Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
Használt Graef cm800 vételét tervezem. Milyen az alkatrész ellátás nálunk?
Pl. mondjuk a kést kell cserélni. Mennyibe lenne ez nekem?
Előre is köszi! -
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
Egyelőre Lelit kv.gépen variálok Anna pid. Kérdésem, hogy az 57-es mérettel sokat vesztek, megbánom mert nincs annyi lehetőség szűrő,stb. -
horinori2
csendes újonc
válasz jana86 #78039 üzenetére
A Lelit Anna pid géphez még egy Graef /cm702 vs. 800/ is bele kell, hogy férjen/ . Lélektani 200 alatt kell maradjak 20-30-al. Jó presszógép és presszó képes darálóra van szükségem. Kedvelem a világos pörkölést is. Az őrlés fontos tényező .magam is tapasztalom,hogy kicsi változás milyen más ízt produkál. A cm702 megfelelő lenne vagy cm800? A családban csak én iszok presszót egyedül.
-
horinori2
csendes újonc
Pellini espresso gusto bar. Ilyen őrölt kávéval még nem találkoztam. Presszó géphez ajánlja magát. Nagyon finomra van tényleg őrőlve. Átfolyós főzőmmel is krémes , selymes, kellemesen friss pörköt ízű. Ha én őrlöm ilyen finomra a frissen pörkőlt kávémat, hát kílódva jön át. Nincs valami himi-humi ebben a kávéba?
-
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
Szóval a Lelit Anna pid, Graef cm702 páros lett a befutó. Köszöm nektek az infókat.
Mindenképp kell egy tamper, de mi az a plussz 0.5 mm? Ezt még nem tudom. 57-es kar 57.5 mm tamper?
Másik dolog a kezdéshez a víz. Nálunk tisztított víz van belőve kb.80-100 ásványi anyag tartalomra. Vagy teljesen lágyított víz /0 keménység/ folyik Sógoréknál. Vagy a kv.gép víztartályába pl.avx-től valamelyik? -
horinori2
csendes újonc
Mi víztisztítót használunk /Lux/ ivóvíz és főzéshez. Ez kb. 100 ásványi anyag tartalomra van beállítva.
Szerintetek? -
horinori2
csendes újonc
Víz! Még mindig!
Csap víz + oscar lágyító ='0' vízkő? Tapasztalat valakinél? -
horinori2
csendes újonc
Sziasztok!
Megjött az álmom! Lelitpl41 pid+Graef702. Nagyon be voltam tojva az első próbától. Elötte it sok jó
tanácsot kértem és kaptam. Köszönöm! Ma estére ,így elsőre rengeteg kérdésem lett. Azt se tudom hol
kezdjem, de majd egyesével. Én szimplát innék. Lelit szimpla szűrő nem lett jó. Dupla szűrővel 16g kávé kellett,
hogy az 57.5-es tamper ne szorúljon be. Így tudtam 30 ml 25 sec és nem volt elsőre rossz. Azt kérdezném, hogy a 16g kávéval ez a 30 ml belefér a sima presszó adagba vagy ez inkább egy màsfél ristrettó. Ezeket az infókat is a fórumból lestem, de a lényeg Ti hogy csináljátok, mit tudtok tanácsolni? -
horinori2
csendes újonc
A 16g őrleményből ugye 1:2, 1:3 ez 32 ill. 48g kávé. Melyikre ideális a kb.25-30 mp.?
A pogácsám vizes marad. Normális vagy nem. -
horinori2
csendes újonc
válasz sz.zs. #78824 üzenetére
Nem adtak, de vettem hozzá a fórumból okosodva. A leírása magyarul nincs, de Fiam most fordította.
5-ször tiszt. porral, 5-ször por nélkül aztán minde szűrő és a kar 15 percig áll......és a vègén öblítés, első kávé kuka. Milyen tisztító port vegyek? Hetente egyszer vagy 100 kávé után, illetve szerinted?[ Szerkesztve ]
-
horinori2
csendes újonc
válasz sz.zs. #78827 üzenetére
Szia!
Kérnék még segítséget tisztítás ügyileg. A szürőket és a kart nem lehet simán elmosogatni? Másik, hogy az őrlőn /Graef702/ milyen gyakorisággal kell átengedni a tisztító granulátumot? Amit ajánlottál Kapuczinertől kávét fogok rendelni és ott is van valami új német kv.gep és őrlő tisztító. Szerinted? -
horinori2
csendes újonc
Békés, boldog karácsonyt és jó kávézást kívánok mindenkinek!
-
horinori2
csendes újonc
Többször negatív kicsengésű, ha az AVX cég szóba kerül. Mi a gond? Én rendeltem már többszőr kávét. Még nem igazán csalódtam.
-
horinori2
csendes újonc
Lelit Anna pid, cm702. Egy hónapja van meg, mennek a kísérletek a Tőletek kapott hasznos információk
alapján. Vannak jó eredmények is. A kávék közt óriási különbségek mind őrlési fokozatok és íz terén is. Nehezen lövöm be őket. Csak friss kávéval kísérletezek. A pogácsa ugyan azon paramétereken néha fenn marad a felső szűrőn úgy, hogy meg van a normál lefolyás idő/mennyiség és a kávé is jó. Mit csinálhatok ilyenkor rosszul? -
horinori2
csendes újonc
-
horinori2
csendes újonc
válasz 72lakiluk #79473 üzenetére
Hát a világos pörinél én ismeglepődtem, hogy milyen finomra kell őrölni! 5-6 fokozat nálam. Próbáltam először jobban tömöríteni, több kávét bele, de nem lett jó. Még finomabra kellet őrölni. (Gondoltam addig, biztos nem jól tamperelom vagy nem tudom...).
Kiktől szoktál, milyen féléket venni? -
horinori2
csendes újonc
válasz thomasrc #79498 üzenetére
Cm702 van. Gyári alátét nélkül nem volt elég finom 1-esen. Egy alátéttel 8-asig tudok lemenni, alatta befullad a világos. A közepes 13-asnál. De ez éppen ezzekkel kávékkal. Szóval óriási a különbség a kávék között is. Hiába két féle és mindkettő világos akkor is nagy különbség kellett finomságilag. Lazább szerkezetű kávé, vagy magasabban termő nehéz, tömör. Ezt szoktam látni az őrlemény térfogatán is. Hát egyelőre ezeket figyeltem meg, de kérem a tapasztalt őstagokat, hogy "szóljanak" (írjanak) bele.
-
horinori2
csendes újonc
Víz kérdés. Oscar 150 van egy 1.5 literes üvegbe a hűtőben. Ebből táplálom a gépet. Papírforma szerint ilyen hőmérsékleten 6 hónapig lehet benne a párna. Gyakorlatban mit tapasztaltok? TDS mérőm még úton van.
-
horinori2
csendes újonc
válasz 72lakiluk #79520 üzenetére
Érdemes hűtőbe tartani. 5 fokon érvényes a 6 hónap. Szobahőmérsékleten kb. 2-3 hónap. Ezután kezd zavarossá válni és ha fény is éri algásodni kezd. (Ez a papírforma szerinti adatok) . Amit még a fórum társak írtak pl. ha a gép tartályában van akkor 2 havonta cserélik.
[ Szerkesztve ]
-
horinori2
csendes újonc
Szia! Én is Oscart használok. A hőmérséklet igen fontos tényező az élettartam terén. Szobahőmérsékleten (+ a kávé gép hője) két hónapot se bír ki. A hűtő (itt olvastam és bejött) a leg ideálisabb hely ahova tehetjük. 5 fok és sötét. Másfél literes befőttes üvegbe tartom az Oscart és innen tőltőm a kv.gépbe. Így papírforma szerint is 5-6
hónapig bírja. Persze ennyi időnél már az se mindegy hány liter vizet készítesz. (Az Oscar dobozán is rajta van a hőmérséklet/élettartam táblázat.) -
horinori2
csendes újonc
válasz handrash #79757 üzenetére
Kipróbálom , ha ez lejárt. Én se néztem még a kazánt. A lágyitott vízhez kemènység mérő teszter kell, mert az mutatja meg Ca és Mg oldott jelenlétét ami hő hatására kristályosodik ki. (a tds mérő az összes oldott ásványi anyagot méri a vezető képesség alapján). Csak azért írtam le, mert ezt már végig jártam. Nem akartam tudományoskodni, de hátha valakinek segítség.
Nekem egy víztisztító van az ivóvíz elé építve és ezt a vizet lágyítom tovább az Oscarral. -
horinori2
csendes újonc
válasz fragola.6035 #79943 üzenetére
Lelit Ann pid. OPV állítható garancia alatt? Nálam is átlag 11 bár a nyomás.
-
horinori2
csendes újonc
Ha a fagyasztóból rögtön őrőljük , nem csapódik ki pára a hirtelem melegtől?
-
horinori2
csendes újonc
Zacckiütő dobozt barkácsolnék. Elnézve a gyárikat nem világos, hogy a keresztrúdon a szűrőtartó kar mely részét koccantom oda. A szűrőtartó részét vagy közvetlen mögötte a kart? Ezt azért kérdezem mert némelyik pogácsa nem kis koccintással jön ki és ha a szürő peremét koccintom erősebben nem okozok-e kárt benne?
-
horinori2
csendes újonc
A víz analizálas tudományába elakadtam. Pedig azt hittem h..... Ozmózisos víztisztítom vize 250 ppm.
Ebből az Oscar csinál 155 ppm. Tds mérőm kalibrálasa jó. De ha vízkeménységet mérem papírcsík ill. folyadék teszterrel akkor 8-as keménységű mind a két féle víz. Ez elvileg sok, nem?? Az Oszkárom 1 hónapos. Hűtőben tartom a vizet lágyítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Mini 2 Fly More Combo drón (újszerű)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest