venni? Ha igen hányat és milyet? Ha lenne egy listám, holnap délben meg is venném most már, mert így hogy sziszeg is így már inkább nem játszom vele, elérte a kritikus szintet a hibalista.

Az alsó nagy hollandinál hogyan tudnám rendesen letömíteni? Úgy tudom, az alatt egy gumitömítés van, ami ott már minden, csak nem gyári állapotú, meg is van vetemedve... szerintem az lóghat ki a hollandi alól is, vagy valami más, egyéb tömítés. Úgy látom, hogy nem a hollandi külső szélénél szivárog, hanem "belül" a lefolyócső és a hollandi között... ott ki is lóg valami alien, ami vagy az eredeti tömítés, vagy nem akarom tudni, hogy micsoda. Le kellene tekernem a hollandit, kiszedni a tömítést, és úgy újraépíteni? Vagy hagyni ahogy most van, és rányomni valami tömítőanyagot?

(#25669) FatalEror


FatalEror
addikt

Sziasztok!
Csak felületesen olvasva, látom, hogy WC tartály problémák vannak,nekem is van.Nagyon enyhén szivárog a tartály, de a WC-be folyik bele, szóval szerintem 100%, hogy az alsó gumiharang a gagyi.Vagy lehet más is benne rossz?A mechanikának nincsen semmi baja, hibátlanul működik.A kérdésem,hogy,hogy lehet azt az alsó vackot cserélni, egyszer próbáltam szétszedni, el is törtem az emelőrudazatot, de sikerült megragasztani, azóta is ugyan olyan jó.

[ Szerkesztve ]

HardCore is my LifeStyle

(#25670) runner 125 válasza FatalEror (#25669) üzenetére


runner 125
nagyúr

No offense, de a vesszők, pontok után tegyél már egy szóközt pls, mert egyszerűen megtörik a folyékony olvashatóság.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#25671) Dluinet válasza FatalEror (#25669) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Lehet nem zár neked sem a szelep és ezért a túlfolyón keresztül folyik a wc-be a víz, tehát nem 100%, hogy az alsó gumiharang a rossz.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#25672) Andris837


Andris837
senior tag

Kazán csere a mai projekt. Kíváncsi leszek, hogy mennyit kér a szerelő. :U

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#25673) Dr.Zoo válasza Andris837 (#25672) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Miről, mire?

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#25674) Andris837 válasza Dr.Zoo (#25673) üzenetére


Andris837
senior tag

Egy régi vegyestüzelésű kazán helyett vettünk újat. Celsius lemezkazán, 27kw-os, nagyajtós.

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#25675) erdoke válasza Andris837 (#25672) üzenetére


erdoke
titán

A munkadíjat előre érdemes fixálni, kivéve ha jó ismerős az illető, aki tutira nem fog lehúzni. Persze jöhet nem várt komplikáció, amit ha mindkét fél normálisan kezel, nincs nagy bonyodalom.

A legjobb aláírás a héten

(#25676) Dr.Zoo válasza Andris837 (#25674) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Hát, falat kell hozzá bontani?
Vagy csak kihúzom a régit, és betolom az újat?
Csövek kompatibilisek? Vagy kell szűkítő, plusz idom, kémény átmérő stimmel?
Ezek mind plusz lóvék... :(
Ha van ember a régit kibontani, és az újat beállítani, azzal elég sokat lehet spórolni, nekem anno a kocsmából pár sörért négyen jöttek segíteni, pillanatok alatt kikaptuk..

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#25677) Andris837 válasza Dr.Zoo (#25676) üzenetére


Andris837
senior tag

Faterral ketten már a falat megbontottuk, már csak le kell venni a régi kazánt, fel kell rakni az újat - ebben segítünk neki -, hegeszteni kell majd a szakinak, illetve a többi szokásos dolgot kell megcsinálnia. Ismerjük a szerelőt, nem az a lehúzós fajta. Azt mondta, hogy amit tud azt meghagy és újrahasznosít.

iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

(#25678) Sickboy25


Sickboy25
addikt

Sziasztok!

A földszintről indul egy kéményem az emeleten át... Ez a kémény fa tüzelésű kandalló füstjét fogja elvezetni... Van a földszinten egy tisztítónyílás és van egy az emeleti szakaszon. Az lenne a kérdésem, hogy tetőkibúvót ilyenkor kell beszerelni? Mert mondjuk nem szeretném ezzel a mennyezeti fűtést szétbarmolni, hogy egy létrát biztosítsak a feljutáshoz illetve a padláson csak kb. kúszva jutna el a kibúvóig...

‎"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun

(#25679) Dr.Zoo válasza Andris837 (#25677) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Akkor véleményem szerint, 20-30 forint, ha ismerős és nem lehúzós fajta...
De tényleg a helyszíntől függ, illetve hogy a Nagy Faluban, (Bp) vagy valahol vidéken, ott azért olcsóbb a történet..

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#25680) DeFranco válasza szabjan (#25667) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nos, végül megvettem a linkelt szelepet, meg a linkelt szűkítő helyett egy 1/2 - 3/8 flexicsövet, hogy ne legyen annyi toldás.

Megszenvedtem vele kicsit, mert a tartályon vágott lyuk nagyobb, mint a szelep rögzítő anyája, ezért kellett alá vágnom egy alátétet, ami házi körülmények között elég necces, gázon forrósított sniccer lett a megoldás, meg a sarokszelep felől dupla tömítéssel kellett tömíteni a csatlakozást, és még így is necces, hogy nem ereszt-e.

A flexicső mennyire bírja a tekeredést, csavarodást? Ahogy a csöget rögzítettem, a végén a szorításnál már tekeredett a cső is, és így van benne némi "feszkó", ugye ez nem probléma?

Egyébként a szelep tökéletes, szépen halkan jár, halkan zár. Annyi lenne még a kérdés, hogy - mivel ez állítható - milyen határok között mozoghatok? Gondolom valamilyen vízszint és valamilyen víznyomás kellene, hogy lenyomja a záródugót, de honnan tudom meg,hogy mennyi?

(#25681) erdoke válasza DeFranco (#25680) üzenetére


erdoke
titán

"valamilyen vízszint és valamilyen víznyomás kellene, hogy lenyomja a záródugót"
Háát, így is lehet mondani... :))
Ne rakjatok nagy "záródugót" a csészébe, és akkor kevesebb víz is elég. ;) :DDD

A legjobb aláírás a héten

(#25682) DeFranco válasza erdoke (#25681) üzenetére


DeFranco
nagyúr

:DDD hüle

arra a záróelemre gondoltam, amit a láncos kar megemel, majd elengedve visszazár, megakadályozva azt, hogy további víz folyjon (?) ki a tartályból (nem vagyok szakember, nem ismerem a szakkifejezéseket sajnos)...

úgy okoskodtam, hogy ha nincs fölötte megfelelő vízréteg, akkor lehet nem zár alul olyan stabilan és eresztheti a vizet szivárogtatva. lehet nincs igazam, és beállíthatom fél literre is, ezért kérdezem

(#25683) erdoke válasza DeFranco (#25682) üzenetére


erdoke
titán

Régen láttam ilyen láncos tartály belselyét, de elképzelhető, hogy kell valamekkora vízoszlop, ami stabilan lenyomja. Bár a fél liter még igen gizda "záródugó" öblítéséhez is kevés lehet, két liter pedig biztosan lenyomja azt a záróelemet. ;)

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#25684) DeFranco válasza erdoke (#25683) üzenetére


DeFranco
nagyúr

én IRL egy nyúl vagyok, elég a fél liter ;]

(amúgy nyilván extrém példa volt, még mielőtt valaki komolyan veszi)

(#25685) Ton-ton válasza DeFranco (#25682) üzenetére


Ton-ton
tag

Ha jól emlékszem rugó nyomja le az öblítőszelep gumiját. Tehát nincs köze a vízoszlophoz (de erre nem mernék megesküdni).
Úgysem tudod 3-4 liter alá beállítani...

http://qtp.hu

(#25686) DeFranco válasza Ton-ton (#25685) üzenetére


DeFranco
nagyúr

most 8,8 a "fogyasztása", és ne felejtsük el, hogy ez mindig egyben le is megy... sok

ha már állítható, kihasználnám, de kötve van a kezem a beépítési előíráshoz is, 140 mm-él hosszabb nem lehet a billentyű-vízszint távolság 10 bar esetén, ez 0,5 barnál felmehet 154-re.

most kb. 125 mm, tehát sokat nem tudok leengedni

(#25687) szabjan válasza DeFranco (#25686) üzenetére


szabjan
tag

Akkor inkább ide válaszolok.
Nos a Higiénia tartályban nincs rugó. A kör alakú hungarocell emeli a teljes lefolyásig a leeresztő szelepet.
Ki kell szerelni a leeresztő szelepet / Csak a felső részét belülről, talán bajonet balra nyílik, de nem mernék megesküdni rá./ és a hungarocellt akár ki is lehet venni. Vagy lehet kisérletezni vele. 1/3 ot biztos kivághatsz belőle. Igy elérhető a kb fél leeresztés. Vissza nehezen alakítható a dolog.
Amit láttál új dömötör is jó lehet vízgazdálkodás céljából, de kb ugyanolyan sz@r mint a régi, így a betöltő szelepet azonnal cseréld arra amit megvettél /geberit/. Ezzel a kombinációval hosszabban üzemeltethető a dömötör.

[ Szerkesztve ]

a vizesember

(#25688) wwhy


wwhy
veterán

2 egyszínű vezeték közül (mindkettő barna) hogy lehet kideríteni, hogy melyik a 0 illetve a földelés :F
Panelben kellene kapcsolókat, konnektorokat cserélni, de nem szeretném szemre és ész nélkül; viszont a behúzott vezetékek (3) közül 2 egyforma barna, 1 fekete (fázis, fáziskeresővel ellenőriztem).

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#25689) erdoke válasza wwhy (#25688) üzenetére


erdoke
titán

Leginkább csak multiméterrel kimérve tudod megmondani. A zárlat előidézés minden kapcsolónál és konnektornál kicsit körülményes. :N

A legjobb aláírás a héten

(#25690) wwhy válasza erdoke (#25689) üzenetére


wwhy
veterán

Amióta kb. 2 éve egy konnektorcsere alkalmával véletlenül felcseréltem a 0 és földelés vezetékeket, és a mosógépbe nyúlva szikrát hányt a szemem, azóta földig hajolok a sárga-zöld vezeték előtt :R

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#25691) Dr.Zoo válasza wwhy (#25690) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Tecskóban kapni asszem egy ezresért egy legegyszerűbb multimétert, én vennék egyet..
Egy hosszabb zsinór kell, meg a legközelebbi konnektor.
Villany leolt a villanyóránál, majd a legközelebbi konnektor földjéhez fogatod az egyik zsinórt, és szakadásvizsgálatba teszed a műszert. Utána szépen kibogarászod, hogy melyiknél sípol össze, és megjelölöd.
A villanyt mindenképp kapcsold ki a kismegszakítónál!! Mindet!

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#25692) wwhy válasza Dr.Zoo (#25691) üzenetére


wwhy
veterán

:R
Van egy ilyenem, igaz, h fekete, más néven fut, de egykutya. Majd megnézem, hogy tud-e szakadásvizsgálatot vagy hogy én tudok-e :B

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#25693) DeFranco válasza Dr.Zoo (#25691) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Olyan jó lenne megtanulni használni a multimétert... közgazdász vagyok, nem értek hozzá, de rengetegszer jó lenne.

(#25694) neduddki válasza DeFranco (#25693) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

a multimeterbul kigyuvo mazzag 2 veget kell a falbvo kigyuvo mazzaghuz orintei ha az ac feliratu korreszenvan a dolgo megkfelelo nagy szamnal akkor sog bug nem lehet:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#25695) DeFranco válasza neduddki (#25694) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nem úgy, hanem rendesen... hogy ki tudjak vele mérni egy mit tudom én mit, meg meg tudjam nézni, hogy az akksiban mennyi a delej, ilyesmi...

(#25696) erdoke válasza DeFranco (#25693) üzenetére


erdoke
titán

Egyszer majd te is eljutsz ide. :D
Szerk: Tegnap megint megb@...tt az áram, amikor ~2 perccel kihúzás után mutogattam az asszonynak a kütyüt. Szerencsére addigra a kondik már kisülnek annyira, hogy kicsi a fesz, illetve az időtartam nagyon rövid. :) A végleges verzióban ugyan több kondi lesz nagyobb kapacitással, de kerül melléjük pár kisütő ellenállás is.

[ Szerkesztve ]

A legjobb aláírás a héten

(#25697) neduddki válasza DeFranco (#25695) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

a mittomenmire kivalo:- )
FZs felhiovva elintezve hivjad mehecc var

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#25698) zoltan6 válasza Dr.Zoo (#25691) üzenetére


zoltan6
őstag

ezzel a módszerrel nem tudja kimérni,ha NEFH rendszer van (Nullával egyesített földelt hálózat)mert az elosztószekrénynél össze van kötve a nulla vezeték a földeléssel,tehát azonos potenciálon lesz,sipolni fog a müszer mindkét vezetékre,csak úgy tudja,ha az elosztószekrénynél szétbontja a nullát-földet.

(#25699) Dr.Zoo válasza zoltan6 (#25698) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Látni kéne a belső hálózatát....
Panelben még nem melóztam, de kárt nem csinál, ha a kismegszakítót lekapcsolva méreget. Max sípol mindkettő.

[ Szerkesztve ]

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#25700) talpas válasza FatalEror (#25669) üzenetére


talpas
aktív tag

Ha Dömötör, és Magyar:
Szórakoztam vele én is megfordítottam a zárógumit. Ne tedd, cseréld a gumit, aztán mire megint rosszalkodik addigra sok év eltelhet. Egységcsomagban kapsz vizesboltban javítókészletet.
Nehogymááá megfogjon ez a project! :))

"Veled, Uram, de nélküled..."

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.