Hirdetés
- MárkaLánc
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dozó
tag
Sziasztok!
Daráló vásárlásba kérnék egy kis segítséget, napi 2-4 dupla espresso őrlemény előállítására.
Kiszemeltek 1 új 2 használt.
1: Ascaso Mini i-2 polírozott Alu házzal (új) 45 000Ft
2ancilio md 50 (használt) 45 000Ft
3:Lasanmarco (használt) 45 000Ft -
hanolfe
tag
Sziasztok!
Solis Crema SL70-es gépet használ itt valaki? Érdekelne a véleménye. Érdemes-e beszerezni hozzá nem nyomásfokozós kart?
http://coffeegeek.com/proreviews/detailed/cremasl70hanolfe
-
_MrB_
csendes tag
válasz ronin s8 #10898 üzenetére
Sok kezdőnél hatalmas segítség, ha valaki már tapasztaltabb elmegy hozzá, és ő tényleg pár főzésből belövi neki a gépparkot. Voltam én is így segíteni beállítani gépparkot. A tulaj akkor már nem fél kiló kávén volt túl, de ott fél óra alatt csodákat csapolt onnét.
Belegondolva, anno én sem pár kávéból csináltam jót... hosszú folyamat ez, kezdőként. Amit nagyban le tud rövidíteni egy személyes segítés.
-
Sidamo
csendes tag
válasz fragola.6035 #10611 üzenetére
Egy kávé rajongó újonc vagyok, aki kezdetektől olvassa a fórumot. Sok -féle kávét kóstoltam, nyilván ízlés dolga nekem a Kapucziner kávéi az etalon, de természetesen semmi gondom nincs azokkal akik más véleményen vannak. Ezért a millenárison tartott vásáron mind a két nap hosszú időt töltöttem standjuknál, és több -féle single origin kávét volt alkalmam kóstolni.
Közülük is kiemelkedett El Salvador 2013 Cup of excellence győztes kávéja valamint a Guatemala
El Injerto farm kávéja. Csodálatos volt, hogy 40 -féle kávéból lehetett választani.
Ugyanakkor megdöbbentett, és felháborított Fragola 6035 topic társunk véleménye. Nem szerettem volna itt ezen a fórumon vitatkozni elsősorban azért, mert ezt a fórumot tartom a legkiegyensúlyozottabbnak ,ahol a hangsúly segítőkészségen van. Ezért közvetlenül felvettem vele a kapcsolatot. Sajnos mindez ideig itt a fórumon nem volt bátorsága módosítani véleményét. Egy tény számomra, nem a Kapucziner vált hiteltelenné. Mindezt csak azért írtam le, hogy a többi fórum olvasó ne legyen félretájékoztatva. -
bbuffy
senior tag
A kinai diktatúra keze mindenhova el próbál érni látom...
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
paljoc
tag
válasz Sidamo #10914 üzenetére
Nem kell ezeket a forumokat véresen komolyan venni minden esetben. En pl. multkor betettem ide egy kepet mikor a Kapuczinernel jartam, erre nem sokkal kesobb egy masik forumon ott volt uaz a kep, alairva hogy epp az o kavejukat porkolik, pedig epp nem azt porkoltek!:-)))
/megtoldva azzal, hogy kaveporkolest mentem tanulni Jani bacsihoz, holott az igazsag az volt, hogy a Raba Hotelben voltam antennat szerelni, csak reggel azszaladtam kavezni egyet es epp porkoles folyt. Szoval erdekesek neha ezek a forumok, szerencsere csak neha.../ -
fragola.6035
aktív tag
válasz Sidamo #10914 üzenetére
Nem tudom megváltoztatni a véleményem, LP gépet és Obel őrlőt láttam, nem tetszett. Nem akartam olyan Obel őrlőből kávézni, ami 40 SO-hoz van beállitva és esztétikailag is hagyott kivánnivalót. Számomra egy presszógép legyen a vendéglátóhely dísze. A Kávébazáron mindenki tudta hozni ezt a szintet.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Toobee
veterán
Egész jól néz ki ez az Illy-s csésze. Talán még az ára is emészthető kategórián belül mozog. Képről elég vastagnak tűnik a fala. 6-os csomag.
[ Szerkesztve ]
-
_MrB_
csendes tag
válasz Toobee #10922 üzenetére
A két melegebb színű simán kellene.
Nekem mondjuk a Live HAPPilly nagyon bejött. Olyanból kávéztam egyik reggel Barcelonában. Fogása, mérete, alakja korrekt.
-
_MrB_
csendes tag
Hát, Lattén én is gondolkodom. Az ára kissé mellbevágó, de bevállalható talán. Viszont dolgozó emberként az időpontok nem.
Másik fele, hogy egy ipari géppel fogsz megtanulni lattézni. A home gépparkunk sokunknál ettől azért távol van. Én az ECM-mel fogjuk rá, valami alap szinten tudok már tejhabot készíteni. Nagyon nem konstanst. Múltkor megpróbáltam a POD-ossal is, ami ugye termoblokkos. Lett egy pitli meleg, nagy buborékos tejem a végén, s feladtam.
Na ennek tükrében nem tudom, mennyire lenne jó a latte tanfolyam. Az öntést megtanulni biztos jó lenne, de a gőzölést tanulhatom tovább utána otthon a saját gépemen, könnyítés annyi, hogy már tudom (igaz most is) milyennek kellene lennie a tejnek öntéshez.
-
Sidamo
csendes tag
válasz tariattila #10927 üzenetére
Azért kellene módosítani, mert azt sem tudta, hogy hány fejes volt LP azt sem tudta hogy hány db örlő volt, ebből kifolyólag azt sem tudta melyiket mire használták. Ezért is nyugodt szívvel le merem írni, hogy ott megfogalmazott egyetlen szava sem volt igaz, különösen az hogy lepuukant és koszos, eszközöket használtak.
-
bbuffy
senior tag
válasz Sidamo #10928 üzenetére
És miért kell egyes szám harmadik személyben írni egy forgalmazónak saját magukról egy fórumon? Fel kell ám vállalni tisztességgel, többet is érne a szó.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
kapucziner
újonc
válasz bbuffy #10930 üzenetére
Itt vagyok a forgalmazó vagyok. Ebben a vitában nem kívánok részt venni. Küldtem egy képet amely a vásáron készült a házigazdának Parcinak. Arra kértem, hogy ha szükségét látja akkor tegye fel, és mindenki eldöntheti, hogy kinek van igaza.Egyébként mindenkinek köszönöm aki ebben az ügyben telefonon megkeresett.
-
lagoon79
tag
válasz fragola.6035 #10934 üzenetére
Nem, vegul lebeszeltem magam rola. Az elkovetkezo par evben nem nagyon lesz helyem es idom itthoni szerelgetesre.
-
bbuffy
senior tag
válasz kapucziner #10933 üzenetére
Szuper, de minek a másik nick?
-
HÁZIGAZDA
válasz kapucziner #10933 üzenetére
letöröltem az emailt véletlenül, mert előbb láttam a headert, mint ezt a topikot, és azt hittem, hogy egy sima körlevél a rajongóknak. elnézést.
viszont szerintem nem érdemes ezt az egészet túl nagyra fújni, fragola is csak egy ember egy véleménnyel , akár tévedhet is, akár igaza is lehet, igazából nincs túl sok jelentősége. ezzel együtt a képet szívesen kiteszem, természetesen (de egyébként te is meg tudod tenni, a hozzászólás ablak alatt lehet feltölteni és beilleszteni).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
Hidd el, nem akartam senkit megbántani, lehet néha nyersen fogalmazok, de ez nem is a "kinek van igaza" kérdés, hanem egy szubjektív vélemény volt. akkor vasárnap du. 5-kor ott azt láttam, de nem is a koszosságon volt a hangsúly, hanem a gépparkon, amikről azonnal lebeszélnék mindenkit (LP, Obel), mert szerintem pl. az Obel az őrlők legalja, de ezt már minden fórumos tudja is. Mindegy. Azt gondoltam, hogy az géppark nem alkalmas arra, hogy egy gépen, egy őrlőn sok féle SO-t kóstoljunk.
Odamentem a standhoz kóstolni, mert kedvelek sok Kap.. kávét, de mivel inkább gépcentrikus vagyok, elment a kedvem tőle, majd felírtam ide a szubjektív véleményem.
Aztán odajön a FB oldalamra egy arctalan senkiházi, aki még azt se meri odaírni, hogy a Föld nevű bolygón él ( [link] ) és telefirkálja azt értelmetlenül, mondván nem is olyan gépek voltak, amit a fórumon írtam, kérjek elnézést. mondtam ok, csak akkor milyen gépek voltak, de erre már nem jött válasz.
Most akkor a szomszédtól is kérjek elnézést, hogy még 6 barackpálinka után se tetszik a felesége?https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #10938 üzenetére
túl lett pörögve ez a kérdés szerintem is. volt egy véleményed, a forgalmazó ezen picit megsértődött, ennyi, a többi fölösleges kör már. szeressük egymást, gyerekek!
ma adapter és a kvzzz webáruház jóvoltából már dúskálok a kávéban. megnéztük asszonnyal a pacificaffé decaf-ot, érdekes cucc nagyon. crema nincs, lefolyás vizes-borzalmas, a végeredmény a tipikus vendéglátós kinézetű lötty... ...viszont tök finom! krémes íz, gyümölcsös, csokis, állati jó
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
jáj, hifi topic II. Nemár srácok, úgy felnéztem a helyiekre, mennyire önzetlen, jó fejek vagytok egymással.
eladó topping dac
-
Toobee
veterán
Én eLiXiR-t kortyolgatok éppen. Ez is ronda, de finom. Bár lehet, hogy már megöregedett, kicsit későn került sorra. Nagyon hamar megindul, gyorsan szőkül, de finom csokiba mártott gyümölcsökre emlékeztet. Etióp túlsúlyt érzek benne valamiért (ízben), talán Sidamo. Főnök?
(#10941) bajnokpityu: kávéban se fenékig tejfel ám az élet. Azért jöttünk át sokan indexről, mert olyan elviselhetetlen volt már ott a légkör, természetesen moderáció nélkül. Itt meg két bárd is le szokta csapni a fejeket, ha gond van
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz -HajTömeg- #10944 üzenetére
Én arabica kávét iszom, az koffeinmentes, nem?
-
HÁZIGAZDA
válasz -HajTömeg- #10944 üzenetére
nagyon finom. koffeinmentesből nekem még nem sikerült vastag cremás, szépen lefolyó cuccot csinálni.
-
adpeter
tag
Parci: "cégünk mindig az ön rendelkezésére áll, asszonyom"
Everibádi: Monterosa Sidamo és Dominikai Köztársaság namostfigyelj: Santo Domingo Barahona "AAA"
250 grammos kiszerelésben megérkeztek a shopba!ui:
Üzenem annak a perverz állatnak, aki tegnap éjszaka fétiscuccokat keresett a bótban, hogy a második beszerzése egy kicsit elhúzódhat. Az elsőt átveheti az Antikváriumban![ Szerkesztve ]
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest