Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FatalEror
addikt
válasz
[HUN]Zolee #26948 üzenetére
Nem még a csapágy is forog,de már rettenetesen beteg a hangja,és kézzel tekerve is nehézkes,amúgy szétkaptuk,és a tengelynek semmi gondja.
Dluinet
Szóval se mondtam,hogy a legdrágább,de én is így gondolom,ahogy te azért akarok az helyette. -
FatalEror
addikt
válasz
Winner_hun #26946 üzenetére
Csak is....majd te....
Azért érdekel,mert mindenképp SKF csapágyat akarok helyette. -
FatalEror
addikt
válasz
[HUN]Zolee #26944 üzenetére
De ha valami komolyabbat akarok a helyére akkor mit vegyek figyelembe a belső,és külső átmérőt,meg a vastagságot?
-
FatalEror
addikt
Sohasem élezünk felxel fűnyíró kést,hanem reszelővel kell kiszedni a csorbákat,és az élnek a profilját kialakítani,aztán pedig fenőkővel lehet rámenni a végleges élre.
Apropó!
6éves Rotak34 fűnyíró beadta a kérvényt egy csapágy cserére!Valaki tudja,hogy milyen csapágy kellhet bele pontosan? -
Met
Topikgazda
Nem is tudtam hogy lehet flexhez is kapni ilyen tépőzáras korongot, holnap meglesem, meg ezt a legyezős cuccot is.
Köszi! -
Met
Topikgazda
Flexhez milyen korongot keressek amivel szépen lehet fűnyíró kést élezni, esetleg rendes kést is.
A mostani korongok (nem tudom milyenek) nagyon recés élt hagynak maguk után. -
BRIKLY
veterán
Nem kézzel kenem csak a lapok széleinél húzom le a felesleget miután felraktam. Na de majd lekopik csak kicsit ciki ilyen kézzel boltba menni.
más : Hely hiány miatt azt a falat szigeteltem előszőr,amire gipszkarton megy. Rátegyem a kartont mielőtt a másik falat szigetelném?Ha Így csinálom akkor ugye a másik fal szigetelése takarná a karton szélét.
-
BRIKLY
veterán
Szólhattatok volna hogy ez az EPS ragasztó ilyen brutális hogy a kezemről se jön le.
-
kisfer
aktív tag
Üdv.
Egy 15nm-es porotherm b-30-as tégla falhoz mennyi falazóhabarcs szükséges?
Az is jó lenne ha leírnátok h kell kiszámolni és akkor utána menne már magamtól is.Van benne egy 90x210-es ajtó és nem zsákos anyagra gondoltam hanem homok,mész,cement,víz kombóra.
-
FatalEror
addikt
válasz
philoxenia #26924 üzenetére
Ha elmentünk otthonról,akkor nálunk szétrágott mindent,csak,hogy szabadulhasson,pedig nevelve volt,random nem ásott sehova,és jó természetű kutya,és nem is randalírozik,illetve szót is fogad.De egyszerűen ha gyalog elmentünk otthonról hatalmas hisztit képes levágni,ha autóval megyünk,akkor semmi.
-
Orlin
addikt
válasz
philoxenia #26924 üzenetére
Nálunk akkor lyukat ásott reggelre,hogy térdig eltakart
-
FatalEror
addikt
Én azért javasolnék egy fém keretet,mivel azzal sokkal kevesebb a gond,kerítés lécnek,meg akár ezeket a kültéri padlónak szánt falapokat is eltudom képzelni,persze nem olcsó,de nem hinném,hogy a keményfától sokkal drágább lenne,illetve minimum 0,5m mély sávalap bevasalva,mert a kerítés alatt a kutya lazán átássa magát.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Nem régen kutya került a házhoz ezért szeretnék egy normális fakerítést!
Kérdésem lenne tudtok olcsó megbízható oldalt akár privátban ajánlani ahonnan lehet elemet rendelni?
Miből lenne jó?Fenyő,tölgy?
Mi kell hozzá pontosan?Nagyon nem értek hozzá!Csak érdeklődnék!Meg még szakit is kell találni aki felteszi...
Köszönöm!
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Adott egy tégla társasházban egy műanyag alap bejárati ajtó, felette egy 30cm magas üveg be tekeintő. Ezt szeretném valamilyen komolyabb bejárati ajtóra kicserélni. Az ajtó ( 100x210cm, be tekintővel 100x240cm )
HIsec ajtót akartam de élőbe nagyon gáz. Több helyen is beszéltek a mabisz által minősített műanyag ajtókra.Van egy ilyen ajánlatom:
6 kamrás középtömörítéses ajtó : 66.900ft
fix: 16.600ft ( ez a be tekintős üveg, mert az is cserélni kell )
panel: 35.900ft ( acél merevítés, az ajtóban és a keretben is + valamilyen hangszigetelés) összesen: 119.400+ 20.000 beépítés= 139.400Ft
+ 2 cilinderes zár: 13.900ftEz így egy bejárati ajtónak megfelelő? A sima műanyag ajtótól és a HIsectől többet szeretnék de a 200.000ft biztonsági ajtót sokkalom. Illetve aki ért hozzá ez egy jó ár?
-
szilchi
őstag
válasz
FatalEror #26905 üzenetére
Mi is próbálkoztunk azzal.mikor gipszkartonoztunk,hogy 6X150-es csavarokkal akartuk felrakni a léceket.Olyan 10 perc után úgy nézett ki a fal,mint az Ementáli sajt,mert szinte minden honnan ki tudtuk húzni
.Bár munkatársamnál meg két szobában is így fúrták fel a léceket és mindegyik bent maradt.Az én falam ennyivel másabb konzisztenciájú.Mondjuk tegnap a fürdőben átfúrtam a teljes falat a bojler felszereléséhez szükséges menetes szárak végett.Érezni lehetett,hogy a két széle eléggé puha,de a közepe az azért elég kemény volt.
De lényeg,hogy vályogba nehéz tiplizniAndrewTdi:
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Retro DJ #26913 üzenetére
Szia!
Köszönöm a leírást. Fel is hívtam őket...Nívó lett volna a legkedvezőbb 15 perces ajtójuk viszont ~150 ezer forint ami ugye több mint a duplája...Persze lehet megéri, de úgy vagyok vele ha valaki be akar törni úgyis betud, most 3 perc vagy 15 már szerintem nem oszt nem szoroz. A folyosón amúgy is eleve van egy rács szóval még azon át kell verekednie magát az illetőnek, na meg biztosításom is lesz. Szóval szerintem maradok ennél a ~70 ezres mókánál...
-
Fooler89
őstag
Sziasztok.
Nagyon nem értek a dologhoz szóval nyugodtan javítsatok ki.
Itthon van egy sofa ablak aminek nem jó az ablakpántja. A hiba annyi, hogy mindig meg kell emelni az ablakot ha be akarom zárni. Kérdésem, hol tudnék ilyet beszerezni? A beszerelése igényel szakmai tudást?
Neten rákeresve képek alapján nem találtam hasonlót.
-
Retro DJ
aktív tag
válasz
B-L-A-C-K #26888 üzenetére
Ezt olvastam az egyik topicban:
"A kedvedért, kedves konkurens cég, újból leírom, miket ajánlunk mi felhasználók: VALÓDI biztonsági (minimum Mabisz 10 perces minősítés) ajtók (Nem Hi-sec, "kínai MABISZ 3 percesek"):DTP biztonsági ajtó - http://www.dtp.hu/ (Ha az ár nem számít: Maximális konfigurálhatóság, a legvégsőkig)
MABISZ biztonsági ajtó - http://www.biztonsagiajtok.hu/ (Klasszikus megjelenés)
Nívó biztonsági ajtó - http://www.biztonsagiajto.hu/ (Kiváló Ár/érték arány)
Omega biztonsági ajtó - http://omega-biztonsagi-ajto.hu/
Mi az a MABISZ minősítés? A különbség nem csak a behatolás idejében van, hanem a behatoláshoz felhasznált eszközökben is. (Mabisz 3 perc - HI-sec: csavarhúzó, faék; minimum 3 perc kell a bejutáshoz. Mabisz 15 perc: pl. elektromos fúró, elektromos fűrész, csapszegvágó stb; min. 15 perc kell a bejutáshoz. Nem mindegy)
Részletesen a MABISZ minősítésről:
http://www.pluto.hu/_A/A2.html#BI
Meg kell őket nézni, akciókat ki kell fogni, és érdemes alkudni is BÁRMELYIK előbb ajánlott cégnél. Válság van."
-
BRIKLY
veterán
válasz
föccer #26910 üzenetére
Értem,akkor pont úgy,mint ahogy járólapot raktam le.
Csak azért kérdezem mert elég egyenletlen a fal,így ha arra kenem egyenesre tudom húzni,ha csak a szigetelésre akkor elég nehéz lenne kijátszani hova mennyi ragasztó kell.
Egyébként kiszedtem a parapetet mindenestől a falból,kiderült,hogy valószínűleg ilyenbőlépült,vagy legalábbis hasonló üreges betonból.
Amit még kiderítettem,hogy az alap és a fal között van kátránypapír,de ami kilógott az teljesen el van érve,és kb 1mm-es.. -
föccer
nagyúr
válasz
BRIKLY #26909 üzenetére
Mind a kettőt, vékonyan. A gletvassal rá tudod préselni mindkét felületre rendesen és után a képlékeny ragasztó már rendesen össze tud tapadni. Ha csak az egyik felületet kened be, akkor a másikra ( a szigetelés rugalmassága miatt) nem fogod tudni rendesen rápréselni a ragasztót.
üdv, föccer
-
BRIKLY
veterán
Az mindegy,hogy a falat,vagy a hungarocellt kenem ragasztóval?
-
FatalEror
addikt
válasz
fero02 #26907 üzenetére
Ha a csavarnak a vastagságára gondolsz,akkor persze,de azért 7mm-s vastagságú csavar 2cm-s hosszban nincsen.De alapvetően szerintem a fischer tiplik,és csavarok teljesen korrekt minőségűek!Esetleg még a gázbeton dűbelek lehetnek jók,mivel magas,agresszív emelésű menettel rendelkeznek,és szerintem az tényleg jól tartana a falban.
-
fero02
nagyúr
válasz
FatalEror #26905 üzenetére
Ez még a lámpa esetén éppen kivitelezhető is, de pl kültéri, nem süllyesztett kapcsolók, konnektorok esetén? Létezik kisebb mérető csavarok esetén is hasonló hosszúság? Bocsi, de nem vagyok képben csavarok terén (sem). Amúgy ilyesmi reisser csavarra gondoltál?
-
FatalEror
addikt
válasz
fero02 #26904 üzenetére
Vályogba gyakran tiplizni sem szoktak,csak beleküldenek egy nagyobb csavart (7x150),aztán jónapot.
Amúgy szerintem mindegy milyet raksz bele,annyit érdemes tenni,hogy mivel könnyen málik,ezért 1 mérettel kisebb átmérőjű fúróval fúrsz,mint amekkora a tipli,vagy akril repedés töltőt nyomsz a lyukba. -
fero02
nagyúr
Vályoghoz tudtok valami rögzítésre szolgáló eszközt (tipli+csavar féleség) mondani, ami valóban fasza cucc?
Súlyt gyakorlatilag alig kell tartania, kültéri lámpát szeretnék felfogatni...
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic CDE4600-L 46" LED Monitor
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest