Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #57 üzenetére
Igen.
De ha a különbséget tényleg ki akarod hallani, akkor elég jó felbontóképesség kell hozzá, tehát a rendszer tudja a maga szintjén a maximumot mutatni. Akkor lényegesen jobb hangot kaphatsz egy külső DAC-kal.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Tamoo
MODERÁTOR
"olcsobb 200-500€-s DAC" nálam az olcsóbb DAC az az 5-15eFt-os kategória.
Én most azon gondolkozom, hogy hogy lehetne a számítógép+sztereó erősítő összekötést megoldani olcsón úgy, hogy vállalható minőséget kapjak.
- 5-15e Ft-ot rászánnék egy olcsó DAC-ra.
- hangkártya csere: pl. prodigy hd2 ha találok valahol
Olcsóbb médialejátszók analóg kimenete nem nyújt túl jó hangminőséget ugye?Egyenlőre a felállás az lesz, hogy sb audigy2zs+olcsó kácsa jack-rca kábel. Ez nem tudom mennyivel rosszabb a fentiekhez képest.
(#61) Arnee01: Én ma remélhetőleg ki tudom próbálni otthon, hogy kb. megegyező árú sztereó és hm erősítő (~50-60e kategória) mit nyújt zenében egymáshoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
milyen minőségi CD játszó?
amit használtam 30-40ezerért lehet kapni,annál logikusan egy 30-40rugós DAC bizosan sokat emel.ugyanakkor jóval magasabb szinten azért a CDk belső daca helyzeti előnyben van,nem szed össze az átvitelnél újabb jittert,és egyéb torzulást.
150rugósan vehető használt dacok azért már nem fosok.Tamoo:10-15között 1 elég jó tippem van.ha használható minőségű(min. 889es realtek koax) transporttól táplálod,akkor sokkal jobb hangot ad,mint az ESI julia.utóbbit már el is adtam.csak koax kijáratnak használni kicsit drága.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ed Parker #120 üzenetére
nem is tudtam,h ujonnan csak 1500dodo.azt hittem ez használt ár.
nah,ezen a szinten sztem inkább CD játszó.egy roksan volt nálam,abban is PCM chip volt,alapvetően úgy tippelem,és a tulaja is, hogy az 1 dolog,amiben jobb volt,mint a sajátom az annak köszönhető,hogy nem kellett 1 méterrel odébb vinni az SPDIF jelet.BBéci: nekem 2 dacom van, a 2 lánchoz.bizony ilyen olcsó vacak a 2. láncomban a dac.és hát ugyan jelentősen elmarad a 40-60e Ftos dacoktól,de azért használható.
és igen,a 2309es belső daca is összességében jobb nála.
a 2309belső daca az sztem olyan 40rugós kategória lenne.[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #132 üzenetére
Ha ugyanannyiba kerül, akkor jobb vétel a Marantz.
Viszont az Arcam erősítő lesz a gyenge láncszem és legalább Focal Electra, ProAc Response kategóriájú hangdoboz illik hozzá.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
geri788
tag
válasz Ed Parker #159 üzenetére
Én olyan emberrel még nem találkoztam aki napi 2x edz (testépitésröl beszélünk),ésheti legalább 5-6x.Én csak arra gondoltam ha valaki komolyan veszi a hobbiját annak nincs ideje egy másik hobbira is amit legalább ugyanolyan elszántsággal tud csináli.Valamelyik valamelyiknek a rovására megy.És akkor nembeszéltünk még a napi min 8 óra melóról és a 2 családról akik otthon várják.Ha már az olvasást emlitetted Béci én meg ajánlom figyelmedbe Drugs Bunny-tól A sárga kapszulát.4 edjére olvasom és nemtudom megunni!
-
xtremetuning
addikt
válasz Ed Parker #193 üzenetére
A Live in London DTS-e tényleg jól szól.
De én a sztereó albumairól beszéltem. Azok nagyon nehéz anyagok.
Legalábbis nálam nagyon sokat kellett dolgozni a rendszeren, hogy ne diszkósan ciceregjen, hanem méltó legyen az előadóhoz.Dorina : ne felejtsük el Pat Metheny és Jan Garbarek urakat se....
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
Patice
nagyúr
válasz Ed Parker #263 üzenetére
Átmegy persze.
Az az értelme, hogy Arnee01 fórumtársunknak olyan erősítője van, amin csak 2 HDMI bemenet van, ebből az egyikre a PC megy, a másikra XBox.
A két másik dolog amit rá szeretne kötni a TV-re/erősítőre: egy DVD játékos + médialejátszó.
Amúgy most elgondolkodtam kicsit.
Ha a HDMI képességeit maximálisan ki akarod használni, akkor talán így lenne a legjobb:
PC: HDMI-vel erősítőbe. (Mert lehetnek HD hangok)
Xbox: HDMI-vel TV-be, optikain a hangot erősítőbe. (Mert nem hiszem hogy lennének HD hangok, vagy igen?)
DVD: Ahogy már írtam, a képminőség miatt HDMI-vel a TV-be, optikain a hang az erősítőbe. (HD hangok nem lesznek.)
Médialejátszó: HDMI-vel az erősítőbe, mert lehetnek HD hangok.
Így ha jól számolom az erősítőn ki lesz használva mindkét HDMI (PC + médiajátékos), és két optikai.
A TV-n van 4 HDMI bemenet (megnéztem 3 hátul + 1 oldalt), ebből lesz használva 3 (Xbox, DVD, és egy az erősítőből.) Az oldalsó meg jó ha van, mert esetleg más is ráköthető még.
Az erősítőn pont marad még egy koaxiális digitális bemenet. Erre lehet kötni még a TV koax kimenetét is, ahogy Sanci38 javasolta, ha pl. a TV beépített médialejátszóját is használni akarod. (Megnéztem, ezen a TV-n a digitális kimenet nem optikai, hanem koaxiális.)
Így az erősítő összes digit csatlakozása fel van használva már.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
spiky03
veterán
válasz Ed Parker #299 üzenetére
Már +9dB van és 10 a max
Más ötlet?Azt is én kérdeztem, de csak mint érdeklődés szinten
És aki össz 35nm-en laik?Muszáj lesz egy családi házat venni akkor a moziszobának
@ dhcodoki
Igen, és kik ők? Meg te láttad is a szobát? Kíváncsiságból azért megnéznék róla pár képet.
Nah meg már csak az 5misi kell hozzá, meg a szoba[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
spiky03
veterán
válasz Ed Parker #304 üzenetére
Értem.
Lehet. Majd utána járok a dolognak, hogy hol lehet a hiba.
Jah ebből semmit sem
Csak a jövőre nézve kérdeztem, ha új lakásba költöznék.Mindenkinek vagyis sokunknak ez az álma.
@dhcodok
Jól nézi ki az a szoba, csak a színe nem tetszik.@Sanci
Köszi. Mert a Dali hangfalakra szeretnék majd egyszer tovább lépni, vagyis már nekem a csúcs lesz az És ahhoz milyen erősítőt lenne érdemes majd néznem. A 10ezer Ft különbséget megéri a 609-es szerinted? Nyújt annyival többet, mint a 608-as?SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Szabikaa20
őstag
válasz Ed Parker #476 üzenetére
Én egy szlovák oldalon találtam egy magánszemélytől vettem.Ma jött meg postán...
És van egy problémám...2 fajta hagfalcsatlakozó létezik a Yamahákon???
Egyik fajta Ez van nekem!
Másik fajtaAz utóbbiba belemennek a banándugók az előzőbe ami nekem is van nem!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
törölt tag
válasz Ed Parker #740 üzenetére
Nos, nem írta, mire kell. De itt ugye elsősorban a hanggal foglalkozunk, ha nem irja meg egyértelműen és világosan.
Én egyértelműen arra gondoltam hogy hang kinyerésére kell, arra pedig optikai a megoldás, mivel a HDMI-n legtöbbször csak sztereó megy visszafelé (irtak többen hogy sikerült DD-t kinyerni onnan de amig nem látok-tapasztalok addig nem hiszek).Videotovábbításra egyértelműen HDMI,mivel az optikai messze nem továbbít képet,az semmilyen formában nem kérdéses. Ha nincs HDMI akkor komponens de ezt engedélyezni kell legtöbbször a menüben arra pedig jó addig a kompozit (sárga).. -
törölt tag
válasz Ed Parker #746 üzenetére
Persze. Az optikainál van 2x-es hiábavaló konverzió: elektromos áram-fény és fény-elektromos áram. Van azért előnye is az optikainak: nem szed fel zavart,se földhurkot.
HDMI mindkettőnél jobb mivel a koaxnál és az optikán aszinkron jeltovábbítás folyik, míg HDMI-n szinkron -értsd:ha egy érték elveszik a jelben útközben, a szinkronos jelátvitelnél ujratöltődik az adat,így kevesebbet kell "hibajavítani". -
Szabikaa20
őstag
válasz Ed Parker #786 üzenetére
Hmmm...Érdekes....Pedig főleg emiatt venném meg a 1612-es helyett...Habár az annyira nem fontos nekem,hogy mindjart az erősítőről játsza le!Azért köszi! Majd még lehet lesz pár kérdésem hozzád!És amúgy milyen hangfalaid vannak,ha megkérdezhetem?
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Szabikaa20
őstag
válasz Ed Parker #793 üzenetére
Nem is igazán a fícsörről van szó,hanem arról ,hogy amit kifizet az ember vagy azért veszi a drágábbikat akkor elvárja,hogy működjön! Ez olyan mintha vennél egy kocsit légkondival és van benne,de nem működik,pedig 100k val drágább volt...
Biztos van valami titka,mert a specifikációban amit tegnap linkeltél az volt írva,hogy FLAC HD...utána csak az,hogy FLAC...Mi az a FLAC HD???Már olyan is van?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Tonyo
őstag
válasz Ed Parker #819 üzenetére
Nekem 806 v-m van, és igen szerettem volna tuningolni, de letettem róla. Elvittem Pityuhoz, rákötöttük a láncára és jól szól. xtremetuning is azt javasolta, hogy ne nyúljak hozzá.
Ettől függetlenül lehet, hogy hoz valami pluszt a belső kábelek cseréje. Én inkább egyelőre egy jobb DAC-ra IC-re gyúrok majd.
-
Dorian
félisten
válasz Ed Parker #989 üzenetére
Milyen bizalmat? Nem tudtam, hogy milyen cumód van, de nem úgy ítélek meg embereket, hogy az illetőnek milyen a házimozija Azt hiszem, hogy a válaszomból valamiféle lekicsinylést éreztél, nincs ilyesmiről szó.
Visszatérve a kérdésre, szerintem nem lesz észrevehető különbség, de a VT30 már nagyon jó TV, esély azért van rá. Ki kell próbálni.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Dorian
félisten
válasz Ed Parker #997 üzenetére
Ha már a BD lejátszón van 2 HDMI kimenet, akkor a nagyon jó kábel menjen közvetlen a TV-be, a másik és a többi eszköz meg az erősítőbe és onnan tovább.
De egyébként próbáld ki, kíváncsi vagyok, hogy tapasztalsz-e különbséget. Az erősítőnk kb. egy színvonal, a TV-m viszont sokkal gagyibb, így én nem vettem észre különbséget.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
ZolikaE46
senior tag
-
Peak
addikt
válasz Ed Parker #1031 üzenetére
a magyar hangsávok 95%ban szarok. hallgathatatlan mocsok.
tegnap ismét belefutottam egy Doom erejéig.. az első 30 mp után váltottam engDTSre.
nem szabad lustaságból magyar szinkronnal nézni filmeket, mert annyival jobbak az eredeti hangsávok, hogy komolyan meghatározza az élményt...Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
spiky03
veterán
-
Toobee
veterán
válasz Ed Parker #1051 üzenetére
Erdekes. A Te paneled azert nagysagrendekkel jobb, mint az en D550-eseme. En Dune gyari es Cinnamon kozott lattam kulonbseget...lehetcsak placebo volt?! Pont ma olvastam avforumon valaki velemenyet, aki szerint csak 1-esek es 0-ak mennek rajta, tehat nem lehet kulonbseg. Mondjuk ez mar par soron bebizonyosodott, hogy azert nem teljesen igy mennek a dolgok.
-
BBéci
legenda
válasz Ed Parker #1051 üzenetére
Sajnos nem emlékszem a beállításokra, augusztus végén vitték el, az bizony régen volt.
Csabroncka!
Szerintem átviszi, de még nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
T-Tboy
tag
válasz Ed Parker #476 üzenetére
AV és AVX Fórumokon is szoktak árulni. Itt pl. 280Ft/db. áron adták őket nemrég:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/36790-nakamichi-banandugo-elado/Vagy itt 295Ft/db. áron:
http://www.audioland.hu/forum/12-kabelek-kiegeszitk/18256-nakamichi-csatlakozok-banandugo-rca[ Szerkesztve ]
https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest